Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-01-2012
Paarden in Bocholt weggehaald!!

Blijkbaar staat er een artikel in de krant hierover, dus zullen ook wij het vertellen: Alle paarden zijn in Bocholt in beslag genomen en naar een anonieme plek gebracht.
De eigenaar heeft een proces verbaal gekregen en alles is door naar de rechter.
De paarden waren niet geregistreerd, de eigenaar is niet in orde met zijn terrein en wij " denken" een paardengraf ontdekt te hebben wat ook onderzocht zal worden. Maar in elk geval: de paarden zijn allemaal weg:-))
 

26-01-2012
Gaan we aerosollen Doezeltje?

Ons FIVje Doezel uit Buddy Kat is ziek. We gaan hem dan ook niet meer herplaatsen, hij mag zijn ouwe dagje bij ons blijven wonen in Buddy Kat..
Hij snottert de laatste tijd en de aerosol doet hem veel goed! Dan kermt hij weer om eten en dan moet je hem bezig zien achter zijn voerbakje:-)
DeDe aerosol
 


Aerosol geeft hem verlichting

26-01-2012
Update paarden Bocholt

 

We hadden beloofd u op de hoogte te houden. Welnu, we zijn vandaag gebeld, we kunnen niet teveel vertellen momenteel, maar...
De FOD, politie, en schepen van dierenwelzijn ( Bocholt) zijn op het terrein geweest en hebben de paarden en hun leefomstandigheden bekeken. Ze waren erg geschrokken en nemen deze zaak zeer hoog op! Er zijn zeer positieve ontwikkelingen aan de gang...

23-01-2012
Eigenaar gevonden van Olivia!

Olivia kwam nog niet zo lang geleden bij ons binnen.
We hadden een vermoeden dat zij wel eens een eigenaar zou hebben en plaatsten haar op vermissingen/gevonden huisdieren websites. En bingo!!
De dolblije eigenaren worden morgen met haar herenigd:-) Ze was 12 daagjes vermist toen ze eventjes naar buiten glipte.
Het ga je goed lieve meid, we zijn heel blij voor jou en je baasjes!

We hebben nu al op korte tijd verschillende dieren terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar, omdat wij hen als " gevonden" op verschillende sites plaatsen. Het helpt echt, tip voor de andere asielen!
Laat uw huisdier altijd chippen! Dit vookomt zoveel verdriet en dierenleed...

Vandaag herenigd (24-1)

 

 

23-01-2012
Update paarden in Bocholt

Er is behoorlijke druk gekomen op de gemeente, burgemeester en politie en we hebben vandaag even met hen gesproken.
We kunnen niet alles tot in detail vertellen, maar deze week zal de FOD, met de schepen en politie actie gaan ondernemen en daar naartoe gaan.
Wij hebben zelf ook nog een vreemde ontdekking gedaan op het terrein en dit is ook doorgegeven aan de politie. Hopelijk vinden ze het dramatisch genoeg om in te grijpen. We houden u op de hoogte!

22-01-2012
Paarden in Bocholt

Sorry mensen dat we u nu pas op de hoogte kunnen brengen van een noodmelding op woensdag j.l.
We kregen een telefoontje van een nederlandse dame die meer dan ongerust was
over de toestand van een 20tal paarden op de Stamproyerweg in Bocholt.
Weer een schrijnend geval van verwaarlozing, totaal onderkomen stallen vol uitwerpselen. Buiten grote modderpoelen en rondom rond troep gestort. Een oud paard was vast te komen zitten in zijn eigen stront. De vraag was of we aub mee wilde gaan kijken met haar. Het klonk serieus, de foto’s spraken boekdelen. Lees hier meer

 

U kunt het ook volgen via onze facebookpagina 

22-01-2012
Ernie

Dit hem dan, Ernie van de kippenslachterij in Bree. Ernie is boos! Hij stonk enorm naar nat slachtafval, dus moest hij goed gewassen worden en vervolgens ontvlooid. Ons gastgezin heeft afgezien:-) Ernie ons vuurspuwende kittentje. De socialisatie kan beginnen!

20-01-2012
Uit de riolering gevist

We hebben een getraumatiseerd kittentje vandaag opgehaald.
Op de kippenslachterij in Bree ( waar we al eerdere katten hebben gevangen, plus Thelma onze kip) werd er een kitten gevonden in de riolering!! De kitten is uit de riolering gevist, kletsnat... De kitten is bij de verwarming gelegd om op te warmen.
Onze vrijwilligers hebben haar opgehaald en ze is enorm over haar toeren. Ze stinkt enorm naar slachtafval en we moeten in de gaten houden of ze geen ziektes heeft opgelopen ( rauw vlees).
We laten het diertje nu even op adem komen, later meer info..
 

19-01-2012
Drie hengelhoefjes

Gelukkig is er een vervangende kattenvanger aangesteld in Genk en hebben we samen enkele katten kunnen vangen in Hengelhoef. Door het slechte weer helaas maar twee, maar tis iets!


Onze nieuwe opvangertjes Kayro, Kismo en Katlin.

Op de foto, onze nieuwe aanwinst. Zij waren op 30 december 2011 gevangen op Hengelhoef door het asiel, maar na 20 dagen opvang, vlotte het socialiseren niet en eentje zou moeilijk medisch te behandelen zijn. We hebben wij hen vandaag overgenomen en ondergebracht in ons opvanggezin. Schuw lijken ze niet, eerder onder de indruk van alles, dus dat komt dik in orde!
Ze zijn nog ziekjes, Kayro zijn oogje is flink beschadigd, maar we gaan dat oogje eens goed zalven en in de gaten houden.

19-01-2012
Witte schoonheid

In het centrum van Zonhoven liep een verloren jong wit poesje rond.
Gelukkig klopte zij bij het juiste adres aan, bij de winkel van de moeder van ons mazoutkatje Cerise (melding 14-07-2011). Zij bracht ons op de hoogte en hoopte dat wij ook dit poesje snel naar huis zouden kunnen brengen.
Ze stelde voor dat ze bij hun thuis in opvang zou blijven, maar dit superlieve poesje bleek doof te zijn. Hierdoor is het ten huize Cerise niet zo veilig voor haar, dus we gingen op zoek naar opvang. Ondertussen kon dit kleine grut nog even bij de overburen terecht. Jammer genoeg kon ze ook daar niet blijven, ook bij hen is het geen ideale plaats voor een doof poesje.
De drie kinderen hebben haar prima opgevangen, zodat ze met een gevuld buikje haar reis naar haar opvanggezin bij Zwerfkat in Nood kon inzetten.
In dit opvanggezin werd ze laat op de avond warm onthaald.
Na een naar avontuur is dit poesje ondertussen goed verwend geweest en heeft ze een veilig nestje om te bekomen.
Emma

17-01-2012
Update Hengelhoef en gesloten camping Neerharen

Afgelopen zondag zijn we met een grote groep mensen een kijkje gaan nemen op Hengelhoef. Helaas was het er redelijk druk vanwege de weekendmensen (die daar waarschijnlijk een prive huisje hebben). We hebben om die reden niet veel katten gezien.
Drie mensen die de oproep gelezen hebben op facebook gaven gehoor, zodat we ons prima konden verspreiden! Geweldig, super bedankt!!
We hebben enkele katten gezien, deze hebben we uiteraard gevoerd. Sommige liepen bij de afvalcontainers, anderen staken weer hun kopje uit een open gat op de bodem van een stacaravan. Ze hadden goede honger!  De hertjes hebben wij uiteraard ook van lekker vers hooi voorzien:-)

  
Arnold uit Hengelhoef, wat een verschil!

Maar wegens een zieke werknemer van asiel Genk, zijn de vangacties tijdelijk stopgezet. Maar weet je wat? We gaan morgen terug en wij gaan zoveel mogelijk katten proberen te vangen. Deze brengen we dan naar asiel Genk, het is heel belangrijk om deze actie nu voort te zetten.
Twee zieke bange halfwasjes uit Hengelhoef zitten momenteel in het asiel. Wij zullen hen overnemen, zodat ze bij ons opvanggezin de nodige socialisatie krijgen en hun angst omgeruild kan worden voor  vrolijkheid en weer genieten van het leven.

In Neerharen is ' Sterregraef'  gesloten, maar er lopen nog steeds enkele katten. De melders nog altijd aan het vangen, want er lopen nog minstens drie katten rond...

We geven niet op!

17-01-2012
Vacature GMS drager

Een melding begint bij de gsm drager, jij voert een zeer belangrijke taak uit.
Een GSM drager neemt meldingen aan via ons centrale oproepnummer en noteert alle meldingen in ons logboek. We werken met verschillende gsm dragers die in twee wekelijkse diensten werken. Elke twee weken is er een “ gsm overdracht”, zodat de volgende volledig collega ingewerkt haar dienst in gaat.
Het is jouw taak om de melding af te handelen, maar daar sta je niet alleen in. We overleggen met elkaar, helpen elkaar uit en je bent zeg maar “ de regelneef.” Je hoeft niet in de auto te springen, daarvoor schakelen we weer onze veldwerkers in. Je hoeft daarom ook niet in Limburg te wonen en altijd thuis te zijn.

Wat doet een GSM drager concreet:

• Gastgezinnen regelen om nest te laten binnenkomen, veldwerkers bellen om in te zetten.
• Vangacties organiseren.
• Meldingen worden genoteerd in een logboek.
• Bijhouden van lijst “wat zit waar”. Elke bijzonderheid noteren.
• Binnengekomen katten worden ingeschreven met registratienummer.
• Doorverwijzen naar externe instanties, kattenbemiddeling of advies.
• Wachtlijsten buitenkatten bijhouden
• Vermissingen en gevonden katten lijst bijhouden

Voorwaarden:

- Stressbestendig: Je krijgt met alle mogelijke melders te maken. Meewerkende,vervelende, emotionele, boze, lieve, vreemde melders. In drukke periodes extra kalmte kunnen bewaren
- Flexibel: We werken met levende wezens, elk geval is anders, heeft andere benadering, snel kunnen switchen van aanpak, opvang gastgezinnen kunnen “omgooien”
- Klantvriendelijk: Altijd beleefd blijven bij melders
- Geheel kunnen overzien: Je moet overzicht kunnen houden, weten welk nest waar binnenkomt, rekening houden met drukte seizoen, vooruitlopen op zaken, consequenties kunnen incalculeren, overzicht blijven houden.
- Verantwoordelijkheidsgevoel dragen. Maak af waar je mee bezig bent, draag zorg voor goede afhandeling van melding.
- Sterk in je schoenen staan: moeilijke meldingen durven aanpakken, keuzes durven nemen, neen durven zeggen.
- Kunnen samenwerken: Er zal veel overleg onderling nodig zijn.
- Relativeringsvermogen: Elk katje wat binnenkomt is gered. We kunnen niet de hele wereld helpen, dit moet je voor ogen kunnen houden.
- Organiseren: Jij moet ervoor zorgen dat elke aangenomen melding geheel wordt afgewerkt.
- Duidelijk zijn en keuzes durven maken: elke veldwerker heeft nood aan echte duidelijkheid, de GSM bepaalt wat er gebeurd, deze zal zeer duidelijk moeten zijn.

Niet denken: Ooo, maar dat kan ik niet! Je leert heel snel, het is heel dankbaar werk en je redt daadwerkelijk leventjes. Je ervaart daadwerkelijk waar je het voor doet.
We zijn met drie collega's, dus we zoeken een 4e persoon erbij ( reken uit dat je dan 2 weken dienst draait in 8 weken).

Je kunt reageren door een mailtje te sturen naar info@zwerfkat.com 

14-01-2012
3 maart onze knuffelactie!

Nee, we zeggen nog niet wat we gaan doen, sssttt we houden het spannend!

MAAR, men kan dus nog altijd knuffels aanbieden, we zijn nog altijd bezig met verzamelen:-)

Wil je meedoen aan onze actie? Hou dan 3 maart j.l vrij, tzt maken we langzaam bekend wat we gaan doen. Indien je wilt helpen, mag u ons altijd een mailtje doen. We zullen onze actie door laten gaan in de regio Maaskant. Spannend he:-)

13-01-2012
Update Hengelhoef

We hebben vandaag contact genomen met dierenasiel Genk. In het weekend mag er niet gevangen worden vanwege de " wandelaars" op het domein, maar door de weeks zullen zij toch doorgaan met de vangactie.
De schuwe katten worden daarna teruggezet, de tamme herplaatst. We hebben zelf al enkele tamme katten gezien, dus dan hopen we dat zij in elk geval herplaatst mogen worden. De gevangen katten zijn ook  ziek.
We zullen in elk geval om de zoveel dagen wat eten neerzetten met antibiotica, want dat is echt heel hard nodig want er zitten heel heel veel katten op dat domein.
Mensen die willen helpen kunnen mailen op info@zwerfkat.com  Alvast bedankt!!

12-01-2012
Camping terreinen

Het is janken de laatste weken...
In het recreatiepark Hengelhoef in Houthalen, zijn we enige tijd geleden geweest en hebben we drie katjes kunnen redden. Gister nummer 4 gevangen in Houthalen.
Er lopen daar tientallen zwervertjes rond, zij krijgen GEEN eten.
De camping is nu een maand gesloten en het is er doods en akelig. We weten dat daar nog een broodmagere mamma met kittens rondloopt, allen ziek ( hier zijn al verschillene meldingen over geweest). Ook lopen daar broodmagere katten rond met idem niesziekte.
Vanmiddag zijn we met twee vrijwilligers op het park gaan lopen. Het regende hard, we zagen twee katten lopen in de droevige regen. Tussen de kale bomen, zat een half was katje op een stronk mistroostig voor zich uit te staren.
Nadat we voer hadden geplaatst, zagen we dat hij het voedsel schrokkerig naar binnen stak.
Ook hebben de we de hertjes ( 30 tal) bijgevoerd, want de eigenaar geeft hen zowiezo geen eten, zij zijn afhankelijk van de goodwill van voorbijgangers.
Tranendal in de auto, op de terugweg naar huis. Het was allemaal even teveel.
Een maand lang geen mensen meer op het terrein, de katten zijn letterlijk aan hun lot overgelaten, er is geen voedsel verstrekking.

In Neerharen idemdito, campig Sterregraef is gesloten voorgoed, alle huisjes zijn afgebroken: tot nu toe hebben we daar 4 katten kunnen wegvangen, maar het weer zit niet mee.

Hoe moet het met hen verder, hoe moet het verder met de arme stumperds in Hengelhoef: midden in de bossen, geen huizen in de buurt. Geen voedselaanbod meer.
Ons hart breekt en dit weekend gaan we maar weer voeden, maar wat moeten we nu...
En wat te doen met Neerharen.  We kunnen hier zo slecht tegen. Zwerfkat in Nood kan dit echt niet alleen dragen.

09-01-2012
Verdorie!

In Neerharen ( gemeente Lanaken), is er een camping gesloten en plat gegooid.
Er zijn daar minstens 6 tamme katten achtergelaten. Ze hebben allen een knip in het oor, ze zijn allen gecastreerd en gesteriliseerd. Maar nu zijn ze volledig in de steek gelaten. De bewoners zijn weg en zij mogen het zich opsoppen.
De huisjes zijn platgewalsd, er staat nog 1 huisje waar de meneer die daar alles moet platwalsen nog beschutting heeft geboden aan de zwervers. Hij geeft ze tijdens zijn werken ook eten. Volgende week moet hij van zijn baas het laatste huisje platgooien en dan komt er niemand meer....
Het hek is dan gesloten en dan kunnen deze tamme dieren hun eigen plan gaan trekken.
Het dierenasiel Genk neemt hen helaas niet aan, het valt niet onder hun gemeente. We vinden het vreselijk dat deze dieren echt een hongersnood zullen sterven. We zijn daarom een kijkje gaan nemen. Onmiddellijk kwamen twee volwassen lieverds eten. Ons hart brak.
We hebben deze twee meegenomen, ook al hebben we amper plek, maar wat moeten we???
Er lopen ook nog twee zieken dieren daar, deze kunnen wij echt niet in de steek laten. We hebben plek vrij gemaakt. Maar dan zitten we echt VOL qua volwassen katten.
Maar we kunnen hen niet allemaal redden en dat raakt. Wij zijn geen dierenasiel en onze opvanggezinnen bepalen, en onze doelstelling: opvang kittens? zijn we allang voorbij gestreefd.. soms voel je je zo machteloos en breekt je hart.

08-01-2012
Jutte

Jutte komt uit Dendermonde. Na het grote drama waar 56 katten uit een zwaar verwaarloosd, smerig huis zijn gehaald ( eigenaar zat in de psychiatrie), dachten we alle dieren te hebben gered. Niets was minder waar. De ex eigenaar had niet doorgegeven dat er nog eentje op de vliering vertoefde. Na 2 weken zonder eten of drinken, werd ze totaal verzwakt en volledig uitgedroogd gevonden op de vloer door de poetsploeg.
 Jutte is nu enkele weken bij ons, zij was DE verstekeling, de nummer 57 die wij met alle liefde hebben ontvangen. Het gaat heel goed met haar.

02-01-2012
Dobbel 4 weken na drama Dendermonde

02-01-2012
Een liefdevol en diervriendelijk 2012!

Wij wensen u het allerbeste toe in 2012. Mogen al uw wensen uitkomen
Enorm bedankt voor uw steun in 2011, deze was meer dan hartverwarmend, u maakt daadwerkelijk verschil voor onze dieren!
Laten we weer samen in dit nieuwe jaar de handen ineen slaan en zoveel mogelijk dieren gaan redden! We hopen dat er in dit jaar eindelijk eens een oplossing komt voor de honden en katten die in de kou staan in de regio Maaskant. Een noodasiel is een must.
Uw financiele en/of morele steun ( er zijn ontzettend veel particuliere acties voor ons gehouden) heeft ons sterk gehouden!
Maar dit gaat allemaal hand in hand met ons prachtige team. De geweldige vrijwilligers en liefdevolle gastgezinnen hebben bergen werk verzet in 2011.
Onze opvanggezinnen die elk weerloos diertje met open armen ontving, ziek, schuw, tam, gezond, zwart, rood, klein, groot:  zij zijn voor ons allemaal gelijk en verdienen recht op leven!
Dank u wel allemaal, we gaan er weer voor, volle borst vooruit.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg