Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Januari

18-01-2018
Update James

James is nog erg timide en heeft veel tijd nodig om te wennen. Hij heeft ook nog eens ernstige spondylose waar hij pijnstillers voor krijgt. Onze al wat oudere vriend bleek tevens nog wat klitten te hebben op zijn ruggetje, dus besloten we dat zsm weg te scheren. Het is zo'n zachtaardige jongen, hij liet het allemaal maar gebeuren...
Hij kan genieten van streeltjes, maar zal er zelf absoluut niet om bedelen. Is niet erg, wij komen wel naar jou lieve schat.
We hebben van onze dierenarts een fijn warmtekussentje geschonken gekregen en we wisten meteen wie daar baat bij zou hebben. James natuurlijk!

17-01-2018
"Als de kat gevangen is, dan verzuip je ze maar. Dan zijn we er vanaf"

Gisteren kregen we telefoon uit Heusden-Zolder.
Enkele maanden geleden hadden we Bliksem in de opvang, een vrolijk katertje die nu zijn huisje heeft gevonden. Nu bleek op exact dezelfde plek zijn waarschijnlijke zusje nog rond te struinen.
Dit diertje liet zich steeds meer zien op een industrieterrein waar de melders werken. Er deden zich gevaarlijke situaties voor: Het is een terrein met veel vrachtverkeer en het poesje had al enkele malen enorm veel geluk gehad dat ze niet onder een vrachtwagen belandde.
Er werd besloten een vangkooi te plaatsen, het poesje moest zsm gevangen worden. Maar de baas zei laconiek: "Als ze dan gevangen is, dan verzuip je de kat maar. Dan zijn we er vanaf." Wat bestaan er toch aardige mensen op de wereld...
Uiteraard hadden de melders daar hele andere gedachtes over en namen de verantwoording op zich. Dit katje mocht niets gebeuren!
Natuurlijk stonden wij klaar om Minoe met open armen te ontvangen.
Minoe werd gevangen, schichtig maar zeker goed te benaderen. De lieve melders hebben haar leven gered, wat zijn we ze dankbaar!
In het begin was ons Minoe zeer angstig en bereikte het gegrom en geblaas ons gehoor ruimschoots. Ze vloog alle kanten op en dook weg. Arm meiske.
Maar binnen enkele uren later was er al een grote ommekeer in dat lijfje. Ze lag al ontspannen in haar mandje en deed zelfs al pogingen om met een verenstokje te spelen. Eerst wilde ze niet eten, maar nu vloog ze op haar voedsel af en schrokte het maar wat graag naar binnen. Dat zijn allemaal goeie signalen, goed zo Minoe!
Jij komt er wel lieve meid, en we denken maar zo : Karma's a bitch.

10-01-2018
"We wonen nu aan een drukke weg, dus nee"

Opnieuw een achtergelaten diertje, ditmaal uit Kinrooi. Het breekt je hart telkens weer..
Toen de meldster  eind november verhuisde naar haar nieuwe woning, kreeg ze er een onverwachtse bewoner bij. In de garage vond ze een krabpaal, nog wat spulletjes EN er liep een kat rond. James ( zo hebben we hem genoemd), een wat oudere kater die eigenlijk bij de vorige bewoners hoorde. Hij liep ook nog eens buiten, er zat een kattenluikje in de garage. Maar jongen toch, hoe kan dat nou?? Zijn ze jou vergeten?
Uiteraard werd de eigenaar gebeld, maar die was er zo klaar mee: " Wij wonen nu aan een drukke weg, laat hem maar daar." Pardon?? Aan niemand was vooraf gevraagd of men James wilde verzorgen, zijn ze vergeten dat een diertje ook water en voedsel nodig heeft!
De meldster had gelukkig geen hart van steen en gaf hem eten en drinken. Maar er was meer aan de hand met deze jongen..  Hij mankte en zakte door zijn heupjes. Ze kreeg hem niet te pakken om hem naar de dierenarts te brengen, dus toen werden wij gebeld.
We besloten James onmiddellijk te helpen. We brachten een vangkooi en in een mum van tijd zat hij erin. Onze dierenarts bracht hem in slaap en er werden foto's gemaakt. FOUTE BOEL!
Onze senior heeft ernstige spondylose. Bijna al zijn wervels zijn aangetast ( vergroeiingen van de wervelkolom), wat moet hij een pijn hebben gehad!
Natuurlijk krijgt hij nu de nodige pijnstillers en mag hij voorlopig in ons kattenasiel Villa Vagebond wonen.
Lieve, lieve James, wat heb jij een rotbaasjes gehad zeg, zo aan je lot overgelaten. En ook nog eens zo ziek! Je bent een mooie verschijning, maar een dier kies je voor het leven, OOK als je ziek wordt he vriend. Snappen niet alle mensen..
Zachtjes laat je je strelen, op je koppetje, langs je wangetje. We zijn er voor je jongen, wij laten je niet in de steek, gaat niet gebeuren. Nu krijg je alles wat je hartje maar wil, maar eerst even op adem komen. Goed? Komt goed James, beloofd <3

 

10-01-2018
Frits

Twee weken geleden kwam er in Gulpen ( Nederland) een lieve kat bij de meldster aangelopen. Frits was hongerig en wilde graag binnenkomen. De hond des huizes dacht er anders over, maar Frits wilde niet wijken. Hij had zijn huis blijkbaar uitgekozen. IK BLIJF. Vervolgens werd er op het terras een doos geplaatst en kreeg de ietwat magere Frits zijn bakje eten. Maar ja, wat nu...
Er werd contact opgenomen met de dierenorganisatie. Het advies om de kat op chip te laten checken werd opgevolgd, helaas geen chip. Ook werd er in de buurt rondgevraagd en werden oproepen gedaan. Helaas was Frits van niemand. Toen de tweede keer contact met de meldkamer werd opgenomen, kreeg ze te horen dat er geen plek was voor Frits en "als ze er vanaf wilde, moest ze het dier ver van huis ergens uitlaten. Dan zou hij wellicht niet meer aan komen lopen." Nou uhh...
Het was bijna 31 december, de vuurpijlen gingen al de lucht in, we hadden toevallig plek bij ons Nederlands gastgezin, dus hup maar! Kom maar manneke.
Onze Frits is een schatje, een allerliefst knuffelig dier. Welkom lieve schat, we weten niet of je gemist wordt in Gulpen, maar wij gaan alvast goed voor je zorgen, beloofd

03-01-2018
" Tja, doe jij maar wat jij denkt dat het beste is."

Zo, nou, daar konden Karel en Kiki het mee doen...
Deze twee jonge katjes, broer en zus, zijn geboren rond mei 2017. Ze hoorden bij een gezin met 4 katten en een hond. Lekker binnen wonen, eten en drinken, geen vuiltje aan de lucht leek het. Mispoes!
In september besloot het gezin te verhuizen. Je zou zeggen dat de hele dierenbende gezellig mee ging. Hmm... Kiki en Karel werden buiten gezet onder het mom van: "Die komen we later wel halen."
Maar de weken verstreken, er kwam helemaal niemand opdagen. De buurvrouw kon de baasjes traceren en vroeg hen wanneer ze nou eens kwamen.
Het laconieke antwoord was: "Tja, doe jij maar wat jij denkt dat het beste is. We kregen ze niet in een transportmand."
Grote onzin, want broer en zus hebben altijd binnen geleefd en wilden niets liever dan nu bij de buurvrouw naar binnen glippen.
Gelukkig had de buurvrouw een hartje van goud en ontfermde ze zich over het duo. Het werd nu wel erg koud, dus werden wij gebeld. We vonden de situatie schrijnend en ze mochten bij ons binnenkomen. Nog voor de jaarwisseling konden we hen veilig stellen. En daar zijn ze dan!
Kiki en Karel hangen erg aan elkaar, en ze zijn blij :-) Ze waren erg onder de indruk van alles, maar ze laten zich al lekker over hun koppetje aaien, ze bloeien zienderwijs op.
Welkom Karel en Kiki!

01-01-2018
Gelukkig Nieuwjaar!Adoptie
kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg