Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-02-2016
We gaan we duimen...We hebben weer een ernstige spoedmelding te pakken.
Gisteravond werd er voor de deur van de melder, op een hele drukke gevaarlijke baan, een jong poesje aangereden. De 'dader' is doorgereden, andere auto's waren gestopt.
De melder pakte voorzichtig het gewonde dier op en bracht naar de dierenarts van wacht...
Wat we toen nog niet wisten, was dat de dierenarts een foute conclusie had getrokken: Ze zou een bekkenbreuk hebben, en met een aantal weken rust in de bench, kwam dat weer helemaal goed.
Er waren geen foto's gemaakt, en ook kreeg Snoes enkel maar een pijnstiller.
Maar goed... De lieve melder kon Snoes echter niet houden, en zocht op internet naar een oplossing. Uiteindelijk kwam hij op onze website terecht en het gewonde meisje mocht bij ons binnenkomen.
Onze opvangmama vertrouwde het niet. Snoes was zo mager en koud ( we kregen haar niet warm), haar pupillen stonden zo wijd, en ze leek van achter verlamd te zijn. Na overleg besloten we vandaag een spoedbezoek te brengen aan onze dierenarts. En dat was maar weer eens goed ingeschat, zucht.
Het is hele foute boel met ons lieve meiske. Er zijn foto's gemaakt en ze heeft geen breuk, nergens. Maar ze is WEL verlamd in haar achterpoten, ook was haar blaas overvol. De grote pupillen? Ze is blind!!
Ze heeft een enorm smak gemaakt, en de blindheid heeft daarmee te maken.
We hebben echter vaker zulke gevalletjes meegemaakt en weten dat we dit even de tijd moeten geven. We hopen dat de verlamming en blindheid maar tijdelijk is....
Snoes is nog maar een jong diertje, en erg over haar toeren. Daarom heeft ze naast een rits medicatie ook morfine toegediend gekregen.
Onze dierenarts gaat haar nu heel goed observeren en morgen mogen we even een belletje doen.
Snoesje, je bent nog maar een half jaartje oud, je hebt nog een heel leven voor je. Wij geven jou alle kans, en hebben geloof in jou. Heb dat ook maar in ons, wij laten je niet in de steek x

25-02-2016
En weer een wit spookje in de opvang

Maar ditmaal een heel lief meisje!
Ze is gevonden in Genk door de meldster, het beestje was helemaal uitgehongerd! Bij navraag bleek ze niet van uit de buurt te zijn, en het was ook nog eens zo, dat er een drukke weg achter het huis liep. Ze heeft Aryra 3 weken op de badkamer gehouden en tevens laten steriliseren bij de dierenarts.
Wat is dit een lief sociaal poesje zeg! Ze wil heeeeel veel aandacht, maar daar zal het niet aan ontbreken. Ze is zelfs al meteen op haar gemakje en verkent het huis ontspannen en nieuwsgierig.
Aryra heeft dus in haar jonge leven echt wel fijne mensen gekend, misschien dat ze heel erg gemist wordt? We gaan op zoek! Ze is nog jong 1 a 2 jaar, ze was niet gesteriliseerd of gechipt.

25-02-2016
Tiho is in the house!

Daar is tie dan, onze Roemeense meneer. Een paar dagen geleden, lieten wij jullie weten dat Tiho in Roemenië geen schijn van kans maakte. Hij is aids positief, en ga daar maar eens een huisje zoeken... de tijd drong voor hem en wij besloten hem over te laten komen.
Na een 2 dagen lange busreis, werd Tiho met open armen ontvangen in onze gespecialiseerde opvang Buddy Kat. We hebben Buddy Kat in het leven... geroepen, omdat ook aidskatjes een buddy nodig hebben, en zij net zoveel rechten hebben op een huisje als een gezonde kat.
Maar wat is hij leuk!
Nou, hij voelde zich meteen op zijn gemak. Sterker nog, we hebben een zwaan-kleef-aantje in huis. Alles ontdekken, kennismaken met Koos en Ollie, geen probleem. En maar knuffelen, fletsen, kopjes geven en blij zijn :-)
Hij zorgt er zelf wel voor dat hij geen aandacht tekort komt! We gaan nog even uitzoeken wat :' Wat ben jij een lieve knuffel teddybeer' in het Roemeens betekent.
Welkom in ons landje Tiho, en binnenkort gaan we een huisje voor jou zoeken!

18-02-2016
Gevonden in het bos...

Het zat Nena niet mee. Wat er precies is gebeurd, zullen we nooit weten, maar het was geen normale situatie.
De melder passeerde gistermorgen een verlaten stuk bos, en zag daar ineens een zwarte kat zitten. Toen hij in de avond dezelfde route naar huis nam, zat ze er nog steeds. In the middle of nowhere, waarom zat jij daar lief katje?
Ze had een wond op haar neus, ze was uitgehongerd en ontzettend lief. De melder besloot haar mee naar huis te nemen, ac...hterlaten was geen optie.
Hij besloot wat telefoontjes te plegen. Uiteindelijk kwam hij bij ons terecht en ja hoor, kom maar lekker naar ons nieuwe asiel Villa Vagebond!
Ze werd met open armen ontvangen en er moest eerst geknuffeld worden! Checken op chip, helaas... Er zaten wat lelijke teken in haar vachtje en ze voelde wat mager aan. Maar dat ze uitgehongerd was, bleek een feit. Gulzig liet ze zich haar eerste echte maaltijd smaken, en daarna heerlijk een warm mandje opzoeken en slapen.....
Welkom Nena, komt helemaal goed met jou!

18-02-2016
Drup en Doris

Doris en Drup kwamen zo bang bij ons binnen...

Broer en zus zijn afstandkatjes en ook ex-opvangertjes van ons. Hun baasjes namen na 3 jaar afstand van dit duo, vanwege te veel werken en te weinig tijd.
Ze mochten binnenkomen in ons kattenasiel Villa Vagebond, maar ze waren erg onder de indruk van de hele verhuis. Bange oogjes, verstopplekjes zoeken...
Maak kijk nu eens in die oogjes, ze voelen zich een heel stuk beter nu!

18-02-2016
Poesje Mauw

Kennen jullie haar verhaal nog. Mauw kwam 12 dagen geleden bij ons binnen. Ze was aangereden en haar tong was volledig uiteengereten. Ze had ontzettend veel pijn en kon niet eten of drinken. Ze kreeg een delicate operatie: 1/3 van haar tong werd geamputeerd, en onze dierenarts heeft op creatieve wijze haar tong weer ineen gepuzzeld met maar liefst 15 hechtingen! Nu was nog de vraag... kan ze drinken en kan ze eten?
Mauw was 1 groot raadsel voor haar opvangmama.  Ze was zo ongelukkig in haar bench, we besloten dat ze de vrijheid kreeg in huis. Hopelijk zou ze dan eten?
Mauw was onrustig, maar soms kwam ze naast haar opvangmama zitten en bleef ze haar doordringend aankijken. Ze wilde wel... maar ja, kwetsbaarheid is tevens ook groot vertrouwen hebben in, en daar was het pijnpuntje.
Toch liet ze zich geregeld verleiden door een zachte aai, en betrapten we haar, dat ze soms aan het spelen was.
Maar er was iets met haar, we konden er de vinger niet opleggen. Ze had een klein buikje, zou ze zwanger zijn? Ze was onrustig, zocht en draalde rondjes door het huis. Drinken deed ze, maar eten? Waarschijnlijk 's nachts, want er zat genoeg leven in die lieve meid.
Toen sloeg het noodlot toe....
Onlangs vonden we iets vreemds op de grond. We bogen ons over een soort van gelei zakje.. onee! Ze had een miskraam gekregen! Ook dat nog! Het embryootje was nog klein, het leefde niet meer, het was ook nog veel te klein. Och poesje Mauw toch, lieverd.
We liepen een paar meter verder, daar vonden we nog een embryo... Dan breekt je hart even.
We belden de dierenarts. Hij stelde voor haar meteen te steriliseren, want stel, er zou nog iets achterblijven, dan is het leven van Mauw ook in gevaar. Mauw is ons veel te dierbaar, dus de afspraak werd gemaakt, en alweer moest ons bange hartje de volgende operatie ondergaan.
Het was maar goed ook, want er zat nog een gestorven embryo in haar baarmoeder. Meiske, meiske toch, wat moet jij allemaal meemaken.
Nu is ze weer thuis. Ze was moe. Maar lieve poesje Mauw? Nu is het gedaan hoor! Je tongetje is heel mooi geheeld, en we hebben je nu echt zien eten, dat stelt ons gerust. Nu gaan we je heeeel erg verwennen, je bent een mooie meid, met een heel mooi hartje. Handkusje en een aaitje over je bolletje.

14-02-2016
Welkom MaartjeWe hebben weer een nieuwe lieve schat in de opvang!
Maartje werd al enige tijd gevoerd door mensen in de straat. Toen zij enkele weken geleden verhuisden, bleef Maartje achter.
Hmm, en nu? Er zat niks anders op, dan van deur tot deur te gaan bedelen om eten. Echter kon niemand voor haar zorgen, dus besloot de meldster ons te bellen....
Maartje is een ontzettend lief diertje, ze heeft zeker ooit een baasje gehad. Ze houdt van aaitjes, en het prrrr prrr keeltje draait op volle toeren.
Maar je bent wel een beetje zwaar meiske. Je hebt veel hapjes gekregen, dat blijkt wel, met een gewicht van bijna 8 kilo, oeps...
Gaan we ook wat aan doen, sorry!
En nu lekker genieten in een warm huisje, jij hoeft nooit meer de straat op, fijn is dat!

14-02-2016
NorietjeEen paar weken geleden, kwam dit lieve meisje bij ons binnen. Ze had zich aangesloten bij een bestaande zwerfkattenkolonie, maar de meldster zag dat ze erg ziek was. Kwam ze hulp zoeken?
We besloten dit zieke diertje te helpen, dus ze mocht de vangkooi voor haar opzetten.
Het was maar goed dat we Norietje hadden gevangen, want ze had flinke niesziekte. Ze zat helemaal verstopt, waardoor ze even onder narcose een neusspoeling kreeg. Verder bleek ze enkele tandjes te missen, waardoor haar tongetje een beetje uit haar bekje komt.
Nou, ze was flink aan het rochelen, poeh zeg! Gelukkig kreeg ze meteen medicijntjes en pijnstiller, dan zal ze zich vast snel een stuk beter gaan voelen.

We zijn nu een paar weekjes verder... in het begin mochten we haar niet aanraken, maar nu vindt ze het heerlijk om gekriebeld te worden! Geduld en liefde doet alles.
Norietje maakt snurkgeluidjes, maar verder is haar neusje lekker schoon. Waarschijnlijk snurkt ze, omdat het epitheelweefsel in haar neus is beschadigd.
Norietje gaat er helemaal voor liggen als ze geaaid wordt, je mag zelfs haar buikje aaien :-) Ze strijkt dan met haar kopje langs je hand, maar wel in haar veilige reismandje. Oppakken is not done maar hey, dat maakt helemaal niks uit hoor!

14-02-2016
Ons splinternieuwe kattenasiel!!

Hier heeft Zwerfkat in Nood zich 3 jaar voor ingezet, haar nieuwe
project: Villa Vagebond! Na 3 jaar zwoegen zal Villa Vagebond in het
paasweekend haar deuren openen ;)
En we gaan eindelijk iets bijzonders aan jullie onthullen... de
themakamers! Onze toekomstige opvangertjes zullen tijdelijk mogen
vertoeven in 5 themagerichte kamers: Het strand, de bergen, de jungle,
de safari en de Noordpool!

Wij huren de stal. Nu zou het toch fantastisch zijn als we alle huur
gedoneerd konden krijgen, zodat we het geld niet aan de huur, maar aan
onze zwervertjes kunnen besteden.
Dankzij jullie zijn we al een heel eind op weg! Voor maar €1,50 per
maand, huur je 1 vierkante meter stal, en wordt je naam op ludieke wijze
vernoemd in ons asiel, zo wordt Villa Vagebond ook een beetje van jou!

Doen jullie mee? Word donateur!
Villa Vagebond
België:
BE57 0016 9018 9735
Nederland
NL67INGB0007712739

05-02-2016
Per toeval

Onze vrijwilligster redt ook padden, en postte een bericht op het Facebook van haar dorp. Het ging eigenlijk over de paddentrek, het snelle verkeer, maar al snel kwam er een reactie " Er is juist in kraaibroek een zwarte kat plat gereden weer ene die te traag reed."
Bij het woord platgereden, werd er even geslikt, maar ze reageerde meteen: " Is het katje gestorven?"
Omdat er niet snel genoeg een reactie kwam, sprong onze vrijwilligster in de auto en reed naar de bewuste plek. Ze zag op haar gsm dat er een reactie kwam: " We hebben het bij de dierenarts gebracht."
Tja, waarom niet doorrijden, dus hup, naar de dierenarts. Daar aangekomen even korte uitleg gegeven, en ze mocht het aangereden katje zien. Omdat hij/zij tijdens de reddingsactie om zich heen beet, sloeg en blies, in de praktijk ook ontsnapte en rond sjeeste, zou er zeker niets zijn gebroken.Geen katje zonder handschoenen!
Haar tong bleek echter wel gespleten te zijn, dat kon men zien toen ze blies. Er droop ook bloed uit haar bekje en ze was verschrikkelijk opgejaagd.
Die nacht zou ze ter observatie worden gehouden. Wanneer ze zou eten en drinken, werd ze weer op de plek losgelaten.
Hmmm, onze vrijwilligster keek in de ogen van het diertje en het besluit stond vast:" Neen, we moeten hem/haar langer observeren, ik neem het katje over."
Zo gezegd zo gedaan. In alle rust werd ze overgeheveld in een dwangkooi en hup mee.
En hier is ons bange hartje dan.
Gewoon eten kan ze niet eten, dus nu krijg ze hele fijne verdunde papjes. We gaan haar/hem nu alles geven wat nodig is.
Zachtjes probeerde onze vrijwilligster haar te aaien, haar oortjes stonden recht. Ze liet het toe, ondanks haar geblaas en gespuug, het aaien was eigenlijk helemaal oke.
Dat was al stap 1.
Nu eerst zorgen dat lichamelijk ook echt alles goed is, we blijven in contact met onze dierenarts.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg