Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2019 hebben 51 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-11-2019
Poezel
21

Poezel is samen met haar 2 zusjes binnengekomen. Poezel is echt een schattig en lief poezeltje ☺- Ze is helemaal niet druk of wild, ze is wel aanwezig maar valt niet meteen op. Ze is afwachtend, en kijkt graag de kat uit de boom. Ze is evenwel ook speels en actief – de speelgoedmuisjes gaan er hier echt aan hoor.
Ze is niet haantje de voorste (zoals haar zus Woezel) maar ook niet de angstigste (zoals zus Snoezel).

Als je haar roept of eten gaat uitdelen, is ze er zeker snel bij ! Ze durft ook dat stukje kipbeleg uit mijn handen te komen halen, maar doet dat iets rustiger en nog ietsjes meer op afstand (niet zo inhalig als zus Woezel).

Ze laat zich af en toe ook aaien, ooooh dat vindt ze dan heerlijk! Ze is ook zo lekker lief en zacht, en fijn om haar te mogen aaien.
Verder blijft ze wel terughoudend en wat op haar hoede, ze wil niet gepakt worden en ze komt ook niet bij je liggen. Liefst van al ligt ze nog ergens rustig en wat terugetrokken, vb achter de zetel. Maar ze kan ook lekker relaxed op de krabpaal liggen. Ze wil dan wel nog niet dat je naar haar toe gaat, nee, dan is ze snel af. Ze wil wel geaaid worden, maar op het moment dat zij wil dat ze geaaid wordt, niet wanneer ik dat zou willen ☺.

Geplaatst op 29-11-2019
Woezel
21

Woezel is samen met haar 2 zusjes binnengekomen. Woezel is actief aanwezig ☺. Beetje als een wervelwind soms: luid miauwen met momenten, rondrennend, onrustig met momenten, is er wel altijd als eerste bij als je haar roept of als je eten gaat geven.
Haar zusjes zijn eerder wat afwachtender of volgender.
Woezel zal als eerste ook dat lekker stukje kipbeleg uit je handen komen halen, en maakt daarbij geen plaats voor de anderen als die wat langzamer zijn, da’s pech voor hun ☺. Zij is een beetje haantje de voorste !

Schuwheid blijft er evenwel nog wat inzitten. Ze wil graag geaaid worden, maar ze wil niet gepakt worden.
Ze komt ook nog niet gezellig bij je liggen. Als ze ergens ligt, dan is dat graag nog op een verscholen plekje waar ze lekker op haar gemakje ligt (vb achter de zetel). Als je haar roept – is ze wel altijd terug daar.

In haar speelsheid kan ze soms wel ruw zijn, als ze met mijn handen speelt, dan kan ze daarbij wel scherp uithalen – met de nodige krabjes tot gevolg.

Kortom, Woezel is een lieve actieve dame met een beetje ‘een hoek af’ ;-). Dus ben je op zoek naar iets liefs, maar toch ook iets anders…….kies voor WOEZEL !!
 

Geplaatst op 28-11-2019
Oreo
102

Enkel samen te plaatsen met Mellow!

Geplaatst op 28-11-2019
Mellow
102

Enkel samen te plaatsen met Oreo!

Geplaatst op 27-11-2019
Bram
vv

Ik mag mezelf gaan promoten vertelden ze mij. Nu ben ik daar niet zo goed in, mijn hele leven probeerde ik juist uit de picture te blijven, een zwerfkatje moet immers niet teveel opvallen, dan worden we als lastig ervaren...
Ik kreeg iedere dag op dezelfde tijd eten van een lieve mevrouw, laat in de avond, als niemand mij kon zien. Maar ik kreeg pijn, heel erge pijn en ik schreeuwde het uit, ik kon niet meer verder in mijn eentje. In Villa Vagebond was ik welkom, niet meer afzien, niet meer zwerven. Het bleek dat mijn gewrichten versleten zijn, daar kwam de snijdende pijn dus vandaan. Hier krijg ik iedere dag iets om me daarmee te ondersteunen en dat gaat goed. Ik ben fiv positief getest, maar daar heb ik verder totaal geen last van. Ik kan goed met andere katjes, ik ben een rustige ziel. Leven en laten leven is mijn motto. Ik val niet op, mensen zien mij over het hoofd, maar ik mag er zijn. Na al die jaren eenzaamheid verlang ik naar een thuis, waar het rustig is, waar ik mijn verdere jaren mag doorbrengen met een lief baasje. Een plekje waar ik eens veilig naar buiten kan gaan. Ik heb geen hoge eisen, gewoon een fijne plek waar ik mezelf mag zijn. En ik weet, met 231 katten in opvang, sta ik niet bovenaan de lijst, maar ik geloof in het geluk dat er vast iemand is die dit leest en mij de moeite waard vindt om voor te gaan.
Hopelijk mag ik je snel ontmoeten,
 
Pootje van Bram


 

Geplaatst op 27-11-2019
Sally
101

Mijn opvangmama zei dat het tijd werd om mijzelf te gaan verkopen. Dat vond ik maar raar. Hoezo verkopen? Ik ben toch geen blikje voer ofzo? Nou ja, het bleek dus dat ik een verhaaltje over mijzelf moest gaan schrijven waarin ik vooral vertel hoe lief en leuk ik ben.
“Waarom?” dacht ik, ik woon wel prima bij mijn opvangmama en haar dochter. In de avond lekker bij haar op bed slapen. In de ochtend haar wakker maken door haar een neusje te geven, heel hard te spinnen en met mijn pootjes zachtjes op haar gezicht te drukken. Overdag lekker spelen met haarelastiekjes en balletjes, knuffelen en vooral heel veel lekker eten.
Wel jammer dat er hier nog een andere kat woont, ik heb liever alle aandacht en het hele huis voor mijzelf. En nu we toch met minpuntjes bezig zijn. Ik mis het ook wel om naar buiten te kunnen gaan.
“Dat is nu precies de reden dat je jezelf moet verkopen” hoor ik mijn opvangmama zeggen.
Mmm, ik geloof dat ik het begin te begrijpen, er zijn misschien nog betere plekjes voor mij dan hier!
Nou bij deze dan: leuke, lieve, zachtaardige, speelse poes zoekt een fijn plekje om oud te worden.
Mail snel naar kattenbemiddeling en wie weet zien we elkaar snel.
Doeiiii
 

Geplaatst op 25-11-2019
Mirre
VV

Dag lieve mensen! Jullie kennen me nog niet, maar dat gaan we nu even veranderen!
Ik ben een jonge sprankelende meid. Nee, zoiets zeg je natuurlijk niet snel over jezelf, maar ze hadden me toegefluisterd dit echt even te benoemen.
Het is hier behoorlijk druk in Villa Vagebond. Veel viervoetig volk. Ik heb geen problemen met soortgenootjes, maar om nu elke dag hoi en dag te moeten zeggen tegen 40 katten... En uit beleefdheid vraag ik ook nog eens: 'Alles goed?' Nou... De 1 zegt 'goed hoor' en huppelt weer door. Maar je hebt er ook bij die zijn zooooooo langdradig. Wil je op het gemak wat wandelen, moet je eerst een half uur luisteren naar zaken als 'ik heb het keukenkastje opengemaakt en weet je wat ik vond' of 'ga je naar buiten, schijnt de zon niet, dus toen ben ik maar weer naar binnen gegaan.' Maar hey, ik ben een beleefde meid, ik knik en mompel vervolgens dat ik echt even moet rusten.
Moet ik helemaal niet, ben jong en nieuwsgierig, haha.
Maar nogmaals, ik vind soortgenootjes geen enkel probleem. Ik heb een zacht karakter, ben lief voor iedereen, mens en dier. Gek op knuffeltjes, kusjes uitdelen, op schootje liggen. Ik ben me er eentje, maar het is zo lekker!
Ik zoek een huisje waar ik vriendschappen kan sluiten, voor het leven. Voor altijd.
Een eigen huis, een plek onder de zon, en altijd iemand in de buurt die van me houden kon. Kopje thee hoeft niet.
Spreken we wat af? Krijg je alvast een kopje liefde tegen je been. Tot later hoop ik. Liefs Mirre xxx

Geplaatst op 24-11-2019
Nalu
115

Hier ben ik dan! Mijn naam is Nalu.
Ken je dat energie drankje? Nou... Ik ben er naar vernoemd.  Ik heb energie zat. Maar niets aan de hand. Ik heb hier een soortgenootje bij mij in de opvang zitten die net zo is als ik, Mila is haar naam. Het klikt dan ook goed tussen ons. We spelen samen, slapen samen,  ontdekken samen... En nu zoeken we een huisje samen. Samen staan we sterk en durven we net dat beetje meer.
 
Ikzelf ben nogal een uitdager. Ik ben altijd wel in je buurt te vinden als ik je eenmaal goed ken. Dan kom ik naast je zitten, voor je zitten en zelfs tegen je benen schuren als je het eten voor me gereed maakt. MAAR... als je me wil aaien, moet je de handleiding lezen. Deze wordt elke dag opnieuw herschreven hoor. Maar dit is alvast de status van vandaag. Wanneer mag je me aaien? Tijdens het eten vind ik alles prima. Als ik op de zetel slaap met mijn rug naar je toe, vind ik het prima. En al de andere keren ben ik nog wat op mijn hoede. Soms mag je me aanraken, soms zet ik wat stapjes achteruit en soms ben ik gewoon weg.
 
Als je je trukendoos boven haalt, kan je nog heel wat bereiken met mij. Wat zit er in de trukendoos? Speelstokje, laserlampje, kattenspeeltje, kattensnoepjes...

 

!!!Enkel samen te plaatsen met Mila!!!

Geplaatst op 24-11-2019
Mila
115

Pieps , met Mila.
Ja ja, ik heb het al vaak gehoord. De meeste rosse katten zijn katers. Maar ik lig wel vaker dwars dus ik ben de uitzondering op de regel. Ik ben een mooie rosse POES.
 
Je zal me overal in het huis tegenkomen want ik ben graag waar jij bent. Voorlopig wel nog vanop een afstand. En als je je bekeken voelt, dan zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. Ik begluur je vaak. Ik moet toch zien wat je allemaal doet. 
 
Andere katten vind ik wel leuk. Ik kan het namelijk goed vinden met Nalu die hier samen met mij in de opvang zit. We spelen samen, slapen samen,  ontdekken samen... En nu zoeken we een huisje samen. Samen staan we sterk en durven we net dat beetje meer.
 
Bij jullie, mensen, ben ik nog wat onzeker. Ik heb geen schrik van jullie, helemaal niet hoor. Maar ik weet nog niet goed of ik ervan moet genieten als je me aait of als ik een beetje verderop moet gaan liggen. Geef me nog heel even de tijd en ik denk dat ik dan niet meer zonder al die aaitjes kan.

Enkel samen te plaatsen met Nalu!

Geplaatst op 24-11-2019
Kovu
17

Hi, ik ben Kovu. Mijn opvangmama zegt dat ik een echte casanova ben. Ik knuffel namelijk heel graag. Ik laat je wel weten wanneer ik knuffeltjes wil. Dan vliegt mijn ronkertje aan. Bij nieuwe mensen ben ik in het begin wat verlegen, maar na een tijdje worden we zeker vrienden! Heb jij nog een plaatsje op je bank waar ik op koude winteravonden bij mag? En ooh ja heb jij lekkere snoepjes in huis? Dan wil ik wel bij jou komen wonen.

Geplaatst op 24-11-2019
Kiara
17

Hallo, ik ben Kiara. Samen met mijn broertje Kovu woon ik bij mijn opvangmama. Die zegt dat ik een echte wildebras ben. Ik kan namelijk heel snel rennen en ben heel goed in tikkertje spelen. Savonds wanneer we allemaal samen in de living zitten speel ik samen met Kovu en de poes des huizes een spelletje tikkertje. Daarna gaan de andere twee in de zetel chillen maar ik niet hoor, ik ga nog even op ontdekkingstocht. Altijd nieuwe plekjes te verkennen in huis. Nou, ik zoek dus een huisje waar ik veel kan spelen. Ik ben niet het sentimentele type maar af en toe een knuffeltje vind ik wel leuk. Ben jij nog op zoek naar een speelmaatje om tikkertje te spelen, ik ben kandidaat!

Geplaatst op 19-11-2019
Dustie
vv

Mag ik ook even? Heel snel, ben zo klaar! 

Ik ben Dustie, een mooie rooie zoals ze hier zeggen. Daar krijg ik blosjes van op mijn wangen, nu gaan die niet meer weg. Staat me wel.
Ik ben een dappere jongen, heb heel wat moed en vertrouwen nodig gehad om over mijn angsten heen te stappen. Maar weet je.. het heeft me verder gebracht, ik beleef nu meer geluksmomenten dan ik ooit had kunnen dromen. Het voelt goed, het leven daagt mij uit en mijn rugzakje wordt steeds lichter.
Vroeger was ik de keukenkat. Lekker chillen onder de kastjes en wachten tot er weer een bak voer naar me toe werd geschoven. Ik begon er lui van te worden, en mijn buikje werd zichtbaar. Ik zat wat in gevecht met mijn eigen demonen, maar toen mijn buik in de weg begon te zitten, vond ik dat het tijd werd om wat aan mijn conditie te doen. Dus waagde ik me naar de junglekamer, waar ik al twijfelend naar de boom keek of ik daarin zou kunnen stuiteren. Neuh... beetje rustig opbouwen.  Dus besloot ik daar mijn ligplekjes uit te zoeken, alles op zijn tijd :-)
Mensen vertrouwen, was ook een dingetje waar ik behoorlijk aan heb gewerkt. Maar ik ben aan de brug begonnen, contact maken met de tweevoeters... Gaat lekker, ze mogen me al aaien! Jahaaa, dat was geen hangbruggetje, ik ben bezig aan de grootste brug van heel Europa! Ik zie potentie in jullie mensen, ik vind het leuk, om lekker gestreeld te worden.
Nu moet je niet al rennend en kirrend op me afkomen, want dan ben ik foetsie. Nee, gewoon kalm, lieve woordjes fluisteren en we hebben een band gesmeed.
Nog 1 dingetje.. ik ben aids-positief. Mijn buikje lacht ermee, genoeg reserves hiero! Ben van plan oud te worden, dus geen zorgen om mij.
Andere katjes ook prima, ben een makkelijke kerel. 
Nou, ik ga verder met de bouw van mijn brug, hopelijk mag jij er binnenkort overheen lopen, recht in mijn hartje <3
Wie adopteert mij?? Knipoogje Dustie, 8 jaar

Geplaatst op 18-11-2019
Lexy
121

Ik wil me voorstellen...Maar waar is mijn rode loper?
In mijn gedachte liep ik over een rode loper, zwierend en zwaaiend met mijn mooie lange haren in het rond. Maar dan bedenk ik me dat ik geen filmster ben. En eigenlijk helemaal geen lange haren heb. Ok, ik begin opnieuw!
 
Ik ben Lexy en ik vind mezelf geweldig leuk. De mensen hier vinden me ook heel erg leuk en ik hun. Ze zouden al hun aandacht aan mij alleen mogen geven. Ik zal me wel in de gekste houdingen voor je zetten of leggen zodat je me zeker overal hebt kunnen aaien.
Andere kattenvriendje vind ik prima maar ze moeten wel naar mij luisteren.
Iedereen moet z'n plek kennen toch vindt je niet? en ja die van mij is nou eenmaal hoger dan andere katten.
Mijn opvangmama noemt me niet voor niets princes Lexy.
heeft u nog een troon voor mij met een lekker zacht kussentje, dan wil ik die graag betreden. 
even bellen met me onderdanen en dan is het zo gepiept.
Geplaatst op 18-11-2019
June
121

Hallo ik ben June,
het braafste meisje van de kattenbende hier.
Wat wil je? knuffelen geen probleem!
ik ben heel plichtbewust en zit ook altijd op de eerste rij of beter gezegt schoot.
mijn spinmotortje heb ik speciaal voor je gesmeerd hoor je het.
ik ben echt geen luie kat hoor, ik ben gewoon gesteld op me rustig leventje nu.
heb je ook nog lekkere hapjes in de aanbieding? daar hou ik ook wel van maar niet teveel, dit mooie lijfje behoud ik niet zomaar.
zoals je kan zien ben ik de moeilijkste niet.
ik stel graag iedereen tevreden, blije mensen blije katten is mijn motto.
Geplaatst op 18-11-2019
Silvie
vv

Welkom Silvie!

Zeg nou zelf, wat heeft ze toch een aandoenlijk snoetje <3
Haar verhaal is helaas wat minder aandoenlijk, ze werd gevangen in het bos....en binnengebracht in het plaatselijk asiel. Daar werd ze gesteriliseerd en wilden ze haar terug uitzetten, ja je leest het goed, gewoon terug uitzetten in het bos. De meldster gaf tevens aan dat ze last had van haar pootje, ze heeft moeite met steunen op haar pootje. Het asiel wilde echter niets weten van verder onderzoek, geen kosten steken in een zwerfkat. Zelfs behandelen tegen wormen en vlooien was nog teveel gevraagd. Dat zijn harde woorden voor een asiel die er juist voor deze dieren hoort te zijn. Dieren die het moeilijk hebben en nergens terechtkunnen.
Haar halve oor is er voor het gemak nog even afgeknipt, zodat ook goed zichtbaar is, dat ze geholpen is. Dat kan toch allemaal wel wat minder bruut. We hebben het altijd moeilijk met een dergelijke houding ten opzichte van dieren. Zo moet het niet zijn, maar het geeft wel aan, hoe er omgegaan wordt met zwerfkatten. Een leven betekent niets...helemaal niets..
Bij ons is ze uiteraard wel welkom. Vandaag gaat ze naar onze dierenarts en gaan we zien wat er met haar pootje aan de hand is en hoe haar verdere gezondheid is.
Lief meisje, je kreeg geen eerlijke kans, maar vanaf nu ben je veilig. Wij helpen jou wel

Geplaatst op 17-11-2019
Mozes
18

Hey, ik ben Mozes. Jullie hebben mij nog niet voorbij zien komen, maar ook ik heb een aantal weken geleden nog even mijn intrek genomen in de Villa. Ik verbleef al wat maanden bij een mevrouw op het terras, ze vond me mager en uitgedroogd onder een struik. Omdat het op dat moment zomerpiek was in de opvangen, heeft zij mij al die tijd goed verzorgd. Nu ben ik weer een vrolijke, gezonde kater. De koudere dagen staan weer voor de deur, dus vroeg ze of er in de Villa een plekje voor mij was en tadaaaa, hier ben ik dan.
Inmiddels gaat het zo goed met mij, dat ik zelfs al op zoek mag naar een nieuw thuis. Dat lijkt mij dus wel wat!
Drukke boel hier hoor, ik denk af en toe dat ik me nog moet laten gelden tegenover de andere katten in de Villa. Dan zeggen ze hier, nee Mozes, niet nodig, geen ruziemaken. Daar worden we niet blij van...
Dus dan ga ik een knuffel halen bij de tweevoeters. Ik vermaak me wel.
Ze hebben hier dan ook het liefst, dat ik ergens ga wonen waar geen andere soortgenoten zijn, geeft alleen maar gedonder ;) 
Ik ben een open boek, dus wil je nog iets over mij weten, vraag maar raak, mijn assistentes van bemiddeling beantwoorden al jouw vragen...

Knuf van Mozes 🐾🐾

Geplaatst op 17-11-2019
Vika
109

Weldra meer info!

Geplaatst op 17-11-2019
Vic
109

Weldra meer info!

Geplaatst op 17-11-2019
Billie
109

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 17-11-2019
Trixie
109

Weldra meer informatie!

Geplaatst op 16-11-2019
Finn
3

Hallo allemaal, ik ben finn een hele lieve vrolijke meid. En ik ben natuurlijk de allerliefste kijk maar eens naar mijn schattige snoetje en ik krijg alles voor mekaar. Dat is wel handig hoor haha ik laat trouwens ook goed van me horen als ik eten wil nou dan horen ze het wel dan zeg ik dat ze mijn bakje moeten bijvullen want ja zo een half vol bakje kan echt niet! En dan dat vlees kan ik zeer zeker ook waarderen. Ik hou ervan om te knuffelen heerlijk lekker op schoot liggen te knorren. Dat wil niet zeggen dat ik ook een goed potje kan stoeien met mijn vriendjes Bailey en Casey ik ren het hardste van ze allemaal. Met de kleine peuter die hier ook nog woont heb ik helemaal geen problemen nog meer handjes om te knuffelen. Of eten van te stelen haha oh zei ik dat echt hardop uhm snel weer vergeten ik heb niets gezegd. Bij wie mag ik komen knuffelen en stoeien? Veel liefs Finn

Geplaatst op 11-11-2019
Rambo
6

Weldra meer info!

Geplaatst op 11-11-2019
Viko
109

Weldra meer info!

Geplaatst op 10-11-2019
Vito
28

Vito

Hallo lieve mensen, mag ik mij voorstellen: mijn naam is Vito (1 jaar oud)! Ik ben een zeer levendige, tikkeltje stoutmoedige, maar in de kern lieve, jonge kater met een fraai zwart glanzend vachtje, en ik ben op zoek naar een nieuw plekje waar ik de ruimte krijg om naar hartenlust te ravotten en rond te rennen.

Mijn opvanggezin heeft mij vernoemd naar de legendarische Don Vito Corleone, en eerlijk gezegd, een kleine kwajongen ben ik ook wel. Zo speel ik dag en nacht kat en muis; met een handschoen, of met je tenen. Als zwerfpoesje heb ik leren overleven in de wilde Vlaamse weides en ben ik altijd, maar dan ook altijd, op zoek naar eten. Mijn moeder heeft mij geleerd dat ik altijd eerst andermans bordje moet leegeten, alvorens ik iemands anders kaas van het brood eet. Je mag mij aaien, mits ik daar eten in ruil voor terug krijg. Kieskeurig ben ik daarbij overigens niet, vlees, vis of vegetarisch, alles verslind ik alsof mijn leven ervan af hangt. Hoewel ik mensen steeds meer vertrouw, met name die mij eten geven, en ik mijzelf zeker niet verstop, leid ik graag mijn eigen leventje. Aan mensen moet ik dus nog wat wennen, feline vriendjes heb ik daarentegen graag om mij heen. Ik heb mijn hele leven andere poezen om mij heen gehad, en ik vind het heerlijk om te rollebollen met mijn soortgenootjes. Als ik niet eet, slaap of op sokjes jaag kijk ik daarnaast graag tv, met name voetbal en natuurdocumentaires. Ik volg dan een wedstrijd lang de bal of ik kijk vol bewondering minutenlang naar mijn grote neven en nichtjes in het wild.

Kortom; ik ben een speels en onafhankelijk boefje, op zoek naar een nieuw tehuis waarin ik liefdevol word opgevangen, waar ik de ruimte krijg om te jagen, te groeien en te stoeien met andere poesjes. Een schootkat zal ik wel nooit worden, ik ben en blijf een geboren spring-in-het-veld. Veel aandacht heb ik niet nodig, eten wel. En 1 ding beloof ik: saai wordt het met mij nooit!

Geplaatst op 09-11-2019
Qinti
115

Miauw, miauw, miauw .... Nu loop eens niet weg en luister naar me. Ik blijf je toch de hele dag achterna lopen!

Ik wil me even voorstellen.

Ik ben Qinti. IK HOU VAN ALLE MENSEN!! Ik ben je beste vriend. Met mij kan je goed babbelen, ik help je met alles door je in de weg te zitten,  ik hou je warm als je je ergens neer durft te zetten. Ik ben de hele dag in je buurt en knuffel erop los.

Andere katten vind ik ook wel leuk maar dat is voor mij geen must. Als ze met me willen spelen, ga ik de dramaqueen uithangen an heel hard piepen en miauwen. Op die manier win ik altijd het gevecht.

De grote honden hier in huis vind ik ook leuk. Ze zijn heel rustig en likken me met 1 lik schoon. Ppprrrrttt ppprrrrrt ppprrrrttt... Heerlijk!

Maar waar ik het meest van hou, is eten. Elke keer ik iets lekkers krijg, doe ik alsof ik al weken niet meer gegeten heb. Zooooo een honger dat ik altijd heb!

Geplaatst op 08-11-2019
Buffy
30

Hallo, ik ben Buffy. Nee, niet die Vampier Slayer maar een super leuke 11 weekjes oude kitten.

De eerste keer dat ik op de krabpaal sprong in mijn tijdelijke huisje, keek ik recht voor me uit en zag daar een enorm knappe verschijning zitten. Ik ken alleen mijn zusje Benji en stieffamilie Bowy en Binky dus dacht: wie is die knapperd daar? Met die mooie zwarte vacht, witte pootjes en dat schattige roze streepje op het neusje. Raad eens wat? Ik zat gewoon in een spiegel te kijken..

Ik ben nu een weekje bij mijn opvangadres en ben eigenlijk wel op zoek naar een gouden mand. Die mand houd ik heel schoon, als ik op de bak ben geweest, zorg ik ervoor dat ik die keurig netjes achterlaat. Ik graaf en graaf en poets ook de zijkant van de bak helemaal schoon.

Spelen doe ik erg graag, met balletjes, veertjes en de andere kittens maar slapen is ook een hobby van me.
Lekker tegen die andere 3 aan liggen en dromen van mijn forever huisje. Ik laat me al aaien maar vind dat nog wel heel spannend. Maar als die grote mensen mij rustig laten wennen, weet ik zeker dat we het hartstikke leuk zullen hebben.

Het allerliefst zou ik graag met mijn zusje Benji willen verhuizen, zodat we een beetje steun aan elkaar hebben maar als je al een speels katje hebt of je besteedt veel aandacht aan mij, komt het ook vast goed.

Geplaatst op 07-11-2019
Vlinder
100

Gevonden in Overpelt

Geplaatst op 07-11-2019
Maurits
100

Gevonden in Overpelt

Geplaatst op 07-11-2019
Jethro
111

Weldra meer info!

Geplaatst op 07-11-2019
Louis
111

Weldra meer info!

Geplaatst op 06-11-2019
Peche
19

Hallo daar! Mijn naam is Pêche, omdat mijn opvangmama zegt dat ik de kleur heb van een perzik. Ze zegt ook dat ik het zachtste vachtje heb in de hele wereld! Dat komt goed uit, want ik geniet enorm van aaitjes. Soms heb ik wel even genoeg van menselijke aandacht, maar dat is oke want ik kan uren spelen met mijn broertje of andere katten. Hopelijk is er dus een speelmaatje voor mij in mijn nieuwe huisje! Ik ben gevonden in een doos met mijn broertje, dus in het begin was alles heel eng en moest ik steeds niezen en snotteren. Gelukkig ben ik daar nu vanaf, ik ben zelfs een hele grote en gezonde jongen aan het worden. Is mijn gouden mandje misschien bij jou thuis? Hopelijk tot snel!
groetjes Pêche !

Geplaatst op 05-11-2019
Yara
121

Weldra meer info!

Geplaatst op 04-11-2019
Tucker
6

Weldra meer info!

Geplaatst op 04-11-2019
Tijgertje
6

Weldra meer info!

Geplaatst op 04-11-2019
Winny
6

Weldra meer info!

Geplaatst op 03-11-2019
Pixie
111

Hello everybody ...ben druk druk maar moet me even komen voorstellen. Nou ik ben schattig, lief, zot, speels, knuffelig, zelfstandig, een stoere chic, durfal, mega tof om in huis te hebben...kortom ik ben echt alles wat een katje maar kan zijn ! Maar wees gerust, af en toe lig ik ook in een coma want door al mijn druk doenerij geraak ik soms ook wel uitgeput en dan hang ik te hangen in een mandje of gezellig bij jou in de zetel tot ik weer helemaal fris er tegen aan kan en aan een nieuw rondje zotte, gekke Pixie begin.

Heb jij een leuk huisje waar ik in kan ravotten met een speelmaatje of kindjes die me entertainen (of heb jij zelf speeltijd voor mij) ...dan moet je zeker effe zo'n formuliertje op de website invullen. Dan kunnen we eens afspreken want ik kan al gereserveerd worden naar het schijnt. Wel beloven dat je veel , heel veel speelgoed voor mij in huis haalt he, ik wil mij niet vervelen, ik wil spelen en ontdekken ! Jullie zijn verwittigd ! En nu ben ik er vandoor...de balletjes, muisjes, tunnels...liggen op me te wachten!
Daaaagg en liefs Pixie X

Geplaatst op 03-11-2019
Ravi
14

Hey! Ik ben mooie zwarte Ravi! Mijn vachtje blinkt en mijn oogjes zijn mooi rond en vol van vertrouwen. Als je mij wilt knuffelen dan gooi ik me op mijn rug zodat je overal goed bij kan en dan zet ik mijn spinmotertje aan. Ik heb ook een hele belangrijke taak…..ik ben namelijk de grote broer van Chrisje. Chrisje is een heel mooi en lief tijgerkatertje. Iedereen vind hem zo schattig want hij is namelijk nog klein. Hij is zeker een week of 6 jonger dan mij, wij zijn brothers from another mother! We zijn samen in een doos op straat gezet en dat was wel even spannend hoor. Ik moest mij groot houden om kleine Chris gerust te stellen maar eigenlijk kreeg ik er ook wel behoorlijk de kriebeltjes van…..en dan heb ik het niet over de kriebeltjes die mijn opvangmama later allemaal van ons af heeft gehaald. Gelukkig zijn we snel gevonden en mogen we nu logeren bij onze opvangmama. Hier zijn nog 3 grote poezebeesten en die hebben enorm veel speelgoed en klimpalen waar we allemaal mee mogen spelen! Is echt kei vet. Als we dan moe zijn kruipen Chris en ik allebei tegen opvangmama aan en doen we een dutje terwijl zij ons kriebelt. ’s Nachts hebben Chris en ik een eigen kamertje en zoeken we elkaar altijd weer op om te knuffelen zodat we ons veilig en geborgen voelen. Daarom willen wij ook op zoek naar een huisje voor ons samen. Chris heeft mij nodig weet je en ik hem…Ik ben zijn grote broer! We zijn lief en gezellig en zullen jou overladen met knuffeltjes…..kijk wel uit waar je loopt want wij zitten meestal vlak naast je voeten als je iets staat te doen! Maak je een afspraak met mama en zien we je snel?! Waarschuwing……….als je komt kijken…..ben je verkocht ;-)!

Geplaatst op 03-11-2019
Chrisje
14

Hey! Ik ben mooie zwarte Ravi! Mijn vachtje blinkt en mijn oogjes zijn mooi rond en vol van vertrouwen. Als je mij wilt knuffelen dan gooi ik me op mijn rug zodat je overal goed bij kan en dan zet ik mijn spinmotertje aan. Ik heb ook een hele belangrijke taak…..ik ben namelijk de grote broer van Chrisje. Chrisje is een heel mooi en lief tijgerkatertje. Iedereen vind hem zo schattig want hij is namelijk nog klein. Hij is zeker een week of 6 jonger dan mij, wij zijn brothers from another mother! We zijn samen in een doos op straat gezet en dat was wel even spannend hoor. Ik moest mij groot houden om kleine Chris gerust te stellen maar eigenlijk kreeg ik er ook wel behoorlijk de kriebeltjes van…..en dan heb ik het niet over de kriebeltjes die mijn opvangmama later allemaal van ons af heeft gehaald. Gelukkig zijn we snel gevonden en mogen we nu logeren bij onze opvangmama. Hier zijn nog 3 grote poezebeesten en die hebben enorm veel speelgoed en klimpalen waar we allemaal mee mogen spelen! Is echt kei vet. Als we dan moe zijn kruipen Chris en ik allebei tegen opvangmama aan en doen we een dutje terwijl zij ons kriebelt. ’s Nachts hebben Chris en ik een eigen kamertje en zoeken we elkaar altijd weer op om te knuffelen zodat we ons veilig en geborgen voelen. Daarom willen wij ook op zoek naar een huisje voor ons samen. Chris heeft mij nodig weet je en ik hem…Ik ben zijn grote broer! We zijn lief en gezellig en zullen jou overladen met knuffeltjes…..kijk wel uit waar je loopt want wij zitten meestal vlak naast je voeten als je iets staat te doen! Maak je een afspraak met mama en zien we je snel?! Waarschuwing……….als je komt kijken…..ben je verkocht ;-)!

Geplaatst op 02-11-2019
Mio
115

Ciao Bella!!
Ik hoor je al denken "wat een prachtige verschijning ben jij". Mijn naam betekent dan ook schoonheid. Mooi gekozen dus..

Maar ik ben veel meer dan enkel een schoonheid om mee te pronken!
Ik ben een goede spinnenvanger, vliegenvanger, speelmaatje, gezelschap...

Ik vertoef vooral in de ruimtes waar de meeste beweging en activiteit is. Ik hoor er gewoon graag bij.
Nu moet ik wel toegeven dat ik nog moet leren om me volledig aan jullie over te geven. Ik laat me aaien tijdens het eetmoment en als ik ergens op mijn gemak lig. Maar... Ik weet niet of ik er dan van moet genieten of toch maar beter ergens anders gaan liggen.

Heeft u veel liefde en geduld, dan zijn wij misschien wel voor elkaar gemaakt!?
Met wat eten of snoepjes erbij, kunnen we veel bespreken.

Geplaatst op 02-11-2019
Minnie
8

Hoi,
Ik mag me ook eindelijk komen voorstellen.
Ik ben Minnie en jullie zullen mij waarschijnlijk wel kennen als de mama van mijn 6 prachtige kittens.
Helaas is dat mijn 2de nestje al en heb ik eigenlijk nooit een speels jong katje kunnen zijn. Ik was al terug drachtig enkele weken na mijn eerste nestje. Daar komt nu binnenkort een einde want ik wordt steriel gemaakt voor ik vertrek.
Ik ben verzorgd door vriendelijke mensen op een camping en leerde zo dat mensen eigenlijk wel heel aardig zijn en vooral handig zijn als je honger hebt.
Ik kan je heel lief aankijken zodat je meteen smelt en me het lekkerste eten voorzet.
Ik ben eigenlijk op zoek naar een huisje met veel liefde en knuffels. ( Want dat verdien ik echt wel na het zware zwerversbestaan)
Ik ben heel sociaal en totaal niet bang van vreemden. Als er mensen naar mijn kittens komen kijken kom ik er gezellig bij.
Ik hoop dan ook snel een bezoekje van jou te ontvangen zodat je kan zien dat ik de allerliefste kat ben ook al ben ik geen schattig klein kitten meer.
Ik wordt het liefst alleen geplaatst zodat lekker bij jou kan liggen zonder gestoord te worden en kan genieten van de rust.
Groetjes Minnie

Geplaatst op 02-11-2019
Kitty
8

Hey daar!

Ik ben Kitty en ik ben de kleinste van het nestje van Minnie.

Maar ik laat me door niets of niemand afschrikken hoor.

Ik klim en klauter overal op. Geen krabpaal is mij te hoog.

En ja daar is soms ook wel het mensenbeen van mijn opvangmama bij.

Gelukkig leert ze mij ook dat dit niet zomaar kan en dat de krabpalen er eigenlijk zijn om in te klimmen.

Samen met mijn broertjes en zusjes beleef ik de mooiste avonturen.

Hou jij ook van spanning en avontuur? Geef je me graag op tijd e stond een goeie knuffel?

Dan ben jij het ideale maatje voor mij!

Knuffeltje van Kitty

Geplaatst op 02-11-2019
Socs
111

Later meer info

Geplaatst op 02-11-2019
Kaatje
101

Hallo mensen,

 Knappe, speelse poes gezocht? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik speel hier zelfs met mijn moeder, hoewel dat af en toe best spannend is om met zo’n grote poes te spelen.
Ik ben nog geen grote knuffelkat want ik vind spelen veel fijner. Je kan mij wel aaien hoor maar ik ben nu eenmaal druk met andere dingen bezig.
Nu weet je wat je krijgt als je mij adopteert.
Volgens mijn opvangmama mag ik ook zeggen wat ik zoek, nou bij deze mijn verlanglijstje:
- een huis met 1 of meerdere speelmaatjes. Dus geen saaie oude dozen ;-)
- Kinderen zijn oké, liefst van 6 jaar of ouder zolang ze maar voorzichtig met mij zijn en niet met mij gaan rondsjouwen want daar hou ik niet zo van
- Samen met mijn moeder Sally geplaatst worden mag ook maar hoeft niet.
- Mensen die genoeg tijd voor mij hebben om samen met mij te spelen!
- Heel veel leuke dingen om mee te spelen.

Denk je dat je een leuk huisje voor mij hebt, mail dan naar kattenbemiddeling en vul een adoptieformulier in. Ik heb al gehoord dat de dames daar hun best gaan doen om een super plekje voor mij te zoeken!

doeiii

Geplaatst op 01-11-2019
Fen
115

Hallo. Mijn naam is Fen!

Heel verlegen en voorzichtig kom ik me voorstellen. Ik heb er heel lang over getwijfeld maar nu durf ik. Samen met mijn zusje Nya mag ik op zoek naar een huisje. Een heel speciaal huisje…  Je moet weten dat ik in het begin echt dacht dat ik mezelf en mijn zusje moest beschermen voor jullie mensen.

Het duurt even vooraleer we je vertrouwen. We hebben veel tijd nodig.

Maar als ik me op mijn gemak voel dan ben ik echt een dappere jongen. Dan kom ik bij je op de zetel of op bed liggen, weliswaar helemaal achter aan de voeten maar ik kom erbij liggen. Voor snoepjes en eten durf ik zelfs heel wat meer. Ik kom de snoepjes uit je hand eten en het eten kom ik opeten als je er naast zit. En als het allemaal niet te ruw is, geniet ik van het samen spelen.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik jullie handen best nog eng vind.

We zijn een onafscheidelijk duo en blijven dus ook lekker samen! Samen voelen we ons veilig en durven we dat ietsje meer. Dus hebben jullie een rustig huisje en engelen geduld dan willen wij graag kennismaken.

Geplaatst op 01-11-2019
Nya
115

Hoi hoi… Ik ben Nya!

Ik ben een hele mooie, sierlijke dame die zich van op een afstand graag laat bewonderen. 
Maar nu mag ik me met knikkende knieën voorstellen. Samen met mijn broer Fen mag ik op zoek naar een huisje. Een heel speciaal huisje…

Je moet weten dat het een hele tijd kan duren vooraleer we je vertrouwen. We hebben veel tijd nodig. Maar eens ik je vertrouw, zie je me elke dag meer en meer open bloeien.

Dan zie je me fier door het hele huis paraderen. En als je gaat slapen, durf ik zelfs bij je op bed komen liggen. Bij mijn opvangmama speel ik dan graag het spelletje ‘tenen jagen’. Als het allemaal niet te ruw is, geniet ik echt van het samen spelen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik jullie handen best nog eng vind.

We zijn een onafscheidelijk duo en blijven dus ook lekker samen! Samen voelen we ons veilig en durven we dat ietsje meer. Dus hebben jullie een rustig huisje en engelen geduld dan willen wij graag kennismaken.

Geplaatst op 01-11-2019
Faye
15

Hoi mijn naam is Faye. Samen met mijn broertje Loic en zusje Sienna werd ik gered vanop de boerderij. Was wel leuk daar met zoveel andere diertjes maar toch ook niet helemaal veilig voor zo opgroeiend jeugd als wij. Gelukkig konden we met z’n drietjes samen bij onze opvangmama terecht. Was wel een beetje eng in het begin. Gelukkig nam mijn broertje Loïc al snel het voortouw. En zodra ik en m’n zusje zagen dat de kust veilig was gingen we ook al snel lekker op schoot zitten. Mijn spinmotortje sloeg meteen aan. En er is hier super veel speelgoed, grote krabpalen om op te klimmen, balletjes om achter te lopen en natuurlijk mijn broer en zus om bovenop te springen. Alles doen we samen met z’n drietjes: eten, spelen, slapen, knuffelen. Yes we hebben het best druk hier. Maar tussen alle drukte door is er zeker tijd om bij mama op schoot te kruipen. Daar ga ik meteen van spinnen, prrr. Wie heeft er zin om mijn nieuwe speel en knuffelkameraardje te worden? Laat je snel iets weten? Faye

Geplaatst op 01-11-2019
Nala
27

Mauw, mijn naam is Nala. Ja, dat is in naar het schijnt met heel dat leeuwenkoninggedoe. Ik ben, samen met mijn mama Aurora, het enige meisje in de groep tussen al mijn broers. Ja, ik sta mijn mannetje behoorlijk, maar heb ook dat lieve karakter. 
Waar ik van hou? Zorgen voor mijn kleine pleegzusjes Chloé en Gidget. Ze zijn jonger dan ik en dus kan ik een verzorgende taak op me nemen. Ik was hen en speel rustig met hen. Mijn broers zijn veel te wild dus entertain ik hen. Ik zou het dan ook fantastisch vinden moest 1 van hen mee met me mogen verhuizen.
Wil jij een keertje komen kijken hoe zorgzaam en lief ik ben? Maak dan snel een afspraak! 
Pootje Nala
Geplaatst op 01-11-2019
Fee
VV

Fee zoekt haar persoon
Er was eens een meisje. Ze bezat niet veel, ze had enkel een rugzakje vol herinneringen. Ze droeg haar zakje overal mee naartoe. Soms maakte ze het open, soms liet ze het dicht.
Er zaten hele mooie herinneringen bij, ook al maakte haar dit droevig. Soms bekeek ze de nare herinneringen, maar dan sloot ze haar ogen. Ze ritste het dicht, resoluut, het was niet belangrijk, niet nu.
Na een lange reis, waarbij honger werd afgewisseld door een verzadigd gevoel, kwam ze aan bij Villa Vagebond. Haar ogen lichten op. Er was warmte, veiligheid, eten.
Ze zocht een donker holletje, zo zacht, en viel als een blok in slaap. Ze droomde weg, en liet alle mooie herinneringen toe. Maar ze sloot snel haar rugzakje weer, stel je voor dat de herinneringen zouden verdwijnen...
De volgende morgen keek ze behoedzaam om zich heen, dit was haar nieuwe plek. Best eng. Veel katten, veel mensen, zoveel nieuwe indrukken. Ze nestelde zich comfortabel in haar nieuwe holletje, niet te snel naar buiten, je weet maar nooit. En weer pakte ze haar rugzakje en zocht ze naar steun.
Elke dag voelde ze zich meer gesterkt en besloot een stapje naar buiten te wagen. De zon scheen door de ramen, een sprongetje op de vensterbank. Ze voelde handen over haar nekje glijden, zachte woorden. Haar keeltje werd meegevoerd en een luide prrrrrr ontsnapte. Ze voelde zich gelukkig.
Dit is wat ze wilde. Ze stopte heel snel deze nieuwe herinnering in haar rugzakje, dit kon haar helpen. Zachte handen, een aai, liefkozende woorden, ze nam het allemaal tot zich.
Fee koestert een droom. Een droom waarbij ze voor altijd in een rustig huisje kon wonen. Waar mensen haar liefdevol benaderde, want zulke herinneringen zouden geen herinneringen meer zijn. Dit zou echt zijn, voor altijd, elke dag opnieuw.
Blijdschap in haar hartje. Op die ene hele speciale plek, zou ze zo graag haar rugzakje openmaken en dan.... aan de kant leggen. Leven in het nu.
Fee zou niets liever willen.... ben jij haar persoon?

Geplaatst op 01-11-2019
Sienna
15

Hoi mijn naam is Sienna. Samen met mijn broertje Loic en zusje Faye werd ik gered vanop de boerderij. Was wel leuk daar met zoveel andere diertjes maar toch ook niet helemaal veilig voor zo opgroeiend jeugd als wij . Gelukkig konden we met z’n drietjes samen bij onze opvangmama terecht. Was wel eng in het begin. Ik vertrouwde de zaak toch niet helemaal dus blazen leek me soms de enige oplossing om die enge opvangmama uit de buurt te houden. Gelukkig nam mijn broertje Loïc al snel het voortouw, ik ben meer het ‘kijk-de-kat-uit-de-boom-type’. En wat bleek, onze opvangmama was super lief en helemaal niet zo eng. Dus zodra ik en m’n zusje zagen dat de kust veilig was gingen we ook al snel lekker op schoot zitten, in het begin nog wel met bange oogjes. Maar er is hier super veel speelgoed, grote krabpalen om op te klimmen, balletjes om achter te lopen en natuurlijk mijn broer en zus om bovenop te springen. Alles doen we samen met z’n drietjes: eten, spelen, slapen, knuffelen. Yes we hebben het best druk hier. Maar tussen alle drukte door is er zeker tijd om bij mama op schoot te kruipen. Daar ga ik meteen van spinnen, prrr. Wie heeft er zin om mijn nieuwe speel en knuffelkameraardje te worden? Laat je snel iets weten? Sienna

Geplaatst op 01-11-2019
Loïc
15

Hoi hoi mijn naam is Loïc. Samen met mijn 2 zusjes Sienna en Faye werd ik gered vanop de boerderij. Was wel leuk daar met zoveel andere diertjes maar toch ook niet helemaal veilig voor zo opgroeiende jeugd als wij. Gelukkig konden we met z’n drietjes samen bij onze opvangmama terecht. Was wel een beetje eng in het begin. Maar aangezien ik grote broer ben, moest ik natuurlijk het voortouw nemen voor m’n zusjes. Als haantje de voorste ging ik dan ook maar op verkenning. En wat bleek, onze opvangmama was super lief en helemaal niet zo eng. Al snel kroop ik op schoot, heerlijk die aandacht en die knuffels. En er is hier super veel speelgoed, grote krabpalen om op te klimmen, balletjes om achter te lopen en natuurlijk mijn zusjes om bovenop te springen. Alles doen we samen met z’n drietjes: eten, spelen, slapen, knuffelen. Yes we hebben het best druk hier. Maar tussen alle drukte door is er zeker tijd om bij mama op schoot te kruipen. Daar ga ik meteen van spinnen, prrr. Wie heeft er zin om mijn nieuwe speel en knuffelkameraardje te worden? Laat je snel iets weten? Loïc

Geplaatst op 01-11-2019
Benji
30

Hallo allemaal, Benji hier...
Iedereen in mijn (stief) familie heeft zich al voorgesteld. Nu is het mijn beurt.

Ik ben een tijgertje met witte sokken en een rood gezichtje. Iedereen die bij mijn opvanggezin op visite is gekomen, vind mij een plaatje om te zien. Word daar wel een beetje verlegen van. Maar als de veertjes aan touwtjes tevoorschijn komen, vergeet ik dat helemaal en ren me hier moe achteraan. Die veertjes zitten ook aan die vliegende beestjes die ik vanaf de vensterbank zie rondvliegen. Wauw, dat is leuk, dan ga ik op mijn achterpoten staan en probeer ik ze te pakken. Het is me alleen nog niet gelukt, dus ren ik nog maar eens achter die veertjes aan een stok aan.

Net als mijn broer Buffy, vind ook ik die handen van die grote wezens nog wel erg spannend. Maar als ik aan het eten ben, dan ben ik daar zo door afgeleid, dat ze mij wel kunnen aaien. Ook als ik lig te slapen en dat wezen gaat naast me liggen moet ik bekennen dat ik het stiekem toch wel lekker vind. En dat kan ik dan niet verbergen want dan begint mijn motortje te spinnen.

Voor mij geldt ook, het allerliefst zou ik graag met mijn broertje Buffy willen verhuizen, zodat we een beetje steun aan elkaar hebben maar als je al een speels katje hebt of je besteedt veel aandacht aan mij, komt het ook vast goed.

Kom je mij/ons snel eens bezoeken zodat je op slag verliefd wordt?


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg