Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Fons valt onder onze aids positieve katten. Fons heeft een rood lintje voor zijn naam, omdat hij kattenaids (FIV) besmet is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor hem, maar tevens kan men Fons op afstand adopteren.

Fons Kater 10 jaar

>

Fons: bekogeld, geschopt en met frietvet overgoten

"Ik heb jaren op straat geleefd in een buurt waar niet veel mensen van katten houden.
Ik ben door mensen weggeschopt, geslagen, met water en frietvet overgoten en met stenen bekogeld.
Ze vonden me vies en eng, dat maakte het voor mij niet makkelijker om contact met mensen te maken.
Na zoveel pogingen om iemand te vinden die mij leuk vond, waar ik misschien eten en een knuffel zou krijgen, heb ik het opgegeven.
Hoe hard ik ook mijn best, overal kreeg ik een trap na en jaagden ze me weg.
Ik was mijn vertrouwen in mensen kwijt. Zodra ik een mens zag, rende ik al weg.
Zo’n vier jaar geleden zag ik in een vrouwtje katteneten in haar voortuin zetten. Ik heb gewacht tot ze binnen was en heb toen alles opgegeten.
Vanaf dat moment zette die mevrouw elke dag voer buiten, voor mij. Af en toe riep ze me ook en sprak me aan...maar ik vertrouwde haar niet.
Ondanks dat ik nooit bij haar kwam, terwijl ze nog zo haar best deed, bleef ze elke dag eten voor me buiten zetten, vier jaar lang.
Een paar maanden geleden raakte ik zwaar gewond aan mijn hoofd. Ik zat onder het bloed en had honger en ontzettende pijn. Ondanks mijn angst voor mensen, nam ik toch maar de gok. Ik ging naar de mevrouw.
Toen zag ze me. Langzaam kwam ze dichterbij en begon me te aaien...jeetje wat was dat fijn. Ik was vergeten hoe het voelde om een knuffel van iemand te krijgen. Ze maakte zelfs mijn hoofdje een beetje schoon.
Vanaf toen ben ik elke dag naar haar teruggegaan. Ze zei dat ze me lief vond, ze ging eten halen en liet me in haar tuin slapen. Er werd zelfs een schuilplekje met dekentje voor me neergezet tegen de regen en de kou.
Ze zou willen dat ik bij haar kon wonen maar dat kan niet vanwege haar twee grote honden.
Ik had haar al een paar keer horen praten met mensen en wist dat ze bezig was om hulp te vinden..maar zoals ik wel gewend was, wilde niemand me.
Een instantie wilde me zelfs niet omdat ik teveel geld zou gaan kosten en daar zou ik een spuitje krijgen. Dat wilde mijn knuffelvrouwtje niet, dus zocht ze verder. Uiteindelijk kwam ze uit bij Zwerfkat in Nood. Ze hebben me opgehaald.
Ik was heel bang, maar mijn knuffelvrouwtje vertelde me dat zij goed voor me zouden zorgen.
Dus vandaag is een nieuw begin. Hopelijk krijg ik nu een leventje zonder pijn en verdriet en gaat mijn kattenlijfje ook minder zeer doen.
Dankjewel Zwerfkat in Nood en Villa Vagebond dat ik van jullie wel een tweede kans krijg en dat jullie wel zien dat ik nog niet opgegeven hoef te worden."
Geschreven door zijn knuffelvrouwtje


Kan met katten: Onbekend
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Onbekend
Kan met kleine kinderen: Onbekend
Moet naar buiten kunnen: Onbekend

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg