Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

24-09-2010
Rits meldingen

Het is iets rustiger geworden met meldingen, maar  toch komt er bijna dagelijks de vraag of er opname mogelijk is. Het varieert van afstandsdier tot flessennest.
Het probleem is dat we (tot nu toe) niet fungeren als dierenasiel, we normaal geen afstandsdieren aannemen. Echter zijn er al enkele afstandsdieren binnengekomen ter uitzondering.
Ik benoem o.a Boeloe, onze pers. Maar ook Ollie is een afstandsdier na 16 jaar...
Òllie is een rood witte kater met beginnende staar in de ogen, plus rotte tanden (die wij binnenkort laten trekken). In het gezin  is de vader erg allergisch geworden voor katten en er werd een afspraak met de dierenarts gemaakt om Ollie in te slapen....
Per toeval kwamen we in contact met dit gezin en Ollie is nu gered van de dood...en wat een aanhankelijk lief dier!
Een jong nest van 3 weken oud uit dierenasiel Genk = binnen.
Meldingen van aids positieve katten. Advies en wachtlijst. Babypoesje gevonden in Borgloon op een werkterrein bedrijf tussen de vlonders = binnen.
Twee kleine ukken gevonden in Tongeren: zijn binnen.
Vier kleine poesjes van 2 weken oud in het bos gevonden: komen binnen.
Een gecastreerd ventje met karthuizerbloed werd gedumpt in een zwerfkatten kolonie = binnen.
Een doodziek dier liep achter de brandweerkazerne in Tongeren. Er scheelt van alles met deze 10+ meid.
Naast zwakte en enorme magerte, heeft ze rotte tandjes en het ergste van al: melkkliertumoren.
Haar tandjes zijn ondertussen getrokken. Wanneer ze wat is aangesterkt zullen ook de tumoren verwijderd worden.

21-09-2010
Update van onze doodzieke kitten

Weet u nog, ons stukje op 13 september, het zieke poesje? Lees maar eens mee

'Pelle': dit is de naam die we ons kleine piraatje met zijn o-zo schattige koevlekjes gegeven hebben.
Vorige week kregen we Pelle verwaarloosd in opvang. Hij zat vol met vlooienpoep, teken en motorolie. Echt te erg voor woorden, maar Pelle's foto zal vast niemand ontgaan zijn. Hij zag er niet uit, was mager en had verschrikkelijke kou.
We hebben alle teken verwijderd en wat schreeuwde hij het telkens uit, hij vond het niet leuk. Maar die teken moesten nou eenmaal verdwijnen, want ze hadden al zovéél bloed afgetapt.
Een badje vond hij zalig, dan begon hij zelfs te spinnen. Al die vieze olie moest verdwijnen, want hij vond het niet leuk dat zijn vachtje vuil was.
Ondanks dat Pelle afkomstig is uit een zwerfkattenpopulatie heeft hij al zijn zorgen en schrik direct achter zich gelaten. Hij vond het heerlijk om lekker warm op een warmtedekentje bij te komen en wat vond hij al dat eten lekker. Hij smikkelde zijn buikje lekker vol. Op een week tijd is zijn gewicht van 410 gram naar 675 gram gegaan en ook zijn snottebellen zijn dankzij de antibiotica verleden tijd.Hij ziet er nu uit zoals een kitten er moet uitzien: een dikke buik (nee, niet van de wormen, want hij is ondertussen ontwormd) en een koddig poepje. Hij geniet van zijn lekker eten, speelt ontzettend graag en wil niets liever dan geknuffeld worden. Hij gaat dan zo lekker rollebollen en knorren van geluk.
Binnenkort mag hij kennismaken met de andere opvangkatjes die hier rondlopen en wat zal hij het heerlijk vinden om met hen te spelen. Hij is zo lief, vraag niet véél maar geeft zovéél terug. Kortom, een perfect huisgenootje.
Diegene die Pelle adopteert zal véél liefde en vriendschap van hem krijgen. We zijn blij dat Pelle het gehaald heeft en nu kans heeft op een gouden toekomst. Want dat verdient die kleine man echt wel na alle ellende die hij heeft meegemaakt.
Groetjes Diny

20-09-2010
Ik ben zielig
Dit is Boeloe en rijmt op Voodoo.
Voodoo was zijn oude naam, afkomstig van twee baasjes, maar we gunnen hem een nieuwe start...hoognodig zelfs. 

Er scheelt vanalles aan ons ventje.
Hij is tien jaar oud, zijn baasje ligt in ziekenhuis, de man van het baasje is 76 jaar en de dochter heeft de kat bij ons aangemeld.  Geen vaccinatieboekje beschikbaar..... 
  
Boeloe  zit onder de klitten, maar echt verschrikkelijk... er zal geschoren moeten worden. Lappen vacht hangen erbij, hem strelen is het aaien over een stuk vod, je voelt enkel bobbels.
Hij heeft rotte tanden,  tandvleesontsteking, oorontsteking en oogontstekingen.
Boeloe heeft het niet makkelijk, maar gelukkig staat hij nu onder de pijnstilers en zal er zsm een afpraak worden gemaakt met onze dierenarts....  we hebben met je te doen lieverd, deze toestand noemen wij verwaarlozing; niets minder of meer. Je hebt onnodig lang dit leed moeten dragen.
Zet em op kanjer, jij maakt het verschil!

13-09-2010
Gevonden in Buggenhout
Aan de rand van het bos, doodziek...onder de teken ( maar liefst 50 teken), vlooien, snottebellen, vieze oogjes, hij eet niet, ruikt niets, motorolie op zijn vachtje, kortom: werk aan de winkel!

13-09-2010
Is het dozentijd?
Blijkbaar is het hip geworden om, nadat je er een nest kittens in kwakt, de doos leuk te versieren.
Tweede maal in enkele weken tijd dat er op deze wijze jonge dieren als wegwerp artikel worden behandeld.
Helaas zijn er ondertussen twee kittens gestorven bij de opvangmamma.. Ze waren verzwakt, konden heel moeilijk eten, ondanks de beste zorgen van mamma Hannelore.
Gelukkig stellen de overige katjes het goed, maar we blijven ons de vraag stellen: Waarom...

12-09-2010
Loterij!

Win mooie prijzen en draag bij aan onze dierenartskosten!

We hebben meer opvangers dan ooit; op het piekmoment hadden we dit seizoen maar liefst 167 katten in de opvang en nog een aantal honden en konijnen. Al deze dieren hebben hun entingen nodig, velen komen zo ziek of verwaarloosd binnen dat meerdere dierenartsbezoekjes nodig zijn, soms ook in het weekend en midden in de nacht. U begrijpt dat onze dierenartskosten de pan uitrijzen; tot en met juli van dit jaar gaven wij maar liefst €25.000 uit aan medische kosten! En dan rekenen onze dierenartsen al heel coulante prijzen...

U kunt ons helpen de dierenartskosten te betalen en nog mooie prijzen winnen ook! Hiervoor zetten we een loterij op. We verkopen lootjes met de nummers 00 t/m 99 voor €1,50 per stuk. 100 lootjes is 1 ronde. Met de opbrengst van 1 ronde kunnen wij bijvoorbeeld 7 kittens laten enten, 3 castraties of 2 sterilisaties laten verrichten of een kleine operatie laten doen. Er komen net zoveel rondes als dat we lootjes kunnen verkopen. Als we bijvoorbeeld 641 lootjes gaan verkopen, betekent dat, dat er 7 rondes en dus ook 6 of 7 winnaars zijn (afhankelijk van op welk lotnummer de prijs valt, zal in ronde 7 een winnaar zijn of niet omdat deze ronde niet volledig verkocht is in het voorbeeld)!

Als winnend lotnummer gebruiken we de twee eindcijfers van het lot waar de jackpot van de Nederlandse Staatsloterij van de trekking van 10 oktober op valt. Zo is het 100% eerlijk en kan iedereen het winnende lotnummer nakijken.

Welke prijzen kunt u winnen?
Uit elke ronde komt 1 winnaar. Deze persoon wint het volgende prijzenpakket:
1.    Een prachtige kattensofa waar uw kat heerlijk op kan liggen;


2.    Een cadeaubon ter waarde van €20 voor de webwinkel van Chayenne-Cats:
Kattenwebshop
Hondenwebshop

3.    Een paar kattenpantoffels

Wil u ons helpen de dierenartskosten te betalen en kans maken op dit prachtige prijzenpakket?
Dit gaat als volgt in zijn werk:
U stuurt een mail met de door U gewenste lotnummers naar steun@zwerfkat.com en geeft daarbij aan op welke naam het rekeningnummer staat vanaf waar u het geld overmaakt. Indien de door U gekozen lotnummers al bezet zijn voor de lopende ronde, worden U automatisch andere nummers toegewezen; hierover zult U bericht worden via email.

U stort het benodigde bedrag (aantal gekochte lootjes x €1,50) op onze rekening:

Voor België
Fortis 001-3823130-48 
t.n.v. VZW Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630 Maasmechelen
o.v.v. Loterijdeelname

Voor Nederland:
Postbank/ING: 9480375
t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)
o.v.v. Loterijdeelname

Lotnummers waarvan de betaling op 10 oktober om 18:00 niet bij ons binnen is, worden uitgesloten van deelname.
De prijswinnaars krijgen 11 oktober, de dag na de trekking, bericht!


12-09-2010
Zo kan het ook!

Donderdagavond 20.00 uur. De telefoon gaat. Zwerfkat met de vraag of ik naar een melding wil gaan. Een familie heeft een kitten gevonden langs de oude Maas in Dilsen, maar ze hebben nog meer noodkreten gehoord. Er moeten er dus nog meer zijn. Spoed dus, want het regent bij tijden enorm!
Bij het gezin aangekomen met de auto naar de vindplaats gereden. En jawel hoor, zeker nog 2 kittens in nood.
Het is donker, nat en het onkruid staat tot kniehoogte.
Gewapend met zaklampen gaan we op het geluid af. Maar eenmaal in de buurt van het geluid wordt het muisstil. Waar zijn ze toch?

De helling waar de kittens zich bevinden is steil en glad met als gevolg dat de dochter met haar been in het water belandt. Maar het resultaat mag er wezen! Nog een kitten veilig in het mandje.
Nu de laatste nog. Opnieuw zoeken. Er komt  een wandelaar met zijn hond voorbij. Ook hij helpt ons. Met 5 man sterk hebben we anderhalf uur na aankomst alle drie de kittens veilig en wel in de auto gekregen. De vreugde is groot, we horen geen gemiauw meer langs het water.
Ik word door de familie nog uitgenodigd om wat te drinken en samen aan tafel kunnen we onze hummeltjes eens goed bekijken. We lachen om ons avontuur, maar kunnen niet begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die hun dieren zomaar dumpen. Thuis aangekomen krijgen deze baby’s, want dat zijn het nog maar, een flesje melk en kunnen ze lekker gaan slapen.
Ook ik kruip tevreden in mijn bed.

De volgende dag zijn Lis, Lelie en Spetter – de laatste zorgde voor het waterballet- naar hun opvangmama gegaan.Gelukkig zijn er ook nog mensen met een hart voor dieren. Dat maakt het leed dat je soms tegenkomt goed.
 
Langs deze weg wil ik dan ook de familie en de wandelende meneer hartelijk danken voor het meehelpen bij deze zoekactie. Alleen was het zeker niet gelukt!
 
Marjan

09-09-2010
Dierenasiel Maasmechelen gooit de handdoek in de ring


U heeft het wellicht al gehoord of gelezen in de media: Dierenasiel Maasmechelen legt haar boeken neer en stopt ermee.
 
Voor VZW Zwerfkat in Nood II was dit de beste beslissing die genomen kon worden, alleen vinden wij het jammer dat het dierenasiel de reden van stopzetting onjuist heeft weergegeven naar ons idee.
 
Momenteel beweert het dierenasiel dat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken en dat de “lastercampagne” hen diep heeft gekrenkt. Er zou niets waar zijn van de getuigenissen van ex-vrijwilligers.
De eerste reden kunnen wij deels begrijpen: tenslotte zijn er van de 14 gemeentes, maar liefst 11 gemeentes afgevallen. Reden?
De financiële verslagen zijn enige tijd geleden opgevraagd bij de rechtbank van Koophandel. Kijkend naar deze cijfers krijgen we de indruk dat er natte-vinger-werk aan te pas kwam. Een klein voorbeeldje: in 2007 heeft men maar 8 euro aan giften ontvangen… Dat is op zich al vreemd, vreemder wordt het dat dit bedrag in twee jaar tijd meer dan 3700 keer zo groot is geworden...
Dan  de zogezegde lastercampagne: helaas is elke getuigenis waar en correct. De onderzoeken lopen nog altijd en de getuigenissen zijn niet min. De FOD heeft nog niets afgesloten, zoals nu wel wordt beweerd in de media.
Op het moment dat de FOD binnenviel begin augustus dit jaar, werden er geen wanpraktijken gesignaleerd. Logisch, want ze waren al weken op hun hoede en wisten dat er iets stond te gebeuren. Dan zorgt u toch ook dat uw vuile was snel wordt binnengehaald?
 
VZW Zwerfkat in Nood II heeft zelf ook aan den lijve mogen ondervinden hoe erg het daar met de dieren is gesteld. We hebben er geregeld de meest zieke dieren weggehaald, met de stiekeme medewerking van de hoofdverzorgster, want het bestuur mocht hier niets vanaf weten. We hebben zelfs in het geheim milde antibiotica in de handen van de hoofdverzorgster gestopt, omdat de zieke dieren daar geen of onjuiste medicatie krijgen. Wij weten dat deze lastercampagne geen laster is maar de bittere waarheid, de schrijnende realiteit. De dieren kregen en krijgen daar niet de juiste verzorging en medische aandacht.

Het feit dat de onderzoeken steeds diepgaander worden en de waarheid steeds meer aan het licht komt, geeft ons het vermoeden dat het asiel zo snel mogelijk wil sluiten.
Nu zijn er de zorgen om de dieren aldaar… u maakt zich vast druk om wat er met deze dieren gaat gebeuren.
Natuurlijk laten de naburige organisaties de dieren niet in de steek, er zal zsm een passende oplossing worden gevonden. Ook wil Zwerfkat in Nood II hierin meehelpen.
Er wordt door diverse organisaties hard toegewerkt naar het realiseren van een noodasiel.
 
Sabine van der Meer

07-09-2010
Soms is het zwaarChaplin

Een melding uit Maasmechelen.... een spoedmelding van een kitten van 10 dagen oud.
Onze lieve opvangmamma's bedachten zich geen minuut en sprongen in de auto. Vergis u niet...we zitten nog altijd overvol, maar zij namen de autorit van ver ( buurt van Londerzeel) , hebben hindernissen overbrugt om bij deze moederloze kitten te komen.
Ze schrokken enorm toen ze dit kleine hulpeloze diertje zagen.... in een kartonnen doos, zonder enige extra warmte: hij voelde ijskoud aan. Zijn naam werd Chaplin.
Let wel: de melders bedoelden het goed, maar uit onwetendheid was dit dier al dagen onderkoeld ( vanaf zaterdag) en kreeg het koeienmelk te drinken.
We zijn niet boos op de melders, maar gewoon enorm verdrietig om het feit dat dit dier al dagen niet de juiste verzorging heeft gekregen.
Onze opvangmammas reden met 150 km per uur naar huis, ze zagen dat het kleintje krampjes had, diarree kreeg en geen zuigreflex meer had. Het was erger dan erg.
Onmiddellijk zijn ze naar de dierenarts gereden waar bleek dat hij naast uitdroging ook nog eens bloedarmoede had.
Er is onderhuids vocht toegediend, warmte gegeven...maar het mocht niet baten..... Kleine Chaplin is gestorven...
Dit doet pijn, heel veel pijn. Het gastgezin blijf verbijsterd achter, tranen zijn gevloeid.
Dit gaat ons niet in de koude kleren zitten, want elk leventje telt. Elk leventje is net zo waardevol als ons eigen huisdier.
Dank je wel Sab en Diny, veel sterkte met dit verlies. Maar besef dat dit dier een kans kreeg, het was echter gewoonweg te laat.... hier konden wij niets tegen doen..Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg