Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-09-2012
Jono, Jairo en JasminOnze opvangertjes Jono, Jairo en Jasmin werden plotseling erg sloom, dit volgde zich op, enkele uren na elkaar. De eerste hulp werd gegeven, want we herkenden hier een hypo in ( tekort aan glucose), maar zelfs de glucose hielp niet. Dit werd een spoedrit naar de dierenarts.
Onze dierenarts vertrouwde het niet en hield hen alle drie in opname. De kans dat Jono het zou halen was laag. Het was niet oke. Ze zijn maar 5 vijf weekjes oud, nog zo klein.
Jono werd aan het infuus gelegd, en ja... hij begon levendiger te worden, maar onze arts wilde hem toch nog even observeren. Het ging gelukkig beter dan verwacht, yes!

De dag erna mochten deze muppies enkel onder streng toezicht terug naar het opvanggezin. Ze mochten niet langer dan drie uur alleen worden gelaten, want om de drie uur moesten ze voeding krijgen en extra glucose.
Ons fijne gastgezin ging (en gaat) er volledig voor!
Deze kleine schatjes zijn enorm gevoelig aan een hypo en moeten daarom extra zorg krijgen. Er wordt uitstekend voor hen gezorgd, en de eigen kat van de opvangmama waakt over dit drietal en voelt zich een echte mama!
Wat ben je stoer zeg Jono, met je zwarte verbandje, maar je voelt je heel zielig he, dat begrijpen we heel goed lieverd. Zet em op kleintjes.

27-09-2012
Pieke en Pino

Momenteel vechten onze kleine muppies voor hun leventje.

Gisternacht is hun vriendje Pepper gestorven. Zo verdrietig. Maar ondertussen waren ook Pieke en Pino aan het verzwakken en wilden niet echt wakker worden. Drinken wilden ze niet, we leken hen te verliezen.
Die nacht heeft hun fantastische opvangmamma hen om de paar uur maagsondes gegeven ( met een slangetje via de slokdarm naar de maag, om vervolgens via een spuitje de melk te laten vloeien via de slang).
Ze zijn de nacht doorgekomen...
Vandaag begonnen ze heel voorzichtjes zelf een beetje te drinken en zat er meer beweging in die lijfjes. Maar ze drinken nog te weinig. Dus  krijgen ze nu  vaker  kleine beetjes voeding.
Lieve kleintjes, niet opgeven hoor, we willen jullie heel graag groot zien worden.

27-09-2012
Lopende melding in Peer

Gisteravond laat kregen we een spoedmelding uit Peer.

De meldster zag een aangereden kat op de baan liggen en is gestopt. Ze heeft het diertje langs de kant van de baan gelegd. Het diertjes was al slap, maar de ogen glinsterden nog.
Daarna is ze doorgereden en heeft ons gebeld  met de vraag of we daar het diertje konden halen...

Het was al laat op de avond en vele mensen lagen al in bed, verdorie, wetende dat er ergens een kat langs de baan ligt te sterven is afschuwelijk.
Gelukkig konden we een veldwerkster inschakelen die meteen is gaan rijden. Niet evident, want het was een dik uur rijden!
Daar aangekomen: het was al nacht geworden en pikkedonker. De kat was nergens te bekennen.Zou de kat meegenomen zijn door iemand, of is het ergens gaan onderkruipen. Ze heeft overal gezocht, maar niets, helemaal niets.........
Dit voelt zo ontzettend wrang, is het gestorven , of niet. Waarom toch allemaal.
Vandaag gaat een andere collega wederom kijken, nu is het licht en wie weet.

Maar stel je voor, dat de kat toch door iemand is meegenomen, dan zouden we dit graag willen weten, want het ligt ons zwaar op de maag. Laat ons alstublieft iets weten?
Update: helaas is het diertje niet meer gesignaleerd

26-09-2012
Moederloos

Nee het seizoen is nog niet afgelopen, ook al is het herfst.


Pieke en Pino

We kregen een melding uit Kortessem. In een verlaten huis, zou een moederpoes zijn achtergelaten ( mamma is schuw). Ze had kittens geworpen en twee waren al overleden, zij lagen bij de levende baby's.
Omdat het zulke jonge baby's zijn, hebben we dan ook deze prutskes opgehaald.
De schatjes zijn een dag of vijf en godzijdank hebben ze een goed zuigreflex.
Nog even en ze worden samengebracht met ons alleen moederloos kittentje Pepper ( melding van dag ervoor). Beter samen opgroeien dan alleen en ze zijn allemaal even oud.
Lieve kleine kaboutertjes, we gaan goed voor jullie zorgen, mamma heeft machtig mooie wezentjes op de wereld gezet. Wij zullen voor het goede einde zorgen, take care mamma.

25-09-2012
Help mee onze katjes te plaatsen!

U wilt ons helpen? Welnu, we promoten nu geregeld onze katjes  solo, helemaal alleen. Katjes waar minder interesse voor is, willen we extra in the picture zetten.
Download deze poster, print hem uit en hang het bijvoorbeeld bij uw plaatselijke dierenwinkel, in de wachtruimte van de dierenarts etc.

Download: Bailey zoekt een baasje!

24-09-2012
Kleine meid

Dit kleine meisje van een dag op 5 oud, werd bij ons gastgezin gebracht door een dierenarts. De dierenarts stond aan haar deur met de vraag of ze alstublieft het kittentje wilde aannemen wat bij hem was gebracht.
Hij had geen vertrouwen in andere instanties in omgeving dus natuurlijk werd dit kleine muisje aangenomen.
Gelukkig drinkt ze goed en is ze zeer tevree, in haar uppie. Zet em op kleine meid!

24-09-2012
Een kittenkamer van ons opvanggezin

23-09-2012
Voor en Na

Jozefien

22-09-2012
Dumpen maar weer

Vanmiddag werd er bij onze vrijwilligster aangebeld.
Een paar toeristen maakten gebruik van het mooie weer en deden een landelijke fietsroute. Op de St-Pietersberg, langs het kanaal tussen Vroenhoven en Kanne, zijn ze gaa
n zitten op de picknickbank om eventjes uit te rusten.
Ze hoorden ineens gepiep van kleine kittens. Huh? In the middle of nowhere? Ze volgden het geluid en zijn een stukje het bos ingelopen, en ja hoor.. 5 kleine kittens liepen onmiddellijk naar hen toe.
Aangezien zij met de fiets waren en niet van deze streek, zijn ze meteen naar Kanne gefietst en hebben bij het ijssalon gevraagd of er iemand in ons dorp was/is, die deze kittens kon ophalen.
Daar heeft men de toeristen naar onze collega gestuurd.
Meteen is zij in de auto gesprongen en is het pad gevolgd naar het bos, via de routeomschrijving van deze mensen. Daar aangekomen riep ze een paar keer en al heel snel kwamen de kleine ukkies naar haar toegelopen.
Hup, de kattenmand op de grond en in 1 minuut tijd zaten ze er alle vijf in.
Dit is nou eens een rasechte dumpactie geweest!
Thuisgekomen heeft onze vrijwilligster de kittens gewogen en ze wegen allemaal ongeveer 300 grammetjes. Verder zitten ze ook nog eens onder de vlooien!
Ze zijn enorm overstuur en " huilen" ontzettend veel. Maar gelukkig hadden ze wel honger en hebben ze alle vijf gulzig uit hun flesje gedronken.
Waarom.... we hebben hier geen woorden voor.... nu is het goed afgelopen, maar stel dat er op dat moment niemand daar even zou rusten? Daar hoeven we geen plaatje van te schetsen

21-09-2012
Verre melding

Helemaal uit Kapelle- op- den- Bos ( voorbij Brussel) een melding van vier moederloze kittens. Waarom nemen we deze meldingen toch aan, zo ver weg, hou je eens bij Limburg? Tja, we kunnen geen lijntjes trekken en als de nood heel hoog is, en we hebben plek, dan mogen ze van ons uit Zimbabwe komen, bij wijze van.
Deze kleine minietjes konden nergens terecht en de melders hadden de tijd niet meer om hen verder groot te brengen.

Kleine Charly heeft alvast ieders hart gestolen:-)

21-09-2012
Facebook foto wedstrijd!

U bent nog geen fan van ons facebook? Dan is nu het moment!Wordt jouw kat ons nieuwe fotomodel?
Wij willen een nieuwe poster maken voor onze organisatie en vragen daarvoor jouw hulp. We willen dat onze poster een blikvanger wordt, dat alle ogen gericht zijn op die ene poster. En hoe kan dat beter dan een fantastische mooie foto te gebruiken?

Wij zijn dan ook op zoek naar een prachtige foto van misschien wel jouw kat om onze nieuwe poster vorm te geven. We zoeken een foto die alle harten doet smelten en het bloed sneller laat stromen. Grappig, lief, ontroerend, gek, mooi…het mag allemaal!

Wordt jouw kat DE kat van onze organisatie? Een echte beroemdheid?
Stuur dan de mooiste, leukste of meest bijzondere foto van jouw kat naar ons toe. De actie loopt van 21 september tot en met 3 oktober 22.00 uur. Op dierendag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voorwaarden:
- 1 foto per eigenaar
- Alleen fans van onze facebook pagina kunnen hun foto insturen
- De wedstrijd loopt van 21 september t/m 3 oktober 22.00 uur
- Het bestuur van VZW Zwerfkat in Nood kiest de winnaar uit de top 5 van de meeste ‘ vind ik leuk’ foto
- Foto moet minimaal 1MB zijn.
- Foto opsturen naar: info@zwerfkat.com

Uw kat wordt niet alleen HET gezicht van onze organisatie, u kunt ook een leuke prijs winnen!
Prijs: een speelgoedpakket voor uw kat ter waarde van 50 euro.

Help ons om HET fotomodel van zwerfkat in nood te vinden. Zorg dat uw foto in de top 5 van meeste ‘vind ik leuk’ komt.

Tot slot: Alle foto’s worden getoond in fotoalbum: " Ik ben een beroemde kat" fotowedstrijd
Succes!
 

20-09-2012
Dag kleine kabouters

Jullie waren zo klein de grootste was net 80 gram. We hebben het geprobeerd heel voorzichtig. De eerste dagen ging het redelijk, dan krijg je hoop en denk je: " ja dat hebben we al gehaald".
Dan 's morgens de schrik eentje is er tussenuit gepiept en wil niet meer, maar er zijn nu nog drie die zorg nodig hebben.
Het probleem is: ze vallen af ,in plaats van dat het gewicht omhoog gaat. Je staat machteloos en denkt wat doe ik fout.
Elke dag moesten we afscheid nemen van een kabouter,de derde woog nog maar 49gram en heeft het lang geprobeerd om op deze wereld te blijven. Ze heeft de strijd verloren. De laatste is gestopt met drinken toen ze haar zusje niet meer bij zich voelde, ze lagen altijd samen.
Gisteren was het verhaal van de kabouters afgelopen. Ze waren te klein voor deze wereld, ze zijn samen gekomen en samen gegaan. Dag kabouters.
Opvangmoeders pia en Madeleine.

18-09-2012
Door de hond gered of...?

Maasmechelen:
De hond van de melder kwam plotseling met een kitten in zijn bek aangerend! Ongelofelijk....
Het lijkt wel of de hond wilde dat het diertje werd gered, of hij zag het als nieuw speelgoed, dat kan natuurlijk ook. Maar in elk geval: het kleintje is ongedeerd, drie weekjes oud en is bij ons nu ondergebracht.Poehhh

18-09-2012
Aan de dood ontsnapt

In een weiland in Tongeren waren drie hele kleine kittens heel hard aan het gillen.  Dit was tevens hun redding, hoe schrijnend ook.
De melders hoorden hen luide gegil en gingen een kijkje nemen. Daar lagen ze: vies, koud en een van hen was al een tijdje gestorven.
De kittens lagen bij het rottende kadavertje van hun broer of zus. Een van de poesjes lag er zelfs onder en zat onder de maden en de vliegeneitjes!
De alerte melders hebben hun best gedaan om alles te verwijderen en zijn naar de dierenarts gegaan.  De kleintjes hebben tevens de niesziekte te pakken en worden hiervoor nu behandeld.
Maar jemig.... wist u dat ons gastgezin uit de buurt van Rotterdam, in de auto sprong en het hele eind vanuit Nederland heeft gereden tot Tongeren?
Het mag echt niet gekker worden...
 

17-09-2012
Ach kleine prutskes

Op 12 september kwamen er vier net geboren kittentjes bij ons binnen. Ze hadden ook geen eerste moedermelk gehad...
Hoe slecht kan de start zijn.
De eerste dag ging het eigenlijk wel redelijk, maar  daarna ging het bergafwaarts.
Ondertussen zijn er al twee kleintje gestorven en blijven we knokken voor de overige twee. Op hoop van zegen lieve mensen...

15-09-2012
Voedselactie Maastricht

Vandaag zijn we met vijf man sterk voedsel gaan scoren bij de Jumbo supermarkt in Maastricht. Ons blikvoer was namelijk bijna op!
Aangezien de medische kosten zo hoog zijn en daar alle centjes naartoe gaan, willen we geen voedsel kopen, maar proberen te krijgen van sympathisanten.
Dit heeft heeft ons 2 volle karren natvoer opgebracht, yes!

14-09-2012
Net geboren en nu al moederloos

In Mol kregen we eergisteren een spoedmelding van maar liefst 4 net geboren kittens.... De mamma was spoorloos verdwenen en we weten niet wat er met haar is gebeurd.
De kittens lagen daar in de tuin, kansloos. De moederkoek lag er nog bij, die heeft mamma zelfs niet opgegeten ( dit doen moederpoezen). Waarschijnlijk is haar iets overkomen en waren de kittens gedoemd te sterven. Maar godzijdank had de meldster hen gespot.
Het is mogelijk, om net geboren kittens groot te brengen met de fles, maar ze zijn zeer kwetsbaar. Geen colostrum van mamma, dus vatbaar voor infecties.
Helaas gaat het vandaag wat minder met ze, en zullen ze maagsondes toegediend krijgen. Maar elke dag is er eentje....
Op de foto het meisje Do. Wat een kleine frummels, ons gastgezin weet weer wat te doen, zet em op kleine muisjes.

13-09-2012
De volgende babyboom.....

Onze GSM staat roodgloeiend, er melden zich massaal weer moederloze kittens. Het is allemaal nog lang niet voorbij, als we de meldingen van vandaag mogen meetellen dan zitten we bijna aan de kaap van 170 opvangers tegelijkertijd. Veel te druk, veel te hectisch.
Vandaag zijn er verschillende nesten weer binnengekomen, waaronder twee moederloze kittens, ijskoud, kermend amper 1 week oud.

We blijven op zoek naar goede tehuizen voor onze mooie lieve dieren, hoe meer plaatsingen, hoe meer levens we kunnen redden van de straat, zij die anders kansloos waren.

En soms slaan we de pootjes voor ons gezicht en weten we niet meer waar naartoe...


Ons flessenkindje Mau. Zij is al even in de opvang en nu twee weken oud

11-09-2012
Drie verstekelingen in een kist

In Eindhoven ( Nl) werden lege kisten gestapeld voor transport naar Dilsen-Stokkem (B). Dit bedrijf neemt namelijk lege kisten aan, dus vandaag werden de kisten gelost.
Tijdens het lossen zagen de werkmannen in 1 van de kisten plots 3 piepende moederloze kittens bij elkaar ineengedoken zitten. Jemig!
Mammapoes zal in Eindhoven 1 van de kisten als werpkist hebben gebruikt en is waarschijnlijk gevlucht toen de kisten werden weggevoerd. Wat een drama! Mamma loopt dus nog ergens in Eindhoven rond, al zoekende naar haar baby's.
De kittens hebben een dag buiten gestaan en een hele reis gehad, maar ze zien er ondanks alles goed uit. Geen kenmerken van ziek zijn of ondervoeding. Nou kleine muppies, jullie hebben ondanks alles geluk gehad, het had slechter kunnen aflopen, moet er niet aan denken.
Komt goed nu en mamma? We gaan heel goed voor jouw baby's zorgen.....

11-09-2012
Loterij voor ons kattenasiel aan de Maaskant!

We hebben er al vele berichtjes over geplaatst. Alle informatie kunnen we u helaas nog niet geven, maar er zit schot in de zaak. Onze droom om ook nog eens een kattenasiel te openen, begint langzaam maar zeker vorm te krijgen!
U begrijpt als de locatie eenmaal rond is, wij eerst nog voor een enorme verbouwing zullen staan om het voor onze opvang katten zo aangenaam mogelijk te maken. Dit zal veel kosten met zich meebrengen en vandaar dat wij deze loterij organiseren.

Doet u weer mee?
De lootjes kosten €2,50 per stuk en er zijn er maar 100 verkrijgbaar dus ben er snel bij! Natuurlijk is er ook nog een geweldige prijs te winnen, namelijk deze ontzettend leuke witte retro stoel (twv 139,90 euro), met verchroomde standvoet en acrylkom waarvan de pluche voering compleet verwijderd kan worden. Het ligvlak is ook nog eens lekker ruim.
Is dat geen mooie aanwinst voor uw huis? Uw kat zal voortaan in stijl een dutje doen.

 

Wilt u deelnemen aan deze loterij?
Stuur dan een e-mail naar steun@zwerfkat.com met uw naam en het aantal lootjes dat u wilt kopen.
U kunt zelf de voorkeur voor een lotnummer erbij vermelden (keuze uit 0 t/m 99). Het geld maakt u over naar zwerfkat in nood 9480375 (NL) of 001-3823130-48 (B) o.v.v loterij.
Zodra de betaling binnen is, is uw deelname definitief en zullen we dit ook nog per e-mail bevestiging.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 10 november 2012. We nemen het lotnummer waarop de jackpot valt bij de trekking van de Nederlandse staatsloterij.

10-09-2012
Ons wondertje

 

Vanmiddag kregen we opnieuw een spoedmelding, en ditmaal in Koninksem.
De meldster kende dit diertje, het was de kat van de buurman.
Maar vandaag vond ze hem op de grond, weg van de wereld. Hij kreeg spasmes, spiertrekkingen, het leek wel op vergiftiging.
Ze belde aan bij haar buurman: " Neen, dat is mijn kat niet."
Toen belde ze haar dierenarts en kreeg ons nummer.
De lieve meldster moest direct naar onze vrijwilligster toe rijden, geen seconde te verliezen, zodat we daarna de kat meteen bij onze dierenarts konden brengen.
Binnen 10 minuten was het al geregeld en stond de vrijwilligster samen met de meldster ( ze was te zeer betrokken en wilde graag mee) bij de dierenarts.
Het dier was in zijn laatste stadium: hij was nl aan het sterven. Hij had een ondertemperatuur van 32 graden, was compleet uitgedroogd, zijn pupillen waren spleetjes, zijn bek zat vol met infecties en hij stonk enorm uit zijn bekje.
Hij kreeg weer stuipen en draaide zijn kop helemaal weg.
Onmiddellijk kreeg hij een anti shock behandeling, een infuus en werd onder de warmtelamp gelegd.

We vreesden er eigenlijk voor, maar we moesten iets doen, hij moest alle kans krijgen.

Vanavond belden we eventjes op: Meneertje had geen stuipen meer, zijn pupillen waren weer normaal, hij zat rechtop in zijn bench, had al wat gegeten en kon al stapjes zetten. We kregen een brok in de keel en brachten hem een ziekenbezoekje.
Het enige wat hij wilde was geaaid worden, we kregen kopjes en hoorden enkel maar prrrrrrrrrrrrrr. Wat een schat van een dier, wat ene wonder hem zo te zien zitten. Heerlijk!
Maar hij is er nog niet, zijn buikje is erg dik en er zal nog een onderzoekje gedaan moeten worden.
Maakt niet uit lieve schat, het zien van jou zo alive and kicking is exact de reden waarom de vzw bestaat. En de buurman? Shame on you!

09-09-2012
Het vervolg van onze nachtelijke spoedmelding

Gisternacht om 23.30 uur kregen we nog een noodmelding uit Dilsen Stokkem. Lees vorig bericht.
De kat zag er inderdaad niet goed uit, maar probeerde wel te eten en te drinken. Toen onze veldwerkster om 1 uur 's nachts thuiskwam, is besloten hem even goed te observeren, hem om de paar uur een beetje eten geven en deze morgen eventueel naar onze dierenarts te gaan.
Vanmorgen was het beestje nog meer verzwakt dus het was hard nodig dat hij naar onze dierenarts moest.
We hebben hem daar achter moeten laten, het diertje had bloedarmoede en moest echt medische verzorging krijgen. Verder moet ook even gekeken worden wat de oorzaak is van deze bloedarmoede, zoals bijv FIV ( kattenaids).
Het lieve dier heeft oppeppers en pijnstillers gekregen... en nu duimen dat hij zich door dit diepe dal kan slepen, dat hij kracht genoeg heeft om te vechten voor zijn leven, want onze dierenarts is erg bezorgd...
We denken aan je lieve jongen en wie weet word je gemist, want je bent een zeer lieve gecastreerde kater.

09-09-2012
Spoed en alweer spoed

Gister ( 8 september) was het weer prijs, nu nog, deze nacht op 9 september....

Eerst een melding van de politie Lanaken: er lag een gewonde kat op straat, of wij deze konden ophalen (politie rijdt zelf niet?).
Het was moeilijk een veldwerker te bereiken, maar via via toch gelukt en is onze collega meteen gaan rijden.
Het diertje zag vreselijk af en een rit naar onze dierenarts was meer dan noodzakelijk. Het was een heel zwaar ongeluk geweest.
De achterkant van het mooie diertje was volledig kapot en weg, het was zo zwaar toegetakeld, dat euthanasie de enige mogelijkheid was.
Verdorie! Dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten. Hoe lang lag het daar al en... waarom greep de politie niet in?

Dan kregen we deze nacht om half 12 nog een spoedmelding uit Stokkem. Een verzwakte kat, wat omviel en de meldster wist niet wat te doen.
Wie durf je nog uit bed te bellen....
Gelukkig nam een veldwerkster nog op en besloot nu nog te gaan rijden. Stel je voor dat het dier zo verzwakt is het 's nachts nog sterft... dat vergeven we onszelf natuurlijk niet.
Momenteel is onze veldwerkster nog op de baan ( 0.55 uur) en wordt er gekeken of het nachtelijke spoed dierenarts wordt, of een ochtend bezoek aan de dierenarts. Wordt vervolgt...

08-09-2012
Doortje moet aerosollen

Tweemaal per dag moet Doortje op deze manier verneveld worden.
Het gaat moeizaam met haar, ze heeft het moeilijk met ademen.
Maar ondanks de medicatie die de krijgt.....blijft ze ontzettend lief en aanhankelijk..
Ze geeft maar kopjes en vraagt om knuffels.

07-09-2012
Euthanasie... of bij ons

Dit allerliefste diertje werd gevonden in Hoeselt. De melders gaven haar eten, maar ze werd zo ziek. Ze gingen naar de dierenarts en het verdict was: Inslapen.
De melder belde ons,konden we helpen? We vroegen ons af waarom dit dier ingeslapen moest worden, dit kan toch niet zomaar?  Is het omdat het een zwerfpoes is?
De melders wilden er in elk geval niet meer voor zorgen. Het dier heeft medische zorg nodig, dat traject gaan we nu in.
Ze moest bij ons binnenkomen en een degelijk dierenarts onderzoek krijgen, want inslapen omdat een kat zware niesziekte heeft gaat er bij ons niet in.
We hebben ons ondertussen al in de problemen gewerkt, want ze zit nu in onze noodopvang, we vinden geen langdurige plaats voor haar. Gastgezinnen tekort voor volwassen katten! De noodstop is  zichtbaar voelbaar.
Maar we laten haar niet in de steek, maar we zoeken wel opvang voor haar straks.
De melders lieten al weten dat ze niet terug mocht komen.

Ze is graatmager, je voelt zo haar botjes Ze heeft het moeilijk met ademhalen, we hebben een berg medicatie meegekregen om haar o.a  een paar maal per dag te aerosollen. Plus krijgt ze nog antibiotica, pijnstiller en neusdruppels.
Ze heeft de aerosol echt nodig, want het is niet leuk haar zo benauwd te zien.
Ze is ontzettend lief en geeft de hele tijd kopjes.....ze had ook nog es enorme honger toen ze aankwam. Das alvast een goed teken dat ze daar geen gebrek aan heeft! Ze is zo dankbaar en zo zo schattig! Nee meiske, euthanasie gaan wij niet mee accoord, er moet gewoon moeite in jou gestoken worden.We gaan aan de slag!
 

06-09-2012
Pippa is geopereerd

Pippa had altijd al wat korstjes op haar oren gehad, maar nu werd het erger en zwarter.
Bij de dierenarts werd besloten om dit eens verder te onderzoeken. Helaas hadden ze kankercellen ontdekt, dus werd er besloten een deel van de oortjes te amputeren.

Nou meissie, dat ziet er gek uit he, maar straks  als de hechtingen eruit zijn, ben je gewoon een ander ras:-)

05-09-2012
Onder de vliegeneitjes

Vanavond stonden er onverwachts mensen op de stoep bij 1 van onze vrijwilligers.
Twee moederloze kittens van 1 weekje oud, onder de vliegeneitjes. Maar echt volledig onder!
Deze ukkies werden in hun tuin in Mulken gevonden, moederziel alleen, ze lagen verspreid, koud, te kermen..
Het belangrijkste was: zsm die vliegeneitjes eruit, en de lichaampjes inspecteren op wondjes. We konden geen wondjes vinden, maar we zullen dit om de paar uur blijven checken, tijdens de voeding.  Ze hadden goed honger, dus er is goed gedronken.
Ze vielen daarna als een blok in slaap in de lekkere verwarmde couveuse.
Beestjes toch, wat een verdrietige start, wat is er toch met jullie moeder gebeurd?
 

05-09-2012
Bende gered!

In ons bericht van afgelopen zondag, lieten we u weten dat het leven van een moederpoes en haar vijf jongen groot gevaar liep.
Op een bedrijf in Tongeren staan palletten waar de familie zich onder versch
ool.Deze palletten zijn gevuld, dus we konden hen hier onmogelijk onderuit krijgen. Echter kregen we een deadline van het opperhoofd: ze moeten allemaal weg, inclusief schuwe mamma, anders zouden zij mee worden verdelgd met de muizen en de ratten ( ook sneu).
Momenteel is de verdelgingsdienst trouwens bezig.
We hadden niet veel tijd, dus op enkele dagen tijd hadden we mamma en vier jongen gevangen. Yes! Gelukkig konden we de mammapoes onderbrengen in asiel Sint Truiden, daar zal gezocht worden voor een boerderij.
Er zou ineens geen nummer 5 bestaan, maar we besloten toch de vangkooi te laten staan, voor het geval dat. En gelukkig... vanavond was de verstekeling ook gevangen:-)

Wat een leuke bonte familie, welkom bij ons kleintjes!

04-09-2012
Arm diertje

Dit arme ding werd gevonden in een tuin in Genk. Daar lopen veel zwerfkatten rond, maar dit kleine diertje had zsm hulp nodig!
De oogjes zaten helemaal dichtgeplakt en na het voorzichtig openmaken kwam er enorm veel etter en viezigheid uit.
Met de nodige medicijntjes van de dierenarts weten we weer wat te doen. Zet em op kleintje, je bent nu gered hoor. We gaan je lekker vertroetelen.

03-09-2012
Mamma is gevangen!

Gelukkig is mamma, plus nog twee van haar kittens gevangen in Tongeren. Gelukkig is mamma veilig:-)

02-09-2012
Als jullie de moederpoes niet meenemen wordt ze mee vernietigd

Het is weer zover... een schrijnende melding uit Tongeren.
In een bedrijf staat een pallet: een tijdje geleden heeft een schuwe poes haar 5 jongen daar geworpen en dacht een veilig geborgen plekje te hebben gevonden...wat een illusie.
Binnenkort heeft het bedrijf opendeurdagen en dan worden de palletten verwijderd en wordt de verdelgingsdienst ingeschakeld ( wrs voor de ratten en de muizen) om gif te strooien.
We kregen al in de gaten dat men geen bal om het leven van de mamma en haar kroost gaf, dus zijn we nu al enkele dagen bezig om de kittens onder de palletten vandaan te krijgen. Dit is echter niet zo evident: deze palletten zijn gevuld, dus we moeten hen lokken met eten en hen dan te pakken zien te krijgen. Ze trappen niet in de vangkooi.
Echter.... toen kwam de baas naar buiten en kende geen enkele schaamte: "Ik heb niets met katten, als jullie die moederpoes niet meenemen, dan zullen we de verdelgingsdienst haar mee laten opruimen!" Daar sta je dan even met je mond vol tanden....
Nu weten we tenminste wel waar we aan toe zijn, nietwaar? De kittens beginnen verwilderd te raken, dus is het zaak hen sowieso zsm binnen te halen, maar de mamma is ook schuw en zal niet gelukkig zijn tussen vier muren.
We laten haar zeker niet aan haar lot over, maar we zijn nog bezig om hier een oplossing voor te vinden.
Zo ziet u maar, het leven van een zwerfkat stelt voor sommigen helemaal niets voor.
We laten je niet in de steek mamma....

Op de foto Splinter , 1 van haar kindjes die sinds gister in onze opvang zit.

01-09-2012
Hoe gaat het met Boaz

Kent u hem nog? Een week geleden hebben we hem kunnen redden na 30 dagen vastzitten achter een keukenblok.We hebben de keuken deels moeten slopen om hem uit deze vreselijke benarde situatie te halen. Hij was totaal verzwakt, uitgemergeld en volledig uitgedroogd, hij kon niet meer op zijn pootjes staan.Nu zijn we een week verder en het gaat uitstekend met Boaz! Hij verliest zijn opvangmamma geen seconde uit het oog en wilt voortdurend gestreeld worden
. Maar vooral: hij eet goed en is goed aangesterkt! Hij begint al pogingen te ondernemen om te spelen en niets is zaliger dan op bed met de grote wezens knuffelen en dan kneden met de pootjes, prrrrrrr

Jij bent ons wondertje jongen, we hopen dat we over een tijdje een heel lief baasje voor je vinden, ergens waar je je net zo geborgen voelt en je al je trauma's kan vergeten.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg