Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

19-10-2009
Zij zoeken allemaal een baasje!


Starring................


 
Nora                                 Floris                                       Finn                 Orka                  Oomen

Gido                                 Jul                                      Pip                                          Adele

Jamie                               Flora                                       Duvel             Asha             Snuitje

Lian                                  Mc Flurry                                       Festini                                         Viennetta

Poeki                               Merlijn                Lexi                                  Benjamin                  Hyacinth

Op het schoolplein is er een drukte van jewelste. De eerste schooldag na de vakantie.
Moeders die hun kleine schatjes naar school brengen, het plein loopt vol. Helaas verloopt niet alles zo vlotjes als verwacht.
Adele weigert met haar pootjes over een waterplas te springen. Ze weet wel beter, haar haarlokken zouden nat kunnen worden en ze wil graag indruk maken op de jongens.
Asha blijft aan moedershand en leunt tegen haar aan. Ze zoekt geborgenheid. Asha vlijt zich spinnend tegen haar moeder aan en miauwt of ze toch niet beter naar huis kunnen gaan.
Pip daarentegen heeft de speeltuin gevonden, rukt zich los en rent zo hard als haar pootjes kunnen dragen naar het hoogste klimrek. In een mum van tijd zit ze aan de top en zwaait uitbundig naar de menigte Miauwwwwwwwwwww
Poeki heeft haar  knuffeltje met zich mee, het biedt haar troost op de eerste dag.
Lian hangt al in de struiken, haar moeder roept haar waarschuwend toe. Maar Lian vindt het te gezellig en samen met Benjamin nemen ze de struik onder handen: Lian die erin hangt en aan elk blaadje trekt en Benjamin die de bloemetjes en de takjes observeert…
“Hallooooo “roept Hyacinth en gooit zich met een grote duik midden in de dichte berm. Proestend duikt ze weer op met wat blaadjes op haar koppie.
De schoolbel gaat, de viervoetertjes moeten zich haasten. Festini is als eerste bij de deur. Vroeger deed ze aan atletiek en haar snelheid liegt er niet om. Menige kleuter is jaloers op haar.
De deur zwaait open en de leraar Merlijn verschijnt ten tonele.
 “Stilte!  Riauwww, kleine aapjes”  en ondertussen kijkt hij streng om zich heen. “Jul!” bromt hij zachtjes…”wat heb je daar in je mond”? Jul plukt een restje achter zijn kiezen weg : “mmm sorry meester, er zat nog een stukje brie, das behoorlijke goeie kaas”.
“Jippie, meester Merlijn!” kirde Duvel en Gido in koor.
Meester Merlijn staat bekend om zijn goedhartigheid en zachtaardige omgang met zijn pupillen. Alleen is hij soms een beetje bot tegen de ouders, want Merlijn heeft te lang in zijn eentje gewoond. Hij weet niet zo goed hoe hij met volwassen katten moet omgaan, maar omdat hij zo goed les geeft, wordt hij graag gezien op school.
Snel schuifelen de kleutertjes de klas in. Nora gaat snel vooraan de klas zitten en Flora duikt over de tafels heen en gaat naast haar zitten. Nora kijkt haar aan en geeft haar een liefdevol kopje. “Jij bent wel een leukerdje” zegt Flora en geeft haar een knipoog.
Finn mag vooraan zitten, hij is een beetje klein en kan anders het bord niet goed volgen. Lotte gaat naast hem zitten en begint meteen hele verhalen tegen hem aan te miauwen.
Finn is een charmeur, die leunt meteen tegen haar aan en luistert geduldig naar al haar sterke verhalen.
De les begint!
Thema van vandaag is: “ waar speel je het liefst mee.”
Lexi steekt haar vinger op, staat op en maakt meteen een sierlijke pirouette…. De klas kijkt ademloos toe.
“Ik…. Meester Merlijn….. ik….hou van dansen, van rondjes draaien, joehooee”  Sierlijk draait ze om haar as, Oomen fluit zachtjes tussen zijn tanden.
Orka zegt dat ze het liefst met kleine kinderen speelt, en terwijl ze dit zegt, begint ze spontaan te spinnen, de meester lacht een beetje. Orka kijk wat geschrokken om zich heen, maar Jamie roept meteen: “ Ik snap je meteen! Ik ben nl dol op alles! Ik vind kinderen leuk, dingen in huis, een propje, een tv kabel, een gordijn, alles, gewoonweg alles!” Met glimmende oogjes heeft hij al voorpret en speelt stiekum onder tafel met een speelgoedmuisje.
Ondertussen  zitten er enkele kleuters zachtjes met elkaar te praten. “ Stilte!” roept Merlijn en kijkt naar Mc Flurry, Festine en Viennetta..
Giechelend kijkt dit groepje op. Festini schraapt haar keel en zegt: “ Weet je wat ik nou het lekkerst vind? Een heerlijke rugmassage! Vroeger liepen we bij een kebabzaak ( Adele schuift wat op) en ik heb toen hard leren rennen. Maar Viennetta heeft ons altijd het eten getoond en werd ik na het eten zo heerlijk gemasseerd door mamma.”  “Ja maar, ik kon ook hard rennen hoor!” zegt Viennetta met een pruil lipje “ik ben namelijk best stoer.”  “Ja ja”zegt Mc Flurry gniffelend “als de mensen aan je komen, ben je heeeel stoer hoor.”
“Das niet waar! Ik vind het heerlijk om gekroeld te worden, en ik ben heel gezellig, Ze moeten alleen niet plots op me afkomen, das echt not cool hoor!”
Jamie houdt het niet meer, dat stilzitten is niks voor hem. Hij begint uitdagend over de lessenaar te lopen met zijn staart fier in de lucht. Onderweg stoot hij Frusi aan die net haar snor aan het goeddraaien was.
Benjamin krijgt niets mee van dit spektakel, hij staart naar buiten, naar de bloemetjes, de vogeltjes en verlangt naar mamma waar hij al sabbelend in slaap wil vallen.
Floris wordt enthousiast en begint met propjes te gooien, Pip rolt zich bijna lachend van de stoel en botst tegen Flora.Flora laat zich niet kennen en trekt aan haar stoelpoot, Duvel hangt aan het schoolbord, Snuitje wil de leiding nemen en springt op het hoofd van Merlijn en bijt speels in zijn oren, terwijl Lotte maar blijft kletsen niet wetend dat de hele klas in tumult is. 

De dag duurde niet lang meer….. de kleuterklas werd moe en gingen allemaal een lekker slaapje doen , het was een hele fijne ochtend…..

 

17-10-2009
Hartpijn om jou lieve Angel


 

Jij was gister onze grootste spoedmelding.
We kregen een verontrustend telefoontje van een hele lieve mevrouw uit Dilsen-Stokkem.
Ze vond jou, moederziel alleen in de bossen... je kon niet meer lopen van zwakte: je was onderkoeld en graatmager.  Deze lieve mevrouw bedacht zich geen moment, raapte je op en ging met je naar de dierenarts. De dierenarts meette je lichaamstemperatuur...35 c.  Je had geen enkele reserve meer, je was verhongerd.
Toen ze ons belde is onze lieve opvangmamma jou meteen gaan halen.
Je werd gekoesterd, geknuffeld en warm gehouden. Er was liefde op het eerste gezicht...wat een drama heb jij moeten meemaken lieverd.
Vannacht ging het bergafwaarts met je, je was zo zo zwak.
Deze morgen zag onze dierenarts jou: je werd al heel oud geschat trouwens: maar liefst 15 jaar. Maar we konden jou niet meer redden. Je was door alle ontberingen te zwaar ondervoed. Hoe lang had je al niet meer gegeten lieve schat.
Je kreeg de naam Angel en je bent in alle liefde heengegaan. Maar we blijven wel achter met een groot verlies: Je mocht er zijn lieverdje, lief dier. Jij mocht er zo enorm zijn.  We worden akelig bij de gedachte hoe lang jij in de kou hebt gestrompeld, zonder eten, zonder bescherming.
Het spijt ons dat we niet eerder wisten van je bestaan, we hadden je zo graag beter leren kennen. Slaap zacht engeltje, spreid je vleugeltjes nu maar...

16-10-2009
Kleuters zijn toch ook nog klein?


Opvallend is, als je naar baasje gezocht kijkt, alle kleintjes tot 9 weken leeftijd bijna allemaal zijn gereserveerd....
En wat een hele klas kleuters die nog niet zijn gereserveerd! Varierend van 3-4 en 5 maanden oud. 
Ongelofelijk! En allemaal met hun eigen streken, ondeugendheid, aandoenlijkheid en snoezigheid.
Dat ze nog altijd snoezig blijven kun je hier zien....  Zijn ze minder speels dan kittens van 8 weken?

13-10-2009
Verschil Lola!

Onze zwarte Lola kwam al enige maanden geleden in de opvang. Ze was doodziek.... kon amper ademen.
Zie hier het verschil bij binnenkomst en nu!

                                         

13-10-2009
Bedankt voor uw reactie!

Onze kattenbemiddeling is nu 3 gsm's rijker!

12-10-2009
Wie heeft er een GSM over?

Onze kattenbemiddeling zoekt een goede GSM... dus niet eentje die kapot is he mensen:-)
Een fijne GSM die het goed doet,, maar ook SIM lock vrij is...
Mail dan naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Alvast enorm bedankt!

11-10-2009
In de herfst een baby

Ook nog in deze herfst krijgen we meldingen van kleine babypoesjes.
Zo kwam vandaag een kleine babypoes binnen van ca 10 dagen oud, oogjes net open.
De lieve melders uit Maasmechelen vonden hem op een regenton. Men denkt dat er kinderen met dit katje gesleept hebben.
Nu is het schatje veilig en krijgt nu zijn kruikje en flesje warme melk!


06-10-2009
Ook honden maken een kans!

Onze Mop  is geplaatst, en hoe warm is dan de reactie van de eigenaar.........

Hoi,Tessa
Ik kan me voorstellen dat jullie hem missen.
Het is een schatje. We zijn blij dat hij zich zo lekker voelt
Gisterenavond lag ik op de bank naar de TV te kijken, opeens sprong hij erop en ging tegen mijn buik aanliggen. Het is een ouwe knuffelaar.
Hij wilde eerst geen brokjes eten, ook niet als snoepje na een wandeling. Na 2 dagen nam hij ze wel als snoepje. Nu krijgt hij de helft blikvoeding met brokjes gemengd.
Hij is inderdaad gek op wandelen. De eerste week liep hij elke keer als we naar het toilet gingen (die is tegenover de buitendeur) huppelend achter ons aan. Hij gaat dan ook van die rondjes draaien.
Dat is nu gelukkig iets minder, ik vind het zo onrustig voor hem als hij je steeds maar achterna loopt..
Hij houdt ook erg van koken,haha. De laatste dagen komt hij steeds bij me liggen als ik ga koken.
Als hij merkt dat er niets naar beneden komt , gaat hij maar weer naar zijn mandje.
Hartstikke bedankt dat je dit heerlijke hondje hebt gered.
We hopen dat hij nog heel lang bij ons zal zijn .
Groetjes
Lenie

04-10-2009
Dierendag een succes

Ik hoop dat u vandaag aan alle diertjes heeft gedacht... Uiteraard werd uw lieve huisdier vandaag vast extra in de watten gelegd!
Wereld Dierendag is natuurlijk iets heel commercieels, maar ik hoop nog altijd dat mensen die wat minder stil staan bij alle dierenleed,  vandaag toch even hebben kunnen nadenken over alle arme dieren op deze wereldbol. Dan heb ik het niet alleen over de honden en de katten,maar over alle dieren!
Niets is vanzelfsprekend: het kan helemaal geen kwaad om eens stil te staan bij bv het proces voorafgaande aan het biefstuk op uw bord ( het was eerst een dier), dat circusdieren helemaal niet grappig zijn, het eten van foie gras helemaal niet zo cool is, etc. En misschien.... misschien komt u tot besef dat wij ons allemaal bewuster moeten zijn van alle dierenleed achter gesloten deuren en daar in praktijk een beetje meer rekening mee moet houden.

Misschien gaf u vandaag een beetje geldelijke steun aan een goed dierendoel, bezocht u een dierenasiel OF bent u misschien vandaag in Bokrijk geweest op dieren dating dag?

Onze VZW was daar ook aanwezig met stand en we hebben een hele fijne dag gehad. We hebben veel steun gekregen van vele bezoekers, dit deed onze organisatie echt veel goed!  In een bewogen periode met een traan en een lach, pieken en dalen, konden we uw steun heel goed gebruiken: we zitten nog altijd in woelige periodes. Voor mij....was deze dag een hart onder de riem.
Dank  namens onze lieve kattenvriendjes
Sabine

04-10-2009
Resultaat actie "Gun een Zwerfkat een blik"

Afgelope zaterdag vroegen onze vrijwilligers het winkelend publiek bij AH Brugstraat Sittard, AH Brusselse Poort Maastricht en Pet's Place Woonboulevard Heerlen wat kattenvoer te kopen en te doneren aan onze organisatie in het kader van dierendag.

Met in totaal 14 afgeladen volle winkelkarren mogen we zeggen dat de actie geslaagd is!

Vrijwilligers geheel in style aan het werk bij AH Brusselse Poort:
 


De opbrengst van de actie bij de Pet's Place:De opbrengst van de actie bij AH Brugstraat:AH Sittard, AH Maastricht, Pet's Place en iedereen die wat gedoneerd heeft: ontzettend bedankt namens alle opvangkatjes!

02-10-2009
Actie: Gun een zwerfkat een blik

Onze voedselacties vinden morgen, 3 oktober plaats.  Komt u ook even langs? Koop een blikje in de winkel en leg het in onze kar ....

Waar staan we dit jaar?
- Brussele Poort, Maastricht: Albert Heijn
- Makado, Beek: Albert Heijn
- Brugstraat, Sittard: Albert Heijn
- Woonboulevard, Heerlen: Pet's Place
- Tuddern: DM

01-10-2009
Daar is hij dan!


Onze lieve schat uit Libanon...  Hij is gedeeltelijk verlamd, draagt een pampertje en hij is hartstikke lief!!!!!!!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg