Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-03-2014
Saar en Luuk

Baby Luuk heeft zijn oogjes open en dat is een hele gewaarwording:-)
Mama Saar helpt haar zoontje ...kom maar dichterbij lieverd, zie je mij?

27-03-2014
Familiekiekje

Onze opvanger Saar kwam een tijdje geleden zwanger bij ons binnen en beviel een week geleden van drie gezonde kindjes. Het gaat allemaal op rolletjes, wij mogen niet klagen. Haar kleintjes Luuk, Soof en Loes groeien als kool en zijn drie hele tevreden spinnertjes. Even spieken bij de familie...

25-03-2014
Dit moesten we met jullie delen

Onze ex-opvanger Gijsje is een tijdje geleden bij zijn opvangouders blijven wonen. Zoals de meesten wel weten, heeft Gijsje cerebellaire ataxie en kan hij niet lopen. Zijn bewegingen zijn ongecontroleerd. Maar dat boeit hem niet, het is een zeer gelukkig spinnertje in zijn eigen wereld.
Dit filmpje hadden jullie nog tegoed, want ... hier het bewijs dat Gijsje heeeeel duidelijk maakt dat zijn personeel niet mag weggaan. Blijven!!

23-03-2014
Olivia gered van de dood, maar nog altijd boos

Olivia kwam 5 maart bij ons binnen, ze was stervende. Ze was zeer zwaar vergiftigd, en de dood had zijn deur al geopend. Ze verbleef maar liefst 6 dagen bij onze dierenarts aan het infuus, en kreeg het zwaarste antigif. Haar kansen waren minimaal, maar we wilden haar niet laten inslapen. Onze dierenarts vroeg het ons niet eens, hij wist hoe wij hierover dachten. Olivia haar leven hing aan een zijden draadje, maar een wonder voltrok. Onze dierenarts kon het niet geloven, maar Olivia was aan het herstellen, maar helaas niet te hanteren. Ze was zo boos en verwilderd en totaal geen mensen gewend. Maar ze overleefde de vergiftiging, hoe fantastisch was dat!
Momenteel is ze nog steeds boos. Blazen en spuwen. Ze is wel op een halve meter te benaderen en met een puzzelboekje in de hand, gaat onze opvangmama rustig bij haar zitten en doen alsof ze niet bestaat. Daarna aait ze Olivia voorzichtig met een verenstokje en dan ontspant haar lijfje en krijgen we zelfs een knipoogje. Stiekem geniet ze van de aaitjes van de zachte veertjes en kunnen we haar verleiden met snoepjes.
Wat nu vooral belangrijk is, is het feit dat Olivia handen niet meer eng gaat vinden. En ze maakt kleine stapjes. Bij geen beweging zien we haar relaxen en genieten, maar zodra je beweegt dan wordt haar defensief gedrag weer geactiveerd.
Tijd, geduld, liefde en bach druppels. Het gaat op en neer en we zien wel waar het schip strand of op volle zee gaat...
Lief meisje, we snappen je, we zijn eng he. Hoe het ook gaat, jou zal niets meer gebeuren.

23-03-2014
Onze nieuwe aanwinst BeerGisteren is er bij ons een nieuwe aids-positieve kater in de opvang gekomen. Hij werd vorig jaar gevonden aan een appartementsgebouw in Gent. Deze goedzak was overgeleverd aan de goedheid van de buurtbewoners. Gelukkig kon hij snel binnenkomen bij onze collega's Kat Zoekt Thuis in Gent. Hij bleek helaas na 2 verschillende testen aids-positief te zijn en verbleef vervolgens maanden bij zijn opvanggezin. Toen men vroeg of Buddy kat een plekje vrij had, besloten we hem deze week nog te laten binnenkomen.
Onze grote dikke knuffelbeer moet nog even wennen. Het is een hele lieve zachtaardige kerel, maar ja, al die veranderingen ineens, dat hakt er toch even in. Neem je tijd maar mooie knappe Beer, we gaan je lekker vertroetelen en in de watjes leggen. Daarna gaan we op zoek naar de ware persoon voor jou, want we weten zeker dat deze bestaat!

21-03-2014
Ons eerste moederloze lentekindje

Gisteravond kregen we een melding uit Maasmechelen. Dit kittentje lag al een tijd in haar eentje iun de tuin van de meldster. Geen moederpoes te bespeuren. Maar er kon niet te lang gewacht worden, omdat zulke kleine schepseltjes zichzelf niet warm kunnen houden en onderkoeling doodoorzaak 1 is.
We zijn haar gaan ophalen en ze voelde al wat koud aan. Ze weegt nog maar 85 grammetjes, dus we schatten haar 1 dagje oud. Ze kreeg de naam Sahbi en het is gelukkig een heel beweeglijk ding:-) Nu lekker slapen in de couveuse en dan om de paar uur het flesje...

20-03-2014
Saar is bevallen

Een tijdje geleden kwam Saar bij ons in de opvang en bleek zwanger te zijn. We besloten dat ze haar kindjes ter wereld mocht brengen, veilig bij ons opvanggezin. Haar kraambed werd in orde gemaakt en gisteren was het dan zover! Beschuit met muisjes. Drie muisjes
Saar is bevallen van een drieling, twee poesjes en een katertje en ze heten: Luuk, Soof en Loes.
Mama en haar kindjes maken het uitstekend, ze is heel lief en zorgzaam. We mogen even spieken en dit is 1 van haar kleintjes:-)

20-03-2014
Dit maken we ook mee achter de schermen

Onze veldwerkster vertelt:

"Gisteravond kreeg ik telefoon van onze GSM draagster: Er lag een aangereden katje op de baan in Peer. Een andere organisatie in de buurt reed niet uit voor verkeersslachtoffertjes, dus zijn mijn collega en ik tegen 21.45u gaan rijden, in de hoop het diertje te kunnen helpen.
Het was even zoeken naar de boerderij, waar het katje blijkbaar na de aanrijding naartoe was gevlucht.
We belden meerdere malen aan bij de betreffende boerderij, maar er deed niemand open. Het was ondertussen ook al 22.20u. Toen kwam de vrouw des huizes naar het raam en hebben we zo gecommuniceerd. We mochten een kijkje nemen achter de boerderij, maar toen we daar liepen, riep de vrouw door het raam dat we niet te lang mochten zoeken, want anders zou ze de politie bellen. Oke...
Volgens de meldster was het katje misschien de stal in gevlucht. Met de zaklamp gingen we op zoek, de koeien werden onrustig, maar we konden het dier niet vinden. Daarna hebben we nog een dik half uur op het terrein gezocht, maar helaas...

Volgens de meldster lag het katje eerder die avond op de weg. Ze is gestopt en er naartoe gelopen. Het katje leek in shock, bloedde uit zijn bekje en liet zijn plas lopen. Maar hij raakte in paniek en is al wankelend gevlucht. 
Dit voelt zo enorm wrang... We hebben tevens de hulp ingeroepen van de Poezencentrale Mol. Zij zijn vandaag met de meldster gaan zoeken en geen enkel spoor van het dier. Het is daar ook heel groot, met veel struikgewas, we vrezen het ergste, het duurt nu te lang. Onze grote dank gaat uit naar de lieve meldster en bedankt voor de fijne samenwerking collega's van de Poezencentrale."
Indien mensen willen zoeken, kan men altijd onze gsm bellen: 0495-285127.

19-03-2014
Ongecastreerde kater gevonden in Maasmechelen

We kregen enkele dagen geleden een melding uit Maasmechelen. Sinds enkele dagen, komt deze lieve tamme kater mee-eten met de rest van de zwervertjes. De meldster heeft hem vervolgens opgepakt en mee naar binnen genomen
We vragen ons af wie deze zeer lieve aanhankelijke, knuffelige kater mist?
Hij is ongecastreerd, volwassen, bruin zwarte langhaar met een iets wat wittere snoet.
Sinds vandaag is hij bij ons in de opvang gekomen en hij geniet heerlijk van alle aandacht, de lieverd!

15-03-2014
Jong katertje gevonden in Smeermaas

Gisteren kregen we een melding uit Smeermaas. Er zat een jong katje in de tuin. Okee... maar misschien is het wel van iemand? Er was niet rondgevraagd, maar vanwege de allergie van de meldster, moest het katje daar weg. Onze veldwerkster heeft het beestje opgehaald en is zelf rondvraag gaan doen in de buurt. Tot op heden niemand gevonden. Het katertje stonk verschrikkelijk, dus ja jongen, het bad in! Zo, daarna weer fris en fruitig en ohh wat een lief ding! Zijn buikje rammelde, hij had ontzettende honger, dus mocht hij meteen lekker smikkelen. Hij is duidelijk mensen gewend, ons spinnertje. Wat een lieverdje!
Het kan natuurlijk zijn dat hij gedumpt is, want op die plek gebeurt dit wel vaker, maar het kan ook zijn dat hij erg gemist wordt, dus we gaan op zoek!

13-03-2014
Fatale afloop, op zoek naar eigenaar

Gisteravond om 22.00 uur kregen we een vreselijke melding uit Rotem.
In een huis stond een plint van de vloer rechtop, dus de plint werd verwijderd. Maar toen men de plint weghaalde, zag men een zeer angstig ziek diertje zitten.
Ze werd er met zorg uitgehaald en ze was er verschrikkelijk aan toe. Ze was een skeletje, volledig uitgedroogd en totaal uitgeput. Ze hadden haar even mee naar buiten genomen en op een plastic zak gelegd. Het dochtertje van 6 jaar ging bij haar zitten en het poesje spinde zacht. Maar de buurman kwam langs en zei: "Oh, die is dood." Hij greep de poes, trok haar riempje af en gooide haar met een harde zwier het weiland op!!!
In panische paniek werden we gebeld. We gaven de meldster het dringend advies het dier binnen te halen en warm te leggen. We belden laat op de avond nog een veldwerker en ze sprong in de auto. Chapeau aan onze veldwerkster. Ook chapeau aan de meldster, want het lieve dier werd binnengehaald, ook al was het weiland prive van de buurman. De meldster had alles over om haar het leven terug te geven, maar het was te laat, het diertje stierf...
Dit doet pijn, het raakt, iedereen was over z'n toeren. Tranen bij de meldster, haar dochtertje en onze veldwerkster. De buurman had het laatste beetje hoop wat we dit poesje konden geven, weggenomen.
Het lieve poesje moet heel lang opgesloten hebben gezeten, dus we gaan met hoge spoed op zoek naar haar baasje, we houden haar nog 1 dag bij ons.
Wij tonen u enkel het halsbandje, omdat haar foto teveel gevoelens teweeg kan brengen.
 

Wie herkent dit halsbandje, wie heeft haar een halsbandje omgedaan? Wie is haar baasje... We hebben foto's van haar, deze zijn op te vragen via info@zwerfkat.com.
Dit overleden poesje is max 1 1/2 jaar oud, ze is muisgrijs met wit, gevonden in Rotem. RIP lief meisje ...

 

12-03-2014
Aan een zijden draadje...

Zes dagen geleden kregen we een spoedmelding uit Maasmechelen. Er lag een poesje in de tuin en ze kon niet meer lopen. Ze was heel erg boos en blies en sloeg om zich heen. We werden gebeld.
Dit klonk zeer ernstig, dus onze veldwerkster is in haar auto gesprongen en rijden! Daar aangekomen zag het er niet goed uit, het briesende meisje werd met moeite opgepakt en bij onze dierenarts gebracht.
Ze was in shock en erg agressief, het leek alsof ze een aanrijding had gehad. Eerst stabiliseren en vervolgens foto's maken. Vreemd. Niks gebroken? Ze was verlamd aan haar achterpoten, tja, das raar.
Ze voelde zich heel heel slecht. Ze kwijlde soms en kreeg spastische trekjes. Zou het vergiftiging zijn? Toch maar voor de zekerheid tegengif medicatie geven.
Maar het vorderde niet zo met het boze meisje. Ze bleef verlamd en haar situatie bleek onveranderd. Maar we gaven niet op, dus bleef ze maar liefst 6 dagen bij onze dierenarts. Moeilijk, want elke dag moest ze speciaal gevat worden om medicaties toe te dienen, aanraken zat er niet in.
Gisteren kregen we eindelijk het verlossende woord van onze dierenarts: Dit meisje had een zeer zeer zware vergiftiging opgelopen en we waren net op tijd, ze had een engeltje op haar schouder. Haar verlamming is weg, alles had dus te maken met deze afschuwelijke vergiftiging.
Olivia heet ze en ze is nog maar een half jaartje oud, ze heeft de hel meegemaakt, bijna de overkant gezien, maar ze is in orde nu.
We vrezen dat we te maken hebben met een zeer verwilderd poesje. Laten we hopen dat we mis zitten, anders wordt het straks een zoektocht naar een boerderij. Maar voor nu: ze is gered, das nu het voornaamst!

10-03-2014
Lekker genieten in het zonnetjeNiet alleen wij mensen hebben vandaag heerlijk genoten van het lenteweer, maar ook de diertjes hebben zich prima geamuseerd.
Tobias en Gijsje zijn twee ex-opvangertjes van ons. Zij hebben beiden cerebellaire... ataxie en kunnen niet lopen. Tobias schuifelt, en Gijsje is wat minder schuifelig.
Vandaag mochten ze samen in de buitenren lekker van de grassprietjes genieten, de wind, de zon en de vliegjes vangen.
Er wonen daar nog meer katten, maar die zijn het ondertussen gewend dat er twee gehandicapte diertjes in hun groep vertoeven. Genieten maar Tobias en Gijsje!

06-03-2014
Nessy

Even een mooi verschilletje bij Nessy, de poes die enkele weken geleden onder een motorkap was gevonden. Haar staart was hierdoor gebroken en vervolgens geamputeerd door de dierenarts. Ook haar brandwonden waren ernstig.
De goede medische ondersteuning en het herhaaldelijk goed zalven van haar brandwond, heeft z'n vruchten afgeworpen:-) Natuurlijk heeft de liefdevolle zorg van haar opvangmama ook heel veel gedaan, want ze voelt zich goed en ze is ontzettend dankbaar...Haar spinmachientje slaat aan, zodra ze haar mens ziet en lekker fletsen en knuffelen is verplicht!
Op haar oogje zit een blijvend letsel, daar is niet zoveel meer aan te doen vanwege de vroegere verklevingen. Ze zal dus regelmatig nood hebben aan het inzalven van haar oogje, maar das niet erg hoor.
Ondertussen is ze gevaccineerd en gechipt en wat bleek... ze was al gesteriliseerd! Het blijft zo apart dat ze niet gemist wordt door iemand, want ze was in goede conditie en haar karakter heel zachtaardig.
Maar we gaan straks fijn een huisje voor je zoeken Nessy, komt helemaal goed lieverd!

05-03-2014
Update Erwtje

Erwtje kwam 8 maanden geleden bij ons binnen. Ze had een ernstige darmprolaps (haar darm stak door haar anus naar buiten). Erwtje heeft ondertussen al veel operaties moeten ondergaan in haar korte leventje, allemaal levensreddende operaties, anders was ze allang gestorven... alles voor Erwtje. Maar goed, hoe is het met ons meiske?

Erwtje is alive and kicking Ze is inmiddels bijna 10 maanden oud, al zou je haar 6 maanden schatten, zo klein is ze gebleven door alles wat ze achter de rug heeft. Ze zit volop in haar poezenpuberteit, oftewel: ze zet het huis op stelten. Eén van haar favoriete spelletjes is een verenstokje apporteren. Hoopvol brengt ze het stokje naar je toe, dan moet je er een paar keer woest heen en weer mee bewegen en het daarna weggooien. Binnen enkele seconden heeft ze het bij je teruggebracht en weet ze je met haar guitige koppie te overtuigen: "Nog een keer!" En nog eens, en nog eens, en nog eens...
Haar grote operatie aan de Universiteit van Gent is inmiddels 3,5 maand geleden. Haar darm zit nog steeds op haar plek, het ziet er allemaal mooi en rustig uit, maar naar de kattenbak gaan blijft een beetje een avontuur. Het gaat niet altijd even gemakkelijk en de consistentie van haar ontlasting gaat ook op en neer. De afgelopen 2 weken was het zonder medicatie heel behoorlijk, maar sinds eergisteren is het weer erg dun en dan heeft ze ook weer wat meer ongelukjes. We blijven proberen om de perfecte balans te vinden voor haar.
Adopteren is voorlopig niet mogelijk, maar Erwtje zelf trekt zich daar niets van aan. Ze is en blijft een super vrolijk poezenkind dat volop speelt, dikke vriendjes is met de eigen katten van het opvanggezin, heerlijk kan knuffelen en het liefst op schoot slaapt.

03-03-2014
Loterij! Doe je mee?

U heeft het vast al gelezen: het kittenseizoen komt eraan!
Wij zijn volop bezig met alles voor te bereiden. Kittenvoer, knuffels, mandjes, benches, zuigflesjes, couveuses etc. Onze gastgezinnen zijn er klaar voor.
Maar wij verwachten ook heel wat medische kosten en daar hebben wij uw hulp voor nodig! Steun ons financieel en verwen hierbij ook nog eens jouw eigen viervoeters.
Wij verloten namelijk een prachtig prijzenpakket met slaapmandjes en krabpaal van Gourmet.

Deelname:
De lootjes kosten 2 euro per stuk en u kunt kiezen tussen nummer 0 t/m 99.
Voor deelname doet u het volgende: Stuur een e-mail naar steun@zwerfkat.com met:
- Uw persoonsgegevens.
- Het aantal lootjes dat u wilt kopen en de voorkeur voor nummers (of geen voorkeur).
U krijgt van ons te horen of de lotnummers van uw keuze nog vrij zijn.Zo niet, dan wijzen wij u automatisch andere nummers toe en laten u dit weten.

Het verschuldigde bedrag maakt u over naar Zwerfkat in Nood ovv “loterij”:
voor België : IBAN BE11 0013 8231 3048 met BIC GEBABEBB
voor Nederland: IBAN NL29INGB0009480375 met BIC INGBNL2A

Zodra wij uw betaling ontvangen en verwerkt hebben, ontvangt u bericht per e-mail en is de deelname definitief.

Als winnend lotnummer gebruiken we de twee eindcijfers van het lot waar de jackpot (of hoogst gevallen prijs) van de Nederlandse Staatsloterij van de trekking van 10 april 2014 op valt. Zo is het 100% eerlijk en kan iedereen het winnende lotnummer nakijken.
Binnen de 2 dagen zullen alle deelnemers per e-mail bericht ontvangen over de uitslag.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg