Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JULI 2007 hebben 60 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-07-2007
Clyde
114

Lieve Clyde,
Van begin af aan had jij iets speciaals. Je bent namelijk gek op mensen. Het liefste ben je de hele dag bij ze in de buurt. We hoefden je maar aan te kijken, of de spinmachine begon te lopen.
We dachten eerst dat je een katertje was, vandaar die gekke naam voor een poesje. Maar poes of kater, bijzonder ben je.
En vandaag is de grote dag gekomen, je gaat naar je nieuwe huisje. Een definitief huisje wel te verstaan.
Hier ga je het zeker naar je zin hebben. Een heel gezin dat helemaal weg is van jou. Heerlijk, de hele dag knuffelen. Dat is zeker aan jou besteed.
Het ga je goed Clyde!
Knuffel van Peter en Tessa

Geplaatst op 29-07-2007
Lucia
112

In Houthalen werd een nestje gevonden. De moederpoes was aanwezig, maar had melkklierontsteking. Hierdoor kon zij niet voor haar kleintjes zorgen. Een ander poesje had de zorg voor dit nestje op zich genomen, maar aangezien zij zelf ook een nestje had, werd het allemaal wat teveel. Vandaar dat deze vier kleintjes bij ons zijn binnen gekomen. Voor de overige kittens wordt gezorgd door een andere poezenopvang.

Update gastgezin.
5 weekjes geleden kwam je in de opvang als een kleine spruit. En kijk nu eens!
Je bent nog steeds erg klein en je wil constant aandacht en op m'n schoot liggen.
Al snel staat je spin-machine aan en lig je lekker te genieten.
Even stoppen met kriebelen mag niet, want dan geef je een zacht miauwtje.
Ik weet zeker dat jij een lief baasje gaat vinden, waar je alle aandacht van gaat krijgen.

Lieve mensen........kom snel naar me kijken, ik ben echt een klein scheetje.
Mijn opvangmama gaat snel weer een leuke foto van me maken.
Of dat lukt weet ik niet, want stilzitten, dat is niet zo voor mij weg gelegd.

Geplaatst op 29-07-2007
Ziggy
103

In een weiland in Mol werd een ziek nest gevonden. Volgens de meldster zagen ze eruit alsof ze waren toegetakeld door de kraaien ( de oogjes van de kittens waren er slecht aan toe)
De kittens werden door onze vrijwilligster meteen naar de dierenarts gebracht: het zag er inderdaad niet goed uit, maar volgens de dierenarts waren er geen kraaien in het spel. De ontsteking in de oogjes was gewoonweg niet aangepakt.

Bij dit katje werd 1 oog operatief verwijderd, maar ach,....das geen ramp, gaat helemaal goedkomen!

Ziggy stelt zichzelf voor;
H
allo lieve mensen
Ik ben de lieve kater Ziggy en ook ik moet jammer genoeg 1 oogje missen. Dit
houdt trouwens niet in dat ik niets kan.
Ik speel als de besten en mis er eigenlijk niets aan. Ben heel goed!!
Mijn opvang mama vind mij erg lief en verzorgd mij ook heel goed. Samen met
mijn broertje en zusjes weet ik dit.
Dit is de enige manier om beter te worden...Het is toch nog wel allemaal een
beetje eng maar langzaam aan begin ik te wennen aan die handjes wat me steeds oppakken en aaien. Heel soms komt er een geluidje uit mijn keeltje dat ik niet zo goed ken maar geloof dat ik dat wel een fijn geluidje vind. Mijn opvangmama in ieder geval wel.
Omdat ik zo'n pijn aan mijn oogje had moet ik nog even rusten en beter worden en dan wil ik graag bij jullie komen wonen.. mag dat??

Geplaatst op 29-07-2007
Thirza en Shanta
08

Thirza is naar een heel lief baasje gegaan in Schijndel.
Ze is alleen, heeft nog geen andere huisdieren, dus Thirza en Shanta krijgen het rijk alleen. Alle aandacht is dan voor hun. En moet het baasje werken, dan hebben ze elkaar.
Patricia, hun nieuwe baasje, heeft van te voren alles al in huis gehaald. Speelgoed, hangmatjes voor aan de verwarming, eten, enz. Dus Thirza komt in een gespreid bedje.
Thirza ik zal je eigenwijze gedrag missen, het ga je goed meisje...
Je opvangmama, Bianca

Geplaatst op 29-07-2007
Shanta en Thirza
08

Shanta is naar een heel lief baasje gegaan in Schijndel.
Ze is alleen, heeft nog geen andere huisdieren, dus Thirza en Shanta krijgen het rijk alleen. Alle aandacht is dan voor hun. En moet het baasje werken, dan hebben ze elkaar.
Patricia, hun nieuwe baasje, heeft van te voren alles al in huis gehaald. Speelgoed, hangmatjes voor aan de verwarming, eten, enz. Dus Shanta komt in een gespreid bedje.
Shanta, bijzonder poesje, ik zal je gespin zodra je geaaid wordt missen.
Maar je krijgt het goed daar, het ga je goed meisje....
Je opvangmama, Bianca

Reactie eigenaar:
Ons nieuwe baasje Patricia kwam ons helemaal halen in Goes, waar we tot 8 weekjes oud zijn gebleven bij ons Gastgezin.
We willen graag Bianca bedanken voor onze goede opvang.
Shanta en Thirza hebben de lange rit goed doorstaan.
Eerst waren ze beiden heel nieuwschierig, daarna is Shanta lekker gaan slapen, Thirza bleef nog wat langer aandacht vragen.
Eenmaal thuis gekomen hebben ze heel de boel ondekt en leuk gespeeld met elkaar en met de nieuwe spulletjes!!
Shanta was in het begin iets terug houdend, maar nu komt ze graag mij mij zitten om te knuffelen!! Ook Thirza is heel erg aanhankelijk.
Ze doen het beide echt heel erg goed.
Ze vinden het heel erg leuk om in de hele grote krabpaal te zitten, waarin ook nog allemaal speeltjes hangen. Ze spelen graag met elkaar, ook met ballen spelen ze graag. Thirza houdt van snoepjes Shanta vindt ze maar vies.
Shanta is een echt fotomodel, Thirza draait liever zijn hoofd om als er een foto gemaakt moet worden..
Groetjes Thirza, Shanta, en Patricia

Geplaatst op 29-07-2007
Gwenny
114

Lieve Gwenny,
Jij was altijd de rustigste van het stel. Lief en zachtaardig, een makkelijk poesje. Toen je eerste zusje vertrokken was, werd je steeds aanhankelijker. Lekker knuffelen bij ons op schoot, je kon er enorm van genieten.
Maar nu ben je weg, vertrokken naar je nieuwe huisje. Met enorm veel speeltjes en een lekker mandje. Ik weet zeker dat je het daar heel erg naar je zin gaat krijgen.
Veel plezier lieve meid!
Knuffel van Tessa en Peter

Geplaatst op 28-07-2007
Winnie
107

Deze poes liep in Balen rond, haar vachtje zat vol klitten. Ze sliep in de schuur van de melder, deze woonde ook nog eens langs een zeer drukke weg.
Maar wat vooral van belang was: deze langharige schoonheid moet altijd verzorgd worden, gezien haar lange haar. Op straat leven, wil ook zeggen: altijd je vacht vol klitten hebben...

Update gastgezin;
Zo, deze dame is aardig bijgetrokken!
Ze heeft  een mooi hoog plekje in onze woonkamer uitgekozen en ligt alles lekker te bekijken. Als de andere kleine poesjes  heel dichtbij komen dan kan ze nog even blazen, maar ze loopt al lekker tussen hen door.
Nu ze ook doorheeft dat ze van de hond niets te duchten heeft, is haar angst helemaal over. Alleen als de hond haar uitgebreid wil besnuffelen laat ze even merken dat ze dat niet leuk vindt.
Ze is dus nu prima te plaatsen bij andere katten en honden, mits de honden katten gewend zijn.
Verder is ze heel aanhankelijk en geniet met volle teugen van de dagelijks borstelbeurt, daar kan ze geen genoeg van krijgen. Als ze geaaid wil worden komt ze dat ook even vertellen. Kortom, een schat van een poes!

Geplaatst op 28-07-2007
Bengel
16

Lieve Bengel,
Al meteen na jullie binnenkomst bij ons, werd Bommel gereserveerd. Ik dacht dat jij wel niet lang daarna zou volgen.  Jij bent zo'n klein, stoer, lief en ondeugend ventje. Echt een ontdekkingsreiziger. Alles is interessant. Voor niets en niemand bang, maar gek genoeg ging de telefoon maar niet.
Wij gaan morgen voor twee weken met vakantie en hadden al afgesproken om jullie vanavond naar jullie logeeradres te brengen, toen vanmiddag toch heel onverwacht het telefoontje kwam.
Ze zijn komen kijken en hebben je maar meteen meegenomen. Maar hoe kan het ook anders met zo'n ondeugend koppie.
Lieve Bengel, je gaat echt heel dichtbij ons wonen, maar een paar honderd meter. Misschien kom ik je nog wel ooit tegen, als je later een grote, stoere kater bent geworden en je de hele buurt onveilig maakt. Of anders zoeken we je nog wel eens op. Ik ben benieuwd hoe jij eruit ziet als je een grote, stoere vent bent geworden.
Je gaat daar wonen bij twee kinderen, wat je in het begin nog wel wat raar zult vinden, maar dat zal vast snel wennen en bovendien krijg je er ook nog een speelkameraadje bij: Mowgli, een kater van vijf maanden. Dat zul jij vast het einde vinden.
Ik weet in ieder geval zeker dat wij je heel erg gaan missen, ventje. Maar ik vind het toch heel leuk dat we je nog zelf hebben kunnen plaatsen en weten waar je terecht gaat komen.
Vergeten zullen wij jou nooit. Jij was echt wel het meest brutale, maar tegelijk ook heel lieve katertje dat we ooit in de opvang hebben gehad.
We zijn in ieder geval heel blij dat we toch zijn doorgegaan met ovpangen, anders hadden wij jou nooit gekend.
Lieve Bengel, het gaat je goed, jij zit heel diep in ons en daar zul je voor altijd een plekje houden.
Een hele dikke kus op je lieve koppie van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal en je broertjes Bommel en Binky en je zusje Bibi.

Geplaatst op 28-07-2007
Bommel
16

Lieve Bommel,
Toen jij bij ons kwam, wist je niet goed wat je nu van ons moest vinden. Je zat naast mijn benen te kijken hoe Bengel en Bibi lagen te knuffelen. Zo van: Ik wil eigenlijk ook wel, maar durf nog niet goed.
Opeens had je het door en je bent dan ook een echt knuffelkontje geworden.
Je kwam me hier gisteren op de trap tegemoet, heel uitbundig zwaaiend met je staart en dat motortje ging aan. Echt heel lief. Dat hebben we toch mooi weer samen geregeld hè ventje.
Nu gaat Lieke dat van ons overnemen. Lieke wilde jou zo graag hebben, dat ze zelf met bemiddeling heeft gebeld en naar ons om te komen kijken. Echt heel lief. Ze heeft toen ook een balletje voor je meegenomen, zodat de geur van jullie er al aan zat.
Jij gaat vast nu háár grote knuffelkontje worden en dat gunnen wij je van harte. Jij hebt jouw gouden mandje wel gevonden Bommeltje.  Mijn planten hebben nu weer rust (twee hebben het helaas niet overleefd, maar ja dat hoort erbij hè).
Wij wensen jou dan ook heel veel speelplezier toe in Maastricht. Alle knuffels en aandacht zijn voor jou alleen. Wat een luxe.
Dus als afscheid een hele dikke knuffel van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal en natuurlijk ook van je broertjes Bengel en Binky en je zusje Bibi.

Geplaatst op 26-07-2007
Angel
102

Ach Angel toch, vandaag kon jij je draai niet vinden, want gisteravond werd jouw broertje Tommy geadopteerd en ging mee met zijn nieuwe baasjes.
Jij vond het maar heel vreemd, zo alleen, zo stil en rustig en niemand meer om hard met je te rennen en te ravotten. Want mijn eigen katten die al volwassen zijn spelen niet meer zo veel en houden het na een paar minuten voor gezien. Maar jij Angel hebt energie voor tien en wilt maar steeds spelen.
Maar bij jouw nieuwe baasjes is er ook weer een kat en er zijn twee leuke kinderen die zeker met jou leuke spelletjes gaan doen.
Jij gaat een heel mooi leven tegemoet lieve Angel, maar ik vergeet jou niet hoor, mijn kleine lieve tijgermeisje !
Je opvangmamma Suzy

Reactie eigenaar:
Hoi Suzy
Toen wij de donderdagavond thuis kwamen met Angel is ze de eerste avond in de keuken gebleven. Deze staat wel in een open verbinding met de kamer, maar ze liet zich niet verlijden om de huiskamer binnen te gaan.
Mini en Angel hebben even aan elkaar geneusd, maar Mini vond het allemaal maar niks. Zij keek echt met een blik naar ons van wat hebben jullie nu w
Geplaatst op 26-07-2007
Sijmen
106

Vandaag de grote dag voor onze kleine Sijmen. Sijmen gaat het avontuur tegemoet.
Hij gaat wonen bij een leuke vent die al een oude volwassen kater heeft en over 3 weken komt er een speelkamaraadje bij.
Dus Sijmen, geniet nu nog maar even van de aandacht alleen, want straks moet je het delen.
Het ga je goed stoer mannetje. We zullen je wel missen hoor. Je was altijd zo gezellig aanwezig.
Pauli en Arjan en de rest van de beestenboel

Geplaatst op 25-07-2007
Tommy
102

Tommy , je hebt vandaag je gouden mandje gevonden bij een heel leuke familie uit Geleen.
Er zijn al een boel beesten, waaronder drie honden, drie katten , een koniintje, cavia's en schildpadjes, dus vervelen zul jij je zeker niet.
Je zult alleen moeten wennen aan de honden, want die had je nog nooit van je leven gezien. Maar ik ben er zeker van dat dat gaat lukken want je bent een heel lief en sociaal katertje.
Lieve Tommy , ik zal je missen , maar ik weet dat je het heel goed krijgt .
Ik wens jou een heel mooi kattenleven bij je nieuwe baasjes.
Je opvangmamma Suzy

Geplaatst op 22-07-2007
Abeltje
109

Dag Abeltje,
Rooie rakker van me! Ook jij bent alweer vertrokken naar je nieuwe thuis....
Je vertrekt als een gezond, vrolijk en onwijs stoer ventje. Maar je hebt toch wel een weg moeten afleggen om die reputatie te krijgen, he?
Je kwam bij me toen je 2 weekjes was. Samen met je zusjes hadden jullie flink de niesziekte te pakken. Ik hielp jullie er weer bovenop, maar jij bleef wat kwakkelen. Niks om me erge zorgen om te maken, tot je je op een dag echt niet lekker voelde. Je kreeg nauwelijks nog lucht en om jou zo te zien, maakte me bang...
Snel nam ik je die dag mee naar onze dierenarts. Hij ontdekte dat je een longontsteking had en schreef een nieuwe behandeling voor. Hier knapte je geweldig goed van op en na 2 weken stelde de dierenarts vast dat je helemaal gezond was en geen medicatie meer nodig had. Joepie!
Ondertussen had je je al meer en meer ontpopt van een zachtzinnig, dromerig manneke tot een waar bandietje. Speelse blikken wierp je me toe en opeens waren jouw tandjes niet meer enkel om te eten!
Je genoot van het spel, en ik genoot van jouw opleving. Je liet je niet langer intimideren door die 4 meiden, nee, jij was de macho! En dat bleef je, Abeltje Babeltje. Met je brede schouders paradeerde je door de kamer, op zoek naar nieuwe streken.
Maar soms waren de streken op, en dan liet je je andere kant zien:
De minnende Abel, die me overweldigde met knuffels! Harde kopjes in mijn gezicht, op en neer gaande pootjes, luid gespin, kusjes op mijn handen......
Ik mis je krachtige energie om me heen, je gekke fratsen....Abeltje.
Maar je was er klaar voor, een vast thuisje en je verdiende het zo, dus afscheid nemen hoort daar ook bij. Je gaat het vast reuze naar je zin hebben met allemaal nieuwe kattenvrienden erbij en een reuze krabpaal! Ik ben erg benieuwd hoe je het allemaal vindt. Het ga je goed schatje....
Een hele dikke kus, je opvangmama Els

Reactie eigenaar:
Hoi Els,
Wat Abeltje betreft: We hebben besloten om hem nu Seppe te noemen, daar we dit een leukere naam vinden. Hier begint hij ook al naar te luisteren, dus dit is goed.
Verder is hij al helemaal geaccepteerd door de andere katten. Hij speelt veel met ze, en verder ook met alles wat hij kan vinden (varierend van muisjes tot lege flessen).
Hij eet ook goed, en ik heb nog helemaal niks gemerkt van diarree sinds we hem hebben, dus dat is positief.
Op bed komt hij altijd heel dicht tegen me aan liggen, meestal tussen mijn benen of in mijn armen. Hij laat zich ook graag aanhalen, en begint dan mijn handen te likken. Hij heeft ook echt zijn plekje gevonden in de hangmat van onze krabpaal.
Groetjes Ivo

Geplaatst op 22-07-2007
Baghera
26

Ik weet nog 4 weken geleden, toen je samen met je zusje hier kwam.
Helemaal uitgehongerd, ontstoken oogje en oh zo klein.
Ondertussen al heel wat grammen zwaarder en heel wat knuffels rijker, ben je klaar om naar je nieuwe thuis te gaan.
Het is niet gemakkelijk om je mee te geven, ook al weet ik dat je nieuwe gezinnetje goed voor je zal zorgen. Ik ben in die 4 weekjes ontzettend verliefd op jou en je zusje geworden...en kon ik maar iets doen om je hier te houden.
Ik zal je nooit vergeten, hoe graag je kwam knuffelen en spelen en nog meer knuffelen.
Ik hoop dat het je goed gaat, want je verdient een goede thuis want je bent een prachtkat.
Ik zal je missen en Matthias en Rani ook. Ik hoop tot gauw!!!!!!!!!!!
Eigenlijk mis ik je nu al heel erg.
Dikke knuffel van ons allemaal XXX

Reactie eigenaar:
Hoi Kim,
Zoals beloofd, hier het eerste mailtje van Baghera:

Liefste Kim, Ik ben een uurtje geleden toegekomen op mijn nieuwe adres.
Wat ik ff wou vertellen is dat ik het dus NIET leuk vind in de auto! Maar dat wist je al wel van toen je met mij naar de dierenarts ging h
Geplaatst op 22-07-2007
Miko
26

Ik weet nog toen je 4weken geleden bij ons aankwam. Helemaal uitgehongerd, zonder mama, een hoopje ellende.
Maar nu 4 weekjes verder ben je een flinke meid. Je bent er helemaal bovenop gekomen.
Je deed niks anders als spelen met je zus, slapen eten en heeeeeeeel veeel knuffelen, want daar kan je zo van genieten.
Ik zal je missen, want je was echt het zonnetje in huis...of beter de orkaan:-)
Het is nu al leeg, al ben je nog maar pas weg.
Je bent een engel met een grote B ervoor, maar toch zal ik je missen!!! Samen met je zus en Rani was het altijd plezier in huis.
Ik weet wel dat je goed terecht komt, maar het doet toch pijn, heeeeeel veeeeeel pijn om je weg te geven. Ik zal jou samen met je zusje nooit vergeten, jullie hebben mijn hartje gestolen!!!!!
Ik hoop tot gauw !!!
Dikke knuffel Matthias,Kim en natuurlijk Rani

Reactie eigenaar:
Hey Kim,
Zoals beloofd een eerste mailtje ;-)
De lange autoreis ging zooo voorspoedig. Ze heeft bijna de hele reis liggen slapen. We zijn onderweg een keertje gestopt, want Tamara wilde Storm graag even vasthouden. Het leek ons toch niet zo slim om haar in een rijdende auto los te laten lopen aangezien ze gelijk overal op onderzoek ging:-)
Ze ging heel relaxed weer haar kooitje in en sliep gewoon weer verder!:-D
We hebben haar nu eventjes een kamer alleen gegeven zodat ze rustig kan wennen, maar verlegen en bang is ze zeker niet.
Nog bedankt voor het meegeven van het rode speeltje, dat is zeker haar favoriet.
We moeten nog even kijken, misschien laten we haar straks al kennis maken met onze andere twee katten, Jill en Carlos.
Ik zou zeggen, we houden contact en tot mails!
Groetjes,
Wout & Tamara

Geplaatst op 21-07-2007
Femke
109

Dag Femke,
Lief krulletje van me, je bent vertrokken naar je nieuwe thuis en ik mis je vreselijk....
Je kwam bij mij toen je amper 2 weekjes was, samen met broeder en zusters.
Je was toen al zo aandoenlijk om te zien, met je zachte krulletjes en je punkkoppie. Hoe beter ik je leerde kennen, hoe meer verliefd ik op je werd.
Je was een verlegen meisje, maar erg aanhankelijk. Je genoot van mijn kriebeltjes en strelingen.
Ik merkte dat je erg gevoelig was en erg naar me toe trok. Je kon dan heel zielig mauwen en het was alsof je iets miste. Misschien wel iemand: je mama?
Als ik je bij me nam was alles weer goed, je spinde tevreden en je genoot van mijn kusjes.
We kregen een diepe band en het voelde alsof wij tweetjes elkaar begrepen.
Natuurlijk groeide je en daarmee werd je ook steeds meer zelfstandig, onafhankelijk.
Je leerde zelf eten, op de kattenbak gaan, je ontdekte langzaam aan het spelen.
Dat begon met een ondeugende blik, een tik tegen een muisje, een plagend pootje naar je zus. De laatste tijd waren dat woeste stoeipartijen en spannende achtervolgingen. Je liep zelfverzekerd door de kamer hier, als een waar prinsesje deed je precies waar jij zin in had! Zo'n verschil met het onzekere meisje dat je eens was.
Maar je ware persoontje bleef: een liefdevol, gevoelig en zachtaardig meiske.
Ook onze band bleef, en de innige knuffelmomenten.
Nu je bent vertrokken naar je nieuwe thuis, voel ik een vreselijk gemis, een leegte....
Gelukkig weet ik dat je het heel goed gaat krijgen bij je nieuwe gezin en je krijgt er bovendien een lieve poezenvriendin en hondenvriend bij. Dat verzacht het gemis zeker.
Schatje, weet dat de vlindertjes altijd zullen blijven voor jou, ook al hebben we afscheid genomen.
Ik kom je heel gauw opzoeken, m'n krulletje! Het ga je goed liefie.....
Een hele dikke kus, je opvangmama Els

Reactie eigenaar:
Zoals beloofd een verslagje van Femke...
Het is Zaterdag 21 Juli en we kunnen onze Femke gaan halen,spannend!
Na een fijn gesprek met opvangmama Els, vertrek ik naar mijn nieuwe thuis. Spannend hoor! Voor Els een beetje moeilijk, wat te begrijpen is.
De terugreis verliep voorspoedig, maar "joh wat was het warm in de auto"".
Eenmaal aangekomen kwam mijn poezenvriendin mij begroeten, verliep vrij rustig, effe snuffelen en toen is mijn vriendinnetje ergens rustig gaan liggen om alles van een afstand te bekijken.
Mijn hondevriendin heeft ook alles rustig over zich heen laten gaan, zodat ik alles op mijn gemakje kon gaan besnuffelen en bekijken.
Mijn baasjes hebben mij alles zo laten verkennen, wat een indrukken zeg!!! Nieuw huis, een poezen- en hondenvriendin erbij, een gezellige bende!
Na een tijd kwam de hond naar mij toe. Na wat geblaas en gegrom werd ik ook wel stiekem nieuwsgierig en nu.....een paar dagen later kan ik het heel goed met die enorme grote hondevriendin vinden.  Ze is erg zacht tegen mij, "ben ook nog zo klein" en dan is zo`n hond groot voor mij.
Met de poezenvriendin heeft het allemaal wat langer geduurd, ook na wat geblaas en gegrom gaat het nu de goede kant op met ons tweetjes, gezellig hoor. We eten nu ook al samen zonder gegrom en geblaas. En mag eindelijk nu ook aan haar snuffelen, ze vindt het nu wel ok.
Vind nu ook al helemaal alleen mijn kattentoilet en doe daar wat ik moet doen, goed van mij he!! Heeft Els mij geleerd, hi hi.
Verder heb ik het erg naar mijn zin hier ,eet goed en zo. En weet je wat ik heel erg graag doe......Knuffelen en spinnen. Ik ben ook echt een schatje..dat zeggen ze tenminste hier op mijn nieuwe plek. Dat is ook wel zo...Mijn baasjes en ik begrijpen elkaar en voelen elkaar goed aan. Omdat ik al zo`n gevoelig meisje ben, snappen ze precies wat ik bedoel, lief he!!
Lieve Els ,bedankt dat je van mij zo`n fijn en lief meisje hebt gemaakt. Ik heb een speciaal karaktertje, maar dat wist jij al lang. Ddankejewel lieve opvangmama, kom snel maar eens kijken hier.
Knuffel van Femke x
Groetjes van de trotse baasjes Roger , Esther & Sandy

Geplaatst op 21-07-2007
Neela
107

Wat ging het vlug. De ene dag komen er mensen naar je kijken, de volgende dag mocht je al mee.
Je was erg klein voor je leeftijd en dat ben je ook gebleven. Je zult denk ik geen grote poes worden. Maar je laat wel merken dat je er bent.
Als je vond dat je aandacht te kort kwam, kwam je keihard mauwend op mij aflopen "AANDACHT NU !!!!! "
Ik heb het geluk dat je maar een paar straten bij mij vandaag gaat wonen. Ik zal zo nu en dan bij je komen kijken.
Fijn om je te kunnen zien opgroeien!
Opvangmama Marijke

Geplaatst op 21-07-2007
Jaloe
106

We kregen een melding uit Hasselt: Een moederpoes met drie kleintjes.
De katten konden er niet blijven, omdat het dochterje allergisch is en de vader geen dieren wil en de buren moeilijk doen.
De moederpoes kreeg ravioli en kaas te eten en is nogal mager, maar  heel lief. Ze schrokte erop los nu ze ECHT katteneten krijgt. Ze laat ook de kleintjes goed eten. Dus nu kunnen ze bijkomen van al hun avonturen bij ons.

Update gastgezin:
Jaloe is een wit getijgert poesje, het is de rustigste vabn het stel.
Ze kijkt eerst even de kat uit de boom. Maar knuffelen daar is ze goed in.
Kies je voor deze lieve dame en je zult er veel knuffel plezier aan beleven.

Geplaatst op 21-07-2007
Bandit
28

Bandit stelt zichzelf voor:
Hallo ik ben Bandit en ik ben een hele mooie jongen. Vinden jullie ook niet??
Ik vind het geweldig om samen met mijn broertjes op onderzoek uit te gaan en te spelen met mijn speelgoedmuisje.
Ik vind het ook leuk om met de grote katten van hier te spelen en te stoeien.
En mijn grote hobby is eten en dat kan ik dan ook als de beste.
In knuffelen ben ik ook heel goed, want dan begin ik lekker hard te spinnen.
Verder ben ik al een hele grote jongen, want ik doe mijn behoeftes al netjes op de kattenbak. Goed he?
Wie wordt mijn nieuwe baasje?

 

Geplaatst op 21-07-2007
Gemma
106

Gemma werd in Beringen gevonden. Ze lag, samen met haar broertje en zusje op een brak stuk grond. De meldster heeft nog gekeken of de moederpoes in de buurt was, maar dit was helaas niet het geval. De kittens hebben alledrie flink ontstoken oogjes. Nu zijn ze bij ons binnen en wordt er goed voor ze gezorgd.

Update gastgezin:
Gemma, is de kleinste en "stoerste" van het stel. Ze was het er beroerdst aan toe toen ze hier binnen kwam, maar dat heeft zeker van deze mooie dame geen mietje gemaakt.
Ze is, zoals het een echte dame betaamt, erg nieuwsgierig en op haar kleine parmantige pootjes gaat ze dan ook op verkenning uit. En als ze geknuffeld wil worden, dan laat ze dat duidelijk merken en horen. Als je haar niet snel genoeg oppakt naar haar zin, dan klimt ze gewoon via je benen omhoog.
Een echte dame met karakter dus.

Geplaatst op 21-07-2007
Isabelle
114

Lieve Isabelle,
Samen met je zusjes kwam je twee weken geleden bij ons binnen.
Een prachtig nestje, zomaar uitgezet op een kinderboerderij. Onvoorstelbaar dat mensen tot zoiets in staat zijn.
Gelukkig zijn jullie snel opgemerkt en hebben jullie niets aan dat grote avontuur overgehouden.
En vandaag Isabelle, is jouw gote dag aangebroken. Jij gaat naar je definitieve huisje. En het leukste daarvan is dat zij zelf ook opvanggezin zijn. Jij zult dus vriendjes genoeg hebben.
Maar ook aan jouw favoriete bezigheid, knuffelen, zal het niet ontbreken.
Lieve Isabelle, het ga je goed!
Knuffel van Tessa en Peter

Geplaatst op 20-07-2007
Pip
03

Pip
Lieve Pip,Pipperino, Pippeloentje….
Toen jij bij ons kwam en ons aan keek met je mooie grote ogen smolten onze hartjes en wisten we zeker….die blijft bij ons!
Je was de kleinste van het stel en leek zo kwetsbaar, maar je bent een sterk katertje vol ondeugd en streken.  Je hebt je vaste plekken hier al veroverd.
Bovenop de grote stoel en natuurlijk bij ons op schoot. Geen haartje op je hoofdje die eraan denk dat achter te laten.
Ook onze Muis begint eraan te wennen dat er meer katten op aarde zijn….vooruit dan maar. We zeggen dus geen dag, maar welkom!!!!!

Lieve Pippedijntje,
Je mocht hier drie weekjes bij mij komen logeren samen met mamma Sophie en wat ben je een schatje, toen je broertjes en zusje eenmaal 'uitgevlogen' waren vond jij een nieuwe vriendin in Dolly, wat hadden jullie een lol met z'n tweeen en wat braken jullie de tent af!  En daarna lekker in slaap vallen met z'n allen op mijn schoot.
Je bent nu een uurtje of twee geleden vertrokken, terug naar je echte huisje
en Dolly loopt hier al een uur miauwend door het huis jou te zoeken, maar ik zal haar wel een keer mee op bezoek nemen zodat jullie samen kunnen spelen ;-).
Dikke kus en ik zie jou gelukkig nog wel eens!
Kim

Geplaatst op 20-07-2007
Safiya
109

Dag Safiya,
Moederziel alleen werd je gevonden en je kwam gauw bij mij binnen, waar je samen met een ietsjes ouder nest opgroeide.
Amper 3 weekjes oud was je en o zo klein, veel te licht voor de leeftijd die je moest hebben. Je groeide, kwam aan in gewicht, maar je bleef mini.
Je liet zien dat in je kleine verschijning een groot karaktertje schuilde. Zo klein, maar wat een venijn!
Jij was er, je was aanwezig en dat hoorden, zagen en voelden we duidelijk. Met je hoge stemmetje trok je de aandacht en als deze missie gelukt was keek je me uitdagend aan, beet in mijn vingers of probeerde mijn neus buit te maken. Dit alles onder luid geknor!
Als je net wakker was, werd er even geknuffeld en gaf je lieve kopjes. Maar dat duurde nooit lang; het was alsof je even nodig had om wakker te worden en te beseffen dat dit toch echt niet Safiya is! Al gauw herpakte je jezelf en speelde er weer vrolijk op los. Alleen het geknor bleef.
Als eerste van the gang ben jij nu vertrokken naar je nieuwe thuisje. Ik mis je vrolijke aanwezigheid, je gekke miewtjes, je dolle sprongetjes als je met je nestgenootjes speelde, je bedenkelijke en ondeugende blikken, je warme plekje op mijn schoot waar je ging liggen als je moe was.....
Maar jouw plaatsing geeft toch ook zo'n goed gevoel; ik weet dat je heel goed terecht bent gekomen! Jolanda en nieuwe kattenvriendjes wachtten verheugd op jouw komst, je gaat een heerlijk leven tegemoet.
Dag lief Petietje van me, het ga je goed meissie...
Een hele dikke kus, je opvangmama Els

Reactie eigenaar:
Hallo Els,
De terugreis met Safiya is goed verlopen. Ze heeft een aantal keren gemauwd, maar voor de rest was ze heel rustig.
Toen we thuis kwamen en ze alleen de kamer kon verkennen, is ze meteen het mandje uitgelopen en met een balletje gaan spelen!! Alsof ze helemaal niets anders was gewend...ook heeft ze wat gegeten en gedronken.
Na een uurtje heeft ze kennis gemaakt met Jimmy. Ook dit verliep heel rustig. Er is 1 keer door beide geblazen, en daarna hebben ze elkaar besnuffeld. Hierna was het goed en zijn ze allebei gaan slapen.
Hierna heeft ze heel rustig kennis gemaakt met de rest van de
Geplaatst op 19-07-2007
Lola en Maddy
101

Mijn allerliefste Lola,

Vandaag heb ik jou naar Arhem gebracht, naar Marijke en Gerard. God wat deed dat pijn, er zat een dikke knoop in mijn maag.

Bijna 4 maandenlang heb ik je mogen verzorgen, met zoveel liefde en bezorgdheid.
Jullie kwamen uit Mol, de beroemde populatie van 40 katten. Jij was zo verschrikkelijk ziek Lolaatje. Je kon niet meer eten, omdat je bekkie stijf stond van de zweren, je neus zat volledig verstopt met korsten en je oogjes zagen er niet goed uit, en och, je was zo mager. Je kreeg een maagsonde, zodat ik je geen pijn hoefde te doen, alle voeding ging via een slangetje. Maandenlang was je ziek, medicaties tot en met, tandjes werden getrokken, en je liet alles maar toe. Ik heb jou zo enorm moeten pesten.
De laatste weken mocht je samen met je lieve zusje Maddy rondlopen in ons grote huis, wauuwww er ging een wereld voor je open. Verhuizen van een klein kamertje boven, naar een geheel huis tot je beschikking. Je bloeide helemaal op, je werd onmiddellijk geaccepteerd door mijn eigen katten.
De grammetjes kwamen al snel aan bij jou. Je bent minstens 2 kilo bijgekomen, ongelofelijk.. We zijn enorm veel van jou gaan houden lieve lieve meid. Na 4 maanden hoorde je er gewoon bij. Ik wist dat er een dag kwam dat we afscheid van elkaar moesten nemen, die dag kwam plots akelig dichtbij.
Ik heb je vandaag in Arnhem gebracht bij twee hele lieve mensen die heel veel van jou gaan houden. Je zit in mijn hartje, zal hier ook nooit meer uitgaan, we zullen elkaar dan ook snel weer eens zien.
Lola, dag meiske, dag knap lief sterk ding. Dag doorzetter, dag levensgenieter, dag speciaal dier. In ons hart, voor altijd.....mijn tranen zijn nog niet gedroogd.
Zachte knuffel
Sabine en Peter 

Reactie eigenaar:
Beste Sabine,
Een maand of 4,5 geleden lazen wij in een email  van een goede kennis uit Brasschaat dat er een stuk of 40 zwerfkatten uit Mol opgevangen werden door VZW Zwerfkat in Nood II.
Omdat er dit jaar en vorig jaar helaas een aantal katten van ons waren overleden hebben wij na goed overleg besloten dat er best nog wel een plekje bij ons aanwezig is voor een tweetal van genoemde populatie zwerfkatten.
Omdat wij zelf actief zijn voor dierentehuis De hof van Ede te Ede (Nederland) en
Geplaatst op 19-07-2007
Maddy en Lola
101

Mijn allerliefste Maddy,

Vandaag heb ik jou naar Arhem gebracht, naar Marijke en Gerard. God wat deed dat pijn, er zat een dikke knoop in mijn maag.

Bijna 4 maandenlang heb ik je mogen verzorgen, met zoveel liefde en bezorgdheid.
Jullie kwamen uit Mol, de beroemde populatie van 40 katten. Jij was zo verschrikkelijk ziek Maddy. Je snakte naar adem, je was verzwakt, mager, onstoken oogjes, snotteren. Je kreeg geen hap meer door je keeltje, je kreeg al heel snel een maagsonde. Via die sonde hoefde ik je niet te pesten, en kon ik je een beetje ontzien. Ook je tandjes werden getrokken, je huidje werd verzorgd, want je werd kaal, kortom: dikke ellende, maar een wonder op pootjes was je.
Na maandenlange intensieve verzorging werd je beter en beter, je werd een verschrikkelijk mooi gezond dier.  
De laatste weken mocht je samen met je lieve zusje Lola rondlopen in ons grote huis, wauuwww er ging een wereld voor je open. Verhuizen van een klein kamertje boven, naar een geheel huis tot je beschikking. Je bloeide helemaal op, je werd onmiddellijk geaccepteerd door mijn eigen katten.
Je bent mijn speelvogel, de grootste knuffel die er bestaat. Jouw liefde is en blijft ongelofelijk. Ieder dier kreeg van jou een kopje, ook wij ontkwamen niet aan de liefdevolle uitspattingen. Zoenen, knuffelen, natte snoet in ons gezicht. En je hield niet op he? Je gong maar door en door, TV kijken zat er niet meer bij. Op bedje slapen was ook al iets ongelofelijk machtigs voor je. Ook daar werden we bedolven door jouw eeuwige liefde.
Hoe is het mogelijk dat jij en Lola zulke zachtaardige wezens zijn gebleven ondanks alle ontberingen.
We zijn stapeldol op jou, in ons hart voor altijd. Nu woon je in het verre Arnhem bij twee hele lieve mensen en heel veel andere dieren. Ga je het daar gezellig maken? Beloof je dat? Zeg je zusje dat jullie saampjes heeeeel gelukkig moeten worden daaro. Want ik kom je opzoeken hoor, geloof dat maar.
Dag lief , zacht, gek, vrolijk, warm, open, prachtig, knap katje van ons....
We houden van je.
Dikke vette knuffel van Sabine en Peter


 

Geplaatst op 16-07-2007
Reno
01

Lieve Reno,
Je kwam, samen met je broertje Siam, binnen toen je 5 weekjes was. Je was de grootste van de twee, de dapperste ook.
Je was wel ziek, oogjes en neusje dicht en je was veel te licht. Maar je haalde je achterstand snel in. Je at voor twee en werd op korte tijd een mooi en speels katertje. Je bleef wel een beetje bang en liet je niet gauw pakken.
De laatste week voor je naar je nieuwe huisje vertrok, veranderde je helemaal. Ik kon je gemakkelijk pakken en strelen en je kon genieten om op mijn schoot te liggen. Je had eindelijk je "klik" gemaakt.
Ik heb je 6 weken mogen verzorgen en je hebt nu eindelijk een nieuwe thuis gevonden. Je mag bij lieve mensen gaan wonen en je krijgt er een poezenvriendje bij.
Lieve Reno, ik ga je missen maar ben er zeker van dat jij je gouden mandje gevonden hebt.
Veel liefs, je opvangmama, Carla.

Geplaatst op 16-07-2007
Lara
24

Dag mooie Lara,
Samen met je met moeder, broertje en zusjes kwam je bij ons aan. Zeer onderkomen en heel schuw. Wel was je het zwaarste van het stel.
Vertrouwen in mensen had je niet en zeker niet in de honden die hier ook rond liepen, dat vond je maar niks en je blies dan ook voortdurend.
Net geen maand ben je bij ons geweest en in die tijd ben je toch wel veranderd. Naar de honden blaas je niet meer en het vertrouwen in mensen is sterk gegroeid. Toch is er voor jou nog een lange weg te gaan. maar ik weet zeker dat het gaat lukken bij je nieuwe gezin.
Dag mooie Lara, het ga je goed.
Je opvangmoeder Danièla

Geplaatst op 16-07-2007
Eddie
04

Je leuke karaktertje en je lieve koppie hebben ons overtuigd.
Je mag lekker bij ons blijven wonen, waar je je nu al thuis voelt.
Hoeven we je ook niet meer te missen.
Opvangmama Irene

Geplaatst op 15-07-2007
Kyro
103

In een weiland in Mol werd een ziek nest gevonden. Volgens de meldster zagen ze eruit alsof ze waren toegetakeld door de kraaien ( de oogjes van de kittens waren er slecht aan toe)
De kittens werden door onze vrijwilligster meteen naar de dierenarts gebracht: het zag er inderdaad niet goed uit, maar volgens de dierenarts waren er geen kraaien in het spel. De ontsteking in de oogjes was gewoonweg niet aangepakt.

Bij dit katje vielen de oogjes gelukkig mee, komt goed!

Kyro stelt zichzelf voor:
Miauwwww.. ik ben dus die ondeugende kater... je weet wel, Kyro.
Ik ben ontzettend knap en kan alles zelf.. jawel hoor dat lukt allemaal wel.
Minder goed ben ik nog in het vertrouwen van mijn opvang mama en papa. Maar
ze doen zo hard hun best dat dit maar snel moet
veranderen. Ik ben tenslotte toch ook wel een lieverd. Ik houd ervan om
samen met mijn zusje Luna te stoeien. Soms wat te hard
maar hier moet ze maar aan wennen. Ik ben een eigenwijs manneke met een
eigen willetje, toch vind ik het fijn als ik verzorgd
word en aandacht krijg.
Ik weet namelijk dat mijn papa en mama het goed bedoelen. Ik voel me ook al
veel beter. Samen met mijn zusjes en broertje wil ik nog
lekker even uitrusten en beter worden en dan.... jaajaja.. dan kom je maar
eens spelen!!! Wie?

 

Geplaatst op 15-07-2007
Misty
103

Reactie eigenaar:
Allereerst een woord van dank en respect voor het fantastische werk dat jullie, maar ook zeer zeker de pleegouders van de katjes, leveren en dat jullie de mogelijkheid krijgen om dit nog lang te doen. Want laten we eerlijk zijn; ieder levend wezen, en zeker deze katjes die in hun korte bestaan al een hele hoop ellende meegemaakt hebben, heeft recht op een normaal leven.
Op 15 juli zijn wij Misty gaan halen bij de familie Kammers in Susteren. We waren blij toen de dag aangebroken was om haar te halen en we waren meteen helemaal verliefd toen we haar zagen.
Bij de aankomst thuis hebben we Misty een andere naam gegeven en vanaf nu heet ze PUK. Ze is eerst een paar uurtjes onder de stoel gaaan zitten en heeft de kat uit de boom gekeken wat er allemaal om haar heen gebeurde. Ze was nog een beetje schuw en ieder "nieuw" geluidje moest ze eerst verwerken en hiervoor was ze nog een beetje angstig.
Toen wij dezelfde avond op de bank zaten voelde ik opeens wat in mijn nek. Geheel onverwacht kwam Puk spinnend bij mij in de armen liggen en ze is hier ook niet meer weggeweest. Ze lag alleen maar te knuffelen en te spinnen bij mij en en mijn vriendin de hele avond lang, echt super!!
Ze is nu op de verkentour en is echt leuk om te zien. Voor mijn vriendin Joyce en mij is ze niet meer bang en ze komt telkens op ons af om te knuffelen en om een aai op haar hoofd te krijgen.
Ons dochtertje Nikki heeft ook kennis met haar gemaakt en zij was natuurlijk helemaal enthousiast en in het begin een beetje te
Geplaatst op 15-07-2007
Suzie
120

Reactie eigenaar:
Hoi Romy,
Hierbij een kort berichtje.
We hebben Suzie nog niet eens 24 uur en ze heeft nu al een bijzondere plek in ons hart veroverd.
Ook het contact met onze andere poes 'Nina' verloopt beter dan verwacht Er is nog wel een beetje een aarzeling vanuit Nina, maar Suzie speelt gewoon lekker door. Met eten en slapen is ze ook heel erg makkelijk. Ze past zich enorm goed gaan. Het is inderdaad zoals je al zei een voorbeeldig poesje.
Nogmaals hartelijk bedankt voor alles en heel erg veel succes gewenst met jullie fantastische project.
Groeten,
Lieven & Marieke

Geplaatst op 14-07-2007
Siam
01

Lieve Siam,
Je kwam, samen met je broertje, binnen toen je 5 weekjes oud was.
Ik heb jullie samen gevonden in een struik, moederziel alleen en allebei ziek. Jou had ik het eerste te pakken.
Je oogjes en neusje zaten dicht en je woog amper 300 grammetjes. Maar op korte tijd werd je al beter en je werd een mooi en vooral lief katertje.
Je was erg sociaal en kon genieten om op mijn schoot te komen slapen. Vele uurtjes hebben wij doorgebracht samen voor de televisie.
Je krijgt nu een nieuwe thuis, lieve mensen die heel goed voor je gaan zorgen. Je krijgt er een hondenvriend bij en twee poezenvriendjes.
Het gaat je goed. Ik ga je missen.
Veel liefs, je opvangmama, Carla.

Reactie eigenaar:
Hallo,
De weg naar huis was eerst vrij moeilijk, omdat hij de hele tijd uit zijn kooitje wilde en onverdraaglijk zat te miauwen.
Bleek dat als hij uit dat kooitje was en ik bij hem achteraan ging zitten dat het probleem opgelost was.
We zijn thuisgekomen en we hebben hem de mogelijkheid gegeven om het hele huis wat te verkennen op zijn eigen tempo.
Aanvankelijk zat hij even onder de zetel, zodat hij ver weg van iedereen kon zijn, maar dat verbeterde al heel snel.
Hij springt inmiddels overal onder, achter, over, voor en tussen en is al de beste vrienden met de hond, wiens staart niet meer veilig is en aan wie hij kopjes geeft.
De ontmoeting met mijn andere poezen verliep iets minder vlot, mijn poezen kwamen wat snuffelen en wie begon er te blazen, de kleinste van de hoop, terwijl mijn poezen zich van geen kwaad bewust waren, maar dat zal nog wel beteren, weten we uit ervaring.

Uiteraard mag hij nog niet in de tuin, we zouden hem voor geen geld ter wereld meer kwijt willen spelen, hij heeft onze hartjes vlug veroverd.
Hij speelt heel veel, heeft energie voor 100 en mijn tenen zijn nergens meer veilig.
Hij stelt het verder heel goed, eet ook prima, wil zelfs de grote brokken van de hond opeten (voor een volwassen golden retriever), maar daar proberen we hem toch van te weerhouden, hij zou er zijn tandjes op stuk bijten.
Verder zou hij zelfs het eten van ons bord willen komen eten, mochten we het toelaten.
 
We houden je verder nog op de hoogte van Siam (die trouwens nu Diablo noemt, omwille van zijn kleurtje en het feit dat hij ons klein duiveltje is.)
Groeten,
Evi en Kristof

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 12-07-2007
Luna
103

Lieve Luna,
Na een grote strijd tegen het wantrouwen dat je in me had ben je dan eindelijk zover dat je me vertrouwt.
Gelukkig daarom kan ik nog lang van je genieten en ben ik blij je te mogen ontvangen in ons eigen klein gezinnetje.
Binnenkort zul je kennismaken met je grote broers. Ze zullen je vast net zo lief vinden als dat ik dat doe. Wij samen komen er wel!!!
Heel veel knuffeltjes van je ex opvang mama en je nieuwe echte mama....

Geplaatst op 10-07-2007
Timmy
03

Lieve grappige Tim.
Ooh wat gaan we jou missen. Je gekke capriolen en fratsen, maar zeker je lieve stemmetje.
Jij bent de prater van het stel. Soms kon je ons aankijken met die lieve oogjes en dan kon je zo tevreden piepen…oooh wat gaan we dat missen.
Je bent vanaf kleins af aan gevoed door mensen (en ook door die lieve Sophie) en ik heb me wel een beetje jou surrogaat moeder gevoeld, wij allemaal.
Van alle katjes zocht jij ons het meeste op voor troost en warmte en heerlijke knuffels.
Maar…in jouw nieuwe huis, bij jouw nieuwe mensen, staat alles al voor je klaar, het wachten was op jou.
Dag Timmetje, veel dikke kussen van Michiel ,Lianne, Tom en Julie.

Lieve Timmeke, klein mannetje van me, wat heb ik van jou genoten!
Jij was degene die altijd lekker op mijn schoot lag...spelen dat deed je als mijn schoot niet beschikbaar was, maar zodra ik op de bank zat kwam je erbij liggen en begon dat motortje te draaien, heerlijk!
Lieve Tim, je gaat het hartstikke goed krijgen bij Cindy, je komt in een kattenpaleisje terecht en Cindy doet niets liever dan knuffelen met jou, dat heb ik al gezien, dus je mag je verplaatsen van mijn schoot naar die van haar.
Geniet van de knuffels mannetje!
Dikke kus Kim

Geplaatst op 10-07-2007
Lauren
101

Lieve Lauren
Je hebt het voor elkaar he meiske! Effe tellen hoor, mmm, 9,10,11,12...13??? Ben jij al nummer 13? "Twaalf is echt het maximum" hoorde ik mijn man nog zeggen.
Lachen he Lauren.
Ik heb je zelf mogen vangen in Hasselt, het was een echt groot avontuur! Ik greep je bij je staart en propte je in de reismand, ik moest  wel, om jou te redden.
Je had enorme abcessen op je halsje, stuk of 8 gaten telde ik. Je was bang, zo bang.
Toen je halsje was genezen, begon het volgende drama: je werd kaal! Hopla, weer naar de dierenarts en je moest weer behoorlijk onder de medicatie.
Je mocht rondlopen in ons huisje en wat genoot je daar toch van. Jij mocht alles.
Peter en ik namen je zoals je was... jij mocht doen wat je wilde: wegspurten voor ons, wegduiken voor geluiden, sluipen wanneer jij gevaar rook, we hadden respect voor je. Oppakken hebben we nooit gekund, maar nu pas, na maandenlange opvang, durfde je me vandaag plots een kopje te geven. Volgens mij schrok je er zelf van he meid. Je bent een tevreden poesje: fijn luieren, spelen met de Panic Mouse, lekker smikkelen en heel soms gestreeld worden en daar enorm van genieten.
Blijf maar heel gauw bij Peter en mij, je bent een fantastisch dier, we houden gewoon van jou.
Opvangmamma Sabine

Geplaatst op 10-07-2007
Bloom
03

Bloom,
Lief klein meisje. Heerlijk hebben we met jou geknuffeld. Je bent dol op mensen en alle mensen op jou. Zodra je ons zag begon je te spinnen van plezier.
Julie zal jou het meest missen. Ze heeft heel wat met je ¨gesjouwd¨. In haar armen, maar ook lekker warm in de poppenwagen. Twee meisjes die elkaar gevonden hadden.
Ik weet zeker dat je het bij je nieuwe mensen leuk zult krijgen. Daar is ook een meisje (wel een stuk ouder dan Julie) die vast veel met je zal knuffelen.
Dikke kussen van Michiel, Lianne, Tom en natuurlijk van Julietje.

Lief Bloompje, je was een echt meisje-meisje, parmantig liep je hier door de kamer alsof je echte hakkenschoentjes aanhad en daarna lekker in de prinsessenstoel in slaap vallen.
Zodra ik naar je keek begon je al te spinnen, wat kon jij genieten van je knuffels, heerlijk meid!
Ook Dolly zal jou hier gaan missen, jullie hadden elkaar met spelen gevonden. Jij liet je niets doen of zeggen door die grote Dolly, als ze langsliep mepte je speels naar haar staart en begon het spelletje weer van voor af aan. Wat heb ik vaak gelachen om jullie twee!
Tot ziens lieve meis van me!
Dikke kus Kim

Reactie eigenaar:
Bloom heeft het hier erg naar haar zin. Ze spint de hele tijd, en is voortdurend in de weer met haar speeltjes. Alsof ze nooit ergens anders gewoond heeft, super.
Ze heeft meteen het hele huis verkend van boven tot beneden, en volgens mij is het goedgekeurd, hihihi.
Ze eet goed en gaat netjes op de bak. Slapen doet ze het liefst bij mijn dochter op schoot.
Ze is nog geen vriendjes met onze poes, die moet nog even aan haar wennen en loopt nu nog steeds weg als Bloom contact zoekt. Maar dat komt beslist goed!
Groetjes,
Angelique Beckers

Geplaatst op 10-07-2007
Devil
102

Vandaag is het zo ver, lieve Devil.  Je gaat als eerste van het nest naar een nieuwe eigenaar. Ik weet zeker dat je het heel goed gaat krijgen bij je nieuwe baasjes, maar wat zal ik je missen. Je lieve knuffelsessies, je aanhankelijkheid, de clowneske toeren die je uithaalde, enfin, je bent een heel apart katertje met een heel apart plekje in mijn hart. Je broertje Tommy en je zusje Angel zullen je ook erg gaan missen.
Lieve Devil, je krijgt er nog wat speelkameraadjes bij, want je nieuwe baasjes Henk en Andy hebben al 4 katten, dus vervelen zul je je zeker niet. En ik ben er van overtuigd dat je er een heel warm mandje krijgt, want deze lieve mensen zijn ontzettend dol op katjes.
Het ga je goed , lieve jongen !!
Opvangmama Suzy

Reactie eigenaar:
Hallo Suzy,
We zijn goed aangekomen en Rebbel heeft het droog weten te houden. Keurig gedaan van die Rakker!!
Hij heeft wel de eerste helft van de reis zitten piepen, maar op het geluid van mijn stem werd hij wel wat rustiger. Maar ik moest wel blijven praten zeg.
De laatste helft van de reis was Rebbel wat rustiger en heeft ook wat geslapen.
Eenmaal thuis aangekomen moest Rebbel wel het
Geplaatst op 09-07-2007
Ash
03

Ash en SkyGeplaatst op 09-07-2007
Sky
03

Ash en SkyGeplaatst op 08-07-2007
Juul
09

Je had al een goed tehuis gevonden maar helaas het ging niet goed met de andere katten in je nieuwe gezinnetje. Nu krijg jij je tweede kans. Helemaal alleen in een huis met balkon!
Jij gaat wonen in Nijmegen,waar je alle aandacht krijgt voor jou alleen. De man werkt van huis uit en is bijna altijd thuis. Zij leert nog en heeft daarbij ook genoeg tijd voor je te knuffelen.
Ze hadden nog even gedacht aan een jong katje, maar toen ze jouw foto zagen hoefde ze geen kleintje meer, maar kozen voor jou, ondanks je handicap: een blind oogje en het missen van een poot.
Je vond hen ook leuk, je begon meteen te spinnen en te spelen toen ze bij je zaten. Ze hebben veel vrienden die ook katten hebben en die nu al belden om te vragen of je met hun meeging.
Wij zijn natuurlijk hartstikke blij dat je het voor elkaar hebt met zulke aardige mensen, maar we zullen je heel erg missen.
Ook je vorige eigenaren hebben met je meegeleefd naar dit moment en wachten samen met ons vol spanning op bericht hoe het met je gaat.
Het ga je goed lieve Jules,veel knuffels van je opvangmamma Ine

Reactie eigenaar:
Hallo,
We zijn nu een paar dagen verder en Juul begint al aardig te wennen.
Hij zit meestal bij ons in de kamer, al wil hij af en toe nog wel eens onder het bed kruipen en dan komt hij een paar uur niet meer tevoorschijn. Ook kan hij opeens schrikken van
Geplaatst op 08-07-2007
Isis
120

Lieve Isis,
Bijna twee maanden heb ik mogen genieten van jou. Je kwam binnen met je broertjes en zusje, allen onderkomen en ziek.
Wat heb ik moeten lachen met jullie vijven. Vanaf t moment dat jullie hier binnen kwamen was het een groot feest.
Niemand die angst kende. Er werd gerend, gespeeld, gesprongen, in gordijnen geklommen en bovendien heerlijk samen geslapen met zn vijven.
Jij was het die als eerste dichtbij mijn eigen katten probeerde te komen. Jij was het dan ook die als eerste een klap kreeg  en waar hard tegen geblazen werd.
Maar bovendien was jij het ook die als eerste hun respect afdwong. Ik heb genoten van je brutaliteit en je lef om alles te proberen, je gegrom tijdens het eten en tijdens het spelen. Ik zal je missen kleine meid!
De kans is groot dat we elkaar nog eens gaan zien, want je blijft in valkenburg, waar je mag gaan wonen bij Maurice en Gwen.
Je zal je zusje en broertjes wel gaan missen, maar je krijgt er een grote broer voor terug, Mr. Beau Jangles!
Heel veel geluk in je nieuwe huisje bij je nieuwe baasjes en dat jij en Beau maar beste vriendjes mogen worden!
Een hele dikke knuffel van Romy

Reactie eigenaar:
Hallo Romy,
het gaat echt ontzettend goed met Izzy. Wat een vrolijk poesje is het, ze knort de hele tijd.
Onze kat was in het begin een beetje verontwaardigd met zo'n kleine spring in het veld erbij, maar nu beginnen ze al samen te spelen.
Ze is al gewend en rent het hele huis op en af. En als ze daarna bekaf is, komt ze lekker bij ons liggen slapen.
Over twee weken krijgt ze haar nieuwe entingen en wordt ze meteen gechipt.
We zullen je op de hoogte houden.
Groetjes,
Maurice en Gwen

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 08-07-2007
Hummer
115

Mooie, dromerig Hummer...ook jij bent nu uitgevlogen.
Wat een apart kereltje ben je toch. Apart om te zien, maar zeker ook apart qua karakter. In het begin wilde je niet zoveel met me te maken hebben. Je vond het prima dat ik er was en je aaide, maar liever was je in je eigen wereldje aan het spelen. Je ging lekker je eigen gangetje en nam rustig de tijd om de wereld om je heen te ontdekken.
Maar op een gegeven moment begon je mijn gezelschap toch meer te waarderen. Lekker wegkruipen in mijn nek en een dutje doen vond je toch wel heel lekker. En eenmaal ontdekt hoe fijn kroelen kan zijn, wilde je meer en meer. En na een tijdje leerde je ook hoe je je motortje moest starten. En dat motortje bleek te lopen zoals je van een Hummer verwacht!
Als ik thuis kwam zat je plat op je kontje bij de deur te wachten. En altijd kreeg ik die speciale blik van je, vergezeld van een vette knipoog.
Wanneer je moeder en broertje aan het eten waren, stelde jij de maaltijd even uit en kwam je eerst even je knuffeltjes halen.
En nu ben je op weg naar je nieuwe thuis. Je gaat wonen bij Emmy, Jos en Loes, in Belgïe.
Emmy kijkt dagelijks even op onze website en ineens was jij daar...en Emmy kon niet om je heen...jij was het rode katertje waar ze al zolang van droomde.
Je gaat het goed krijgen mannetje. Je krijgt 2 kattenvriendjes en er is zelfs een hondje om mee te spelen! Daarnaast is er bijna altijd wel één van je lieve baasjes thuis, dus je hoeft je nooit eenzaam te voelen. Beter kan het niet toch?!
Nou lief jochie, ga lekker genieten van het mooie leven dat je voor de boeg hebt!
Dag klein Hummertje van me, ik zal je missen!
Dikke knuffel en een kus op je koppie.
Veel liefs,
Welmoed

Reactie eigenaar:
Hummertje, nu Frodo, woont sinds zondag bij ons. Wij vonden Hummertje ook een zeer leuke naam, maar het leek iets te veel op Hubertje, de naam van een ander katertje van ons. (ook een ex-opvangkatje van de VZW, van opvangmama Lilian). En omdat hij wel wat weg had van een hobbit, vonden wij de naam Frodo wel passen bij hem. En het is een naam met karakter uit een hoogstaand literair werk. Dat is toch een eer, niet ??
Dus Frodootje woont nu in Alken, in Belgisch Limburg en het is echt een superkitten!!! Hij voelde zich hier onmiddellijk thuis en zijn huisgenootjes, Oscar en Hubert, en het hondje Charlie vinden zijn aanwezigheid ook al heel normaal.
Hij is heel erg zelfstandig, maar tegelijkertijd ook ontzettend lief.
Het is een hongerig beertje...en hij heeft het vooral op hondenbrokjes gemunt!?!
Ook stelt hij het gezelschap van mensen bijzonder op prijs.
Nu, Frodootje kan zich hier volledig ontplooien...veel mag, niets hoeft...hij geniet van de vrijheid en ontpopt zich tot een ongelooflijk pienter ventje...en wij...wij genieten met volle teugen van deze kleine droedel die zijn eigen plekje in ons gezinnetje al vlug heeft ontdekt ! Welmoed, bedankt! You did a great job !!
Knuffel en likje van Frodo
Groetjes van Jos, Emmy en Loes

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 07-07-2007
Dana
120

Dag liefje, Vandaag was jouw dag en die van jouw nieuwe baasje natuurlijk.
De mijne was 't zeker niet. Je hebt hier 6 weekjes vertoefd en in die tijd ben ik erg gehecht aan je geraakt.
Natuurlijk hecht ik me aan al m'n opvangkatjes, maar jij was toch wel bijzonder. Misschien komt het doordat je zo ziek en mager was toen je binnen kwam. Zo kwetsbaar. Je wilde niks anders doen dan eten en slapen. Dat slapen gebeurde
maar op een plaats, mijn voeten! Geen andere optie mogelijk. Je verplichte mij om te blijven zitten waar ik zat, want oh wee als ik opstond! Dan kreeg ik de wind van voren. Maar ik vond het heus niet erg, ik genoot ervan, van jouw luid
gespin.
Aanhankelijk is een woord dat heel goed bij jou past. Overal waar ik was, was jij ook. Jij was mijn schaduw.
En als je me even kwijt was miauwde je heel hard en dan wist ik dat ik je moest komen zoeken.
Een prachtig katje ben je geworden, dat mag gezegd worden. Ik begrijp dan ook heel goed waarom mevr. Heijenrath op jou gereageerd had. Eén blik op jou werpen en je bent verkocht. Zo ook jouw nieuwe baasje vandaag. Binnen een minuut was het gepiept. Een blik op jou en ze wist het, jij ging mee! En even later was het zover; heel dapper liep je het  reismandje in en heel dapper deed ik het deurtje dicht. Shit, wat ga ik je missen!
Daar ging je dan, op weg naar je permanente plekje waar je het heel goed zult krijgen, precies wat jij verdient!
Dag liefje, je hebt een speciaal plekje in m'n hart.
Liefs Romy

Reactie eigenaar:
Hallo Romy.
Met deze mail wil ik je even melden hoe het gaat met Dana.
Het gaat prima met haar. Met de kater verstaat ze zich al prima (eet uit zijn bakje) en neust met hem.
De kat deed een beetje moeilijk, maar het gaat steeds beter, dus dat komt wel goed.
Groetjes Marjo

Foto bij eigenaar gemaakt:

Geplaatst op 07-07-2007
Muchu
26

Hallo Muchu,
Ik weet nog toen je aankwam,samen met je 3 broertjes,zusje en mama.
Helemaal ondervoed,maar oh zo lief. Jullie waren een droomnestje.
Ik heb jullie stuk voor stuk moeten laten gaan, en jou als laatste.
Telkens keer weer met pijn in het hart, maar ik weet dat je het daar wel naar je zin gaat hebben, want ik heb je 4 speelmaatjes ontmoet. Dat komt wel goed.
Ik weet dat je mss niet veel meer aan ons gaat denken, maar wij nog wel heel veel aan jou. Braaf zijn en tot gauw.
Dikke kus Matthias en Kim XXX

Geplaatst op 07-07-2007
Mercedes en Dodge
115

Tja Mercedes, je bent weg...meisje wat zal ik jou missen.
Ik weet niet hoe ik moet uitleggen wat een bijzonder poesje jij was.
Vanaf het eerste moment hadden wij samen die speciale klik. Ik zag jou, jij zag mij...en we waren beiden verkocht. Het liefste had ik je zelf geadopteerd, maar het is hier zo'n poezendrukte in huis, je zou hier niet op je plaats zijn. De aandacht delen met al die andere poezen is niet goed voor jou. Je hebt zoveel behoefte aan aandacht en liefde.
Ik maakte me wel zorgen. Zou het perfecte baasje voor jou verschijnen? Zou er iemand zijn die jou kon geven wat je nodig hebt?
En toen opeens was Tineke daar! Zij werd hopeloos verliefd, alleen al bij het zien van je foto.  Natuurlijk wilde ik weten wat ze jou te bieden had...nou, dat zit wel goed! Tineke heeft veel tijd voor jou en vindt het erg gezellig om een echte knuffeltante in huis te hebben. Ik ben er van overtuigd dat zij precies het baasje is dat jij nodig hebt.
En ze had nog meer goed nieuws...ze werd namelijk ook verliefd op jouw lieve zoontje Dodge! Jullie gaan lekker samen bij haar wonen.
En zo zijn jullie vandaag op reis gegaan, helemaal naar Middelburg notabene. De bestemming? THUIS! Jouw eigen thuis, zo verdiend! Geniet ervan meisje en laat je lekker verwennen door Tineke.
Mercedes poppeltje, ik laat je met pijn in mijn hart gaan, maar ik weet dat jij het heel goed getroffen hebt en dat maakt me toch ook weer heel blij.
Een heeeeeele dikke knuffel en mijn hand zachtjes op je mooie buikie.
Ik zal nog vaak aan je terug denken...
Liefs,
Welmoed

Geplaatst op 07-07-2007
Dodge en Mercedes
115

Kleine stoere Dodge...weg ben je.
Geen klein manneke meer dat op me af komt stormen als ik de deur open doe.
Geen klein katerbuikje meer om te aaien...geen likjes meer aan mijn handen.
Geen neusje dat in mijn gezicht drukt, geen kleine pootjes meer in mijn handen.
Dat is jouw plaatsing vanuit mijn belevingswereld gezien.
Maar...het gaat natuurlijk niet om mij, het gaat om jou!
Wel een geweldig, warm thuis.
Wel een liefdevol baasje enorm blij is dat jij in haar leven bent gekomen.
Wel een heel leven voor je, om te spelen, kattenkwaad uit te halen en te genieten.
Ach Dodge, als ik het zo op een rijtje zet moet ik mijn eigen gevoel maar snel vergeten.
Ik ben enorm blij voor jou, je gaat het goed krijgen bij je nieuwe baasje, Tineke.
En het doet me goed te weten dat je de lange reis naar Middelburg niet alleen hoeft te maken. Want om deze plaatsing nog mooier te maken, is jouw mama Mercedes lekker met je mee. Samen gaan jullie het leven van Tineke mooier maken...en zij zal er zeker voor zorgen dat jullie ook een heel mooi leven krijgen.
Kleine vent, ik weet dat jij mij snel zal vergeten. Maar ik zal zeker nog vaak aan jou denken...telkens met een glimlach!
Dikke knuffel en mijn hand om jouw pootje.
Liefs,
Welmoed

Geplaatst op 05-07-2007
Mika
12

Mika is een echte survivor.
Mammapoes, veel te klein, amper 7 maanden oud, beviel van een vierling. Ze wist niet wat ze moest met haar kindertjes, zo onervaren en zo jong... Helaas stierven er al vrij snel 3 kinders, mamma wist echt niet wat ze ermee moest.
Haar laatste kindje Mika, 5 daagjes oud, leefde nog en werd snel apart genomen. Gelukkig nu in onze VZW.

Reactie eigenaar:
Hallo Francis,
Gisteren was het dan zover, wij hebben Mika opgehaald bij Hanne in Leuven, en vanaf het eerste moment is zij mijn lieverdje, zij is super klein en totaal vrij in haar gedrag. In de auto hebben wij haar ook los  gelaten en dat vond zij prima, lekker door het raam kijken en op schoot zitten bij mijn zoon, als ze moe was kroop zij in haar caddie om (met het deurtje open)  te gaan slapen. Zij is z
Geplaatst op 05-07-2007
Mia
07

We kregen een melding uit Munsterbilzen...er was een moederpoes met 3 kittens gevonden.
De meldster stond ons niet al te vriendelijk te woord "De katten in de opvang, anders maak ik ze af" luidde de boodschap.
Nu weten onze GSM dragers wel met dit soort dreigementen om te gaan. Na wat duidelijke taal was normaal overleg mogelijk.
Moederpoes is nu bij ons binnen met twee van haar kittens, de derde wordt nog gevangen.

Ik ben Mia! Ik lijk helemaal niet op mijn zusje Pia. Zij is een pantertje en ik ben een tijgertje met witte pootjes. Mijn vachtje is lekker fluffy en zacht. Het weet precies nog niet goed of het nu lang wilt groeien of niet. Ach ja, wat maakt het ook uit? Mijn karaktertje is wat telt, toch! Ons gezinntje is nog niet zo lang bij de mensen, daarom zijn we nog een beetje voorzichtig... maar oeoeoe wat kriebelt het in mijn buikje van nieuwsgierigheid!
Ik vind verstoppertje spelen erg leuk, maar de wereld verkennen met mijn neusje in de lucht heeft ook wel wat!
Ik eet heel graag brokjes kip, maar af en toe knus bij mama drinken is ook nog fijn. We mogen toch nog even kitten blijven, mama?

Geplaatst op 04-07-2007
Diablo
120

Lieve Diablo,
Jij was een van de veertien katjes die ik redde van een lelijke boer in Tongeren. Met m'n wagen volgeladen reed ik naar jullie nieuwe opvanggezinnen. 13 katjes sliepen, eentje was wakker en keek me met z'n diepgroene ogen aan, Jij!
Oké dan dacht ik, jij gaat mooi met mij mee. En dat was een feest! Niet alleen voor jou, maar zeker ook voor mij!
Aan herinneringen zal het me niet ontbreken, daar hebben die zes weken opvang van jou wel voor gezorgd.
Het toppunt is de wandelingetjes door m'n huis met jou aan mn broek vastgeklemd; trap op, trap af met jou aan mn zijde.
Ineens reageerde daar Cynthia. Ze had je al langere tijd in de gaten gehouden en toen je vorige week nog altijd niet geplaatst was vond ze het toch wel tijd worden om naar jou te komen kijken. Toen ze je zag kon ze niet begrijpen dat jij nog geen baasje gevonden had, precies wat ik ook al lange tijd dacht! Waarschijnlijk wist je dat geduld beloond wordt jongen, want bij Cynthia ga jij het heel goed krijgen.
Afgelopen woensdag kwam ze je halen. Het mandje stond nog niet goed en wel op de grond of je zat er al in!
En je hebt gelijk; ik zou ook graag bij deze lieve dame willen wonen als ik jou was.
Je zult volop genieten van haar liefde en aandacht, en terecht, dat heb je verdiend!
Het ga je goed ventje! ik zal jou missen.
Liefs Romy

Reactie eigenaar:
Hier een berichtje van MIJ, Elmo (leuk he mijn nieuwe naam!!!)
 
Allereerst wil ik even zeggen dat ik het super naar mijn zin heb gehad bij jou, maar hier bij mijn nieuwe papa, mama en Ruben heb ik het ook super naar mijn zin. Toen ik gisteren aan kwam mocht ik meteen het hele huis verkennen en weet je onderweg kwam ik 4 nieuwe broertjes tegen, gaaf he!  Ik wilde natuurlijk meteen met ze spelen maar zij wilden eerst als het ware  "de kat uit de boom kijken". Jinx de benjamin tot nu kwam kennis maken, hij was eigenlijk niet zo lief tegen me, maar dat gaat langzaam maar zeker beter. Dobby, Timon en Balou vinden mij wel interessant en komen steeds aan mij snuffelen. Omdat het gisteren al laat was hebben mijn papa en mama een kamertje voor me gemaakt met leuke speeltjes, lekker eten, drinken en een kattenbak, waar ik alleen kon zijn om rustig te wennen. Ik heb ze meteen laten weten dat ik het daar niet mee eens was, maar uiteindelijk vond ik het prima om een nachtje alleen te slapen. Ik hadvanochtend energie voor 10 en heb lekker gespeeld met alles wat ik tegen kwam. Ook heb ik een paar keer lekker een dutje gedaan bij mijn nieuwe mama. Ik heb haar de hele dag aan de voet gevolgd, ik wilde niet dat ze me alleen liet. Hier in huis hebben ze van die gekke luikjes in de deur, heb ontdekt dat als ik erdoorheen loop, ik in een heel andere ruimte kom! echt stoer!!! Ook de kattenbakken hebben zo'n klep, heb laten zien dat ik daar absoluut niet bang van wordt! Vanavond mag ik lekker op het grote bed slapen bij de rest van de katten en als er dan nog een plekje over is dan mogen papa en mama er ook nog bij! Ik laat snel wat van me horen en natuurlijk zal ik ook nog ff poseren voor een magnifiek kiekje van mezelf! tot snel
pootje Elmo

Geplaatst op 04-07-2007
Troelala
105

Dag lief meisje, dag lieverd,
Jouw binnenkomst 5 weken geleden in mijn huiszal ik niet snel vergeten.... die was wel heftig.
Je was bij ons thuis een echt schatje, een knuffelkontje, gewoon een lief, gezond en bescheiden katje.
Je gaat wonen bij hele lieve mensen. Een mama met 3 grote lieve kinderen. Ze zijn allemaal heel blij met jou komst en dat je verwend gaat worden, daar is geen twijfel over mogelijk. Je krijgt een grote broer, een ander katje van onze vzw, dus vervelen zul je je daar niet.
Even een dagje op de tandjes bijten, je zal even moeten wennen in een nieuw huis, met nieuwe mensen, zonder Spook en Taartje. Maar we zullen aan je denken en vertrouwen erop dat je je snel zal thuis voelen.
Dag lieve kleine troel, het ga je goed .........
Opvangmama Josette

Geplaatst op 03-07-2007
Pastis
12

Dag iedereen! Ik ben Pastis, het broertje van Pinot en Birlou. Ook ik werd dus gedumpt in een veld toen ik nog maar enkele dagen oud was, met het navelstrengetje nog aan mijn buikje. Onze opvangmama snapt niet dat er iemand zo stom is geweest om ons te dumpen! We zijn namelijk prachtige grijze tijgertjes! Wij zijn heel lief en knuffelen heel graag!
Momenteel ben ik de grootste van het nest en ik eet dan ook zeer goed. Ik ben een echte levensgenieter en als ik mijn papflesje krijg kwispelt mijn staartje van genot! Graag wordt ik samen met mijn broertje Birlou geplaatst, wij zijn namelijk dol op elkaar! Mijn opvangmama zegt dat ik een donzig bolletje geluk ben, zodus; wie stelt zich kandidaat om instant gelukkig te worden?

Klik op onderstaande link voor een leuk filmpje van de kittens:
http://s78.photobucket.com/albums/j96/leenw/?action=view

Geplaatst op 03-07-2007
Birlou
12

Dag iedereen! Ik ben Birlou, het broertje van Pastis en Pinot. Een tijdje terug werden mijn broertjes en ik gedumpt in een veld. Gelukkig vonden we een tijdelijke thuis bij een opvanggezin. Mijn opvangmama vind me een echte hartenbreker en zou me bijna zelf willen houden, maar nog liever heeft ze dat mijn broertje Pastis en ik ergens samen een mandje krijgen. Pastis en ik zijn namelijk twee pootjes opGeplaatst op 03-07-2007
Pinot
12

Dag iedereen! Ik ben Pinot, en volgens mijn opvangmama ben ik een klein wondertje!
Ik werd gedumpt in een veld toen ik een paar dagen oud was, mijn navelstrengetje hing zelfs nog aan mijn buikje!
Toen ik gevonden werd was ik helemaal verzwakt, ik kon zelfs niet meer aan mijn papflesje zuigen. Gelukkig werden me in spoed de juiste zorgen gegeven in de vzw en toen mochten ik en mijn broertjes naar de opvangmama waar we nu zitten.
Ik ben de kleinste van de bende en was in het begin een beetje een zorgenkindje; ik heb mijn opvangmama een paar keer heel ongerust gemaakt toen ik niet wou eten en een lichte blaasontsteking heb gehad.
Nu ben ik echter een stoere sterke tijger aan het worden! Mijn flesje drink ik genietend leeg en daarna knuffel ik graag heeeeeel lang met mijn opvangmama. Na een tijdje zegt ze dan:Geplaatst op 03-07-2007
Ambrose en Arie
02

Dag Arie en Ambrose,
Jullie waren 4 weken oud toen jullie bij mij kwamen, heel erg klein en heel onhandig in de dingen die jullie deden. Dit veranderde heel snel: jullie groeiden goed en jullie ontwikkelden heel erg snel.
Nog geen 2 weken later had zich al een gezin gemeld, omdat ze interesse in Arie hadden. Ze zijn toen komen kijken en gevallen voor de charmes van zowel Arie als Ambrose en hebben besloten dat jullie allebei mee mogen.
Ik was heel erg blij dat jullie bij elkaar konden blijven en terecht kunnen bij dit heel leuke gezin. Na een verblijf van 5 1/2 week hebben ze jullie opgehaald.
Ik hoop dat jullie een hele leuk tijd tegemoet gaan en ik hoop dat het gezin net zoveel van jullie zal genieten als dat ik heb gedaan.
Bedankt voor alles wat ik van jullie heb geleerd en veel plezier in de toekomst!
Jullie opvang-mama Marjolijn

Geplaatst op 03-07-2007
Arie en Ambrose
02

Dag Arie en Ambrose,
Jullie waren 4 weken oud toen jullie bij mij kwamen, heel erg klein en heel onhandig in de dingen die jullie deden. Dit veranderde heel snel: jullie groeiden goed en jullie ontwikkelden heel erg snel.
Nog geen 2 weken later had zich al een gezin gemeld, omdat ze interesse in Arie hadden. Ze zijn toen komen kijken en gevallen voor de charmes van zowel Arie als Ambrose en hebben besloten dat jullie allebei mee mogen.
Ik was heel erg blij dat jullie bij elkaar konden blijven en terecht kunnen bij dit heel leuke gezin. Na een verblijf van 5 1/2 week hebben ze jullie opgehaald.
Ik hoop dat jullie een hele leuk tijd tegemoet gaan en ik hoop dat het gezin net zoveel van jullie zal genieten als dat ik heb gedaan.
Bedankt voor alles wat ik van jullie heb geleerd en veel plezier in de toekomst!
Jullie opvang-mama Marjolijn

Geplaatst op 02-07-2007
Balou
26

Ze hebben je samen met je 2 broertjes,2 zusjes en mama bij mij geplaatst, jullie waren allemaal ondervoed. We hebben er dadelijk werk van gemaakt en hebben jullie op gewicht gekregen.
Maar dan kwam de dag dat ze naar je kwamen kijken. Ja het was zeker, ze waren weg van je, net zoals ik en ze zijn je vanmiddag komen halen.
Het was niet gemakkelijk om je mee te geven. Ik weet wel dat het daar goed gaat hebben maar toch ...je was mijn pluizebolleke!!! Mijn oogappeltje!!!
Ik zal je nooit vergeten Balou en er zal er ook nooit nog zo één zijn als jij.
Ik zal je missen.
Dikke knuffel Kim en Matthias

Reactie eigenaar:
Nou, de terugreis naar Emmen ging heel goed.
Lekker rustig geslapen, soms even wakker van het remmen en optrekken, maar voor de rest vlekkeloos.
Direct bij thuiskomst was het al een heertje, het duurde dan ook niet lang voordat Balou bij ons lag op de bank en in een diepe slaap viel.
We hebben wat foto's gemaakt die gaan we in een compilatie toe sturen.
M.v.gr. Roy en Debbie

Geplaatst op 02-07-2007
Xena
26

Xena, je kwam samen binnen met je zusje,je 3 broertjes en je mama. Jullie waren allemaal ondervoed. We hebben er meteen werk van gemaakt om jullie op gewicht te krijgen en dat is ook gelukt.
Je was net als de rest speels en toch heel rustig.
De dag dat je nieuwe baasje kwam kijken was iets minder, maar toen ik met haar had kennis gemaakt wist ik meteen dat dat goed kwam. Je krijgt er tenslotte 7 nieuwe broertjes en zusjes bij, dus alleen zitten zul je niet.
Toch was het daarstraks niet gemakkelijk om afscheid te nemen...je blijft een kitten uit mijn eertste nestje! Een nestje om NOOIT te vergeten!
Dikke knuffel Kim en Matthias

Reactie eigenaar:
Hallo, hier ben ik al.
Ik heb Misu naast mij op de zetel gezet, in een transportbakje zonder deurtje, op haar oude lapjes. Ze heeft geslapen tot een half uurtje geleden. Toen hebben we een aai en knorsessie gehouden en daarna vond madame het wel het moment om eens rond te gaan kijken en een beetje te eten.
Af en toe komt ze efkes langs voor een bemoedigend aaike en dan is het weer verkennen geblazen. Ze is nog wreed onder de indruk van de grote ruimte, maar ze heeft mij ondertussen als steun en toeverlaat geaccepteerd en vindt het een stuk minder eng als ik met haar meega.
Komt wel goed met Misu maar ik hou jullie op de hoogte hoor!
Groetjes Kim

Geplaatst op 01-07-2007
Benjamin
13

Benjamin, jij vrolijk ,guitig ventje.
Het leven is één groot feest voor jou maar vooral mét jou.
Ik ga je aandoenlijke kopje met die gekke oortjes missen, omdat je me altijd, altijd aan het lachen kreeg.
Ik wens je heel veel plezier toe bij Guy en Shalon.
Opvangmama Suzanne

Geplaatst op 01-07-2007
Hera en Zion
26

Hera, je kwam samen binnen met je 2 broertjes en 2 zusjes en je mama. Jullie waren allemaal ondervoed. We hebben jullie meteen onder onze vleugels genomen en samen met je mama allemaal er bovenop geholpen. Jullie waren een pracht nestje.
Uiteindelijk was jij mijn lieveling geworden en zou je normaal hier bij ons blijven.
Maar het lot heeft daar anders over beslist en nu ga je met je broertje mee.
Daarmee heb ik nu ook de minder leuke kant van gastgezin te zijn ontdekt.
Maar ik zal zal je niet vergeten, ook al weet ik dat je goed terecht bent gekomen, en dat je bij Zion bent om daar de buurt onveilig te maken :-)
Mijn lieve schat, braaf zijn! Je zit in mijn hartje.
Dikke kus Matthias en Kim

Reactie eigenaar:
Alles is prima gegaan. Toen we thuiskwamen paste Harry zich het snelste aan, want Zion had op het begin nog veel schrik van al de nieuwe geluiden en personen. Maar nu spelen ze er op los en zijn ze al goed gewend aan al de dingen. Nu zijn ze fijn aan het slapen, want ze waren moe van het spelen en het klimmen op de krabpaal die we pas nieuw hebben van gisteren.
Wat de naam betreft; we blijven hem Harry noemen;-)
We merken dat zij ook hun mama missen, maar zodra ze een kik geven zijn we al daar om hen te troosten en bovendien hebben ze ook veel aan elkaar  denken we:-)
De volgende keer dat we nog eens iets laten weten zullen we ook een fotootje meesturen;) Tot de volgende!! Xx van Harry en Zion, en van Cynthia en de rest van de familie:)

Geplaatst op 01-07-2007
Zion en Hera
26

Zion, je was juist 4 weekjes toen je met je 2 broertjes en zusjes en je mama bij ons kwam.
Je zat samen met heel de famillie onder gewicht. We hebben ervoor gezorgd dat jullie er alle 6 bovenop zijn gekomen.
Die 5 weken dat je bij ons was hebben we van je genoten. Het was heerlijk om naar je te kijken als je aan het spelen was, want dat was je favoriete bezigheid.
Je bent samen met Harry de eerste die weggingen. Het was moeilijker dan ik had gedacht, maar ik weet dat je samen met je broertje een goede thuis gaat krijgen.
Zorg goed voor je broertje!
Dikke kus Matthias en Kim


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
  • VZW Zwerfkat in Nood II op Facebook
  • VZW Zwerfkat in Nood II op Twitter
  • VZW Zwerfkat in Nood II op YouTube
ANBI Status
Provincie Limburg