Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

18-02-2022
Vreselijk drama

Ze kwam meer dood dan levend binnen bij een dierenartsenpraktijk. Ze was ijs en ijskoud en al volledig verstijfd...
Eerst dacht men dat er een gestorven katje was binnengebracht, maar haar hartje klopte nog heel zachtjes en zwak. Omg, ze leefde nog!
Stella had een baasje. Deze had haar een halsbandje omgedaan, maar toen ging het mis...
Haar bekje raakte verstrikt in het halsbandje, waardoor deze tussen haar kaken belandde. Ze kon niet meer eten, niet meer drinken, maar niemand hielp haar het bandje af te doen.
Haar mondhoeken begonnen uit te scheuren, de huid rondom haar kaken begonnen af te sterven. Maar niemand hielp...
Vanwege zoveel ontbering, het niet kunnen drinken en eten, begon ook haar lichaampje te verzwakken en uiteindelijk gaf haar lichaam het op. Ze zakte ineen en toen werd er wel ingegrepen.
De dierenarts knipte het bandje met een tang door en kreeg vervolgens haar lichaamstemperatuur niet meer gemeten.
Ze was uitgemergeld, extreem uitgedroogd, de kans op overleven was volgens de praktijk maar 2 %. Maar ze kreeg een kans en HOE.
Ze lag nog altijd in coma, en men kreeg haar temperatuur niet omhoog. Echter kwam hier een dag later verandering in.... heel langzaam kwam ze uit haar diepste donkere dal en werden haar redders beloond met lieve kopjes van Stella. Dankbaar en zo liefdevol ❤
Haar baasje wilde haar echter niet meer terug, die wilde geen tijd en kosten in haar steken, dus werden wij benaderd. Dan word je even stil, als zo'n mooi zieltje zo in de steek wordt gelaten. Juist op het meest cruciale moment van haar leven.
Ze wil zo ontzettend graag eten, maar dat lukt nu gewoonweg niet. Alles is veel te pijnlijk, ondanks de hoge pijnstilling. Ze krijgt dwangvoeding, maar ook dat doet pijn.
Besloten is haar onder te brengen bij onze dierenarts om een tijdelijke maagsonde in te bouwen.
Stella is zo verschrikkelijk lief. Als we naar dat magere smoeltje kijken, dan breekt ons hart, weer zo'n dier wat keihard binnenkomt.
Zoveel moeten doorstaan, zo in de kou gezet, maar zo liefdevol opgevangen door de dierenartsenpraktijk. Er zaten veel beschermengeltjes op je magere schoudertjes lieve meid.Het is gewoonweg jouw tijd nog niet. En zo is dat!
Nu nemen wij het stokje over en gaan verschrikkelijk hard ons best voor JOU doen ❤


15-02-2022
Welkom Odette ♥

Maak kennis met ons omaatje Odette ❤
Ze woonde 14 jaar op straat. Ze is sowieso al 15 jaartjes oud is, maar wie weet is ze nog ouder....
Een oude ziel, die van een dame eten kreeg. Zo verstreken de jaren, door wind en weer, regen en zonneschijn. Elke dag een hapje en zien sterk te blijven.
Maar ze werd ziek.
Ze begon te hoesten en slijm over te geven, ze was echt NIET in orde. Toen werden wij gebeld...
We besloten Odette te helpen, zo'n kranige oude dame heeft onmiddellijke hulp nodig. De straat is absoluut een no go voor haar.
En toen kwam de ontmoeting met deze om-op-te-eten lieve snoet. Maar meiske, wat ben jij KNAP! Zulke lieve oogjes ❤
Onze dierenarts zag al snel dat ze veel rotte tanden had, maar gezien haar toestand van hoesten, rochelen en snotteren, was het beter dat ze even zou aansterken.
Odette krijgt nu eerst even antibiotica en pijnstillers.
Dat ze goed kan eten is al heel duidelijk 🙂 Ze heeft de hele dag honger en krijgt alles op een dienblaadje geserveerd. Ze slobbert gulzig haar mousse hapjes naar binnen, zelfs ondanks haar slechte gebitje.
Daarna krult ze dankbaar op een stoel en kan ze in diepe slaap zakken. Zoveel avonturen, zoveel meegemaakt.
Neem je tijd maar, sterk maar aan, daarna gaan we je verlossen van die foute tanden, komt helemaal goed omaatje!


14-02-2022
Onze eerste klusdag Kattencafe in Tongeren zit erop!


Wat een ongelooflijke positieve dag was dat! Alles voor onze katjes. Een veilige plek om straks onze diertjes extra adoptiekansen te geven in een heus knus en uniek kattencafé.
Maar voordat het zover is, moet er goed en hard gewerkt worden.
Met een grote groep vrijwilligers zijn we in de ochtend gestart met vloerbedekking verwijderen, behang afhalen, muurtje omver meppen, oude sanitair slopen, en stofvegen op de zolder ( met grijze haren en grijze wimpers als gevolg 😃)
We kregen veel bezoek en hulp door de dag.
De man van sanitair ( onze Michel vanaf nu ❤) moest effe nog wat vragen, de electricien kwam langs om offerte te maken, een klusjesman kwam ook even spieken om offerte te maken voor zaken die wij liever uitbesteden, de mensen van de Makelarij kwamen ons ondersteunen met raad, er werd een diepvries geleverd door een voormalig gastgezin... kortom: het was een drukke, zalige, gezellige, vrolijke, enthousiaste dag! Iedereen bleef zijn/haar glimlach houden, stofharen waren niet erg, rugpijn werd genegeerd en spierpijn werd weggewoven als: 'zien we later wel'. Koffie en wafels gaven ons weer een boost, en met een - het was fijn vandaag hè- sloten we de dag af.
Vandaag liggen we wel knock out 😃
We weten nu al, dat ons adoptie kattencafé een veilig thuiskomen gaat worden ❤
Dank je wel Makelarij om ons deze uitdaging te geven.


11-02-2022
Update van Hope ♥

Voor velen bekend, maar toch even kort: Ons meiske heeft de natte vorm van FIP, een dodelijke ziekte. Deden we niks, dan was ze al een week geleden gestorven, sowieso. Deze vorm van FIP is erg agressief en bij uiting van een dikke buik vol vocht, sterven de dieren binnen enkele dagen.
Echter zijn we een traject ingestapt ( dankzij jullie hulp!) met een behandeling van een zeer duur medicijn, waarbij er toch sprake kan zijn van genezing. Waarom zouden we deze lieverd die kans niet geven?
Die kans geven we haar natuurlijk, we zijn nu op dag 12 van de spuitjes!
We krijgen elke dag een update van de opvangmama en voila ditmaal kregen we dit berichtje:
'Goedemorgen. Ik heb goed geslapen. Veel brokjes gegeten,had geen plaats meer voor vleesje.'
Elke dag is er eentje. Het kan zomaar omslaan, maar voor nu zijn wij dik tevree ❤


10-02-2022
Voor jou Simba ♥

Naar aanleiding van de sterfte van Simba, hebben de kinderen van het opvanggezin (van Simba) zijn warme truitje bewaard.
Sterker nog, ze hebben het truitje de mooiste bestemming gegeven die men maar kan bedenken...
Je leeft voort in ons hart lieve jongen, kijk maar... ❤


09-02-2022
Welkom Frey en Manou!

Twee volwassen katten aan hun lot overgelaten
Maak kennis met onze nieuwe vrienden: Frey (foto) en Manou.
Deze jongens liepen al een tijdje rond te hangen op een plaats waar geen voedsel voorradig was, ook kregen zij geen eten. De omgeving was tevens niet echt veilig voor hen, in de buurt een hele drukke baan waar geregeld dieren dood werden gereden en er woonden daar grote honden die niet zo blij werden met deze twee katers.
Aangezien zij geen eten kregen, besloten we hen over te nemen.
Ze zien er beetje ziekjes uit EN de katergeur die om hen heen ging, was het resultaat van niet gecastreerd te zijn 😉
Ze zijn nog erg onder de indruk bij onze opvangmama, en zoeken daarom lekkere verstopplekjes op.
De oogjes van Frey spreken boekdelen...
Morgen naar onze dierenarts, sowieso!
Komt goed mannen, neem maar alle tijd ❤


07-02-2022
4 bange smoeltjes

Ze hadden eigenlijk een baasje... mama Twix en haar drie kinderen Albino, Maylo en Bo. Echter keek hun baasje niet naar hen om en maakte de buurvrouw zich zorgen. Maar de familie was niet aan te raken, dus wat nu? Ook wal waren de kittens toch al maandje of drie, ze bleven erg aam mama hangen dus tja, wat doe je dan. Allemaal dan maar!
Gelukkig hadden we een gastgezin vrij voor deze schuchtere bange oogjes familie.
We plaatsen een vangkooi en al snel hadden we mams en twee van de drie kittens gevangen, jippieee. Maar nu nummertje drie nog. Er moet er altijd eentje zijn die beetje tegendraads is hè 😉
Na een tijdje was het ook bingo voor Bo, het achterblijvertje. Hij werd meteen enthousiast opgevangen door mama en de broers/of zusjes. Ze gingen zelfs met drie om hem heen zitten, zo van: onze cocon, onze familie ❤
Ze zijn nog erg bang, maar wij hebben geen haast, ze mogen al hun tijd nemen, geen probleem.
Welkom knappe familie!


06-02-2022
Namens Hope "ONTZETTEND BEDANKT!"

Onze Hope boft maar met zoveel lieve mensen ❤
We hebben gisteravond de kaap van 1450 euro gehaald joehoeeee!!!
We hebben nu een volle prikkenpot, dus Hope? We gaan er vanuit dat jij dit wel effe gaat fiksen hè. Komaan meid! Jij hebt heeeeel veel liefdevolle loyale engeltjes op je schouders ❤
Gisteravond had ze even een dipje, vandaag heeft ze zich weer herpakt.
Dank je wel nogmaals lieve lieve donateurs!!! X


05-02-2022
Actie voor lieve Hope ❤

Ons nieuwe meiske Hope is sinds enkele dagen bij ons. Diagnose: Natte FIP ( vochtophoping in de buik)
Onder haar mooie golvende haren zit een mager lijfje verscholen met een helaas 'papperige' buikje.
Normaal is FIP een ziekte met fatale afloop, maar er is een medicijn in omloop waar HOOP uit gehaald kan worden. Er zijn katten zelfs mee gered.
Gelukkig staan we in contact met mensen die dit medicijn leveren, dus hebben we dit meteen opgehaald om Hope zo snel mogelijk te voorzien van haar eerste prikje.
We zijn voorzichtig begonnen met twee flesjes. We wisten niet of ze snel zou verslechteren, dus we wilden de eerste dagen even afwachten hoe ze zou reageren..
Eigenlijk is ze niet verslechterd, sterker nog... na dagenlang niet willen eten, begint ze nu toch wel trek te krijgen ❤
Hope is een pittig dametje, ze heeft power in dat magere lijfje! Prikjes vindt ze stom, maar nu heeft ze eventjes echt niets te zeggen, het moet effe.
Elk dagelijks prikje kost ons 17,50 euro. Ze moet dit elke dag krijgen, 84 dagen lang. Rekensommetje: 84x 17,40 is maar liefst 1470 euro!
We gaan weer nieuwe flesjes halen, want er is nog altijd een kans voor haar om te overleven!
Het is een fors bedrag, je zou zeggen: 'Voor 1 katje dat bedrag?' JA, want wij willen graag het verschil tussen leven/dood betekenen voor haar, zij is namelijk verschrikkelijk belangrijk voor ons. Geliefd, in ons hart, enorm de moeite!
Elk leven telt en is zo ontzettend de moeite waard....

We vragen heel bescheiden en HOPEvol: Help jij mee om haar leventje een echte kans te geven? Dat zouden wij echt super lief vinden en Hope geeft je er een virtueel kopje voor terug ❤
Heel erg bedankt en natuurlijk houden we jou op de hoogte! x

Nederlandse bank:
IBAN: NL29INGB0009480375

Belgische bank:
IBAN: BE11 0013 8231 3048


03-02-2022
Hope, onze FIP poes

Hier is ons doodzieke meisje, waar we jullie gisteren over vertelden. Hope heeft de natte vorm van FIP en willen we haar een kleine kans geven om te overleven, dan moesten we als een gek een nieuw medicijn gaan uithalen ..

Haar verhaal lees je hier:
https://www.facebook.com/.../a.14352461.../5256261834418000/

We moeten haar nu elke dag het zeer dure medicijn geven, maar dat niet alleen, ze krijgt er ook nog andere medicaties naast. We moeten haar aan het eten krijgen, want ze is ernstig vermagerd, kortom: een zeer intensieve behandeling waar veel liefde geven ook een hoofdrol speelt.
We houden ons hart vast, maar houden een sprankje hoop dat de medicatie misschien iets heel goeds gaat doen . Ze heeft alvast haar naam mee ❤


03-02-2022
Simba op controle dierenarts ❤

Onze Leeuwenkoning mocht gisteren op bezoek bij Hyena dierenarts Brecht 😉
Ohh, wat een goed nieuws! Ze aten elkaar niet op, onze dierenarts was juist ontzettend tevreden over onze held!
Hij zag zelfs geen reden om nog opnieuw een bloedonderzoek te doen omdat Simba hem erg aanstond.
Hij is aangekomen in gewicht, zijn bekje en oogjes zitten helemaal snor, alles gaat helemaal zoals wij en hij hoopten. Wauwiee!! Simba is een held en zijn opvangmama mag zich aansluiten in de heldenrij.
Simba heeft zijn vaccinaties gehad, zijn chip, hij is officieel GERED.
We gaan gestaagd door met de medicijnen, hij krijgt zijn broodnodige aerosol ( via stoomtechniek krijgt hij zijn medicijnen ook ingeademd) EN dit weekend komt er een trimster langs om zijn punkharen weg te knippen 😉
We hebben ook nog eens een warm vest gescoord voor zijn kale vachtje, dus straks is meneertje helemaal zennnn. En wij ook, want als het met hem goed gaat, dan kan ook ons hart weer wat meer rust krijgen.
Onze knappe vent, Simba jij bent gewoon WAUW


02-02-2022
Welkom lief ziek meisje

Ze heeft een behoorlijke achtergrond, deze lieve meid.
Ze werd binnengebracht in een dierenkliniek, omdat ze enorm ziek was. Ze had enorme koorts, at niet, lusteloos, kortom: algemene ellende. Ze kreeg wat spuitjes en het zou daarna wel goed komen.
Helaas, het ging niet beter, ze werd zieker en zieker en haar buikje begon enorm op te zwellen.
Ze kwam bij een andere dierenarts terecht.
Er werd een punctie in haar buik gedaan, maar daar kwam geen vocht uit ( fip). Op de foto bleek haar darmwand enorm verdikt te zijn.
De dierenarts vroeg of onze vzw het katje wilde overnemen... jazeker!
Vandaag kregen we het vreselijke bericht dat ons nieuwe meisje TOCH natte FIP heeft. Indien we haar nog een kans wilden geven, moesten we aan het nieuwe medicijn tegen FIP geraken en wel onmiddellijk!
We zijn meteen in gang geschoten en kunnen vandaag nog het medicijn ophalen, een race tegen de klok...want we weten dat natte FIP dodelijk is en aangezien het een vechtertje is, willen we haar toch dat kansje geven.

We willen tot slot nog even heel duidelijk aangeven dat Zwerfkat in nood weliswaar een nieuwe uitdaging aangaat, maar er verder niets aan haar werking zal veranderen.
Al 25 jaar staat zij borg voor de weesjes, de kleuters, de pubers, de ouderen, gehandicapt, ziek, of aids positief.
Zo, en nu gaan we duimen voor deze knappe meid ❤


02-02-2022
Vrijwilliger gezocht: kattenbemiddeling!

Wil jij helpen met het matchen van onze prachtige katten aan hun furrever huisje?

Voor onze afdeling ‘kattenbemiddeling’, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ons team wilt komen versterken.
We werken niet met vaste uren! Eventuele adoptanten vullen een adoptieformulier in, vervolgens maakt de bemiddeling de match, en worden de mensen teruggebeld op flexibele uren 🙂
Ons doel is voor elk opvangertje een huisje vinden waar zij oud en gelukkig mag worden. Wil jij hieraan bijdragen? Het is ontzettend leuk werk, zeker als je een goede match kan maken tussen kat en adoptant.
Je werkt in fijn teamverband en geloof me: JIJ maakt verschil!

Wat hebben wij te bieden?
- Een super gezellig team;
- Goede, ervaren begeleiding;
- Flexibiliteit. Je mag zelf je werkuren inplannen, zolang alle mails die binnenkomen op jouw dag maar beantwoord/behandeld worden;
- Een warm, goed gevoel wanneer je een katje plaatst bij zijn furrever huisje.
Stuur snel een mail naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com om je aan te melden of voor meer informatie!


01-02-2022
We gaan nog even bijkomen hoor...

van alle fantastische reacties op onze grote nieuws gisteravond op Facebook!
We gaan uitbreiden en een adoptie kattencafe starten in Tongeren, waar we ons ontzettend op verheugen ❤
In de Makelarij gaat het allemaal gebeuren, maar we gaan eerst nog wat hardwerkende maanden tegemoet.
Maar vandaag? Vandaag is het nog even nagenieten van het grote nieuws, jullie zalige reacties, dat stemt ons erg gelukkig, dat vindt opvanger Loulou ook, dank jullie wel!


31-01-2022
Zwerfkat in Nood gaat uitbreiden ❤


Naast onze bekende werking waar we al 25 jaar borg voor staan, gaan we er een project bijnemen.
We hebben jullie een paar dagen in spanning gehouden, maar nu gaan we het van de daken schreeuwen!
Tromgeroffel....
Wij gaan een kleinschalig adoptie kattencafé openen in Tongeren! YES.
Na een fijn overleg met vzw de Makelarij, gaan we mee in hun fantastische concept.
"Makers ondernemen samen, zonder verspilling in de Ambiorixkazerne in Tongeren. Creatieve en duurzame horeca, retail en culturele initiatieven op één plek!"
We bieden een warme kleine omgeving waar maximaal 8 zwerfkatjes tijdelijk komen te wonen. Deze katten zijn klaargestoomd voor adoptie en krijgen via dit platform veel meer kans om geadopteerd te worden.
Het is eigenlijk een kleine intieme koffiebar waar het thuiskomen is, waar je omringd wordt door onbevooroordeelde lieve snoetjes.
Een plek waar elke dierenvriend welkom is. Waar hij/zij/jij zalig kan bijkomen van het drukke leven, want hier heerst rust en liefde vanwege de spinnende viervoetertjes die zalig tegen elke bezoeker komen aanleunen. Daar is nood aan, in deze moeilijke coronatijd. Eenzaamheid en afzondering maken mensen vaak verdrietig en bedrukt.
Men hoeft bij ons niet persé een katje te adopteren. Gewoon even neerstrijken in ons cafeetje, om even een kop koffie te drinken met een warm vachtje op schoot, kan al voldoende zijn.
We redden ook meer zwerfkatten en DAT is ons doel. Maar we gaan hier behoorlijk wat tijd voor moeten nemen, want er moet geklust worden! We hebben vandaag pas de sleutel gekregen, dus het gaan nog hardwerkende maanden worden.
We starten vanaf 0. We zijn een heel enthousiast team, dus we gaan met heel ons hart super hard werken om straks onze zwerfkatten te voorzien van een veilige ruimte.
We moeten alle elektriciteit laten leggen, een muurtje omver meppen, zaken slopen, vernieuwen, verven, vloer leggen, zaken opbouwen, verbouwen, elektrische apparatuur voorzien, heel veel katten klim/zoek/verstopplekken maken in de hoogte en op de vloer, want zij spelen tenslotte de hoofdrol 😉 Kortom... de lijst is langer dan lang. Maar dit weerhoudt ons niet!
Jullie gaan binnenkort geregeld oproepjes voorbij zien komen, want we hopen enormmm dat we een beetje hulp krijgen. In werkkracht, materiaal of financiële hulp om zaken zoals wasmachine, droger, koffiezetapparaat, koelkast, houten klimzaken katten etc. te kunnen aanschaffen.
Maar stap voor stap.
We danken de Makelarij alvast om hun fijne samenwerking. De sfeer is gemoedelijk en we voelen ons nu al thuis.
Onze toekomstige zwerfkatten krijgen nu meer kans, ook al is het kleinschalig, maar wij willen graag de wereld voor dat ene dier veranderen ❤
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg