Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2019 hebben 45 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-10-2019
Binky
30

Mijn naam is Binky en ik wil mijzelf even voorstellen.

Samen met mijn zusje Bowy, oudere stiefbroer Buffy en stiefzus Benji ben ik vanuit België de landsgrens overgegaan naar Nederland terwijl ik pas 9 weekjes oud ben. Wat een avontuur. In de auto hebben we ons keurig gedragen en eenmaal 'thuis', mochten we in de grote bench. Konden we een beetje wennen aan alle nieuwe indrukken.

In de bench gaf ik al aan, dat ik graag wilde spelen. Niet alleen met mijn kattenfamilie maar ook met mensen, groot en klein. Heb je een touwtje, ik sjees er achteraan. Muisjes draag ik in mijn bek de hele bench door.

Al gauw mochten we met zijn allen naar de grote kamer en daar ren ik lekker rond en ontdek ik steeds weer nieuwe dingen. Speelgoed, klimpalen, muisjes, balletjes, je kunt er niet genoeg van hebben. Eten vind ik heerlijk en ben al een grote jongen dus ga daarna netjes op de bak.

Ik ben Binky genoemd, niet dat ik echt luister maar wel omdat ze hier vinden dat ik echt enorm dapper ben. Ik laat de andere katjes allemaal zien dat mensen superleuk zijn!

Ik heb enorm veel energie, als de rest wil gaan slapen, ga ik nog even door... Vind het leuk om me te verstoppen en dan ineens de rest te bespringen. Ze zien me in het donker ook bijna niet aankomen, want ik ben bijna helemaal zwart, op wat witte haartjes op mijn borst, buik en oortjes na.

Trouwens, de waterbak, dat ik ook een leuk ding ... daar kun je met 2 poten tegelijk inspringen en dan ligt alles ernaast. Superleuk!!

Ik zou het liefst bij iemand thuis komen wonen met mijn zusje samen, maar als je al een speelkameraad in huis hebt, dan zal ik het daar ook vast heel goed mee kunnen vinden.
 

Geplaatst op 29-10-2019
Bowy
30

Ik ben Bowy en ben een mooi poesje van 9 weken oud. Volgens mijn ‘personeel’ heb ik het allerschattigste zooltje onder mijn linker voorpoot. Deze is roze en zwart maar dat kan ook niet anders, want ik heb ik mijn vacht ook allerlei kleurtjes.

Ik vind het heerlijk om geaaid te worden. Ik poets dan meteen mijn hele vachtje zodat ik daarna lekker in slaap kan vallen. Ik kan heel hard spinnen. Geloof je het niet? Ik daag je uit, aai me en ik laat het je horen.

Mijn hobby’s, wil je daar iets van weten? Spelen, eten en slapen, dan een beetje spelen, eten en slapen, soms een beetje spelen, eten en slapen daarna wat spelen, eten en slapen om vervolgens te eindigen met spelen, eten en wat slapen. Zien jullie een patroon?

Het spelen doe ik graag met mijn broertje, maar ook met mijn oudere stiefbroer en stiefzus. Soms spelen ze een beetje ruw, maar dat laat ik ze dan wel even horen. Kan heel goed voor mezelf opkomen.
Maar ik kan mezelf ook prima vermaken met mijn staart! Ook mijn personeel speelt graag met mij en van de week kwam er een klein mensenkind langs met een touwtje met veertjes eraan. Ik ging helemaal los!

Ik zou het liefst bij iemand thuis komen wonen met mijn broertje samen, maar als je al een speelkameraad in huis hebt, dan zal ik het daar ook vast heel goed mee kunnen vinden.
 

Geplaatst op 27-10-2019
James
111

Hallo iedereen,

Vandaag stel ik jullie onze opvanger James voor.  Onze mooie snoet zit al een tijdje in de opvang bij ons maar nu gaan we voor hem op zoek naar dat ene speciale baasje.

Speciale baasje ? (hoor ik jullie denken) Ja inderdaad een baasje dat verder kijkt dan alleen maar naar de knappe looks en mooie kijkers van deze jonge kerel. (1 jaar)

Onze James is een beetje een apart gevalletje. Een wat moeilijker te plaatsen katje zoals men wel eens zegt.  James is een echte “katten”kat en geniet er van om gezellig tussen de andere katjes te leven en te spelen . De kleine soms gekke kittens vindt hij in het begin maar iets raar maar wanneer ze groot genoeg zijn is James in zijn nopjes.

James heeft echter 1 grote hindernis…de aanraking door de mensjes…dat is voor onze mooie jongen nog net een brug te ver.  James kan perfect met jou samenwonen en genieten van de huiselijke sfeer en meer nog, languit liggen genieten op jouw bed want dat bed is van zijn mens en dat houdt hij met plezier en toewijding lekker warm wanneer jij bijvoorbeeld werken bent.  James wil ook heel graag die lekkere kipfilet met jou delen.  Een stukje voor jou , 2 stukjes voor James…lekkerrrrrr.  Onze vriend komt het netjes uit jouw hand opeten. Dus zoals je ziet kan deze jongen perfect met jou onder 1 dak wonen alleen schoot zitten en knuffelen… nahhh voorlopig nog niet zijn dingetje maar wie weet met heel veel geduld van zijn nieuwe baasje…

Denk jij nu, awel ik zou dat ene perfecte baasje kunnen zijn en ik heb nog wat speelkameraadjes rondlopen in huis voor deze speciale jongen…surf dan snel even naar onze website en vul voor hem een adoptie formuliertje in  en dan regelen we een bezoekje.

Een uiteraard een speciale behandeling voor onze jongen want we gaan geen extra stress situaties veroorzaken.  James invangen in de reismand zal geen lachertje worden, daar is geen twijfel over, dus wanneer we samen beslissen dat James bij jou mag komen wonen, plannen we een 2de bezoekje zodat wij ons speciale mannetje in alle rust in het mandje kunnen steken zodat jij hem daarna kan komen ophalen.

Het is wat het is en eerlijk duurt het langst.  Deze jongen verdient een eerlijke kans !

Geplaatst op 27-10-2019
Hathi
114

Mijn beurt om me voor te stellen! Leuk zeg, ik hou van mensen en ik hou van aandacht. Dus mezelf voorstellen doe ik graag!
Mijn naam is Hathi. Een beetje stoer voor een keurige dame als ik he. Komt doordat de mensen hier snel even keken, eerst mijn broer, een kater, toen ik, ook een kater…. Pffff zo stom! Ik snap het wel, mijn mooie lange haren verbergen wel eens wat, maar ik ben toch een meisje hoor!
Mijn broer en ik zijn gevonden langs een wei. Kan je je dat voorstellen? Klein, teer en zo een prachtige exemplaren gewoon alleen langs een wei? Gelukkig kwam er een lieve jongen langs die ons meteen veilig naar een gastgezin bracht. Daar stond al een zachte mand en een heerlijke fles klaar. Dat was beter! Die fles geef ik nog niet af, maar ik begin ook al netjes uit een bakje te eten hoor. Dat moet zegt mijn opvangmama, want binnenkort mag ik naar een eigen plekje met eigen bakjes en mandjes.
Nu paradeer hier een beetje rond, loop wat mooi te zijn… en wacht dus op jou. Mijn nieuwe mensen, mijn eigen thuis met mijn eigen voerbakjes en mandje.
Stiekem hoop ik dat mijn broertje mee mag, of mijn vriendinnetje Ikki. Maar als jij al een katje of hondje in huis hebt is het ook goed. Oja, en niet te veel weg, want ik wens wel nogal wat aandacht!
Nou, zie ik je snel dan?
Pootje van Hathi.
 

Geplaatst op 27-10-2019
Manchu
vv

nog niet te reserveren, later meer infoTis me wat, kom je op 12-jarige leeftijd nog in het asiel terecht. Niet dat we onze baasjes dat kwalijk nemen, ze hebben letterlijk alles geprobeerd om een goed thuis voor ons te vinden. Door zware allergie van ons vrouwtje, die steeds maar erger werd, wilden ze voor ons samen een goed thuis vinden.

Er waren wat oplossingen, maar die bleken ook verre van ideaal te zijn. Bovendien werden we in asielen in de regio geweigerd omwille van onze leeftijd en omdat we toch wat timide zijn. Geen snelle doorplaatsertjes om het grofweg te benoemen. Ja, we zijn mooi en hadden best snel geplaatst kunnen worden. De aanvragen stroomden al binnen, voordat we goed en wel gesetteld waren.....
Maar nu komt het....na controle door onze dierenarts werd er bij Manchu een hartruis vastgesteld en Fiacha heeft melkklierkanker. De baarmoeder werd al verwijderd omdat deze er vreselijk uitzag, en over een paar weken zijn de melklijsten aan de beurt, hopelijk geen verdere uitzaaiingen... Absoluut geen kleinigheidje dus. Wat zijn wij blij dat we hen binnen hebben laten komen. Nu krijgen ze alle zorg en operaties die ze nodig hebben. Voorlopig blijven ze nog even bij ons, om alles goed op te volgen en hopelijk kunnen we te zijner tijd op zoek gaan naar een baasje die deze lieverds nog een mooie oude dag wil geven.
Voor nu gaan wij hen helemaal in de watjes leggen <3

Geplaatst op 26-10-2019
Nathoo
114

He daar, heb je mijn foto bekeken? Ben ik geen prachtige verschijning?
Ik ben ik best trots op mezelf, ik mag er zijn en dat weet ik. Mensen vind ik lief, ze mogen mij en mijn zus altijd oppakken en knuffelen, zalig die aandacht. Uiteraard vinden mensen mij ook lief, wie valt nu niet voor zo een prachtige kater?
Mijn zus en ik zijn gevonden , we liepen zomaar alleen langs een veld. We waren net 3 weken oud, kan je je dat voorstellen? Geen mama, geen mensen, alleen wij twee !
Een lieve jongen liep daar met vrienden, en zij zagen ons. Gelukkig snapte die jongens dat dat niet zomaar kan en ze brachten ons veilig bij onze opvangmama. Daar kregen we een lekker warm bed en een heerlijk flesje (ik moet bekennen, dat flesje heb ik nog niet opgegeven, hoewel vlees ook best smaakt).
Maar goed, hier wordt gezegd dat wij nu groot genoeg zijn voor een eigen plekje. Stiekem hoop ik dat ik met mijn zusje samen mag, of mijn vriendinnetje Ikki, zou ook super zijn. Maar als jij al een speelmaatje voor mij in huis hebt, dan is dat ook prima.
Kom je snel eens bij mij kijken dan? Ben je meteen verkocht, weet ik zeker!
Tot gauw, pootje van Nathoo.
 

Geplaatst op 26-10-2019
Woody
8

Ik ben Woody en ik ben de charmeur van het nestje van mijn mama Minnie.

Ik weet nu al dat ik ga uitgroeien tot een prachtige kater.

Want ja, zelfvertrouwen dat heb ik wel.

Ik ben dan ook niet bang van grote en kleine mensenwezens en vind alles ok.

Zelfs als ik een dikke knuffel krijg van het 4- jarig dochtertje van mijn opvangmama blijf ik mijn coole zelf.

Ben jij diegene die mij wil vertroetelen en mij wil verwennen?

Dikke high five van Mister Woody

Geplaatst op 26-10-2019
Gucci
8

Hallo mag ik me even voorstellen?

Ik ben Gucci en heb een heel speciaal kleurtje.

Ik moet nog wel een beetje werken aan mijn zelfvertrouwen want in tegenstelling tot mijn stoere broers ben ik niet zo graag alleen. Ik geniet dan ook van knuffels van mensen en speel heel graag met mijn broers en zusjes.

Als ik niemand zie laat ik luid van me horen.

Ik zou dus graag geplaatst worden met een broertje of zusje want zij geven mij een veilig gevoel.

Geplaatst op 26-10-2019
Ikki
114

Oh hallo, wil je wat van mij weten? Mijn broer Sahi zei het al, we mogen ons voorstellen… Nou ik ben wat minder dapper dan mijn broer, maar goed.
Mijn naam is Ikki. Lekker makkelijk he! Samen met mijn broers liep ik op een boerderij. Mijn broer en ik, wij lieten ons oppakken door kinderen, en werden naar een beter plekje gebracht. Mijn andere broer rende heel hard weg en verstopte zich. Eerst dacht ik, die heeft geluk! Later begreep ik dat ikzelf degene was die geluk had. Wij werden namelijk goed verzorgd, we kregen lekkere hapjes en ons vachtje werd ontdaan van kriebelende beestjes. Maak je niet ongerust, ook mijn andere broertje werd gevonden, een paar daagjes later.
Het heeft even geduurd, maar inmiddels zijn we een beetje gewent. Zelf vind ik mensen nog een beetje spannend. Maar ook heel lief. Als mijn opvangmama rustig gaat zitten ga ik om haar benen draaien. Ze spreekt me dan lief toe, dan kan ik niet anders dan me toch laten oppakken om even heerlijk bij haar te liggen. Lekker aaien…maar niet opstaan of plots bewegen, dan schrik ik me een hoedje en vlieg ik weg! Komt wel goed allemaal, hoort allemaal bij het wennen…
Nu ben ik op zoek naar een plekje waar ik wat tijd krijg. Bij mensen die rustig kunnen zitten en mij lief willen toe spreken. Zeker weten dat ik dan gezellig bij je kom, gaan we fijn samen bank hangen , tv kijken, boekje lezen, gewoon iets waar jij rustig bij blijft, en ik dus ook.
Het zou nog fijner zijn als een van mijn broertjes mee mocht, dat is vertrouwd voor mij, maakt het een stuk makkelijker. Of heb jij al een vriendje voor mij in huis? Niet te dominant? Gewoon een gezellig typje? Ook prima.
Nou, dan zie ik je snel. Als je dan even tijd neemt, zie je mij ook.
Tot gauw, pootje van Ikki.
 

Geplaatst op 25-10-2019
Chip
8

Hey ik ben Chip en ik ben de rustigste van ons gezinnetje.

Ik geniet ervan om bij mijn opvangmama in de zetel te klimmen terwijl mijn broertjes en zusjes samen liggen te slapen. Al die knuffels voor mij alleen daar kan ik echt van genieten. Maar vergis je niet want ik kan ook flink spelen met mijn broers en zusjes. Als we bij mama mogen drinken zoek ik altijd het beste plaatsje uit en duw ik de anderen wel eens opzij. Ik heb dus al een heel mooi gewicht ondertussen. Wil jij graag met mij uren knuffelen? Mag ik lekker bij jou liggen terwijl we samen tv kijken? Dan ben jij mijn ideale baasje en word ik jou beste maatje.

Groetjes,

Chip

Geplaatst op 25-10-2019
Bonita
8

Mijn naam is Bonita. Sommigen herkennen mij misschien als Elvis van de facebookfoto samen met mijn zusje Gucci.

Mijn opvangmama dacht eerst dat ik een katertje was want de eerste dagen na mijn geboorte was het wit nog niet zichtbaar. Maar ik ben dus een prachtig 3-kleur meisje. Ik ben een echt knuffelpoesje. En de eerste ronkjes die mijn opvangmama kon horen kwamen , jawel van mij dus. Ik moet nog een beetje groeien maar wordt jij mijn knuffelmaatje voor het leven? Vul dan even het adoptieformulier in en wie weet…tot gauw.

Geplaatst op 23-10-2019
Soof
118

Hallo wereld, ik ben Soof! Ik werd gevonden op de middenberm van de rijksweg in Maasmechelen. Helemaal alleen! Stoer hé! Achteraf gezien ook wat waaghalzig natuurlijk, zal het nooit meer doen, beloofd!
Bij mijn opvangmama zitten nog 4 kittens, 3 weken ouder dan mij, maar ik kan ze wel aan, heerlijk stoeien en spelen en de krabpaal opklimmen, liefst de hele dag. Soms piepen ze wel want blijkbaar bijt ik erg hard. Heb er zelf geen erg in, ga helemaal op in het spel. Maar als ze piepen stop ik wel meteen want wil niemand met opzet pijn doen. Af en toe moet ik toch ook nog een slaapje doen en dan kruip ik heel dicht tegen mijn opvang broertjes en zusjes aan. Lekker warm. Wat zijn ze lief!
Een hondje loopt hier ook rond maar ik vind het maar niets. Ik houd niet zo van opdringerige hondjes zoals deze. Niet aan mij besteed. Heb jij nou een rustig hondje, ga ik daar geen problemen mee hebben. Ik heb gewoon iets meer tijd nodig om aan nieuwe dingen te wennen.
Ook als jij al een poezel in huis hebt, zal ik eerst de kat uit de boom kijken, want zo zit ik in elkaar. Eenmaal gewoon ben ik niet meer te houden en is het spelen, klimmen, knuffelen en tegen elkaar aan slapen.
Hier vinden ze dat ik echt een speelmaatje nodig heb. Eentje die mij grote kattendingen kan leren en er voor me is als ik eens een knuffel nodig heb.

Zie ik jou snel?
Liefs, Soof!
 

Geplaatst op 23-10-2019
Roely
10

Mijn naam is Roely en ik ben met mijn 2 zusjes gevonden in zwerfkattenkolonie in Dilsen Stokkem.
Het Felixproject heeft ons gevangen en gezorgd dat we via Zwerfkat in Nood op zijn genomen in een gastgezin waar ook nog meer opvangertjes en andere katten wonen.
Er woont hier ook een oude hond, die veel slaapt en dan snurkt, en er loopt hier een soort “ levende steen” rond ( schildpad Sagera) waar ik vaak de voorkant niet van kan vinden.
We zijn hier nog maar pas maar hebben al veel geleerd over het leven in een huis want dat is toch wel anders dan het buitenleven. Hier helpen de andere katten ons goed bij. Gelukkig hebben ze hier veel kattenspulletjes zodat we ook heel goed onze spieren kunnen trainen om een sterke stoere kat te worden.
Geplaatst op 21-10-2019
Pip
8

Hier ga ik dan …de grootste en zwaarste van het nest.
Ik mag als eerste het nest verlaten.
Eindelijk al die lekkere maaltjes voor mij alleen. Samen spelen ok… maar mijn eten is heilig voor mij. (Ik groei ook zo hard)
Ik krijg nieuwe speelkameraadjes, joepie!
Die mensenkinderen gaan zich zeker niet vervelen met mij want ik ben een echte speelvogel. En als ik moe ben ga ik gewoon gezellig bij mijn nieuwe baasjes liggen.
Tot ziens lieve mensen.
Mijn opvangmama gaat mij zeker missen, maar ze weet dat ik me snel zal thuis voelen bij mijn nieuwe baasjes.
Groetjes,
Pip

Geplaatst op 21-10-2019
Emma
26

Hoi allemaal.
Ik ben Emma en kom uit een gezin met nog 3 broertjes.
Ik ben geboren ongeveer 7 juli 2019.
Na een korte periode van rondzwerven ben ik naar een opvang gezin gebracht toen ik ongeveer 7 weken jong was.
In het begin was het wel even een beetje spannend. Maar weet je wie ik daar zag? Mijn broertje!
Die rende daar door het huis, speelde met heel veel speelgoed, kreeg knuffels van mensen en heel lekker eten. Wat een feest! Ik moest wel even een paar dagen wennen aan die vreemde mensen maar inmiddels vind ik ze heel erg lief. Na een week kreeg ik helaas wat vervelende traan oogjes en moest ik af en toe niezen. Niet zo leuk als je te horen krijgt dat je de nies ziekte hebt. Zit blijkbaar in de familie. Ik ben toen een paar dagen verhuisd naar een slaapkamer. Heeeeel veel speelgoed ging met mij mee. En ik vond dat helemaal niet zo erg, even tot rust komen. Wel heel gezellig, ik ging s'nachts rondom dat warme hoofd liggen wat daar in bed lag. Af en toe draaide ze dat hoofd, en dan draaide ik gewoon gezellig mee, en kreeg voortdurend aaitjes. Tot zo'n uur of 5....dan viel ik in slaap. We zijn tenslotte nacht dieren en ook nog niet het mensen ritme gewend. Na 2 dagen ben ik naar een andere slaapkamer gegaan....ik denk dat dat mensenhoofd waar ik tegenaan ging liggen spinnen toch iets meer wilde slapen. Maar niets is minder waar...de slaapkamer waar ik toen 2 dagen ben geweest was vrijwel constant iemand aanwezig waar ik mee kon spelen en veel aaitjes van kreeg. Af en toe kwam er even een hond kijken....met een dikke speel staart!! Die ging de hele tijd van links naar recht.....leuuuuuk!!
Toen ging na de 2e dag de deur open, en bleef open. En wie zag ik daar...jaaaa mijn broertje!! Hé, hij had ook zo'n vervelend traan oogje en moest ook al niezen. We gingen weer lekker spelen samen en al het speelgoed ging weer naar beneden. Nu kunnen we weer door het hele huis lopen.
We liggen graag soms samen te slapen en een grote rode kater die hier ook rondloopt geeft ons af en toe een likje. Verder ga ik ook af en toe op de bank gezellig erbij liggen en krijg ik heerlijk aaitjes en knuffels. Dat vind ik heel fijn. Dan loopt hier nog een witte grote kater rond die is een beetje maf. Die vond mij in het begin niet leuk, maar nu wel. Die komt vaak mee spelen, maar soms is hij een beetje wild. Die is ook zo groot. Maar die fluffie hondenstaart is geweldig! Eerst had ik niet door dat daar een heel lijf aan vast zat. Toen ik dat de eerste keer zag schrok ik een beetje en gaf dat honden beest een paar keer een tik met mijn poot op zijn neus. Ik dacht dat is geen hond...maar een pop! Want die deed helemaal niets!! Maar knipperde wel met de ogen. Toen wist ik het zeker...jij bent een echte hond, net zoals die grote slome waar ik soms onderdoor loop. Ik vind ze eigenlijk helemaal niet zo eng, of ik ben best dapper. Ik ging er laatst zelfs lekker naast liggen. Als ze maar een beetje rustig blijven liggen. Verder vind ik iedereen hier in huis heel lief. En ik merk heel goed dat ze mij ook heeeeeeeel lief vinden!
Wie heeft voor mij een blijvend thuis net zoals hier?
Liefdevol oud worden en ik zou het super heel leuk vinden als er nog een lieve poes of kater zou wonen.
En trouwens, ik kan al heel veel...kattenbak gebruiken, spelen ohja....en muizen afpakken van die witte grote. Ohhhh spannend was dat!!
Ohja, en een rustige hond mag ook, tenslotte ben ik nog wel heel speels, maar ik ben niet een hele drukke jongedame.
Ik wil bij iemand wonen die heeeeel verliefd op mij gaat worden.
Het kan zijn dat ik misschien nog eens die stomme niesziekte terug krijg😀, maar dat is niet zeker.
Ik hoop dat het eenmalig is geweest. Maar dat maakt mij zeker niets minder waard!
Ik weet zeker dat we het heel fijn gaan hebben, ze vinden mij hier een sociale, makkelijke en heeeeeele lieve mooie poes.

Willen jullie meer over mij weten, dan zijn jullie in ieder geval op de goede pagina, en kun je contact opnemen met de stichting.
En misschien zien wij elkaar!

Geplaatst op 20-10-2019
Jenny
111

Verhaal van twee opvangmama's

Herinneren jullie ons zorgenkatje Jenny nog ?

Jenny heeft al heel wat watertjes doorzwommen in haar jonge leventje. Zo kwam ze eind 2017 binnen in onze vzw met heupdysplasie aan beide kanten (wat zeer zeldzaam is bij katten), 2 knieschijfjes in zeer slechte staat en daarboven op nog een oogwonde. Geen al te beste start dus.
Ze kreeg een dringende heupoperatie waarbij de heupkop werd verwijderd en 1 knie operatie , die jammer genoeg niet het gewenste resultaat met zich meebracht waardoor Jenny met wel hele kromme pootjes door het leven gaat. Maar al die tegenslag heeft haar niet klein gekregen. Jenny genoot op haar eigen manier in onze opvang en speelde met de kittens en knuffelde erop los met onze Nono. Kromme stomme pootjes of niet, Jenny was een katje zoals een ander. Ze verdiende dan ook een eigen plekje en zo gingen we vorige zomer op zoek naar dat ene speciale huisje voor haar. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden want het is en blijft een beetje een zorgenkatje met een blinde vlek op het ene oogje en de kans dat er ooit nog een 2de heupoperatie dient te gebeuren. Maar we moesten haar de kans geven dus gingen we aan de slag en kwam ons meisje vrij voor adoptie.

Maar waar we al voor vreesden…Er kwam geen enkele reactie voor haar ☹ Zo erg, zo triest. Maar Jenny zelf deed ondertussen gewoon haar ding.

Tot zo’n 2 weekjes geleden, totaal onverwacht er met een “ping” een berichtje bij me binnenkwam…. “Hey Ann, wat denk je, zou Jenny bij ons mogen komen wonen? “ WATTTTT ???!!! Ik kreeg het warm en koud tegelijk en toonde het berichtje aan Lynn die haar ogen begonnen te glinsteren bij het lezen ervan. “Waauuww mama dat doet even raar he. “ Nou dat kan je wel zeggen. Ik stuurde dus voorzichtig terug “Menen jullie dat? Willen jullie Jenny écht een plekje geven in jullie eigen poezenparadijsje?“ Waarop ik meteen het volgende antwoord kreeg: “Tuurlijk menen wij dat! Sinds we vorig jaar Jelle en Clara bij jullie ophaalden, is Jenny altijd in ons hoofd blijven zitten en we zagen vorige week opnieuw een oproepje voor haar op FB en we dachten okay, we gaan ervoor! “

Man man, Lynn en ik wisten het even niet goed, want we hadden er ons al een beetje bij neergelegd dat Jenny weinig kans maakte op een eigen plekje en ze dus gewoon hier bij ons zou blijven rondhuppelen op die gekke kromme pootjes van haar. Maar deze kans mochten we echt niet laten liggen. Bij deze 2 topmadammen zou Jenny zoveel meer aandacht krijgen! Dus werd er een adoptieformuliertje ingevuld en vorige zondag was het zover!

Ik liep er die dag enigszins wat beteuterd en ambetant bij, want afscheid nemen na net geen 2 jaar in de opvang…pfff dat is niet niets hoor, maar tegelijkertijd was ik er ook zeker van: dit is dé juiste plek van haar.
En zo vertrok ons meisje naar haar forever huisje.
Een uurtje later kregen we de eerste foto’s al binnen. Jenny op schoot, Jenny neus aan neus met 1 van de andere gelukzakjes daar en Jenny op stap met poes Luna die haar wegwijs maakte in haar nieuwe huisje.
Nogmaals “waaauuuwww” …. Ik krijg opnieuw een krop in de keel terwijl ik dit schrijf. Zwerfkatjes opvangen…het doet wat met een mens.
Lieve , lieve Jenny geniet meisje, je hebt dit zo hard verdiend!
En aan die 2 topmadammen: nogmaals 1000 x dank om haar deze kans te geven en in jullie armen en hart te sluiten!
Dikke knuffels van je opvangmama’s XXX

Geplaatst op 20-10-2019
Twinkel
100

Later meer info

Geplaatst op 20-10-2019
Dille
100

Lieve Dille

Je bent nu vertrokken, je bent nu verhuisd. Vertrokken naar jou voor altijd huisje.
Ik ben zo ontzettend blij voor jou, maar mijn god wat was dat moeilijk. Loslaten...
Ik wist niet dat het zo snel zou gaan, weet je. Mijn mooie knappe meid.
Maandenlang heb ik je koestert, genoten hoe je door het huis schoof. Met je verlamde achterlijfje. Zo dapper en zo opgewekt. Driemaal per dag je blaasje leegmaken, je ontlasting naar buiten masseren. Je lieve oogjes, je zachte karaktertje.
Na maandenlange opvang besloot ik je deze week vrij te geven voor adoptie. Ik moest. Er was geen reden om je niet te plaatsen.
Je poseerde met alle gemak voor de camera, je keek me recht aan en nam je mooiste pose aan. Zo sierlijk.
Ik schreef een verhaaltje namens jou, ik wist wat je wilde zeggen.
Nou, daar zullen nog wel wat maandjes overheen gaan dacht ik. Moeilijke plaatsing, want het adopteren van een gehandicapt poesje is niet evident. We zullen zien.
Maar jeetje Dille!! De post werd iets van 700x geliked en jouw toekomstige baasje las in stilte jouw verhaal.
En een dag later kwam er een mooie mail binnen. Voor jou.
Een hele lieve mevrouw zocht een vriendinnetje voor haar Jazz, een gehandicapt kitten, net als jou. Even oud, dezelfde blaasprobleempjes, iemand met ervaring. Lees eens Dille, het lijkt wel alsof het zo moest zijn! Maar er kwamen ook traantjes bij mij, want zo snel had ik het niet verwacht..
Vandaag was het jouw belangrijke dag, hoog bezoek. De klik was er meteen, een ongelooflijk lieve mevrouw, samen met haar dochter en kleindochter.
Mijn hart ging tekeer, ik moest jou gaan loslaten.
Beloof je me dat je heeeeeel gelukkig gaat zijn meiske? Dat Jazz en jij twee soulmates gaan worden? Ik hou van je, en ik weet dat er heel heel veel van jou gehouden gaat worden.
Maak er wat moois van ♥♥
Je bent nu vertrokken, je bent nu verhuisd.
Liefs van jouw opvangmama

Geplaatst op 20-10-2019
Pixel
115

Hoi hoi, Pixel hier. 
Ik zal mezelf even voorstellen. Zie me zoals een echte teddybeer. Ik heb een hartje van goud!
 
Ik hou van alle aaitjes die jullie me kunnen geven. Heerlijk! Al moet je in het begin even geduld hebben. Ik heb even tijd nodig vooraleer ik me helemaal aan je geef.
Vanaf het moment dat ik je vertrouw, ben ik niet meer te stoppen. Rollen op de rug, spinnen zo hard ik kan, je hand terugtrekken als je stopt... NOT done zo stoppen met aaien.
 
Hier in huis heb ik veel speelkameraadjes waar ik wel eens me kan ravotten. Maar een speelstokje of veertje vind ik ook heel erg leuk. Ik mag hier zelfs op de gsm spelen. Kei leuk om muisjes te vangen op zo een klein schermpje. Al snap ik niet zo goed waar ze altijd naar toe gaan en waarom ik nooit eentje te pakken krijg... Mja ik blijf hier nog even op oefenen. 
 
Zullen we gewoon eens afspreken om elkaar te leren kennen? 
Tot snel! X
Geplaatst op 19-10-2019
Papous
vv

Je hebt het gefikst Papous!

Onze knappe eigenzinnige beer is vertrokken naar zijn forever home.
We hebben Papous in februari dit jaar speciaal laten overkomen uit Griekenland, omdat hij aids-positief is. Daar zou hij weinig kans maken op adoptie, en bij ons des te meer 
Het heeft toch eventjes geduurd, eer de liefde van zijn leven op zijn pad kwam. Onbegrijpelijk, want je lacht je helemaal suf met die eigenwijze snoet.
Met zijn lange wapperende manen, pronkte hij rondjes langs onze benen. Een paar kilootjes zwaarder ondertussen, meneer van het goede leven.
Met zijn nieuwsgierige neus kwam hij altijd even koekeloeren. Dan lag hij weer een hele middag languit in de zon te rollen ( tja uit Griekenland he), en soms slofte hij wat naar zijn voerbak om te inspecteren of deze opnieuw gevuld was.
Ons hartendiefje.
Afgelopen weekend heb je je koffertje mogen pakken. De laatste verhuizing... op naar Diepenbeek! Bij jouw baasje, voor altijd. Helemaal het rijk voor jou alleen. Dat is wat he vriend!
Maak het goed, trek af en toe een sprintje, deel al jouw warme liefde met jouw persoon. Het is jou ontzettend hard gegund!!
Dag lieve beer van ons, dag Papoutje  

Geplaatst op 19-10-2019
Tess
22

Geplaatst op 19-10-2019
Snoes
118

Hai, mijn naam is Snoes, maar ik ben niet snoezig hoor, ik ben een hele stoere chick! De hele dag ravotten, worstelen en stoeien met mijn grote broer is mijn favoriete bezigheid. Ik kan hem wel aan, kom maar op! Dat geknuffel en geplak is niets voor mij, ik wil crossen en racen!

Ja, ik kan ook heel lief zijn, eens een aaitje over m’n bol vind ik best prettig, maar niet te lang! Dan voel ik dat zich mijn energie weer ophoopt en dat moet ik kwijt! Rennen, springen, gek doen, speeltjes meppen, oh kijk nou, een poot en nog een, hey, ik heb een staart ^_^ . Ik zou daarom graag in mijn nieuwe huisje een poezelvriendje hebben om mee te spelen. Eentje die mij aankan dan wel hé! Anders is er ook niets aan. Ik moet echt bewegen, het liefst de hele dag!

Regel jij even een bezoekje, ik moet er weer vandoor!

Tot snehel…

Geplaatst op 19-10-2019
Sahi
114

Hoihoi, hier ben ik dan…Ik zal mezelf even voorstellen.
Mijn naam is sahi. Mijn zusje en ik liepen rond op een boerderij. We waren wat mager. En we hadden van alles in ons vachtje kruipen, brrrrr dat kriebelde!!
Gelukkig werden we gespot en snel naar mensen gebracht die goed eten hadden en ons verloste van die nare kriebelbeestjes.
Het heeft even geduurd voor we ons helemaal goed voelde, maar dat is nu helemaal oke. Zelf ben ik de clown hier. Ik hou van gekke stunts uithalen! Ik ben ook het dapperste. Als onze opvangmama ons roept, ben ik er als eerste. Gaan we even lekker kroelen,prrrrr
Nu wordt hier gezegd dat ik naar een gouden mandje op zoek mag, een plek voor mezelf. Nou ja…voor mezelf. Ik heb wel graag een vriendje om mee te spelen hoor. Heb jij een vriendje voor mij? Een die wat gemotiveerd moet worden in spel? Perfect, dan kom ik bij jou!!
Niet? Ook geen probleem. Hier is ook nog mijn zusje, en wat later erbij gekomen, mijn broertje. Nog wat later nog 2 vriendjes. Dus….je hebt het voor het uitzoeken op onze speelkamer!
Kom je snel eens kijken dan? Laat ik je wel wat leuke kunsten zien!!
Tot gauw, pootje van Sahi.
 

Geplaatst op 19-10-2019
Tavi
114

Ojee, is het de bedoeling dat ik me voorstel? Ik ben nog niet zo heel lang hier en vind alles nog erg spannend! Ik kom van een boerderij. Ik ben een slimme en handige jongen, dacht ik. Mijn broer en zus werden gevangen, maar ik kroop weg op een plek waar geen mensenhanden bij kunnen! Slim he! Nou, niet dus. Op die plek kreeg ik dus ook weinig tot geen eten. En ondertussen namen de vlooien de overhand. Ze hebben me uiteindelijk kunnen vangen, geen kunst, ik was al niet meer bij…
Toen ik bij kwam lag ik bij een dierenarts, met een draad aan mijn poot. Infuus werd gezegd. Toen ik bijkwam lieten ze me een beetje uit een flesje drinken. Daarna mocht ik met mijn opvangmama mee. Dat bleek dus niet zo slecht als ik dacht. Mijn broer en zus waren daar. Hun buikjes waren gevuld en hun vachtje mooi. Gelukkig ging ik dat ook allemaal krijgen nu!
Hoe zeer ik ook geniet van de heerlijke hapjes en blij ik ben dat mijn vachtje niet meer kriebelt, mensen vind ik toch nog een beetje spannend.
Je mag me aaien, mijn motertje gaat aan…maar als ik kan ontsnap ik. Zit er gewoon zo in bij mij, kan ik niets aan doen. Mijn opvangmama zegt dat dat over gaat als ik wat groter ben en alles wat beter overzie.
Nou, daar vertrouw ik op! Tot nu toe heeft ze steeds gelijk gehad en heeft ze me toch maar mooi uit een diep dal gehaald.
Ik wil wel even laten weten, ik ga niet alleen, veel te spannend joh! Ik moet me op kunnen trekken aan een ander katje. Groot of klein, maakt niet uit. Als een broertje of zusje mee kan zou dat natuurlijk helemaal super zijn, die ken ik namelijk al!
Zie je snel dan, en hopelijk zie je mij dan ook. Komt goed.
Pootje van Tavi.
 

Geplaatst op 18-10-2019
Silas
4

Hey allemaal,

Ik ben Silas en ik ben een echt fotomodel! Ok in wording dan. Ik heb alvast wel wat geoefend met mijn opvangmama maar eigenlijk ben ik dus nog een beetje onzeker. Niet erg hoop ik? Naast fotomodel worden heb ik trouwens ook nog een andere passie namelijk voetballen. Heb jij zo wat van die leuke balletjes waar ik wat achter kan hollen en een beetje geduld dan wil ik misschien overwegen om bij jou te komen wonen! Ik heb wel een voorwaarde. Mijn maatje Bruno moet ook mee. Zonder Bruno durf ik niet verhuizen hoor! Bruno begrijpt mij. Bruno heeft net zoals mij al wel wat meegemaakt. Best wel enge dingen. Dus wij steunen elkaar. Wij zijn echte soulmates. En met wie moet ik anders voetballen? Wat denk je? Heb jij nog een plekje voor twee leuke roommates? Contacteer ons dan gerust even dan kunnen we misschien eens kennismaken.

Groetjes Silas en Bruno

Geplaatst op 18-10-2019
Bruno
4

Hey allemaal,

Ik ben Bruno en ik mag op zoek naar mijn gouden mandje! Nu ja ben ik niets mee.... Geef mij maar een grote krabpaal met zo van die belletjes waar ik lekker aan kan bengelen. Speelhengels zijn ook geweldig! Of wat van die leuke balletjes om lekker achter te hollen of een potje mee te voetballen. Samen met mijn maatje Silas. Hopelijk kan die ook mee? Dat is wel een voorwaarde. Silas heeft mij nodig. Hij is soms nog een tikkeltje onzeker en dan moet ik hem wat aanmoedigen. En ik geef het niet graag toe want ik hang liever een beetje de stoere uit. Maar ik heb Silas ook nodig. Zonder Silas was ik maar een beetje ongelukkig. Ik heb best wat meegemaakt. Heel enge dingen. Silas ook. Dus wij begrijpen elkaar en wij steunen elkaar. Wij zijn niet alleen speelkameraadjes. Nee wij zijn soulmates! Heb jij dus een leuke krabpaal met belletjes of wat balletjes en een leuke speelhengel en ben je nog op zoek naar een beetje leven in huis dan stellen wij ons graag kandidaat. Hopelijk tot snel.

Groetjes Bruno en Silas.

Geplaatst op 18-10-2019
Spookje
10

Mijn naam is Spookje. 

Een aantal weken geleden werden mijn broertjes, zusje en ik gevonden in een kippenhok in Lanaken. Onze moeder was al een paar dagen niet meer teruggekomen en daarom werden we opgevangen in een gastgezin. We waren nog veel te klein om onszelf warm te houden en daarom hebben we de eerste week in de couveuse doorgebracht. Omdat mijn haartje alle kanten op stonden , en nog steeds staan, vond mijn opvangmama dat ik op een “Spookje” leek en dat werd dus mijn naam.

Ik was ook wel “een spook” ( spreekwoordelijk zoals ze dat in Nederland zeggen) met het voeren ... ik weigerde de fles en mijn opvangmama was lang bezig voordat ik ieder keer mijn een rond buikje had.

Maar inmiddels ben ik een grote jongen en eet ik van een bordje.

Ik vind het hier reuze leuk. Broertjes en zusje om mee te spelen , 2 andere puber opvangers , een hond en Sagera (de schildpad) die weer rondbanjerd. Ik word graag aangehaald tussen de speelmomenten door, want ja ik ben geen rustige maar ook voor niets en niemand bang!

Geplaatst op 17-10-2019
Tessa
10

Mijn naam is Tessa. 
Ik ben vernoemd naar de mevrouw van het Felixproject die ons gevonden heeft in een zwerfkattenkolonie in Dilsen Stokkem. Nu worden wij opgevangen in een gastgezin van Zwerfkat in Nood. Hier wonen nog meer opvangers van Zwerfkat in Nood , een stelletje eigen katten, een hond en een landschildpad. Het is wel erg wennen om in een huis te wonen voor ons als “buitenleven”kittens. 
We moeten nog veel leren en hier helpen de andere katten bij en ook onze opvangmama. We leren nu op de kattenbak gaan en het eten uit een schaaltje... waar de pootjes uit moeten blijven. 
Ik ben een stoere check die graag wil klimmen en klauteren en daar zijn hier gelukkig spulletjes genoeg voor. Ook vind ik het al een sport om de hond te besluipen als deze slaapt...
We hebben het hier best naar onze zin.
Geplaatst op 17-10-2019
Rosa
10

Hoi, hoi, mijn naam is Rosa.
Samen met mijn broer en stoere zussie Tessa woon ik sinds een paar daagjes in een gastgezin van Zwerfkat in Nood. We zijn gevonden door een aardige dame van het Felixproject in een zwerfkattenkolonie in Dilsen Stokkum.
We wonen hier met nog meer opvangers, “eigen” katten van de opvangmama , een oude hond en niet te vergeten een landschildpad. 
Het is wel ff wennen om in een huis te wonen... eerst het wennen aan een flesje, dan weer oefenen eten van een klein bakje zonder de pootjes te gebruiken... En er is hier kattenbaktraining.
De grote katten doen het gelukkig allemaal voor. Kijk....we waren natuurlijk al wel gewent aan veel katten om ons heen dus deze kattenfamilie vinden we reuze gezellig. Al houden sommige van de oudjes ons nog een beetje met een “blaasje” op afstand. Maar niet Sagera (het schildpad) hoor , die vind ons weer reuze interessant want wij hebben zwarte met witte vlekjes en die hebben ze hier  nog niet gehad, alleen maar streepjesπŸ˜‰.
Geplaatst op 16-10-2019
Dot
118

Dotje is mijn naam, ze zeggen hier dat ik ontzettend veel op mijn mama lijk. Ik kan dat niet meer weten want mama is helaas niet meer, aangereden door een auto. Iemand vond haar op de stoep en zag dat zij kort geleden nog heeft gezoogd en zijn op zoek gegaan naar mij, mijn zusje en 2 broers. Na 3 dagen zoeken hebben ze ons dan eindelijk gevonden. Wat waren we bang en hadden we honger. Bij onze opvangmama hebben we het gelukkig heel goed. We mogen de hele dag ravotten en gek doen, een knuffeltje hier, een aaitje daar en krijgen op tijd eten. Zo zorgeloos, dat had zich onze mama zeker en vast voor ons gewenst! Ik ben de kleinste van het stel en slaap nog veel. Maar ik speel ook heel graag echter niet zo wild als mijn broers en zus, die zijn soms zo ruw. Geef mij maar een verenstokje, een speelmuisje of zo’n folieballetje. Heerlijk! Ik laat mij ook heel graag aaien maar als je mij kamt kan ik daar nog meer van genieten, dan hoor je mijn motortje ronken. Een hondje loopt hier ook rond. Ik weet nog niet goed wat ik ermee moet, we spreken niet dezelfde taal maar het is wel een lief ding. We liggen soms samen in haar mand en slapen. Soms is ze een beetje opdringerig en dan laat ik even zien dat ik geen fan ben van zo’n grote natte snuit en dat begrijpt ze goed. Ik vind haar stiekem wel aardig, loop soms heel dicht naar haar toe, maar zodra ze zich omdraait komen automatisch mijn vuistjes omhoog. Komt wel goed volgens mijn opvangmama. Heeft even wat tijd nodig. Ik doe geen vlieg kwaad πŸ˜‰
Kan jij mij een goudenmandje geven?

Kopje van Dot…

Geplaatst op 16-10-2019
Boef
118

Hallo allemaal,

Mijn naam is Boef en ik ben van alle markten thuis!

Echt waar, lees maar even verder:
Wil je een speelse kat? Check!
Wil je een knuffelkat? Check!
Eentje die ook rustig kan zijn? Check!
En eentje die heel lief is? Check!
Ideaal toch..!?
Maar, ik maak mijn naam volgens mij opvangmama ook alle ere, ik kan soms blijkbaar een boefje zijn. “ Lekker ondeugend” noemt zij dat. Ja oké, ik ren haar vaak tussen de benen door en laat haar schrikken, maar dat is omdat ik haar wil laten zien hoe snel ik al kan rennen. Vooral als ik eten krijg joh, dan weet ik niet half hoe snel ik moet opspringen om aan mijn schoteltje te geraken. T’is waar, ik zou nog wel wat tafelmanieren aangeleerd moeten krijgen maar ik heb ook altijd zo’n grote honger! En ja oké, ik klim haar ook wel langs de benen naar boven, maar hey, kan ik goed al hé, klimmen!? :D
Ik voel me hier eigenlijk heel goed samen met mijn broertje en zusjes, we spelen en stoeien wat af met elkaar, maar toch had ik graag een eigen gouden mandje. Misschien een thuis waar nog katjes zijn zodat ik wat kan ravotten met de anderen? Maar een must is dat niet, zeker als je me niet te lang alleen laat want ik ben ook wel een gezelschapsdiertje ^_^

 

Je hoeft enkel een mailtje te sturen naar kattenbemiddeling@zwerfkat.com en even een adoptieformuliertje invullen. De dames van kb regelen de rest voor mij πŸ˜‰

Tot gauw hé!

Geplaatst op 13-10-2019
Dolly
31

En jawel hoor... eindelijk was de tijd daar voor onze lieve gekke meid! ♥
Dolly mocht gisteren vertrekken met haar nieuwe familie! De klik was er helemaal!
Dolly komt terecht bij hele lieve mensen... Wat zijn we blij! :)
Laat je snel nog iets van je horen?
Veel succes dolle Dolly!

Geplaatst op 13-10-2019
Flow
7

Hallo lieve mensen, ik ben Flow.

Een mooie kater van ruim 4 maanden oud.
Natuurlijk vraag je je nu af waarom zo'n knap kereltje nog geen gouden mandje heeft.

Als klein katertje ben ik samen met mijn broer en zus bij mijn eerste gastmama terecht gekomen.
En na een paar weken kregen we er nog een paar nieuwe kleine stiefbroertjes en zusjes bij.
En samen met een paar stoere grote honden en katten hebben we het daar supergezellig gehad in een groot gezin.
Spelen, slapen, eten. Ik heb veel geleerd van de grote viervoeters.
En op mijn beurt heb ik weer goed meegeholpen om mijn jongere stiefbroer en zusjes ook goed op te voeden.
Ik heb ze geleerd hoe ze een krabpaal kunnen gebruiken, waar we mogen poepen en plassen, en nog veel meer.

Na vele weken wachten zijn al mijn broertjes en zusjes opgehaald door hun lieve geduldige nieuwe baasjes.
…Eh…eh… Maar ik ben dus nog op zoek naar een baasje.
Een baasje waar ik aan kan laten zien hoe geduldig en lief dat ik ben (klein hartje hè).
Super tolerant naar alle viervoeters. Een beetje voorzichtig naar tweevoeters.
Mijn opvangmama zegt dat ze mij een kanjer vindt en ik vind haar ook lief.
Dus ga ik graag op schoot en geef haar heel veel kopjes.

Maar nu wil ik toch ook heel graag een baasje voor mijzelf.
Delen met ander haarballen is geen bezwaar alleen maar geweldig.
Kom gerust kennis maken in Maastricht.
See you, tot gauw!

Geplaatst op 13-10-2019
Mufasa
27

Mijn naam is Mufasa en nee ik ben niet dood zoals in de film... Ik ben anders weet je. Ik heb ook al veel doorstaan, ben namelijk eventjes ziek geweest, maar dood ga ik niet hoor. Heb nog levens genoeg! Mijn opvangmama noemt me onvolledig, incompleet, onvolmaakt. Nee, ik mis geen staart of poot.. Maar ik ben gewoon niet volledig gekleurd. Volgens mij was mama Aurora haar zwarte verf op toen ze me ging inkleuren. Mijn teentjes zijn namelijk nog aan 3 voetjes wit. Ik weet het, ik kan er niet aan doen, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Want je kan mij geen zwarte kat noemen. Die blijken namelijk niet zo populair te zijn, heb ik dus even geluk. Je kan me ook op een donkere vloer zien liggen, heel handig hier in dit huis, en je kan zien dat ik het ben en niet mijn broer Emile. Nog handiger want hij steekt altijd kattenkwaad uit. 
Wil jij mijn nageltjes bewonderen? Of beter nog, eventueel een ander kleurtje geven? Laat me dan snel iets weten en dan mag je een keertje komen testen. 
Ps: manicures en pedicures krijgen geen voorrang, ik geef iedereen gelijke kansen. 
Pootje
Mufasa
Geplaatst op 12-10-2019
Benny
104

Meer dan een jaar in de opvang...

Het is moeilijk.. om mezelf kwetsbaar op te stellen, maar ik weet dat ik iets van mezelf moet tonen, wil ik mijn persoon voor altijd in mijn pootjes kunnen sluiten.
Mijn naam is Benny, 7 jaar oud. Het leven is een hele tijd goed geweest, mijn favoriete mens stond altijd aan mijn zijde. Ik hield van hem, onvoorwaardelijk.
Maar hij werd ziek, heel erg ziek. Mijn hartje kromp ineen, toen ik besefte dat hij er ineens niet meer was. Hij was naar de wolkjes gegaan, naar de sterretjes, om voor altijd te rusten.
Mijn leven stond op zijn kop, waar moest ik naartoe. Ik kon eventjes bij een familielid blijven, maar hij moest verhuizen. Mijn toekomst werd onzeker.
Er kwam een oplossing, ik mocht naar Villa vagebond, een plek die ik niet kende. Mijn lijfje stond strak van de spanning, alles was heel beangstigend.
Zoveel vreemde geuren, andere katten, de drukte...
Ik maakte me zo klein mogelijk en verstopte me in een kast. Niemand mocht mij aanraken, mijn hartje bibberde.
Er kwam weer een verhuis, want dit was geen plek voor mij, dat kregen ze gelukkig allemaal in de gaten! Ik mocht mee met een opvangmama. Naar een plek waar rust was. YES.
Langzaam begon mijn lijfje te ontspannen, kregen mijn oogjes weer glans.
Donkere wolken werden verdreven en een zonnestraaltje bracht kleur in mijn leven.
De toegewijde handen mochten mij aaien, ik begon er zo van te genieten, zo zalig.... ! Pssst... ik slaap al lekker op bed, en mijn buikje mag zelfs gekriebeld worden, hoe vind je die! Er lopen nog twee poezenmaatjes rond, die kan ik wel bekoren.
En weet je? Ondertussen ben ik al meer dan een jaar in de opvang en voel ik dat ik klaar ben voor de grote verhuis.
Zoveel stappen gezet, zoveel angsten overwonnen, ik heb zoveel meer vertrouwen in jullie mensen gekregen en ik heb mijn spinmotortje ontdekt :-)
Mijn zachte hartje is kwetsbaar, maar ik ben sterk nu.
Ik mag op zoek naar mijn gouden mandje, ik zoek mijn persoon. Ben jij degene die mij tijd, rust en ruimte geeft om te groeien? Om een vriendschap voor altijd op te bouwen? Ben jij mijn regenboog waar aan het einde mijn mandje klaarstaat?
Mag ik bij jou?
Liefs van mij, kusje x

Geplaatst op 12-10-2019
Simba
27

Hallo allemaal, ik ben Simba en ben de populairste onder de groep, althans toch met mijn naam. Ik ben de grootste van alle baby's die hier rondlopen en neem dan ook echt de Simbarol op mij. Ik ben lief, zorgzaam, maar laat de andere ook weten waar de grenzen zijn. Op die manier blijf ik een beetje de leider van iedereen en win ik bij elk 'gevecht'. Op mijn mama (Aurora) na dan, want zij is toch nog altijd de grote baas hier in huis en is net dat tikkeltje sterker. 
Ben je benieuwd naar mijn spierballen? Neem dan snel contact met me op, dan zal ik ze je tonen.
Pootii Simba
Geplaatst op 12-10-2019
Pluis
118

Hey hallo allemaal, ik ben het, Pluis.

Samen met mijn broertje Boef en zusjes Dot en Snoes werd ik gevonden in een tuin met een dikke deken aan braambesstruiken en brandnetels. Een heus oerwoud! Onze mama had daar haar nestje gemaakt. Alles goed en wel, maar op een dag kwam mama niet meer terug van haar dagelijkse toertje. De nacht was lang, wat moesten we nou zonder mama. Ik nam de taak mijn broertje en zusjes te beschermen op mij. Iemand moest toch voor ze opkomen!?

Het was waar, mama kwam niet meer terug. Oplettende mensen vonden haar op de stoep aan een drukke weg, aangereden, dood. Ze zagen aan haar dat ze gezoogd moest hebben en gingen op zoek naar haar baby’s.
 

Die mensen gaven niet op, terwijl wij nog zo ons best deden om stil te zijn en ons te verstoppen hebben ze ons, na 3 dagen, toch kunnen vangen. Wat waren wij bang, maar mijn taak als beschermer nam ik serieus en ik blies erop los. We kwamen in huis bij onze opvangmama en -papa. Daar konden we tot rust komen en werden wij verzorgt. Vond het allemaal maar niets hoor. Steeds werd er eventjes een broertje of zusje weggepakt. Gelukkig kwamen ze wel steeds weer terug en dan was ik weer gerustgesteld. Mijn geblaas maakte niet veel indruk en ik kreeg ook al in de gaten dat het eigenlijk niet meer nodig was. Het ijs was gebroken en nu kan ik ook van aaitjes en knuffels genieten, ook speel ik nu de hele dag. Heerlijk, zorgeloos.  Dat is vast wat mama zich voor ons gewenst zou hebben.

Nu ben ik een speelse jongen met een gezonde honger. Mag ik bij jou ook heerlijk ravotten en klimmen? Dan zijn wij misschien wel een match. Vraag het eens na bij de dames van de afdeling kattenbemiddeling πŸ˜‰ 

Misschien tot snel!

Geplaatst op 10-10-2019
Bellamy
9

Mijn leven is eten, eten en slapen. Als het lekker ruikt wil ik het, als het lijkt op eten wil ik het, als ik eet wil ik meer. Desondanks mijn enorme liefde voor eten ben ik enorm netjes, ik zou nooit zomaar stelen! (mits je er niet bent, want mijn regel is uit het oog van het baasje in het maagje van Bellamy) ik kijk heel jaloers naar de hapjes van mijn broertjes en zusjes maar wacht altijd heel lief tot ze klaar zijn en dan eet ik wel de restjes. Door mijn eetlust ben ik een stuk groter dan de rest van de bende maar ik ben zo groot als ik knuffelig ben, zelfs met spelen gebruik ik mijn nageltjes niet en ik ben zo voorzichtig als maar kan. Mijn toekomstige huisje mag alles hebben; grote mensen, kleine mensjes, lieve honden en andere katten, niks is mij teveel. Ga jij mij lekker knuffelen (en vooral veel eten geven)?

Geplaatst op 06-10-2019
Ilya
115

Mijn verhaal begint niet zo vrolijk en best wel triest. Ik ben samen met 3 andere poezen uit ons huis in Merksem weggehaald. Maar dit vond ik helemaal niet erg. Ik was zelfs opgelucht. Het was daar vies en er werd niet zo goed voor ons gezorgd. Het was gewoon beter dat we daar weg waren.

We werden naar de dierenarts gebracht om gesteriliseerd te worden. Maar dat draaide even anders uit. Ik had een geheim.... Ik was zwanger! Je gelooft het misschien niet maar niemand had het gemerkt. Ik heb mijn best gedaan om dit te verstoppen.

En nu? Lekker uitrusten bij een gastgezin en in alle rust bevallen. En maar net op tijd. Ik was er nog maar een paar dagen en het was zo ver. Helaas zijn al mijn kittens gestorven.

Mijn moedergevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Er zat nog een ander kleintje in het opvanggezin die ik ben beginnen voeden en verzorgen. Alle kleintjes hier in huis zal ik goed verzorgen en beschermen. Als ik een piepje hoor, sta ik in no time erbij om te zien of ik kan helpen.

De andere volwassen katten hier zeggen me niet zoveel. Ik leef er wat naast en doe mijn eigen ding.

Het is tijd dat ik mezelf kan en mag zijn. Ik ben nu altijd bezorgd om de kleintjes. Heeeel soms laat ik mijn speelse kant zien. Maar eigenlijk ben ikzelf nog erg jong en hoor ik te genieten en te spelen.

En om met het beste te eindigen. Ik geniet echt van jullie mensen. Heerlijk die aaitjes en knuffels. Ohja... hondjes zijn voor mij ook geen probleem.

Geplaatst op 06-10-2019
Daan
111

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb ongelofelijke haast!
Is er iets wat ik nog niet gezien heb? Wat, waar, is er iets aan de hand? Is er ergens een feestje? Waarom weet ik daar niks van! Ik ben de entertainer, de kers op de taart, zonder mij is er niks te beleven!
Heb je mijn spierballen gezien? En ik train niet eens he! Ik ren gewoon heel veel en ik ga geen enkel spelletje stoeien uit de weg. ADHD, ik? Neuh, ik zit gewoon VOL energie en ben druk, druk, druk.
Ik maak wel altijd tijd voor knuffels, sowieso, zalig... kusjes, streeltjes, hmmm mag je me 's nachts voor wakker maken.
Oh, ik heet Daan! Mister Daan. En ik ben ready to go. Mijn operatie chop-chop is achter de rug, de jaarlijkse spuit zit er ook in, de chip zit in mijn prachtige body, kortom: wie wil met mij samenwonen? Heb je ook speelse katten in huis? Beetje van die macho's? Die kan ik aan ;-)
Tot snel he, doei doei... zoefffffffff

Geplaatst op 06-10-2019
Nathan
vv

Later meer info!

Geplaatst op 02-10-2019
Juul
115

Later meer info!

Geplaatst op 01-10-2019
Elsa
32

Ik ben Elsa, zusje van Tiana en Mickey, ik ben een heel speelse meid en vraag dagelijks wat van je aandacht om te spelen. 

Spelen met mijn broer en zus is ook super tof. Alles wat ik kan vinden ga ik mee spelen alleen dat blaasding, stofzuiger noemen ze het denk ik dat vind ik genne toffe.

Geplaatst op 01-10-2019
Fennec
9

Ik ben een beetje een apart katje, dat wil zeggen, mijn baasjes hebben nog nooit echt een katje ontmoet die liever knuffelt dan snackt. Ook mijn manier van knuffelen is misschien anders dan ze gewend zijn, ik gebruik die grote mensen lichamen gewoon erg graag als mijn persoonlijke klimrek. Hoofd, schouders, knie en teen was het toch? Ik ben de kleinste van mijn broertjes en zusjes dus ik blijf gewoon lekker bij de baasjes of bij de hond voor back-up, zo kan ik zo stoer doen als ik wil en ben ik toch altijd veilig, ha! 

Geplaatst op 01-10-2019
Arya
9

Ik ben misschien wel een meisje maar ik ben echt stoer hoor! Ik doe niks liever dan lekker ravotten met mijn broers en zusjes, maar ik win altijd! Ik ben een sterke meid die zich niet op de kop laat zitten, hond of kat. Door mijn beschadigde oogje zie ik aan een kant misschien iets minder dan aan de andere, maar stiekem vind ik dat wel cool, alle stoere karakters hebben nou eenmaal een ooglapje. Doordat ik zo sterk en stoer ben vind ik alles best en wie er ook binnen komt je mag mij optillen en aaien zoveel je wilt. Hoe vermoeider ik ben hoe meer mijn softie kant tevoorschijn komt. Als de lichten uitgaan slaap ik het liefst lekker dicht naast mijn baasjes!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg