Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-10-2020
Catnip alarm

Nieuwe catnip speeltjes voor onze katjes! Getest en goedgekeurd door onze allerliefste opvanger Goya 😻 Nou, dan heb je ook wel wat, een eerlijke tester!
Bestellen kan via mailtje naar : handgemaakt@zwerfkat.com
Kosten: 3 euro + verzendkosten.
Bestel maar, bestel maar, bestel maar... Beperkte oplage.
ps geen echte veertjes, maar nepveertjes 😉


26-10-2020
Wij groeien!

Wij kwamen binnen met gesloten oogjes, meer dood dan levend. Niemand kon weten dat wij dit echt wel zouden overleven 😉
We zijn nu een maand verder en we zijn absoluut geen baby's meer, duh.
We hebben net een papfles achter de kiezen, dus als je het niet erg vindt gaan we nu uitbuiken... toeledoe!
Liefs Puk en Toto


26-10-2020
Wij zijn voorzichtig optimistisch

ullie weten het vast nog wel, onze post over parvo, het vreselijke virus, voor elke opvang een ware nachtmerrie. Vijf kittens in een risicogebied en 4 onschuldige zieltjes deden hun vleugeltjes aan...
We kochten een duur medicijn dankzij jullie hulp, en we zijn heeeeeel voorzichtig optimistisch. Het gaat goed met de vijf bengels!
Ze krijgen hun injecties, tevens hun herhalingsspuiten. Best wel vermoeiend voor ze, dat merken we, het is geen lekker snoepje...
Ze groeien goed, eten als bootwerkers, spelen en ontdekken. ZO willen wij dat zien!!
De diarree is nog niet geheel onder controle, maar we gaan gestaagd door. Onze vijf wonderkinderen ❤
Heel stilletjes maken wij een klein vreugdesprongetje... Duimen omhoog en tijd is kostbaar en alleszeggend.


21-10-2020
Welkom Tigo

Via een collega, zagen we een noodkreet op Facebook. Het ging om Tigo, zijn baasje zat met de handen in het haar. Sinds enkele jaren zat Tigo niet meer goed in zijn velletje. Het begon met af en aan uithalen, klauwen en bijten, daarna werd hij onzindelijk. Een verhuizing, hele drukke kinderen, een hond erbij. Al deze factoren zorgden ervoor dat Tigo bang en onzeker werd.
Na allerlei dierenartsbezoeken was de conclusie dat Tigo enorm veel last had van stress, iets wat in het huishouden niet te ondervangen was. Om te voorkomen dat hij op een verkeerde plek zou belanden, namen wij hem over. Zijn oogjes staan nog een beetje triest en hij is enorm op zijn hoede. Maar toch... hij is bij ons een stuk rustiger.
Tigo zal tijd nodig hebben om zichzelf terug te vinden. Om zijn zorgvuldig opgebouwde muur langzaam af te breken. Uiteraard gaan wij hem daarbij helpen. Met rust en kleine stapjes, mag hij weer Tigo zijn. De hoofdrolspeler in zijn eigen verhaal. Voor nu moet nog even helemaal niets. Rust in zijn hoofdje, dat heeft hij nu het hardst nodig. En als hij het toelaat, staan wij voor hem klaar met alle liefde die we hem kunnen geven.
Welkom lieve Tigo, alles komt goed nu.


21-10-2020
Onder de wielen

Je oogjes doen pijn, je ziet helemaal niks en je weet niet waar je bent...
Dat overkwam deze kleine hummel.
Hij kende geen gevaar, daarom liep hij op de tast in het rond en belandde midden op een rijbaan waar ging hij zitten, niet beseffende welk groot gevaar hij liep. Hoe voelde zich zo beroerd....
De meldster was op dat moment aan het rijden, op dezelfde baan waar onze uk zat. Toen zij dichter in de buurt kwam, zag ze ineens een klein zwart hoopje op de baan zitten. Maar ze zag nog wat anders... een vrachtwagen kwam zijn kant op! Ze hield haar adem in, ze kon op dat moment niets doen.
De vrachtwagen reed nietsvermoedend over het kitten heen....
Gelukkig zat het kitten midden onder de vrachtwagen, zodat het niet door de wielen werd geraakt. Oh mijn god, wat een drama en wat een GELUK!! Hoeveel engeltjes had jij op je schouder kleine hummel. En hij bleef gewoon zitten...
Natuurlijk remde de automobiliste meteen af , rende uit haar auto om het kitten van de baan te plukken. En toen zag ze het van dichtbij. Zijn oogjes zaten volledig dichtgeplakt van de etter, hij zag helemaal nietsss.
Ze nam het kittentje mee naar huis om de oogjes wat schoon te maken en toen werden wij gebeld. Kom maar gauw kleintje!
Jeetje, wat heb jij mazzel gehad zeg hey.
Nu gaan we voor je zorgen, want je oogjes en neusje zijn niet goed, daar gaan we meteen werk van maken lieverdje.
Welkom bij ons ❤ 

21-10-2020
Nu komt het goed

Een paar dagen geleden kregen we een droevige melding uit Riemst.
De melder had enkele weken geleden een overleden poes gevonden op straat en hij besloot haar vervolgens respectvol begraven....
Maar het onverwachtse gebeurde. Iets later verschenen er twee kittens op de plek des onheils. Toeval bestaat, maar dit moesten haar kleintjes zijn.
De lieve melder kon hen niet achterlaten en nam hen mee naar huis. Zij hadden heel veel geluk.
De kleintjes waren ook nog eens behoorlijk ziek vanwege de niesziekte en ook daar heeft de melder aan gewerkt. Hij nam hen naar de dierenarts en verzorgde hen in alle liefde.
Petje af!
Stiekem wilde hij de twee kleintjes heel graag houden, maar daar dachten zijn dominante katten wel anders over. Die hadden helemaaaaal geen zin in al dat kleine grut!
Met pijn in zijn hart werden wij benaderd. Op onze beurt namen wij de kittens over en tadaaaa, daar zijn ze dan! Onze liefjes ❤
Fons en Ferre ( foto) zijn twee lieve katjes, een lekker prrrrrr geluidje ontsnapt uit hun keeltje.
Dank je wel lieve melder voor al jouw lieve zorgen, wij nemen nu de fakkel over 🙂


17-10-2020
3 bange snoetjes op een rij

Konden we hen maar vertellen dat bang zijn niet echt nodig is he...
Vorige week kregen we een melding uit Maaseik.
Er zaten drie kittens op een composthoop bij de melder in de tuin. Zij veroorzaakten overlast....
We besloten hen op te vangen, zodat ze veilig zouden zitten.
Na een korte vangactie hadden we hen alle drie al vrij snel. Ginny, Zorro en Lieve zijn nog erg bang zoals jullie zien, maar dat komt wel goed.
De socialisatieperiode is aangebroken en ons gastgezin gaat haar best doen!


17-10-2020
Sjors

Onze kleine Sjors kwam met zijn oogjes dicht nog bij ons binnen ( samen met zijn zussen en broer). Een piepklein manneke, zo afhankelijk van onze zorg, en nog steeds.
Hij weigert pertinent de fles en wordt grootgebracht met een maagsonde. Na de maagsonde, komt er een luid gespin uit zijn keeltje en beginnen zijn kleine pootjes te kneden. Lief mannetje van ons...
Hoe meer hij groeit, hoe voller zijn vachtje. Zo zo, knapperd! Groei nog maar een beetje en waarschijnlijk maak jij straks de stap van maagsonde naar een slobberpapje van een bordje. Niet erg hoor, komt goed ❤


14-10-2020
Ons lieve manneke

Kennen jullie deze lieve kleine Alexei nog? Een opfrissertje:
"Het trieste is, wanneer je zoveel hebt meegemaakt en vervolgens helemaal alleen overblijft. Niemand meer als vangnet.
Zijn mama had afstand van hem genomen, zijn overige familie was gestorven (2 kittens). Werd hij de volgende? Alexei was bang, ziekjes en rilde van de kou."
Dat was toen, nu zit hij natuurlijk lekker warm en eten a volonté. Oh en de knuffels niet te vergeten!
Echter.... zijn oogje is ernstig beschadigd.
Hij kreeg een oogoperatie waarbij zijn derde ooglid over het oog is getrokken. Dit moet 2-3 weken rusten in de hoop dat dit gaat helpen. We duimen voor je kleine man! Enne... die kap staat je best wel heel schattig ❤


14-10-2020
waarom...

Parvo, het meest gevreesde woord in elke opvang. Een zeer ernstige kattenziekte waarbij vele jonge dieren sterven.
Deze nachtmerrie IS werkelijkheid geworden bij een opvanggezin van ons.
Deze afschuwelijke besmettelijke maagdarmziekte heeft toegeslagen en Coco, Bobo, Lychee en Babs konden niet op tegen deze sluipmoordenaar en stierven vrij snel. Zoveel verdriet, onmacht en kwaadheid.... De emoties flitsen alle kanten op. Soms weet je niet eens meer hoe je je moet voelen. Waarom mochten zij niet groeien?
Dit virus is erg agressief en nestelt zich in je huis.
Grote middelen ( ook speciaal aangekocht) moesten ingezet worden om deze onzichtbare vijand te vinden en te verslaan, en dat is niet alleen heel erg vermoeiend, maar ook verschrikkelijk emotioneel.
We hebben nog een aantal diertjes in het opvanggezin die nog altijd in leven zijn, en nog altijd vechten om hun kopje niet te laten hangen.
Ze worden allemaal behandeld met het dure medicijn feliserin en krijgen natuurlijk heel veel vitamientjes, vocht, antibiotica, anti diarree, papjes etc etc.
De kosten lopen enorm op, de emoties NOG hoger.
Je ziet je kleintjes drinken, spelen, spinnen en tevreden zijn... Dit kan binnen 1 uur omslaan. Niet te vatten.
We zijn alvast meer dan 1000 euro kwijt, dat wisten we, maar we besparen nergens op want elk diertje moet werkelijk waar... 1000% kansen krijgen!
We vragen weer heel bescheiden aan jullie: kunnen jullie een eurootje missen voor onze parvo kittens? We zitten midden in de rollercoaster en de onkosten zullen oplopen, maar wij zullen nooit ergens op besparen. Onze lieve kleine dappere kanjers!
Alvast enorm bedankt en we branden kaarsjes voor onze kleine viervoetertjes, zij die wij willen laten leven omdat hun leventje net begint....
Lychee op de foto heeft het niet kunnen redden, maar hij wil zijn vriendjes redden..... Slaap zacht lieverd.


10-10-2020
Youpie

Deze hele knappe kleine charmeur draait iedereen om zijn pootje.
Wat je niet ziet, is dat hij toch wel zijn lichamelijke probleempjes heeft.
We kregen een vraag vanuit een andere opvang. Deze puber zou misschien aangereden zijn geweest, waardoor er wat zenuwen zijn geraakt en zijn darmsysteem wat overhoop ligt. Zijn darmpjes werken niet naar behoren. Soms lijken ze verlamd, en soms werken ze weer, heel apart. Gezien onze ervaring, werden we benaderd. Ja hoor kom maar lieve Youpie!
We laten hem in elk geval nog eens bekijken door onze arts en in de tussentijd zullen we hem natuurlijk helpen 🙂 We zijn wel wat gewend en ach... istie niet lief ❤


10-10-2020
Word ik gemist?

Deze knappe jongedame kwam deze week bij ons binnen. Ze drentelde op onverwachtse tijden rondom kinderboerderij Pietersheim in Lanaken.
Nu, ze zou heel erg mager zijn, uitgehongerd, maar wij vinden dat dit erg meevalt. Ze ziet er goed verzorgd uit. Ze lijkt nog een jonge meid, helaas geen chip...
Ze is nog een beetje onder de indruk van alles, maar ze laat merken dat ze erg geniet van streeltjes en knuffels ❤
Toch wagen we een poging. Het zou zomaar kunnen dat ze een baasje heeft, dus we gaan op zoek!
Wie o wie kent deze knapperd?


03-10-2020
Twee kleintjes aan de voordeur

De meldster hoorde 's nachts de hele tijd een gemiauw buiten. Hmm. Kan ansich wel, want er lopen veel zwerfkatten, zal wel ergens een meeting zijn tussen een aantal zwerfkatten of zo.
Maar het gemiauw zette zich door naar de ochtend, dus er was toch wel iets aan de hand?
De meldster besloot poolshoogte te nemen en deed de voordeur open.
Maar wat krijgen we nou? Er zaten twee kleine kittentjes aan haar voordeur! Grote bange oogjes staarden haar aan. Ach, waar komen jullie nou ineens vandaan? Kom maar hier...
Ze pleegde het aantal telefoontjes maar helaas zat het overal vol.
Gelukkig konden we een plekje vrijmaken en daar zijn ze dan, onze twee kleine kabouters! Nonni en Ninte ❤
Ze zijn nog een beetje onder de indruk, maar dat is logisch. Welkom liefjes!


03-10-2020
Rust zacht

Achter de schermen maken we meer mee dan we tonen. Onmacht, verdriet en soms ook woede. Emoties die worden afgewisseld met empathie, uitbundigheid en enthousiasme.
Maar deze dagen overheerste vooral verdriet en onmacht.
Twee onschuldige zieltjes werden als zeer zeer ernstige spoed aangemeld en onze hulp kwam te laat.
Eergisteravond werd er een ernstig ziek dier gespot. Hij zou geen neus en mondje meer hebben. We konden het eerst niet geloven, maar desondanks regelden we meteen veldwerk en een auto richting het arme dier. Ondertussen belden we onze dierenarts of hij standby kon zijn. Het zou wel eens een zeer ernstig gewond dier kunnen zijn.
Ondertussen kregen we een foto... en toen.. brak ons hart. We sloten onze ogen en zeiden stilletje: 'Nee, nee, dit kan niet waar zijn.'
Zijn neusje was weg, zijn mondje was verdwenen, er zat een afschuwelijke woekerende kanker in zijn gezichtje.
Aangekomen bij onze dierenarts spraken we elkaar. 'Kun je hem echt niet fiksen ofzo? Dit zijn juist de diertjes waar we 1000 % voor willen gaan.'
Onze dierenarts zei: 'Er valt er niks te fiksen, hij heeft helse pijnen en zijn neus is weg. De kanker heeft zijn leven verwoest, ik kan hem niet helpen. '
Rust zacht lieve jongen, het spijt ons zo. We hadden het hart van Zwerfkat in Nood in jou willen steken, enkel voor jou. Alles.
De mensen die jou hadden verzorgd, durfden niet in te grijpen. Why!
De dag erna kwam de volgende melding. Een melding uit Maasmechelen. Een zwerfkatje was gegrepen door een hond. Zwaar gewond sloop de kat het huis van de melder in en dook achter het tv meubel. Hij zou boos en agressief zijn, maar deze zin maakte ons zeer alert: 'Hij ademt heel zwaar.'
En alweer doken we in onze auto en reden naar het dier in zware nood.
Maar aangekomen.... was het arme dier al gestorven...Nee! Maar jong, wat is dat nou allemaal. Lieverd.
We brachten hem nog naar onze dierenarts, helaas geen chip.
Onze maag trok resoluut een knoop, en in ons hoofd passeerden allerlei vragen, maar de antwoorden zwegen.
Lieve diertjes, anoniem sterven mag niet. Jullie verdienen ook de aandacht, weliswaar in stilte want jullie zijn niet meer.
Rust zacht lieve diertjes. Het spijt ons.
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg