Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-08-2014
Kiekeboe

We kregen een tijd geleden een melding van een mamapoes met 4 kittens. De melders hadden een mooi schuilhutje gemaakt en ze gaven mama goed te eten. Maar nu was misgelopen.... ze vonden 1 dood kittentje, waarbij het buikje open lag. Men vreesde dat de mama per ongeluk iets te hard op haar baby is gaan liggen...
De overige kindjes begonnen al niesziekte te ontwikkelen en de oogjes zaten dichtgeplakt van de etter.
Nu moesten we echt gaan ingrijpen, dit is niet goed meer...
Isabeau, Fabrice en Lancelot kwamen bij ons binnen en kregen meteen de medische verzorging.
Fabrice is de kleinste en ging bergafwaarts. Gelukkig kunnen wij maagsondes zetten, en op deze manier konden we hem helpen. Maar hij voelt zich niet zo lekker, maar wat wil je als je de niesziekte te pakken hebt, je neusje verstopt zit en je oogjes zo ontstoken zijn.
Vandaag gaat het al ietsje beter met meneer, maar hij heeft wel extra intensieve zorg nodig nu.
Op de foto ziet u zijn broer Lancelot!

28-08-2014
Op de lopende bandWe maken wat mee in de vzw ...
Dit is Abby en zij mag van geluk spreken dat ze nog leeft. Zij werd gisternacht gevonden in een papierfabriek en bevond zich in een wel hele nijpende situatie.
Abby moet in een doos hebben gezeten. Die doos werd op een lopende band gezet en deze liep naar een grote bak water. Al het papier komt in het water en wordt gemalen en gemengd tot papier mache.
Heeeeel gelukkig hoorden de mannen van de nachtdienst iets, een geluid van een diertje in nood. Ze hebben onmiddellijk de band stopgezet en kleine Abby kunnen redden van een vreselijke dood. Jemig...
Hoe dit schattige lieve kittentje daar terecht is gekomen, blijft een groot raadsel. Maar ze is gered!
Abby mankeerde gelukkig niets en is er met de schrik afgekomen. Ze is nog wat uit haar doen, een klein 'huilertje'.
Ze had grote honger, maar wilde eerste instantie niets hebben. Todat er een stukje kip voor haar neusje werd geserveerd:-)
Nou Abby, jij had een engeltje op je schouder ...

25-08-2014
Kaarsje voor jou

Gisteren kregen we een verdrietige melding uit Zonhoven. Men vond een zwart kittentje heel zwak op haar pootjes.
We zijn haar zsm gaan halen, en zagen dat het een ritje dierenarts zou worden. Ze had veel pijn en kreeg het benauwd...
Na uitgebreide onderzoeken, kwam het volgende uit de bus:  Ze had 4 breuken in haar achtervoetje, haar ribbetjes zijn allen ernstig gekneusd, en ze heeft het benauwd. De dierenartsen bekeken het kleine meiske en het ernstige vermoeden  was: Zij is slachtoffertje geworden van zinloos geweld tegen dieren. Mishandeling.
Momenteel vecht Duvessa voor haar leven en staat ze onder de zwaarste pijnstillers en ze ligt in een zuurstofbak, waar continu zuurstof in gepompt wordt.
Haar naam past bij haar...het betekent: Donkere schoonheid. Hoe het ook afloopt, zij mocht niet anoniem blijven. We branden een kaarsje voor haar en hopen met heel ons hart, dat ze sterk genoeg is om te vechten. Ze verdient nog een lang leven en we willen haar laten voelen, dat er nooit meer gesold wordt met haar lichaampje en haar ziel...

25-08-2014
Een doosje met levende inhoud....Dan denk je een lekkere wandeling met de honden te maken in Bocholt. Nietsvermoedend stuit je tegen een dichte doos. Hmm, er was een speciaal gat gemaakt, wat raar.
En ja hoor, pieperdepiep, er kwam geluid uit.Daar zaten twee kleine poesjes met van die grote ogen te kijken. Het is toch niet te geloven... zucht. Beide lieverds hadden ontstoken oogjes en het kleine zwartje was wel heel erg rustig. Kom maar mee hoor.
We besloten de kleintjes op te halen en tonen u bij deze dan ook de bewuste doos.
Waarschijnlijk zal de dader nooit te achterhalen zijn, deze persoon zal er wel voor gezorgd hebben niet betrapt te worden. `
Komt goed liefjes, nu een lekker zacht mandje en heel heel veel liefde, er zal jullie nooit meer iets engs gebeuren x

22-08-2014
Op de snelweg gedumpt

De meldster reed op de A27 en plots zag ze iets wat ze niet kon geloven: "Zie ik daar nu een kitten op de vluchtstrook naar de vrachtwagens kijken??" Ze twijfelde geen seconde en vloog meteen de vluchtstrook op. Ze dacht nog " Wel link om te stoppen, maar ze vond het zo erg! Straks ligt hij onder een auto!"
Ze stapte uit en moest het totaal overstuurde diertje rustig benaderen, want hij kon alsnog de snelweg oprennen. Het kleintje begon flink te blazen en kroop in een kuiltje in de berm. De meldster erachteraan en gelukkig kon ze hem pakken.
Oeps, los in de auto, snel even bij een benzinepomp stoppen om een doosje te vragen. En zo is hij in een chipsdoos mee naar huis gegaan.
We lieten hem meteen bij ons binnenkomen, hij had nu wel genoeg meegemaakt, waarschijnlijk gewoon zo uit de auto gekwakt.
Nou, hij was gewoon enorm overstuur, want toen we hem in onze armen namen was het meteen spinnen...Hij is nog erg klein, nl 5 1/2 week oud. Lucky is zijn naam, en hij is ongelofelijk lief en sociaal.
Toen hij bekomen was van de schrik, maakte hij kennis met de andere katten en hond in ons opvanggezin. Nou, dat vond hij geweldig!
Op de foto is hij net in zijn badje geweest, weer fris en fruitig, de uitlaatgassen zijn verleden tijd.
Je hebt geluk gehad kleintje...heel veel geluk...

21-08-2014
De wonderen zijn de wereld niet uit

Vorige week was een hele zware week voor ons. Het regende spoedmeldingen, soms konden we een dier redden en het andere moment weer niet.
Ook het noodnummer 101 van de alarmcentrale spreekt spoedmeldingen bij ons in, zij rijden zelf niet uit!
Het is niet fijn om te horen dat er een stervende poes daar en daar ligt. Verloren tijd.
Het plaatsje Rotem spande de kroon. Eerst rukten we uit voor een lapjespoes vanwege een open botbreuk. Haar pootje is ondertussen geamputeerd. Daarna weer een spoedmelding, ditmaal een stervende poes....
We zijn meteen gaan rijden, maar wat we daar zagen was met geen pen te omschrijven. De poes leefde nog, maar was aangevreten door de maden...
Dan gisteren weer een melding van drie moederloze kittens. Mama was al een aantal dagen niet meer komen opdagen. Toevallig in dezelfde straat als de poes die we hebben moeten laten inslapen. Was zij de mama?
Of was Sumitra hun mama, de lapjespoes met de open breuk. Ook niet ver van de plek...en 1 kitten is ook lapje. Plus! Sumitra had harde tepels, ze was zogende! Sumitra treurt in de opvang, dus wat gaan we doen?
Ja, we gaan het proberen.
We hebben hen na dagen scheiding bijeen gebracht en zie hier. Voor het eerst ligt Sumitra niet in de kattenbak, maar gaat ze op haar zij liggen... Het grijze kittentje zoekt meteen geborgenheid. Is dit een match? Wat denken jullie!

19-08-2014
We gaan jou beter maken hoor!

Roske zat bij iemand in de tuin heel zielig te wezen... Hij was heel futloos, broodmager en had zonder twijfel zsm hulp nodig!
Ach manneke toch, wat een zorgenkindje...
Hij had duidelijk pijn en hij was erg timide. Hij dook weg, wilde onzichtbaar zijn, maar als we hem voorzichtig bij ons hielden, dan hoorden we toch een zacht gespin. Maar hij zag er niet goed uit, dus toch eventjes naar de dierenarts.
Zijn darmen bleken enorm van slag te zijn. Vanwege een lange ontbering buiten, geen eten hebben kunnen vinden, moest het hele darmstelsel nu weer op gang komen. Dat gaf natuurlijk ook krampjes, dus daar kreeg hij wat spuitjes voor.
En nu gaan we je verwennen lieve kleine Roske. Je krijgt wat medicijntjes voor je darmen en goeie voeding om aan te sterken, want je zult het nodig hebben. Daarna lekker op een warme kruik en veel rusten... geen zoektocht meer voor eten, das nu voor altijd gedaan. Zet em op kleine man!

17-08-2014
Op drie pootjes nuDeze week kregen we een spoedmelding uit Rotem ( Dilsen Stokkem). Er zou een zwerfpoes met een serieuze open botbreuk bij de melder in de tuin liggen. Ze liet zich niet benaderen, maar het was duidelijk dat ze vreselijk veel pijn had.
Onze collega is meteen gaan kijken, maar gelukkig hadden ze haar al te pakken.
Hmmm, dat zag er niet goed uit nee. De dierenarts werd opgetrommeld en we brachten haar snel naar daar. Foute boel! Was het pootje nog te redden? Onze dierenarts maakte foto's en helaas: ze had al een oude breuk, waardoor het bot vergroeid was. En net op die plek, had ze een verse lelijke, open breuk. He toch, het pootje kon niet meer gered worden... Ze kreeg een delicate operatie, waarbij haar voorpootje geamputeerd moest worden. Gelukkig weten we allemaal dat katten taaie dieren zijn en ze flexibel omgaan met hun handicap, dus ze zal straks prima op haar drie pootjes kunnen hupsen:-)
En och, zo lief! Ze is zooo lief. Een echte fletskont. Kopjes geven, spinnen, blij zijn... zij heeft ooit een baasje gekend, das zeker.
Ze verblijft nu in ons opvanggezin en kreeg de naam Sumitra. Een bijzondere naam, want het betekent: Goede vriend.
Ze geniet enorm van de aandacht, een heel zachtaardig meisje, we vinden haar wel wat mager... Nou Sumitra, jij komt er wel. Beetje oefenen, revalideren en daarna willen we zien hoe goed je kan racen!
Ze kan nog niet gereserveerd worden, omdat we op zoek gaan naar haar baasje. We hopen dat ze gemist wordt en wie weet, kunnen we weer een mooie hereniging zien...

17-08-2014
Tja

Natuurlijk willen wij niet negatief overkomen, maar we willen ook de waarheid niet verbloemen.
We wisselen af met leuke berichtjes en berichten waarbij je even moet slikken.
Het is de realiteit en rotte dingen gebeuren soms heel dichtbij. Maar gelukkig maken we ook hele onroerende en mooie momenten mee!
Dit gezegd hebbende, waren we enorm geschrokken van een mailtje die we onlangs kregen. Een mamapoes had 5 jongen gekregen en na 3 dagen accepteerde ze het vijfde jong niet meer. Mama was ook heel mager, waarschijnlijk besloot ze dat ze maar melk had voor 4.
De meldster besloot daarom dit kittentje te verdrinken...ja u leest het goed. Ze vond het rot, maar ja, het moest gebeuren, ze kon niet anders.
Daarna had ze het weer over de andere opvangertjes, inmiddels 6 weken, waar ze een oplossing voor zocht.
Onze mond viel open...die zin zullen wij nooit vergeten: "Een kleintje heb ik op dag 3 moeten verdrinken."
Alsof er geen andere oplossing was! Maar er is geen hulp gezocht, er is geen dierenarts gebeld, gewoon lekker op de ouderwetse manier...
Oh, en een melkflesje was geen optie, enkel verdrinken was de enige oplossing, was het harde antwoord..
Om die reden hebben we de overige kittens overgenomen, ook al zijn ze nu 6 weken,ze had nl. een hond die kittens doodbeet en ze liepen gevaar.
U mag uw eigen conclusies trekken, dit is sec hoe het gegaan is. Misschien wordt de meldster nu boos, maar het is zoals het is, en laat de mensen nou eens beseffen dat er diervriendelijke opties zijn! Bel instanties, bel een dierenarts, vraag hulp!
Foto: Beau, 1 van de kittens

17-08-2014
Redding ter paard

Alles kan, dus waarom niet met een paard?
Tijdens het paardrijden op een afgelegen landweg, hoorde de meldster plotseling gepiep. Hmm... dat leek verdacht veel op het geluid van kleine kittens. Even afstappen en gaan zoeken. En ja hoor, ze vond er eentje in de struiken met doorns. Ach kleintje toch.... amper 4 weekjes oud! Maar zou er een tweede zijn, want ze hoorde nog iets?
Op een paard kon ze niet zoveel meenemen, dus hop, in het reistasje en snel even wegbrengen. Dan weer terug en op zoek naar het tweede. Maisvelden een weilanden vormden het landschap, dus waar ga je zoeken. En ja hoor, nu kon ze het geluid traceren. Het zusje! Nou, het waren er uiteindelijk twee dus weer naar huis en bellen.
En nu zitten ze bij ons, veilig en wel. Het begint een beetje een gewoonte worden om kittens op afgelegen plek te dumpen lijkt het he.
Het zijn twee meisjes en ze zien er gelukkig goed uit. Bibi en Daya (foto) zijn blij

14-08-2014
Helemaal uit VilvoordeGisteravond kregen we een spoedmelding helemaal aan de kanten van Brussel. Een emotionele meldster vertelde ons, dat ze een graatmagere, zieke oude kat buiten zag zitten tijdens het autorijden. Ze moest naar haar werk, maar op de terugweg is ze gestopt en heeft ze naar hem gezocht. Gelukkig vond ze hem...
De kat had heel duidelijk medische zorg nodig, dus besloot ze op eigen houtje  naar de dierenarts te gaan, zodat hij alvast de eerste zorgen zou krijgen. Helaas geen chip, maar wel al gecastreerd.
De meldster was ten einde raad, ze wilde het dier helpen, maar waar kon hij terecht? Overvolle asielen, en wie wilde hem nog redden?
Ze wilde hem zelfs naar Limburg vervoeren, als ze hem daarmee kon redden, ze had nergens problemen mee. Zulke melders zijn een zeldzaamheid, wat een lieve mevrouw!
We maakten plek voor deze jongeman en diezelfde avond namen we hem lekker bij ons binnen. Hij had ongelofelijk veel pijn, hij was erg onderkomen, klitten in zijn vacht, zijn bekje zag er vreselijk uit, de zwarte slierten dropen eruit. Eten kon hij amper, dan moest hij kokhalsen.
Ondanks alles was hij enorm lief en heel zachtaardig. Hij genoot van aaitjes over zijn kopje, hij was zo dankbaar. Je bent gered jongen, vanaf nu gaat jouw zon weer schijnen.
Vanmorgen meteen naar onze dierenarts en hij kon daar blijven. Hij kreeg een spoedoperatie, want alle tanden moesten worden getrokken, en er zat een gezwel onder zijn tong. De ingreep was moeilijk, maar geslaagd. Er is tevens bloed genomen, zien wat er nog meer speelt.
Arme jongen, zoveel moeten meemaken, zo  ziek, zoveel pijn. Maar das nu voorbij. Hij krijgt zware pijnstillers en nu moet alles gaan helen...Zet em op lieve Boris...en wie weet ben je vermist?

12-08-2014
Kiekeboe!

Dit guitige ventje werd gisteren gevonden in Genk, bij de meldster in de tuin.
Wat deed jij daar jongeman? Je bent wel een beetje jong om nu al op stap te gaan.
Rumble is een kittentje van ongeveer 5 1/2 week oud en had een reuzehonger toen hij bij ons kwam...Het is een gezond ventje, geen vlooien niks, met een zeer alerte blik:-)
Nou, effe bekomen van je avontuur he Rumble? En dan lekker in ons opvanggezin de stoere bink uithangen. Jij komt er wel, je bent nu al fotogeniek en weet heel goed hoe je moet poseren:-)

12-08-2014
Verschil na 1 week!

Check this out:-) Ja, we blijven het leuk vinden om u de verschillen te tonen. Dit is ons meiske Nani en ze blijft ons verbazen. Er is bijna niets meer te zien aan haar oogjes. En zielig is ze allang niet meer, dus wat is dit toch heerlijk!
Nou Nani, jij komt er wel. Er bestaan nog altijd asielen die diertjes zoals Nani bij binnenkomst meteen laten inslapen, omdat het zo heftig is en "beter uit haar lijden verlossen" de daad ineens aanvaardbaar maakt. Niks ervan. Is ze dan zo zielig? Gewoon je best doen, das al en dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Hier word je toch blij van!

12-08-2014
In de vuilcontainer gedroptAls er drie kittens geluk hebben, dan zijn zij het wel... gered van een langzame dood.
Op een bouwbedrijf werd er nietsvermoedend een gesloten vuilcontainer geopend. Je verwacht daar alleen maar puin en bouwafval aan te treffen, dus hoe groot was de schrik, toen de container werd geopend... drie paar bange oogjes keken naar boven. Drie levende wezentjes als oud vuil weggesmeten in een vuilcontainer! Men bedacht zich niet en ze werden 1 voor 1 eruit geplukt en in een doosje gedaan.
Wat nu? Een deel van de mensen wilden hen buiten uitzetten, maar dat was echt geen oplossing.
We werden gebeld.
Zelfs na jarenlange schrijnende meldingen te hebben moeten meemaken, blijven wij ons verbazen over de hardheid van de mens.
Deze drie koters ( 2 op foto) zijn gered, maar hoeveel gevalletjes maken hetzelfde mee en worden niet ontdekt? We willen er niet aan denken.
Welkom bangerikjes, kom maar tot rust. Het hakt erin he, zoveel te moeten meemaken? Dat is nu voorbij, want jullie zijn waardevol...komt allemaal goed.

06-08-2014
Inslapen vond meneer geen enkel probleemEnkele dagen geleden kregen we een brutale melding uit Wemmel, niet naast de deur! Meneer had drie kleine kittens gevonden van ca 3 weken weken oud. Hij had ze de avond ervoor van de straat geplukt, in een hondenbech gezet, achter in zijn autobak. Klaar is Kees, geen omkijken meer naar. Eten kregen ze niet. Hij wilde er vanaf, dus belde hij een dierenarts waarvan hij wist dat die nog wel eens kittens insliep. He jammer toch, hij deed dat niet meer. En nu?
Wij moesten de kleintjes die dag nog opvangen. Maar we hadden wat tijd nodig, want Wemmel lag achter Brussel, niet evident! We hoefden ons geen moeite te doen, hij ging ze elders brengen (we kenden die plek, daar worden zulke jonge kittens binnen het uur ingeslapen). Toen we zeiden: Maar meneer daar worden ze ingeslapen, kregen we het korte antwoord: "Dat maakt me niks uit". Nee, dat wilden we niet, dus we hebben gepuzzeld en gezocht en het was gelukt!
Eerst over laten brengen tot Zaventem bij een collega, vervolgens werkte de man van onze collega in Brussel, die reed 's nachts naar huis, dus om 00.30 uur werden de ukkies opgehaald en richting Limburg gebracht.
Nou, hier zijn onze snoepies ( Samira, Slash en Sylvester`), onze hummels! Jeetje, we moesten er niet aan denken...
Het gaat goed met de drie aapjes! De eerste uren was het aanvallen op het eten, maar daarna hadden ze een gezonde eetlust (ook al kliederen ze wat af) en het zijn echt heerlijke lieve schatjes!
(Foto: Sylvester en Slash)

06-08-2014
Net geborenGisteravond kregen we een spoedmelding uit Maasmechelen. De ouders van de melder waren op vakantie. Hun zoon kwam even naar het ouderlijk huis en zag daar twee net geboren kittens op de betonnen vloer liggen bij de voorgevel. Onbeschermd. Er lag bloed op de grond, dus het was duidelijk dat de bevalling net achter de rug was. Geen mama in de buurt, dus besloten werd afstand te nemen van het nest, mama de rust geven om terug naar haar kindjes te gaan. Uren verstreken en mama was de grote afwezige. Er kon niet meer gewacht worden...
Ze kwamen gisteravond bij ons binnen en zagen tevens dat ze ook niet schoongelikt waren door mama, er zaten nog resten van de bevalling aan hun lijfje. Ze waren koud, maar gelukkig hadden we ze snel opgewarmd. Het gaat goed met de tweetjes! Ze drinken goed, zijn tevreden, lekker actief. Dit zien wij graag, dus de start is gemaakt en elke dag is er eentje!

06-08-2014
Kära ons lichtpuntje...Een oude vrouw van 82 jaar, leeft in zware armoede, in isolement, een situatie compleet uit de hand gelopen.
Zwerfkatten zoeken haar op, zij baren daar hun kindjes en ook al heeft zij geen euro op zak, ze probeert hen wat schamel eten toe te stoppen, maar het blijft dan bedorven staan en het krioelt er dan van de vliegen.
De buurvrouw, tevens de meldster, hoorde gekerm van een kitten in de verwilderde, vieze tuin van haar buurvrouw. Ze kon zien dat er kittens van enkele dagen oud moederziel alleen lagen. De buurvrouw deed niet open, men kon met geen mogelijkheid over de hoge muur komen en zo duurde het nog twee dagen en het gekerm werd zachter...
Uiteindelijk was er contact en mochten de 4 baby's meegenomen worden. Ze vond een gestorven kittentje, ergens anders lagen er twee kleintjes in een vieze bloempot en iets verderop 1 kitten op de koude vloer.
De meldster was ten einde raad en belde ons op. Ze woonde niet in Limburg, maar wilde rijden, dus lieten we hen onmiddellijk binnenkomen.
Het was al 23.00 uur en onderweg was er nog een kittentje gestorven.
De twee overgebleven zusjes legden we zsm in de couveuse en kregen een voedingssonde, er was nl. geen zuigreflex. Helaas stierf er weer een kittentje en nu is Kära overgebleven...De meldster gaf haar deze naam, het betekent: Lieve.
Dit lieve kleine hummeltje heeft dus ongelofelijk veel meegemaakt in haar prille 5 dagen oude leventje, maar we gaan voor haar vechten.
Er lopen daar nog kittens en ongeholpen volwassen katten, te triest voor woorden. Samen proberen we ook hier oplossingen voor te bedenken...

04-08-2014
Nani

Ze liep in de tuin bij de melder met haar zielige snoetje. De melder die normaal niks met katten heeft en er ook bang voor was, vond dit toch echt niet kunnen en lokte haar in een grote hondenbench. Daar zat ...ons kleine dropje dan, buiten, in afwachting of iemand haar kon helpen. De melder stuurde ons een foto van haar snoetje, zodat we konden zien hoe het gesteld was. Nouuuu.... dat was duidelijk hoor, kom maar heel snel bij ons meiske!
Een uurtje later konden we haar in onze armen nemen, een verregend arm hoopje ellende. Snel even droogföhnen, ze had het zo koud.
En daar ging het motortje, prrrr prrrr, alsof ze wist dat ze gered was. Ze kreeg de naam Nani (betekent charmant en mooi) en och wat zagen de oogjes eruit. Meteen goed zalven die handel en daarna lekker een hapje eten. Dat smaakte Nani uitstekend!
Ze voelt zich eigenlijk helemaal niet beroerd, ze is blij! Ze spint de sterren van de hemel en geniet van alle aandacht.
Onze dierenarts heeft haar bekeken en ze krijgt nu pijnstillers, antibiotica en verschillende oogzalfjes.Normaal zou dit goed moeten komen!
We hoorden dat ze nog een schuw zusje of broertje buiten had lopen, dus daar gaan we eens een vangkooi voor zetten, want deze willen we ook helpen.

04-08-2014
Het mocht niet zo zijn

Vandaag kregen we een zeer droevige melding te verwerken en ik wil bij deze twee vrijwilligers van ons een hart onder de riem steken.
We gaan u geen foto van dit diertje tonen, omdat het echt verschrikkelijk eruit... zag en dit beeld laat je dan niet meer los...
Er lag een zwaar gewonde kat langs de berm aan het kanaal in Vught.
Ondanks de vreselijke toestand mankte het dier weg onder een hek en niemand kon erbij.
Vandaag zijn twee vrijwilligers onmiddellijk gaan rijden en het was een enorme onderneming. Men kon tot bij een maisveld komen en op dat terrein zijn ze dan ook gaan zoeken. Midden in het veld, tussen alle struiken hoorde een vrijwilligster enorm gezoem van vliegen... Angst sloeg om haar hart en ja, daar lag het diertje, aangevreten door de maden en in verschrikkelijke toestand. Toen het ons zag, mankte het weer weg en dook onder een hek van een coniferen kwekerij. Nu moest er extra hulp komen, zo ging het niet meer.
De brandweer werd gebeld.
Ze kwamen, maar de moed zakte in onze schoenen toen men zei dat ze niet zomaar op priveterrein mochten komen! Maar het dier moest gered worden, dit mocht toch niet zo zijn!!
Nadat men het hek afliep, was er een opening... Daar heeft de brandweer via een net het arme dier kunnen nemen.
Onze lieve vrijwilligsters werden erg emotioneel bij het zien van dit vreselijk toegetakelde dier. De dierenarts, NU, met spoed.
Tot overmaat van ramp was onze dierenarts in Rekem niet aanwezig, verder bellen dus...
Maar langzaam zagen ze het diertje verzwakken, langzaam doofde het lichtje, het was gestorven in de armen van onze vrijwilligster.
Tranen van onmacht, de emoties moesten eruit.
Lieve Angel, het spijt ons, het spijt ons zo... we zijn blij dat je van je pijn bent verlost, maar we hadden zo graag alles voor je over gehad. Rust zacht lieverd...
Ook dit maken wij mee en reken maar dat dit keihard ons hart raakt. Sterkte aan de redders van Angel x

03-08-2014
Gered

Een jonge moeder beviel 3 weken geleden van 3 kittens. Het ging helemaal niet goed met dit moedertje. Ze was zo jong, ze werd niet gevoederd... afgelopen maandag lag ze dood op de grond...ze was gestorven en liet drie kindjes achter.
De kittens raakten verzwakt, ze zijn twee dagen gevoerd met aangelengde catmilk.
Ze raakten verzwakt en onderkoeld en we werden gebeld. Onmiddellijk zijn we gaan rijden en de zwakste van de drie moest medische hulp krijgen, het ging niet goed. Er werd onderhuids vocht toegediend en nu was het hopen op...
De kittens (Rossi, Remco en Rusty) zaten alle drie volledig onder de vlooien, ze voelden koud dus er moest intensieve zorg worden toegediend.
Maar Rusty werd zwakker en zwakker en we wisten het: hij stierf in onze armen. Maar je bent nu bij je mama lieverdje. Slaap zacht.
 

Even vreesden we ook voor Remco, maar hij haalde gelukkig toch de nacht.
Vanwege de vorige voeding, hebben ze nu ongelofelijk diarree, dus hopelijk krijgen we het nu onder controle met de juiste vitamientjes.
Zet em op kleine broertjes, jullie mama waakt over jullie en wij proberen nu zo goed mogelijk haar taak over te nemen..

03-08-2014
Vier kittens langs de weg

Vier kleine kittens lagen op een stukje beton langs de weg. De meldster die hen zag, vond het een vreemde plek, maar dacht: oke, misschien zit de mama in de buurt, laat ze maar best daar.
Twee dagen later kwam ze nog een kijkje nemen en dat was maar goed ook. Eentje lag nu aan de andere kant van de weg, helemaal verregend. Ondanks haar grote angst voor katten, kreeg de meldster het niet over haar hart om de kittens aan hun lot over te laten. Dus hup, met z'n allen in een doos en naar huis.
We werden gebeld. Gelukkig hadden we nog een plekje vrij en konden ze meteen in onze opvang komen.
Hmmm, vreemd, ze waren ongelofelijk sociaal, totaal niet bang voor mensen. Sterker nog: ze kropen meteen uit de doos om op ons af te stormen:-) Was dit een dumpactie?!

De kleintjes zaten volledig onder de vlooien, we zagen ze allemaal kruipen over die lijfjes, brrr.
Chapeau aan de meldster die ondanks haar angst, en ook niet echt een kattenliefhebber, respect heeft getoond voor deze levende wezens. Dikke merci!

01-08-2014
Jack

Een week geleden kwam dit lieve aanhankelijke kittentje bij ons binnen. Het ging helemaal niet goed met hem, want zijn linkeroogje bleek dusdanig beschadigd, dat het niet meer te redden was. Het deed hem ook erg veel pijn, waardoor hij maar stilletjes werd en veel sliep.
We namen hem in onze opvang, omdat hij anders de volgende morgen ingeslapen zou worden.
Hij kwam van een plaats waar vele zwervertjes werden verzorgd en de kosten voor een oogoperatie kon men niet meer betalen. Gelukkig werden wij om hulp gevraagd.
We hebben Jack zijn gewonde oogje eruit laten halen en hij voelt zich nu kiplekker:-)
Dat komt helemaal goed met meneer Jack!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg