Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-01-2015
Duvel geschoren

Straks heb je weer een prachtige vacht lieve schat

Negen dagen geleden kwam deze allerliefste jongen bij ons binnen. Hij komt uit de Provincie Luik en liep daar toch al een lange tijd.
Duvel was toen nog een kater met grote vlammende manen, maar hij had een ernstige huidontsteking. Reden? Hij zat compleet, maar dan ook compleet helemaal vol met levende luizen. Luizen komen zelden voor bij katten, zijn conditie was dan ook niet goed.
We hebben hem behandeld, verschillende malen gewassen, maar deze kleine parasieten waren niet van plan hun gastheer te verlaten. We moesten grotere wapens gaan inzetten: Scheren! Sorry lieve jongen, maar anderzijds: wat een opluchting voor jou!
Vandaag was het dan zover. Hij had ook twee afgebroken hoektanden, dus ook deze werden meteen getrokken.
Zijn hele huid (en neus) was ontstoken vanwege de enorme invasie en logeerpartij van de ontelbare levende luizen. Brrrr... verlost nu jongen!
Hij is zo lief... zo aanhankelijk. Hij wil alleen maar op schoot hangen en heel veel kusjes geven. Zijn kamertje is nu extra verwarmd en zsm krijgt hij een warm jasje :-)
Lieve schat toch!

24-01-2015
SilvaEen tijdje terug kregen we een melding ivm een zwaar onderkomen kat. Hij kwam al geruime tijd eten bij de meldster, maar daar was de buurt helemaal niet blij mee. De huisbaas vond het ook geen strak plan, en zo stond deze dame er alleen voor....
Maar hij had duidelijk hulp nodig, want zijn vachtje was compleet vervilt, er was niets meer over van die mooie halflangharige vacht...
We namen hem in onze opvang, het arme meneertje. Hij bleek al te zijn gecastreerd, ook al wat jaartjes oud, en hij mist een deel van zijn tanden. Och, hij was zo mager.
Maar na een dierenartsbezoekje, bleek er toch wat meer aan de hand te zijn met Silva. Hij is nl. diabeet. Hij moest speciale voeding krijgen, plus 2x daags een insulineprikje. Vindt hij helemaal niet erg, voelt ie niks van. En geloof maar dat hij die prikjes nodig had, want hij bloeide helemaal open! Maar er was 1 belangrijk dingetje wat nog moest gebeuren:-) Juist ja. Naar de kapper! Wat een verademing voor hem!
Kijk eens hier, ons fluffy schatje... jij voelt je nu helemaal fris en fruitig he. Mooie jongen van ons. Straks mag je weer trots wapperen met je mooie lange haartjes. Kruip nu maar lekker bij de verwarming!

24-01-2015
Joppe

Joppe, heb jij een baasje?

We kregen een melding uit Vroenhoven. Een zwartharige peuter van 6 maanden kwam bij de melder aanlopen en was niet van plan weg te gaan. Dit sociale vriendelijke katertje liep parmantig tussen de andere katten en
honden en leek nergens angst voor te hebben. Hij wilde wel graag bij de melder naar binnen, maar deze besloot een slaapplekje voor hem in de paardenstal te maken. Toen dat gereed was en hij terug naar zijn voordeur liep, stond het katertje daar al eerder dan hem.
Wij werden gebeld. We namen hem over, maar nu bleek er niet genoeg gezocht te zijn naar zijn eventuele baasje.
We noemen hem nu Joppe, en laten hem checken op chip. Maar we gaan tevens op zoek naar zijn baasje (ook zal men een zoektocht in de buurt gaan houden), want volgens ons heeft hij deze wel gekend.
Ondertussen is Joppe wel een beetje ziek geworden, dus ook daar moet even naar gekeken worden. Komt goed....
Wie mist deze lieve half jaar oude zwarte ongecastreerde kater in de regio Vroenhoven?

24-01-2015
Breezer vermist

Medeleven oke, maar actie belangrijk!
Breezer is een allerliefst katertje en ging verhuizen naar Spanje. Zijn baasjes boekten de vlucht en zo gezegd zo gedaan. Wat de baasjes niet wisten, was ...dat er een probleem ontstond tijdens het laden van het vliegtuig. Breezer ontsnapte uit zijn kooitje en rende overstuur weg....
Zijn baasjes waren zich nergens van bewust, niemand bracht hen op de hoogte en het vliegtuig vertrok.
Tot hun ontsteltenis troffen ze in Spanje een gesloten lege mand aan. Paniek in de tent!
Breezer was al in Zaventem vermist geraakt, maar niemand bracht zijn baasjes het slechte nieuws. De gelederen sloten zich, en via druk en via via, kwam het omslachtige nieuws keihard aan: Breezer was ontsnapt op het vliegveld Zaventem!
Drama, tranen, zoveel paniek " waar is ons kindje". Breezer is een gecastreerde aanhankelijke binnenkat. Hij kent het buitenleven niet, kunt u zich de paniek voorstellen? Je bent niet alleen je beste vriend kwijt, hij is ook nog eens doodsbang voor al die nieuwe geluiden.
Wij gaan helpen!
Breezer houdt zich op bij het vliegveld Zaventem en we gaan flyers en posters verspreiden, baasje Myriam kan het echt niet alleen.
Emotionele steun is geweldig, maar daadwerkelijk actie en zoeken is nu vele malen belangrijker! Helpen = ook delen van dit bericht op Facebook.
Wil jij helpen met deze zoektocht? Wil jij ook Breezer terugvinden? Een doodsbang diertje, onbekende omgeving, geen buiten gewend?
Laten we samen onze handen bijeen slaan en echt gaan zoeken. Breezer wil terug bij zijn geliefde baasjes!
Help mee en bel onze gsm: 0495-285127. Dan kunnen we een georganiseerde zoektocht houden. Zullen we samen actief flyers verspreiden en op zoek gaan naar dit verloren zieltje?

22-01-2015
Vertrouwen en dankbaar

We kregen een melding uit de Provincie Luik. Er zou al een tijdje een kater rondlopen, een zwerver. Hij werd met een groep andere katten gevangen, gecastreerd en teruggezet. Al zijn soortgenootjes vonden uiteindleijk een thuis, maar hij bleef alleen over aanwezig. Het arme dier zat volledig, maar dan volledig vol met luizen! Je zag ze zou allemaal kruipen, brrr...
Toen we hem in de opvang namen, zijn we eerst even naar de dierenarts gereden... En wat vond meneertje het gezellig op de behandeltafel! Hij gooide zich op zijn ruggetje: "Aai mij, aai mij, PRR PRR!" En maar kneden met zijn wollige voetjes, en enthousiaste kopjes geven, hoe lief...
Hij stopt maar niet met spinnen, we hoeven maar 1 blik met elkaar te wisselen en hij is weer vertrokken:-) Hij heeft heel wat schade in te halen.
Vanavond gaan we hem eens lekker wassen, ahum. Leuk of niet, hij gaat zich daarna zoveel beter voelen... Komt helemaal goed schat. Met je lieve bekoorlijke karaktertje en je vlammende manen, ga jij straks hoge ogen scoren!

16-01-2015
Toby liet ons schrikken!Kleine Toby is een gezellige puber van 6 maandjes jong. Hij laat vele hartjes sneller kloppen en we zullen vast snel een huisje voor hem vinden.
Maar ehhh het ging gisteren even helemaal mis! Eerst was er niks aan het handje, lekker dollen en lief doen. Maar oeps....ineens begon hij te schuimbekken en raakte hij erg in paniek. Het leek bijna op een epilepsieaanval, dus snel naar de dierenarts!
De dierenarts keek in zijn bekje en wat vond hij daar?
Toby had zijn eerste melktandje ingeslikt en was blijven hangen in zijn keeltje! Pfff... onze peuter was aan het wisselen.
Nou, het zal je maar gebeuren. Gelukkig kwam alles goed, en krijgt hij niet wat pijnstillers voor zijn keel en tandjespijn:-)

16-01-2015
Lucky uit Libanon in een nieuw jasje gestoken

Een dikke maand geleden kwam dit meiske mee met onze vrijwilligster uit Libanon.
Lucky namen we mee, omdat ze vermoedelijk een bepaalde vorm van immuunziekte had. Haar wond op haar rug genas niet, haar linkeroor was weg en een stuk bovenlip foetsie. Adoptiekansen in Beiroet? None.
De wond op haar rug kunnen we behandelen, een medicijn wat ze niet in Libanon konden krijgen, is wel bij ons beschikbaar. Goed nieuws dus!
Maar helaas heeft ze momenteel een ernstige en zeer diepe huidontsteking erbij gekregen. Ze kreeg een jasje aan, zodat de wond rustig kan genezen.
Deze allerliefste knuffelige schat, staat nu op antibiotica en speciale voeding. Dit gaat nog wat weekjes duren, we weten weer wat te doen! Het is even wennen he Lucky? Maar het staat je echt niet verkeerd, komt goed meisje! En pssstt... is ook wel lekker met die kou in ons land, niet?

11-01-2015
XenaXena kwam als een heel boos poesje bij ons in de opvang. Ze moest gevangen worden met de vangkooi, want aanraken zat er niet in. Ze blies, gromde en spuugde. De angst zat er goed in bij onze kleine Houdini. We wisten weer wat te doen, want dat we geduld moesten hebben, was een feit!
Het verenstokje werd de strelende hand over haar koppetje. Sussende woorden en knipperende ogen, we lieten haar voelen dat ze veilig was.
Elke dag weer een kleine overwinning. Ook al schrok ze van elk geluid en lag ze ondergedoken in de kattenbak... af en toe mochten we haar strelen en hoorden we een zacht gespin. Ach, soms kwam de angst weer sterker naar voren en konden een pets incasseren.
Maar we zijn nu een maand verder en haar zelfvertrouwen groeit met de dag. Ze is dol op haar opvangmama en vindt het nu zelfs heerlijk om geknuffeld te worden! Hoe vind je die:-)  Grote ruimtes vindt ze nog eng, daarom mag ze kiezen: snel terug naar de bench, of toch een stapje in de kamer wagen. Ze komt los hoor, ze laat zich nu zelfs oppakken en op de krabton zetten! En hey, dat was wel machtig leuk, ze heeft er de hele middag lekker op liggen soezen..
Kijk eens naar dat snoetje, je ziet hoe tevreden ze nu is. Enne.. ook al wat grammetjes bijkomen, want ze heeft lekkere volle blozende wangetjes ;-)

01-01-2015
Gelukkig Nieuwjaar!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg