Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-02-2015
En bedankt voor het ingrijpen... not!

We zijn er nog steeds niet goed van, maar hier komt ie: We kregen vandaag om 17.00 uur een berichtje van de politie Maasland/ Dilsen Stokkem. "In Dilsen ligt er een aangereden kat sinds vanmiddag. Hij ligt er nog steeds. Kunnen jullie die ophalen."
Pardon? Er ligt een aangereden kat op straat al sinds vroeg in de middag? We belden de politie terug, maar er werd niet meer opgenomen.
Dus wij moeten nu in de auto springen om een wie-weet-al...-gestorven kat op te halen en de politie doet niks? Wij hebben geen samenwerking met gemeentes, maar met alle liefde rukken wij uit om spoedgevallen op te halen. Maar waarom lag het dier er al uren?
We werden teruggebeld door de politie. De kat lag er al vanaf 13.00 uur. Ze hadden de kat niet meegenomen, ze zijn er wel bij geweest. Toen we vroegen waarom ze de kat niet opgepakt hadden, was het antwoord: " Wij kennen daar niks van". Het antwoord klonk laconiek en tja, ze wisten het ook verder niet.
We slikten onze woede in, en onze veldwerkster dook als een speer in haar auto. Kat redden!
Daar aangekomen (een stagiaire van de politie was daar al en wees: "Daar ligt ie.") was het duidelijk mis met de grote kater. De man van de meldster had de kat met een bezem aan de kant geveegd. De kat wiebelde met zijn kopje, en kon zijn achterpoten niet meer bewegen. Beestje toch.... Snel een doek erover heen, de mand in en rijden naar onze dierenarts.
Onze dierenarts schudde zijn hoofd en zei: " Dit ziet er niet goed uit."
Het diertje heeft een zwaar neurologisch probleem. Het is geen verlamming, maar er is iets helemaal mis diep van binnen en kan zijn achterpoten niet bewegen.
Hij ligt nu aan het infuus en we gaan zien...
Nu krijgt het dier een eerlijke kans, alhoewel... is het eerlijk? Als je al 4 uur lang langs de baan aan het lijden bent en zelfs de politie keek ernaar en reed weg.
De foto is helaas erg onduidelijk, meer zat er even niet in. Misschien wordt hij gemist? Het is een hele grote forse zwart witte kater. Laten we allemaal duimen dat hij het gaat redden! Hou je taai sterke jongen!

26-02-2015
Welkom lief bang meisje

Ach kleintje toch. Wat maak jij allemaal mee. Je werd gevonden in de garage van de meldster in Tongeren. Nota bene in de motorkap!
De meldster werd niet echt gesteund van thuis uit: "Ze komt er niet in of ik zet het terug buiten". De meldster stak vervolgens het kitten in een kooitje en ging ermee rijden. We werden gebeld, toen ze geparkeerd stond bij het ziekenhuis.
Gelukkig is het winter en genoeg plek voor kittens, kom maar meisje! Ze kon meteen bin...nenkomen bij ons opvanggezin.
Grace heet ze nu, en ze is wat bang, springt weg als je haar wilt oppakken. Maar.... ze is kalm als je haar eenmaal in je armen hebt. Komt goed met jou liefje.

26-02-2015
Nieuwe bewoner Buddy Kat

 

Enkele dagen geleden kwam deze lieve man bij ons binnen. Guus is een senior katje en werd al 10 jaar gevoerd door de meldster. Hij leefde in een zwerfkattengroep, maar hij begon er slechter uit te zien, kale plekken te vertonen en ze besloot hem uit de groep te halen. Eigenlijk was het een verwilderd dier, maar door zijn ziek zijn, werd hij milder en kon de meldster hem benaderen.
Echter, bij de dierenarts en na een bloedtest, bleek hij aidspositief te zijn. Dat niet alleen, maar nog eens schimmel. Terug naar de groep was uitgesloten, ook onze opvang was voorlopig uitgesloten. Eerst behandeling van schimmel. Na wekenlange behandeling, bleek uit de schimmelkweek: Geen schimmel!
Nou, hier istie dan, en wat is hij lief!! Hij is nog wat timide, maar owee als je met je hand over zijn wangetje streelt. Meer, meer, meer! Hij gooit zijn kopje onder je hand en deelt kopstootjes uit. Je mag niet stoppen:-)
Zijn tongetje hangt wel steeds half uit zijn bekkie, dus we gaan hem wel binnenkort wel even na laten kijken door onze dierenarts. We gokken op een bekprobleem.
Er zit geen greintje kwaad in Guusje. Sterker nog, hij zoekt Alim op in de opvang en ze zoeken samen steun bij elkaar...
Welkom lieve schat!

21-02-2015
Kaya en Kika terug in de opvangDe meisjes Kaya ( foto) en Kika zijn weer terug in opvang. Met heel veel pijn in het hart en de nodige tranen, bracht hun baasje hen bij ons terug.  Baasje bleek zwaar allergisch te zijn voor katten.  Na een heel emotioneel afscheid, zijn ze nu gearriveerd bij onze opvangmama's! Kaya  vond het prima, lekker op de arm bij haar opvangmama! De zusjes zijn lekker sociaal, 4 maandjes oud en niets-mee-aan-de-hand-katjes. Overmorgen komen ze online op onze website :-)

17-02-2015
Onze baby's van de boerderij uit Leuven

Enkele maanden geleden hebben we heel wat zieke katten kunnen redden van een uit de hand gelopen situatie in Leuven. U heeft ze allemaal zien passeren, behalve deze twee kleine bengeltjes.
De schimmel was uitgebroken en alle katten moesten worden behandeld. Zo ook Jack (foto) en Ruby. Vanwege het infectiegevaar, verbleven ze enkele maanden bij een eenmalig gastgezin. Nu zijn ze weer terug bij ons! Ze moeten even wennen, ze zijn nog wat bang en onwennig, maar.... we hebben al in de smiezen dat het twee echte schatjes zijn. Komt goed liefjes!

12-02-2015
Poema was op de universiteit van Luik geweest!

Wat was het voor onze Poema allemaal indrukwekkend vandaag. Zoveel mensen in witte jassen, allemaal rondom het reismandje. Poema blies en zond ons lelijke boodschappen toe met haar indringende ogen. Sorry meis!
Poema had een probleem met ademhalen, het leek alsof ze door een rietje de lucht inzoog, onze dierenarts kon de oorzaak maar niet vinden.
We besloten daarom naar de faculteit dierengeneeskunde te gaan in Luik. Maar natuurlijk moeten ook studenten leren van casussen, dus het was druk in het kamertje. Gelukkig allemaal lieve mensen met veel geduld, ook al had Poema het helemaal gehad. Even doorbijten!
Ze zou onder narcose gaan. Spannend!
Na een uur wachten, werden we gebeld door de arts: Het probleem was gevonden! GEEN tumor, niks engs. Wel werd er een membraam gevonden in de luchtpijp. Een soort van vliesje wat daar niet hoorde te zitten. Deze sloot gedeeltelijk haar luchtpijp af. Op de vraag of hij het meteen mocht weghalen, was het antwoord uiteraard volmondig: Ja!
Eindelijk was ze daar dan. Na 4 uur wachten, konden we haar weer meenemen. Fijn he lieverd!
Terug in de opvang, mocht ze wat brokjes eten. Nou... het was stil.... geen gekke geluiden, ze ademde kalm en geruisloos, joehoeee!
Maar wat was ze moe, ze viel al staande half in slaap. Het was indrukwekkend voor haar, maar nu is het voorbij. Dat moet een heerlijk gevoel voor haar zijn.

09-02-2015
15 jaar op straat

Hier is ons mannetje dan! We kregen via via een spoedmelding onder ogen. Op Facebook werd hulp gezocht voor een oude zieke kater die al 15 jaar op straat zou leven. Hij was ooit achtergelaten door baasje. Hij was gekend in de buurt en kreeg buiten al jaren brokjes toegestopt. Door wind en weer struinde hij de buurt af en zo hield hij het buitenleven lang vol.
De meldster gaf hem al 10 jaar eten.
Maar hij werd ziek.... kreeg een fikse huidontsteking en zou mank lopen. Dit mannetje had medische zorg nodig, maar dit was niet mogelijk.
Nou, voor dit manneke moesten we gewoonweg plek maken. We brachten een vangkooi en binnen 1 dag was het al bingo, we waren benieuwd.
Toen we hem ophaalden, merkten we al dat het helemaal geen boos ventje was, sterker nog... wat een lieffie! Maar ai, wat een flinke huidontsteking. Zijn oren leken wel verbrand en er hing een heel raar luchtje. Maandag naar de dierenarts!
Sheldon werd zijn naam en ooohh zo dankbaar en lief! Hij had hele erge honger, dus we lieten hem eerst op het eten afvliegen. Nadat het schrokkopje verzadigd was, kregen we alleen maar kopjes en werd hij gek van de aaitjes, zo blij. Daarna? Viel hij als een blok in slaap, hij was doodmoe.
En hij is nog altijd moe... hij eet, drinkt, even knuffelen en boem weer slapen en snurken. Haal je schade maar in kereltje, je mag er zijn en we gaan jou weer helemaal beter maken. Komt helemaal goed met jou. Geen zwerversbestaan meer voor jou x

06-02-2015
Veel interventies!

Nou, we zijn druk in de weer.... Gisteren kwam een aangereden kater uit Rotem binnen. Vanavond zagen een noodoproep via Facebook:een hele zieke 15 jaar oude kat heeft hulp nodig.. Deze woont zijn hele leven al op straat en is gekend in de buurt, ooit achtergelaten door zijn baasjes. We hebben daar vanavond een vangkooi gebracht, deze kater zullen wij gaan helpen en opvangen.
Er loopt momenteel in Zonhoven een oude verzwakte, verwaarloosde kat rond. Hij is ernstig ziek. Okeej... op dit moment zijn veldwerkers aan het rijden.
En tot overmaat van ramp, volgde er een zeer verontrustend telefoontje: Er was een poes aangereden in een straat in Lauw ( dorpje bij Tongeren).
Dit meiske heeft het momenteel heel erg zwaar. Haar lichaamstemperatuur was zelfs niet meer te meten, ijskoud.... Belangrijkste nu, is haar stabiel krijgen. We weten niet of ze het gaat redden, maar ze ligt nu aan het infuus en onder een warmtebron.
Op deze foto werd ze net door meldster binnengebracht. We hopen zo dat ze het gaat redden, we gaan heel heel hard duimen voor deze lieve meid. Vinden we haar eigenaar niet en gaat ze het redden? Dan vangen wij haar natuurlijk op.
Wat een avond, wat een kattendrama's. We branden een kaarsje voor jou lieve schat x

06-02-2015
Spoedmelding uit Rotem
Gisteravond kregen we een telefoontje uit Rotem ( Dilsen-Stokkem). Er zou een aangereden kat langs de rijksweg liggen, maar hij was gelukkig nog in leven...
Onze collega stond in de supermarkt bij de kassa. Dus ze greep zich snel een doos bij de lege dozen en hup rijden maar!
Daar aangekomen, was het duidelijk dat deze overstuurde kater ongelofelijk veel pijn had. Hij blies, sloeg om zich heen, dus het was niet zo makkelijk hem op te tillen. Maar goed, uiteindelijk lukte het en ze kon doorrijden naar de dierenarts!
Nou, geen makkelijk patiëntje, daar waren we het wel over eens. Of deze kater ook echt schuw was, daar konden we nog niet veel over zeggen.
Foto's werden gemaakt en helaas bleek 1 kant van de heup te zijn gebroken, en de andere kant uit de kom. Ook had hij een flinke wond aan zijn staart.
De dierenarts hoopt dat kooirust genoeg voor hem gaat zijn, dus helaas jongen, tis niet anders. En omdat hij niet gecastreerd was, hebben we dat probleempje ook meteen laten oplossen.
We moeten hem nog leren kennen, hij is nog wat van de wereld, beetje groggy....
Onder de vuile laag op zijn vacht, schuilt een prachtige spierwitte meneer, dus hij heeft nog wat werk voor de boeg met wassen! Zou hij een baasje gehad hebben??
Komt goed jongen...

06-02-2015
"Er loopt steeds een kitten met mijn kater mee"

Met haar staartje fier in de lucht, dribbelde dit jonge zwervertje al schurkend met haar kopje tegen zijn flank mee naar huis. Met mensen had ze niet zoveel, met soortgenoten des te meer.
De kat des huizes nam haar altijd mee tijdens zijn dagelijkse wandelingen. Echter kon ze daar niet blijven (met alle begrip), en gelukkig hadden we plek voor kleine Ayla!
Ze is bang voor ons mensen, maar dat komt wel goed met wat geduld! Gelukkig weten we wel dat Ayla dol op soortgenootjes is, kan ze zich daar lekker aan optrekken! Welkom kleine meid.

02-02-2015
Poema krijgt onderzoek in LuikPoema kennen jullie nog niet, ook al zit ze al eventjes bij ons in de opvang. Poema komt uit Libanon. We besloten haar over te nemen, omdat ze astmatisch zou zijn en wij hier meer voor haar konden betekenen.
Echter is Poema niet astmatisch, er is iets anders aan de hand... hmmm. Dit lieve meisje moest geopereerd worden, er was nl. een vermoeden van poliepen in de neus. Oke, zo gezegd zo gedaan. Er werden foto's gemaakt, en ze kreeg haar operatie. Helaas kon onze dierenarts heel moeilijk met de sonde door haar neusgat, en was de rhinoscoop ( is een soort van smal buisje met een lichtje en spiegel) niet lang genoeg.
Het konden dus drie dingen zijn: poliepen, een vergroeiing of een gezwel. Om hier uitsluitsel over te kunnen krijgen, zou een MRI uitkomst kunnen bieden, maar ja, 1000 euro! We besloten een afspraak te maken op de universiteit in Luik. Daar hebben ze wel de nodige tools, om verder in haar neusje te kijken. Spannend!
Volgende week dinsdag is het dan zover! Dan gaat ze onder de wol op de afdeling Respri.
Poema is zich van geen kwaad bewust, de lieverd... Maar we gaan je helpen hoor meisje, laten we hopen op iets onschuldigs... duimen jullie mee?Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg