Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-03-2009
Vervolgactie Libanon


In het reisverslag van onze reis naar Libanon vorige maand konden jullie lezen over de 2 rood-witte kittens die al maanden lang bij de dierenarts in een kleine kooi zaten. Ons hart bloedde toen we ze zagen, het liefst hadden we hen ook meegenomen maar dat ging toen niet. Het gaat om de 2 dieren in de 3e kooi.We zeiden destijds meteen dat zodra de mogelijkheid er was deze jongens ook bij ons in de opvang mogen komen. Wel, het is zover: aanstaande dinsdag vliegt onze vrijwilligster Astrid naar Beiroet om deze lekkere knullen op te halen, samen met de honden Milky, voor wie een baasje op Schiphol zal staan te wachten, Joey, het hondje uit de dierentuin en Mikaela, die anders hetzelfde lot zou staan te wachten als onze Tiffani, maanden en maanden in een veel te kleine kooi bij de dierenarts verblijven. Deze laatste 2 zullen bij ons in de opvang komen. Daarna is het voorlopig ook afgelopen met buitenlandse dieren in de opvang nemen; we zullen ons volop moeten gaan concentreren op de kittenperiode die weer voor de deur staat!

Graag willen we iedereen enorm bedanken die speciaal gedoneerd heeft voor de Libanondieren. Helaas hebben we niet iedereen een bedankkaartje kunnen sturen omdat niet van alle donateurs het adres bekend is. Ook gaat onze dank uit naar de mensen die reeds één van deze dieren een gouden mandje hebben geboden. Gina, Sylvio, Cisco,Marco,Big Mumma en Tiffani zijn nog steeds op zoek!
Overigens is nog steeds elke euro welkom voor deze actie, met name de honden zijn voor een kattenorganisatie relatief duur om op te vangen...

23-03-2009
Twister heeft een vijfling gekregen!


Woensdag 18 maart is onze Twister bevallen van een vijfling, 3 poesjes en 2 katertjes. Mama en kittens maken het uitstekend; de kittens groeien als kool. Hun geboortegewichtjes waren al relatief hoog (om en nabij de 115 gram) en na 3 dagen was de zwaarste maar liefst al 186 gram! Twister is een uitstekende mama, ze verzorgt haar kindjes ontzettend goed en is superlief.

Let op: Twister's kittens zijn nog NIET TE RESERVEREN en er wordt GEEN WACHTLIJST aangelegd. Zodra haar kittens 4 weken zijn en bezoek mogen ontvangen zullen ze op de site verschijnen bij "baasje gezocht". Voor die tijd heeft het GEEN ZIN om ons voor deze kittens te contacteren.

22-03-2009
Dank je wel Lieve BOB

Gisteravond heeft zanger BOB uit Veendam een speciaal benefietconcert voor ons georganiseerd. Hij kende ons niet eens echt  en besloot zomaar eventjes helemaal in het Noorden van Nederland een feestje voor ons te organiseren, waarbij de opbrengst naar onze belgische zwerfkatjes ging. Hij vroeg aan plaatselijke artiesten of zij pro deo wilde optreden en jawel hoor..... een tiental artiesten kwamen belangeloos optreden, en dat allemaal voor onze VZW!
We besloten met enkele vrijwilligers onder ons daar een heus bezoekje te brengen, dat was het minst wat we konden doen. De rit duurde een kleine 4 uur:-)


Keri, Kim, Sabine, Bob, Marjolein, Daniela, Nicolle

Het was een leuk feestje en zanger Bob heeft enorm hard zijn best voor ons gedaan!
De opbrengst was samen 393,15 euro. Fantastisch! En dat allemaal dankzij de artiesten, maar vooral dankzij zanger BOB! Hij heeft zich zo hard ingezet voor de dieren. Nederland heeft meer BOBs nodig, dan werd de wereld een beetje beter..
Van dit bedrag kunnen we weer een hoop castraties en sterilisaties betalen. Dank je wel!!!!! De katjes zijn je dankbaar, en we weten hoe groot jouw hart is voor mens EN dier, je bent lief!

22-03-2009
Zinloos geweld.

Vanochtend werd ik gebeld met een spoedmelding. Een zwerfkat die al een jaar door iemand werd verzorgd en gevoerd zou er slecht aan toe zijn. Ze kon niet meer lopen en moest naar de dierenarts.
Toen ik er aan kwam, was het eigenlijk al duidelijk dat deze poes weinig kans meer had. Ze lag op haar zijtje, volledig uitgeput en doodsbang. In eerste instantie dacht ik aan een hersenbloeding, omdat ze verlammingsverschijnselen en weinig spiercontrole had. Toch was er volgens de melders iets anders aan de hand. Al verscheidene katten in de buurt zijn in de loop der tijd spoorloos verdwenen en zelfs een aantal van hun eigen katten. Een ervan zat bijvoorbeeld graag bij een buurman op de mat van de voordeur. Op een dag kwam ze niet meer thuis. Een andere kat kwam thuis met gebroken bekken; en de dierenarts stelde vast dat het niet door een aanrijding met een auto kwam.
Na onderzoek door de dierenarts van "mijn" poes, bleek zij een oud bekkenfractuur te hebben en een behoorlijke klap tegen het kopje te hebben gehad. Haar orientatie was ze volledig kwijt en wist links niet meer van rechts te onderscheiden. Dat kwam vast ook niet door een auto. Waarschijnlijk geslagen door een schop of ander werktuig.
Volgens de melder kon de buurman het niet hebben dat er katten over zijn weide liepen en had dan ook sterk het vermoeden dat deze buurman, en ook andere buurtbewoners, deze katten probeerden "op te ruimen" en ook vallen legden. Het nadeel is natuurlijk dat het niet te bewijzen valt. Politie bellen helpt niet. Wat kunnen die doen?
Helaas is dit een bekend verhaal. Katten die zomaar verdwijnen. Je wilt niet weten wat er gebeurt. Je begrijpt het ook niet. Waarom zo'n hekel aan een kat die gewoon voorbij loopt, een beetje struint, of zelfs een poepje doet? Het feit blijft dat het moeilijk is een kat het begrip 'tuingrenzen' te leren. En binnenhouden vind ik te ver gaan. De wereld is ook van hen. Niet alleen van ons "opperwezens".
Ik begrijp het niet, zal het nooit begrijpen en voel me machteloos.
Kara hebben we helaas in moeten laten slapen. Ze is het zoveelste slachtoffer van zinloos geweld.

Veldwerkster Turid16-03-2009
Patton valt zijn staart aan...

Kennen jullie Patton nog, de jongen met de bevroren voetjes?
Het zijn maar weinig katjes die de eer hebben 2x in "wat maken we mee" een eigen stukje te krijgen, maar voor Patton maken we graag een uitzondering.

Het gastgezin van Patton moest altijd zo erg met hem lachen, hij bleef maar achter zijn staart aan zitten en erin bijten. Eerst dachten we dat hij graag met zijn staart speelde; maar hij was toch wel erg aggressief richting zijn staart en bovendien kreeg hij er korsten op. Voor de zekerheid naar de dierenarts dan maar. Patton's staart was van de binnenkant helemaal kapot, waarschijnlijk ten gevolge van een oude breuk. Daar viel niks meer aan te repareren, dus is zijn staart nu geamputeerd. Dit is veel fijner voor Patton, hij heeft nu geen pijn meer en is rustiger en liever. Hij wast het stuk staart dat er niet meer is wel nog, dus hij heeft wel een beetje een fantoomstaartje :)12-03-2009
James' vachtje
Zo kwam James bij ons binnen, met z'n langharige vacht helemaal verklit en plakkerig. Er zat maar weinig anders op dan rigoreus snoeien. James ziet er nu zo uit, maar over een paar maanden heeft hij ongetwijfeld weer een prachtige vacht!04-03-2009
Twister's geheimpje

Zo zeg, heeft onze Twister de dierenarts en haar opvangmama eens goed gefopt! Twister kwam binnen via onze dierenarts, ze had een vreselijke wond aan haar voorpootje. Dit geneest echter goed en zoals het er nu naar uitziet zal zij haar pootje kunnen behouden.Daarnaast kwam Twister erg goed bij in onze opvang. Nou komen onze opvangers vaak erg mager binnen en worden ze al snel wat dikker bij ons, maar Twister kreeg wel érg snel een dikke buik...

Haar opvangmama bekeek haar tepeltjes eens goed en jawel hoor, die waren erg prominent aanwezig, de haartjes er omheen waren al weggetrokken, zou Twister zwanger kunnen zijn? Op naar de dierenarts en deze bevestigde het vermoeden, Twister is zwanger. Omdat Twister al ruim over de helft is (ze is mínstens 5 weken zwanger, misschien langer), is besloten dat we niet meer aborteren, maar dat Twister haar kindjes mag krijgen in ons gastgezin en we voor Twister en haar kittens een huisje voor altijd zoeken zodra de kittens daar oud genoeg voor zijn.

Gefeliciteerd Twister, je wordt mama en mag je kindjes in een veilige omgeving krijgen en opvoeden!


Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg