Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Help ons de medische kosten van het Dendermonde-drama te dekken!


Volg ons op Facebook

De afgelopen dagen stonden bij Zwerfkat in Nood volledig in het teken van het Dendermonde-drama. U hebt de vreselijke foto's voorbij zien komen en ook het heugelijke nieuws dat we razend snel zoveel mensen wisten te mobiliseren dat alle katjes gered zijn en een voorlopig onderkomen hebben!!!


Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, maar eigenlijk begint het voor ons nu pas...

Hoewel de dieren in eerste instantie gezond oogden, merken we nu in onze gastgezinnen hoe ziek de meesten zijn. Velen hebben niesziekte, herpes, diarree, etc...

Kosmo en Karma zijn zo zwak dat ze nauwelijks kunnen lopen:


Pippa is vreselijk mager:


Dobbel (aids-positief) ziet er ook niet florissant uit:


26 katten namen we over. 26 katten, die, omdat nergens bewijsjes van zijn en we niets zeker weten, allemaal ontwormd en ontvlooid moeten worden, allemaal hun vaccinaties moeten krijgen zodra ze van de niesziekte/herpes af zijn (wat ook nog kapitalen aan antibiotica en dierenartsbezoekjes gaat kosten), etc. Van de poezen weten we niet of ze geholpen zijn, die moeten dus allemaal naar de dierenarts om het buikje te laten scheren en bij twijfel - opereren. We verwachten daarnaast logischerwijs veel darmparasieten, giardia...
Van de aidskatjes zijn geen bewijzen van de tests, 5 Western Blott testen - dure labotesten wachten ons dus om hun positiviteit te bevestigen. En daarna, aangenomen dat ze daadwerkelijk positief zijn - interferon, een dure weerstandsbooster en waarschijnlijk maandenlange opvang, want aidskatten worden nu eenmaal niet zo snel geplaatst als katten die geen aids hebben. Enkele doodzieke dieren, waarvan de kosten flink zullen oplopen. Jullie begrijpen dat dit alles bij elkaar een gigantische kostenpost gaat worden, dit gaat in de duizenden euro's lopen.

Daarom deze oproep: help ons de financiele kant van de zaak te dragen. Help deze dieren. Steun hen met dat wat ze nu het hardst nodig hebben: de allerbeste medische zorg, zodat ze zo snel mogelijk klaar zijn voor plaatsing, voor hun eigen gouden mandje, wat ze allemaal zo hard verdienen. Help ze op weg naar een nieuw leven.

Al kun je maar €1 missen, je helpt ons gigantisch. €1 is een halve ontworming, een halve antibioticakuur, een ontvlooiingsbeurt voor een kitten...

Maak je bijdrage over naar:

Belgische bank rek. nr: 001-3823130-48
IBAN: BE11 0013 8231 3048
BIC: GEBA BE BB
Bank: Fortis bank
t.n.v. VZW Zwerfkat in Nood II

Nederlandse ING rekeningnr: 9480375
IBAN/SEPA Nummer: NL29INGB0009480375
BIC Nummer: INGBNL2A
Bank: ING BANK N.V
t.n.v. Zwerfkat in Nood II

Je kunt ook gebruik maken van de "online doneren" button die je linksboven op onze website vindt voor meer betalingsopties zoals via creditcard en machtiging etc. (Helaas dragen we daar meestal wel 10% van af omdat de bankkosten gedekt moeten worden; de achterliggende stichting die dit regelt krijgt helaas te weinig donaties om deze kosten altijd op zich te nemen dus we geven de voorkeur aan een directe overboeking per bank).

Alvast enorm bedankt namens Pippa, Karma, Kosmo, Dobbel en de 22 andere katten voor wie Zwerfkat in Nood in staat voor de medische kosten...

PS: voor de Nederlanders is de gift aftrekbaar van de belasting, daar Stichting Zwerfkat in Nood over de ANBI-status bezit.
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg