Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-06-2011
Komt het goed?

Vandaag zijn er maar liefst 8 kittens binnengekomen.
Vijf kittens via een dierenasiel waar ze niet op hun plek zaten, en drie ukkies uit Eisden die in de tuin werden gevonden zonder mamma.
Helaas kregen we ook een spoedmelding uit Molenbeersel, niet echt vlak naast de deur, maar onze vrijwiligster twijfelde geen moment en sprong in haar autootje.
Er zouden twee verzwakte kittens op een mesthoop zitten, onder de vliegen! Deze extreme warmte temperaturen zorgen voor een echt broeieffect voor vliegen die hun eitjes in de vacht van de kittens kunnen leggen.
Helaas was er al 1 kleintje gestorven, onze hulp kwam net te laat....
De andere kitten dook weg onder de grote mesthoop en is tot op heden onvindbaar! Wat een afschuwelijk idee, wetende dat dit dier ook ziek is en we kunnen het niet helpen.
De melders zouden blijven zoeken en ons bellen indien het dier gesignaleerd zou worden. Laten we duimen dat het diertje morgen wordt gevonden en nog leeft, we willen zo graag helpen..

23-06-2011
Wat een dag

Maar liefst 9 kittens kwamen vandaag binnen, we zitten nu echt vol, vol, vol.
Een nest van 5 kittens zijn op een leeftijd van 5 weken gecastreerd en gesteriliseerd ( in een dierenasiel) ) en zonder warmte na de narcose in een hok gezet. Ze zouden vervolgens weer teruggezet worden in de natuur!
We weten dat vroegcastratie goed mogelijk is, maar dit doe je ten eerste niet op 5 weken, en als je dit doet, behoren hier speciale protocollen bij gebruikt te worden. Daarnaast smijt je zulke kittens niet terug de straat op ( als ze uberhaupt nog leven na de operatie).
Maar nu? Werden ze aan hun lot overgelaten, in een koud hok gezet, zonder warmte , zonder dekentje, niets... met als gevolg dat ze allen onderkoeld raakten.
We hebben de jongste 5 kittens weg kunnen halen, en twee zijn er momenteel kritiek. Ijskoud waren ze, slap, en ziek! Onmiddelijk hebben we hen onder de warmtelamp gelegd en is er glucose toegediend. Momenteel liggen er twee kittens bij de dierenarts.

Een babypoesje van 1 week oud kwam binnen helemaal uit Dendermonde, nergens kreeg ze gehoor. Dit poesje werd verstoten door haar mamma.

En een nest van 3 kittens rond de 5 weken oud uit Dilsen Stokkem... gevonden in de struiken. Helaas konden ze niet bij de melder blijven. Aangezien Dilsen geen asielbeleid heeft kon hij nergens terecht met deze kleintjes.

 

22-06-2011
Zes babys

Vanavond is er weer nieuw grut binnengekomen via dierenasiel Genk. Zes moederloze kittens van maar 100 grammetjes, hooguit 2 dagen oud. Gelukkig drinken ze allemaal goed uit het flesje en kan onze opvangmamma hen gaan vertroetelen. Zet em op ukkies en succes lieve opvangmamma!

Enkele dagen geleden een spoedmelding uit Wijchmaal: 5 jonge poesjes gedumpt langs de autoweg. Eentje was de weg al overgestoken...
Ze zijn nu  veilig binnen. Ze zijn aan de magere kant en hadden het vreselijk koud en 4 weekjes oud.
Wat een dumpacties mensen!

 

20-06-2011
Ramses is een dapper katje

  

 Ramses was ( samen met zijn zusje)  3 daagjes oud toen hij in de opvang kwam. Hij had een hele akelige dikke knikkerachtige bol aan zijn navel hangen wat zorgwekkend was. Maar veels te jong om geopereerd te worden, hij moest minstens 4 weekjes oud zijn.
Maar hij had er geen last van, dus we stelden we de operatie uit en gelukkig viel de bol er vanzelf af!
Na een check up was alles in orde, maar er was iets vreemds met dit ventje... hij was zo stil en zo slecht in de groei, geen normale kitten.
Vandaag toch maar weer eens laten nakijken en ai ai... er was ets grondigs mis in zijn buikje, hij moest alsnog worden geopereerd op zijn jonge leeftijdje.
Wat bleek? De navelstreng was naar binnen gegroeid en zat nog vast aan de lever en de blaas, deze hoorde daar helemaal niet te zitten!
Helaas was een deel van zijn lever en blaas daardoor ontstoken geraakt en moest er bij beide organen een deeltje afgehaald worden.
Het was een zware en ingewikkelde operatie, maar de operatie is geslaagd!
Hij wilde meteen zijn draadjes eruit trekken, dus nu draagt hij een sokje over zijn buik, zo schattig....
Hij kan nog een prima leven leiden ondanks dat hij nu een stukje van zijn lever en zijn blaas mist. Geen probleem!  Knappe jongen!
 

14-06-2011
Buddy Kat movie

11-06-2011
Spoedgeval in Hasselt

Gisteravond kregen we via de politie Hasselt een spoedmelding. Er lag ergens een aangereden katje op straat en zij konden niet ingrijpen, omdat ze geen oplossing voor het dier hadden!!
Uiteraard is onze vrijwilligster meteen ter plaatse gereden en wat bleek...

De melders waren in voormiddag onkruid aan het wieden toen ze tegen 12.00 uur de poes in de gracht opmerkten.
Ze verwittigden het vogelasielcentrum. Hier kregen ze te horen, "daar komen wij niet voor".
Er werd blijkbaar ook vaag wat gemummeld over dierenambulance, waardoor de melders verstonden dat hun melding hieraan doorgegeven zou worden.
Ze dachten dat iemand onderweg zou zijn om de poes op te halen.
Toen het tegen 15.00 u begon te stortregenen en de poes er nog steeds lag, hebben ze besloten hem naar binnen te verhuizen.
Omdat ze tegen 19.00 u nog steeds niemand gezien of gehoord hadden belden ze uiteindelijk naar de politie.
De politie is toen eens gaan kijken, om te zeggen dat "zij daar normaal niet voor moeten komen", de melders moesten het asiel maar eens bellen.
Asiel wist hen te melden dat ze daar "ook niet voor kwamen", de melders gaven niet op en kwamen uiteindelijk bij ons uit.

Ondraaglijk veel leed voor dit dier.

Onmiddellijk brachten we het dier naar de dierenarts. Zijn rug was gebroken en we konden het niet meer helpen. Het was zo verzwakt en zag zo af en een gebroken rug is niet meer te redden en dat voelt zo ontzettend bitter!  Zachtjes hebben we het laten gaan.
Onze vrijwilligster is op zoek gegaan naar de eigenaars ( het dier had een riempje om) en na 2 uur zoektocht  vond ze  hen. Wat een verdriet en wat een shock.
Pancho was geliefd en had een liefdevol huisje.
Pancho kreeg een mooi grafje en het kindje van 4 zocht mooie bloemetjes bijeen en er werd ook een speelgoedje gekozen om bij hem te leggen.
Heel veel sterkte lieve familie, wij als vzw zijn blij dat we de laatste minuten bij hem konden zijn en hebben er alles aan willen doen hem te redden, maar soms is het leven oneerlijk.


 

09-06-2011
Noodstop...

Het onvermijdelijke is gebeurt, met zoveel pijn in ons hart! Het seizoen is pas begonnen en we konden niet anders...
Met 154 opvangertjes is de noodklok geslagen en zitten we vol.
We willen wel paraat blijven staan voor de spoedgevalletjes, de meldings gsm wordt om de paar uur afgeluisterd en bekeken wie spoed is en wie niet... 
Ons hart bloedt beseffende dat we niet voor elk dier paraat kunnen staan, daarom hebben we ook op onze gsm ingesproken dat men voor vragen en advies altijd kan mailen naar advies@zwerfkat.com

Vandaag enkele spoedmeldingen in Maasmechelen en Achel. In Maasmechelen lagen twee moederloze kittens op een zolder op glaswol te kermen. 
We hadden vanavond een informatieve avond onder de gastgezinnen bij onze dierenarts, dus hup! Het nest kwam mee, snel flesje geven, in de ziekenboeg bij onze dierenarts onder de rode lamp. Na de info avond, kruikje warmen en weer mee in de auto. Ze stellen het goed.
Een spoedmelding uit Achel, 5 moederloze kittens net geen 3 weekjes oud, onder de maden! Onze opvangmamma Angela is meteen aan de slag gegaan, vies of niet, die dingen moesten eruit! Na een lekker flesje, zijn ook zij tevreden gaan slapen.

 

01-06-2011
144 opvangers, telefoon roodgloeiend

Dagelijks stromen de nesten binnen.
-Het Rode Kruis uit Lanaken vond een nest van 4 kittens in het bos.
-In Eisden een zieke kitten.
-Uit nederlands Houthem zijn er drie beetje boze kittens binnen.
-Mammapoes met drie kittens uit Zutendaal, achtergelaten door de vorige bewoner.
-Hoogzwangere Nora is bevallen van 5 kittens in onze vzw.-Houthalen: een mammapoes met drie kittens woonden in een keldergat. De kittens namen we over, maar mamma liep ook pardoes de reismand in, ze rook onraad...ach ja, eentje meer of minder...welkom mamma!

 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg