Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2007 hebben 18 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 28-01-2007
Jada
110

Lieve Jada,
Ik zie jou nog binnenkomen; bellenblazen, onder de vlooien, mager. Dit was half november. We hebben een lange weg met elkaar afgelegd. We begonnen met antibioticakuren en koortsremmers. Daarna ook nog onder de aerosolbak. Je werd beter en je voelde je ook steeds beter. Het was duidelijk dat jij een echte knuffelkont was, je wilt constant aandacht en knuffeltjes en aaitjes.  Als je die niet krijgt dan vraag je daar wel om. Jouw piep-piep-piepGeplaatst op 28-01-2007
Diego
22

Diego kwam hier binnen en voelde zich meteen thuis. Hij kwam kopjes geven en was ook helemaal niet bang voor onze eigen kat en de twee hondjes. De mensen die hem zijn komen halen waren meteen helemaal weg van hem en wilde hem eigenlijk het liefst meteen meenemen. De kinderen van 3 en 7 jaar tilden Diego meteen op en Diego vond dat allemaal prima. Ik wens Diego een fijn leven toe bij zijn nieuwe eigenaar. Hij zal zeker genoeg aandacht krijgen.
Groetjes Caroline

Geplaatst op 27-01-2007
Simba
18

Simba is onze eerste opvangkat in ons gezin. Simba was in het begin best wel verlegen en wat schrikachtig, maar dat werd gelukkig met de dag minder.
Toen Simba eenmaal aan ons gewend was werd hij een knuffelkat eerste klas en vindt hij het heerlijk om gekriebeld en geknuffeld te worden. Zo lekker zelfs dat hij ervan gaat rollebollen over de vloer, luid spinnend en gezellig miauwend op alles wat je tegen hem zei. Ook vindt hij spelen met een muisje of balletje erg leuk en deed dat dan ook vol overgave en met veel plezier.
Lieve Simba, ik wens je heel veel plezier en liefde toe in je nieuwe huisje en ik hoop dat je snel went en goeie vriendjes wordt met je nieuwe huisgenoot.
Liefs en knuffels van Marjolein en Raymond

Geplaatst op 21-01-2007
Piet-Joris
11

Lieve Piet-Joris,
Jij was de laatste van de vier kittens uit Leopoldsburg die een baasje vond. En ook jij komt hartstikke goed terecht. De laatste paar dagen dat ik je alleen had nadat de andere drie al geadopteerd waren, kroop je echt uit je schulp. Je genoot van alle knuffels en mauwde al voorzichtig tegen me. Na al dat blazen en wegkruipen van je, was dat echt heel leuk om te zien! Ik had het dan ook wel iets moeilijker toen je werd opgehaald. Maar ik weet dat je héél goed terechtkomt bij hele lieve mensen met een groot hart voor katten!
Ik vond het echt verbazingwekkend om te zien dat vier kittens, die zo ontzettend schuw binnenkomen, toch zo snel kunnen wennen aan mensen en kunnen genieten van hun liefde en knuffels. Piet-Joris, ik zal je best missen, maar ik heb hier al gezien dat je kunt genieten van het leven bij ons mensen, en je krijgt het hartstikke goed. Veel geluk, hoor!
Je opvangmamma, Turid

Geplaatst op 21-01-2007
Gentle
111

Ach Gentle, mijn sabbelkontje, vandaag was jouw grote dag. Jouw mensjes kwamen voor jou kijken. De beslissing was al snel gemaakt, één blik op jou was genoeg, jij ging met hen mee. Niet moeilijk ook, jij bent ook zo'n lief, zachtaardig manneke, een hartendiefje. Lieve baasjes krijg je, mensen met geduld. rustige mensen, die weten hoe ze jou moeten benaderen, je ging niet op de vlucht, je liet je fijn kroelen, je genoot. Manneke ik zie je nog zo voor me, in het voederhuisje gevangen. We waren zo blij dat de kooi dicht gevallen was, we hadden ons kanaalkatje gevangen!!!! Maar toen we bij de kooi kwamen, zagen we wit en grijs, hier klopte iets niet, het hoorde wit en rood te zijn. Tja we konden je daar toch niet achter laten, een omgeving zonder huizen, weinig beschutting, neen daar terug vrij laten was geen optie. Toen we je hier uit de kooi haalden, bleek al snel dat je hanteerbaar was, wel erg bang, maar met jou was wat te bereiken. Al snel zocht je voorzichtig toenadering bij mij, je mocht snel vrij op mijn kamer rond lopen. Je nestelde maar al te graag op bed en kwam voorzichtig knuffelen. Een gebreide trui vind je het einde, jammieeee lekker sabbelen!!!! Wat ben je toch een grote baby. Gentiewent, eigenlijk is het al lang bedtijd voorbij, maar het is momenteel een echte opgave voor me om naar bed te gaan. Daar gaat het gemis nog erger worden. Niet eerst lekker kroelen met jou, geen lekker warm neusje dat tegen me komt porren. Morgen ochtend geen wit snoetje wat me als eerste komt begroeten... Gentle, lieve jongen, grijp je kans, laat die lieve mensen zien hoe je bent. Laat hen genieten van je knuffels,  je zachte liefkozingen. Ik heb duidelijk gezien dat je baasjes je nu al lief hebben, het komt wel goed met jou lieve schat. Je bent nog een beetje bang voor alles wat nieuw en onbekend is.  Geen nood lieve jongen, je baasjes gaan samen met jou op weg, je staat er niet alleen voor. Gentle, ik kom je zeker bezoeken, eerst moet je even wennen in je nieuwe huisje.
We missen je erg lieve jongen, je vriendinnetje Kaiké ging al een paar keer op zoek naar haar makkertje. Het plekje naast me aan de PC is leeg, wat gaat tikken nu makkelijk. Toch mis ik dat sabbelend koppie tegen men arm. Een kusje op je toetje,lieverdje, het ga je goed...Dag lieve schat van me, ik zie je snel weer xxx
Dikke knuff van je opvangmama Marina en van Kim en Sven. Pootje van al je poezenvriendjes en een lik over je bolletje van je grote vriend, Wodan.

Geplaatst op 16-01-2007
Jan
11

Lieve Jan,
Samen met Corneel en Piet-Joris en later lapje Laura kwam jij twee weken geleden bij ons en je was net zo schuw als je broertjes. Ook jij bent lekker uit je schulp gekropen en hoe! Toen ik gisteren foto's van je zag, was ik echt verbaasd hoe snel jij je al thuisvoelt. NetGeplaatst op 15-01-2007
Corneel
11

Lieve Corneel,
Samen met je drie broertjes ben je ongeveer twee weken geleden bij mij beland. Ik moet eerlijk zeggen: in het begin had ik er niet zo'n vertrouwen in. Jullie doken meteen achter en onder de kast en waren vreselijk bang. Ik dacht heel even, waar ben ik aan begonnen! 4 schuwe katten tegelijk. Gelukkig kwamen jullie goed tot rust in de bench en ging het na een paar daagjes echt stukken beter! Nu geniet je al volop van het leven en laat je iedereen je aaien en knuffelen! Daar leer je ook wel van genieten hoor! Je krijgt het vast heel goed bij Monique en het hele gezin, je mag straks lekker veel naar buiten, dus dat komt helemaal goed!
Corneel, heel veel geluk in je nieuwe huis!!
Je opvangmamma, Turid

Geplaatst op 15-01-2007
Laura
11

Lieve Laura,
Ongeveer twee weekjes geleden kwam jij bij ons binnen. EGeplaatst op 14-01-2007
Frauke
111

Frauke, mijn klein hartendiefje, ik moest je een tweede keer los laten, jou je eigen weggetje laten gaan. We hebben een lange weg samen afgelegd, een weg van vreugde en verdriet. Ja, had het geluk dat je een zorgzame mama hebt, een mama die jou verdedigde als een leeuwin. Wat was je een vuurspuwertje toen je samen met je broertje en zusje bij ons kwam. We moesten jouw vertrouwen winnen. Telkens weer ging je blazen en puffen, tot we je in onze armen hadden en dan liet je ons toe om te aaien. Elke keer weer hetzelfde gevechtGeplaatst op 08-01-2007
Duvel
113

Onze mooie, kleine, ranke Duvel.
Wat was jij bang toen je samen met je twee zusjes bij ons kwam. Je twee zusjes konden we snel  plaatsen, maar jij, jij was vGeplaatst op 07-01-2007
Lulu 23 en Noortje 23
0

Toen was het zover, jullie werden opgehaald door jullie nieuwe baasje. Voor mij altijd even een moment van slikken, want goh wat wen je snel aan zoveel gezelligheid in huis.
Het was enig om te zien hoe jullie van twee bange hoopjes langzaam veranderen in lieve, spontane en nieuwsgierige katjes. In het begin zaten jullie ziek en bang ineengedoken in het donkerste hoekje van jullie bench, als jullie los liepen vluchten jullie meteen onder de kast. Maar langzaam kregen jullie vertouwen in mensen, zachtjes spinnen was het eerste begin. Daarna renden, sprongen en speelden jullie alsof het leven er vanaf hing. Zo'n ontzettend vertederend stel!
Ik hoop dat jullie nieuwe baasje net zo van jullie mag genieten als ik van jullie genoten heb!
Groetjes Silvana.

Geplaatst op 07-01-2007
Noortje 23 en Lulu 23
0

Toen was het zover, jullie werden opgehaald door jullie nieuwe baasje. Voor mij altijd even een moment van slikken, want goh wat wen je snel aan zoveel gezelligheid in huis.
Het was enig om te zien hoe jullie van twee bange hoopjes langzaam veranderen in lieve, spontane en nieuwsgierige katjes. In het begin zaten jullie ziek en bang ineengedoken in het donkerste hoekje van jullie bench, als jullie los liepen vluchten jullie meteen onder de kast. Maar langzaam kregen jullie vertouwen in mensen, zachtjes spinnen was het eerste begin. Daarna renden, sprongen en speelden jullie alsof het leven er vanaf hing. Zo'n ontzettend vertederend stel!
Ik hoop dat jullie nieuwe baasje net zo van jullie mag genieten als ik van jullie genoten heb!
Groetjes Silvana.

Geplaatst op 07-01-2007
Belle 31
0

Ze liep tussen een groep zwerfkatten in Genk. Een alleraardigst poesje. Helaas werd dit poesje geterroriseerd door een flinke kater uit de groep. Ze durfde niet meer te eten, zelfs niet meer te plassen. Ze durfde niet meer uit haar hoekje te komen, zo bang was ze voor hem.
De situatie liep dus uit de hand: ze belde het dierenasiel Genk, waarop ze als antwoord kreeg: " Slaapt u haar maar in." Dit kon toch echt niet de bedoeling zijn.
Vandaar dat ze nu bij ons zit! Wij euthanaseren haar natuurlijk onder geen beding, maar zorgen voor een liefdevol tehuis!

Belle stelt zichzelf even voor:
Hoi, ik ben Belle

Geplaatst op 05-01-2007
Azlan 16


In Boutersem liep een volkomen gezond en tam katertje rond, in zijn uppie, geheel plots.... Rara, hoe kan dat? Een gedumpt kerstkatje vrezen we.
De meldster is de gehele buurt afgegaan: niemand kende het dier.
Ook handig om te weten dat de meldster vlak langs de snelweg woont...
De meldster heeft stad en land afgebeld, in de hoop dat een organisatie dit schatje zou overnemen. Niemand was bereid, helaas.
Uit ellende belde mevrouw naar ons ( wetende dat ze uit de buurt van leuven kwam), uiteraard hebben we het dier meteen overgenomen.

Het is een dot van een katje! Heerlijk lief, gezellig, lekker gezond. Niks mis mee

Geplaatst op 03-01-2007
Felix 117


Deze lieve kitten kwam binnen via het Felix project. Het zat in de vangkooi, maar natuurlijk veels te jong om ´geholpen´ te worden. Vandaar dat onze hulp werd gevraagd.

Geplaatst op 02-01-2007
Droopy 09


Het nieuwe jaar is voor Droopy fantastisch begonnen. Gisteren gebeld en vandaag al onderweg naar zijn nieuwe thuis in Arnhem. Hij krijgt het goed: een huis en tuin voor hem alleen, daar kan hij al zijn energie kwijt. Zijn nieuwe baasje heeft al een kat gehad, die helaas is overleden. Ze waren beide gecharmeerd van zijn spel en springkunsten en vonden Droopy nog mooier in het echt dan op de foto. Hij heeft meteen laten zien hoe slim hij was, door met zijn truckjes het kooitje te ontvluchten. Het kostte dan ook enige moeite om hem in zijn reismandje te krijgen. Hij weet het zelf nog niet maar wij zijn er van overtuigd dat hij het heel goed gaat krijgen in Arnhem. En zijn nieuwe baasje zal veel plezier en knuffels van Droopy gaan krijgen. Wij zullen onze lieve knuffelbeer dan ook gaan missen. We gunnen hem dit grote geluk dan ook van harte. Het ga je goed, lieve Droopy.
Knuffel van je opvangmamma's Ine en Rowena

Geplaatst op 01-01-2007
Ula 11 en Wickie 11


Lieve Wickie en Ula,
Gisteren zijn jullie samen opgehaald door jullie nieuwe baasjes. Natuurlijk hebben jullie niet lang hoeven wachten op een nieuw huis. Jullie waren net bij mij, of er waren al meerdere geïnteresseerden. Pas drie maandjes oud zwierven jullie rond bij iemand in de tuin en in het begin waren jullie nog klein en mager. Er zou nog een derde poesje zijn, maar die werd helaas niet gevonden. Jullie waren nog wat schuw en waren op jullie hoede, vooral Ula, maar gelukkig lieten jullie je wel met de hand oppakken! En wat bleek, die knuffels en dat aaien was toch wel prettig. Ik moest altijd zo lachen als ik met de brokjes kwam. Dan kwamen jullie luid piepend op me af, eerst jij, Wickie, en daarna durfde ook je zusje wat meer, en vervolgens schrokten jullie ze naar binnen. En als er een andere poes binnenkwam, dan was vooral Wickie er snel bij en wilde graag kletsen met de andere poes.
Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie het goed krijgen, de nieuwe baasjes hebben zelfs een eigen kattenkamer voor jullie gemaakt, met alles wat jullie nodig hebben en vanwaar jullie natuurlijk het hele huis kunnen ontdekken! Bovendien ben ik heel blij dat jullie lekker samen kunnen blijven. Ik wens jullie nog een heel lang en gelukkig leven!! Ik ben ervan overtuigd dat het helemaal goed komt met jullie.
Heel veel knuffels, jullie opvangmamma Turid

Geplaatst op 01-01-2007
Wickie 11 en Ula 11Lieve Wickie en Ula,
Gisteren zijn jullie samen opgehaald door jullie nieuwe baasjes. Natuurlijk hebben jullie niet lang hoeven wachten op een nieuw huis. Jullie waren net bij mij, of er waren al meerdere geïnteresseerden. Pas drie maandjes oud zwierven jullie rond bij iemand in de tuin en in het begin waren jullie nog klein en mager. Er zou nog een derde poesje zijn, maar die werd helaas niet gevonden. Jullie waren nog wat schuw en waren op jullie hoede, vooral Ula, maar gelukkig lieten jullie je wel met de hand oppakken! En wat bleek, die knuffels en dat aaien was toch wel prettig. Ik moest altijd zo lachen als ik met de brokjes kwam. Dan kwamen jullie luid piepend op me af, eerst jij, Wickie, en daarna durfde ook je zusje wat meer, en vervolgens schrokten jullie ze naar binnen. En als er een andere poes binnenkwam, dan was vooral Wickie er snel bij en wilde graag kletsen met de andere poes.
Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie het goed krijgen, de nieuwe baasjes hebben zelfs een eigen kattenkamer voor jullie gemaakt, met alles wat jullie nodig hebben en vanwaar jullie natuurlijk het hele huis kunnen ontdekken! Bovendien ben ik heel blij dat jullie lekker samen kunnen blijven. Ik wens jullie nog een heel lang en gelukkig leven!! Ik ben ervan overtuigd dat het helemaal goed komt met jullie.
Heel veel knuffels, jullie opvangmamma Turid


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg