Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-04-2014
Markt Landgraaf

Yep, we waren weer present, op de markt in Lnadgraaf. Het was gezellig druk en een mooie opbrengst tot gevolg. Dank je wel mensen en natuurlijk Sylvester:-)

24-04-2014
Ucka haar oogjes gaan open...

23-04-2014
Wilt u een machtig mooi succesverhaal horen?Op 14 april kregen we melding. Op 13 april kwam er een zeer lieve rood-witte kater aanlopen bij de meldster in Rosmalen. Was hij vermist?  En nu komt het... hij was gechipt, maar er zat een fabrikant fout in de chip. Er ontbraken 3 cijfers.
De meldster had hem overal aangemeld, maar niemand kon haar verder helpen, het chipnummer was onleesbaar.
We hebben prive gemaild met de meldster en toen begon onze zoektocht. Het kon toch niet waar zijn dat we de eigenaar vanwege dit niet konden vinden?
Nederlandse instanties konden ons niet verder helpen, zelfs de chipregistratie sites wisten niet hoe de eigenaar op te sporen.
Onze ijverige vrijwilligster weigerde het voldongen feit te accepteren, dus zij is de gehele dag bezig geweest om dit uit te zoeken. Ze belde fabrikanten en ging vervolgens zelf een rekensommetje maken .Oke, landnummer correct, dan fabrikantnr, die doe je dan min en dan plus, uitkomst is datte etc. Uiteindelijk kwam ze op een nummer en hopla: BINGO!
Geen enkele instantie kwam eruit, maar onze Angelique heeft alles ontcijfert en kwam rechtstreeks uit bij de eigenaar!! Wauwww.
Kokkie heet meneer, en Kokkie is een vrijbuiter in een groot leefgebied en was wel eens vaker weg vanwege zandverstuivingen. Maar dat  het nu menens was, hadden ze nooit gedacht. Er was blijdschap alom en Kokkie werd gisteravond nog herenigd met zijn baasjes!
Wat een voldoening en hoe trots zijn wij op onze vrijwilligster!! Kokkie is vanwege haar weer thuis en dit tovert een grote glimlach op ons gezicht. Volharding en een dag puzzelen en zoeken, bracht baas en dier weer samen...
En ja, onze rekenformule wordt nu ook aan de chip instanties bezorgd, want hoe meer dieren gered, hoe beter!

22-04-2014
Ushi en Ucka

Broodmagere mama Ushi kwam onlangs bij ons binnen, samen met haar kindje Ucka. Mama is een enorm lief dier en gek op haar baby. We zien hen beiden letterlijk groeien; mama moest aansterken en Ucka natuurlijk goed groeien. Dit gaat allemaal top!
En verder zijn er geen woorden meer nodig...

 

19-04-2014
...

We kregen eergisteren een hele verdrietige spoedmelding uit Lanklaar.
De meldster had een doodzieke kater op  haar oprit gevonden, hij was volledig op. Waarschijnlijk was dit zijn laatste kreet om hulp, met zijn laatste beetje kracht legde hij zich zichtbaar
neer om gevonden te worden.
Voorzichtig werd het diertje opgepakt en in de garage gelegd. Hij bleef in dezelfde houding liggen en kon nog wel een beetje drinken.
Toen we werden gebeld, hadden we al snel in de gaten dat dit om een spoedmelding ging en onze collega is in zijn auto gesprongen.
Daar aangekomen, was het duidelijk: Naar onze dierenarts! Er werd eerste hulp toegediend, maar we konden hem niet meer verder helpen. Zijn nieren hadden het begeven, zijn reserves waren op.
Lief lief dier, we lieten je zachtjes gaan, omringt met alle zorg en liefde, meer konden we niet voor je doen.
Jawel,  we kunnen nog iets voor je doen... misschien word je gemist en tasten jouw baasjes in het duister.
Dat gaan we doen lieve Igor, je kreeg deze naam, want jij mocht niet anoniem blijven.
Igor, was gecastreerd, niet gechipt, een 10+ leeftijd en gevonden dus in Lanklaar.
Rust nu maar lieve jongen, het lijden is nu voorbij. We gaan eens zien of we jouw baasje uit zijn/haar vreselijke onzekerheid kunnen halen...

17-04-2014
Mama en kind veilig

Mama Ushi liep al sinds de winter rond te dolen op een boerderij in Eigenbilzen. Ze zocht haar warme plekjes en een maaltje om de dag door te komen.
Op een dag versleepte ze iets en de mensen dachten aan een mol. Echter bleek dit een kitten te zijn.
Daar lag ze dan, lekker in het warme zonnetje. Ze begon de aandacht van de mensen te trekken, wat ze normaal nooit deed. Ik heb een baby, help mij!
De stal bleek haar onderkomen te zijn, ze nam haar kitten altijd mee, waar zij ook was. Ze pakte haar zachtjes in haar bek en bracht haar in veiligheid. Maar deze stal was niet veilig, omdat het paard elke dag terug op stal ging.
We besloten haar in de opvang te nemen, natuurlijk samen met haar baby.
Mama bleek erg mager te zijn en gelukkig zeer gewillig om mee te gaan... ze koos voor de veiligheid van haar baby.
Mama Ushi is een schat van een poes en we mogen zelfs aan haar kindje Ucka komen. Wat een geweldige lieve moeder! En Ucka? Als ze klaar is met drinken, valt ze in diepe slaap, met de tepel van mama nog in haar bekje:-)

17-04-2014
Uitslag loterij!

De winnaars zijn bekend... tadaaa.... Deze prijzen gaan naar twee personen. Iemand van de eerste ronde en een dame van de tweede ronde.
Gefeliciteerd mevrouw I.Dirkx en mevr. A Blevi!
De prijzen komen zsm naar u toe!

15-04-2014
Dit had niet langer mogen duren

In Scherpenheuvel woont een opvanggezin van ons. Zij woont nogal afgelegen, weilanden vullen het landschap en elke kat in de omgeving is gekend.
Onze opvangpapa  riep gisteravond zijn katten binnen en plots hoorde hij een klagelijk gemiauw uit de struiken komen. Dit klonk verontrustend, dus hij besloot een kijkje te gaan nemen.
Door de takjes heen, keken twee uitgeholde oogjes hem angstig aan. Deze kitten zag er niet goed uit. Snel een beetje eten halen en kijken of ze te lokken was. Na meer dan een half uur, kon hij haar pakken. In de eerste instantie schrok ze, maar toen een zachte hand haar uitgemergelde ruggetje streelde, gaf ze zich over...
Ze werd mee naar binnen genomen en de bench werd
geïnstalleerd. De groene stinkende snottebellen vlogen in het rond en haar lijfje zo kwetsbaar en knokerig, was ook nog eens grotendeels kaal. De ontberingen die zij heeft moeten doorstaan, zijn helder en klaar. En dat op zo'n jonge leeftijd.
Eerst werd ze verzorgd en liet ze dankbaar de snottebellen verwijderen. Daarna schrokte ze haar lekker maaltje naar binnen. Honger! En och, ze was  zo blij.... kopjes geven, spinnen, dankbaar en zo lief.
Na een uitgebreide knuffelsessie viel ze als een blok in slaap. Ze was (is)  zo moe... zoveel in te halen, want buiten had ze daar geen tijd voor, dan moet je zien te overleven. Ze had het daar niet meer gered en we zijn echt heel blij dat we deze kitten nu alle liefde en zorg mogen geven.
Rust maar uit lieverd, komt goed..

13-04-2014
Extreem lief en misschien gemist?

In Bocholt had een magere zieke kater zich bij enkele zwerfkatten gescharreld en kreeg samen met hen, eten uit de buurt.
Hij blies groene snottebellen en zijn geklitte vacht toonde vieze sporen en voelde vettig en vies aan. Wanneer hij gestreeld werd, waren zijn botjes goed voelbaar, duidelijk dat hij al lange tijd niet goed kon eten, of geen eten had gevonden. Hij reageerde niet op geluiden (doof?) en hij had jeuk, veel jeuk. Het was duidelijk dat hij medische zorg moest krijgen, dus besloot deze lieve meldster ons te bellen.
Hij kon meteen bij ons binnenkomen en wat een schatje! Maar we moesten hem eerst wat verfrissen, voelde voor hem ook veel beter. Lekker in badje en mmmm wat was dit zalig!
Daarna even föhnen en dan kon hij zich nestelen in een warme fleece trui. Maar hij had medicijnen nodig en zal nu alles krijgen wat nodig is. Hij zal ook gaan aerosollen (vernevelen), dit zal hem verlichting gaan geven!
Maar hij is liever dan lief, zo aanhankelijk! Zal hij echt niet gemist worden? Zijn botjes verraden dat hij al wat langer verloren rondloopt.
Zijn zachtaardigheid zegt ons dat hij liefde heeft gekend...

12-04-2014
Lotje is een dotje

Vandaag kregen we een melding via het Felix project. De meldster had een jong klein poesje gevonden op haar werk. Ze hebben de hele dag gewacht om te zien om mama ten tonele zou verschijnen, of evt. haar broertjes/zusjes, maar dit was helaas niet het geval. Felix heeft kleine Lotje dan meegenomen en via een vrijwilligster is ze dan nu lekker warm en gezellig bij ons.
Het is een actief meisje, rond de drie weekjes oud en behoorlijk wat vieze teken op haar lijfje, brrr. Dus snel behandelen!
Tot slot is Lotje natuurlijk vreselijk schattig:-)

11-04-2014
Onze containerpark kittens

Vorige week kregen we een melding uit Genk. De bestuurder van een auto met aanhanger reed naar het containerpark om zijn rommel weg te gooien. Tot hun allergrootste schrik vond men vond tijdens het uitladen een piepend moederloos nest, eentje was helaas al gestorven. Er was even paniek, je vindt niet dagelijks hele jonge kittens op het matras wat je net van plan was in de container te smijten...

Dat was toen, en nu zijn we 4 dagen verder. Hun moeder is helaas niet opgespoord, maar ons opvanggezin nam de intensieve zorg op zich en hoe Onze vijf musketiers drinken braafjes en komen goed aan in gewicht. Elke drie uur opstaan, 8x per dag ook 's nachts, het is een intensieve, maar ontroerende taak.
Demi op de foto drinkt al gulzig en al prrrend uit haar flesje... doe het goed!

10-04-2014
Olivia!

Een dikke maand geleden kwam Olivia in onze opvang, ze was stervende. Ze was zeer zwaar vergiftigd, en de dood had zijn deur al geopend. Ze verbleef maar liefst 6 dagen bij onze dierenarts aan het infuus en kreeg zware antigif medicatie, en wonder boven wonder redde ze het. Zij was ons kleine wonder.
Olivia was boos, heel boos, ze was niet te hanteren, zo verwilderd. Maar hey, ze maakt vorderingen en ook al kunnen haar niet met blote hand aaien, ze is dol op het verenstokje. Waarom? Omdat dit de hand is die haar streelt en kriebelt.
Kijk naar dit filmpje en zie eens hoe ze stapjes vooruit maakt, geweldig!!
Olivia bij binnenkomst en Olivia nu...

07-04-2014
Container kittens

Gisteren kregen we een melding uit Genk. De meldster was haar rommel aan het weggooien op het containerpark. Op een gegeven moment kwam er een auto met aanhanger naast haar staan. In de aanhangwagen lagen dozen en o.a een matras.
Op een gegeven moment hoorde men een zacht gepiep uit de aanhanger komen. Wat was dat? En daar...helemaal weggescholen tussen de dozen op het matras, lag een nestje van 6 moederloze kittens, amper een paar daagjes oud! O wat erg!
Mamapoes had natuurlijk in haar ogen een veilig plekje gevonden om te bevallen, en was waarschijnlijk opgeschrikt door geluiden.
Helaas lag er al 1 gestorven kittentje in het nest, dus het was zaak hen zsm uit de aanhanger te halen.
De meldster had al eens eerder een nestje groot getrokken, dus zij besloot hen mee naar huis te nemen. Helaas was er op dat moment geen navraag gedaan waar de aanhanger vandaan kwam, zodat we eventueel op zoek konden gaan naar de mamapoes. Hopelijk kan men hier morgen alsnog achter komen.
Vandaag hebben wij de vijf piepkleine weesjes overgenomen van de meldster, zodat ze meteen veilig in de warme couveuse verder konden slapen.
Wat een trieste situatie en gelukkig konden deze 5 ukkies op tijd worden gered. Ze hebben goede zuigreflex en we gaan weer heel hard ons best doen voor dit jonge leven...

06-04-2014
Onze bijzondere Thomas

Mag ik een minuutje van je tijd? Ik wil je graag een verhaaltje vertellen.
Thomas kwam als een piepklein kittentje in onze opvang, het was oktober 2013. Thomas zat onder de vlooien, teken en maden, er kropen zelfs maden uit zijn plasbuis!
Thomas bleek een vrolijke jongen te zijn, hij dronk goed, groeide en groeide en hij was (en is) ongelofelijk vrolijk.
Maar er was iets mis met dit kleine mannetje, hij bleek nl. incontinent te zijn. Hij kreeg medicatie, maar dit hielp niet. Hij kreeg onderzoeken, maar oorzaak onbekend. Hij kreeg speciale medicatie uit Duitsland, het hielp iets, maar het probleem bleef.
We krabden eens achter onze oren en de dierenarts vertelde: " Op deze manier zijn de adoptiekansen wel erg mager."
Thomas boeide het niet, die sprong en huppelde "ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk" .

Onze dierenarts vermoedt een spastische blaas of een blaas waar helemaal geen spanning op staat, waardoor er geregeld urineverlies is.
Maar goed, we laten het hier niet bij en we gaan nu met Thomas helemaal naar de universiteit Gent voor onderzoeken. In eerste instantie zal hij bekeken worden op de afdeling inwendige ziekten in de hoop op een oorzaak. Het zou misschien kunnen uitdraaien op een MRI-scan (700 euro) om erachter te komen wat nu eigenlijk gaande is en wie weet nog eens een bezoekje op neurologie. Dit is nog even onduidelijk.
Al met al zal vrolijke Thomas ons centjes gaan kosten, maar zoals we altijd zeggen: "Wij behandelen onze opvangers als onze eigen huisdieren, niets mag hen ontbreken!".
Wij leven enkel van donaties. Wil jij Thomas financieel helpen? Dat kan! Zet er als mededeling even bij: Thomas. Enorm bedankt!!
En Thomasje? Zet em op as. woensdag!

Belgische bank rek. nr: 001-3823130-48
IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederlandse ING rekeningnr: 9480375
IBAN/SEPA Nummer: NL29INGB0009480375

05-04-2014
Een doos midden op straat

Je bent klaar met werken en stapt tevreden in je auto. Naar huis! Tijdens het autorijden, kun je nog net een doos ontwijken... Mmmm, raar, een doos zo midden op straat, daar komen ongelukken van. Best even stoppen en de doos opzij zetten.
Maar dan doe je een vreselijke ontdekking: De doos is niet leeg, 5 paar oogjes staren je verschrikt aan. Een mamapoes met maar liefst 4 kleintjes in een doos midden op straat, das geen toeval, dat is een regelrechte dumpactie!
Dit overkwam de lieve melder en hij bedacht zich geen twee keer. Hup, alles mee de auto in en naar huis.
Wij werden gebeld en we besloten de familie bij ons in de opvang te nemen. Mama Pien was zo blij! Ze gaf ons alleen maar kopjes en spinde de sterren van de hemel!
Haar kindjes zien er goed doorvoed uit, lekker in hun vachtje en een lekker bol buikje.
Mama Pien is nog een heel jong dier, ze wordt 7 maandjes geschat.
Welkom lieve mama Pien, Tom, Max, Job en Mila! Jullie nare avontuur is voorbij, we denken niet meer aan jullie nare baasje, wij bedanken vooral de fantastische melder!
Nu komt alles goed...

03-04-2014
Hoe gaat het met Sahbi

Ze kwam in haar eentje binnen,ze was niet ouder dan 1 dag. Het is een heel dapper meisje, want we zijn nu al 16 dagen verder! Elke dag is er eentje en ze wordt sterker en sterker. Voor een kleine hummel die geen eerste melk van haar echte mama heeft gehad, is het een hele prestatie van haar opvangmama dat Sahbi zo goed groeit en tevreden is.
Een heel lief zwijmel- ohh-ahhh- filmpje van ons lief zoet kittentje in haar couveuse:-)) Geniet!

03-04-2014
Achter de schermen

We hebben de laatste dagen nogal wat meegemaakt. We pikken de laatste twee spoedmeldingen eruit...
Eergisternacht om 00.30 uur, kregen we een spoedmelding uit Lanklaar. Twee meiden vonden een aangereden zwarte kat langs de straat, het leefde nog wel, maar bewoog amper. Men durfde de kat niet op te pakken en ging er vanuit dat wij met een ambulance wel zouden uitrukken. Helaas.. wij hebben geen ambulance. Ook was het niet evident om zo laat iemand uit z'n bed te bellen. Zoals we vaak te horen krijgen en dit is geen uitzondering: " Wij bellen u al, das toch al voldoende?" Oke.. we belden een vrijwilligster uit haar bed, maar we moesten wel weten waar de kat precies lag en of ze even wilden wachten op onze collega. Nee...
De kat was daarna onvindbaar en dit was een heel naar gevoel. De volgende morgen weer zijn we weer gaan zoeken en we vonden hem. Snel naar onze dierenarts! Het zag er helemaal niet goed uit, er zijn nog pogingen ondernomen om hem te redden, maar helaas moesten we hem gisteren laten gaan...
Gisteravond de volgende spoedmelding, ditmaal uit Bilzen.
Er lag een katje meer dood dan levend in een tuin.  Het lag daar de dag ervoor ook al. De gemeente was gebeld en deze zou het asiel inschakelen. Maar na 24 uur, heeft de meldster ons dan maar gebeld. Weer zijn we het dier gaan ophalen en we vreesden er al voor... het ademde heel oppervlakkig en was al ver heen. Onze dierenarts heeft hem alle hulp geboden, anti-shock, aan het infuus, onder de lamp. Het arme dier was te zwak, het stierf die nacht...
Het gaat hier om een rossige tijger ongecastreerde kater, 1 jaar.
Het is de realiteit, ook deze verdrietige meldingen horen er helaas bij en raakt ons telkens weer. En heel belangrijk: Elk aangereden dier heeft per direct medische zorg nodig, anders verminderen zijn kansen met het uur...rust zacht lieve diertjes.

01-04-2014
We hebben uw hulp nodig!

Een Nederlands fabrikant wil een tablet, speciaal ontwikkeld voor katten, in productie gaan nemen. Dit hightech tablet is ontwikkeld in Japan en bevindt zich nog in de testfase.
Het is extra verstevigd, waterproof, speciaal glas incl. navulpatronen ivm de geuren.

Nu werden diverse kattenorganisaties in West Europa benaderd (wij dus ook) deze I-Cat uit te testen. De fabrikant beweert dat je katten kan leren omgaan met een tablet en dat de manier hoe je het brengt, hen zal triggeren om hier gebruik van te maken. De I-Cat heeft toetsen speciaal afgestemd op kattenpootjes, hij kan vibreren, er en zit een speciale module op om verschillende geuren af te scheiden (o.a catnip), er zit een spelletje op met een muis (dat een kat dit kan is reeds langer bekend) en men kan zelfs foto’s van het baasje, of kattenvriendjes downloaden (dit moet het baasje natuurlijk wel zelf doen). Volgens de fabrikant blijken katten, als ze eenmaal snappen hoe het werkt, duidelijke voorkeur te tonen voor een bepaald persoon of dier op het tablet.
Om een lang verhaal kort te maken, leek het ons een ludiek idee jullie te vragen om deze I-Cat uit te testen, of liever gezegd deze I-Cat door jullie kat(ten) te laten testen en ons jullie bevindingen door te sturen.

Wil je aan dit experiment meedoen? Mail dan je naam en adres naar info@zwerfkat.com
Via email krijg je een vragenlijst toegestuurd en kan jouw kat uitgekozen worden!
Jij maakt kans om de I-Cat samen met jouw kat uit te proberen en wie weet... de I-Cat permanent te mogen houden! We mogen 1 I-Cat verloten onder de proefpersonen na de testfase. Wees er snel bij! Dank je wel..

01-04-2014
Doe mee aan de fascinerende ogen fotowedstrijd!

Katten hebben fascinerende ogen. Ze kunnen je bedwelmen, ontroeren, raken, maar ook doen lachen. Hun ogen spreken... Hoe zit het met de ogen van jouw kat? In welke zin raken ze je, of laten ze je lachen.
Welnu, wij organiseren 'De fascinerende ogen fotowedstrijd' enkel voor onze Facebook fans!
De drie foto's met de meeste "vind ik leuk” winnen de wedstrijd! Deze drie winnaars krijgen van ons een verrassingsprijs toegestuurd en worden extra in de spotlights gezet:-)
Voorwaarden:
- 1 foto per naam eigenaar.
- Alleen fans van onze Facebook pagina kunnen hun foto insturen.
- De wedstrijd loopt van 31 maart t/m 7 april 20.00 uur.
- Stuur jouw bijzondere kattenfoto op naar :info@zwerfkat.com.
Laat ons meegenieten van jouw lieveling en heel veel succes! Zorg dat jouw foto de meeste “vind ik leuk” haalt bij het publiek! Je kunt jouw lievelingsfoto ook delen, des te meer kans om te winnen!

Tot slot: Alle foto’s worden getoond in fotoalbum: De fascinerende ogen fotowedstrijdAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg