Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-02-2008
Een toekomst voor Mila

Het relaas van opvangmamma Els  ivm opvanger Mila ( zie 19-02-2008)Na 10 dagen antibiotica, krachtvoeding en allerlei middeltjes, knapte Mila steeds meer op; ze at goed, opende zich steeds meer naar mij. Af en toe wel een dipje, maar ik kan wel zeggen dat ze stabiel is. In overleg met de dierenarts stelde hij voor om vanaf vandaag geen antibiotica meer te geven, dat risico moeten we kunnen nemen nu. Ik moet haar langzaamaan “stelselmatig” voer erbij geven.
Ja maar, dacht ik, en verder?? Want haar nieren, haar bloed, dit was allemaal niet in orde... De dierenarts denkt dat dit tijdelijk was. Door haar sterilisatie is er een ontsteking gekomen (mss een oude gevoelige plek?), waardoor haar bloedbeeld en nierwaarden tijdelijk verstoord zijn geraakt. De dierenarts zei dat mijn liefde en zorgen haar goed hebben gedaan, die hebben haar de kracht gegeven…
Dat vind ik fijn om te horen natuurlijk, want daar doe je het voor: voor Mila’s leven!
Ik ben heel blij dat er kans op een mooi perspectief is voor Mila! Hier had ik niet meer op gerekend, ik ging er van uit dat ze altijd ziek zou blijven (ivm nieren, bloed). Ik vind het nu wel heel spannend hoe ze het gaat doen zonder antibiotica. Die zorgen om haar blijven toch, die kan ik moeilijk loslaten. Ik heb immers eerder al 2x afscheid van haar genomen, haar leventje in mijn handen gehad… Maar ik durf wel weer hoop te hebben, hoop op een toekomst voor Mila!
Els

26-02-2008
10 jarig bestaan VZW

Ons jublieum wordt gevierd op twee avonden:
- 2 mei as 20.00 uur KWIS
- 16 mei as Feestavond in Opgrimbie: Feestzaal de Lark, 20.00 uur, Oude Baan 617/1, Oogrimbie ( Maasmechelen) . Inkom: Blikje kattenvoer.
- Lees hier het verhaal van onze VZW, de 10 jaar met haar hoofdpunten....

25-02-2008
Update Jewel

Ons opvangpaardje, waar wij een actie Paardje, voor gestart zijn, wordt momenteel intensief verzorgd door ons gastgezin Sandrine.
Ze gaat geruime tijd een intensieve behandeling ondergaan. Ze moet elke dag worden geschrobd en ontsmet. Hopen Hibiscrub en ontsmettingsmiddel zijn nodig. Ook hopen watten gaan nodig zijn om alle wonden netjes te verzorgen. Ons verdere verlanglijstje:
-braunol
-een paardendeken ( voor een haflingerpaardje)
-voer: hooi, stro, wortelen, appels, krachtvoer van het merk D'Hooghe
-sponsjes ( 12-15 cm)
-borstels, kammen...
Binnenkort gaan er uitstrijkjes genomen worden en wordt er een biopsie uitgevoerd. Dit alles om te weten te komen wat er nu met haar scheelt. Weinige of bijna niemand heeft dit ooit gezien....


24-02-2008
Help Jewel ( zie update 24-2)


De medische verzorging van een paard is niet te vergelijken met een kat. Deze kosten liggen vele malen hoger, en zeker gezien het stadium waarin Jewel nu verkeerd. Ze zal zeer intensieve medische en goede verzorging moeten gaan krijgen.  Wij willen haar echt het beste van het beste geven, en zullen dan ook specialisten naar haar vachtje laten kijken.  Help haar via onze speciale oproep:  Actie paardje
Ieder die een donatie wilt overmaken voor haar, noteer bij de mededeling: Actie Paardje. U kunt er vanuit gaan , dat elke euro rechtstreeks naar deze lieverd zal gaan, daar kunt u op bouwen! Tevens zullen wij u via onze website op de hoogte houden van het wel en wee van Jewel!  Nu ben je veilig lieve meid, je krijgt de nieuwe naam Jewel,want! Een nieuwe start, een nieuw tijdperk, je hebt een schone lei nodig, jij lief lief paardje van ons.

- belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48 
- nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)

Opgelet! 
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II

24-02-2008
Een paardje???


 

En ja hoor, het is weer zover!...naast alle lieve katten hebben we...............een PAARD  in de opvang..  Hoe komen we daar nu weer aan.
Jullie zijn van ons gewend: als er soms iets speciaals op ons pad komt, en we hebben de mogelijkheid tot opvang, dan komt het wel eens voor dat u plots een heel ander koppie bij baasje gezocht ziet staan :-)
Ze heet Jewel, een haflinger paardje, merrie van 7 jaar oud.  Een vreselijk lief diertje, met een trieste achtergrond.  Jewel komt uit Landen en stond op een weitje. Ze bleek erg ziek te zijn. Ze had en heeft enorme huidproblemen. Vorig jaar lag haar rugje helemaal open, de etter lag erop. De eigenaar beweerde het diertje goed te verzorgen, maar wij vermoeden anders. 
We boden toendertijd al aan om het paardje over te nemen, hij ging acoord. Maar plots maakte hij zijn eigen regeltjes en ging de overname niet door.
Na lange tijd niets gehoord te hebben, kregen we vorige week via het dierenasiel Sint Truiden ( bemiddelaar), het bericht dat het paardje zsm weg moest, gratis en voor niets. Een medewerkster van het asiel heeft ervoor gezorgd dat paardje daar weg kon.
Diezelfde avond nog staken we de koppen bijeen en werd er gepuzzeld, gebeld, gemaild, totdat er een oplossing kwam!
De volgende morgen was het geregeld, de opvang was een feit, maar wel nog even een trailer regelen....  Gelukkig, we konden tegen een schappelijk prijsje een vriendelijke meneer regelen die haar zou ophalen en bij ons zou brengen. Fantastisch!!! Ze is er, ze is nu eindelijk bij ons.
Maar toen we haar zagen schrokken we ons lam. Het is verschrikkelijk, ze ligt helemaal open! Heel haar kontje, het bovenste van de rug, vanaf de lies, de buik, staart en achterbenen liggen open vol etterende wonden. We hebben dit nog NOOIT gezien!!
Vandaag werd ze intensief verzorgd door onze Sandrine, alle wonden werden goed ontsmet  en twee dierenartsen zijn vandaag langsgeweest. Beiden gaven onafhankelijk van elkaar, aan dat hier ook sprake is van verwaarlozing: Het paardje is broodmager, heeft nooit genoeg eten gehad, en het had verschrikkelijk dorst, drinken drinken drinken. De wonden zien eruit nooit verzorgd te zijn, en men tast nog in het duister wat er scheelt.
Ze heeft er erg veel last van: ze heeft enorme jeuk, de lieve lieve schat. Binnenkort laten we haar bekijken door een huidspecialist, want op deze manier is het rampzalig voor het dier. Jewel heeft het lastig, en we willen haar enorm graag helpen.Dan komen we bij ons laatste voorzichtige oproepje lieve mensen.
De medische verzorging van een paard is niet te vergelijken met een kat. Deze kosten liggen vele malen hoger, en zeker gezien het stadium waarin Jewel nu verkeerd. Ze zal zeer intensieve medische en goede verzorging moeten gaan krijgen. We moeten en willen haar zo optimaal mogelijk helpen. Alles wat haar al die jaren niet gegeven is, willen wij in 1 klap goedmaken. Zij moet voelen dat ze nu een prinsesje is.  Help haar via onze speciale oproep:  Actie paardje
Ieder die een donatie wilt overmaken voor haar, ons prinsesje,  noteer bij de mededeling: Actie Paardje. U kunt er vanuit gaan , dat elke euro rechtstreeks naar lieve Jewel zal gaan, daar kunt u op bouwen! Tevens zullen wij u via onze website op de hoogte houden van het wel en wee van haar.
Nu ben je veilig lieve meid, je krijgt een nieuwe naam,want! Een nieuwe start, een nieuw tijdperk, je verdient het dubbel en dwars! Je heet nu Jewel, jij bent ons pareltje...

- belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48 
- nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)

Opgelet! 
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II

21-02-2008
Eerste 10 jarige jubileum feest

Op 2 mei as is het zover! Ons eerste 10 jarige jublieum feestje! We gaan ons feest verdelen op twee avonden, nl 2 mei en 16 mei as.
Op 2 mei organiseert onze VZW een algemene Kwis. U kunt zich inschrijven per team ( max 5 mensen inschrijving is 15 euro per team), de kwis zal doorgaan op 2 mei 20.00 uur in Opgrimbie.
Op 16 mei as zal er een feest georganiseerd worden op dezelfde locatie, MET band en tombola! Daar krijgt u later nog informatie over.

19-02-2008
Een paar updatejes

Mila is sinds zondag weer bij opvangmamma Els. Ze begon zelfstandig te eten en drinken, dus mocht ze weer met Els mee. Mila is door haar plotselinge blindheid erg depressief geworden. Het is zo ontzettend belangrijk dat ze tijdens haar zware ziekteproces weer een beetje zin in het leven krijgt.... daarom is het enorm belangrijk dat Mila extra veel liefde en warmte gaat voelen. Ze wordt in de watjes gelegd door Els, het Mila meisje moet de zon weer in haar hartje gaan voelen...
Vandaag heeft ze heel goed gegeten, wat zijn we stiekum  hoopvol geworden! Zou het kunnen? Laat het zo zijn, laat het meiske beter worden. We bekijken het elke dag stap voor stap, want ze is er nog lang niet...
Dan ons Pjotterke! Hij is hartstikke lief! Achteraf gezien zal deze jongen volledig over zijn toeren zijn geweest van het hele gebeuren. Zijn 3 botbreuken zijn helaas al oud, minstens 10 dagen. Dit betekent dat hij al een kleine week zo heeft buiten gestrompeld! Hij is gisteren geopereerd: hij heeft nu drie ijzerdraadjes om de breuk heen. Zijn verbrijzelde bekken heeft rust nodig. Hij voelt zich ongelofelijk goed, hij wast zichzelf, eet goed, spint als een gek, hij is enorm relaxt! http://nl.youtube.com/watch?v=vBdjva_igl4
Dan onze Kiran....de oude kater van 13 jaar die als oud vuil uit het huis is gezet, nadat zijn baasje was overleden. Achteraf hoorden we dat de zoon van zijn overleden baasje, van plan was Kiran te laten euthanaseren... daar hebben de buurtbewoners een stokje voor gestoken.
Kiran dronk enorm veel, dus zijn urine is gecheckd. Helaas is Kiran suikerpatient tweede graad........ hij is nu nog bij de dierenarts, maar hij moet 2 insuline injecties per dag gaan krijgen en speciale voeding. Tevens heeft hij een rot gebit, dus op later tijdstip zal hij ook daaraan geholpen gaan worden. Wat zijn we weer geschrokken van dit nieuws! We wachten nog even het bloedonderzoek af, maar in elk geval zal deze lieverd niet zomaar "effe"geplaatst gaan worden. Wij zoeken een heel heel speciaal baasje voor hem..

16-02-2008
Goed en slecht nieuws...

Ik zal eerst beginnen met het goede nieuws:
Pjotr krijgt groen licht ivm de operatie!! Zijn leven is gered, hij wordt niet ingeslapen, we gaan er helemaal voor! Morgen over overmorgen krijgt hij een botoperatie , waarbij hij een pin in zijn gebroken poot krijgt. Een dure operatie die wij met ALLE liefde aan hem gunnen. Geweldig lieve Pjotr!
Dan het slechte nieuws....... onze blind opvangpoes Mila gaat niet goed. Ze is zeer zeer ziek.
Vanaf het begin vonden we haar "niet oke" maar konden de vinger er niet opleggen. Dan ging het weer goed, en plots weer niet ( daarom is ze van de homepage afgehaald).
Nu ligt ze aan het infuus bij de dierenarts en haar leventje hangt aan een zijden draadje. Haar bloedonderzoek is terug en het is goed mis met haar bloed. Te weinig rode bloedcellen, hoge ontsteking etc etc. Ze is zeer apatisch en wil niet eten. Binnenkort moeten er beslissingen worden genomen, want ze hikt tegen een euthanasie aan, dit is zo zo triest.................. Milaatje toch.......

16-02-2008
Mijn huis

Hij woonde in Tongeren, 13 jaar lang, en had hele lieve baasjes die erg goed voor hem zorgde. Hij kreeg zelfs biefstuk  voorgeschoteld!
Maar enkele weken geleden viel het doek voor deze prachtige kater: zijn allerliefste baasje stierf....
Er kwamen familieleden het huis leeghalen: al het meubliair werd opgehaald en deze trouwe makker? Hij werd buiten de deur gezet. Niemand die naar hem omkeek.
Twee weken lang zat hij huilend voor de voordeur. Deze deur ging niet meer open, hij begreep er niets van. Waar was zijn baasje?
De buren zagen hem steevast voor zijn deur zitten, wat een enorm verdriet.  Hij had nergens oog voor, hij wilde maar 1 ding: Naar binnen in zijn vertrouwde huisje waar hij 13 jaar gewoond had, terug naar zijn baasje.
De weken verstreken, maar hij gaf niet op.
Toen werden wij gebeld door de buurvrouw. De buurt kon het niet langer meer aan zien.  Enkele uren later hadden we hem al opgehaald: veilig in onze VZW.
Hij vloog op het eten af  en liet zich meteen lekker vertoetelen! Het is werkelijk een SCHAT van een dier!
Aan zijn gestorven baasjes: wij hebben uw lieverd onder onze hoede genomen, u hoeft zich geen zorgen meer te maken....alles gaat alleen nog maar beter worden nu...

16-02-2008
Vooruitzichten zijn onzeker voor Pjotr

Onze kater van gister ( zie actueel 14-02) heeft nu een naam gekregen: Pjotr.
Helaas is de prognose van ons ventje niet goed. Onze VZW arts heeft de rontgenfoto gezien en het ziet er niet rooskleurig uit.
Zijn poot moet een pin krijgen ( een grote kostbare operatie die wij graag aan hem geven), das het probleem niet. Maar zijn bekken is verbrijzeld en dat is wel heel erg.
Hij wordt nu geobserveerd, wat lastig is bij een schuwe kat: Gaat hij op de kattenbak voor een plasje en de grote boodschap, werkt zijn staart, hoe loopt hij, kan hij lopen op drie poten ed.
Pjotr vindt ons mensen niet zo leuk, dus hij ligt in een hoekje in de kattenbak in de bench. En zie hem dan maar eens lopen, check dan maar eens of zijn staart werkt.
Oke, ik ben met een stokje door het traliewerk gaan tikken tegen zijn staart, deze trok hij in... das al iets.
Het is nu nog niet duidelijk, we moeten hem zien lopen en dan beslissen...en das de vreselijk harde werkelijkheid.
Pjotr, al ben je schuw, maakt ons niet uit, jouw leven is kostbaar, wij maken geen onderscheid in tam of schuw: wij willen jou het leven teruggeven, alles hebben wij hier voor over.......

14-02-2008
Patatten gaan voor

We kregen vanavond een spoedmelding: Er liep een gewonde kat op straat , waarschijnlijk schuw, hij steunde niet meer op 1 poot, wankelde op 3 pootjes aan de grote grote ring van Tongeren!
Dus eerst zei ik: "oke, als ik u een vangkooi uitleen, en als u de kat gevangen hebt, kom ik de kat halen en ga ermee naar de dierenarts".
Helaas ging dit plan niet door: de meldster wilde niet echt meewerken: "mijn zoon komt straks thuis, die wil patatten hebben, ik ben aan het koken, wat denkt u wel niet. Ik ben absoluut NIET van plan om ergens een kooi te gaan halen, ik meld het u alleen, ik heb een druk leven, ik heb 4 kinderen, ik ga verder geen enkele moeite doen."
Ik zei: "oke, ik kom u de vangkooi brengen, maar u moet wel effe meewerken mevrouw, we moeten die kat vangen he."
 Waarop de meldster zei: " Ooooo, wat bent u ARROGANT! wat denkt u wel niet! " en ze hing op. 
Ik zat maar naar die hoorn te kijken...... 
Maar ja, je zit  maar aan die kat te denken, dus ik belde haar terug..... "ik bel niet om U een plezier te doen, ik bel omdat er een gewonde kat bij u op straat loopt, die moet geholpen worden. Mag ik u nu de vangkooi brengen? Ik zet em op scherp, ik blijf er even bij, dan ga ik naar huis, en u kijkt om het uur effe uit het raam. Indien de kat erin zit, belt u mij en dan kom ik em halen en ga de arts".
Meldster: " NEEN, dat doe ik niet, ik heb het DRUK. Ik heb 4 kinderen patatten te geven!"
Ik: "maar u hoeft alleen maar uit het RAAM te kijken mevrouw!"
Meldster: "nee, ik doe het niet, ik wil helemaal niks doen, nergens aan meewerken, ik heb daar GEEN TIJD VOOR! Wat is nu belangrijker....mijn 4 kinderen patatten geven of die kat daar buiten helpen!!" riep ze.
Tja, wat moest ik zeggen...ik zei: DE KAT! 

Ik maakte me erge zorgen om de kat, dus hup....  in de auto, reismand pakken, eten mee, en hup naar die ring. Ik parkeerde aan de ring, de moed zakte me in de schoenen: zo'n drukke ring, geen schuilmogelijkheden voor het dier, zucht. Ik liep de ring op en af, niks te zien. Het was niet te doen...hij kon overal zitten.  Ik liep terug naar de auto en zag plots een stipje aan een deur zitten, ineengedoken. Ja, het was em!
Ik was zo enthousiast, ik zette reismand neer, gaf eten, kat wilde strompelend wegrennen, ik gooide me op die kat, oef MIS. Plat op de vloer.....ai! Ik werd nog banger, die grote drukke baan, de kat kon nergens heen, ja, ergens onder een hek door. Ik jaagde hem uit een struikje en hij wilde door het hek. Nu of nooit, mompelde ik. Ik kon nog net zijn staart grijpen, KRIJSEN. Wild slaan, gillen, ik kwakte hem in de reismand, deur dicht en ik riep hard over straat; YES!!!!!
Ik reed door naar de dichtsbijzijnde arts. Er werd een rontgenfoto gemaakt, en helaas helaas.....dubbele botbreuk: In zijn achterpoot moet een pin, plus het bekken was gebroken. Oke, onze VZW arts gebeld, morgen beoordelen we of er een spoedoperatie gaat komen of niet. Arm arm dier, hij is ook nog es mager, het zit hem niet mee.
Ik hoop dat alles goed met ons ventje gaan komen, want de verzorging van een verwilderde kat is iets andere koek dan het verzorgen van een tam dier.
Gelukkig dat hij wel vóór de patatten gaat...
Dank voor uw grote hulp en dierenliefde beste melder!
Sabine

11-02-2008
Uitslag sloganwedstrijd!

Dag allemaal
U zult wel gedacht hebben...wanneer komt die uitslag nou eens! Welnu, we zijn eruit, we hebben een top 3 samengesteld.
We kregen veel slogans binnen op onze email, daarvoor onze grote dank! Ook intern mochten de mensen meedingen aan de wedstrijd. U heeft allemaal creatief meegedacht, en eentje moet de beste zijn, en deze sprong er eigenlijk meteen al uit.
De prijswinnares is geworden...........
1. Anne- marie van Breughel met:  Kattenleed....ons een zorg
2.
Natasja Verheul met:  Gun een zwerfkat een beter leven, samen kunnen wij deze aan hen geven
3.
De oude slogan : samen maken wij de wereld van de zwerfkatjes een beete aangenamer

Proficiat Annemarie, binnenkort krijg je je prijs thuisgestuurd en de slogan zal vanaf nu gedragen worden door onze VZW

07-02-2008
Jubileum VZW Zwerfkat in Nood II

Jawel beste mensen...... 2008 is het jublieumjaar voor onze VZW!
We bestaan dit jaar maar liefst 10 jaar!
Op 10 mei as zal  Zwerfkat in Nood precies 10 jaar bestaan, en dit moet gevierd worden, groots. Er is al een werkgroep in het leven geroepen: het jublieum werkgroepje.
Zij zijn nu al aan het vergaderen over het feest wat er ongetwijfeld in mei as zal gaan komen: we gaan ons helemaal geven!!
We zullen smiddags al beginnen met ons feest, dit zal doorgaan tot snachts.....
Hou onze website in de gaten, de exacte datum zal dan aangegeven worden, we willen zoveel mogelijk mensen kunnen ontvangen, u bent allemaal uitgenodigd!
Wat een bijzonder jaar....2008..... alles begon in 1998: een publicatie in de krant. Toen werd het startschot gegeven. Tot nu toe hebben we toch maar even een kleine 2700 katten opgevangen, daar mag de VZW TROTS op zijn!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg