Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-11-2012
Kerstactie voor onze opvangertjes - maand december

Wat ligt er onder onze kerstboom?De december maand is aangebroken. Iedereen is druk bezig met de kerstboom, kerstdecoraties en alles wordt gezellig gemaakt.
Natuurlijk willen we onze opvangers, die met de kerst nog geen thuis gevonden hebben ook fijne feestdagen bezorgen! Dat beetje extra gunnen we hen ook.

Helpt u ons mee en legt u een cadeautje onder de kerstboom van onze opvangers?

Er is keuze uit drie verschillende pakketten: voor kittens, voor volwassen katten en voor honden.
Ieder pakket heeft de waarde van €15.
Laat u ons op steun@zwerfkat.com weten welk pakket u wilt schenken?

Het geld mag u overmaken naar 001-3823130-48 (Belgische rekening) of 9480375 (NL - Postbank) met de naam van de opvanger in de mededeling.
Namens alle opvangers alvast bedankt en een hele fijne kerst gewenst!

  

28-11-2012
Een mooi en hoopvol filmpje

Dromen die werkelijkheid worden.
Hier worden enkele katjes getoond tijdens onze opvang, en hoe gelukkig ze nu zijn bij hun eigenaar:-)

28-11-2012
Op drie pootjes en nu al zoveel ontberingen

We kregen enkele dagen geleden een trieste melding uit Lommel. Er liep een extreem mager katje moederziel alleen op het terrein van Center Parcs. Het beestje mist ook nog eens een pootje, aangeboren of ooit geamputeerd?
Niemand keek naar hem om, dus besloot de meldster wat eten voor hem te kopen. Het dier had zoveel honger.
Maar ja, en dan... de kat daar achtergelaten?
Ze belde ons om hulp en we maakten meteen een plekje, hij had echt hulp nodig. Hij was bezig met echte verhongering.
Een kat op drie poten kan zich prima redden, maar eentje die echt aan zijn lot werd overgelaten, geen bescherming kreeg, niemand die voor hem zorgde...geen voeding, dat is een geheel ander verhaal. Het doet ook pijn te weten dat hij al die tijd compleet genegeerd werd door de bezoekers.
Eergisteravond kwam Loewie dan bij ons binnen en hij heeft eventjes tijd nodig om te wennen aan alle nieuwe indrukken. Zijn darmpjes zijn nu enorm van slag, omdat hij lange tijd geen voedsel meer heeft gehad en nu ineens zo'n aanbod krijgt, dus dat gaan we eventjes rustig opbouwen.
Het is een hevig ventje, gilt de boel bijeen als hij wordt opgesloten en zoekt menselijk contact. Je merkt aan zijn gedrag dat hij heeft moeten vechten om voedsel.
Hij duikt op de etensborden van zijn mensen, hij fixeert zich op eten en hij gedraagt zich alsof hij moet overleven.
We laten deze week eens kijken naar zijn geamputeerde pootje!

27-11-2012
Zo maar, omdat het zo mooi is

Hier houden we ons aan vast, de mooie dingen die gebeuren...

 

26-11-2012
Nero

Kent u het verhaal nog.. onze mamapoes in een wildklem en haar vermiste zoon?

Enkele weken geleden kregen we een spoedmelding.
Winx zat met haar pootje vast in een wildklem en werd per toeval ontdekt. Ze werd opgenomen in een dierenkliniek, waar haar pootje verzorgd werd. Maar ai ai, ze bleek zogende te zijn.
We hebben vier dagen lang intensief gezocht naar haar zoon, alles stond in het teken van haar kind. Na 4 dagen zoeken, door modder, regen en houtstapels..hebben we Nero kunnen vangen!
Nero was eerst erg bang en schichtig, hij had tijd nodig om te wennen aan deze grote verandering. Maar dat was ook niet erg,  we namen alle tijd.
Het is heerlijk om te zien hoe hij steeds meer zijn karaktertje durft te tonen, meer openheid laat zien en eigenlijk enorm van ons mensen geniet. Lekker kroelen is eigenlijk ontzettend tof en we mogen ook al kusjes geven op je koppie.
Neen, dat verschuilen achter mama's schort, daar doen we niet aan he jongen, je bent nu een dapper ventje!
 

26-11-2012
Kerstactie voor asieldieren!

Doe mee met deze geweldige actie opgezet door SOS Bonnie.
Hier worden de asieldieren in het zonnetje gezet en kan men hen een onvergetelijke kerst bezorgen door een kadootje te bestellen! Er zijn diverse dieren geselecteerd uit verschillende opvangen. Paarden, honden, katten, cavia's, u kunt uw lieveling kiezen en voor kerstvrouw/man spelen!
De bedoeling is om met deze actie de moeilijk plaatsbare dieren (vanwege ziekte, ouderdom etc) ook eens een extraatje te geven.

De link: Kerstactie voor asieldieren

Onze asieldieren zijn ook geselecteerd, nl: Morre, Flo, Wout, Bisou, Cooper, Mikky (hond) en Kim (hond). U kunt voor hen een kadootje kopen, maar er zijn uiteraard nog heel veel andere fantastische dieren die ook hulp nodig hebben.
Wij doen alvast mee, u ook? Wat een heerlijk gevoel om  kerstman/vrouw te spelen voor hen die ook eens in de watten gelegd mogen worden. Doen hoor!

26-11-2012
Adopteer onze volwassen katten!

Geniet van deze prachtige film, ze komen allemaal aanbod, onze volwassen katten die een huisje zoeken..

Call me maybe?
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)

25-11-2012
Het monster van Riemst

Gisteren kregen we een gevaarlijke melding te verwerken.
De dochter van de meldster had een zielige, klagende poes in het veld gevonden en nam haar mee.
De meldster wilde haar zelf houden, maar toen bleek de poes een agressieve kant te hebben en werd bang van haar.
Het hele gezin werd gebeten en bekrast, dus de poes moest weg. Er werd geschreeuwd en gescholden tegen de kat waardoor het de situatie natuurlijk alleen maar verergerde.
Ook vrat de poes het vloerkleed op en hing in de gordijnen.

Lees hier de spannende onderneming van onze veldwerkster, ja je maakt wat mee in de vzw:

" Dit had ik via de telefoon vernomen. Dus ik naar daar, al mentaal voorbereidend op het briesende monster dat ik dacht aan te gaan treffen. Ik kwam daar aan, en daar lag ze, braaf op de zetel. "Nu lijkt ze heel lief, maar wacht maar tot ze weer boos wordt!" Dus ik voorzichtig langs haar op de bank gaan zitten, half en half verwachtend dat ik zo meteen zwaargewond op de grond zou liggen kermen. Maar... binnen de seconde lag dit "monster" op mijn schoot! En vanaf mijn schoot richting mijn schoenen, waar ze tevreden ging liggen knabbelen op de veters.
Dus ik denk, ik ga de kat even uitdagen en ik ga aan haar buik. En inderdaad, toen beet en krabde ze (niet erg hard), alsof ze wilde zeggen "hé daar vertrouw ik je nog niet genoeg voor, blijf eens van mijn buik!"
Het gaat om een poes van 10 maanden oud, schildpad, ziet er kerngezond uit. Helemaal tam, beetje té zelfs, op het brutale af :) maar geweldig karakter, lekker pittig, speels en nieuwsgierig."

Tot zover het verslag van onze dappere veldwerkster:-)
Maar  toch gaan we de poes als gevonden melden, want wie weet heeft dit beestje een baas en wordt ze gemist.
Ze is te goed verzorgd geweest en is erg sociaal..

24-11-2012
Ik trap er NIET in

Simba woont aan het kasteel Hengelhoef en is ondertussen al 10 jaar oud.
Simba woont in een open ruimte onder het restaurant/cafetaria wat al jaren leeg staat. Hij wordt gevoerd door Jacqueline, ons poezenvrouwtje van Hengelhoef. Ze vroeg ons of er echt geen oplossing was voor Simba ivm de naderende winter en andere problemen.
Jacqueline zorgt nu al bijna een jaar voor de zwervertjes van Hengelhoef en wij sponsoren haar met blikjes natvoer.
Jacqueline kookt dan rijst en mengt dit met de natte voeding, zodat ze alle maagjes van de zwervertjes kan vullen. Door weer en wind zorgt ze zo goed als het gaat voor de zwervers die van haar afhankelijk zijn geworden.
Simba zit een heel stuk verder en woont ook een eind van haar huis af. Wegens gezondheidsredenen  vreest ze dat ze die afstand niet altijd meer kan afleggen naar Simba en dan...? Ze gunt hem een betere toekomst.

We besloten Simba te helpen en hem binnen te laten komen in onze opvang.
Deze foto toont aan dat het om een tamme huiskat gaat, zo lekker op de arm: hij was een doorgevertje van de eigenaren die eerst in het kasteel woonden, maar ook de huidige baasjes zijn weg.

Hij is alleen achtergebleven.

Het is alsof hij weet dat er iets staat te gebeuren, want hij verschuilt zich nu onder het restaurant en komt er niet onderuit. Hij merkt waarschijnlijk aan Jacqueline dat er iets loos is.
De vangacties zijn dus al enige tijd bezig en Simba weet heel slinks het voer uit de vangkooi te halen, zonder de klep te laten dicht vallen. Hij heeft gewoon het systeem eerder gezien, de slimmerik!

Simba jongen, loop er nou gewoon lekker in en ga met die poot op dat klepje staan, dan is er voor jou weer die toekomst die je ooit eerder hebt gekend en kunnen wij ook je oogje laten nakijken. Kom nou...

23-11-2012
Marenne...

 

Marenne, mijn klein briesend leeuwke. Vandaag ging je de regenboogbrug over, je was nog zo jong…. De pijn, die ik voel is onbeschrijfelijk, de leegte die je achterlaat is niet te vullen.

Al snel bleek dat jij ziek was. Eerst dachten we nog, flinke niesziekte. Goed aanpakken, dan krijgen we haar weer gezond. Maar spijtig genoeg was er meer aan de hand. Je hoestte als een oud mannetje dat elk moment kon sterven. Jouw bloedwaardes waren erg slecht, je werd verdacht op FIP. Na meer dan een jaar meermaal daags aërosol, was die akelige hoest eindelijk verdwenen en kreeg ik weer een beetje hoop.

Je liet je niet zo maar op tillen, je was een briesend leeuwke. Maar eens ik je in je dekentje of handdoek had, dan kon ik heel veel met je. Dan mocht ik je ook aaien, dan zag ik de spanning uit je weg glijden en je ging knipogen. Met de tijd groeiden we meer naar mekaar toe. Mijn kleine bange vogeltj, je gaf geregeld aan dat je me ondanks alles toch ging vertrouwen.

Ineens ging je niet meer eten, je verloor snel bijna een kilo. De angst groeide weer. Elke keer weer met het hart kloppend in mijn keel, jou kamertje binnen. Leeft ze nog?  Opluchting als je dan je kopje uit je geliefde krabton stak en naar me knipoogde.

Jouw tandjes moesten dringend getrokken worden, maar je moest eerst weer aansterken, anders kon je de narcose niet aan.
Bij controle vandaag werd beslist om de stap te zetten, je had te veel pijn in je bekje. Ik bleef het eerste half uur van de operatie bij je, het zag er allemaal hoopvol uit. Ik heb je nog geknuffeld en zei tot straks mijn kleine meid.

Alles ging goed, tot de laatste hechting werd gezet. Ineens werden je oogjes dof en je stopte met ademen. Je kreeg nog tig prikjes en alles werd in het werk gesteld om jou te reanimeren, maar niets mocht baten. Vandaag kreeg ik een triest telefoontje. Ik wist al dat het fout was toen ik Kaat haar stem hoorde. Ze zei, ik heb slecht nieuws, Marenne is niet meer….

Het zat goed mis in jouw lichaampje, je hebt zo moedig gestreden, maar je had de kracht niet meer om deze oneerlijke strijd te winnen.

Renneke, we hebben samen een lange weg afgelegd, een weg met diepe dalen. Steeds weer vochten we samen en raakte je uit je dal, tot vandaag...

Geen rode schijn meer op het gras van jouw warmtelamp. Geen miauw meer achter de deur. Geen knipoogjes uit de ton. Geen goedenacht mama op zijn Marennes meer…..

Het verdriet is groot, de pijn is stekend, de leegte zal nooit gevuld worden. In mijn hart ben je voor eeuwig. Ik laat je los, lieve meid, je mag zorgeloos gaan rennen in de eeuwige groene weiden over de regenboogbrug….

Dag lieve schat, ooit zie ik je weer…..

Je opvangmama Marina

22-11-2012
Gehandicapte dieren

We krijgen wel eens een gehandicapt diertje in de opvang. Het dier is bijvoorbeeld blind, doof, loopt op drie pootjes, is verlamd of heeft een afwijking in de motoriek.
Deze dieren kunnen verbazingwekkend goed met hun h...

andicap omgaan, terwijl de mens toch wel eens een ander idee over hen heeft. Ze zijn zielig, of " is het niet beter hen in te slapen" is een veel gehoorde opmerking.
Dit zijn vooroordelen die wij graag de wereld uit willen helpen.
Wij kunnen nog veel van hen leren. Zij verdienen een prachtige toekomst net als alle andere gezonde dieren.
 
Een korte impressie!
 

21-11-2012
Het onmogelijke wordt mogelijk...

20-11-2012
Lester geniet

SmakslurpppsmaksmakZo Lester, je hebt het er maar druk mee he! Ons kleine ventje leert momenteel van een bordje eten, maar als zijn zusje Lotte gilt om een flesje, zou hij de laatste zijn om niet gezellig mee te doen. Lester is een gulzig kereltje, kijk maar eens naar zijn grote ogen als hij hier lekker aan het drinken is. Jaja, het is helemaal voor jou!

 

20-11-2012
Herhaling pizza actie EN..iets extra's

Met het goede doel in het achterhoofd, een goed gevoel in de buik, en met wat lekkers achter de kiezen. Met deze overtuiging willen we graag iedereen op 15 december met hart en ziel zoveel mogelijk pizza’s doen eten.

We organiseren namelijk een pizzaverkoop, om het toekomstige asiel te kunnen spijzen.

U kunt bij ons overheerlijke pizza’s bestellen. Deze zijn vers gemaakt, dus nog in de mogelijkheid ze in te vriezen.

U kan kiezen uit 4 soorten pizza’s:  (doorsnede pizza = 22 cm.)

Pizza Margaritha    (tomatensaus, kaas)
Pizza Vegetarisch  (tomatensaus, kaas, broccoli, champignons, paprika, ui)
Pizza mozzarella    (tomatensaus, kaas, schijven mozzarella, schijven tomaat)
Pizza Fromaggi      (tomatensaus, Gouda kaas, cheddar, mozzarella)

Het werkt als volgt:

- U mailt uw bestelling met uw naam, woonplaats en telefoonnummer naar:  steun@zwerfkat.com
- U krijgt een officiele bestelbon teruggestuurd ter bevestiging, met het overzicht en het totaalbedrag van uw bestelling.
- Het volledige bedrag moet ons ten laatste 5 december per overschrijving toekomen.
- Wanneer wij de betaling hebben ontvangen zal uw bestelling als geldig beschouwd worden.
- Op zaterdag 15 december worden de pizza’s afgeleverd op het adres van een vrijwilliger (pizzaverdeelpunt) bij u in de buurt.
Dit kan in Hasselt, Maasmechelen, Tongeren, Leuven, Brasschaat, Herk-de-Stad, Zonhoven, Schinnen (NL), Brunssum (NL) en Landgraaf (NL).
- De uren voor het afhalen zal afhangen van de plaats.

NIEUW - Pizza's voor de kinderen in Kinderthuis EN de gehandicapte kinderen in Ter Heide!

Indien u denkt: " Wat jammer ik woon niet in de buurt van een verdeelpunt." Welnu.... u kunt uw pizza schenken aan twee goede doelen, nl:
De kinderen van de afdeling De Boomhut van Kinderthuis in Genk! We dragen deze kinderen een warm hart toe, ze zijn al eens op bezoek geweest in Buddy Kat en nu kunnen we iets voor hen terug doen.
Ter Heide in Genk: Ter Heide is een gespecialiseerd centrum dat o.a kinderen ondersteunt met een meervoudige diepe of ernstige verstandelijke beperking. 
U kunt uw pizza's aan hen schenken met de mededeling: Kinderthuis of Ter Heide.
Wij zullen dan deze pizza's persoonlijk gaan afleveren bij de kindjes die het ook niet al te makkelijk hebben. Zij verdienen dit extraatje wel!

Betalen vanuit België:
Belgische bank (Fortis bank) rek.nr:    001-3823130-48            IBAN:  BE11 0013 8231 3048
BIC:    GEBA BE BB
Betalen vanuit Nederland:
Nederlandse postbank (ING bank) rek.nr:  9480375       IBAN/SEPA:  NL29INGB0009480375
BIC:         INGBNL2A
t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58, 3630  Maasmechelen (Belgie)


Namens onze dieren en vrijwilligers: Hartelijk dank!
 

18-11-2012
Voor altijd in ons hart

De katjes in onze opvang 2012, die het niet gehaald hebben...

 

18-11-2012
Cheque van Miss Royal Queen Benelux

Afgelopen vrijdag was de finale van de miss verkiezing: Miss Royal Queen Benelux in Nieuwpoort.Men had daar twee goede doelen aangekoppeld waaronder de onze. In de loop van de maanden moesten de miss-en acties op touw zetten om ged op te halen voor he goede doel.We kregen die avond een prachtige  " cheque"  twv 500 euro!! Daarnaast deed Miss Kelly Demotte er nog een schepje bovenop en stortte 250 euro extra!
Namens Zwerfkat in Nood willen wij iedereen bedanken voor deze prachtige gift!

17-11-2012
Christmas Tree For Charity-actie!

We kregen een toffe actie doorgestuurd waaraan we zeker mee willen doen. Hiervoor hebben we jullie hulp wel heel hard nodig.

Wat is de actie?
Skyradio organiseert Christmas Tree for Charity 2012.
Er zijn bekende Nederlanders die samen een kerstboom gaan versieren. Dit doen ze elk voor een goed doel. Er zijn al 9 goede doelen gekozen, maar er zijn 10 kerstbomen. Wij willen natuurlijk die 10de kerstboom hebben!
De mooiste kerstboom wint en de prijzen voor de goede doelen zijn niet misselijk....

Hoofdprijs: € 10.000,- ten behoeve van het goede doel
(en een reclamecampagne ter waarde van € 25.000,-)
Tweede prijs: € 5.000,- ten behoeve van het goede doel
Derde prijs: € 2.500,- ten behoeve van het goede doel
€ 1.000,- voor alle overige deelnemende goede doelen

Als we als goed doel worden gekozen winnen we zeker al €1000! Dit kunnen we zeer goed gebruiken als je alleen al kijkt naar onze medische kosten van januari t/m oktober, schrik niet: 60.000 euro.. ( nee er staat geen puntje verkeerd).

Willen we kans maken dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ons als goed doel gaan opgeven, natuurlijk met een goede motivatie. We willen jullie dan ook vragen om dit te doen :) Ga daarvoor naar

Christmas Tree For Charity-actie

Geef het door, geef het door en misschien mogen wij dan deelnemen aan deze geweldige actie! Alvast super bedankt.

15-11-2012
Ik ben het zat, vanavond gooi ik ze op straat!

Ojee, wat is dit allemaal? Twee charmante poesjes van ongeveer 3 maandjes oud, werden een maand geleden door een koppel ( met baby)  in huis gehaald.
Blijkbaar viel dat maandje tegen, want ze vonden hen veel te druk. De kittens hadden aan de dure stoel gekrabd en ze hadden met de baby spulletjes gespeeld en blijkbaar in een speentje gebeten etc. Tja,  wat wil je... je haalt twee energieke kittens in huis die natuurlijk kattekwaad willen uithalen. Dit is eerder gezond gedrag.
Maar goed, je kunt je natuurlijk vergissen, alle begrip. Maar waarom moet het dan weer zo. De deadline was maar kort en volgens betrouwbare bron was het menens,  dus veel tijd  hadden we niet om na te denken ( plus  nemen wij normaliter enkel zwerfkatten aan).
Gelukkig hadden we een plekje kunnen vrijmaken voor hen.
Welkom Pikachu en Raichu!
Enne, wat horen we nu? Jullie krijgen maar geen genoeg van aaitjes en aandacht? Aahh... het is jullie enorm gegund, geniet er maar in volle overgave van:-)
 

14-11-2012
Wat een verschil!

Kent u hem nog?
Op 3 november kwam Oscar doodziek binnen. Hij liep al drie dagen buiten te schreeuwen om hulp, hij werd er zelfs hees van. Helaas kon hij niet terecht in de naburige opvang.Hij had zeer zware niesziekte, was uitgedroogd, hoge koorts, broodmager en hij kon niet meer eten.
De eerste nacht was hij kritiek en zeer benauwd, we vreesden voor zijn leven. Maar dankzij de fantastische zorg van zijn opvangmama is hij de nacht doorgekomen.Nu is meneertje 11 dagen verder en... wat een verschil!
Dit is alweer het bewijs waarvoor we het allemaal doen: zulke dieren zijn net zoveel waard als een kerngezond diertje. Hij kreeg alle kans en hij GREEP alle kans.
We zijn zo trots op je lieve kleine jongen... en jij? Jij gaat al knedend met de pootjes en luid spinnend door het leven, je bent zo dankbaar...
 

13-11-2012
Klein zwervertje

Op een bedrijventerrein in het havengebied te Gent liep er een klein katertje doelloos tussen de transporten.
Wat is er met jou gebeurd mannetje, wat deed jij daar?
De werkmannen ( met een peperkoekenhartje)  hebben hem opgepakt en naar de dierenarts gebracht om na te laten kijken.

De man van ons gastgezin werkt ook aan de haven, dus de werkmannen vroegen hem of er bij ons plek was. Ze wilden hem niet naar het asiel brengen.
Kom maar mee verstekeling, hij mocht mee de auto in, weliswaar in een doosje. Maar het katertje had andere plannen en al snel kroop hij eruit en voordat de bestuurder er erg in had, zat hij al in zijn nek. Prrrrrr...

Miquel is zijn naam. Hij heeft een heel dik wormenbuikje en zat helemaal onder de vlooien, ieks.
Maar wat een guitig kereltje is het toch, hij heeft een hekel aan alleen te zijn en volgt je op de voet.
 

12-11-2012
Loterij

Op 10 november is de uitslag geweest van de Staatsloterij. De  laatste twee cijfers zouden voor ons het winnende lot zijn ivm de retro stoeltjes.
Welnu: de jackpot is niet gevallen! Dat wil je toch niet geloven....
Daarom hebben we nu de laatste cijfers van de hoofdprijs genomen!
De hoofdprijs gevallen op DC 085732, de laatste twee cijfers: 32 ( na te kijken op www.staatstloterij.nl).
De winnaars van de retrostoelen zijn.... Priscilla en Odette!
Gefeliciteerd dames, veel plezier met de stoeltjes, of ook wel... proficiat aan de katjes:-)
  

11-11-2012
We zijn niet perfect, maar eigenlijk ook weer wel


Hallo iedereen,
Wij beginnen ons af te vragen of iedereen ons zo snel vergeten is.
Herinneren jullie ons nog? Wij zijn de Spaanse kattenbaby’s die gered werden uit het verwaarloosd asiel. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot stevige tieners, welopgevoed, wat al een gigantisch voordeel is, sociaal met hondjes, andere katjes en kinderen.
We weten dat de concurrentie met die kleine pluizenbolletjes enorm is, maar toch willen we onszelf nog eens goed promoten.

Ooit waren we zelf van die pluizenbolletjes - maar omdat we helaas zo ziek waren -  konden we nog niet door jullie geadopteerd worden. Sommige van ons moesten zelfs operaties aan de oogjes ondergaan.
Niezel haar oogje  is verwijderd, dus gaat ze nu door het leven met slechts 1 oogje. Het is nu net alsof ze constant naar je knipoogt:-)
Allemaal zijn we super kroelers en doen niets liever dan om knuffels vragen en op de schoot van onze opvangmama liggen. Sommige van ons geven zelfs kusjes. Zeg nu zelf, wie van jullie zou niet graag door een katje overladen worden met kusjes?
Verder spelen we enorm graag met elkaar en de andere katten in huis en  heel soms ahum pesten we de hondjes eens goed en die trappen er gewoon in! Het zijn dan ook honden hé, wij poezen zijn veel slimmer!

We zijn goed opgevoed: we krabben nooit aan de meubels, enkel aan onze krabpaal, braaf he. Kortom; we zijn heel voorzichtig met het breekbare spul hier in huis en jatten (bijna) nooit iets.

Ondanks dat we het hier zo naar onze zin hebben, verlangen we toch naar een eigen huisje,maar er is zoveel concurrentie, zoveel  andere katjes die er zo perfect uitzien.
Sommige van ons waren al op optie maar helaas sprong de definitieve adoptie af en dat vonden we zo erg. Is er  nu niemand die ons in hun armen wil sluiten? We beseffen dat we niet allemaal perfect zijn, maar als jullie door onze niet zo perfecte oogjes heen kunnen kijken, zul je een vriendje voor het leven hebben die constant je aandacht vraagt.
We hopen dat het voor elk van ons snel zover mag zijn dat we ook naar een nieuw huisje mogen gaan!
Vele knuffels en likjes van Doc, Niezel, Chicca, Brabbel, Bloosje, Giechel en Dommeltje.
 

10-11-2012
Het ga je goed Samuel!

Na een dikke jaar in de opvang te hebben gezeten, mag ook Samuel zijn vleugeltjes uitslaan:-) Wauwwwww, het ga je goed lieve jongen, je hebt het dubbel en dwars verdiend!

08-11-2012
Dierenasiel Kattenbos Lommel voorgoed gesloten?

Wij? Wij zijn in jubelstemming, wij vinden dat dit asiel nooit, maar dan ook nooit meer haar deuren mag openen, MAAR ze willen in het voorjaar opnieuw beginnen.. dit kan niet!

Het dierenasiel Kattenbos staat in de omgeving bekend als zijnde: zeer onderkomen dierenasiel, waar de honden en katten niet alleen kou lijden, zij kregen geen enkele medische verzorging en amper eten en drinken.
Ook onze vzw heeft daar een verwaarloosde hond en enkele katten moeten opkopen, want de dieren stierven hier van ontbering.

In de krant wordt over dit asiel geen slecht woord geschreven. Ja oke, ze hadden geen milieuvergunning. Maar waarom spreekt men niet de gehele waarheid uit, dat vragen wij ons af. Lees hier het artikel.

Wat zeer opvallend in deze schrijnende situatie was: de dieren hebben altijd honger geleden, ze waren dorstig, ze waren vaak uitgemergeld. Men spreekt in de krant over twee honden die ingeslapen waren vanwege ouderdom en ziekte. Niets is minder waar: deze dieren waren uitgemergeld, omdat zij weken geen eten kregen, dat is de simpele waarheid! Maar dit wordt niet benoemd?

De dieren werden niet gevaccineerd ( de honden enkel wanneer ze die dag geplaatst werden) er was geen medische controle, de armoede sloeg toe met de dieren als echte slachtoffer. Het hele jaar door stierven er katten aan kattenziekte.


Hij is gered

Een dierenasiel staat normaliter borg voor toevluchtsoord, zij moeten zorg dragen voor hen die geen stem hebben, voor hen die dakloos zijn. In het Kattenbos was het erger dan de hel: ze hadden nog beter buiten kunnen zwerven.
In de winter hadden de honden geen beschutting, hun drinkbakje? Was bevroren ijs. 24 uur per dag zaten de honden in de vrieskou te rillen. De katten zaten in een open voliere, kittens en volwassen katten zaten samen zonder de nodige beschutting. Wordt vooral niet ziek, want er komt geen medische zorg aan te pas ( wij hebben de cijfers gezien van medische zorg).
Waarom bleef men asieldieren aannemen als ze hen niet de nodige zorg konden geven?

Nu lezen wij tot onze grootste verwondering dat de uitbaatster in het voorjaar opnieuw wilt beginnen. Zij geeft alles de schuld aan de infrastructuur. Nee, zo werkt dit niet, het heeft ook te maken met capabel zijn, dierenliefde en verantwoordelijkheid. Geen enkel dier mag de nodige zorg ontbreken. Wij willen absoluut NIET dat deze mensen in het voorjaar opnieuw kunnen beginnen. En niet te vergeten.. ze runden ook een pension.

We houden niet zo van halve waarheden, we willen dat er open kaart wordt gespeeld en Kattenbos mag op geen enkel wijze opnieuw beginnen met dezelfde leiders aan het roer.
Aan hen die Kattenbos hebben beheerd: schaam u diep, u bent de dieren niet waard, u heeft zoveel leed, zoveel drama bij zoveel leventjes veroorzaakt. Amateurisme, geen enkel besef wat dierenliefde inhoudt. Stop met uw plannen in het voorjaar, genoeg is genoeg!

08-11-2012
Hereniging mamapoes en zoon

Kent u haar nog, de melding van 31 oktober? Winx de poes die vast zat in een wildklem? Ze werd opgenomen in een dierenkliniek, haar poot moest verzorgd worden, maar ze bleek zogende te zijn.

We hebben vier dagen lang intensief gezocht op een groot domein naar haar verloren kinderen. Alles stond in het teken van haar kinders. Uren lopen zoeken, dagenlang, door modder en regen, houtstapels..
Tot ons enorme grote plezier konden we op dag vier haar zoon vangen met de vangkooi!
Eerst zou er nog een kindje rondlopen, maar dat was een vergissing, we vingen een grote gecastreerde tijgerkater:-)

Nou, het sprookje mocht beginnen: de hereniging tussen moeder Winx en Nero....tja.
De eerste dagen was Nero erg schuw dus konden we hem niet zomaar los laten lopen in de kamer, anders zou hij zich verstoppen en gaat de socialisatie te traag.
Winx werd er geregeld even bij gezet, ze blies niet, maar rende steeds weer uit de kooi. He toch, zo jammer.
Maar de dagen daarna werd Nero socialer, hij vond zijn moeder geweldig.... Nero mocht nu los in de kamer.

Ondertussen moest mama Winx naar de dierenarts, want haar wonden genazen niet en sprongen steeds open. Vergeet niet dat zij ook een enorm trauma heeft opgelopen wanneer je urenlang met je poot hebt vastgezeten in een wildklem.
Nu is haar neusje gehecht en zitten er ook draadjes in haar pootje.De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Vanmorgen waren Winx en Nero zoek! Het hele huis werd op z'n kop gezet, maar geen mama en zoon te bespeuren. Help!
Ineens hoorde ze Winx miauwen... de plek werd gelokaliseerd, nl. achter de bank tegen de muur.
En ja hoor... daar lagen mams en zoon innig bij elkaar, alsof je een mooi moment verstoorde.
Ze hebben elkaar gevonden, we laten ze maar:-)

06-11-2012
Een vervroegd kerstverhaal bij Zwerfkat in Nood

Begin oktober 2011 verdween kater Tommy uit Elen. Zijn baasje was ziek van verdriet en kon de zoekactie na 1 jaar nog altijd niet stopzetten. Ze bleef hopen en bleef naar hem uitkijken...

Eind oktober 2012 kregen wij een melding uit Maasmechelen van een kater die mank liep. Hij zwierf daar al geruime tijd rond en was in de buurt goed gekend. Hij kreeg zo hier en daar eten van de bewoners.
Een aardige mevrouw vond dat aan het lijden van deze kat een einde moest komen, hij had echt veel last van zijn pootje, dus werden wij gebeld.
Gelukkig konden we plek voor hem maken, maar eerst een tripje naar de dierenarts. Hij had een groot pijnlijk abces onder zijn oksel, dus de behandeling werd gestart.

Omdat het voor ons duidelijk was dat dit dier een baasje gehad moest hebben, zijn we een zoektocht gestart. Gisteravond stuitten we op een foto waar we niet omheen konden.... de vermiste Tommy van een jaar geleden leek als 2 druppels water op onze Kobus! Elk detail, elk specifiek plekje, zijn gehavende linkeroor, exact hetzelfde als die van Tommy....!
We waren helemaal in extase en konden die nacht de slaap moeilijk vatten "dat het maar snel morgen wordt" :-)Vandaag was het dan zover... het weerzien tussen baasje Martine en kater Tommy, zou het? Tadaaaa.
YES!!!!! Wat een mooie hereniging!
Baasje in tranen en Tommy? Die sliep verder haha. Baasje Martine had hem al een jaar niet gezien, maar er was geen enkele twijfel: dit was haar Tommy....
Martine was overgelukkig en kon haar beste vriend eindelijk weer in haar armen sluiten. Nooit had ze kunnen dromen dat ze haar Tommy ooit weer zou terugzien, maar het echt afsluiten kon ze niet. Het is een beetje kerstavond vandaag...konden we dit maar elke dag meemaken he mensen?

Geef nooit op, u ziet het: de wonderen zijn de wereld niet uit. Blijf alert, dit moet een extra boost geven voor hen die hun vriendje momenteel missen.
Veel geluk saampjes Martine en Tommy! We missen onze grote jongen wel een beetje hoor:-)

06-11-2012
5 november: Doosjesdag!

Gisteren hebben twee verschillende melders een verrassing voor hun deur gevonden...
In Kessenich vond een dame een kitten van 3 maandjes in een doos voor haar deur. Zijn poot zou gewond zijn, het zou krom staan?In Lommel vond een lieve dame een wel hele grote verrassing voor haar deur: een doos met mamapoes en drie kittens! Wat is dit tegenwoordig, het begint hip te worden.
Helaas kon de mama met kittens nergens terecht, dus we hebben heel krap moeten schuiven, want ook bij ons is het eigenlijk vol... maar wat moeten we anders?
Gisteravond heeft onze collega het verrassingspakket overgenomen. Verdorie, zo schandalig dit! Ze waren uitgehongerd, dus ze genoten extra van hun avondmaaltje.De kitten Pantera is ontzettend aanhankelijk. Hij heeft een bult op zijn elleboogje, gelukkig heeft hij er geen last van. Nu mag hij lekker voor de open haard bijkomen van zijn avonturen, dit liet meneertje zich geen twee keer zeggen!

Heel jammer dat de daders niet te traceren zijn.
 

05-11-2012
Nu komt het goed

We kregen gisteren een schrijnende melding uit Neerpelt. Er liep een kitten al drie dagen te schreeuwen om hulp, het beestje was er helemaal hees van geworden. Tevens zag hij er zo beroerd uit...
De meldster had zo met het kleintje te doen en gaf het eten. Maar hij wilde het niet, hij kon het niet eten... de meldster was ten einde raad. Het kleintje kon niet terecht in de naburige opvang, maar het zo laten lopen was echt geen oplossing.
De meldster mocht het kleine schreeuwertje vangen, zodat wij plaats konden maken.
Onze collega heeft het opgehaald en het was maar goed ook.
Dit kleintje is zo ontzettend mager, het heeft flinke niesziekte te pakken, koorts en vertoonde gisteren uitdrogingsverschijnselen.
We zijn meteen medicaties gestart en hebben hem vocht toegediend.
Hij kreeg plots een enorme dip, de benauwdheid nam toe.
De opvangmama heeft zich intensief met hem beziggehouden en we mogen nu zeggen dat hij uit de gevarenzone is!
Hij heeft echt baat gehad bij het aerosollen ( we maken zelf een soort bak, waar het aerosolmachientje aan vast wordt gemaakt), dit deed hem echt goed. Ook is hij vandaag bij de dierenarts geweest.

Als er 1 kitten super dankbaar is, dan is het dit ventje wel. Kijk en geniet in stilte van dit prachtige aandoenlijke kittentje wat maar geen genoeg krijgt van alle aandacht. Hij breekt je hart in 2 seconde...

05-11-2012
De hereniging kitten en mama

Gisteren zijn mama ( van de wildklem) en  haar zoon herenigd, maar het is niet dat sprookje waar wij op hoopten.
De kitten is erg verwilderd, dus je kunt hem niet zomaar los laten lopen in de kamer, anders  zal hij zich verstoppen en gaat de socialisatie traag.
Mamapoes is er geregeld even bij gezet, ze blaast niet, maar rent nog altijd weer uit de kooi en zoekt haar eigen plekje om te slapen.
De tweede " kitten" die gesignaleerd was bleek te gaan om een volwassen gecastreerde kater. Er is geen kitten meer gesignaleerd, maar de mensen die daar wonen gaan het absoluut voor ons in de gaten houden!

04-11-2012
Mooie kerstactie

We zijn benaderd door SOS Bonnie ivm  een ludieke kerstactie. Ze heeft  enkele opvangertjes van ons in de schijnwerpers gezet en men mag kerstman/vrouw spelen voor dit specifieke dier.
Ik kopieer:
Er zijn diverse dieren geselecteerd uit verschillende opvangen die deelnemen aan deze actie.  Ze hebben allemaal zelf hun eigen verlanglijstje voor de kerstman samengesteld, dit kan gaan van een nieuwe thuis naar wat lekkers, een leuk speeltje tot een mandje of huisje.
Jij kan dus kerstman of kerstvrouw worden van een dier en dan mag jij dit dier een leuke kerst bezorgen op een manier naar jouw keuze. Uiteraard krijgen alle kerstmannen en vrouwen een naamvermelding op de website.
Wanneer een dier minstens 2 kerstmannen/vrouwen heeft, verhuist hij/zij naar de gelukkige kerstdierenrubriek en maken zij plaats voor nieuwe dieren die nog wachten om eens lekker in de watten gelegd te worden.  Bij elk deelnemend dier wordt d.m.v. kerstsmilies aangeduid hoeveel personen zich al ontfermd hebben over hen.
Het is ook mogelijk om de opvangen globaal te steunen, d.m.v. een financiele bijdrage.


Hier kun je verder lezen wat de bedoeling is: http://kerstactie.webnode.nl/

Dank je wel SOS Bonnie!

04-11-2012
We kunnen 500 euro winnen!

We kregen dit berichtje op facebook:

Cattery d'Ambiorix Kielich Marleen schreef

500 EURO VOOR ZWERFKAT IN NOOD!
Ik wil graag een oproepje doen! Ik doe mee met een fotowedstrijd met mijn kater Levi... De foto's met de 4 meeste like's vallen in de prijzen, ALS ik de waardebon van (maar liefst) 500 euro(!) win, schenk ik hem volledig aan Zwerfkat in Nood!
Momenteel sta ik op een 7e plaats. Daarom wil ik jullie vragen om op de foto te stemmen en zoveel mogelijk te delen op jullie prikbord! De wedstrijd is afgelopen op 11 november!

http://www.nieuwsblad.be/ugc/photospecial/detail.aspx?id=cc29d073-1e4c-4476-bff9-8c90d46f5dfa&sort=0

Allemaal even stemmen! We kunnen de centjes super hard gebruiken, kost je maar een paar seconde:-)

Dank je wel Marleen!

02-11-2012
Wij hebben gevonden wat we nodig hadden......

de kittens uit Guigoven!!

Vandaag was dag drie van onze zoektocht naar de verloren kittens van de mamapoes die eergisteren vast zat in een wildklem.
U heeft het vast allemaal gisteren en eergisteren gelezen. Mamapoes werd naar de dierenarts gebracht, de klem werd verwijderd, maar ze was zogende...
Mamapoes was gewond, we konden haar onmogelijk terugzetten op het grote terrein achter het kasteel.
Maar vandaag was het dan zover.... twee kittens zijn gesignaleerd achter een houtstapel! Ze laten zich niet zomaar pakken, onze kleine schuwe aapjes.Onmiddellijk zijn we een vangkooi gaan halen en deze staat nu op scherp!
We gaan nu toerbeurten draaien om de vangkooi te checken en onze " buit" binnen te halen.

Wie had dat gedacht, onze zoektocht van drie dagen... de aanhouder wint.... zo zie je maar: keep your eyes open and your feet moving forward. You'll find what you need.

En nu? De kleintjes in de vangkooi krijgen, de volgende actie!

01-11-2012
Update kittens in Guigoven

Gisteren is er uren gezocht, vandaag is er uren gezocht.
Het probleem is, het speelt zich allemaal af achter een kasteel en dit is een enorm groot uitgestrekt gebied. Het kasteel ligt ook nog eens buiten de bewoonde wereld, er zijn geen huizen te bekennen.
De mama bleek toch niet zo schuw als gedacht, dus hoe kwam ze daar en wat is er met haar kittens gebeurd?
Verschillende scenario's kun je in je hoofd afspelen, we zullen het nooit weten: Is ze gedumpt toen ze kittens kreeg? Niemand heeft haar daar ooit zien lopen...
Heeft de boer de kittens om het leven gebracht? De wildklem was nl in een oude serre vastgemaakt, vlak naast de kippenren van de boer.... hij beweert van niet.
We hebben zelfs de speurhond van onze collega ingezet, hij reageert op de geur van katten.
Ook de melder heeft vanmorgen met zijn vrouw uren gezocht.
Er staat nu eten, morgen gaan we weer kijken met de moederpoes, zodat we haar in de reismand op het terrein eventjes willen plaatsen. Je weet maar nooit. En goed nieuws: We hebben plek voor haar kunnen maken, ze komt officieel in onze opvang.

01-11-2012
In klem en kittens weg

Gisteren kregen we een schrijnende melding via de dierenarts in Hasselt.
Een lieve meneer vond achter een kasteeldomein in Guigoven, een volwassen kat: haar poot zat vast in een wildklem! De klem was via een kabel vastgemaakt aan de serre, ze was erg in paniek en probeerde weg te komen, maar dit was onmogelijk.

De melder maakte snel de kabel los en bracht dit gewonde dier met klem zsm naar de dierenarts. Daar werd de klem verwijderd en gelukkig was het drama te overzien: ze kon haar pootje behouden. Wel zijn er natuurlijke flinke wonden, dus ze heeft zeker medische zorg nodig.
Tot alle schrik bleek ze zogende te zijn.... er liggen daar nog kittens!
We hebben meteen een afspraak gemaakt met de melder en zijn met vijf mensen sterk gaan zoeken, maar waar ga je zoeken...
Het werd snel donker, dus we liepen met onze zaklampen te banjeren door de modder. We doken de zolders op, weilanden werden afgelopen, tussen houtstapels gekeken, hooibalen opgeklauterd, nog een keer, nog een keer. Hoor jij iets? Ja ik hoor iets, nee toch niet. Zucht.Geen teken van leven.
De melder heeft uren meegeholpen ( waarvoor onze grote dank), maar we zijn allemaal met een naar gevoel naar huis teruggekeerd. Mamma is gewond, zij heeft revalidatie nodig, haar kittens zitten ergens, daar... waar het zoeken is als naald in hooiberg.
Morgen een nieuwe zoekactie, we geven niet op. Laten we hopen op een goede afloop. Kleintjes kleintjes toch, laat jullie zien.
En aan de man met de wildklem? Shame on you!
 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg