Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-05-2011
Buddy Kat presents...

28-05-2011
Weer ukkies en wat leuks

Vandaag alweer een melding vanuit dierenasiel Genk: Drie moederloze kittens, waarvan twee samen horen en eentje is eenling. ze zijn bij ons binnen.

De eenling maakt het uitstekendDan nog een leuk tafereeltje tussen opvangmamma Farah en haar baby's:-)


 

27-05-2011
121 opvangers!

Het zweet staat op ons voorhoofd, het gaat maar door en door...

Vandaag kwamen drie kleine ukjes binnen die door een buurjongen van 13  bij de mamma is weggehaald, zomaar, just for fun... Hij verplaatste het nest en gaf hen nog een trap na. Mamma heeft hen niet meer kunnen vinden...

Het is dweilen met de kraan open, het seizoen is nog maar net begonnen. Hoe vreselijk gaat het over 1 week zijn, 2 weken? We hebben het spaans benauwd gekregen.

26-05-2011
Mamma met 11 kittens


Deel van het nest van 11

Ja u leest de titel goed, een mamma met 11 kittens!
Nu, het zijn twee nesten, we zien dat leeftijden verschillen, er moet een andere mamma zijn, maar ze is niet op komen dagen.
Mamma werd met alle 11 kruipers gevonden onder een caravan op een camping in Lanaken. In het asiel werden ze geweigerd, we hebben wat gepuzzeld, maar uiteindelijk konden we hen binnennemen! Poeh.. jee, wat een drukke melding!
We hebben nu al 122 opvangers...
 

26-05-2011
104 opvangers

Elke dag stromen nu nesten binnen. U ziet ze niet allemaal online, want sommigen hebben even rust nodig en zijn nog geen 4 weekjes oud. We zitten echter al aan 104 dieren!

Moffel kwam vandaag binnen, broodmager als klein kittentje: een gewicht van 2 weken oud, maar ze is toch al 4 weken oud. Niesziekte, snotteren, en hele slechte oogjes.


Joyce met Moffel

26-05-2011
Dwarre

Dwarre liep in Lommel rond te struinen. Mager, en onder de klitten ( langhaar).
Onze meldster, tevens vrijwilligster:-)  belde in en we hebben deze jongen opgenomen.
Hij moest hoognodig geschoren worden...


 

24-05-2011
Hoogzwanger plus drama's!

Het gaat zo hard nu, de gsm staat niet stil en we worden overrompeld!!
We hebben een hoogzwangere poes binnen. Ze werd in Meeuwen Gruitrode op een verlaten weggetje gedumpt. De melder heeft zonder er erg in te hebben de dumpactie gezien: een auto stopte en reed daarna door. Vervolgens zag hij een rode poes lopen...
Ze is veilig nu en kan elk moment bij ons bevallen.

Een kleine greep lopende zaken:

 • Een zieke, aangereden schuwe kat zit al 2 a 3 dagen opgesloten in een magazijn. De dierenbescherming wil niet langskomen, de eigenaar wil niet naar zijn magazijn komen. Morgenvroeg zal onze veldwerkster ter plaatse zijn. Hopelijk geluk..
 • Bij een grote supermarkt is een moederpoes met kittens gedumpt, ze is vreselijk lief... we zoeken onderdak voor haar.
 • In Nederland ( Houthem) werd op een parkeerplaats een moederpoes gevonden met 3 kittens, ze zitten er nog. Geen enkele naburige ( nederlandse) organisatie wil /kan hen opvangen. We doen ons best toch een oplossing voor hen te bedenken.
 • Er zijn twee moederloze kittens binnen van paar daagjes oud, gevonden onder een heg in Maaseik.

  Maaseik-Maasmechelen-Dilsen Stokkem-Meeuwen Gruitrode  onder deze meldingen hebben geen kattenbeleid.
  Onze vzw kan echter niet alle meldingen aan, wij zijn geen dierenasiel! Ook wij gaan  over de kop, want ondanks dat wij een noodasiel willen opstarten, krijgen we geen enkel gehoor bij gemeentes of provincie.
  Ondertussen mogen wij wel alle kattenmeldingen oplossen, zonder enige tegemoetkoming.
  Is dit fair? is dit reeel? Is het dit?  We hebben momenteel meer dan honderd katten... meer dan er aan de Maaskant ooit tegelijkertijd is opgevangen. Men leunt steeds op ons, men vraagt steeds onze hulp. We rennen  en we rijden. En de gemeentes? Sluiten hun ogen en zeggen: Er is geen kattenprobleem.
  Wel, we hebben een nieuwtje: vanaf nu mag iedereen melding doen bij u! Daarover later meer.
   

22-05-2011
Kittens en kittens

Vandaag een melding uit Sint Huibrechts Hern. Mammapoes had 5 kittens, maar is niet meer teruggekomen. Vijf moederloze kittens van 2 1/2 week gaan vandaag bij ons binnenkomen.

Ook een melding uit Dilsen Stokkem: Twee moederloze kittens van 2 1/2 week schreeuwend van de honger gevonden langs het kanaal komen binnen.

20-05-2011
Tussen alle drukte door

Laten we vooral onze volwassen diertjes niet vergeten...zij maken nu minder kans op plaatsing en al helemaal ons Buddy Kat mannen...

Geef  Tom de kans

Vergeet ook Obelix niet!

13-05-2011
Net geboren

Gister kwam er een spoedmelding uit Maasmechelen: twee net geboren kittens van een paar uur oud zonder mamma... Dit is heftig.
Een schuwe mammapoes was door een open raam de slaapkamer opgegaan van de meldster en is daar bevallen. De nietsvermoedende meldster kwam de slaapkamer op en mamma vloog naar buiten door het raam. Ze is niet meer teruggekeerd...
Momenteel krijgen ze nagemaakte colostrum, heel belangrijk voor de bescherming van hun gezondheid. Zet em op kleine ukken ( Rolf en Dolf) !
 

13-05-2011
Buddy Kat en Adopteer een Hond

Ook onze andere twee websites zijn in een geheel nieuw jasje gestoken!  Neem eens een kijkje?

www.buddykat.be   en www.adopteereenhond.com

08-05-2011
Vreemde verlamming

Vandaag kregen we een spoedmelding uit Halen. Er lag een kat bij iemand in de tuin die zijn achterpoten niet meer kon bewegen. Er zaten al vliegen op zijn kontje en de eitjes waren te zien. Dit betekent: spoed!
Onze vrijwilligster is in de auto gesprongen en heeft het diertje opgehaald. Het zag er niet goed uit, dus is ze rechtstreeks doorgereden naar onze dierenarts.
Hij was in shock, en werd eerst gestabiliseerd. Er waren geen wonden te bekennen, nadat zijn vachtje achter was geschoren... gelukkig maar. Daarna zijn er fotos genomen ivm zijn plotselinge verlamming, en wat bleek? Niets te zien! Dat is raar.... heel raar....
We gaan hem nu observeren.
Oja, onze spoedmelding van een week geleden ( kat met gebroken kaak en kapotte oog) , hier is de lieve schat dan...hij heet Fedor ( geschenk van god)


Fedor

 

04-05-2011
Drie spoedgevallen

Drie spoedmeldingen... uit Munsterbilzen, Overpelt en Genk.
In Munsterbilzen lag een aangereden kat op straat, zwaar toegetakeld. Onze vrijwilligster is meteen ter plaatse gereden en heeft haar naar onze dierenarts gebracht. Maar wat een afschuwelijk tafereel.... haar achterpootjes hingen nog met een velletje aan het lichaam en ze was erg ziek en inzware  pijn. We hebben haar zachtjes laten gaan.... we houden vermissingen in de gaten: het betreft een jong volwassen tijgerpoes.Slaap zacht.
Het dierenasiel Genk vroeg onze hulp bij een moederloos kittentje van 100 gram. Mammapoes had de rest van het nest doodgebeten. Toen we het diertje overnamen was het erg verzwakt en voelde koud aan. Helaas mocht eerste hulp niet meer baten..
In Overpelt kwam vandaag een spoedmelding van een volwassen kat die tevens aangereden was. Opnieuw meteen ter plaatse en naar de dierenarts. Dit lieve dier maakt hele goede kans om het te redden, hij ligt nu aan het infuus bij onze dierenarts. Zijn kaak was gebroken, zijn bekje zat vol gestold bloed, zijn oogjes waren erg verwond en bebloed en hij was in shock.
Kom op he lieverd!

04-05-2011
Hamsters

Gelukkig hebben alle hamsters ( zie vorige actueel stukje) een goed onderkomen gekregen, dus hebben we zelf geen hamsters hoeven overnemen.

02-05-2011
7 babys en misschien hamsters?

In Mol werden er 7 moederloze babypoesjes gevonden onder een boom op de camping. Helaas geen mamma aanwezig, waarschijnlijk gedumpt, want ze lagen daar op een totaal onbeschermde plek te krijsen. Deze kindjes zijn nu veilig. Ze zijn onderverdeeld bij twee van onze gastgezinnen en ze maken het goed!
Misschien morgen hamsters en gebrils in de opvang, hoe kan dat nou? U heeft het misschien gelezen in de krant of gehoord op de radio. Er is een inbeslagname geweest van maar liefst 6000 hamsters en gebrils. Hiervan zijn er nog maar 1500 van over, de rest is ingeslapen.
Met een race tegen de klok, moeten al deze dieren voor morgenmiddag 17.00 uur een tehuis hebben gekregen anders... worden ze levend aan de slangen gevoerd of worden ze gedood.
Wij zullen in elk geval ons bescheiden deeltje doen en enkele hamsters en gebrils overnemen...
Misschien wilt u ook helpen? Lees hierAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg