Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtU wilt een kat adopteren? Lees eerst de adoptieprocedure

Stella valt onder onze Speciale Zorg Katten. Stella heeft een rood kruisje voor haar naam, omdat zij chronisch ziek is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor haar, maar tevens kan men Stella op afstand adopteren.

Stella Poes 1 jaar


Vreselijk drama
Ze kwam meer dood dan levend binnen bij een dierenartsenpraktijk. Ze was ijs en ijskoud en al volledig verstijfd...
Eerst dacht men dat er een gestorven katje was binnengebracht, maar haar hartje klopte nog heel zachtjes en zwak. Omg, ze leefde nog!
Stella had een baasje. Deze had haar een halsbandje omgedaan, maar toen ging het mis...
Haar bekje raakte verstrikt in het halsbandje, waardoor deze tussen haar kaken belandde. Ze kon niet meer eten, niet meer drinken, maar niemand hielp haar het bandje af te doen.
Haar mondhoeken begonnen uit te scheuren, de huid rondom haar kaken begonnen af te sterven. Maar niemand hielp...
Vanwege zoveel ontbering, het niet kunnen drinken en eten, begon ook haar lichaampje te verzwakken en uiteindelijk gaf haar lichaam het op. Ze zakte ineen en toen werd er wel ingegrepen.
De dierenarts knipte het bandje met een tang door en kreeg vervolgens haar lichaamstemperatuur niet meer gemeten.
Ze was uitgemergeld, extreem uitgedroogd, de kans op overleven was volgens de praktijk maar 2 %. Maar ze kreeg een kans en HOE.
Ze lag nog altijd in coma, en men kreeg haar temperatuur niet omhoog. Echter kwam hier een dag later verandering in.... heel langzaam kwam ze uit haar diepste donkere dal en werden haar redders beloond met lieve kopjes van Stella. Dankbaar en zo liefdevol ❤
Haar baasje wilde haar echter niet meer terug, die wilde geen tijd en kosten in haar steken, dus werden wij benaderd. Dan word je even stil, als zo'n mooi zieltje zo in de steek wordt gelaten. Juist op het meest cruciale moment van haar leven.
Ze wil zo ontzettend graag eten, maar dat lukt nu gewoonweg niet. Alles is veel te pijnlijk, ondanks de hoge pijnstilling. Ze krijgt dwangvoeding, maar ook dat doet pijn.
Besloten is haar onder te brengen bij onze dierenarts om een tijdelijke maagsonde in te bouwen.
Stella is zo verschrikkelijk lief. Als we naar dat magere smoeltje kijken, dan breekt ons hart, weer zo'n dier wat keihard binnenkomt.
Zoveel moeten doorstaan, zo in de kou gezet, maar zo liefdevol opgevangen door de dierenartsenpraktijk. Er zaten veel beschermengeltjes op je magere schoudertjes lieve meid.Het is gewoonweg jouw tijd nog niet. En zo is dat!
Nu nemen wij het stokje over en gaan verschrikkelijk hard ons best voor JOU doen ❤


Kan met katten: Onbekend
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Onbekend
Kan met kleine kinderen: Onbekend
Moet naar buiten kunnen: Onbekend

Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!

U bent op zoek naar een katje en u vindt hier de kat van uw dromen? Kijk dan eens snel op u wilt een kat adopteren? Daarin wordt u uitgelegd hoe onze adoptieprocedure precies in zijn werk gaat, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg