Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-11-2014
Een emotioneel weerzien...na 1 maand zoekOp 22 november kwam Wilson bij ons binnen. Kent u hem nog? Hij werd per toeval in een kelder gevonden. Hij lag daar meer dood dan levend, bewoog amper en was te verzwakt om hulp te zoeken. Wilson was vel over been, hij kon niet meer op zijn pootjes staan, we brachten hem met hoge spoed naar onze dierenarts.
Onze arts zag het somber in, maar natuurlijk kreeg Wilson het voordeel van de twijfel, alles voor deze zachtaardige knul.
Het ging nog slechter... Hup aan het infuus, rode lamp erop en bloed nemen. Na twee dagen infuus, was hij wel wat verbeterd, hij at al zelf en ook drinken ging beter.
En nu komt het.... in het dorpje Kanne zag iemand een flyer aan de boom geprikt:

" Wij zijn op zoek naar onze kater. Hij is vermoedelijk verdwaald toen we gingen verhuizen. Hij is al erg oud, ziek en een beetje doof.
Ik zou jullie vriendelijk willen vragen om te kijken naar deze kat, zodat ik mijn 18-jarige kat een rustig afscheid kan geven."

De foto leek sprekend op Wilson! Snel bellen! De mensen konden hun oren niet geloven:-) Later werd hen de foto van Wilson getoond. Ja...dit was hun Dikke! Het was hun doodgewaande lieveling, YES!! Ze hadden hem zelfs al als kitten, dus 18 jaar lief en leed met elkaar gedeeld. Dikke was maar liefst 1 maand vermist.
Hoe machtig mooi...tranen van ontroering. Helaas heeft Dikke een kankergezwel aan de lever, zijn hartje is niet meer zo goed en hij heeft tevens huidkanker. Opereren was zinloos, daarom wilden ze hem nog korte tijd koesteren...
Onze dierenarts kon het ook niet geloven, hoe mooi is dan de hereniging! Deze was erg emotioneel, Dikke herkende zijn baasjes meteen en dan staat alles even stil en is het van elkaar genieten... Dag lieve jongen het ga je goed, we zijn zo zo blij voor jou. Hopelijk mogen jullie saampjes nog heel lang van elkaar genieten x

26-11-2014
Midas geopereerd

Daarnet toonden wij u onze nieuwe vriend in de opvang.
Hij heet nu Midas.
We besloten hem zsm te laten opereren, en vanmiddag was dan zijn grote operatie!
Onze twee dierenartsen zijn maar liefst 2 uur lang met hem beziggeweest. Hij kreeg een pin in zijn dijbeen en een pin in zijn knie. Normaal zou er een plaat in de knie hebben gemoeten, maar het bot was te poreus.
Na deze twee ingrepen moest men stoppen, de operatie zou te lang duren. Later krijgt hij nog een operatie aan de heup.
Gelukkig is de zwaarste ingreep nu achter de rug, poeh!! We zijn zo trots op hem, straks beginnen aan zijn revalidatie...
We weten dat zijn operatie een flinke hap uit ons budget heeft genomen, maar we hebben er geen seconde spijt van gehad. Al onze dieren behandelen we als onze eigen huisdieren en zij krijgen dezelfde kansen.
We zijn diep onder de indruk dat vele Facebookvrienden spontaan geld wilden doneren. Niets is vanzelfsprekend en we danken jullie uit de grond van ons hart en Midas geeft jullie een knipoogje:-) Jullie zijn echt top!

26-11-2014
Daar is ons schatje dan!Eergisteren kregen we via via een signaal, dat er ergens in een dierenasiel een aangereden kat was binnengekomen. Dit dier zou veel breuken hebben en er werd een zoekactie gestart naar de eigenaar. Omdat de operaties erg kostelijk zouden zijn, en de dierenartsen (achteraf) niet van plan waren de kat te opereren (was een specialisatie), hebben wij aangeboden het dier over te nemen. Het dierenasiel kon het niet betalen. Een ander alternatief zou het einde voor hem betekenden.
Deze allerliefste kater kreeg enkel pijnstiller, maar hij moet ongelofelijk veel pijn hebben gehad.
Vanavond was het dan zover! We namen hem over. Afspraak met onze dierenarts werd gemaakt en zoeffff een enkel ritje naar de praktijk.
Er waren al foto's gemaakt van de breuken, maar deze mochten wij niet hebben van de betreffende artsen, dus kon onze dierenarts opnieuw beginnen. Jammer, kat alweer onder narcose, plus onnodige kosten... Waarom niet gewoon samenwerken?
Maar goed! Zijn dijbeen is gebroken, moet gezet worden met pinnen. Zijn knieschijf is gebroken, heup uit de kom, maar dit geneest waarschijnlijk vanzelf. Helaas had hij wel een overvolle blaas, dus dat moeten we even bekijken. Het zal een kostbare operatie worden, daarom zullen we binnenkort een soort van actie houden... Maar onze prioriteit is en was: het dier binnenhalen, redden en de allerbeste zorg geven! Dat zijn we aan hem verplicht.
Och en hij is zo lief en zo schattig! Hij is afgelopen weekend gevonden in Maaseik, zou hij gemist worden?
We gaan je helpen jongen, echt... Wordt vervolgd.

ps vanwege de vele vragen, alsnog onze bankrekeninggegevens:-) Dank jullie wel!
Hij moet nog een naam krijgen, maar zet best in mededeling: aangereden kat, dan weten we voldoende...dank jullie wel, zo hartverwarmend!

Belgie: IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederland:IBAN: NL29INGB0009480375

26-11-2014
Kerstactie

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way

De decembermaand komt er weer aan en we zijn er op tijd bij! Iedereen is straks druk bezig met de kerstboom optuigen, de kerstdecoraties worden uit de dozen gehaald en alles wordt gezellig en knus gemaakt.
Natuurlijk willen we onze opvangers die met Kerst nog geen thuis hebben gevonden, ook fijne feestdagen bezorgen en gewoon iets extra's geven. We gunnen het hen, want zij horen erbij!
Help je ons mee en leg je straks een cadeautje onder de kerstboom voor één van onze opvangers? Momenteel hebben we meer dan 100 katten in de opvang!

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: medium en large.
De pakketten hebben een waarde van € 7,50 en € 15.
Laat ons dan op steun@zwerfkat.com weten welk pakket je wil schenken en aan wie?
Je ziet al onze opvangers staan op: http://www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php

Je kunt het bedrag overmaken naar Zwerfkat in Nood II met vermelding van de naam van de opvanger

Belgie: IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederland:IBAN: NL29INGB0009480375


Geef voor de zekerheid een tweede diertje op, voor het geval hij/zij al een gouden mandje heeft gevonden!
Kun je zelf niet kiezen, dan nemen wij degene die nog niets kreeg. Ook onze buddy’s en hondjes krijgen hun deel.
Wij zorgen ervoor dat jouw gekozen opvangertje een extra cadeautje krijgt tijdens de Kerst!
Namens alle opvangers alvast bedankt!
 

25-11-2014
Een hele dikke dank je wel!

We hebben een ongelofelijke grote donatie mogen ontvangen van Inge smaling en haar kornuiten van de meditatieclub!!! Kittenvoer, yeahhh. We zijn hier zo vreselijk blij mee en onze viervoetertjes nog veel meer:-) Ongelofelijk bedankt, dit is een hele dikke hart onder de riem...

22-11-2014
Update Wilson

"Hij was verzwakt, zakte door zijn pootjes en legde zich neer op de koude keldervloer. Misschien, als hij zijn ogen dicht deed, ging het vanzelf voorbij..."
Dit was ons bericht eergisteren. Wilson werd meer dood dan levend gevonden in een kelder, hij bewoog amper en was te zwak om hulp te zoeken. Echter werd hij op tijd gevonden en het was foute boel. Deze senior was vel over been, hij kon amper zelf staan, deels blind, en had enorme ontberingen ondergaan. Nierfalen? Dat weten we binnenkort, we willen hem nu enkel in leven houden.
Hoe gaat het nu met hem? Wel, het gaat redelijk.
Hij krijgt meerdere malen per dag kleine beetjes eten, teveel krijgt hij niet verwerkt, zijn maagje is zo gekrompen.
Wilson heeft erg veel last van zijn gebit, hij heeft pijn. Daarentegen drinkt hij wel veel, maar goed, volgende week krijgt hij zijn bloedonderzoek, dan weten we meer.
Maar weet je, zijn karakter is zo zachtaardig, hij wil zo graag gered worden. Zo lief en aanhankelijk, dan zien we zo vaak. Zwakker dieren, overgeleverd aan de mensenzorg, hun beschadigde ziel maakt een sprongetje. Ons hart staat dan in vuur en vlam, maar we weten ook dat hele zieke dieren na zoveel leed, een kort vreugdesprongetje maken. Maar hij is vast anders.
Wilson kan nog niet lang recht staan zonder hulp, want dan kiept hij om. Zitten gaat al wat beter, hij is ietsje alerter. Maar stapje voor stapje en hopen op een wondertje, maar ook zijn vechtlust telt dubbel. Lieve Wilson, je komt van heel heel diep, omarm het leven. Je lichaampje moet meedoen, maar we ondersteunen je wilskracht. We zijn er, weet je wel. 

21-11-2014
De verloren broer!

Even een opfrissertje: Enkele dagen geleden werden er 4 zieke bange kittens gevonden op een industrieterrein. Ze zagen er niet goed uit, maar het was geen nestje dat riep: " Oh, jullie komen helpen? Doe het deurtje maar open, wij gaan mee!"
Het werd een ware vangactie, ze liepen alle kanten uit. De meldster had er 3 kunnen vangen, maar nummertje 4 was te overstuur door alle hectiek en bleef alleen achter.
Het was een naar gevoel en we waren absoluut niet van plan dit ventje in de steek te laten. Het idee dat er een ziek kittentje in zijn eentje rondliep, bah. Dus, plan de campagne!
De meldster leende een vangkooi en deze werd op scherp gezet. Kom maar op jij, we zijn niet in olijke stemming. Geduld, hmmm, maar! Tadaa, hebbes... meneer zat erin, zijn avonturen waren voorbij en daar was hij eigenlijk helemaal niet zo rouwig om.
Maandag wordt hij herenigd met zijn zusjes, zij komen hem gezelschap houden. Het is een guitig ventje, hij wil wel, hij wil niet. Kom je op zijn kamertje dan kun je een blaasconcert verwachten. Even. Er is maar 1 blikwisseling nodig en Kyan denkt: "Ohh, ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk" en prrrprrr.  Oke, eventjes bij hem zitten. Hij kijkt je aan, loopt 1x om je heen, even keuren en PLOF, hij zit op schoot. Hij is hieperdepiep, alles wordt onderworpen aan zijn goedkeuring.
Welkom lieve kleine man, je hebt ons even in zorgen laten zitten, maar nu kunnen we eindelijk zeggen...missie geslaagd!

19-11-2014
Update wonderpoesje BregjeEn daar is ze weer! Bregje kwam enkele maanden geleden als verkeersslachtoffertje bij ons binnen. Ze had niet alleen een breuk, maar zoals je op de foto ziet, lag haar poot open tot op het bot! Dit kan niet anders dan vreselijk pijnlijk zijn. Ze moest een kleine week bij onze dierenarts verblijven en vervolgens besloten we dat ze haar broodnodige huidtransplantaties moest hebben.
Ze kreeg maar liefst 6 huidtransplantaties en zoals we de vorige keer al zeiden: het was een ongelofelijk succesvolle behandeling geweest:-)
Op de foto rechts onderaan zie je hoe verbluffend haar huid nu is: bijna genezen:-) Geen verbandje meer, nu kan ze eindelijk haar eigen pootje eens goed gaan wassen! Bregje is een mazzelpoes en wij zijn heel trots op haar...

17-11-2014
De drie meisjesOp een industrieterrein werden vier kleine katjes gevonden. Ja vier...
Ze waren ziek en lieten zich niet snel vangen, waarschijnlijk weinig contact met mensen gehad. Maar ja, ze moesten wel geholpen worden, want ze zagen er... niet goed uit.
De meldster ging vangen. De eerste drie meisjes lieten zich gelukkig pakken, maar er moet altijd weer zo'n 'ik-laat-me-niet-pakken'kittentje tussen zitten en dat zit ons dwars!
Het nestje is nu niet compleet, en het idee dat er nu een ziek kittentje alleen daar ronddoolt vinden we not funny. We zijn zelf vanavond nog gaan zoeken, maar niks. Morgen is de nieuwe zoekactie, want we gaan niet opgeven, dat begrijp je wel. Er is wat eten achtergelaten, want ondanks hun ziekte, kunnen ze nog goed schrokken. Honger zal dit diertje vanavond niet hebben.
Goed, de drie meiden blazen natuurlijk en vinden ons maar enge wezens. Maar dat boeit ons niet, dat gebluf kunnen wij wel aan, niet onder de indruk:-)
Duimen voor ons nummertje vier!

14-11-2014
Tessa gaat nu verder op drie pootjesMooie lieve Tessa kwam 6 weken geleden als spoedgeval bij ons binnen. Ze was aangereden en had niet alleen haar hiel gebroken, ook had ze een hele diepe gapende wond. Ze kreeg een botoperatie en haar hiel werd vastgezet met schroefjes. Het genezingsproces verliep enorm traag, de gapende wond werd erger. Het bot lag bloot, dus we besloten te gaan voor een huidtransplantatie. Goede ervaringen met Bregje, dus waarom niet?
Tessa had ondanks de enorme pijn echt goeie zin. Uiteraard kreeg ze dagelijks een pijnstiller, maar de wond was zo vreselijk, je zou zeggen: die  gaat ergens in een hoekje liggen jammeren. Niks hoor, ze was opgewekt, ze speelde en had goeie eetlust. Kranig ding!
De kunstmatige huidtransplantatie verliep niet goed, dus werd besloten een stukje huid op haar flank weg te halen en deze te gebruiken.
Wat onze dierenarts ook probeerde, niks hielp en de gapende wond werd erger en erger, je kon er zo doorheen kijken... Oke, nu is het gedaan, zo gaat het niet meer, de drastische beslissing werd genomen: pootamputatie. Iedereen weet dat katten zich prima redden op drie pootjes en al helemaal Tessa, onze die hard.
Gisteren was dan haar grote dag, de pootamputatie werd een feit en 's avonds mochten we haar ophalen. Ze was nog een beetje groggy, dus we hebben haar snel een rompertje aangedaan, zodat ze niet aan haar draadjes kon prutsen. Maar ojee.... Tessa had daar een heel ander idee over. Ze stuiterde door de bench, uit dat ding!
Oke, oke, kalm... meteen maar uitgedaan en een zucht van verlichting bij Tessa, ze werd meteen kalm.
Nou meiske, wat een avonturen allemaal joh, maar dit was de laatste keer, nu gaan we samen de revalidatie in, we staan naast je, komt echt helemaal goed.

12-11-2014
Zinza was hot op FacebookNiet op onze pagina, maar op de pagina van Martin Gaus Dierentehuis is Lelystad. Niet omdat hij zo gewild was, maar omdat hij zo moeilijk te plaatsen was.
Zinza werd broodmager en doodziek op straat gevonden. Gelukk...ig nam een goede ziel hem onder de arm naar huis. Maar Zinza vond andere katten vreselijk, dus helaas was ze genoodzaakt hem naar het dierenasiel te brengen.
Dit lieve mannetje was inderdaad ziek, hij had suikerziekte. Echter had het dierenasiel niet genoeg tijd om hem de medische verzorging te geven. Hij kreeg alleen 's morgens een shot insuline, terwijl hij eigenlijk ook 's avonds de waardevolle insuline nodig had. Ook zou hij wel eens agressief uit de hoek komen, maar hey, wat wil je, als je andere katten niet kan verdragen en dus apart gehouden moet worden. Er werd een spoedoproep gelanceerd, deze werd massaal gedeeld. Er kwamen reacties: 'Ik neem hem', 'Ik wil wel' en de telefoon stond roodgloeiend. En aan het einde van de dag? Zat Zinza daar nog...
Ook wij zagen de noodoproep en besloten om meer info te vragen. We hadden een goed gesprek en we begrepen de situatie.
We hebben flink wat moeten puzzelen, omdat Zinza alleen moet zitten en niet bij andere katten kan. Maar het lukte ons! YES!
Nog altijd werd het asiel gebeld ivm Zinza, maar niemand kon hem een thuis of opvang bieden. We waren helaas zijn enige redding.
Oke, afspraken werden gemaakt met onze vrijwilliger en vandaag was het dan zover! Daar is tie dan tadaaa...
Wauw, wat heb jij mooie goudkleurige ogen zeg. Maar ai, er is iets mis met zijn gewrichten, hij loopt niet normaal. Lijkt alsof hij op zijn knietjes loopt.
We gaan het morgen allemaal eens bespreken met onze arts, in elk geval: Welkom Zinza, we zijn heel blij dat je bij ons bent! Je krijgt nu andere insuline, 2x daags en of je wil of niet, ook aangepaste voeding:-)

11-11-2014
En dit is alles wat Jino wil....Dit is waar Jino van droomde, dit is wat hij wilde. Dichtbij zijn opvangouders liggen, diep in de armen gekropen, alle nare ervaringen vergeten.
Een glimlach op ons gezicht.... strakjes gaan we een fijn huisje voor je zoeken vriend, maar nu.. geniet maar gewoon, das al.

08-11-2014
Jinjo

Daar liep hij dan, dwalend in Egelsvennen te Mol. Dit senior mannetje miste geborgenheid, liefde en warmte. Hij klampte mensen aan, zijn zachtaardigheid bleef niet onopgemerkt in de buurt. Ze voorzagen hem van eten en drin...ken, maar zijn leven bleef wel buiten de deur. In de nacht zocht hij zijn plekje en keek al dromend naar de heldere sterren. De morgen kwam en hij zag kinderen spelen. Hij liep er regelrecht op af met hoop in zijn eenzame hartje 'mag ik bij je op schootje?' Hij liet kinderhartjes sneller kloppen, hij sprong bij hun op schoot en zocht contact. Vrienden? Mag ik meespelen?
Jino had een beschadigd oog, hij had geen tandjes meer en zijn verdere kwaaltjes speelden hem ook nog parten.
Jino's kreet om hulp, deed de Poezencentrale besluiten hem op te nemen. Maar ze hadden eigenlijk geen plek, dus werden we gebeld. Of we konden helpen.
Ook wij kampen momenteel met chronisch gebrek aan plek voor volwassen katten, maar Jino... zucht.... Er was net een volwassen kat geplaatst dus hup maar.
Jino kon zijn geluk niet op. Hij mag zijn tijd nemen, zit nu lekker warm en veilig binnen. Zijn droom is uitgekomen: nooit meer een zwerversbestaan, vanaf nu mag hij onbeperkt op schoot slapen. En straks... zoeken we huisje waar hij voor altijd welkom is. Een nieuw begin.

03-11-2014
Donatie Diegem

Dank je wel Sun! We hebben veel materiaal gekregen om weer geld in te zamelen! er zitten ook bruikbare spulletjes tussen zoals PC schermen voor het asiel. Dikke merci!

03-11-2014
Ook Tessa krijgt huidtransplantaties

Een dikke maand geleden kwam deze prachtige lieve meid bij ons binnen. Ze was aangereden en lag op de baan. Tessa is haar naam. Haar natuurlijke schoonheid maakte indruk. Ze kreeg met spoed eerste hulp en ze bleek niet alleen haar hiel te hebben gebroken, ook had ze een enorme gapende wond aan haar achterpootje.
Ze kreeg haar broodnodige operatie: met schroefjes werd het bot rechtgezet en alles werd flink verpakt met een spalk.
Om de paar dagen moest ze naar onze dierenarts voor controle, het zag er goed uit, maar het genezingsproces verliep traag, ook bij haar bleek de wond zo ernstig te zijn, dat het bot met de schroefjes zichtbaar werden.
Tessa had pijn, ze liet zelfs haar urine lopen van de angst. Och lieverd toch, konden we je maar uitleggen dat we echt alles voor jou over hebben...
De wond genas helemaal niet goed, maar ondanks alles bleef Tessa zo lief en schattig. Wat zijn dieren toch keihard voor zichzelf.
De beslissing werd genomen,zo ging het niet meer, ze moest een huidtransplantatie krijgen. En haar eerste transplantatie zit er nu op. Ze moest een nachtje bij ome Brecht blijven, maar nu is weer thuis bij haar lieve opvangmama.
Weet je... Tessa kan toveren. Haar ogen zijn puur en rechtuit. We hoopten dat de eigenaar zich zou melden, maar helaas. Tessa meisje, jij bent ons volgende wondertje, lief dier. Doe het goed met de huidtransplantaties, want we willen je straks helemaal gezond zien. Jij bent onze Ster!

03-11-2014
Helemaal uit de Ardennen aan de grens bij LuxemburgDit kleine meisje van 3 1/2 weekjes oud werd gevonden in het gras.
De mamapoes beviel enkele weken geleden op een soort zoldertje boven de carport. Tot haar allergrootste schrik, vond de meldster een doodgebeten kittentje op de grond. De mamapoes verdween vervolgens en deze kleine meid bleef alleen over...
Ongelofelijk droevig, maar we zijn heel blij dat we hulp konden bieden aan dit mooie gezonde kittentje. Komt goed... maar jeetje, de meldingen komen werkelijk overal vandaan!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg