Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-01-2018
Twee dagen na de pootamputattie Otje!

Otje kreeg eergisteren zijn pootamputatie en dat viel niet mee. Het was een gecompliceerde zware operatie, beseffende dat op die plek alle botten verbrijzeld waren. Er zou eerst sprake zijn van twee pootamputaties, maar we gaan eerst kijken of hij goed kan omgaan met zijn linkerachterpoot.

Kijk eens hier, ons mannetje na 2 daagjes revalideren. Eindelijk gaat de zon weer schijnen, na zoveel zware maanden...

28-01-2018
Hoe gaat het met Otje

26 januari

Grote dag vandaag voor Otje! DE operatie...
Otje zijn achterpoten zitten hem enorm in de weg. Hij kan er niks mee, het doet hem zelfs pijn. Ook moet zijn blaas handmatig leeggedrukt worden, maar dat is prima haalbaar. Er is genoeg ervaring in huis en Otje vindt dat niks erg.
Het is een vrolijk mannetje. Hij wil spelen, gek doen, knuffelen en lekker eten. Maar!
Vandaag zijn we bij onze dierenarts geweest. Zijn achterpoten zitten hem inderdaad heel erg in de weg. Hij kan er niks mee, ze zijn keihard en niet te buigen, het zijn pijnlijke obstakels.
We hebben Otje moeten achterlaten, want zijn beide achterpootjes worden vandaag geamputeerd... Een enorme zware operatie, het is de vraag of alles in 1x gaat lukken, maar we gaan er voor! Otje kan zich prima redden met zijn twee voorpootjes, hij weet niet beter.
Door een oude wond stak nog een stukje bot, vandaar dat de wond maar niet heelde! Ook dit wordt vakkundig weggeslepen door onze dierenarts
We zijn heel zenuwachtig, maar ook wel opgelucht. Hij heeft al zoveel moeten meemaken, maar we moeten er nog even doorheen. Daarna is het klaar en kan hij gaan revalideren en wordt hij schandalig verwend!

27 januari

De operatie is achter de rug... Onze Griekse kleine jongen heeft nogal wat achter de kiezen. Eerst in Griekenland overreden worden door een auto, dagenlang nog op straat liggen. Vervolgens maandenlang een verblijf bij de dierenarts, een vliegreis naar Belgie en dan nu een pootampuatie bij onze dierenarts. Zijn hele kittentijd heeft hij overgeslagen. Niks gezellig achter balletjes aanrennen, gekke fratsen uithalen, je uitleven zoals een echte kitten behoort te doen. Niks van dat.

Het was een hele zware gecompliceerde operatie. Hij kon geen tweede amputatie meer aan, deze is uitgesteld, of misschien wel afgeketst, wie zal het weten...
We gaan eerst eens zien hoe het gaat met drie pootjes. Zolang hij er geen last van heeft, laten we het zo. Het is aan Otje!
Lieve kleine jongen, het ergste is nu achter de rug. Rustig revalideren en dan alleen maar leuke dingen meemaken. Je zult nog een hoop moeten inhalen, jouw kittentijd komt eraan, wacht jij maar eens af! Kusjes op je mooie snoetje x

25-01-2018
Een Griekse god rijker!

Ook ditmaal besloten we een jong diertje te redden uit het buitenland...Griekenland!
Otje was 10 weekjes oud, toen hij werd overreden door een auto. Zijn bekken en rug verbrijzeld en vreselijke open wonden waren het gevolg. Echter heeft het nog dagen geduurd, voordat hij van de straat werd gehaald. Wat een hel heeft dit kleine mannetje toch meegemaakt...
Hij werd vervolgens naar een dierenkliniek gebracht en alle zeilen werden bijgezet om zijn leven te redden.
Dit speelde zich allemaal vier maanden geleden af. Maandenlang verbleef hij in een bench in de dierenkliniek. Zijn staart was aan het afsterven, deze werd geamputeerd. Hij had veel diepe wonden die aan het rotten waren, deze moesten dagelijks intensief verzorgd worden. Hij kon zelf ontlasting maken, maar wilde niet op de kattenbak. Plassen  zou hij ook zelf kunnen.Het was ook niet niks om zo'n lange tijd in een kleine ruimte te moeten verblijven, zeker voor een kitten. Geen ruimte om te spelen, eens gezellig te ravotten.. Uiteindelijk mocht hij dagelijks een kwartiertje uit de bench, maar dat was ook niet echt de ideale oplossing..
Otje sleurt zijn achterpootjes mee als hij rondschuift. De stand van zijn achterpootjes staan ook niet goed, dat moet hem toch enorm dwars zitten?
We besloten hem te helpen, hij mocht zich gaan voorbereiden op een vliegreis naar ons landje! In Griekenland zou hij geen kans maken, wij wilden hem de ultieme kans geven.
Gisteren was het dan zover! Onze vrijwilligster haalde hem op van Zaventem. Och wat was hij overstuur, zo bang en zo onder de indruk. Snel maar doorrijden naar onze opvangmama.
Daar aangekomen mocht hij meteen kennismaken met de katjes in Huize opvang. Otje begon te ontspannen, zijn spinmotortje ging aan en de nieuwsgierig overwon zijn angst. Wat een prachtig mannetje en wat een kijkertjes!
We kwamen er al snel achter dat hij helemaal niet zelfstandig kon plassen, hij had een overloopblaas. Deze moest handmatig leeggedrukt worden. Geen probleem.
Ook staat zijn linkerpootje heel raar, hij maakt een spagaat tijdens het schuiven, hmmm. Morgen maar eens naar onze dierenarts, want het zou zomaar kunnen dat een pootamputatie enkel bevrijdend werkt voor hem.
Gelukkig is het een zalig ventje die geniet van het leven en zijn ondeugende oogjes verraden al wat we kunnen gaan verwachten :-)
Welkom Otje, we zijn super blij met jou!!

25-01-2018
We hebben weer een leukerd in de opvang!

Maak kennis met onze Balou
Deze knappe kerel komt uit Maasmechelen. Hij was een tijd geleden al gecastreerd door een ander project, maar liep op straat te bedelen.
Het is een echte hartendief! Onze dierenarts maakte vandaag met hem kennis en zei: "Wat een ontzettende leuke, gezonde, mooie kater is dat zeg!"
Hoor je dat Balou? Knoop maar in de oortjes. Lekker kroelen met ons mensen, kneden met de pootjes en gezellig hele verhalen ophangen. Een echte kletsmajoor.
Welkom Balou, we zijn blij dat je bij ons bent.

25-01-2018
We zijn weer een bewoner rijker

Onlangs ontvingen we een nieuwe vriend in Buddy Kat, onze unieke aidskattenopvang.
Deze timide jongen komt helemaal uit Brugge, niet eventjes naast de deur.
Tommy had zich aangesloten bij een zwerfkattenkolonie, die werd gevoerd door een oudere dame....
Tommy is een kater van ongeveer 10 jaar oud, geen tanden meer en heel timide. Toch laat hij zich al zachtjes over zijn kopje strelen, maar hij zal even tijd nodig hebben om te acclimatiseren.
Welkom in onze opvang Tommy. We gaan ervoor zorgen dat je je heel goed gaat voelen, beloofd

18-01-2018
Update James

James is nog erg timide en heeft veel tijd nodig om te wennen. Hij heeft ook nog eens ernstige spondylose waar hij pijnstillers voor krijgt. Onze al wat oudere vriend bleek tevens nog wat klitten te hebben op zijn ruggetje, dus besloten we dat zsm weg te scheren. Het is zo'n zachtaardige jongen, hij liet het allemaal maar gebeuren...
Hij kan genieten van streeltjes, maar zal er zelf absoluut niet om bedelen. Is niet erg, wij komen wel naar jou lieve schat.
We hebben van onze dierenarts een fijn warmtekussentje geschonken gekregen en we wisten meteen wie daar baat bij zou hebben. James natuurlijk!

17-01-2018
"Als de kat gevangen is, dan verzuip je ze maar. Dan zijn we er vanaf"

Gisteren kregen we telefoon uit Heusden-Zolder.
Enkele maanden geleden hadden we Bliksem in de opvang, een vrolijk katertje die nu zijn huisje heeft gevonden. Nu bleek op exact dezelfde plek zijn waarschijnlijke zusje nog rond te struinen.
Dit diertje liet zich steeds meer zien op een industrieterrein waar de melders werken. Er deden zich gevaarlijke situaties voor: Het is een terrein met veel vrachtverkeer en het poesje had al enkele malen enorm veel geluk gehad dat ze niet onder een vrachtwagen belandde.
Er werd besloten een vangkooi te plaatsen, het poesje moest zsm gevangen worden. Maar de baas zei laconiek: "Als ze dan gevangen is, dan verzuip je de kat maar. Dan zijn we er vanaf." Wat bestaan er toch aardige mensen op de wereld...
Uiteraard hadden de melders daar hele andere gedachtes over en namen de verantwoording op zich. Dit katje mocht niets gebeuren!
Natuurlijk stonden wij klaar om Minoe met open armen te ontvangen.
Minoe werd gevangen, schichtig maar zeker goed te benaderen. De lieve melders hebben haar leven gered, wat zijn we ze dankbaar!
In het begin was ons Minoe zeer angstig en bereikte het gegrom en geblaas ons gehoor ruimschoots. Ze vloog alle kanten op en dook weg. Arm meiske.
Maar binnen enkele uren later was er al een grote ommekeer in dat lijfje. Ze lag al ontspannen in haar mandje en deed zelfs al pogingen om met een verenstokje te spelen. Eerst wilde ze niet eten, maar nu vloog ze op haar voedsel af en schrokte het maar wat graag naar binnen. Dat zijn allemaal goeie signalen, goed zo Minoe!
Jij komt er wel lieve meid, en we denken maar zo : Karma's a bitch.

10-01-2018
"We wonen nu aan een drukke weg, dus nee"

Opnieuw een achtergelaten diertje, ditmaal uit Kinrooi. Het breekt je hart telkens weer..
Toen de meldster  eind november verhuisde naar haar nieuwe woning, kreeg ze er een onverwachtse bewoner bij. In de garage vond ze een krabpaal, nog wat spulletjes EN er liep een kat rond. James ( zo hebben we hem genoemd), een wat oudere kater die eigenlijk bij de vorige bewoners hoorde. Hij liep ook nog eens buiten, er zat een kattenluikje in de garage. Maar jongen toch, hoe kan dat nou?? Zijn ze jou vergeten?
Uiteraard werd de eigenaar gebeld, maar die was er zo klaar mee: " Wij wonen nu aan een drukke weg, laat hem maar daar." Pardon?? Aan niemand was vooraf gevraagd of men James wilde verzorgen, zijn ze vergeten dat een diertje ook water en voedsel nodig heeft!
De meldster had gelukkig geen hart van steen en gaf hem eten en drinken. Maar er was meer aan de hand met deze jongen..  Hij mankte en zakte door zijn heupjes. Ze kreeg hem niet te pakken om hem naar de dierenarts te brengen, dus toen werden wij gebeld.
We besloten James onmiddellijk te helpen. We brachten een vangkooi en in een mum van tijd zat hij erin. Onze dierenarts bracht hem in slaap en er werden foto's gemaakt. FOUTE BOEL!
Onze senior heeft ernstige spondylose. Bijna al zijn wervels zijn aangetast ( vergroeiingen van de wervelkolom), wat moet hij een pijn hebben gehad!
Natuurlijk krijgt hij nu de nodige pijnstillers en mag hij voorlopig in ons kattenasiel Villa Vagebond wonen.
Lieve, lieve James, wat heb jij een rotbaasjes gehad zeg, zo aan je lot overgelaten. En ook nog eens zo ziek! Je bent een mooie verschijning, maar een dier kies je voor het leven, OOK als je ziek wordt he vriend. Snappen niet alle mensen..
Zachtjes laat je je strelen, op je koppetje, langs je wangetje. We zijn er voor je jongen, wij laten je niet in de steek, gaat niet gebeuren. Nu krijg je alles wat je hartje maar wil, maar eerst even op adem komen. Goed? Komt goed James, beloofd <3

 

10-01-2018
Frits

Twee weken geleden kwam er in Gulpen ( Nederland) een lieve kat bij de meldster aangelopen. Frits was hongerig en wilde graag binnenkomen. De hond des huizes dacht er anders over, maar Frits wilde niet wijken. Hij had zijn huis blijkbaar uitgekozen. IK BLIJF. Vervolgens werd er op het terras een doos geplaatst en kreeg de ietwat magere Frits zijn bakje eten. Maar ja, wat nu...
Er werd contact opgenomen met de dierenorganisatie. Het advies om de kat op chip te laten checken werd opgevolgd, helaas geen chip. Ook werd er in de buurt rondgevraagd en werden oproepen gedaan. Helaas was Frits van niemand. Toen de tweede keer contact met de meldkamer werd opgenomen, kreeg ze te horen dat er geen plek was voor Frits en "als ze er vanaf wilde, moest ze het dier ver van huis ergens uitlaten. Dan zou hij wellicht niet meer aan komen lopen." Nou uhh...
Het was bijna 31 december, de vuurpijlen gingen al de lucht in, we hadden toevallig plek bij ons Nederlands gastgezin, dus hup maar! Kom maar manneke.
Onze Frits is een schatje, een allerliefst knuffelig dier. Welkom lieve schat, we weten niet of je gemist wordt in Gulpen, maar wij gaan alvast goed voor je zorgen, beloofd

03-01-2018
" Tja, doe jij maar wat jij denkt dat het beste is."

Zo, nou, daar konden Karel en Kiki het mee doen...
Deze twee jonge katjes, broer en zus, zijn geboren rond mei 2017. Ze hoorden bij een gezin met 4 katten en een hond. Lekker binnen wonen, eten en drinken, geen vuiltje aan de lucht leek het. Mispoes!
In september besloot het gezin te verhuizen. Je zou zeggen dat de hele dierenbende gezellig mee ging. Hmm... Kiki en Karel werden buiten gezet onder het mom van: "Die komen we later wel halen."
Maar de weken verstreken, er kwam helemaal niemand opdagen. De buurvrouw kon de baasjes traceren en vroeg hen wanneer ze nou eens kwamen.
Het laconieke antwoord was: "Tja, doe jij maar wat jij denkt dat het beste is. We kregen ze niet in een transportmand."
Grote onzin, want broer en zus hebben altijd binnen geleefd en wilden niets liever dan nu bij de buurvrouw naar binnen glippen.
Gelukkig had de buurvrouw een hartje van goud en ontfermde ze zich over het duo. Het werd nu wel erg koud, dus werden wij gebeld. We vonden de situatie schrijnend en ze mochten bij ons binnenkomen. Nog voor de jaarwisseling konden we hen veilig stellen. En daar zijn ze dan!
Kiki en Karel hangen erg aan elkaar, en ze zijn blij :-) Ze waren erg onder de indruk van alles, maar ze laten zich al lekker over hun koppetje aaien, ze bloeien zienderwijs op.
Welkom Karel en Kiki!

01-01-2018
Gelukkig Nieuwjaar!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg