Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2019 hebben 38 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2019
Kona
28

KONA

Hallo lieve mensen, mijn naam is Kona! Ik ben een prachtig mooie cyperse poes, een speels meisje met een bijzonder zachtaardig karakter. Mijn gastouders hebben mij vernoemd naar een paradijselijke plek, een eiland in de Stille Oceaan. Toen mijn opvangouders mij voor het eerst zagen verdronken zij zowat in mijn innemende oogjes. Ondanks haar liefelijke voorkomen staat dit dame’tje prima haar mannetje tussen andere poezen. Een charmante dame, met een stoere inborst. Een echte IronLady op vier pootjes. Deze knappe verschijning heeft al vroeg de harde lessen van het leven geleerd, samen met haar moeder en drie broertjes werd zij als kleine kitten gevonden in klein Belgisch buurtschapje. Ik mag dan wel het uiterlijk hebben van een poezenprinses, high-maintenance ben ik niet. Ruimte, feline vriendjes om mee te ravotten en wat brokjes zijn alles wat mijn poezenhartje begeert.

Hoewel Kona graag in het gezelschap van mensen verblijft is zij nog wat terughoudend in het directe contact. Verlegen is Kona echter niet, maar een spontane knuffel voelt wat onwennig voor deze beauty. Nieuwsgierig is deze kleine en slimme meid daarentegen wel, ze loopt je overal achterna om haar snoezige neusje en oogjes de kost te geven. Dit levendige hartendiefje houdt niet alleen van rennen en ravotten, maar net als haar broertje Vito ook van tv-kijken. Balsporten en grote katachtigen hebben haar bijzondere belangstelling.

Kortom dit belangstellende, beeldige jonge poesje die graag in het gezelschap verkeert van staartgenootjes is op zoek naar een nieuw plekje waar ze haar eigen leventje kan leiden, waar ze een liefdevol thuis vindt en waar deze prinses kan uitgroeien tot de kattenkoningin die in haar schuilt.

Geplaatst op 30-09-2019
Masha
1

Hoi, Ik ben Masha en ik kom mij even voorstellen. Toen ze mij vonden samen met mijn zusje Cocoa  was ik nogal wild, niet echt een katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar nu ben ik de liefste kater van het huis. Al wat ik wil doen is spelen, spelen, spelen, en dan een goed dutje doen met mijn vriendjes achteraf. Ik speel trouwens graag met alles wat ik tegenkom: balletjes, een touw, een kurk,... Ik heb zelfs al een muis gevangen! Knuffelen vind ik ook fijn, en op de schoot liggen is ook best fijn heb ik ondertussen ondervonden.

Heb jij een goede schoot en speelgoed voor mij? Kijk dan zeker eens even op onze website en vul een adoptie formuliertje in dan kunnen we afspreken.

Liefs Masha

Geplaatst op 29-09-2019
Oona
115

Lief, klein, schattig, broos, fragiel... Dat zijn woorden die bij me opkomen om Oona voor te stellen.
 
Wacht eens even opvangmama! Schuif eens op. Ik zal mezelf wel voorstellen. Die woorden zijn zooo cliché.
Bij mij denk ik eerder aan de woorden: avontuurlijk, onbevreesd, energiek, speels, uitdager, zelfzeker... Dat klinkt al wat beter. 
 
Laat je niet misleiden. Ik ben (voorlopig) misschien nog klein maar ik heb meer in mijn mars dan je denkt. Maar ok, ik geef toe dat lief en schattig er ook nog bij horen.
 
Je mag me aaien en knuffelen zoveel als je wil. Prrrr prrrr prrrr! Daar geniet ik zo van. Ik ben heel graag in je buurt. Als ik je niet zie, zal ik ook op je roepen. Maar mij oppakken zegt me niet zoveel. Je moet me nu ook niet teveel betuttelen!
Geplaatst op 29-09-2019
Mickey
32

Hoi hoi ik ben kleine Mickey, ja kleine want ik ben de kleinste van ons drietjes, mijn beide zusjes deden het wat beter en ik , ik was nogal een kluns met het eten, moeilijk hoor zo uit een bordje eten.  Maar ondertussen heb ik het onder de knie en kan ik mijn mannetje staan tussen mijn zotte zussen.  en oh ja ik knuffel graag

Geplaatst op 29-09-2019
Tiana
32

Hoi ik ben Tiana en ben een hele stoere meid die graag de leiding neemt.

Ik ben steevast de eerste die er op uit is om kattenkwaad uit te halen.  Ik ben niet zo'n heel erg knuffelachting ding maar ik wil wel heel graag samen met je spelen. Das tof !

Geplaatst op 23-09-2019
Daya
noemie

Hallo iedereen,
Mijn naam is Daya. Ik ben zoals ze dat noemen een echte knuffeltante.
Spelen en ontdekken doe ik ook graag, maar knuffelen staat toch echt wel op nummer 1. Samen met mijn broers spelen en stoeien doe ik graag. Soms vind ik hun wel wat veel, want ja ik ben een lieve kleine dame. Alleen zijn vind ik niet leuk. Ik wil wel graag een speelmaatje, die ook van knuffelen houd en niet te dominant is. Hoe ze me hier omschrijven is een lieve, makkelijke, mooie knuffeltante en nee ik schep echt niet op. Ik ben dus opzoek naar een gouden mandje. Een of meerdere lieve mensen die altijd tijden hebben om mij te knuffelen. Oke,oke even alleen zijn kan ik ook best wel hoor. En heb jij voor mij een poezenvriendje dan ben jij de gene die ik zoek. Klinkt ik niet als een sprookjeskat? Bericht even naar kattenbemiddeling en vraag mijn opvangmama’s nummer, die stuurt je dan heel veel lieve foto’s. Als we matchen kom je me dan halen?

Kusjes en knuffels van Daya
 

Geplaatst op 22-09-2019
Benjamin
vv

Je hebt me vast al voorbij zien komen, Benjamin met de prachtige manen. Ik woonde in een schuurtje, helaas werd mijn woning afgebroken, en de honden lieten mij niet met rust, hoog tijd dus om mijn koffers te pakken en mijn intrek in hotel Vagebond te nemen. Ondanks mijn knappe uiterlijk, heb ik geen sterallures. Ik ben gewoon lieve, zachtaardige Benjamin. Een stoer uiterlijk, met een heel zacht hartje. Ik hou enorm veel van mensen, groot, klein, dat maakt niet uit.
Met andere katjes kan ik ook prima overweg, maar niet van die druktemakers, dat trek ik niet. Gewoon allemaal een beetje relaxed, dan voel ik mij op mijn best.
Ik weet dat jullie misschien wel allemaal tegelijk het adoptieformulier willen invullen, maar ik ga kritisch zijn. Ik wil namelijk nu echt voor de laatste keer verhuizen. Mijn buitenkant is leuk, maar mijn binnenkant is pas echt belangrijk, dus zoek ik de ultieme match bij mijn innerlijk. Heel normaal eigenlijk.... dus bij deze heb ik mijn helpers ingeschakeld om al die formuliertjes met mij door te nemen en de ideale woonstek met mij te kiezen. Dan weet je dat vast als ik een paar dagen offline ben.
Ik ga me vast wat voorbereiden nu....

Doeiiiiiiii, knuffel van Benjamin

Geplaatst op 21-09-2019
Chloe
27

Mauw, 
Mijn naam is Chloé en ik ben de kleinste van de ganse groep hier. Niet erg hoor, ik heb de hoogste schattigheidsfactor en krijg dus ook de meeste knuffels.. heerlijk! Ook kan ik mijn opvangmama ervan overtuigen dat ik echt nog een flesje nodig heb. Ik drink dat dan met liefde uit, laat en boertje en val dan inslaap op haar schootje. Zo heb ik dadelijk het leukste slaapplekje te pakken in huis! Slim hé?
Nu ben ik al wat gegroeid en mag ik gaan zoeken naar m'n eigen huisje, maar heb een klein probleempje. Ik ben best gehecht geraakt aan mij zus Gidget. Waar zij is, ben ik ook en omgekeerd. We zouden het dus te gek vinden om samen een plekje te vinden. En zeg nu zelf, dubbel veel liefde, kan je toch niets op tegen hebben vinden wij. 
Zo tot hoors dan? Ga nu nog even wat schoonheidsslaapjes doen.
Pootje,
Chloé
Geplaatst op 21-09-2019
Gidget
27

Mauw,
Mijn naam is Gidget en ben het zusje van Chloé. Als ik mezelf moet beschrijven ben ik de stoerste van ons 2. Ik ben dapper en neem het voor iedereen op. Mijn zus is wat rustiger daar waar ik haar uitlok om een spelletje te gaan spelen. Weet je, ik hou ook van knuffelen, maar zo een fletskont als zus ben ik niet. Wij hebben samen al veel meegemaakt en zouden het geweldig cool vinden om ons leven verder samen te mogen slijten. We zijn als ying en yang en die haal je toch ook niet uit elkaar? 
Zie jij het zitten om met ons 2tjes kennis te maken? Wij zouden het alvast te gek vinden! 
Vul maar snel het formulier in en dan zien we mekaar snel!
Pootje,
Gidget
Geplaatst op 21-09-2019
Aurora
27

Aurora
Prrrr, dag iedereen.
Naar het schijnt mag ook ik me hier even komen voorstellen, niet simpel met al dat kleine schattige grut op deze site, maar toch ga ik een verdienstelijke poging wagen.
Mijn naam is Aurora of Rori voor de vrienden. Nja ik luister eigenlijk naar alle namen, ja zelfs naar 'pooessss' want ik heb uit ervaring geleerd dat als je naar mensen luistert, je daar vaak beloning voor krijgt. De ene keer zijn het knuffels de andere keer is het eten. Heerlijk! Ik hou namelijk van eten. 
Weet je, ik kwam enkele maanden geleden binnen in de villa. Je weet wel die plaats met vele vriendjes en lekker eten. Ik had het er behoorlijk naar mijn zin en speelde met alles wat bewoog. Maar na een tijdje hadden die slimme verzorgers mij door. Ik at niet omdat ik het lekker vond (oké ja toch een beetje) maar vooral omdat ik wat kinders te voeden had.. in mijn buik. Jip, ik bleek zwanger te zijn. Ik ben dus niet alleen populair onder de mensen, maar ook onder de katers ;) Op vroege leeftijd had ik door hoe de natuur werkte en zo geschiedde. 
Ik beviel van 4 schattige mormels. Wat was me dat een opdracht! Oké dacht ik bij mezelf en ging ervoor. Al snel verloor ik een kindje. Ze was niet sterk genoeg en had vocht op haar longetjes. Ik gaf haar een afscheidslikje en raapte al de moed bij elkaar om voor mijn andere kindertjes te zorgen. En ja, die verzorging ging met ups en downs. Mijn borstjes wouden niet altijd mee, ik maakte koorts maar kwam er weer bovenop! Al snel hoorde ik dat Remi en Emile in een couveuse lagen enkele kilometers verderop. Dat kon ik niet laten gebeuren en nam ook hen bij me op. Ja voor 5 kindjes zorgen zou me ook wel lukken. Al snel verloor ik ook Remi, het zorgenkindje van de groep. Weinig tijd voor rouwen had ik niet, ik moest voort, ze rekende op me.
Nu heb ik hier 4 lieverds rondlopen (en ja nog 2 kleinere schatjes waar ik ook wat voor zorg) en ik zie ze enorm graag. Weet je, kom aan mijn baby's en je komt aan mij. Ik verzorg hen met al mijn liefde en draag enorm veel zorg voor hen. Ik heb dat zorgende gewoon in me. Ik hou van liefde geven en liefde krijgen. En oké, ik weet dat mijn kleintjes schattiger zijn dan ik, maar ik ben ook nog jong, en speels, en lief, en.... En weet je, ik weet al perfect dat je niet in de gordijnen mag hangen en beter je nageltjes intrekt als je gaat schootje zitten dus waarom zou je dat kleine grut meer kansen geven dan mij? Ofja, je mag ook altijd mij én een kindje van me adopteren. Blijven we gezellig samen, klinkt nog beter! 
Dussss heb jij een plekje vrij voor mij (en een baby van me?) en beschik je over genoeg plaats in je hart? Neem dan snel contact met me op zodat we samen gezellig kunnen bijpraten. Dan zal ik je al mijn avonturen vertellen van buiten en kan ik je de kneepjes van verleiding leren ;)
 
Lief pootje,
Rori 
Geplaatst op 21-09-2019
Coco
1

Ik ben Coco en ik mag me nu aan jullie voorstellen. Toen ze mij enkele weken geleden vonden was ik een bang katje en daardoor nogal wild. Ondertussen heb ik in de opvang wel de voordelen van het huiselijke leven ontdekt. Ik hou namelijk wel van die rust, lekker eten wanneer ik wil en geaaid worden door die grote mensenhanden. Als je mij aait hoor je me spinnen van hier tot in Tokio en geef ik je likjes op je vingers.  Spelen doe ik ook graag, maar op mijn eigen rustige manier, het rondstuiven laat ik meestal aan de andere kittens hier over.
Mag ik jouw knuffelkat worden?
Liefs Coco
Geplaatst op 15-09-2019
Shine
7

Hallo allemaal,


Ik ben Shine en ook ik ben op zoek naar een forever home. 

Shine betekend schijnen, zoals de zon schijnt. 
En laat ik nu het zonnetje in huis zijn, zelfs op donkere dagen. 
Ik ben lekker aanwezig maar ik ben geen druktemaker. 
Zoals elke kitten hou ik van spelen en de wereld ontdekken, en daar geniet ik met volle teugen van. 
Voor ik het weet ben ik groot, dus laat mij maar lekker genieten van het klein zijn. 
Ooohhh en dan het knuffelen..... zaaaaalig, daarin kan ik mezelf helemaal verliezen. 

Maar dan nu..... DE vraag..... 

mag ik bij jou komen schijnen? 


Lieve groetjes Shine.

Geplaatst op 15-09-2019
Ayla
7

Kiekeboe,
ik ben Ayla, en verstop me graag gezellig bij mijn gastmama naar der .
Ik zit super graag erop en erbij.
Heerlijk spelen en knuffelen.
Ik ben opgegroeid met een paar hele lieve stiefbroers en stiefzussen.
Zij hebben mij liefdevol opgenomen in de groep toen ik mijn echte broertje heb verloren door ziekte.
Ze hebben me geleerd samen te spelen, eten, waar te poepen, wat ik met en op een kattenkrabpaal allemaal kan doen, en nog veel meer.
Ik kan er ook echt van genieten om samen te slapen met mijn stiefbroers en zussen, of op mijn gastmama.
Als ik aandacht wil (altijd eigenlijk) laat ik dat wel weten en miauw er vrolijk op los.
Als dat niet snel genoeg effect heeft klim ik wel omhoog en vertel dat in je oor.
Dat heb ik dus van mijn grootste broer geleerd.
Nu mijn broers en zussen "uit het nest gaan vliegen", wil ik ook graag mijn eigen lief baasje vinden om samen te genieten van elkaar.
Als jij degene bent die me graag ziet,
mail dan met zwerfkat en laten we elkaar ontmoeten.

See you in Maastricht.

Geplaatst op 14-09-2019
Blacky
31


Op zoek naar een stoere kitten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Om te klimmen of om achter mijn speelvogel te vangen, mag je mij altijd wakker maken. Ik hou er ook van om te spelen met kinderen, maar hele kleintjes vind ik nog wat eng. Dit komt omdat mijn mama mij wat klein gehouden heeft. Maar nu ik op eigen benen begin te staan, ben ik al wat stoerder. Dus geef me een beetje tijd. Ik heb graag gezelschap, een vriendje of vriedinnetje zou leuk zijn. 'savonds lig ik het liefst bij je te kroelen op de bank en verlies ik je geen moment uit het oog.

Groetjes, "Blekkie".

Geplaatst op 14-09-2019
Rex
121

Ik kwam binnen als een verlegen, bange, eenzame jongen. Ik was best wel zielig om naar te kijken.
Maar hé... door de aandacht die ik hier krijg, ben ik al veranderd in een verlegen naar nieuwsgierige jongen. Ik ben nog wel wat terughoudender maar ik durf al heel wat. 
Met mijn soortgenoten heb ik geen problemen. Lekker spelen, snuffelen, snoepjes smikkelen...
Met jullie tweevoeter ben ik nog wat op mijn hoede.
Maar als je rustig naar mij toe kom mag je me best een aai geven hoor, vind ik stiekem best fijn.
Weet je ik heb ook zo'n mooie spinmotor in mijn keeltje, als je geduld hebt laat ik je die horen goed?
Ik ga nu weer verder spelen met me vriendjes, zie ik je snel?
Geplaatst op 09-09-2019
Vida
vv

Hey, hier Vida nog eens,

Kennen jullie mij nog? Het timide katje van een aantal weken geleden. Ik zat buiten in een bench. Ik kon geen kant op in de verzengende hitte....
Nu is er in de tussentijd al heel wat veranderd. Ik heb mijn draai inmiddels gevonden en heb ontdekt dat het hier eigenlijk best wel leuk is. Lekker knuffelen met de verzorgers, wat rollebollen over de grond, beetje spelen. Het is heerlijk om om een plek te zijn waar ik zo welkom ben, dat doet mij enorm veel goed. Hier lopen nog heel wat andere viervoetertjes rond, dat is ook allemaal prima voor mij. Ik ben super flexibel, en dat voor een dame van 10 jaar, die gewend was om alleen te leven. Ik ben klein van stuk, en heb een jong uiterlijk, mijn leeftijd is me totaal niet af te zien. Verder ben ik zo gezond als een vis, dus....niets staat een verhuizing in de weg.....maar dan wel naar een plekje waar ik een huisgenoot mag zijn, een deel van de familie, niet zomaar een kat, dat wil ik nooit meer meemaken. Als je dus een echt maatje zoekt, zit je met mij helemaal goed, want dat wil ik ook! 
Zie jij dat ook zitten? Dan hebben we een deal en mag je misschien binnenkort zelfs eens bij mij op bezoek komen. 
Wel eerst even het formuliertje invullen, dat maakt het voor mijn personeel wat makkelijker.
Nou, ik ga weer gauw verder met mijn dagelijkse beslommeringen...Doeiiii
x van Vida

Geplaatst op 09-09-2019
Eddie
121

Hallo ik ben Eddie, een knappe jonge heer.
Ik ben een klein beetje verlegen, maar als je me wat tijd geeft word ik jou beste vriendje.
Ik speel heel graag met mijn soortgenootjes, dus een lief speelmaatje is voor mij wel een must.
Verder hou ik niet zo van drukte, dus het liefst geen kleine tweevoeters die rondrennen.
Zoals je kan lezen heb ik niet veel in mijn eisenpakket, alleen het noodzakelijke.
Dus heb je lekker hapjes en een leuk vriendje voor mij? dan zijn wij misschien een match.
Geplaatst op 09-09-2019
Rey
5

Rey kan het best beschreven worden als een ‘oversociaal’ zwervertje. Als een echte vagebond werd hij ontvangen in ons pleeggezin en heeft hij met zijn grote twinkeloogjes vanaf dag 1 onze harten veroverd.

Rey kwam al knuffelend binnen en heeft sindsdien zijn portie aan dagelijkse knuffels verhoogd naar 24 op 24. Hij is 1 van die zeldzame katjes die nooit genoeg krijgt van knuffels en liefst van al in slaap valt op je schoot. Ook zal hij met zijn nieuwsgierig snuitje je overal naar toe volgen en vind hij het geen enkel probleem om vele verschillende armen/schoten te passeren. Rey heeft zowel vele passieve als actieve momentjes. Hij kan zonder problemen heel wat uurtjes ravotten doorheen het hele huis. Elk losliggend al-dan-niet-speelgoedje is een nieuwe prooi en een volgende uitdaging. Kortom is Rey een ideale huisgenoot voor wie houdt van een zeer sociaal en energiek bolletje pluis. Wel heeft hij nood aan een kattenvriendje om mee te ravotten wanneer bijvoorbeeld de grote en kleine mensen van huis zijn. 

 

Lijkt dit kereltje jouw nieuwe familielid te zijn ? Geef maar een seintje en Rey zal jou met veel plezier ontmoeten (inclusief vele knuffels)

Geplaatst op 08-09-2019
Gremlin
34

Ik ben zoooo blij ik mag bij m"n opvangmama Karen blijven wonen .
Daar is het zo leuk er lopen nog 4 poezenvriendjes rond.
Ik woonde er al een tijdje als opvangertje werd er heel goed verzorgd en verwend..
Werd wel heel verdrietig toen m"n broertje Ghandy dood ging , heb toen hele dagen alleen maar gemauwt , voelde me zo alleen .
M'n opvangmama's speelde wel heel veel met me en troostte me, maar ik miste
mijn poezespeelkameraadje.
Gelukkig krijg ik al snel gezelschap van Poekie en werden de dikste speelkameraadjes .
Mijn opvangmama Karen zag dat ik zo gelukkig was dat ze besloot dat ik er voor altijd mocht blijven .
Woon nu in een heel groot huis waar ik met de andere poezen verstoppertje en andere spelletjes kan spelen.
En heerlijk op de bank kan liggen kroelen met m'n personeel.
Binnenkort mag ik ook de grote tuin gaan ontdekken daar wonen ook nog heel
veel dieren met lange en grote oren , heb horen vertellen dat dat konijnen zijn.
Daar word ik ook nog wel vriendjes mee .
Heb nu wel genoeg verteld , ga nu weer lekker spelen

Geplaatst op 07-09-2019
Sam
VV

Timide, onzichtbaar... maar zo de moeite

Sam is een schuchter meiske, eentje die niet naar je toekomt, niet om aandacht komt vragen, onzichtbaar lijkt. Ik zeg expliciet lijkt, want ze is voor ons wel degelijk zichtbaar. Heel belangrijk zelfs. Katjes zoals Sam hebben een extra zetje nodig, een extra promotie, want zelf durven ze nog niet zo goed.
Sam heeft een heel kwetsbaar zacht hartje. Ze is trouwens al heel dapper geworden. In de loop der maanden zagen we haar grote oogjes steeds meer ontspannen. Haar hartje opende steeds meer deurtjes. We hadden gehoopt dat ze ons ooit zou toelaten, al is het maar in een klein kamertje in haar hart. Daar zouden we genoegen mee nemen.
Maar Sam was loyaal. We kregen toegang tot de woonkamer, een mooie plek waar rust en sereniteit heerst. We mogen zelfs vaak op bezoek komen, de deur staat meestal open. Na ons bezoek gaat de deur op een kiertje, just in case. We zouden eens terug kunnen komen...
Sam heeft ontzettend veel te geven, maar ze moet daar haar juiste huisje voor vinden. Een huisje waar mensen wonen die haar begrijpen, haar de tijd geven. Een huisje waar ze kan ontspannen en zichzelf mag zijn.
Sam heeft prachtige oogjes, een lief snoetje. Er loopt een kwetsbaar draadje tussen haar en ons mensen. Koester dit draadje, maak het solide, zorg dat het nooit breekt. Sam is een vriendin voor het leven, als je wil. Sam is de liefde van je leven, als je er oog voor hebt. Sam verdient een tweede kans, een kans op echt geluk. Kun jij haar dit bieden?
Sam is heel lief voor andere katjes. Ze vraagt niet veel, enkel jouw vriendschap en de aaitjes waar ze zo enorm van geniet!

Geplaatst op 07-09-2019
Chica
7

Hoi allemaal,

Ik ben Chica, en ik mag op zoek naar een eigen thuis. 

Zoals je kunt zien ben ik een prachtig  zwart wit meisje. 
En mijn karakter.... nou ik denk dat je dat wel lekker pittig en speels mag noemen.
Rustige spelletjes zijn niet zo mijn ding.... ik wil actie! 
Lekker rond razen en ravotten met mijn vriendjes en vriendinnetjes vind ik helemaal geweldig, 
de boel een beetje onveilig maken zeg maar. Leuk toch, een beetje leven in de brouwerij. 
Als ik klaar ben met al dat razen en ravotten vind ik het heerlijk om bij mijn opvang mama te gaan liggen om dan lekker geknuffeld te worden en dan lekker in slaap te vallen. 
Ben jij op zoek naar een lief en pittig meisje? Dan ben ik naar wie je op zoek bent. 
Ik wil wel ergens gaan wonen waar ik een speel kameraadje heb, want alleen zijn is niks voor mij. 

Spreken we snel een keer af? 


Lieve groetjes Chica

Geplaatst op 07-09-2019
Jules
vv

Jippieeeee, ik mag! Vind ik leuk. Ik zoek een huisje, een echt huisje voor altijd. Zo eentje waar warmte en liefde heerst, waar ik een waardig lid van het gezin mag zijn. Aan mij zal het niet liggen, want ik kan daar heel kort over zijn. Ik ben kei lief! Zo, dat was het dan, tot snel!


Nee Juleke, lieve schat, kun je ietsje meer vertellen? Je moet jezelf een beetje promoten hè. Hmm, oke, maar ik ben lief, braaf, knuffelig, is dat niet genoeg? Ben dol op mensen! Ik zorg ervoor dat je al je dagelijkse beslommeringen vergeet. Kom je thuis, beetje moe, sjaggo, gooit je tas in de hoek, zucht nog een aantal keer... en dan kom IK om het hoekje piepen! Staartje in de lucht, liefdevolle oogjes, priet priet, strijkend langs je benen. Al jouw zorgjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en dan moet je wel op je knietjes hurken om eens zalig met mij te knuffelen. Vertel mij maar, wat heb je allemaal meegemaakt, op wie moet ik boos zijn (want vrienden onder elkaar leven mee) en vertel eens waar je vandaag zo van genoten hebt ( ook opbeuren hoort bij het takenpakket). Je kunt alles aan me kwijt. Luisterende oortjes, vol geduld en medeleven. Zo ben ik, Jules :-)
Ik ben een rustige jongen, trouw en vriendelijk. Knuffelen is zaaaaalig. Ik ben ook gevoelig, zo eentje die niet tegen ruzies kan, iedereen moet lief zijn voor elkaar en vrede op aarde. En zo.
Geef mij maar die vredespijp met catnip, ik zorg wel voor harmonie in de toko.
Andere katten geen probleem, maar niet meteen 10, en ook geen dominantjes, dan trek ik me beetje terug. Gewoon, gezellig, een paar vriendjes waar ik mee kan babbelen.


Maar ik ben vooral op mensen gericht, omdat dat nou eenmaal mijn dingetje is...
Wie o wie is een beetje knuffelig aangelegd en komt mijn hartje verwarmen? Ik heb mijn pyjama zo ingepakt, veel neem ik niet mee... 
Kusje! Jules

Geplaatst op 06-09-2019
Mo
VV

Hallo, ik ben Mo!

Ja ik weet het. Ze zeggen dat ik een mooi snoetje heb, een speciaal koppetje, zo'n gezichtje wat vertedering oproept. Ik loop er niet mee te pronken, maar ik weet dat mijn moeder altijd zei: "Jongen, jij hebt een geheime wapen. Die oogjes van jou zullen hartjes veroveren, koester dit, werp zo af en toe eens van die blikken waardoor de omgeving niet om jou heen kan kijken." Zo lief, mijn moeder was de knapste van de hele wereld!! Ik heb wat looks van haar gekregen, zomaar.. omdat dat kan.
Mijn hartje is net zo mooi, fluisteren ze hier. Ik kan ze redelijk goed horen, omdat ze behoorlijk dichtbij mogen komen. Ze moeten alleen niet te dicht in mijn comfortzone komen, vind ik een beetje eng.
Ik ben een zachtaardige jongen, ik doe geen vliegje kwijt.
Ik heb een hoop vriendjes en vriendinnetjes hier in Villa Vagebond, we trekken veel samen op. We ontbijten samen in de Bergenkamer, daarna kiest ieder voor zijn/haar eigen avontuur.
Ik wandel de verschillende kamers in, zien of er wat te lachen valt, wat te kletsen, of gewoon wat te luieren of spelen. Makkelijke jongen ikke.
De buitenrennen zijn wel mijn favoriet, zeker met mooi weer zul je mij al zonnebadend aantreffen.
Ik heb een relaxt leventje, maar ik hoor hier maar tijdelijk te zitten. Ik zie vrienden vertrekken, al zwaaiend en roepend "Het ga je goed!"
Okeej... maar wanneer mag ik mijn koffertje dan gaan pakken?
Wie opent zijn of haar hartje voor mij? Ik zit hier nu toch al bijna aan jaar... Ja echt, KEI lang!
Ik ben geen schootzitter nee, ik snap het wel, maar ik heb zoveel meer te geven, zoveel te bieden. De beste vriend van jouw kat, ik zal een glimlach op ieders kattensnoetje toveren, omdat ik ontzettend veel van katten hou.
En met een beetje geduld? Worden wij ook de beste vrienden, dat weet ik, dat voel ik...
Wie neemt er een beetje tijd voor mij?
Mo x

 

Geplaatst op 06-09-2019
Lindy
vv

melding: Molenbeersel

Op dit moment is Lindy nog onder de indruk en nog niet te reserveren.

Geplaatst op 06-09-2019
Draak
noemie

Hallo Allemaal,

Mijn naam is draak. Dat zegt ook al heel wat over mijn karakter heb ik horen zeggen. Ik kan lekker druk zijn en ik ben de snelste hier. Ik ga graag alles ontdekken en ben vaak lekker bezig met van alles en nog wat. Af en toe heb ik wel tijd voor een knuffel, maar niet te lang ik heb nog zoveel te doen en onderzoeken. Ik ben helemaal nergens bang voor, doe graag mijn eigen ding. In trucjes doen en toeren uit halen ben ik super goed. Al zegt mijn opvangmama dat dit soms nog wel eens mis gaat, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb gewoon weer een manier gevonden die niet werkt, volgende keer beter.

Ik ben een heerlijk ventje met genoeg energie. Ben jij iemand die daar wel van houd kom dan gauw langs. Oja wel zou ik een speelmaatje heel erg op prijs stellen. Samen ontdekken is toch veel leuker dan alleen. Tot Ziens

Geplaatst op 06-09-2019
Dino
noemie

Hallo Allemaal,

Ik ben dino. Ja je zou zeggen een grote stoere kerel die nergens bang voor is.

Uh nou ja een flinke kerel zal ik wel worden, maar ik hou veel meer van lekker knuffelen. Mama zegt dat ik meer een grote, luie knuffelbeer ben. Daar ben ik het wel mee eens. Toch hou ik ook wel van spelen met mijn broer en zus. Ik ben graag waar jij bent. Ik volg je op de voet. Bekijk graag waar jij mee bezig bent, dat is  interessant. Alleen zijn nee daar ben ik niet goed in, lekker warm samen slapen, wat gaat daar boven. Oke misschien eten dat vind ik ook heerlijk. Maar lekker hangen bij jou is mijn ding. Op zoek naar een lieve kerel die je op de voet volgt. Kom mij dan snel bewonderen.

 

Kusjes Dino.

Geplaatst op 05-09-2019
Imke
vv

Er was eens...

een heel mooi meisje uit Aalst.  Ze groeide op in de beroemde stad, samen met haar familie en vrienden. Ze was onbevangen en charmant. Haar smaragdgroene ogen lieten menig hart sneller doen kloppen, terwijl haar sierlijke lange snorharen dansten in de wind. Ze wist welke richting ze op moest, haar instinct zat altijd juist. Ze kende de plek op haar duimpje. 
Ze werd ouder en begon de wereld beter te begrijpen. Hun woongebied was in gevaar, vertrouwde huizen verdwenen. Ze deelde haar zorgen met haar vrienden. Elke dag kwamen ze samen om de dag door te nemen, of gewoon samen een beetje chillen. Imke was favoriet, naar haar werd geluisterd. Maar ja, het vraagstuk verhuizen... waar moet je dan naartoe?
Er kwam altijd iemand om hen te voorzien van een bakje eten, zij wist wel een aantal plekjes. Het was beter om Aalst te verlaten, ergens anders wachtte hen een betere toekomst.
En zo kwamen er een aantal katjes naar Villa Vagebond, zo ook Imke.
Haar eerste instinct zei haar even wat afstand te nemen, eerst even zien hoe het hier allemaal reilde en zeilde.
Veel tijd kreeg ze niet, want ook in Villa Vagebond viel ze meteen op bij de andere kattenbewoners.  Imke liet haar gereserveerdheid los en werd enthousiast bij het zien van zoveel kattensnoetjes.
De wezens op twee benen werden gedoogd, waren best oke, kon ze wel hendelen in haar wereldje, maar niet aanraken, dat was en is een no go.
Imke werd de coolste meid van de Villa. Velen werden verliefd op haar en het was dringen wie naast haar mocht liggen. Haar zachte karakter was niet onopgemerkt gebleven en haar uitstraling was erg toegankelijk. 
Toch zoekt Imke een huisje voor altijd, ze is er klaar voor. Ze wil niet steeds afscheid nemen van haar vrienden die voor haar ogen vertrekken naar een voor altijd huisje. 
Ze wil zelf vertrekken en vriendschapsbanden smeden voor het leven.. Elk kattensnoetje zal baat hebben bij haar gezelschap. Dus... laat vooral uw kat even meekijken op de site en zijn/haar beslissing nemen!
Kies voor Imke! Wie zorgt voor een -eind goed al goed- ?

Geplaatst op 05-09-2019
Lonneke
vv

Lonneke.
Hallokes, mijn naam is Lonneke. Ik ben nog maar een heel jong meisje, mijn eerste verjaardagskaarsje moet ik nog uitblazen.
Ik heb eigenlijk wel dikke pech gehad…..ik leefde op straat en je weet hoe dat dan gaat, er kwam een knappe playboy kater voorbij en oepsie, ik werd zwanger en ik had ook nog eens te veel grasjes gegeten waar landbouwgif op zat. Was heftig joh!
Gelukkig heeft dokter Brecht mij gered maar ik kreeg ook een slecht nieuws gesprek: mijn kindjes hadden het niet gehaald.
Door alles wat er gebeurd is, weet ik nog niet zo goed wat ik met mensen aan moet, maar ik begin ze stiekem al lief te vinden, dus dat komt wel goed, ik heb alleen wat tijd en rust nodig.
Vind je me leuk? Als jij een gouden (zilver mag ook) mandje klaar zet, beloof ik dat ik dat heel elegant ga vullen met mijn mooie zwarte jasje.
PS: kattenvriendjes vind ik tof!

Geplaatst op 02-09-2019
Nitro
116

Hallo allemaal,

Ik ben Nitro en ik ben op zoek naar mijn eigen thuis. 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen.... 
ik ben het bolletje hier in de opvang. Nee.... ik ben niet dik maar schattig bol. 
Waarschijnlijk word ik later als ik groot ben burgemeester. 
Als ik mijn eigen gangetje ga ben ik rustig maar als ik wat onderneem met mijn broertjes en zusjes ben ik wel wat meer aanwezig. 
Spelen doe ik wel maar wat minder dan de rest hier. Is niet erg toch? Als ik wat groter ben kom ik misschien helemaal los. 
Er is vast wel iemand op zoek naar een schattig en rustig bolletje zoals ik. 
Knuffelen ben ik dol op! Ik krijg er maar geen genoeg van. 
Ben jij diegene waar ik mijn schattige bolle ikke mag zijn? Gaan wij samen knuffelen? 
Tof! 

Dan zie ik je snel!Lieve groetjes Nitro

Geplaatst op 02-09-2019
Faith
7


Ik ben Faith, en ik kom mezelf voorstellen. 

Ik ben een lief en rustig meisje. Maar als het tijd is om te spelen, 
doe ik niet onder voor mijn broertjes en zusje. Ik doe lekker mee met alle gekkigheid. 
Heb je al gezien hoe mooi ik ben? Nee nee ik ben geen ijdeltuit, maar kijk nou eens goed naar me. 
Ik ben een echt mooi tijger meisje. Mooi van buiten maar zeer zeker nog mooier van binnen. 
En ik zie nu al aan je dat je me leuk vind. 
Nou wat belet je... vul het adoptieformulier voor me in en voor je weet staan we misschien oog in oog met elkaar. 

Owja.... een speel kameraatje is wel wenselijk, alleen is ook maar alleen. 

Nou tot snel hè?!

Lieve groetjes Faith.

Geplaatst op 02-09-2019
Switch
7

Ik ben Switch en ik ben leuk!
Spelen, rennen, ravotten.... noem maar op, ik ben je man! Ik ben een vlug manneke.... sneller dan het licht. 
Je moet wel een beetje in shape zijn om mij bij te kunnen houden. 
Word door mijn opvangmama ook wel het clowntje van het huis genoemd. 
Ik ben graag bij mensen in de buurt, die vind ik liefff!  
Ik lig dan ook graag tegen mijn opvangmama aan of op haar schoot te knuffelen en te slapen. 
Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een hele grote knuffelkont ben. 
Je voelde hem wellicht al aankomen.... ik ben op zoek naar mijn eigen forever thuis. 
Daar waar ik bij mensen in de buurt kan zijn. En soortgenootjes... jaaaaa leuk. 
Kan ik mee spelen en ravotten, echt mijn ding!

Ik kijk er nu al naar uit om je te ontmoeten!

Tot snel!

Lieve groetjes Switch.

Geplaatst op 01-09-2019
Tom
18

Wij zijn Tom en Jerry. 

Onze opvangmama noemt ons een tweeling, maar we zijn dat niet echt hoor. Wat wel
waar is is dat we niet zonder mekaar kunnen. We slapen samen, eten samen, spelen samen. Waar je de ene ziet zie je de andere ook, al knuffelend, want we zien mekaar mega graag. We hangen weleens in de clinch maar dat duurt nooit lang.

Wij zouden het liefst samen een huisje vinden na ons leven op straat. We komen wel met een speciale handleiding want we zijn geen doordeweekse katjes. Er zijn speciale dingen waar ons nieuwe baasje rekening mee moet houden.
Wat mee verhuist als we bij jou komen wonen is medicatie en speciaal voer.

Ik (Jerry) heb blaasgruis dus als ik iets anders eet word ik ziek. Wat ik ook heb is spondylose aan mijn rug en pootje dus ik mank wel. Als ik ‘s morgens een pijnstiller
krijg gaat het allemaal een heel stuk beter en cross ik zelfs ook af en toe je hele huis rond. Ik hou veel van andere katten maar als mijn liefde niet wordt beantwoord ben ik verdrietig en ga ik in de hoekjes mokken.  Misschien is het een heel goed idee om een huisje te vinden waar ik alleen met Tom woon, hij is men beste vriend en hem kan ik echt niet missen.

Aangezien Tom de meest verlegen is van onze twee zal ik hem ook maar een keertje voorstellen. Hij heeft wat meer tijd nodig om mensen te vertrouwen maar als je
hem de kans geeft verandert hij best in een lieve kater. Dat kan de zoon van onze opvangmama beamen want hij krijgt zelfs likjes van Tom. We zijn beiden geen schootkatjes maar als we je vertrouwen vinden we het wel leuk om geaaid te
worden. Tijd is het toverwoord hier. 

Wat we ook graag doen is in de zon liggen buiten. Het liefst zouden we een huisje vinden waar we in de tuin kunnen liggen en waar we niet uit kunnen zodat we
veilig zijn. Op straat zijn veel te veel gevaren en ik ben met mijn spondylose op slechte dagen niet van de snelste om een gevaarlijke weg over te steken.

Voila, nu weten jullie een beetje van ons. Als dit jou nieuwsgierig gemaakt heeft naar meer moeten jullie alleen maar mailen of bellen naar kattenbemiddeling en
dan zien we mekaar spoedig.


Liefs van Tom en Jerry

 

Geplaatst op 01-09-2019
Jerry
18

Wij zijn Tom en Jerry. Onze opvangmama noemt ons een tweeling, maar we zijn dat niet echt hoor. Wat wel waar is is dat we niet zonder mekaar kunnen. We slapen samen, eten samen, spelen samen. Waar je de ene ziet zie je de andere ook, al knuffelend, want we zien mekaar mega graag. We hangen weleens in de clinch maar dat duurt nooit lang.
Wij zouden het liefst samen een huisje vinden na ons leven op straat.
We komen wel met een speciale handleiding want we zijn geen doordeweekse katjes. Er zijn speciale dingen waar ons nieuwe baasje rekening mee moet houden.

Wat mee verhuist als we bij jou komen wonen is medicatie enspeciaal voer.
Ik (Jerry) heb blaasgruis dus als ik iets anders eet word ik ziek. Wat ik ook heb is spondylose aan mijn rug en pootje dus ik mank wel. Als ik ‘s morgens een pijnstiller krijg gaat het allemaal een heel stuk beter en cross ik zelfs ook af en toe je hele huis rond.

Ik hou veel van andere katten. Misschien is het een heel goed idee om een huisje te vinden waar ik alleen met Tom woon, hij is men beste vriend en hem kan ik echt niet missen.
Aangezien Tom de meest verlegen is van onze twee zal ik hem ook maar een keertje voorstellen. Hij heeft wat meer tijd nodig om mensen te vertrouwen maar als je hem de kans geeft verandert hij best in een lieve kater. Dat kan de zoon van onze opvangmama beamen want hij krijgt zelfs likjes van Tom.
We zijn beiden geen schootkatjes maar als we je vertrouwen vinden we het wel leuk om geaaid te worden. Tijd is het toverwoord hier.
Wat we ook graag doen is in de zon liggen buiten. Het liefst zouden we een huisje vinden waar we in de tuin kunnen liggen en waar we niet uit kunnen zodat we veilig zijn. Op straat zijn veel te veel gevaren en ik ben met mijn spondylose op slechte dagen niet van de snelste om een gevaarlijke weg over te steken.
Voila, nu weten jullie een beetje van ons. Als dit jou nieuwsgierig gemaakt heeft naar meer moeten jullie alleen maar mailen of bellen naar kattenbemiddeling en dan zien we mekaar spoedig.
Liefs van Tom en Jerry
 

 

Geplaatst op 01-09-2019
Vinny
vv

Nou, daar ben ik dan, het is mijn beurt. Zitten jullie nog in de tuin of denk je dat je eventjes tijd voor me vrij kan maken...
Ik hoef maar 1 minuutje, gewoon even tonen dat ik zo ontzettend graag een huisje voor mezelf wil.
Een tijdje geleden kwam ik binnen met een ziek oortje. Deed pijn, stom oor, ik moest die niet meer hebbe. Haal eraf! De dierenarts gaf me gelijk en zei: 'Ja, laten we dat oortje maar eraf halen, is niet goed, heeft ie alleen maar last van.' Mijn idee! 
Dus ik kreeg mijn operatie en nu ben ik blij. Koddig wel, als ik mezelf zo bekijk, ziet wel snoezig uit. Mijn kattenvriendjes geven me complimentjes, ze vinden het stoer. 
Maar goed, ik mag dus... Ik heb daar moeite mee, mezelf promoten, ik ben niet zo van de aandacht. Laat mij maar gewoon mijn ding doen, beetje timide, beetje bescheiden.
Ik heb wel een weggetje afgelegd hoor, want ik had eventjes tijd nodig om vertrouwen in jullie mensen te krijgen. Maar ja, als je met een bakkie eten aankomt, dan gelden er geen drempels meer, dan is de baan vrij en mag je me met een gezonde dosis enthousiasme lekker aaien. Ik vraag altijd om meer, omdat ik het zoooo zalig is. Lieve woordjes zijn ook niet verkeerd, gebruik ze maar, veelvuldig. Ik ben 1 en al oor, HA!
Andere katjes vind ik lief, jij bent ook lief, maar geef me gewoon even een beetje tijd. Das al. 
Jij gaat toch ook niet meteen een wildvreemde over het hoofd aaien.  Of een voorbijganger omhelzen, en roepen: 'Je bent lief?' Word je meteen aangeklaagd, dat wil jij helemaal niet.
Dus wij worden vrienden, sowieso, maar dan eerst enkel tijdens etenstijd. Daarna worden we best friends, gaan we alles samen delen. 
Ik wil heel graag, maar zie je mij? Wil je je openstellen? In de Villa even doorlopen, en aan het einde rechts, kan niet missen <3
Liefs Vinny

Geplaatst op 01-09-2019
Ziva
37

Mijn naam is Ziva, een knap jong ding van 1 jaartje, maar word hier in Villa Vagebond waar ik verblijf ook wel heel liefdevol “Mamsy” genoemd. Dat heeft een voor de handliggende reden, de mensen van Zwerfkat in Nood hebben mij namelijk, je raadt het al, hoogzwanger aangetroffen. Ik werd zo achtergelaten door mijn menskes. Opeens waren ze ervandoor en ik had geen uitnodiging om mee te komen ontvangen.

Daar liep ik dan met mijn bolle buik. Ik moest zo snel mogelijk een rustige plek vinden om te bevallen want echt, ik stond op springen.

Maar liefst 8 kleine, schattige wollekes mocht ik ter wereld brengen in Villa Vagebond. Er werd goed voor ons gezorgd. Wat was ik trots op mijn kroost!

Nu verblijf ik al een tijdje in de Villa maar heb het hier niet zo naar mijn zin. De verzorgster zijn zot van me daar ligt het niet aan maar het is hier druk en daar houd ik niet zo van. Ik kijk ontzettend uit naar een eigen forever home.  

Een plaats waar ik op mijn gemakje kan zijn, door het raam naar buiten kan staren en lekker kan knuffelen met jou. 

Ik vraag niet veel werk. Van mij heb je weinig last. Ik ben snel tevreden. Moet mezelf toch een beetje promoten hé? 

Dus ben jij ook op zoek naar een jong, knap, ding met een velvet skin? Aarzel dan niet en bel voor een afspraak. Kunnen we lekker kennismaken. En... Wie weet... Ga ik wel naar huis met jou 

Lief knorretje,

Ziva

Geplaatst op 01-09-2019
Prince en Vince
Uschi

Altijd al gedroomd van een knappe, lieve kater in huis? Stop, je hebt hem gevonden! Ik ben een beetje terughoudend als ik je pas leer kennen, maar eens het ijs gebroken is, kruip ik het liefst van al op je schouder om je kopjes te geven. Knuffel me en je hebt een vriend voor het leven. Om me blij te maken, hoef je alleen maar met een speeltje te schudden en ik ben er. Een gevuld etensbakje werkt ook :-) Eten is het liefste wat ik doe. Ik ben op zoek naar een thuis waar ik met een vriendje  (of mijn broertje Vince) kan spelen. 

Geplaatst op 01-09-2019
Vince en Prince
Uschi

Zoek je een moedige, speelse kater die altijd klaar staat voor een knuffel? Dan ben ik de kerel die je zoekt! Ik hou er van om vanuit de hoogte voor een raam de omgeving in het oog te houden. Mij mag je altijd wakker maken voor een spelletje of lekker eten. Maar waar ik echt van kan genieten zijn knuffels, dan moet ik gewoon beginnen spinnen. En als je het even druk hebt, zal ik je met kopjes en geluidjes laten weten dat ik er altijd voor jou zal zijn. Ik zou graag een speelkameraadje hebben, eentje die mij ook wat aandacht kan geven, want van aandacht krijg ik nooit genoeg.

Geplaatst op 01-09-2019
Jack
26

later meer info


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg