Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Sylvio Kater 17 jaar


Sylvio, lieve schat, je hebt je eigen plaatsje gekregen, je hebt je intrede gemaakt bij Marco in Sittard.
Februari 2009 werd er gevraagd wie een katje uit Libanon kon opvangen. We hadden al wel wat opvangertjes, dus we dachten dat we geen toestemming zouden krijgen om er nog eentje bij te nemen. Ik reageerde zo van “ ik zal maar niets vragen zeker”. Tot grote vreugde kregen we een mail dat we toch een katje uit Libanon mochten opvangen. Er werd ons gevraagd of we het zagen zitten met Sylvio, hij zou een schuw katertje zijn. Natuurlijk zagen we dat zitten. Al voor de katjes naar uit Libanon vertrokken, kwam al het bericht dat de schuwheid wel mee viel. En of dit mee viel!!!!
3 mensen van onze VZW vlogen naar Libanon om jou en je lotgenootjes op te halen. Een ontvangstcomité stond klaar om jullie te verwelkomen aan de luchthaven. Ikzelf ben tegemoet gereden naar Nederweert om jou en Gina op te halen. Jij bleef dan bij ons in opvang. Thuis deed ik het reismandje open en je kwam er al gelijk uit met staartje omhoog. We kregen al snel kopjes en je motortje ronkte al op volle toeren, je was dus echt niet schuw, jouw verzorgers in Libanon hadden goed hun best gedaan, je stond al heel ver in je socialisatie.
Wat hebben we genoten van jou, kleine man!!!! Jouw aparte spingeluid, jouw zijdezachte vachtje, jouw strelingen langs onze handen. Je sliep graag op bed, je lijfje liefst tegen me aan, wat kon je dan genieten. Je kon het prima vinden met de andere katten en ook onze grote lobbes Wodan (de hond) zag je wel zitten. Voor jou was het, hoe meer zielen, hoe meer vreugde.
Je bent wel een fijngevoelig kereltje, er moet voorzichtig met je omgesprongen worden. Harde stemmen, vreemde geluiden, en onverwachte bewegingen daar schrik je van.
Wat was je toch een fijnproevertje ook, jou menu was beperkt. Maaltijdzakjes Felix reepjes in saus, dat was jou favoriete maaltje. Als je honger had, dan wisten we het wel, dan ging er een geluid met flink wat decibels door de kamer. Die schreeuw van jou, daar kon je niet om heen.
Je was ook een heerlijke speelse jongen, meestal wel goed gemutst. Nooit heb je gebeten of je pootje uitgeslagen. Optillen ging je niet zo goed af, dan sloeg je een beetje in paniek. Met veel oefenen zijn we zo ver gekomen, dat we je toch redelijk in een reismand konden zetten. Wel zo handig voor tripjes naar de DA, als het nodig is.
Je sloot hier vriendschap met Gipsy (ook een opvangertje) en Jitske, onze eigen poes. Jitske maakt niet snel vriendjes, maar met jou was ze echt close. We vonden het zelfs erg om jullie uit mekaar te halen, maar wij waren voor jou niet het juiste huisje, lieve Syl. Jij hebt meer stabiliteit nodig, een rustige omgeving, waar niet te veel veranderingen plaats vinden.
Jitske heeft wel getreurd na jou vertrek en ook je vriendinnetje Gipsy vond het maar raar dat je guitige kopje niet meer achter één of ander hoekje tevoorschijn kwam. Ook je andere vriendjes moesten even wennen.
Wij missen je, lieve schat, maar toch zijn we zo blij dat je eindelijk je vaste stekje gevonden hebt. Nu moet de klik nog komen met de poes die al aanwezig was. Gooi al je charmes in de strijd lieve  jongen, je kunt het!!!!! Maak er wat moois van lieve Syl, dit is je grote kans !!!!
Dag men heerlijk ventje, het ga je goed!!!!
Dikke kus op je snoet van je opvangmama Marina en Kim xxx

Reactie eigenaar:

Hallo Marina en Kim,
 
Hier alvast een kleine update van Sylvio.
 
Sylvio heeft gisteren bij thuiskomst de hele dag onder mijn opklapbaarbed gelegen. Wanneer ik de kussen omhoog haalde begon hij te blazen. Ik heb hem rustig laten liggen en heb er 's avonds wat vlees bijgezet. Dit heeft hij opgegeten. Daarna reageerde hij op zijn naam en kwam hij naar "buiten". Nu zit ze de hele dag op de computerkamer, de dame des huizes laat hem nog niet "vrij". Kaya de poes begint nu wel nieuwsgierig te worden. Ze gaat op de koelkast zitten waar ze hem kan zien. Ze begint dan wel flink te blazen en te piepen. Sylvio schrikt hiervan en kruipt snel onder de stoel of achter het scherm.
 
Net 10 minuten geleden dacht ik, en hoopte ik, dat Kaya naar hem toe zou gaan. Dit deed ze ook maar madam was wel flink aan het blazen en liep gebogen weg. Sylvio is dus genoodzaakt om op de computerkamer te blijven.
 
Ik heb de deuren in ieder geval openstaan. Heb vannacht de deur van de computerkamer dicht gedaan en dit is goed gegaan. Hij eet wat brokken (echt waar) en krijgt een beetje vlees. Ik merk dat beide katten niet echt honger hebben. Er is veel onrust.
 
Sylvio geeft mij veel kopjes en ik heb mag hem veel aaien. Erg leuk.
 
Zodra er meer is gebeurd laat ik het jullie natuurlijk weten. Maar zover de eerste update. Ooo ja Sylvio kijkt nu langzaam de kamer in...... misschien durft hij.......
 
Groetjes Marco


Kan met katten: Ja
Kan met honden: Ja
Kan met grote kinderen: Ja
Kan met kleine kinderen: Nee
Moet naar buiten kunnen: Niet naar buiten

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg