Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-11-2018
Weer een oudje rijker

Onlangs is deze lieve oude meneer bij ons binnengekomen. Guusje.
Guusje werd een tijdje geleden gevonden op de parking van de Delhaize in Bocholt.
Een medewerkster van de winkel heeft zich samen met een vriendin over hem ontfermd en de eerste zorgen laten toedienen door een dierenarts.
Nu is Guusje bij ons.
Hij is zo ontzettend mager... Verder lijkt hij doof te zijn, want hij reageert niet op geluidsprikkels. Maar wat een ontzettend LIEF zachtaardig diertje!
Onze dierenarts heeft hem onderzocht en bloed afgenomen, want er is een vermoeden van schildklierprobleem. We zullen het binnenkort weten...
Omdat hij zo ontzettend lief is, vragen wij ons af: Had hij een baasje? Wordt hij gemist? Is hij verloren gelopen, of is hij uitgezet?
Natuurlijk zullen wij hem gaan vertroetelen en zal hem niets ontbreken. Maar het zou erg zijn als hij ergens gemist werd.
Welkom lieve Guusje x

25-11-2018
Lina

Deze lieve meid uit Antwerpen, kwam een paar dagen geleden bij ons binnen.
Lina had een baasje. Echter werd ze op straat aangereden met als gevolg: ze heeft geen controle meer over haar sluitspieren en blaas.
Dit is dan ook de reden waarom ze bij ons binnen is gekomen, want het baasje zag het niet meer zitten om haar blaas meerdere malen per dag leeg te drukken.
Lina is een zalig kroelkatje, dol op knuffeltjes. We geven haar nu medicaties om de sluitspieren te stimuleren en ze krijgt aangepaste voeding.
Welkom lieve Lina, we gaan je helpen en we vinden je een fantastisch leuk diertje

25-11-2018
Jack

Onze leucose positieve Jack!

Een tijd geleden kreeg ik via mail een vraag. Opvang gezocht voor leucose katje. Mijn hart breekt steeds een beetje als ik dat lees. Deze katjes zijn zo niet gewild, zo vreselijk moeilijk een plekje voor te vinden. Logisch ook wel, hun levensduur is niet te voorspellen, ze worden ziek, je weet alleen niet wanneer.
In de mail las ik dat je nog maar 7 maandjes jong was. Hoewel je buiten leefde, moet je toch een baasje gehad hebben. De meldster kon jou namelijk goed benaderen en zelfs oppakken en aaien.

Na wat heen en weer mailen werd besloten dat jij binnen mocht komen bij Zwerfkat in Nood.

Uiteraard was je een beetje uit je doen bij binnenkomst. Waar was je nu weer beland… Je kroop weg. Maar als een klein spookje verscheen je toch telkens weer. Als ik riep, vleide je je direct tegen me aan. Spelen was nog wat veel gevraagd maar aandacht vond je heerlijk.
Het was al snel duidelijk dat je wel wat probleempjes had. Zo was je mondje al aardig ontstoken. Er moesten wat tandjes uit en je kreeg een kuurtje.
Helaas bleek dit niet genoeg om jouw mondje weer gezond en pijnloos te krijgen. Dat is het gemene bij leucose, de weerstand is zo laag dat je lichaam niet zomaar zelf hersteld.

Maar lieve kleine Jack, nog maar 8 maandjes oud nu, jij moet toch onbezorgd kunnen spelen en opgroeien! Dus namen we het besluit jou op te starten met pure interferon injecties. Een heel duur spulletje dat jouw weerstand een boost geeft. Ondanks dat het zo kostbaar is, vonden we dat je dit moest krijgen.
We hopen zo dat jij op die manier nog even alles uit je leventje kan halen!

Voor jou gaan we op zoek naar een heel speciaal mandje. Je zal goed in de gaten gehouden moeten worden. Je kunt samen met andere katjes die ook leucose positief zijn, of hier tegen zijn ingeënt. Hondjes zijn geen probleem en jij vind hondjes heel leuk!

Tot die tijd blijf je gezellig hier in opvang. We gaan je alles geven wat je nodig hebt. Hopelijk steelt deze kleine hartendief nog wat hartjes van mensen die willen adopteren op afstand. Van Jack geen zielige foto voor en mooie foto na. Jack is gewoon een prachtig jong katertje met een glanzend zwart pak. Bij Jack is niets te zien, bij hem sluimert het vanbinnen. Vrolijk en speels , maar met een tikkende tijdbom. Hoe lang weten we niet, kan maanden zijn, kan jaren zijn! Maar laten we er samen voor zorgen dat het een mooi leven kan zijn vol spel en avontuur, zoals dat hoort als dat leven nog maar net begonnen is!
Jouw opvangmama

25-11-2018
Pom

In het plaatsje Balen is een zwerfkattenproject actief. Er moest een groep zwerfkatten worden gevangen ivm castratie en sterilisatie, zo gezegd zo gedaan... de vangkooien werden opengezet. Echter, daar liep ineens een jong tam katertje in de groep, gewond.. waarschijnlijk aangereden. Nou, die moest als eerste naar de dierenarts natuurlijk.
Er zat een fikse open wond aan zijn achterpootje, en na enkele foto's, was er ook nog eens een breuk van de heup geconstateerd. De breuk was al wat ouder, want er was botvorming en de verplaatste breuk was eigenlijk op een 'niet zo'n mooie manier' aan elkaar gegroeid. Hmmm...
Hij leek er niet zo heel veel last van te hebben, maar toch is het belangrijk dit goed in de gaten te houden.
We hebben onze kleine vriend overgenomen!
Hij is gelukkig nieuwsgierig, en vindt het leuk om lekker tegen een balletje aan te meppen
Welkom lieve Pom met de mooie oogjes

04-11-2018
Speculaasactie!

Actie: 'Eet Speculaas' zegt Sinterklaas!

Lieve mensen, stel u voor...
Een heerlijke winteravond gezellig bij de kachel of verwarming, vol verwachting klopt ons hart, straks komt Sinterklaas.
Onder het genot van een zalig kopje chocomelk, koffie of ander hartverwarmertje, merk je toch dat je iets mist. Wat is dat nou... Ja natuurlijk, een lekker speculaaskoekje!
Komt dat even goed uit, want Zwerfkat in Nood en Villa Vagebond organiseren samen een heuse speculaasactie! Speciaal voor de aankomende feestdagen verkopen wij de welbekende (waar je altijd teveel van eet) speculaaskoekjes. Afvallen kan daarna nog, toch? 😊
Welnu: 1 zakje gevuld met 7 heerlijke speculaaspoppetjes (ca. 15x7 cm) voor een luttel bedrag van maar 3 euro. Tadaaaa. En daar steun je onze viervoetertjes OOK nog eens mee!

Hoe kunt u bestellen?
Plaats uw bestelling via steun@vagebond.com
De speculaasjes worden 12 november a.s geleverd. U kunt in die week nog het verslavende sop-in-de-warme-drank koekje afhalen bij 1 van onze afhaalpunten:
België: Maaseik, Tongeren, Bree, Schaffen bij Diest, Kortessem.
Nederland: Born, Meersen, Posterholt, Beek.

Zodra de betaling bij ons binnen is, is uw bestelling definitief.
Betaling kan: contant bij het afhaalpunt of op ons rekeningnummer van Villa Vagebond: BE57001690189735 (B) of NL67INGB0007712739 (NL)

Alvast enorm bedankt voor uw bestelling namens al onze lieve opvangertjes!

Zwerfkat in Nood en Villa Vagebond

04-11-2018
Chester

Deze allerliefste jongen werd gevonden in Lommel. Hij had een gekwetst pootje, dus medisch ingrijpen was noodzakelijk.
Zo gezegd, zo gedaan, we besloten Chester met open armen te ontvangen in ons kattenasiel Villa Vagebond!
Jeetje... wat zag dat pootje eruit.... er zat een hele vreemde kronkel in.
Ritje dierenarts! Oke, zijn pootje was gebroken, maar dit was toch al een tijd geleden, het waren oude letsels.
Helaas was het niet meer te fiksen en het doet hem trouwens ook ontzettend veel pijn. Nu staat hij eventjes op hele zware pijnstillers en heeft hij benchrust, en dat alles doet hem goed. Een ontzettend lief diertje trouwens, wordt hij niet gemist? Helaas geen chip.
Wachten tot de eigenaar zich meldt doen we niet, wat moet gebeuren, gaat gebeuren. Dinsdag is namelijk zijn grote operatie, de pootamputatie. Komt goed met onze lieve Chester...Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg