Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Targa Poes 1 jaar


Targa wordt gedreven door haar “oer” instincten. Ze slaapt overdag op een rustig plekje waar ze niet gestoord kan worden. Dat kan zijn op de kast, onder het bed of ergens anders verscholen. Als het rustig genoeg is in huis ligt ze wel graag op bed of op de poef. Maar het is een katje dat haar eigen plan trekt. Soms zoekt ze gezelligheid van haar opvangouders op of van de andere katten maar vaak is ze zelf haar ding aan het doen. ‘S avonds is ze actief aan het zoeken naar vliegjes, muggen of pluisjes om achteraan te gaan. Ze is een zelfstandige jonge dame met nogal een introvert en teruggetrokken karakter. Ze is ook niet direct op zoek naar drukte omdat ze ook nog heel schrikkerig en bang kan zijn. Aaien gaat heel af en toe vanuit de juiste positie op het juiste moment maar ze komt het niet opzoeken. Ze ligt met momenten graag ergens in je buurt maar zal weglopen als je toenadering zoekt. Dan gaat ze een meter verder liggen. Ze wordt graag met rust gelaten en lijkt  gelukkig op die manier. Soms gaat ze voor de tv zitten of rollen op de mat of naar de visjes kijken. Een extra vriendje mag maar moet niet perse. Dan bij voorkeur een sociaal vriendje die niet dominant is. 

Het is belangrijk dat haar nieuwe huisje groot genoeg is, liefst met verdiepingen en trap. Targa heeft ruimte nodig. In een te kleine ruimte allemaal bij elkaar geeft paniek en dat gaat slecht aflopen.  Het is geen schootkat maar verdient wel een warm huis waar ze mag zijn wie ze is ook al kan ze niet geaaid worden. Het is een slow-burner wie weet groeit ze wel naar aaien toe. Na een jaar bij ons is ze relaxed (op haar manier). Zolang mensen haar met rust laten en niet dwingen tot contact. Spelen vindt ze heel leuk en ze slijpt nageltjes aan de krabpaal. Ze hangt niet aan de meubels of gordijnen maar is wel heel ondernemend, achter de kast, op de kast, in de kast.

Targa mag niet vrij naar buiten toe omdat zij zo angstig is dat de kans groot is dat ze niet terugkomt als ze ergens van schrikt. Daarnaast wordt zij alleen geplaatst in een rustig huishouden zonder (jongere) kinderen, ook mensen met een kinderwens zullen niet bij haar passen.


Kan met katten: Ja
Kan met honden: Nee
Kan met grote kinderen: Ja
Kan met kleine kinderen: Nee
Moet naar buiten kunnen: Nee

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg