Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Perla valt onder onze aids positieve katten. Perla heeft een rood lintje voor haar naam, omdat zij kattenaids (FIV) besmet is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor haar, maar tevens kan men Perla op afstand adopteren.

Perla Poes 3 jaar


Op het randje van de dood

We kregen vorige week telefoon van een ander dierenasiel. Eigenlijk was puur de vraag hoe ver we zouden gaan bij een zieke ( bange) aids-positieve kat. Ze lag op dat moment aan het infuus bij de dierenarts. Ze at niet meer, ze had enorme diarree en de klok tikte.. Indien het niet zou beteren, zou ze dag later worden ingeslapen.
Wij vroegen of wij het een poging mochten wagen. Perla zou dan wisselen van dierenarts, nl. verhuizing naar de onze. Dat was goed!
Perla was er erg aan toe, dus met de nodige bloeduitslagen en papieren van de twee dierenartsenpraktijken die haar hadden behandeld, reden we onmiddellijk door naar onze dierenarts. Daar was het al vrij snel duidelijk wat er WEL aan de hand was.
Ze had witte uitscheiding uit haar vagina en onze arts dacht aan een zware baarmoederontsteking. Ze kreeg diezelfde avond meteen een spoedoperatie en we waren net op tijd...
Er was sprake van een perforatie, waardoor er pus in buikholte terechtgekomen was. Ze zou die avond zijn gestorven als er niet geopereerd zou zijn.
Het was een bange nacht. Waren we op tijd, of niet...
De volgende morgen was haar bakje eten leeg 🙂 Wat een vreugde!! "YES!" riep onze dierenarts opgetogen.
Achteraf zijn we zo intens blij dat we Perla hebben willen overnemen, want anders lag ze nu bij het crematorium. Heel simpel.
Als alles meezit, mag ze vanavond opgehaald worden bij onze dierenarts. Ze gaat nu nog wat extra zorg moeten krijgen en een goede observatie, maar we kunnen nu toch al voorzichtig tevreden zijn ❤


Kan met katten: Onbekend
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Onbekend
Kan met kleine kinderen: Onbekend
Moet naar buiten kunnen: Onbekend

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg