Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Mei | April | Maart | Februari | Januari

12-07-2009
Red Gipsy! - een update
Onze Gipsy had een kogel in haar kopje toen ze bij ons in de opvang terecht kwam. Deze kogel werd via haar gehemelte verwijderd, maar haar gehemelte wil maar niet sluiten. Gipsy heeft inmiddels 5 operaties ondergaan, eentje om de kogel te verwijderen; 4 om het gaatje te dichten. Na de eerste operatie, waarbij de wangkwab werd losgemaakt en verschoven om zo het gaatje te dichten, ging het vijf weken goed; daarna ging het gaatje helaas weer open. Ook bij de volgende 2 operaties werd het gaatje op verschillende manieren gedicht maar helaas onsuccesvol. Tijdens de laatste operatie werd zelfs heel haar gehemelte verschoven, zodat het gaatje in haar vel niet meer recht onder het gaatje in het been van het gehemelte viel waardoor de kans op verslikken kleiner is geworden. Gipsy verslikt zich nog steeds regelmatig en heeft hierdoor verhoogde kans op longontsteking.


De kogel die uit GIpsy's kopje werd gehaald


Bovenaanzicht van de kogel in Gipsy's kopje


De kogel zorgt voor een vernauwing van haar luchtwegen

Kaat, één van onze dierenartsen, zit in een Belgische werkgroep voor tanden en gebit bij de kat. Ze woont regelmatig lezingen bij, dit elite groepje komt regelmatig samen om de nieuwste zaken te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Deze maand was er in zwitserland een week bijscholing en congres, waar Kaat ook aan deel genomen heeft. Ze had zowel in de Belgische groep als in Zwitserland, het probleem met Gipsy voorgelegd aan collega's en professoren. Er is nog een manier, die succes kan hebben bij Gipsy. Aan beide zijden moet de wangkwab en het gehemelte los gemaakt worden. De huid moet naar mekaar toe verschoven worden, zodat er een overlapping komt. Dan moet alles gehecht worden met een speciale, fijne, niet verteerbare draad. Op die manier krijg je zo weinig mogelijk spanning op de hechtingen. Wel even ingrijpend voor Gipsy, maar als het lukt is ze van haar problemen met de luchtwegen verlost. Sommige collega's hadden de operatie zoals boven omschreven al met succes uitgevoerd, het slagingspercentage ligt hoger, het is echter geen 100%.

Uiteraard willen wij dit heel graag proberen voor Gipsy, samen met Kaat. U begrijpt echter dat dit een complexe en zeer specialistische operatie is, met een bijbehorend kostenplaatje. U hebt wellicht ook het nieuwsberichtje over onze financiele positie van dit jaar gezien. Daarom doen we een beroep op Uw vrijgevigheid, met vele kleinere donaties kunnen we samen de operatie van Gipsy financieren.

Wilt U ook dat Gipsy weer normaal kan eten en ademen? Maak Uw bijdrage dan over op:
Ons Belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48 
Ons Nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

ovv ACTIE GIPSY

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)


Opgelet! 
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II

Namens Gipsy vast enorm bedankt!Update Gipsy 12 juli:
Inmiddels is Gipsy geopereerd, mede dankzij Uw steun!
Afgelopen vrijdag werd ze al om kwart voor negen naar onze dierenarts gebracht en ze mocht pas om acht uur 's avonds weer gehaald worden. Ze heeft erg veel bloed aan haar bekje en ook bloed overgegeven en gaat een hele nabehandelingsperiode tegemoet, waarin ze dit weekend helemaal niets mocht eten, enkel drinken, nu 2-3 weken enkel natvoer mag en een antibioticum krijgt. Over 3 weken moet ze op controle en over 3 maanden nog een keer. Het is nog steeds mogelijk dat ze terugvalt en de operatie voor niets is geweest, echter de kans hierop is veel kleiner dan voorgaande pogingen.

Lees het vorige bericht | Lees het volgende bericht
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg