Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2019 hebben 20 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-02-2019
Stevie
vv

Stevie mocht onlangs zijn grote vliegreis maken, de overtocht naar een nieuwe start.
Stevie woonde al een kleine 10 jaar in de straten van Skiathos in Griekenland. Hij was toen al blind, en zat elke dag steevast bij de informatie kiosk te bedelen om wat aandacht. Hij stak straten over, liep door het verkeer, en iedereen kende hem en hield rekening met zijn handicap. Maar helaas sloeg het noodlot toe, afgelopen maand... hij werd aangereden.
Gelukkig waren er al snel mensen ter plaatse en is hij met spoed naar de lokale dierenarts gebracht.
Hij was erg toegetakeld maar gelukkig niets gebroken. Zijn gehemelte lag helemaal open, waardoor hij alleen maar vloeibaar eten kon nemen. Uiteindelijk heeft een dierenarts zijn gehemelte kunnen hechten.
Stevie werd elders ondergebracht, waar hij eigenlijk vereenzaamde. Elke dag kwam men 1x zijn bakje vullen met eten, een aai over zijn bolletje en dat was het dan... Hij werd erg ongelukkig en raakte gestresst.
Stevie heeft zoveel nood aan liefde en is zo ontzettend aanhankelijk... we besloten hem te helpen, hij mocht met de grote vlieger mee!
Er daar is ons ontroerende smoeltje... lieve zachtaardige Stevie. Hij ging meteen op onderzoek in ons kattenasiel en ondanks dat hij af en toe een kleine botsing had met een stoelpoot of muurtje, kon hij zijn weg perfect vinden! Dapper schatje.
Welkom Stevie, nu is alles oke

Stevie zoekt nu een huisje waar men niet full time van huis is, hij snakt naar aandacht.

Geplaatst op 24-02-2019
Roco
103

Dag lieve mensen,

Mama heeft me gevraagd om wat over mezelf te vertellen. Ik weet al wel een beetje hoe dat werkt. 5 jaar geleden mocht ik ook wat over mezelf vertellen en vertrok toen met mijn knapzakje naar een gouden mandje. Mama zei je mag naar je forever huisje gaan. Maar dat forever dat is spijtig genoeg wat anders gelopen. Ligt niet aan mij hoor, ik ben een hele lieve knul al zeg ik het zelf. Mijn baasjes konden niet meer voor me zorgen omwille van hun gezondheid. Ik hoop dat ik dit keer wat meer geluk heb en dus echt een forever huisje krijg.

Zoals gezegd in ben een hele lieve knul, ik ben altijd in voor een knuffelpartij. Ik ben ook erg behulpzaam, ik help je met alles. Ga jij mijn bak verschonen, ik help een pootje mee. Ga je poetsen, ook daar help ik graag mee. Gaat toch sneller met 2, niet dan? Ik heb vele talenten, ik help met administratie, tik en verzend je mails. De timing daar moet ik nog wel wat op oefenen, blijkbaar ben ik wel eens te snel om op de verzendknop te drukken.

En in de avond, dan ga ik schaduwen vangen, leuke bezigheid joh, moet je ook eens proberen.

Ik zou wel graag in een huisje wonen waar ik mijn mensjes niet met te veel katten moet delen. Een poezenvriendje om mee te spelen is leuk en geeft ook gezelschap als er niemand thuis is. Zo’n grote viervoeter, ze noemen dat hier een hond, heb ik geen probleem mee. Wel geen drukke keffer, hou ik niet van.

Hele kleine mensjes zijn ook niet mijn ding, te druk voor mij, dan raak ik een beetje in over drive. Graag een rustig gezin, grotere kinderen geen probleem, dat zijn meer schootjes en meer handen om te knuffelen. Ik ben niet graag de hele dag alleen, ik heb nood aan aandacht. Ik woonde bij mensen op leeftijd, ik ben het niet gewoon om erg lang alleen te zijn.

Ik ben nooit vrij naar buiten geweest. Een thuis waar ik knus binnen kan blijven of veilig in een ren een luchtje kan scheppen zie ik wel zitten.

Nog een aandachtspuntje, ik heb gevoelige darmen, ik krijg licht verteerbare voeding. Geen dramatische dingen hoor. Gewoon wat opletten, gaat prima. Mama vertelt je daar wel wat meer over als je belt.

Ben jij op zoek naar een lieve knuffelbeer? Een snorremanneke dat de prachtigste concertjes bij mekaar ronkt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Vul dan maar vlug dat formuliertje in en wie weet zien we mekaar dan snel.

Neusje van Roco x

Geplaatst op 23-02-2019
Kiki
6

Kiki is een rustige meid, die veel tijd nodig heeft om mensen te vertrouwen. Van op een afstand kijkt ze je aan met haar prachtige gele ogen en probeert zo je hart te stelen.
We zoeken voor haar een gezin zonder of met grotere kinderen.  Een plaats waar ze in alle rust zichzelf kan zijn, zonder veel verwachtingen.
Een ander poes die haar mee op sleeptouw neemt zou fijn zijn, maar is geen must. Ze is een beetje een afwachtend typetje.  Houd ervan om vanop een veilige plek alles in de gaten te houden. 
Balletjes zijn haar favoriete speelgoed. Daarvoor komt ze graag van haar troon. Ze zou zo met onze nationale elftal mee kunnen doen, zo goed is ze. Iemand die af en toe een pas terug geeft, weet ze wel te waarderen. 
Op haar verlanglijst staat: Een huis of appartementje met een toffe krabpaal, waar ze tegen naar omhoog kan klimmen, Een mandje of holletje op een verscholen plekje waar ze in alle rust haar slaapjes kan doen en niemand haar stoort, een hoge uitkijkplaats om iedereen in de gaten te houden, enkele balletjes om te sporten, een insect op baterijen om achter te jagen en een vanghengeltje met veertjes om samen te spelen.
Verder een warm gezin met lieve geduldige mensen, die van haar houden zoals ze is.

Geplaatst op 23-02-2019
Rossi
vv

Ik zoek mijn soulmate

Ik ben een man van weinig woorden, ik heb ze niet nodig...
Onlangs kwam ik hier, omdat mijn baasje persoonlijke problemen had. Ze vond het beter dat ik een andere kans kreeg, een kans bij iemand anders.
Ze zei dat ik me nooit liet aaien, maar dat is stiekem niet helemaal waar...  Eigenlijk hunkerde ik naar een aai over mijn bolletje, een kriebeltje in mijn nek, een rustige vriendschap zonder toeters en bellen.
Waar ik nu ben is het best druk. In kattenasiel Villa Vagebond is er altijd iets te beleven ;-)
Echter, ik zet mezelf niet zo op de voorgrond, ik neem de tijd. Maar dat ik van knuffelen hou, dat was eigenlijk meteen al duidelijk. Ik ben er helemaal zot op.
Maar dan moet je niet naar me toe rennen, gewoon op het gemakje. Drukke kindjes zijn voor mij niet zo fijn, dan trek ik me terug.
Soortgenootjes geen problemen mee ;-) Maar eigenlijk ben ik op zoek naar mijn soulmate. Er is er altijd wel eentje voor iemand en ik weet zeker dat de mijne ook bestaat.
Ik ga op zoek, op zoek naar de ware liefde voor altijd. In voor en tegenspoed. Jij? Dag, Rossi x

 

Let op! Rossi is enorm verzot op andere katjes en wij zullen hem ook om die reden niet plaatsen bij mensen die nog geen ander katje hebben

Geplaatst op 20-02-2019
Joske
12

Joske de kattenkat

Nou, mag ik mezelf eens aan de man zien te brengen. In het hoogseizoen, met allemaal van die schattige wollige knuffelige kittentjes. Heb ik weer. Nah.
En ik zit eigenlijk best al een tijdje in een opvanggezin, sinds november vorig jaar!
Ik ga het uitleggen. Trouwens, ik heb een geheim wapen, maar daar kom ik nog op terug.
In november, liep ik samen met mijn zus Jenny een beetje zielig te wezen op een vuilnisbelt. Weet je, met een hongerig buikje zet je even alle principes opzij en heb je geen wasknijper om je neus dicht te knijpen, dan ga je zelfs in alle vieze rommel wroeten om maar iets eetbaars tegen te komen. Jeetje wat waren we sneu.
Maar goed, dat was toen, we werden gevangen en kwamen in een propere omgeving. Maar ik had het even gehad met die grote wezens, want ik belandde natuurlijk niet zomaar op een vuilnisbelt he...
Ik liet mijn wilde kant zien en besloot me te verdedigen met mij eigen wapenarsenaal. Yep.
Maar gaandeweg raakten mijn wapenuitrusting uitgeput, ze functioneerde niet meer zo goed, want mijn gedachten protesteerden. De mensen waren helemaal niet zo slecht, sterker nog... ik begon ze te waarderen. Liefdevolle woordjes vulden de kamer en ik kreeg daar zomaar een warm hartje van.
Ik maakte vrienden, hele goeie vrienden zelfs. Het zijn mijn soortgenootjes! Op samenzweerderige toon bespraken we onze snode plannen om vliegen te vangen. Ik begon expert te worden. Ik verlies mezelf, als ik een gevleugelde voorbijganger kan betrappen.
Genietend de buitenwereld gadeslaan, als ik achter het venster met de zon op mijn snoet kan wegdromen. Zou ik ook best wel willen, daarbuiten lopen en de wind door mijn haren voelen strijken.
Mijn vertrouwen in soortgenootjes is heel groot, de mens is oke, die kan ik in mijn buurt waarderen. Aaien zit er helaas niet in, sorry!
Toch voel ik me heel erg goed, als je mijn space respecteert.
Ik kan eenzame soortgenootjes oppeppen, uitdagen, troosten en verbonden mee sluiten. DAT is mijn geheime wapen, en dat is kei belangrijk! Zoek jij een maatje voor jouw maatje? Joske is mijn naam, ik kom eraan!
Ook wij worden vrienden, dat sowieso. Maar geef me gewoon wat tijd, das al.
Kun je dit bekoren, dan mail gewoon eventjes, plannen we een date.
Een knipoog van Joske, een stoere kater met zachte pit die beetje bij beetje en vooral voorzichtig de wereld verkent.

Geplaatst op 20-02-2019
Nico
vv


Welkom Nico!

Deze kater liep al een aantal weken rond in Hamont Achel. Bij aankomst in de villa was hij erg onder de indruk. Nochtans zei de meldster dat hij tam zou zijn en altijd kopjes geeft. Eveneens zou hij genieten van streeltjes maar daar was niets van te merken. Nico was serieus over zijn toeren wat heel begrijpelijk is. Hij werd immers uit zijn vertrouwde omgeving weggerukt. Weg vrijheid en gekende geurvlaggen. Gedaan met de vrijbuiter uit te hangen! Gedaan met het straatleven! Dat is niet veilig, jongen. We willen meer voor jou en dus kwam hij binnen! 
Recent is hij naar de dierenarts geweest en daar heeft hij ook een roesje gekregen zodat men hem kon onderzoeken. De gegevens daarvan zijn binnenkort binnen. Het goede nieuws is dat hij tegenwoordig al wat bekomen is en zich laat aaien. Dat hebben we natuurlijk gefilmd! Kijk maar!

Stoere vent! Komt in orde met dit kereltje!

Geplaatst op 19-02-2019
Bella
vv

Hallo ik ben Bella. Er is mij gevraagd om een beetje over mijzelf te vertellen. Om me voor te stellen zogezegd.  Ik wil me helemaal niet voorstellen weet je! Ik heb namelijk niet echt zo’n rotsvast vertrouwen in jullie mensen. Vraag je je af waarom ik dat zeg?..... Nou, dan zal ik je toch maar wat over mijzelf vertellen…

 

Sinds korte tijd noemen jullie mensen mij dus Bella, maar de rest van mijn jonge leven (ik ben een jong meisje van 1,5 jaar) moest ik luisteren naar de naam “ksssttt wegwezen!” Ik had geen warm mandje, of een plekje waar ik welkom was. Ik leefde op de straat en deed mijn best om de eindjes aan elkaar te knopen. Er kwam een mooie sterke kater in mijn leven en hij beloofde mij gouden bergen en hij zou voor mij zorgen…… Het bleken loze woorden te zijn want toen ik hem vertelde dat ik zwanger was is hij er snel vandoor gegaan. Hij wou geen gezin met een straatmeid als ik. Het was duidelijk….ik en mijn baby’s stonden er alleen voor. In een paar ijzeren buizen die achterin een tuin lagen beviel ik van 5 prachtige kittens. Ik wist niet goed hoe ik het beste voor mijn baby’s kon zorgen dus ik ging af op mijn instinct, en mijn instinct zei dat ik deze baby’s moest beschermen. Ik zocht constant voor eten zodat ik mijn baby’s kon voeden en ik slaagde erin om ze mooie ronde buikjes te bezorgen. En toen op een dag was ik 1 van mijn baby’s kwijt. Ik lette even een moment niet op want mijn focus lag bij een avondmaaltijd regelen en toen was ze weg. Ik heb overal gezocht maar ik heb haar niet meer kunnen vinden en ik vind het heel erg om toe te geven dat ik niet weet wat er met mijn baby is gebeurd. Ik besloot dat ik nog beter mijn best moest doen om mijn 4 andere baby’s te beschermen.

Op een dag sloeg het noodlot wederom toe……2 van mijn baby’s liepen in een vangkooi van jullie mensen. Ik kreeg ze niet uit de kooi en bleef maar naast ze zitten om ze te laten weten dat ze niet alleen waren. Toen ik de mensen zag aankomen dook ik snel weg maar 1 van mijn toen nog vrije baby’s was niet snel genoeg en zo hadden de mensen hadden ook hem te pakken.  Ik zag de mensen er vandoor gaan met 3 van mijn 4 baby’s en ik kon er helemaal niks tegen doen. Een paar uurtjes later liep mijn laatste baby tot overmaat van ramp ook nog zo’n vangkooi in. Nu had ik helemaal niks meer! Wat was ik verdrietig, wat was ik bezorgd….ze zullen mijn mooie baby’s toch geen pijn hebben gedaan?! Wat had het leven nog voor een zin voor mij? Ik ben zelf toen ook maar zo’n kooi ingelopen, misschien dat ik er dan achter kwam wat het lot van mijn baby’s is geweest.

De mensen namen mij mee en ik werd geplaatst in een grotere kooi met eten en een katten wc, maar ik was helemaal alleen. De mensen praatte zacht en lief tegen mij en ik had geen reden meer om te vechten dus ik liet me aaien, het maakte allemaal toch niks meer uit. Ik heb de nacht doorgebracht in die kooi en opeens kwam er weer 1 van jullie mensen die zei  “kom ga je mee?” Ze pakte me op en nam me mee…..zou dit dan het einde zijn?

Nadat we in zo’n blik met wielen over de weg hadden gevlogen zette ze mij  wederom in een kooi met eten en toilet en er stond nog iets van een kleiner kooitje in. Ik zat in het toilet en wachtte mijn lot af…….en toen…..uit dat kleine kooitje kwamen 2 oortjes en een bol toetje om de hoek kijken. Zou het? Kan het? Of ben ik nou aan het ijlen? Maar toen nog een bol toetje en nog één. Er kwam een bol toetje op mij af gelopen en het begon aan mij te snuffelen. Ik zat doodstil en hoorde het snuffelen bij mijn oor en toen begon bol toetje mijn oor te likken en toen wist ik het zeker…… dit waren niet zomaar bolle toetjes……dit waren MIJN baby’s!!! Ik stond op en liep naar het kleine kooitje en ja hoor……daar lag bol toetje nummer 4! Ze waren er allemaal! Ik ging liggen en mijn 4 baby’s kwamen meteen allemaal bij mij drinken. We hebben met z’n allen zo hard liggen spinnen dat ik denk dat het huis ervan heeft moeten trillen!

Maar goed….ik had mijn baby’s weer terug en dus weer een reden om te vechten….Het rustige poesje wat zo makkelijk te aaien was ging nu weer in beschermende tijger moeder modus. Niemand komt nog aan mijn baby’s!!

Inmiddels zijn mijn baby’s geen baby’s meer en zijn er mensen die hun een gouden mandje willen bieden en de zorg van mij over gaan nemen. Ik wil het allerbeste voor mijn kindjes en ik moet ze dus nu loslaten.

Ikzelf ben nog steeds erg onder de indruk van alles wat ik heb meegemaakt en ik moet ook nog even eraan wennen dat ik nu alleen nog maar voor mezelf hoef te zorgen en de puber kan zijn die ik eigenlijk hoor te zijn. Ik had teveel zorgen voor mijn leeftijd. Het vertrouwen in jullie mensen moet nog groeien want iedere keer moet ik toch weer aan mijn trauma’s denken. Maar ik ga ervoor…..het enige wat ik nodig heb is liefde, geduld en begrip. Misschien is er dan voor mij ook nog wel een gouden mandje ergens weggelegd. Ergens waar ik mezelf mag zijn en het vertrouwen in jullie mensen terug kan vinden.

Denk je dat dat bij jou kan dan laat maar iets van je horen.

 

Voorzichtig knipoogje van Bella

Geplaatst op 19-02-2019
Charlotte
vv

Gevonden in Maaseik.

Geplaatst op 18-02-2019
Mina
31

Tam katje, gevonden

Geplaatst op 16-02-2019
Jip
6

Jip

Onze avontuurlijke, nieuwsgierige meid. Houd ervan om bij je in de buurt te zijn. Wil alles zien wat er in het gezin gebeurd. Moet al wat nieuw is dadelijk uitgebreid onderzoeken. Jip is geobsedeerd door al het gebeuren in de tuin.  Van blaadjes die wegwaaien, vogeltjes, andere poezen die de tuin bezoeken of mensen die langs komen in de straat. We denken dat ze het wel fijn zou vinden als ze in haar nieuwe thuis ook de mogelijkheid heeft om zelf op onderzoek te gaan in de tuin. Daar ze ook gek is op vangspelletjes, en heel snel kan reageren, vermoeden we dat het een uitstekende jager zal zijn. Geen enkele muis is veilig met Jip in de buurt.
Jip is nog geen echte knuffel kat, maar als je goed begint te vertrouwen en je geeft haar de tijd om zelf op haar tempo te  socialiseren, dan wordt ze je grote vriend.
Ze vindt het fijn om brokjes of snoepjes uit de hand te eten. En een rug massage laat ze ook gebeuren als ze haar lievelingskostje verorberd.
Ze komt bij je zitten in de zetel als ze je al goed kent, maar voorlopig wel op een metertje van je vandaan, om dan je dan te verleiden tot een spelletje.  Hengeltjes met veertjes zijn voor haar het ultieme speelgoed. Ze maakt de meest acrobatische sprongen en weet van geen ophouden. Daarom zoeken we mensen, eventueel met kinderen vanaf 6 jaar, die regelmatig met haar willen spelen. Ze kan met andere katten, maar kan ook perfect alleen in een gezin, omdat ze zeker zo gefascineerd is door tweevoeters als naar haar gelijken.

Geplaatst op 13-02-2019
Mo�ra
115

Black beauty zoekt haar prins op het witte paard met lakeien.

Ja je hoort het goed IK black beauty mag op zoek maar een forever home. Er zitten echter wat haken en ogen aan. Ik kom van buiten en was helemaal geen mensen gewend. Wat was ik boos toen ik in een vangkooi liep. Ik heb maanden nodig gehad om een beetje te acclimatiseren zoals dat heet. Blazen kon ik als de beste. Gelukkig had ik mijn 4 tijgerkittens bij me. Langzaam aan is me dat binnenleven gaan bevallen. Zo goed dat ik niet meer zonder wil of kan. Daarvoor laat ik me van mijn beste kant zien en durf al een beetje bij de mensen in de buurt te zitten. Ik duik ook niet meer constant weg. Er is wel nog werk aan de winkel. Ik laat me namelijk niet strelen. Daarvoor ben ik echt nog te bang en te wantrouwend. Maar wie weet met de juiste lakeien gaat dat in de toekomst wel nog lukken. Vooralsnog sier ik je bank met mijn mooie zwarte verschijning en kun je samen met mij lasergamen.

By the way ik breng geen ongeluk. Heb namelijk een wit vlekje in mijn nek. 😂

Mocht jij die lakei zijn die super goed beseft wat het betekent om een schuwe poes in huis te hebben en durf jij toch deze stap te zetten, dan mag je kattenbemiddeling bellen.
 

Geplaatst op 10-02-2019
Lex
noemie

Hallo allemaal,
Dit is lieve. Ik (Lex) zal haar even voorstellen. Ik ben Lieve haar broer en waar zij is ben ik dus ik ken haar het best.
Lieve is als haar naam al zegt een lieve dame. Zij houdt heel erg van samen met de mens op de bank knuffelen of op bed dat mag ook hoor. Mijn zus is wat rustiger ze vind het leuk om mij gek te zien doen. Lekker met mij rennen en stoeien is wat wij echt geweldig vinden. Op avontuur en dingen ontdekken doen wij samen. Wat jij doet houden wij nauwlettend in de gaten en graag helpen wij je daar ook een handje bij. Misschien doen wij het wel net iets anders als jij. Oja bij ons gastgezin is nu zo’n mini mens, zij noemen het een baby. Lieve mag hem heel erg en houdt hem graag warm. Lieve heeft een prachtig oog. Haar andere oogje daar was wat mis mee iets met haar ooglid dat naar binnen krulde of zo iets, maar dat is geopereerd en nu weer beter al kan ze wel niks zien met dat oog. Daardoor loopt ze nog wel eens ergens tegen aan. Ik bescherm mijn zus altijd en kan ook niet zonder haar. Ik als broer zorg goed voor haar en zorg ook dat ze er goed uitziet.
Dus houd je van gezelschap van een lieve dame die altijd in je buurt is dan kom maar eens op bezoek en ben jij degene die wij zoeken blijven wij altijd bij.

Geplaatst op 10-02-2019
Lieve
noemie

Hallo allemaal,
Dit is lieve. Ik (Lex) zal haar even voorstellen. Ik ben Lieve haar broer en waar zij is ben ik dus ik ken haar het best.
Lieve is als haar naam al zegt een lieve dame. Zij houdt heel erg van samen met de mens op de bank knuffelen of op bed dat mag ook hoor. Mijn zus is wat rustiger ze vindt het leuk om mij gek te zien doen. Lekker met mij rennen en stoeien is wat wij echt geweldig vinden. Op avontuur en dingen ontdekken doen wij samen. Wat jij doet houden wij nauwlettend in de gaten en graag helpen wij je daar ook een handje bij. Misschien doen wij het wel net iets anders als jij. Oja bij ons gastgezin is nu zo’n mini mens, zij noemen het een baby. Lieve mag hem heel erg en houdt hem graag warm. Lieve heeft een prachtig oog. Haar andere oogje daar was wat mis mee iets met haar ooglid dat naar binnen krulde of zo iets, maar dat is geopereerd en nu weer beter al kan ze wel niks zien met dat oog. Daardoor loopt ze nog wel eens ergens tegen aan. Ik bescherm mijn zus altijd en kan ook niet zonder haar. Ik als broer zorg goed voor haar en zorg ook dat ze er goed uitziet.
Dus hou je van gezelschap van een lieve dame die altijd in je buurt is dan kom maar eens op bezoek en ben jij de gene die wij zoeken blijven wij altijd bij.
 

Geplaatst op 09-02-2019
Merlijn
16

Ken je me nog? Ik ben het, Merlijn de tovenaar!! Wel...mijn toverkrachten hebben me niet teleurgesteld want op een regenachtige dag lag ik in mijn doosje lekker te dromen over een kasteel met heel veel torens en in elke kamer wel een dozijn kartonnen dozen...ach wat ben ik dol op dozen! Ook had ik een mooie tuin voor mij alleen! Opeens gaat de bel en doe ik slaperig mijn ogen open. Er was bezoek voor me en daar stond ze, mijn prinses van mijn droomkasteel recht voor mijn neus! Ik heb mijn magie laten werken en nu wonen we samen in ons eigen kasteel met tuin! Zalig toch!

Geplaatst op 08-02-2019
Hidde
VV

Hallo iedereen,

Hidde hier.

Hoe vind je mijn foto? Men heeft mij eens netjes kunnen kieken want meestal vlucht ik snel naar buiten van zodra het kattenluikje opengaat en dan kom ik van heel den dag niet meer binnen. Of ik verstop mij in een hoekje achter de krabpaal. Je zal wel al snappen dat ik niet zo gek ben van mensen? Oke, dit is geen goeie binnenkomer als promo-blabla maar ik ben wel eerlijk hé? Krijg ik daarvoor ook goeie punten? En ik zal dan maar meteen een volgend puntje aanhalen: ik ben ook fiv+. Maar hey! Kijk eens naar mijn postuur! Ik zie er gezond uit hé? Ik voél mij ook goed! Waarom ik hier beland ben?

Tja, vroeger had ik, samen met 3 vriendjes, een bazinnetje maar die moest naar een verzorgingstehuis. Ik bleef dus achter maar gelukkig kreeg ik eten van de buurvrouw die zelfs een groot hondenhok omgetoverd had tot een warme slaapplaats met stro. Voor mij was dit een heus paradijs. Tja, ik ben snel tevreden en stel geen hoge eisen. Inmiddels verblijf ik al 3 maanden in dit luxe resort maar het wordt tijd om te verkassen. ’t Schijnt dat er een opnamestop is en ik moet plaats maken voor nieuwe en hoogdringende gevallen die zorgen nodig hebben.

Oke, ik ben niet zo supersociaal maar verder ben ik in topconditie en dus heeft men mij zijn fiat gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe thuis. Liefst zou ik in een thuis terechtkomen waar ook een afgesloten tuin is want buiten zitten, is echt mijn ding omdat de mensen mij daar gerust laten.

Daarentegen kan ik wel heel goed opschieten met andere katten. Dat zijn toch extra punten? Wie maakt de rekening van de plus- en minpunten? Slaat de balans naar links of rechts? Positief of negatief? Want denk goed na en adopteer nooit zomaar. Adopteer bewust! Adopteer mij ;-)

Geplaatst op 05-02-2019
Erwtje
vv

Gevonden in Maaseik


Maak kennis met Erwtje!

Deze kater, van een half jaar, is destijds als kitten met zijn mama en broertjes en zusjes bij Zwerfkat In Nood binnengekomen. Hij was toen 5 weken en dus al een beetje voorbij de o zo belangrijke socialisatieperiode. Momenteel is hij nog erg bang maar hij eet wel snoepjes uit de hand. Aanraken is nog een brug te ver maar als men tegen hem praat, blijft hij wel rustig en sluit hij af en toe eens zijn oogjes. Hij voelt zich dus redelijk op zijn gemak.

Ach, komt wel goed manneke!

Geplaatst op 02-02-2019
Koutcho
vv

Koutcho mag op zoek naar zijn definitieve huisje!

Een paar maanden geleden, kwam Koutcho via de grote vlieger aan in ons land. Helemaal uit Griekenland, omdat we hem wilden helpen.
Koutcho is aids-positief, 1 blind oogje en had deels een verlamd pootje. Deze grote charmeur kroop al snel in ieders hart. Hobbelend op zijn drie pootjes, waarbij zijn vierde pootje wat erbij bengelde en soms erg in de weg zat, kon hij maar geen genoeg van ons mensen krijgen.
Onze dierenarts keek hem fronsend aan. Hmm, zijn blinde ontstoken oogje moest eruit, zijn gebit was slecht ( tanden trekken), zijn voorpootje moest geamputeerd worden. Kortom: Koutcho had nog een weggetje af te leggen op medisch vlak...

Ondertussen zijn al deze operaties achter de rug!  Koutcho huppelt nu op drie pootjes, zijn stoute oogje is eruit en zijn vervelende tandjes zijn getrokken. Koutcho is weer helemaal fris en fruitig! Klaar om zijn nieuwe uitdaging aan te gaan, een spannend avontuur, om de rest van zijn leven gekoesterd te worden en geliefd te zijn door zijn voor-altijd-baasje(s).
Koutcho is zo'n typisch ik-kruip-in-je-hart- katje om daar stevig verankerd, rotsvast genesteld te blijven zitten. Hij is dol op mensen! Een zalig diertje die zijn tweede kans dubbel en dwars verdient.
Wie o wie opent zijn/haar hart, om deze guitige schattige knappe Griek nog heel wat jaartjes liefde te bieden.
Hij is er echt aan toe, om zijn koffertje te pakken.
Koutcho is prachtig, dapper, lief, een echte kanjer om van het houden!


 

Geplaatst op 01-02-2019
Mauro
vv

Mag ik dan bij jou

Ik ben Mauro en verblijf sinds november vorig jaar hier, in het kattenasiel, vol met soortgenootjes.
Mijn baasje was gestorven en ik zocht dringend een onderdak. Gelukkig was hier welkom...
Ze schrokken eerst wel een beetje van mij. Ik had dat niet in de smiezen, omdat het voor mij eigenlijk doodnormaal is.
Laat ik er maar meteen mee beginnen, dan is dat ook weer uit mijn systeem.
Goed... ik zou eigenlijk op dieet moeten... voor mijn gezondheid is dit belangrijk en mijn conditie zal er baat bij hebben. Gelukkig ben ik hier al wat afgevallen, dus ik ben al op de goede weg ;-)
En dan nog een dingetje, iets waar ik door de jaren mee heb leren omgaan:
Mijn knieschijven zijn verschoven, ze noemen dat ook wel 'patella luxatie'. Nou lekker ingewikkeld zeg! Ik loop niet normaal, ik heb een soort paddenloopje. Mijn achterpootjes zijn door die knieschijven wat raar gaan groeien en ze staan nou ja 'ingewikkeld'. Kan gebeuren. Vinden ze allemaal heel sneu voor mij, niks meer aan te doen. Maar jongens joehoeee, ik leef er al zo lang mee, ik vind het niet erg, echt niet. KIJK! Ik kan lopen, spelen, gezellig doen, knuffelen, genieten van het leven.
Ik ben zo lief en zo toegankelijk...

Als jij daar doorheen kan kijken... mag ik dan bij jou?
En als mensen stom kijken en me raar vinden... mag ik dan bij jou?
Mijn hart is groot genoeg om te delen. Andere katjes geen probleem, kleine kinderen zijn met net ietsje te druk, maar verder maakt het me niet uit. Mag ik dan bij jou?
Als jij me neemt zoals ik ben, mijn ruggetje lekker kan masseren, mij een veilig gevoel kan geven, jij me nooit in de steek zal laten, mag ik dan bij jou?
Wil je me speciale voeding geven, zodat ik nog wat kan afvallen, wil je dat voor me doen? Mag ik dan bij jou.
Ik zal er ook zijn voor jou, in voor en tegenspoed, want ik heb bergen liefde te geven, allemaal... voor jou.
Liefs Mauro

 

Geplaatst op 01-02-2019
Milke
115

Ik heb mijn kleur helaas niet mee. Ben namelijk zwart en heb hierdoor veel concurrentie. Zwart wordt nu eenmaal minder gewaardeerd in adoptieland. Ben door die kleur ook niet echt een fotomodel. Mijn adoptiemama heeft giga veel moeite om een leuk kiekje van mij te schieten. Daarentegen kan ik je garanderen dat ik in levende lijve een prachtmadammeke ben met een supermooie glimmende zachte vacht. Tevens kan ik je verzekeren dat ik geen ongeluk breng, want ik heb onder mijn oksels en bij mijn ………. witte plukjes haar.

 

Wat was ik bang toen ik bij mijn opvangmama binnen kwam. Weken lang dook ik bij benadering helemaal in elkaar. Gelukkig snap ik nu dat het helemaal niet eng is om aangeraakt te worden. Sterker nog ik kan er echt van genieten. Ben (nog) geen schootligger. Maar wat niet is kan nog komen. Mijn opvangmama is overtuigd van het feit dat er een lekkere knuffelpoes in mij schuilt.

 

Mijn mamma Maia en mijn zusje Mauvy hebben al een tijdje een gouden mandje. Samen met mijn broertje Marnic en zusje Myla had ik wat meer tijd nodig. Tijd die ik gebruikt heb om uit te groeien tot een prachtig halfwasje dat  op eigen pootjes staat.

 

Nu is de tijd aangebroken dat ook ik op zoek mag naar een warm mandje. Zoek jij een maatje met een bijzonder klein maar heel sociaal hartje. Een heldin op sokken. Dan ben je bij mij aan het juiste adres en mag je het adoptieformulier invullen. Een kennismaking volgt dan spoedig.

Geplaatst op 01-02-2019
Mick
vv

Mick komt uit Neerpelt, uit een zwerfkattenkolonie

Maak kennis met Mick!

Deze knappe rooie liep tussen de zwervers in Neerpelt. De meldster vond hem tammer dan de anderen en dus werd er een aanvraag voor hem ingediend. Bij binnenkomst was hij nogal schuchter maar hij liet zich wel goed benaderen. Inmiddels heeft hij reeds een ritje naar de dierenarts ondernomen. Daar werd hij geschat op 4 jaar en in goede gezondheid bevonden. Alleen moet hij over een paar weken eens terug om enkele slechte tanden te trekken. Intussen kan hij al een beetje meer genieten van knuffeltjes


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg