Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-06-2016
Woezel, 1 dag oud

Gistermiddag werd Woezel geboren, mama koos het konijnenhok... lekker warm natuurlijk, in het stro.
Maar de nietsvermoedende eigenaar van de konijntjes, wilde het hok gaan verversen en deed het deurtje open. Ineens schoot mamapoes eruit en zag ze daar 1 net geboren kittentje liggen. Geen broers/zussen.
Snel werd er afstand genomen, want mama zal vast nog wel terugkomen....
Maar uren verstreken, en het werd al avond. Nog geen mama te bekennen. Zo de nacht ingaan was niet goed, het kittentje werd binnen genomen. Een vriendin nam het over en verzorgde het de afgelopen nacht. Wij hebben haar 's nachts nog even via telefoon bijgestaan. Er werd uitgekeken naar de mama, maar helaas... spoorloos.
Ook vandaag geen enkel teken van haar.
Ondertussen moet er wel een kittentje worden verzorgd, dus Woezeltje kwam vanmiddag bij ons binnen. Gelukkig heeft hij goede zuigkracht! Welkom kleine uk, hopelijk kunnen we jouw mamma nog vinden..x

27-06-2016
Pitt

Sorry Pitt, je werd net wakker he, en keek nog wat beduusd op de foto rechts ;-)
Pitt kwam een paar dagen geleden bij ons binnen. Hij zat te schreeuwen op de oprit en voelde zich niet goed. Hij had de niesziekte te pakken, hij had HONGER en was duidelijk mensen niet gewend.
Een klein spugertje, die probeerde te slaan, maar helaas maakte dit geen enkele indruk op de opvangmama....
Sterker nog... de klik was na 2 dagen al gemaakt, en nu hobbelt ie adorerend achter zijn opvangmama aan ;-) Zijn oogjes fijn weer helder, de vlooien en teken foetsie, en een lekker bol buikje van de papjes en de brokjes!
Zo zien we onze kleine bengels graag!

22-06-2016
Op de oprit

Daar zat hij dan, op de oprit, de longen uit zijn kleine lijfje te schreeuwen.
Hij was alleen, bang en hongerig. Hij woog maar 200 grammetjes, maar toch bleek hij al ietsje ouder te zijn, pak 'm beet, 4 weekjes.
Ja hoor, kom maar lekker bij ons! Het was al wat later op de avond, en hij moest zsm wat voeding in zijn buikje krijgen....
En daar was hij dan! Een klein bang katertje, over zijn toeren, sissend en spugend om zich heen. Mensen was hij niet gewoon, dat was duidelijk. Ook waren zijn oogjes goed ontstoken en hingen er al een aantal volgezogen teken aan zijn nekje. Bah!
Maar dit kleine druktemakertje liet even zijn angst varen, dronk gulzig zijn flesje leeg, zodat hij daarna weer energie voor 10 had om duidelijk te maken dat wij stom waren. Ach mannetje toch, we zijn helaas niet onder de indruk hoor ;-) Hij kreeg de naam Pitt, vonden we wel toepasselijk.
Vandaag is hij al wat gekalmeerd en mag hij al wat stapjes in de kamer zetten. Hey Pitt, je staartje gaat fier omhoog, ben je stiekem toch een beetje blij?
Jij komt er wel lieve schat, die klik heb jij morgen of overmorgen wel gemaakt, vandaag loop je zelfs al stiekem op ons af, komt goed!

22-06-2016
Voor en na!

Hier doen we het tenslotte om, daarom is het zo dankbaar om gastgezin te zijn:-)
Kleine Lulu, kwam samen met broer James op 15 juni bij ons binnen. James kreeg een spoedoperatie ( oogje eruit) en Lulu moest vooral heel veel aansterken. Ze had niesziekte, was uitgedroogd en moest de nodige medicijntjes krijgen. En last but not least: heel veel liefde :-) Daar ontbrak het niet aan!
Kijk eens wat een mooie meid Lulu is geworden, zo lekker in haar velletje en gezond. Een glimlach weer op ons gezicht!

22-06-2016
Gezonde kittens!

Onlangs kregen we een melding uit Genk. Een vrijwilligster van het Felix Project, zat met handen in het haar. In haar omgeving, lopen veel zwervers. Wanneer de kittens straks groot worden, zullen ook zij zich voortplanten.
We besloten de 5 kleintjes dan ook over te nemen. Maar poeh hey, met 145 katten in de opvang, beginnen we wel buiten onze voegen te treden!
Maar lieve Dakota en co, we zijn blij jullie te mogen verwelkomen! Wat een lekker smoeltje heb jij zeg. Het is altijd weer spannend welke snoetjes ons keer op keer komen begroeten

22-06-2016
Pip slaapje doen

Daar is ze weeeeeer! Ons kittentje was nog maar een paar uurtjes oud, toen ze moederloos bij ons binnenkwam. Ze heeft weken in een couveuse gewoond, maar nu huppelt ze vrolijk rond op haar smalle dappere pootjes. Ondertussen is ze al een dikke 5 weekjes oud, maar ze moet nog heel veel slaapjes doen

22-06-2016
Lulu en JamesEn hier zijn onze schatjes dan van de spoedmelding! Jullie hebben al kunnen lezen, dat James een spoedoperatie aan het oog kreeg. Dit zijn ze een dag later.
Het gaat goed met broer en zus! Lulu heeft al een flinke sprong voorwaarts gemaakt, en ze was ontzettend blij haar broertje weer terug te zien :-) Samen eten, spelen, slapen, twee opgewekte kittentjes. Gelukkig maar.

16-06-2016
Spoedoperatie

Nou, gisteravond was me een avondje wel. Er zou een kittentje met een grote bol op haar oogje, in het natte gras liggen. Ze lag daar maar wat ineen gerold. Ook zou er nog ergens een kittentje zijn. Mamapoes was af en toe aanwezig.
Het klonk niet goed, dus we besloten meteen naar de betreffende plek te rijden, en dat was maar goed ook!
De twee kleintjes van maar 5 weekjes oud, waren ziek! Het was duidelijk, dat er vanavond nog een spoedoperatie moest plaatsvinden. Het oogje was ontploft en moest eruit! Ook het zusje was niet in orde. Ze was uitgedroogd en heeft haar neusje goed dichtzitten.
Onze dierenarts werd opgetrommeld, en gisteravond om 22.00 uur, werd er meteen een spoedoperatie gedaan. Vijf weken oud of niet, de operatie was een must.
Het oogje werd verwijderd, en de operatie was geslaagd :-)
Lulu, het zusje, was er eigenlijk ernstiger aan toe. Ze kreeg onderhuids vocht gespoten, antibiotica en pijnstiller. Haar oogjes moeten gezalfd worden, en haar oortjes behandeld wegens oormijt.
Dit poezenkindje moet nu gaan aansterken: goeie voeding en veel vocht, heel veel vocht.

Hoe gaat het vandaag met ze? Goed, naar omstandigheden! Ze drinken goed, de medicijntjes worden keurig ingenomen, we mogen niet klagen... Het is wel intensief, maar het voelt goed, dat de kleintjes nu gered zijn...

16-06-2016
Beetje ziekjes, maar komt goed

Een paar dagen geleden, besloten we het zwerfkattenproject uit Balen, een handje toe te steken.Het is overal razend druk, en iedereen barst uit zijn/haar voegen.
Wij hebben zelf ook enorm veel dieren in de opvang, schrik niet... maar liefst 142 katten! Ja echt, het is verschrikkelijk druk.
We lieten 4 kittentjes uit Balen binnenkomen. Sommige snoetjes een beetje bang, anderen wat ziekjes, zoals Yenga op de foto.
Wanneer ze alle 4 gezond en wel zijn, EN gesocialiseerd, zullen we fijne huisjes voor hen gaan zoeken!

15-06-2016
Puck!

Puck kwam weken geleden bij ons binnen. Ze was nog zo klein, en had iets vreselijks meegemaakt.
Ze was van een hooizolder gevallen, en niet zonder gevolgen...
Haar heupen waren verbrijzeld, en de zenuwen hadden haar achterhand geraakt: ze was verlamd.
Na weken kooirust, was Puck het beu! Ze wilde kitten zijn, ze wilde spelen, gek doen, haar energie kwijt!
Vanwege haar incontinentie, besloten we haar naar een ander opvanggezin over te plaatsen. Nu telde even de ervaring van de verzorgers, want het was niet niks allemaal.
Maar weet je? We roepen hoera, hoera, hoera, het gaat fantastisch met haar!
Tweemaal per dag wordt haar blaas leeg gedrukt, vindt ze geen probleem, boeit haar niet. Daarna kan ze los :-)
We hebben ook al een naaister in dienst genomen, om een speciaal broekje voor haar te maken waar een luiertje in kan.
Maar vandaag maakte Puck ons gek... ze bewoog haar achterpootjes! In het eerste filmpje hangen ze nog naar achter, maar nu? Ze trekt ze nu naar voren, en er zit gevoel in!! Nou meisje, je hebt er lol in, je hebt zin in het leven, je bent een olijke kitten op jouw maniertje. Wie weet, hoe ver we samen nog komen, zet hem op!

10-06-2016
De hereniging

08-06-2016
SPOED! Drama op het industrieterrein... meegekomen in de verpakking!

Vanmorgen, kregen we een verschrikkelijke melding uit Dilsen-Stokkem.
Bij een groot bedrijf, waar dagelijks continu vrachtwagens in en uit rijden om te lossen en laden, werd een schrikbarende ontdekking gedaan.
Een vrachtwagen uit Eindhoven, reed volgens afspraak met zijn lading, richting Dilsen-Stokkem.
De wagen werd uitgeladen, zo ook een grote ijzeren kist met als inhoud: zakken verpakkingen. Oke, prima, de kist werd vervolgens opengemaakt en toen gebeurde er iets, wat niemand verwachtte.
In blinde paniek, schoot er een grote poes uit de kist en rende blindelings weg. Maar ze was niet alleen. In de verpakking, zaten 4 hele kleine kittentjes van maar 1 a 2 dagen oud! Net geboren!
Mama dacht in Eindhoven, dat ze veilig kon bevallen, en zocht zich een rustig plekje uit. Maar niets was minder waar. Wie had gedacht, dat dit voor haar een ware nachtmerrie zou worden.
De hele dag is het daar druk verkeer, mama was zo overstuur, dat ze niet meer kwam opdagen. We besloten eerst haar kindjes in veiligheid te brengen, want ze hadden voeding nodig. Ze liggen nu in onze couveuse.
Maar we hebben onmiddellijk een vangkooi gebracht op het terrein, want mama MOET gevangen worden. Ze is nu zo in paniek, ze kent de omgeving niet en is al het drukke verkeer niet gewend. Later werd ze nog even gezien. Ze liep alle kanten uit, volledig in paniek.
Ons hart is nu bij haar.
Maar... het kan een zwerfpoesje zijn, maar het kan ook een poes van een eigenaar zijn. We weten niet of ze schuw of tam is, in deze situatie is er altijd paniek.
Mamapoes is zwart, met een heel klein beetje wit. Helaas geen foto.
Oke, het is een speld in een hooiberg, maar wie, in Eindhoven, mist misschien haar drachtige poes sinds enkele dagen. Het gaat erom, dat we haar zsm in veiligheid willen brengen, samen bij haar kindjes. Een baasje zou haar kunnen helpen. We hopen ook snel meer info te krijgen van de exacte plek in Eindhoven.
Een steen op onze maag.

08-06-2016
Tijdens het noodweer van gisteravond

We hebben het bijna allemaal wel gevoeld. Donkere wolken, hagel, onweer, zeer harde regenbuien, het was noodweer, code oranje op vele plaatsen.
En in Dilsen-Stokkem, ergens onder een struikje, lagen 3 kittens van 2 weekjes oud, enorm hard te gillen. Er was geen mama in de buurt, maar wat een klein drama!
De lieve meldster nam het gillende nestje snel mee naar binnen. Maar wat nu? Ze belde een kattenorganisatie op, die zeiden: "Leg het maar terug, wacht een paar uur, en als mama niet komt, bel maar Zwerfkat in Nood."
De meldster kon dit niet over haar hart verkrijgen. Er was geen mama, de kittens hadden honger, en het allerbelangrijkste: het was noodweer. Terugleggen was not done.
We werden onmiddellijk gebeld, en dat heeft ze goed gedaan. We hoorden gegil op de achtergrond, deze diertjes hadden per directe zorg nodig.
Onze veldwerkster sprong in de auto met een lekkere warme snuggle, en ze werden daarna ondergebracht bij ons opvanggezin. Fijn in de warme couveuse en vooral... een flesje melk! Een pittig stel en gulzig gedronken, fijn!
Nu kunnen ze bedaren, bijslapen, en hun buikjes vullen.
Maar in de tussentijd? Zal de meldster haar ogen goed open houden en uitkijken naar de mamapoes, hopelijk laat ze zich binnenkort zien.
We zijn alvast heel blij dat deze drie kleintjes bij ons binnen zijn.

08-06-2016
En we vechten verder...

Het vervolg van onze spoedmelding.
Het allerkleinste meisje, waar al zoveel mee scheelde en al 2x in een hypo was gevallen, had het gistermiddag opnieuw moeilijk. Alweer werd ze slap en levenloos. Ze dronk niet meer en liet zich als een lappenpopje hangen....
We gaven haar niet op en besloten over te gaan op sondevoeding en extra glucose. Laat op de avond werd ze al wat vinniger, maar kon ze haar kopje nog niet recht houden.
Maar vandaag is ze weer een sprong vooruit gegaan en we krijgen hoop! Ze wil al wat rondkruipen in de couveuse en houdt haar koppetje nu trots omhoog :-)
Ze is nog altijd in de gevarenzone, maar zoals jullie van ons gewend zijn, geven we niet op, het is een heus vechtertje! Op de foto ziet u haar links en haar andere nestgenootje rechts is een pak groter. Deze dame gaat goed, ondanks de niesziekte, ze wil al flink stappen en drinkt gulzig uit haar flesje...
Zet em op!!

08-06-2016
Spoedmelding

Nou, er zijn toch maar weer even 11 kittens binnengekomen. Zeven kittens komen van dezelfde plek, waar ze niet veilig waren.
Een hele lieve meneer, belde ons zeer bezorgd op. Hij had 5 kittens gevonden in zijn tuin, die hij probeerde wat bij te voeren.
De mama van deze kittens was enkele dagen daarvoor doodgereden ( en de buren hebben haar lichaampje gewoon over de schutting gegooid), en hij probeerde met de middelen die hij had, de kittens in leven te houden. Eventje trof hij een levenloos kittentje aan, zij was in een glucoseshock. Gelukkig kon hij haar na enkele uren weer er bovenop helpen, maar de situatie was toch wel nijpend.
We besloten hen alle 5 op te halen, maar oei...hetzelfde kittentje was alweer aan het wegzakken en voelde ijskoud! Een ander kittentje ging dezelfde kan op, dus er moest dringend een dierenarts aan te pas komen.

Ze waren alle 5 uitgedroogd, alle 5 ondertemperatuur en allen onder de vlooien. De katjes wegen maar de helft van hun normale gewicht, dus daar gaan we verandering in brengen!
Het deed hen goed, het onderhuids vocht en de warmte in de reismand, en nu maar hopen! Gelukkig zijn ze de nacht doorgekomen.
Er zijn nog twee kittens van dezelfde plek binnengekomen, helaas lag er al een derde overleden katje. Pffff wat een heftige melding!!

06-06-2016
Pluk gaat goed!

Negen dagen geleden, kwam Pluk bij ons binnen. Zij was alleen gevonden bij mensen in de tuin.
Haar oogje was vastgekoekt en gevuld met etter. Maar na schoonmaken en zalven, zijn beide oogjes weer helder en stralend! Ze kreeg een vriendinnetje, Pip!
Ze groeien nu samen op, en wat is Pluk toch een lekkere bol wol :-) Haar achterpootjes stonden eerst vreemd naar achter gespreid, en ze had weinig spierkracht. Maar nu? Je moet haar eens zien trippelen op haar hele ...korte kleine kabouterpootjes! Misschien moeten we daar ook eens een filmpje van maken ;-)

06-06-2016
Zoveel warmte en kleur in 1 mandje

Lukt het buiten niet, dan moeten we de zon binnen gaan opzoeken.
Deze lieve schatjes, werden in Lier gevonden langs een drukke weg. De meldster spotte het vijftal, en besloot hen mee naar huis te nemen.
Nu zitten ze veilig bij ons binnen. Wat zijn ze nog klein! Gelukkig zit er veel pit in de familie, en eten braaf hun papjes en drinken gulzig uit het flesje. Nog eventjes, en ze kunnen allemaal volledig zelfstandig eten....
Wat een geklauter en wat een gezellige drukte is het in Huize opvang :-)
Welkom Flor, Ferre, Flynn, Floyd en Fleur!
En Fleur? Je zult wel goed beschermd worden door je 4 stoere broertjes, zo gaat dat nou eenmaal

01-06-2016
Jane

Veldwerkster en tevens opvangmama vertelt:
"Het was super spannend afgelopen weekend. Een katje was aangereden en haar oogje zou eruit hangen! In volle snelheid, reed ik naar de dierenarts waar de overdracht zou gebeuren. Wat ik daar zag, was erger dan ik had verwacht! Ze was niet alleen aangereden, maar ook nog extreem mager, vreselijk!
Brecht onze dierenarts, zag meteen dat het serieus was, en zou haar die avond nog met spoed opereren....
Met een bang hartje, mocht ik de volgende ochtend bellen. Zou ze het gehaald hebben? Gelukkig is Jane een vechtertje.
Brecht vertelde me dat het nog heel spannend gaat worden. Haar oogje heeft hij verwijderd,maar wat erger is, is dat haar oogkas is gebroken. En helaas zitten achter de oogkas... de hersenen. Op dit moment hebben we nog geen idee, wat de gevolgen op lange termijn gaan zijn, maar aansterken is op dit moment de hoogste prioriteit!

Helaas wilde Jane niet eten. Nu ja, niet willen, ze leek er de kracht niet voor te hebben. Via dwangvoeden, kreeg ik gelukkig de nodige voeding binnen. Maar op zondag gebeurde er iets geweldigs!! Jane nam de leiding tijdens het dwangvoeden, want...ze wou zelf eten :-)
Nu moet onze lieve meid goed op krachten komen, en dan kunnen we verder kijken of ze blijvende schade van de klap heeft overhouden. Het worden dus nog spannende tijden... kop op Jane! x"

01-06-2016
Vijf kleine ukkies voor het eerst op verkenning

Een paar dagen geleden, kwamen Skittles, Orla, Taz, Frode en Dusky bij ons binnen. Ze zaten met z'n allen heel hard te schreeuwen in een tuin, mama niet aanwezig. Nu bleek dat ze al 24 uur moord en brand riepen, ze hadden ook verschrikkelijke honger. Nou, kom maar lekker mee liefjes. Buikjes vullen!
Nu ze een aantal dagen zijn aangesterkt, mogen ze hun eerste wiggelwaggel stapjes zetten, buiten de vertrouwde bench. Tja, er woont ook een grote woef in huis, die kwam even kennismaken. Best wel eng, zo'n groot beest! Dat moet nog nader geinspecteerd worden.
Nog eventjes en deze olijke 5 komen ook op onze website te staan. Maar ach, ze zijn nog zo klein, hun wereldje nog zo beperkt. Waggel nog maar een beetje verder, enne.. de woef is echt heel lief!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg