Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Bertje valt onder onze Speciale Zorg Katten. Bertje heeft een rood kruisje voor zijn naam, omdat hij chronisch ziek is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor hem, maar tevens kan men Bertje op afstand adopteren.

Bertje Kater 7 jaar


Welkom Bertje!

We werden benaderd door collega's van een zwerfkattenproject met de vraag of we een plekje hadden voor Bertje. Bertje heeft een blaasverlamming, dus na castratie terug uitzetten was uiteraard geen optie. Hij verbleef een tijdje bij een dierenartsassistente, waar hij de nodige zorg kreeg en ondertussen zochten ze hard naar een plekje voor hem. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn, de meeste opvangen nemen zulke katjes niet aan, en in de gespecialiseerde opvangen voor verlamde katjes was blijkbaar ook geen plek voor hem. Ook voor ons is het passen en meten, maar deze jongen moest gewoon alle kansen krijgen. Daar gaan we dus niet moeilijk over doen, Bertje was welkom.
Hij kan lopen, maar zijn blaasje moet twee maal daags geleegd worden, ook heeft hij een staartverlamming.
We weten niet of er nog verbetering gaat komen, maar hij laat zich prima doen. En we hebben inmiddels heel wat katjes met blaasverlamming in opvang, dus Bertje gaat gewoon mee in onze dagelijkse routine ;-)
We merken dat mensen vaak medelijden hebben met zulke katjes, maar als we iets van dieren kunnen leren is het dit wel, zij zien altijd mogelijkheden in plaats van beperkingen. Beperkingen ervaren is een menselijk iets, waar dieren gelukkig nooit door gehinderd worden. Maar dat even terzijde...Bertje is een lieve, stevige, gezonde jongen. De wereld ligt aan zijn pootjes, en hij mag bij ons gewoon lekker zijn gang gaan. Geen stigma's, gewoon een heerlijk kattenleven leiden.
Uiteraard komt hij binnenkort gewoon vrij voor adoptie, want wij vinden dat ook deze katjes prima geplaatst kunnen worden. Bij de juiste mensen uiteraard...
Tot die tijd, geniet maar van je verblijf in het Villa resort, lieve jongen


Kan met katten: Onbekend
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Onbekend
Kan met kleine kinderen: Onbekend
Moet naar buiten kunnen: Onbekend

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg