Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Mei | April | Maart | Februari | Januari

08-01-2010
Koude Tijden

Het is koud buiten, ik blijf lekker boven de verwarming in mijn mandje zitten. Ik waag mijn pootjes nu niet buiten in de sneeuw.

Mijn gedachten gaan terug naar een paar maanden geleden. Ik zag voor het eerst het levenslicht in een hoekje in de stal, een koude omgeving maar ik kroop dicht tegen mama aan. Als mama even weg was kroop ik dicht tegen mijn broertje en zusjes aan. Wij konden elkaar warm houden terwijl mijn jasje steeds verder groeide. Dat was fijn zo met mijn broer en zusjes want verder was het een grote lege bak. Toch rollebolden we en speelden met elkaar. Ik ontdekte langzaam de wereld buiten het hok.
Na een aantal weken kwam een grote man, die zette iets neer wat vreemd rook, maar ik had honger gekregen van het spelen. Zo kwam de man elke dag hetzelfde brengen. Onze mama zagen we steeds minder. En op een dag, mama was weg en bleef weg hoe we ook riepen.

We kropen dicht bij elkaar en ik kreeg last van jeuk en voelde me steeds ellendiger. Mijn vacht werd lelijk en ik werd steeds zwakker. Steeds weer voelde ik beten en ik kon er niets aan doen. Ik riep mijn broertje en zusjes maar kreeg nog maar van 2 antwoord. Waar was mijn zusje? Ze kan toch niet weg zijn gegaan? Hier werd het steeds kouder en ik moest niezen en kreeg tranende ogen, steeds meer en steeds vaker.

Toen kwam de grote man met een vriendelijke vrouw. Op haar jas zag ik letters staan, nu weet ik dat het www.zwerfkat.com was. toen kon ik nog niet lezen.
 Haar stem was lief maar ze pakte ons en stopte ons in een bak. Mijn hart sloeg over van de schrik. Ik kroop zo ver mogelijk weg. Wilde niet gepakt worden en vluchtte en daar zag ik mijn zusje in het stro liggen. Ik ging gauw naar haar toe maar ze voelde koud aan, heeeel eng.
Ik riep nog maar kreeg geen antwoord. Verstijft van schrik stond ik een moment stil en toen werd ik ook gepakt.

Wat er toen gebeurde weet ik niet meer goed. Ik werd in slaap gesust door een zachte stem die zong maar ik zag dat het met broertje niet goed ging en ik ging heel dicht tegen hem aan liggen. Ik werd wakker toen ik werd gepakt en ik voelde een zachte nevel over me heen. Ik kreeg wat eten en drinken, werd in bad gestopt, wel een paar keer brrr (dat begreep ik later) en mocht opdrogen onder een warme lamp. Mijn broertje was ik kwijt, ook die riep ik en ik moest denken aan mijn zusje die achtergebleven is in die koude stal. Ik huilde en miste haar, voor haar was de hulp te laat.

Ik kijk op van het warme plekje op de vensterbank, en denk nog even aan alles wat na die tijd is gebeurd. Ik werd een mooie dame, had een prachtige spierwitte vacht en werd geaaid en geknuffeld. Een heerlijke tijd kreeg ik binnen als kitten van 7 weken. Ook mijn broertje kwam een paar dagen later weer bij ons, hij was weer beter en we konden samen spelen. Hij moest nog wel pilletjes krijgen maar geen eng slangetje meer in zijn lijfje waar hij me over vertelde toen hij thuis kwam.
Nu woon ik bij lieve mensen en heb een warm thuis. Ik krijg zoveel liefde!

Toch denk ik vooral nu aan poezen zoals ik eens was, aan ons lot overgelaten, ziek en vol vlooien. Op koude tochtige plekken of onder struiken in de sneeuw.
Met mij is het goed afgelopen, net als met mijn broer en zusje maar er zijn er meer die zo graag uit de kou willen, een nieuw thuis zoeken of in ieder geval verzorgt worden door eten en drinken en medische zorg als het nodig is. Dan redden ook de anderen het wel.
Help jij ook een handje??

(ter herinnering aan een nestje dat gered is door onze zwerfkattenorganisatie)
Lees het vorige bericht | Lees het volgende bericht
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg