Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JUNI 2007 hebben 41 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 28-06-2007
Paultje
15

Reactie eigenaar;
Hoi!

Ik ben Otis, vernoemd naar Otis Redding. Eerst heette ik Paultje maar inmiddels heb ik door dat Otis mijn nieuwe naam is! Mijn mama zei tegen me dat aangezien ik haar altijd zo goed help met typen ik zelf maar even moest laten weten hoe het met mij was, en dat kan ik ook prima zelf.

Ik had mijn nieuwe mama al een paar keer gezien, maar toen ze mij kwam halen en in het reismandje stopte vond ik dat toch wel een beetje eng. Vooral in de auto heb ik heel hard moeten piepen, maar gelukkig was het maar een kort ritje. Ik ging een heel groot huis binnen en daar werd ik op de grond gezet. Het deurtje van het reismandje ging open en na 1 seconde ging ik het huis al verkennen, want ik ben totaal niet bang aangelegd! Ik heb 2 uur door het huis gescharreld en de hele tijd liep er een rood-witte poes vlak achter me aan maar daar heb ik me niks van aangetrokken, want gelukkig deed Ruby me niks. Wat was het allemaal spannend zeg! Toen ik alles goed verkend had ben ik lekker bij mijn mama op schoot gaan slapen, daar lig ik namelijk het liefst, als het even kan zo dicht mogelijk bij haar gezicht dan kan ik namelijk goed haar ogen wassen, al geloof ik dat mama dat niet altijd lekker vindt. Toen ik lekker op schoot lag te knorren kwam nog een andere poes, een zwart-witte die Brinka heet, de kamer in. Maar toen die me zag deed ze heel erg gemeen blazen naar mij terwijl ik gewoon vriendjes wilde maken. ‘s avonds laat heb ik nog heerlijk gespeeld, er is hier heel veel speelgoed! Muisjes, balletjes, lintjes, hengeltjes, een heel stoere speeltunnel, propjes, autosleutels, afstandsbediening, schoenveters, mobiele telefoon, kabels, maar met die laatste dingen mag ik allemaal niet spelen. Mijn favorietjes zijn een hengeltje met een belletje en veertjes eraan en de opwindbare muis. Als ik het geluid van het opwindmotortje hoor dan word ik helemaal wild! ‘s Nachts vond mijn mama het beter dat ik op een aparte kamer ging, omdat Brinka niet zo aardig tegen me had gedaan. Nou, daar was ik het niet mee eens hoor! En dat heb ik laten horen ook! Ik heb net zo lang gegild totdat ze me er weer hebben uitgelaten, hahahaha. Ik durf best in dezelfde kamer als Brinka want ik ben heel stoer. Toen ben ik lekker bij mijn papa en mama in bed gekropen en daar heb ik heerlijk geslapen.
Inmiddels is Brinka niet meer zo boos op mij, ik mag zelfs bij haar onder het bed slapen maar als ik te dicht bij kom of als ik haar laat schrikken dan krijg ik nog wel een flinke tik.

Ik kan het beter met Ruby vinden, die vond mij meteen wel lief. Ik speel best veel samen met Ruby, en samen rennen we met onze staartjes vrolijk omhoog luid piepend door het hele huis. Dan jaag ik haar achterna en dan spring ik gewoon pardoes bovenop haar en Ruby vindt het meestal wel goed, alleen soms heeft ze er genoeg van en dan deelt ze ook een waarschuwingsklap uit maar nooit heel hard. Ruby leert me ook allerlei stoute dingen zoals aan de onderkant van het bankstel krabben en met de kabels van de tv spelen enzo. En als ik iets een beetje eng vind en ik kan niet bij mijn mama kruipen, dan mag ik heel dicht tegen haar aan kruipen totdat het enge weg is.

Weet je wat ik ook heel goed kan! ETEN! Ik heb ook wat in te halen want toen ik maar net bij mijn opvangmama was moest ik vreselijk vaak naar de wc en kwam ik niet zoveel bij. Maar nu groei ik als kool! Ik word niet dik omdat ik zo vreselijk veel speel, maar ik heb wel al heel erg lange poten gekregen. Mijn mama zegt dat ik misschien wel een heel grote kater word en de dierenarts zegt dat ook. Ik wil ook graag een grote zwarte kater worden dus daar doe ik heel erg mijn best voor. Bij mijn eten staat ook water en ik vind het prachtig om daarmee te knoeien. Lekker spetteren! Het leukst met water knoeien is nog als het in een glas van papa of mama zit, dan maak ik als ik de kans krijg alles nat (mama, mama’s krant, of haar nieuwe Harry Potter boek enzo).

Ik heb het er allemaal maar druk mee, spelen, spelen, spelen, groeien, veel bij mijn mama en papa slapen, eten… Maar het bevalt me wel. Ik heb het prima naar mijn zin in mijn nieuwe huis met mijn nieuwe papa en mama en Brinka en vooral Ruby. Zo, nu heb ik genoeg getiept, ik ga nog wat spelen!

Groetjes van Otis!

Geplaatst op 27-06-2007
Mickey en Semmy
33

De ochtend van de uitvliegdag heeft onze Mickey nog lekker liggen sabbelen aan de kleren van de opvangmoeder. Dit was het enige katje dat nog heel veel aandacht vroeg. Maar 's morgens om 10 uur stond het nieuwe baasje van Mickey en Semmy al voor de deur. Het baasje wilde zelf nog snel even van de katjes genieten voordat haar zoontje uit school kwam.
Wat heel fijn is voor de poesjes is dat ze samen weg gingen en niet alleen. De nieuwe namen van de katjes zijn Kees en Boefje.
Na een telefoontje de volgende dag bleek dat ze al aardig gewend waren en door het hele huis waren aan het ravotten.
Kees en boef veel geluk in jullie nieuwe huis!
Opvangmama Pia

Geplaatst op 27-06-2007
Mimi
33

Na een hele dag gespeeld te hebben met haar broertje was het Mimi’s tijd om opgehaald te worden. Ook dit baasje stond precies op tijd op de stoep. Het duurde dit baasje ook te lang voordat ze haar konden komen halen.
Voor het nieuwe baasje was het even spannend of Mimi met haar oude kat vriendschap kan sluiten, maar we hebben daar alle vertrouwen in, want ze was het enige meisje in het nest en met drie ondeigende broertjes heeft ze heel wat te voorduren gehad. En het leukste van alles is dat ze Mimi blijft heten.
Opvangmama Pia

Geplaatst op 27-06-2007
Yoep
33

Nadat Mimi weg was heeft Yoep de hele familie lopen zoeken wat best wel zielig was voor hem. Hij miauwde en kreeg maar steeds geen antwoord.
Daarom hebben we Yoep nog even verwend en geknuffeld totdat het zijn tijd was om weg te gaan.
Yoep blijft in de familie en we zullen hem in de gaten houden.
Yoep gaat nu door het leven als Nerdje.
Opvangmama Pia

Geplaatst op 27-06-2007
Semmy en Mickey
33

De ochtend van de uitvliegdag heeft onze Mickey nog lekker liggen sabbelen aan de kleren van de opvangmoeder. Dit was het enige katje dat nog heel veel aandacht vroeg. Maar 's morgens om 10 uur stond het nieuwe baasje van Mickey en Semmy al voor de deur. Het baasje wilde zelf nog snel even van de katjes genieten voordat haar zoontje uit school kwam.
Wat heel fijn is voor de poesjes is dat ze samen weg gingen en niet alleen. De nieuwe namen van de katjes zijn Kees en Boefje.
Na een telefoontje de volgende dag bleek dat ze al aardig gewend waren en door het hele huis waren aan het ravotten.
Kees en boef veel geluk in jullie nieuwe huis!
Opvangmama Pia

Geplaatst op 26-06-2007
Bruni
118

Lieve Bruni,
Onze eerste opvangkat laten gaan, was moeilijk, maar jij als onze laatste zeker net zo. Maar wie weet, het blijft kriebelen, dus ik zeg zeker nooit nooit.
Het is zo'n fijn en dankbaar werk. Ze komen vaak in zo'n moeilijke omstandigheden binnen en gaan dan weer gezond en wel een nieuw leventje tegemoet. Echt super om te doen.
Jij was er daar n van Bruni, maar zeker een klein poezemeisje die we nooit zullen vergeten. Je was zo bang toen je binnen kwam en nu, na vier maanden bij
ons te hebben gewoond, ben je zo uitgegroeid tot een echt maatje. Je liep me echt overal achtterna. Als onze katten kwamen knuffelen, stond jij er naast en
eiste ook je knuffels op. Als ik thuiskwam, zat jij al vr de deur op de trap op me te wachten. Je gekke capriolen zullen we gaan missen, je waterfestijn
bij de kraan, je ongelooflijke energie. Maar ik weet zeker dat onze planten er blij mee zijn. Die liet je maar niet met rust. Hele hopen aarde lagen er
altijd naast, maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij h meisje.
En wij zijn niet de enigen die je gaan missen. Caya mist je nu al. Ze vindt het maar wat raar dat haar grootste vriendinnetje weg is. Ze weet niet goed hoe
ze haar energie nu kwijt moet. Ik moet zeggen dat dat wel moeilijk is. Ik heb toch een beetje het idee dat we je van je grote vriendin hebben gescheiden,
maar aan de andere kant heeft Caya natuurlijk ook nog drie poezevriendjes hier en jij krijgt er ook een heel leuk speelkameraadje bij.
Jij gaat gelukkig heel dichtbij ons wonen in Brunssum. Misschien kunnen we je nog eens komen opzoeken. Je gaat daar wonen bij Charlie, die net haar zus
heeft verloren en daar nog heel verdrietig van is. Jij mag haar nu gaan opfleuren. En dat gaat vast lukken meisje. Je zult even tijd nodig hebben, maar
het komt vast goed. Ik weet zeker dat je daar heel erg verwend gaat worden.
Dus zet 'm op meisje! We zullen je zeker nooit vergeten.
Een hele dikke kus van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal en een kopje van je poezevriendjes Mowgli, Nala, Balou en Caya.

Foto bij eigenaar gemaakt: Bruni (rechts) met haar maatje Charlie.

Geplaatst op 25-06-2007
Tiesto
120

Lieve Tisto,
Zo klein en zo mager als je was toen ik je voor het eerst zag, zo stoer en sterk was je toen ik je vandaag voor het laatst zag.
Vandaag ben je opgehaald door je nieuwe baasje en jongen, wat ga jij het daar goed krijgen! Slapeloze nachten had kleine Zo van het wachten op jouw komst, maar vandaag was daar dan eindelijk jullie grote dag.
Je broertjes en zusjes zullen hun ondeugende speelkameraadje missen. Maar ik ook! Ik zal onze knuffelmomenten missen, jouw sprankelende oogjes, jouw zacht gepiep en jouw gespin in mijn nek. Ja, zelfs jouw klimactiviteiten langs mijn benen omhoog zal ik missen.  Ik zal nooit vergeten dat ik jou uren kwijt was en zelfs al naar buiten was gelopen, om te kijken of je stiekem naar buiten was geglipt toen ik even niet keek. Maar ineens vond ik je, slapend in de hangmat van de krabpaal. Zo'n klein hoopje, ik had je niet gezien. Ik heb een uur naar je zitten kijken totdat je wakker werd en luid spinnend bij me kwam zitten.
Dat was ons moment en ik zal het me voor altijd blijven herinneren.
Dag lieve Tisto, kusje op je snoet.
Opvangmamama Romy

Geplaatst op 23-06-2007
Prada
18

Prada is een lekker stoer kereltje die de hele tijd dat hij bij ons was een wedstrijdje met zijn broer Dolce heeft gehouden wie het zwaarste was. Want n ding is zeker, Prada is dol op eten en laat zich dat ook niet afpakken, want dan gaat hij heel stoer grommen. Maar naast eten is hij ook dol op zijn knuffels en daar geniet hij van met luid gespin. Prada is samen met zijn zusje Coco verhuisd en ze krijgen daar samen met hun nieuwe gezin een heel fijn leven met veel liefde en knuffels.
Veel liefs van je pleeggezin Marjolein en Raymond
Geplaatst op 23-06-2007
Coco en Prada
18

Coco kwam binnen als een heel verlegen en schrikachtig meisje die langzaam aan steeds losser en vrijer werd.
Ze vond het niet leuk om opgepakt te worden, maar als je haar dan eenmaal vast had vond ze het wel heerlijk om gekriebeld te worden en dan begon ze heel hard te spinnen. Ook vond ze het heerlijk om samen met haar broers en zusje gezellig in een hangmatje te liggen. Coco is samen met haar broertje Prada naar haar nieuwe gezin mogen verhuizen. En ik ben er van overtuigd dat jullie het daar heel goed gaan krijgen en tot op het bot verwend gaan worden.
Veel liefs van je pleeggezin Marjolein en Raymond.
Geplaatst op 22-06-2007
Dante
111

Dante, lief, timide en kwetsbaar schatje, vandaag ging je naar je nieuwe huisje, je vaste stekje. We hebben je zelf naar je nieuw leventje gebracht. Alles was in gereedheid gebracht, je was meer dan welkom, dat merkten we heel goed.
Dante, meisje, je was erg ziek toen je bij ons kwam, zieker dan verwacht. De kans was groot dat je één oogje zou verliezen, maar gelukkig heb je je beide, mooie kijkers kunnen behouden. Al vanaf dag 1 was je zo’n lief knuffelmieke, zo teder, zo broos. Kusjes waren jou meest nodige medicijnen, zonder kusjes kon je niet functioneren. Je was snel sociaal en toch bleef je ook angstig, bang voor het onbekende. Je was zo kwetsbaar …….
Ik mis jouw kusjes en kopjes, lieve meid. Jouw eigenwijze snoet, die je in de lucht stak als je het weer eens niet eens was met ons. Je verwende snoetje zal ik nooit vergeten, je woont in ons hart.
Dante, ik ben er van overtuigd dat je nieuwe personeel alles zal doen om het jou naar je zin te maken. Laat zien hoe lief je bent meisje, stel je voor hun open, zoals je voor ons deed. Geniet van de liefde van je baasjes Dante, je valt met je kontje in de boter meid.
Nala, Alfred en Manu missen je erg, vooral je vriendinnetje Nala zoekt. Wodan weet niet goed wat hem overkomt, als hij nu blaft is er geen kleine, eigenwijze meid, die hem komt vertellen dat blaffen verboden is.
Dante, meisje je krijgt een nieuw vriendinnetje en vriendje, wordt met hun even goede maatjes als je hier steeds was met de andere poezen. Geniet van je leventje meisje, je hebt het verdiend, dit is jouw gouden mandje……

Reactie eigenaar:
Hoera!
Dante komt nu uit zichzelf naar mij toe. Zij komt nu al knuffelen en ik kan ook met haar spelen. Ook gaat Dante u aan de deur snuffelen als Aristo van de andere kante zit te snuffelen.
Eten doet Dante nu goed. Het oogje ziet er goed uit.  Ben zo blij dat ze nu naar mij toe komt en laat zien dat ze mij gaat vertrouwen. Dante is echt een schat.
Ben van plan morgen Aristo bij Dante naar binnen te laten, dan is het de 7. dag. Wil toch langzaam ermee beginnen, zo hoeft Dante ook niet meer alleen op de kamer blijven zitten.
Knuffel van jullie heb ik aan Dante doorgegeven.

Geplaatst op 21-06-2007
Turbo
24

Joehoe, het is gelukt! Mijn laatste 2 schatjes, Turbo en Bengel, zijn geplaatst!
Maar ook ben ik verdrietig, want ze waren zo veranderd (in hun voordeel natuurlijk) dat dit afscheid wel zwaar valt. Ik denk dan ook nog geregeld aan ze.
Bengel die geeeeen Bengel meer was, had ik het liefst voor mezelf gehouden, maar soms moet je keuzes maken. Je kunt ze natuurlijk niet allemaal houden als opvangmoeder, dan wordt je huis zo vol, haha.
Ik hoop voor jullie dat jullie een super leven krijgen en dat gaat bij deze nieuwe mama ook lukken!
Gelukkig mag ik bij jullie op bezoek komen om te kijken hoe veel mooier en groter jullie geworden zijn. Tot vlug dag mijn schatten, snik snik.
Opvangmama Daniela

Geplaatst op 21-06-2007
Spiderman
107

Vanavond is Spiderman opgehaald, n van mijn eerste twee opvangkittens.
Veel mensen die ik vertel dat ik jonge katjes opvang, zeggen "Dat zou ik niet kunnen, je gaat je toch hechten aan zo'n hummeltje, moeilijk dat ze dan weggaan"
En natuurlijk heb ik me aan Spiderman gehecht, ik heb nu 4 kittens in de opvang, ieder met zijn eigen karakter, eigen dingetjes. Leuk om 's morgens de deur naar de garage open te doen (daar slapen ze 's nachts) en vier van die guppies dolenthousiast de keuken in te zien rennen. Ik weet precies wie er het eerste bij de etensbak is, wie er in mijn broek omhoog klimt om op schoot te zitten, en wie het eerst de hond goedemorgen wenst!
Maar Spiderman (of Figaro, want zo gaat hij heten) krijgt een heeel warm nestje, met een speelkameraadje, en 2 mensen die nu al heel gek op hem zijn.
Dus ik ga Spiderman missen, zeker, ik heb vier weken lang van hem genoten.
Maar het is goed zo, ik hoop dat Monique en Bjorn zijn hele verdere kattenleven van hem zullen genieten!
Opvangmama Marijke

Geplaatst op 21-06-2007
Bengel
24

Joehoe, het is gelukt! Mijn laatste 2 schatjes, Turbo en Bengel, zijn geplaatst!
Maar ook ben ik verdrietig, want ze waren zo veranderd (in hun voordeel natuurlijk) dat dit afscheid wel zwaar valt. Ik denk dan ook nog geregeld aan ze.
Bengel die geeeeen Bengel meer was, had ik het liefst voor mezelf gehouden, maar soms moet je keuzes maken. Je kunt ze natuurlijk niet allemaal houden als opvangmoeder, dan wordt je huis zo vol, haha.
Ik hoop voor jullie dat jullie een super leven krijgen en dat gaat bij deze nieuwe mama ook lukken!
Gelukkig mag ik bij jullie op bezoek komen om te kijken hoe veel mooier en groter jullie geworden zijn. Tot vlug dag mijn schatten, snik snik.
Opvangmama Daniela

Geplaatst op 19-06-2007
Ezra
13

Ezra, jij grote batteraaf. Altijd op zoek naar onraad en ondeugd om uit te halen.
Ik wens Carla veel succes…. ha, ha, nee hoor grote man. Is een grapje.
Ik ga jouw gestoei en geren missen omdat je altijd leven bracht in huis.
Ik wens je heel veel avontuur toe bij Carla.
Opvangmama Suzanne

Geplaatst op 19-06-2007
Elia en Ezra
13

Elia, jij kleine lieve poes.
Op schoot liggen en knuffelen vind je het fijnste wat er is. En gelijk heb je!
Ik ga jouw kusjes tegen mijn neus en jouw uitgebreide wasbeurten missen.
Ik wens je heel veel knuffels toe bij Carla.
Opvangmama Suzanne

Geplaatst op 19-06-2007
Adam
13

Adam, jij rustig koninklijk ventje. Zwerfkat, pfuh, hoe durven ze! Van adel ben je en dat je dat nooit vergeet.
Ik ga je missen, vooral hoe je zo lekker met alle pootjes omhoog bij me kon liggen om op je buikje geaaid te worden.
Ik wens je een heerlijke troon toe bij Marjolein.
Opvangmama: Suzanne

Geplaatst op 19-06-2007
Job
13

Job, jij spinnende levensgenieter.
Jouw ontwikkeling is een sneltrein, ongelooflijk hoe jij al rondloopt en kopjes geeft. Maar vooral jouw motor zal ik missen. Dat continue aanwezige loeiharde geluid van tevredenheid.
Ik wens je heel veel geluk bij Mariet en Ger.
Opvangmama Suzanne

Geplaatst op 18-06-2007
Onyx
114

Lieve Onyx en Elfje,
Met jullie mooie zwarte vachtje en jullie prachtige oogjes hebben jullie veel harten gestolen. In het begin hebben jullie even moeten wennen, maar nu weten jullie heel goed wat wij met knuffelen bedoelen. Heerlijk vonden jullie het om na een marathon door het hele huis boven op ons in slaap te vallen. Als we thuis kwamen, konden we de blijdschap in jullie ogen aflezen.
Maar jullie lieve snoetjes bleven niet onopgemerkt, jullie nieuwe baasjes hadden jullie al snel ontdekt. En wat fantastisch, jullie blijven voor altijd bij elkaar! Wat een heerlijk idee. Want waar Onyx was zat Elfje en waar Elfje was zat Onyx. Als jullie elkaar niet zagen, riepen jullie elkaar. Jullie zijn een prachtig gouden duo. En ja...weer voelen we even die pijn, pijn dat we afscheid moeten nemen. Maar de blijdschap die we voelen dat jullie samen een gouden mandje hebben gekregen weegt hier veel zwaarder. Onyx en Elfje, jullie gaan het heel goed krijgen, daar zijn we100% zeker van.
Nog een dikke knuffel en geniet ervan met jullie tweetjes!
Liefs, Tessa en Peter

Reactie eigenaar:
Hierbij zoals beloofd even een berichtje - hoop dat het je nog op tijd bereikt!
De reis is prima verlopen - we stopten voor een broodje en dat had Elfje al meteen geroken. Ze wilde niet slapen, maar haar oogjes vielen af en toe gewoon dicht! Onyx heeft de hele reis lekker liggen pitten!
In hun eigen kamer was het meteen feest, muisjes, een geweldige 'boom' en ze hadden de grootste lol. Ook de kattenbak hadden ze snel ontdekt en gebruikten hem als zandbak om in te....spelen!! Een feest om te zien, grit lag overal! Maar toch ook op een gegeven ogenblik ontdekt dat ze er hun 'business' op konden doen dus dat was ook al gauw goed!
Wij konden onze ogen er niet vanaf houden en ondanks de vermoeidheid hebben we tot 1 uur s'nachts bij ze gezeten!
Vanochtend hebben ze ook al op bed gespeeld - dolle pret al die dekbed-kreukels natuurlijk.
Dus Tessa, ga lekker op vakantie - deze priegeltjes zijn in goede handen en we hopen jouw goede werk en liefde goed door te zetten - we houden contact!!
Bon voyage pour vous deux!!
Jos en Vera
Onyx en Elfje-Jade

Geplaatst op 18-06-2007
Elfje
114

Lieve Onyx en Elfje,
Met jullie mooie zwarte vachtje en jullie prachtige oogjes hebben jullie veel harten gestolen. In het begin hebben jullie even moeten wennen, maar nu weten jullie heel goed wat wij met knuffelen bedoelen. Heerlijk vonden jullie het om na een marathon door het hele huis boven op ons in slaap te vallen. Als we thuis kwamen, konden we de blijdschap in jullie ogen aflezen.
Maar jullie lieve snoetjes bleven niet onopgemerkt, jullie nieuwe baasjes hadden jullie al snel ontdekt. En wat fantastisch, jullie blijven voor altijd bij elkaar! Wat een heerlijk idee. Want waar Onyx was zat Elfje en waar Elfje was zat Onyx. Als jullie elkaar niet zagen, riepen jullie elkaar. Jullie zijn een prachtig gouden duo. En ja...weer voelen we even die pijn, pijn dat we afscheid moeten nemen. Maar de blijdschap die we voelen dat jullie samen een gouden mandje hebben gekregen weegt hier veel zwaarder. Onyx en Elfje, jullie gaan het heel goed krijgen, daar zijn we100% zeker van.
Nog een dikke knuffel en geniet ervan met jullie tweetjes!
Liefs, Tessa en Peter

Geplaatst op 16-06-2007
Gino, Rocco en Ieniemienie
08

Gino, wat zal ik je gespin missen.
Gelijk als ik je oppakte ging dat motortje aan. Gelukkig ga jij met je broertje en zusje mee naar een lief gezin in Oisterwijk. Ze hebben 4 kinderen net als in ons gezin, dus daar hoef je niet meer aan te wennen. Verder hebben jullie geen concurrentie, jullie drieen zijn de enige dieren, dus krijgen alle aandacht van jullie nieuwe lieve baasjes.
Je gaat voortaan Storm heten, ook een hele mooie naam. Een nieuwe naam, een nieuw begin, geweldig voor je, maar ik zal je wel missen....
Je opvangmama Bianca

Geplaatst op 16-06-2007
Ieniemienie, Roco en Gino
08

Jij was en bent nog steeds de kleinste van het stel. Waarom? Omdat je veel liever speelt dan eet. Je was wel groot genoeg om mee te mogen, en je kunt bij je nieuwe baasjes in Oisterwijk naar hartelust spelen met de speeltjes die ze speciaal voor jullie hebben gekocht.
Je hebt genoeg mensen om met je te spelen, want het gezin heeft 4 kinderen. Je mag lekker bij je 2 broers blijven, dus het is vanaf het begin toch al een beetje vertrouwd. Je krijgt een nieuwe naam, jij gaat Indy heten.
Dag lief kleintje, ik zal je gesjoef door de huiskamer missen...
Je opvangmama Bianca

Geplaatst op 16-06-2007
Reagan en Kennedy
08

Reagan, jij bent een byzonder katje. Je spinde gelijk als je geaaid of opgepakt werd en kwam als ik je riep. Nu kan je dat naar hartelust doen bij je nieuwe baasjes, want die gaan je vast veel aaien en knuffelen.
Je gaat naar een echtpaar in Maastricht die heel erg blij zijn met jou en je zusje en die goed voor jullie gaan zorgen. Je hebt een nieuwe naam, je gaat Mowgli heten.
Reagan, ik ga je kuffeltjes en gespin ontzettend missen, maar ik weet dat jij heel goed terecht bent gekomen. Het ga je goed kleine man....
Je opvangmama Bianca

Reactie eigenaar:
They have made themselves very important in out lives and also the lives of our family and friends.  Just after they came home with us as you know Mogli was quite ill, but he is fine now, (as you can see in the photo) he is 84cm long and weighs a cool 4.9 kilos.  Muffy on the other hand is still a tiny little lady and weighs a nice 3.5 kilos.  (but even so she is the boss)
After they came home with us it was like having children all over again.  First my friends came and they brought presents for the kids and then my daughter and son came and Joanne had brought them an igloo tent, our whole lounge area has been turned into a cats play area, climbing poles toys and tents.  Needless to say they destroyed the first tent, but received a new one for Christmas, (which I have already had to repair twice.
We have had them chipped and vaccinated and they are also insured against illness, as I do get the impression that Mogli as he is becoming more and more white has a few problems with his eyes, even though he is quite big, he is a real baby, this new year he was terrified of the fireworks, so we kept him upstairs in the dark, but Muffy she thought that it was great and could not get enough of them she sat in the window watching all the fireworks.
They have taken over the house; they even share our bed at night when it is cold.  Muffy runs under the blankets and sleeps down at the end of the bed, and you wake up in the morning and Mogli is lying in between my husband and me with his head on the pillow!!!!!
Well Astrid, I will end now, or I will be telling you stories for the next two hours.  As you can see they have enriched our lives and we love them to bits!!!!!!!!!!!  Please feel free to use this photo on your site maybe it will encourage people to adopt more cats..
I was wondering if you would be so kind as to let me have a copy of the photos that you had of them on the site when they were really tiny, as I do not have that one, and would love to have it  for their photo books.
Do you by any chance know how their brothers and sisters are getting on.
Bye for now  Wilma

ps foto is bij eigenaar

Geplaatst op 16-06-2007
Nonkey
106

Nonkey onze stoere bink, is geplaatst.
Maar ik heb er gelukkig geen afscheid van hoeven nemen, want hij mag hier bij ons blijven.
Hij kwam hier helemaal alleen en verlaten aan als klein kruimeltje van 3,5 week.
Na een dagje bijkomen kon hij het al gauw goed vinden met de rest van onze poesen (6 stuks) en honden. Hij laat zich zelfs lekker vertroetelen door een van de honden. Maar vooral met onze horatio (Ratje), een kruising conish rex van 12 weken, gaat het heel goed.
Mijn lieve man zei toen "laten we hem maar houden die 2 zijn zo leuk samen." En dat laat ik me natuurlijk geen 2 keer zeggen en zo mag hij blijven (nr.7) en we zullen hem een goed en lievdevol tehuis geven.
Pauli en Arjan en de rest van het beestenspul

Geplaatst op 16-06-2007
Kennedy en Reagan
08

Kennedy, jij gaat naar een echtpaar in Maastricht. Jullie krijgen daar alle aandacht en er werd zelfs een feestje gegeven om de komst van jullie te vieren.
Je mag samen met je broertje genieten van alle aandacht en knuffels van je nieuwe baasje. En natuurlijk van alle speeltjes, want spelen doe je het liefst. Je krijgt een nieuwe naam, Muffy.
Lieve Kennedy geniet van alle aandacht en knuffels en geniet van het mooie leven dat je wacht. Ik zal je getrippel door het huis missen...
Je opvangmama Bianca

Reactie eigenaar:
They have made themselves very important in out lives and also the lives of our family and friends.  Just after they came home with us as you know Mogli was quite ill, but he is fine now, (as you can see in the photo) he is 84cm long and weighs a cool 4.9 kilos.  Muffy on the other hand is still a tiny little lady and weighs a nice 3.5 kilos.  (but even so she is the boss)
After they came home with us it was like having children all over again.  First my friends came and they brought presents for the kids and then my daughter and son came and Joanne had brought them an igloo tent, our whole lounge area has been turned into a cats play area, climbing poles toys and tents.  Needless to say they destroyed the first tent, but received a new one for Christmas, (which I have already had to repair twice.
We have had them chipped and vaccinated and they are also insured against illness, as I do get the impression that Mogli as he is becoming more and more white has a few problems with his eyes, even though he is quite big, he is a real baby, this new year he was terrified of the fireworks, so we kept him upstairs in the dark, but Muffy she thought that it was great and could not get enough of them she sat in the window watching all the fireworks.
They have taken over the house; they even share our bed at night when it is cold.  Muffy runs under the blankets and sleeps down at the end of the bed, and you wake up in the morning and Mogli is lying in between my husband and me with his head on the pillow!!!!!
Well Astrid, I will end now, or I will be telling you stories for the next two hours.  As you can see they have enriched our lives and we love them to bits!!!!!!!!!!!  Please feel free to use this photo on your site maybe it will encourage people to adopt more cats..
I was wondering if you would be so kind as to let me have a copy of the photos that you had of them on the site when they were really tiny, as I do not have that one, and would love to have it  for their photo books.
Do you by any chance know how their brothers and sisters are getting on.
Bye for now  Wilma

ps foto is bij eigenaar

Geplaatst op 16-06-2007
Rocco, Gino en Ieniemienie
08

Rocco, jij gaat naar een heel lief gezin in Oisterwijk.
Qua drukte verandert er niets voor jou, want het is een gezin met ook 4 kinderen, die allemaal heel erg blij met jou zijn.
Je kreeg een nieuwe naam, je heet voortaan Jochie. Je mag heerlijk bij je zus en broer blijven, die gaan ook mee. Verder hebben jullie het rijk alleen, jullie nieuwe baasjes hebben geen andere dieren. Dus jullie krijgen de volle aandacht.
Je nieuwe baasje heeft al allerlei speeltjes gekocht en zelfs een kattentrapeze.
Je krijgt het goed daar, maar ik zal je stoere getippel door het huis wel missen, dat doe ik nu al...
Liefs van je opvangmama Bianca

Geplaatst op 15-06-2007
Castro
21

Dit kleine hummeltje werd gevonden door ons gastgezin. Het bleek ziek te zijn en niemand kon dit diertje in de opvang nemen, vandaar dat wij ja hebben gezegd.

Later meer info.

Geplaatst op 15-06-2007
Layka
07

Lieve Layka en Kailey,
Jullie waren de eerste babytjes die ons hartje dit seizoen weer kwamen verwarmen.
Allebei voelden jullie je al meteen thuis bij ons. Zo sociaal en aanhankelijk en daarnaast al vanaf dag 1 zindelijk, ook al waren jullie pas amper 4 weken oud.
Samen konden jullie de boel flink op stelten zetten. Met al jullie energie sjeesten jullie door het huis. Dat ging met zo veel enthousiasme dat jullie nog wel eens vergaten de rem erop te zetten. We hebben dus vaak om jullie in een deuk gelegen. Nu mogen jullie je nieuwe baasjes aan het lachen maken en gaan genieten van een heerlijk onbezorgd poezenleventje.
Het gaat jullie goed.....
 
Heel veel aaitjes, knuffeltjes en kopjes van jullie opvanggezinnetje:
Richard, Jolanda, Isa en Milan Loomans en natuurlijk de rest van de beestenboel.

Geplaatst op 14-06-2007
Kailey
07

Lieve Kailey en Layka,
Jullie waren de eerste babytjes die ons hartje dit seizoen weer kwamen verwarmen.
Allebei voelden jullie je al meteen thuis bij ons. Zo sociaal en aanhankelijk en daarnaast al vanaf dag 1 zindelijk, ook al waren jullie pas amper 4 weken oud.
Samen konden jullie de boel flink op stelten zetten. Met al jullie energie sjeesten jullie door het huis. Dat ging met zo veel enthousiasme dat jullie nog wel eens vergaten de rem erop te zetten. We hebben dus vaak om jullie in een deuk gelegen. Nu mogen jullie je nieuwe baasjes aan het lachen maken en gaan genieten van een heerlijk onbezorgd poezenleventje.
Het gaat jullie goed.....
 
Heel veel aaitjes, knuffeltjes en kopjes van jullie opvanggezinnetje:
Richard, Jolanda, Isa en Milan Loomans en natuurlijk de rest van de beestenboel.

Geplaatst op 14-06-2007
Bubble
24

Ben pas begonen met het opvangen van zwerfkatjes en het bevalt me prima, ik heb dan ook met een brok in de keel mijn eerste lieverd laten gaan, ook al weet je het van tevoren.
Toen je net bij me was mijn kleine Bubble was je zeer bang en wild en moest ik je in een handdoek wikkelen om je nageltjes in bedwang te houden, je was niets gewend maar heel langzaam werd je wat vrijer en kon de handdoek weg.
Het blazen werd af en toe spinnen.
Je hebt nu een nieuw gezin en heet nu Dyze, je krijgt er zelfs een vriendinnetje bij Troelala, er zal een nieuwe wereld voor je open gaan, het gaat je goed!
 
Je oppasmamma Daniela

Geplaatst op 11-06-2007
Snowy
103

In Genk werd dit nestje gevonden, zonder moederpoes.
De kittens liepen bij de meldster in de tuin. De hond des huizes was hier niet van gecharmeerd, de kittens konden daar niet blijven.
Nu zijn ze dus bij ons in de opvang gekomen.

Hallo. Ik ben Snowy en ik zal me zelf even voorstellen...
Na een vervelende ervaring met wat jullie mensjes voor een hond aan zien,
hebben lieve mensen mij en mijn zusjes uit hun tuin gered. We hadden zo'n honger en waren zo bang, dat die lieve mevrouw zo snel mogelijk hulp wilde hebben. Na wat heen en weer gebel konden we eindelijk lekker eten en lekker warm slapen om weer wat op kracht te komen.
Deze mensen waar ik nu woon zijn heel lief en ik speel graag met ze. Wanneer het vrouwtje haar handjes open doet ga ik er lekker in liggen en draai me op mijn rugje zodat ik met haar kan spelen. In ons nestje is het zo lekker warm en gezellig.  Als mijn zusjes tikkertje willen spelen ren ik zo hard ik kan. Het liefst speel ik de hele dag.. tussen door slapen knuffelen en eten, want dat moet nu eenmaal ook gebeuren...

Geplaatst op 11-06-2007
Toet
103

In Genk werd dit nestje gevonden, zonder moederpoes.
De kittens liepen bij de meldster in de tuin. De hond des huizes was hier niet van gecharmeerd, de kittens konden daar niet blijven.
Nu zijn ze dus bij ons in de opvang gekomen.

Miauw...ik ben Toet en samen met mijn broertje en zusjes heb ik het een en ander meegemaakt. Allemaal enge dingen.
Na een paar daagjes in dit huisje merk ik dat het hier toch niet heel eng is, terwijl ik dit eerst dacht.  Pfff gelukkig, want ik had zo'n schrik en had heel veel honger. Ik speel graag met mijn zusjes en ben er als eerste bij als we allemaal een dutje gaan doen want ik lig eerste rang...zo hoort dat!
Sinds vandaag snap ik dat die mevrouw die ons eten geeft mij wil aaien en dat dit best wel lekker is. Een beetje oefenen en we kunnen snel samen spelen, dan vind ik dat ook niet meer eng. Tot die tijd amuseer ik me met mijn broertje en zusjes en wacht ik op een nieuw speelkameraadje...Tot snel!!

Geplaatst op 11-06-2007
Snuitje
103

In Genk werd dit nestje gevonden, zonder moederpoes.
De kittens liepen bij de meldster in de tuin. De hond des huizes was hier niet van gecharmeerd, de kittens konden daar niet blijven.
Nu zijn ze dus bij ons in de opvang gekomen.

Snuitje...ik geloof dat ik dat ben... Het is ook allemaal zo vreemd wat er is gebeurd...Mama weg, in een vreemd huis, een nieuwe mevrouw. Gelukkig ben ik met mijn broertje en zusjes, dat vind ik fijn. Ik kan lekker tegen hun aankruipen als ik wil slapen en we kunnen lekker spelen. Stiekem wil ik aandacht en neem ik geregeld een kijkje om me heen wat er allemaal gebeurt, toch wel interessant allemaal.
Binnenkort ga ik proberen te spelen met het vrouwtje, dat zal ze leuk vinden. Misschien is er over een tijdje nog wel iemand die nog met mij wil spelen.... lijkt me leuk!!

Geplaatst op 10-06-2007
Boeli
103

In Genk werd dit nestje gevonden, zonder moederpoes.
De kittens liepen bij de meldster in de tuin. De hond des huizes was hier niet van gecharmeerd, de kittens konden daar niet blijven.Nu zijn ze dus bij ons in de opvang gekomen.

Hallo allemaal,
Mijn Naam is Boeli en net als mijn broertje en mijn zusjes ben ik terecht gekomen in een huisje waar ik iedere dag lekker eten krijg en warm slaap. Nadat ik hier mijn grote honger gestild had, ben ik de buurt maar eens gaan verkennen.
Ik speel graag met mijn broertje Snowy en slapen doe ik het liefst onder mijn broertje en zusjes... daar is het zo lekker warm. Wanneer de lieve mensen met mij willen spelen sla ik dit zeker niet over.. maar nog fijner vind ik het wanneer ik lekker geaaid wordt onder mijn kinnetje en wanneer het vrouwtje zachtjes lieve dingen tegen me zegt... een echt meiske dus...
Ik ben een slim meiske want de kattenbak weet ik al te vinden... goed he!!

Geplaatst op 09-06-2007
Tara
114

Lieve Tara,
Maar liefst drie weken hebben we van jou mogen genieten. En genoten hebben we!
Heerlijk vond je het om op onze schoot te liggen. En als we beneden op de bank zaten ging je spinnend in onze nek liggen. Je bent een slim katje die goed weet wat ze wel en niet wil, je hebt alles razendsnel door.
Ik weet zeker dat je nieuwe baasje jou ook alle knuffels gaat geven die je zo graag wil en ook aan speeltjes en aandacht gaat het jou niet ontbreken.
Lieve Tara, speciaal ben je en een plekje in ons hart heb je zeker veroverd.
Het ga je goed kleine meid!
Liefs, Tessa en Peter

Klik op de link hieronder om een leuk filmpje van Tara te bekijken:
http://www.youtube.com/profile?user=tessajanssen36     

Geplaatst op 04-06-2007
Luxo
10

Na zes weken zorgen, verzorgen, maar vooral veel plezier zijn jullie dan eindelijk naar jullie echte baasjes. Allemaal op dezelfde dag. Eigenlijk zouden jullie al eerder opgehaald zijn, maar ontstoken oogjes vertraagden het vertrek met 3 dagen. Lilo, Luna, Lexie en Luxo heel veel plezier bij jullie nieuwe baasjes, weet zeker dat ze heel veel plezier aan jullie zullen beleven.
Opvangmama Kircke

Geplaatst op 04-06-2007
Lexie
10

Na zes weken zorgen, verzorgen, maar vooral veel plezier zijn jullie dan eindelijk naar jullie echte baasjes. Allemaal op dezelfde dag. Eigenlijk zouden jullie al eerder opgehaald zijn, maar ontstoken oogjes vertraagden het vertrek met 3 dagen. Lilo, Luna, Lexie en Luxo heel veel plezier bij jullie nieuwe baasjes, weet zeker dat ze heel veel plezier aan jullie zullen beleven.
Opvangmama Kircke

Geplaatst op 04-06-2007
Grise
121

Grijsje. Grise. Grisou.
Als sneeuw voor de zon verdween ze als ze me hoorde aankomen. Een snelle flits door de woonkamer, een grijze schaduw op de trap, geritsel en gerommel op de kast en natuurlijk het graafwerk in de kattenbak. Bewijs genoeg dat we een gast in huis hadden maar voor mij was Grijsje, Grise, Grisou nog steeds een fantoom gastje.
Verzonken lag ik elke avond op bed met alle aandacht voor mijn boek, een mooie kans voor Grijsje, Grise, Grisou om mij eens rustig van een veilige afstand te bekijken.
Het zullen bijna 3 weken zijn geweest van voorzichtig aftasten en observeren. Het doel was vastgesteld en het plan was gereed om razendsnel uitgevoerd te worden. Met een bliksemaanval verraste ze me compleet, mijn voeten onder het dekbed konden geen kant meer op. Trots keek ze me aan en gaf me een knipoog en verdween weer als sneeuw voor de zon.
Langzaam maar zeker verdwenen de snelle flisten in de woonkamer en zowaar eindigde de avond in de 6e week fletsend op mijn schoot op de bank voor de TV. Geen grijze schaduw op de trap meer als ik binnen kom, nee hoor mevrouwtje eist de aandacht en moet een aai over haar bolleke hebben als ik de trap op loop.
En ik weet heel goed dat als ik dat niet doe mijn voeten 's avonds niet veilig zijn.
Ik begrijp haar knipoog maar al te goed als ik haar bolleke en oortjes verwen met een kriebel op de trap.
Ik weet dus heel goed hoe haar nieuwe baasjes (Kim en Jelle) zich voelden toen ze tijdens het eerste kennismakingsbezoekje een glimp probeerde op te vangen van Grijsje, Grise, Grisou. Dat werd dus een 2e bezoekje om een glimpje te kunnen opvangen van Grijsje, Grise, Grisou.
Geen graafwerkzaamheden meer in de kattenbak, geen chantage meer op de trap van mijn fantoom gastje.
Grijsje, Grise, Grisou ... vanaf nu mag je blaadjes sla gaan pikken bij je nieuwe baasjes...
We zullen nog vaak hoopvol kijken of er geen getijgerd glimpje voorbijschiet op de trap.
Knipoog, Ren

Geplaatst op 04-06-2007
Luna
10

Na zes weken zorgen, verzorgen, maar vooral veel plezier zijn jullie dan eindelijk naar jullie echte baasjes. Allemaal op dezelfde dag. Eigenlijk zouden jullie al eerder opgehaald zijn, maar ontstoken oogjes vertraagden het vertrek met 3 dagen. Lilo, Luna, Lexie en Luxo heel veel plezier bij jullie nieuwe baasjes, weet zeker dat ze heel veel plezier aan jullie zullen beleven.
Opvangmama KirckeGeplaatst op 04-06-2007
Lilo
10

Na zes weken zorgen, verzorgen, maar vooral veel plezier zijn jullie dan eindelijk naar jullie echte baasjes. Allemaal op dezelfde dag. Eigenlijk zouden jullie al eerder opgehaald zijn, maar ontstoken oogjes vertraagden het vertrek met 3 dagen. Lilo, Luna, Lexie en Luxo heel veel plezier bij jullie nieuwe baasjes, weet zeker dat ze heel veel plezier aan jullie zullen beleven.
Opvangmama Kircke

Geplaatst op 03-06-2007
Lotte
25

Lieve Lotte , je was net een week oud toen je samen met je broertje en je moeder bij ons werd opgevangen. Zo klein en teer.
Wat heeft moederke je er goed bovenop geholpen met haar goede verzorging .
Je bent opgegroeid met de uitstekende zorg van je moeder tot een prachtig gezond poesje .
Moeke is terug geplaatst waar  Felix project jullie gevonden hebben, daar was zij thuis. Maar jij gaat een goed leventje als huiskat tegemoet. Samen met een poesje uit een ander opvanggezin gaan jullie naar Meerssen, waar jullie alle aandacht en verzorging krijgen die jullie verdienen.
Het gaat je goed Lotte!!
Dikke knuffel van Lilian

Geplaatst op 03-06-2007
Sammy
25

Lieve Sammy , je was net een week oud toen je samen met je zusje Lotte en je moeder bij ons werd opgevangen. Zo klein en teer.
Wat heeft moederke je er goed bovenop geholpen met haar goede verzorging.
Je bent opgegroeid met de uitstekende zorg van je moeder tot een prachtig gezond manneke.
Moeke is terug geplaatst waar Felix project jullie gevonden hebben, daar was zij thuis. Maar jij gaat een goed leventje als huiskat tegemoet.
Helemaal in het verre Amsterdam zul je opgroeien tot een  prachtige zwarte kater.
Het gaat je goed Sammy!!
Dikke knuffel van Lilian


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg