Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-03-2015
Sorry lieve meid..

Rond half 10 ( avond) sprak de federale politie onze voice-mail in. We kregen de mededeling dat er in Maasmechelen op de Windelsteenstraat een gewonde kat zou liggen. Of we deze konden ophalen. Sinds wanneer grijpt de politie zelf niet meer in? Dit was nu al de zoveelste keer dat wij een mededeling van de politie krijgen. Wij hebben geen enkele overeenkomst met welke gemeente dan ook, Maasmechelen had afspraken met een ander dierenasiel.
Maar wij gaan niet moeilijk doen over grenzen, dus onze vrijwilligster sprong in de auto en ging rijden.
Ondertussen knoopten we toch eens een gesprek aan met de federale politie. " Hoe komt het, dat de politie, een gewonde kat niet opraapt en naar de dierenarts rijdt?"
Hmmm, even stilte. Toen het antwoord:" de politie weet niet wat te doen met een gewonde kat." Politie zou veel telefoontjes hebben gepleegd, maar ondertussen lag ze daar wel.
Onze veldwerkster sprong in de auto en is meteen gaan rijden. Daar aangekomen, was de politie ter plaatse. Kun je je voorstellen hoe wij ons voelden? De kat lag er ondertussen al een uur.
Wij pakten haar op en reden onmiddellijk naar onze dierenarts. Het ging helemaal niet goed met het meisje, ze bloedde overal. Onze dierenarts gaf haar minder dan 1 % kans op overleven, het was gedaan, het was... Verdorie, wat is dit verdrietig, zo verdrietig!
We gaan geen foto van haar plaatsen, maar ze had een eigenaar. Ze had nl. een riempje om, zie foto.
Het gaat om een spierwit poesje, nog niet zo oud, en had dit goudachtige riempje om. Hopelijk ziet de eigenaar deze oproep en kunnen we samen even praten. Deel je dit berichtje voor haar? Liever de harde waarheid, dan in het ongewisse blijven... dank jullie wel.
RIP mooi meisje.

27-03-2015
Pim nu!

Pim 24 dagen later....

Op 3 maart, kwam Pim zwaar ziek bij ons binnen:
"Veel kracht voelde hij niet meer. Hij was zo moe, moe van het buitenleven. Hij zag niet veel meer, zijn oogjes zaten dichtgeplakt.
Pim zocht hulp en liep een openstaande deur binnen. Nu we hem kennen, weten we wel waarom. Deze enorme lieve aanhankelijke jongen zocht hulp bij ons mensen, hij vertrouwde ons. Hij koos de juiste deur... Graatmager, zijn vacht vol klitten, ernstige ontstoken oogjes, een enorme penetrante geur kwam van hem af.
Pim is aidspositief en zou ook leucose positief zijn. Over een maand checken we opnieuw of hij leucose heeft. Hij had een heel slecht gebit, dus vorige week lieten we zijn tanden trekken."

Hoe gaat het NU met hem? Het gaat heel goed! Zijn oogjes zijn helemaal genezen, hij snottert niet meer, en eet hartstikke goed! Hij voelt zich ook heerlijk:-) Het is een rustige jongen en heeft het prima naar zijn zin. Hij komt zijn knuffels halen, laat zich gewoon oppakken, kortom: super tevreden!
En weet je wat? Onze dierenarts heeft hem gisteren gezien en hij kon niet geloven dat het om dezelfde kat ging Zijn bekje ziet er schitterend uit, hij is goed aangekomen in gewicht, de dierenarts is ongelofelijk tevreden!
Maar zeg nu zelf, wat een verschil he? Jij komt er wel Pim, geweldige jongen!

27-03-2015
Dramavachtje weg

Het is een Hij

Vandaag is hij bij de kapper geweest. Het was hard nodig, want zijn vacht was verschrikkelijk! We konden gisteren het geslacht niet bepalen, vanwege zijn vervilte vachtje. Het is een gecastreerde kater en zijn naam wordt: Zoran.
We zijn nog altijd op zoek naar zijn eventuele eigenaar, want hij heeft veel liefde gekend! We denken wel dat hij al een tijdje op straat heeft gezworven. Hij is niet gechipt, ongeveer 3 jaar oud, en is gevonden in Kinrooi...
Dat voelt lekker nu he ventje? Je huidje kan weer ademen en de pijn is weg. Je bent een lieverd! Oke, gaan we weer op zoek naar jouw baasje!

24-03-2015
Dramavachtje

Gisteravond kregen we een melding uit Kinrooi. " Er zit hier een hele zielige kat,de huid zit los, gewoon los. Dit is echt niet normaal."...
We vonden het bijzonder, een huid los? Klonk niet lekker, dus best even een kijkje nemen! Onze veldwerkster ging ter plaatse en vond een halflanghaar kat, de huid compleet, maar dan compleet tot op de huid weggetrokken. Op de foto lijkt hij/ zij gewoon een wat verwilderde vacht te hebben,maar niets was minder waar.
De vacht is compleet vervilt, "Het" ( we kunnen niet eens zien welk geslacht het diertje heeft) heeft kale plekken op de huid, de vacht is weggetrokken van de huid, het prikkeldraad idee: Je klimt onder prikkeldraad maar je blijft hangen en neemt je hele huid weg. Akelig he?
We proberen nu een spoedafspraak te maken met een trimmer, want hij/zij moet hoognodig geschoren worden. Maar dit diertje? Het kan geen genoeg krijgen van alle aaitjes. Zo lief en aanhankelijk! Word jij niet gemist? Kom, echt niet?
We gaan je een kans geven, vermist in regio Kinrooi!
We gaan niet wachten,we gaan je zsm helpen, maar ondertussen zoeken we naar jou eventueel baasje!

ps we hebben gecheckt op chip: hij/zij is NIET gechipt.

22-03-2015
Mama en kindjes herenigd

Mama werd geïntroduceerd bij haar 5 kindjes.. In het begin kroop ze weg voor de piepgeluidjes. Maar toen we haar oppakten en voorzichtig in de couveuse lieten? Maakte haar hart een blij sprongetje. De kittens herkenden hun mama meteen, en na enkele minuten ging ze liggen en konden de kleintjes drinken.

We hebben de hele nacht om de paar uur even gekeken of alles goed verliep, maar we hoeven ons geen zorgen meer te maken! Enne ze blaast nu al eens op ons, wanneer we te dicht bij haar kindjes komen, dus hoezo geen goede moeder:-)
We zijn zo blij met deze hereniging... en mama kan nu lekker goed bijkomen met eten, en in alle rust voor haar lieve kleintjes zorgen!

19-03-2015
Eerste baby's is een feit

Gisteravond kregen we een melding: eergisteren was een mamapoes bevallen. Het verhaal heeft ondertussen verschillende versies gekregen, dus wat is waar, laten we dan maar in het midden.
In elk geval had deze poes een baasje, maar die wilde haar niet meer en liet haar aan haar lot over. Eten? Kreeg ze ook niet meer...
Ze beviel daarom buiten, op een stuk oud plastic. De bevalling was drie dagen geleden. De kittens zouden sinds de geboorte non-stop hebben gehuild, en mama zou ze vaak alleen hebben gelaten. Mam lijkt hen niet genoeg te geven, aangezien ze zelf ook geen eten kreeg.
Kortom: We zijn meteen gaan rijden! Het was allemaal heel delicaat.... hoeveel bescherming kon mama die nacht bieden, of niet, we zaten in dubio.
We besloten de 5 babietjes mee te nemen en een vangkooi open te zetten voor mams.
De kittens kregen een lekkere warme couveuse en na een moeilijke start, drinken ze nu goed uit het flesje. Maar het was wachten op mama.
Vandaag op en neer gereden, niks in de vangkooi, he toch! Maar..... vanavond was het prijs, joehoeee!!! Ze zat in de vangkooi, heerlijk!
Vanavond zal de hereniging plaatsvinden, laten we hopen dat mama haar kindjes goed wil en kan verzorgen.... heel spannend. We houden jullie op de hoogte!

19-03-2015
Spoedmelding uit Zonhoven

Gisteravond was het druk op de GSM. In Zonhoven ( Koolstraat) zou er een kat bij de meldster op het terras liggen die doodziek zou zijn. Hij bewoog amper en zou aan het "kreperen" zijn. Het was de vraag of hij de nacht zou overleven.
Goed, boodschap duidelijk, onze vrijwilligster ging met een bang hart rijden.
Daar aangekomen, vonden we een zielige, magere kater, de snottebellen vlogen in het rond en hij kon niet goed door zijn neusje ademen. Gelukkig ' viel het nog mee', en zou hij niet binnen een uur komen te sterven. Maar goed, hij had wel heel duidelijk onmiddellijke zorg nodig.
Hij vond het maar raar in het reismandje en hij heeft de terugweg geloeid van onvrede.
Maar... eenmaal uit het mandje, zo lieffff. Ongelofelijk tam en knuffelig. Hij is erg mager, zijn vachtje is vies, hij zat ook nog eens onder de teken en zijn koppie spreekt boekdelen. Hij is dankbaar...
Maar! Hij is al gecastreerd! Hij zal waarschijnlijk al een langere tijd vermist kunnen zijn. Hij is mensen gewend en iemand heeft de moeite genomen hem te laten helpen.
Herkent iemand dit diertje? We gaan op zoek jongen, wie weet... en ondertussen laat je maar rot verwennen, geniet maar van de verzorging. x

16-03-2015
PimU sloot met z'n allen Pim meteen in uw hart. Zo zie je maar, wat zo'n lieverd allemaal teweeg kan brengen.
Het was een hele grote puzzel om Pim tot bij ons te krijgen, want hij bevond zich 180 km verderop. Hij was op, moe van het strijden, met zijn allerlaatste kracht zocht hij een openstaande deur ..
Onderaan is de link, waarin u zijn volledige verhaal kunt lezen.
Pim is niet alleen aidspositief, maar ook leucose positief. Hij is broodmager, zat onder de klitten, zo beroerd. Dit is niet van 1 dag...
Maar hij is nooit het vertrouwen in ons mensen verloren. Ondertussen heeft onze dierenarts hem gezien, opnieuw bloed afgenomen en is zijn ruggetje geschoren.
Pim heeft de eerste dagen eigenlijk vooral geslapen, zijn hectische avontuur, het continu moeten overleven, eiste zijn tol. Hij gaf zich over na een lekkere maaltijd en verdween naar dromenland. Das goed lieve jongen, rusten is ook helend, wij waken wel over jou.
Gisteren was het dan zover: Pim ging in badje. Hij was zo ongelofelijk vuil, het is er nu nog niet helemaal uit, maar er kwam heel veel viezigheid van zijn broze lijfje.
We wachten nog op de bloeduitslag, maar Pim geniet met volle teugen, zich van niets bewust. Hij heeft zoveel in te halen, de liefde neemt hij gretig tot zich. Meer, meer! Zijn zachte hartje krijgt nu eindelijk wat het verdient: liefdesvitamientjes...Pim onze schat.
 

 

16-03-2015
Vier katten in onze noodopvang

Deze week kregen we een uiterst droevige melding. Meneer is terminaal ziek en moest naar het ziekenhuis, zijn vrouw week niet van zijn zijde. Echter moesten er 4 katten van dit koppel, op bevel van de Dierenbescherming, OF ander onderdak vinden, OF ze werden in beslag genomen en naar een asiel gebracht, waar ze geen schijn van kans zouden maken.
De katten waren angstig en een plaatselijke kattenorganisatie probeerde hen met man en macht elders veilig onder te brengen. Helaas zonder geluk... Deze organisatie had al voor enkele andere katten een onderdak gevonden, maar deze 4 meisjes hadden geen geluk. De dierenbescherming gaf hen de tijd tot gisteren.
We hadden 1 noodopvang vrij, voor het geval dat we besloten aan deze 4 meisjes de noodopvang te bieden, om hun leventjes te redden. Gisteren zijn ze gearriveerd.
In het begin kropen er drie bangerikjes weg, veiligheid zoeken! Onder de kast, in de kast, de schuilplekjes werden optimaal benut.
Uit respect voor de eigenaar, hebben we de namen aangehouden.. hier komen ze!Kita ziet er goed uit en.. is een echte knuffelkont! Ze was eventjes bang, maar kwam als eerste heel nieuwsgierig uit haar reismandje gelopen. Vervolgens liep ze naar haar zusjes (zaten in reismandjes) om hen gerust te stellen dat het allemaal goed was :DMicky was erg bang. Ze kwam heel snel uit haar reismandje en glipte zo onder de kast, waar ze zich een paar uur verstopte. Toch konden we haar goed benaderen en liet zich meteen aaien:-)Musti is ook erg bang, maar ook zij ontdooide snel en we konden haar oppakken en knuffelen.


Molly  was ook een bang muisje. Ze was ook de enige van het stel die in de eerste instantie een blik in haar ogen had van “Dadelijk eet ik je op!” Maar ze blijkt erg lief en laat zich aaien, maar is nog een beetje bang en teruggetrokken.

Jullie zijn veilig nu meisjes. Straks gaan we een fijn huisje voor jullie zoeken, en we zijn blij dat jullie baasjes nu ook gerustgesteld zijn.
We zijn opgelucht, dat meneer hier zich hier nu geen zorgen over hoeft te maken, en we wensen hem alle kracht en rust toe.

12-03-2015
Hoe gaat het met onze Tijger!

Misschien kent u hem nog, deze lieve meneer van twee weken geleden. Hij kwam toen als spoedmelding bij ons binnen.
Hij werd gevonden aan de ringweg in Maaseik. De melders zagen hem liggen en namen hem mee. Ze legden hem buiten in een wasmand, een deken, en we werden gebeld..
Tijger kon niet lopen, er was iets mis met zijn achterpoten. Ook raakte hij onderkoeld, dus hup eerst lekker op temperatuur komen en dan een ritje naar onze dierenarts. Het zag er niet zo goed uit. Zijn blaas bleek ook aangetast te zijn en hij had een serieus neurologisch probleem.
Niemand wist of het nog goed ging komen, maar hij kreeg het voordeel van de twijfel. Tijger is een ongelofelijk lief diertje en laat zich ook super behandelen! Drie maal per dag moest onze vrijwilligster de blaas leegdrukken, Tijger vond dat helemaal niet erg. Hij ging weer op controle bij de dierenarts. Nou, hij was er goed op vooruit gegaan zeg! Tijger had wel iets last van zijn longen, maar daar bestaan dan weer kuurtjes voor! Hij kon al stevig op zijn achterpoten staan en zelfs lopen kan hij weer, joehoeee!! Alleen de blaas laat het nog afweten, maar goed, als het " dat maar is" . Daarvoor kreeg hij weer allerlei medicijntjes, dus wie weet.
Tadaa. Vandaag kregen we het goede nieuws, dat de blaas niet altijd meer leeggedrukt hoeft te worden. Nu is hij aan het leren, om zijn plasje even op te houden en op de kattenbak te doen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Lieve jongen, jij bent nou precies zo'n katje waarom Zwerfkat in Nood bestaat. Het ging zo slecht, ondanks dat je zo lief was, maar als je maar alle kansen krijgt, dan ziet jouw wereldje er ineens een heel stuk beter uit... Go Tijger!

12-03-2015
Gaat helemaal niet goed met Sheldon

We vonden Sheldon te moe... Weet je, als een kat zo lang op straat heeft geleefd en zo blij is voorgoed het nare avontuur achter zich te hebben kunnen laten, dan was het normaal dat hij veel slaap moest inhalen.
Maar dat slaap inhalen duurde toch wel een beetje erg lang. Hij begon veel te drinken en het eten liet hij staan. Oke! Hup naar de dierenarts, foute boel!
Het was achteraf maar goed ook, dat we zijn gegaan. Onze dierenarts vertrouwd...e het niet en besloot Sheldon's bloed te laten nakijken. De uitslag was vandaag binnen...
Onee toch he. Niks was er goed aan het bloed! Hij is nu zware suikerpatient, maar zijn nieren en lever waren niet goed. Pfff, jongen toch, wat naar.
Hij moest onmiddellijk een insulinespuitje krijgen, best wel hoge dosis. Oke, diabetesvoer check, spuitjes check, insuline check. We weten weer wat te doen.
Nou Sheldon, je gaat toch wel opknappen nu hoor! We gaan je alles geven wat je nu zo zo hard nodig hebt, in de hoop dat we je stabiel kunnen krijgen. Zet em op lieve vriend, en laat je maar lekker verwennen door je opvanggezin, dat heb je dubbel en dwars verdiend. x

10-03-2015
Neko's for Neko's

Hallo iedereen. Wij zijn Neko's for Neko's, een studentenproject waarbij we 'VZW Zwerfkat in nood' steunen.
Ons doel is om zelfgemaakte spulletjes te verkopen op beurzen en deze opbrengst zal naar VZW Zwerfkat in nood gaan. Namens al onze medewerkers willen we jullie uitnodigen om op 11 maart 2015 eens langs te komen op de hobbybeurs in in Sint-Joris Heem (Hendriksveldstraat) van 14:00 tot 18:30. Wij zullen daar komen staan met onze eigen stand.
Wil je meer weten over ons en wat wij allemaal maken, dan kan je naar onze pagina gaan: https://www.facebook.com/nekoforneko
Dank je wel!
Groetjes van het Neko's for Neko's team.

07-03-2015
Timon voor en na

Onze opvanger Timon kwam van een uit de hand gelopen situatie op een boerderij in Leuven. Hij was erg ziek en ook nog eens bang. Hij had alles wat je je maar kon bedenken: vlooien, oormijt, niesziekte, schimmel, wormen, en zijn vacht was doorweekt met koeienpoep. Brrr...
Hij liet zich moeilijk behandelen, want hij had niet zoveel vertrouwen in ons mensen. Maar hey! Je snapt em al.. daar liggen wij niet wakker van, Timon kreeg alle tijd van de wereld.

Kijk eens wat een heerlijk tafereeltje.
Thommie, de kat des huizes, ontfermt zich altijd over de opvangertjes. Hij stelt ze gerust en bemoedert de bende. Timon is bijna helemaal genezen en zal binnenkort een gouden mandje gaan zoeken! You rock Timon en dank je wel Thommie!

07-03-2015
Wiggle gaat de goede kant op

U kent hem nog wel. Ons spoedgevalletje van een week geleden. Wiggle lag om 13.00 uur al in de struiken (weggeveegd met bezem door de bewoners waar hij lag). De politie is langs geweest, zagen hem en vertrokken weer.
Om 2 minuten voor 17.00 uur, sprak de politie onze voicemail in. Na 4 uur wachten werd ons 'gevraagd' het dier op te halen. U kunt het volledig verhaal lezen op onze post van 26 februari. Hij wiebelt met zijn kop, is behoorlijk doof en kan achterpoten niet bewegen

Welnu. Wiggle was een heel boos en angstig diertje, erg over zijn toeren. We lieten hem even rustig wennen, niet teveel prikkels. Zou hij schuw zijn? Of gewoon bang...
Onze dierenarts bracht ons het nieuws van zijn toestand; Hij heeft cerebellaire ataxie... Hij wiebelt niet alleen met zijn kopje, ook kan hij niet als een normale kat eten, en krijgt hij gepureerd vlees. Tevens verliest hij urine.
Maar de dagen verstreken en de blik in zijn ogen werd zachter, vriendelijker. We konden hem aaien.... het ging zelfs nog verder! Hij geniet intens van zijn streeltjes en we mogen hem zelfs nu oppakken, YES!! Inhalen jongen, haal alle schade maar in, geniet er maar van, met je gekke wiebelende kopje.
We hebben genoeg ervaring met cerebellaire ataxie, we zullen hem dan ook anders benaderen en zoveel mogelijk structuur bieden. En pssssttt... hij spint sinds vandaag. Binnen 1 week van een spugend, blazend, grommend en bijtende leeuw, naar een voorzichtige, spinnende naar-liefde-snakkende mooie jongen! Het valt niet mee met zijn handicap, maar hey! Als hij kan genieten, wij ook.

04-03-2015
Mijn naam is Pim

Hij zag een deur openstaan, veel kracht voelde hij niet meer. Hij was zo moe, moe van het buitenleven. Hij zag niet veel meer, zijn oogjes zaten bijna dichtgeplakt.

Pim zocht hulp en liep een openstaande deur binnen. Nu we hem kennen, weten we wel waarom. Deze enorme lieve aanhankelijke jongen zocht hulp bij ons mensen, hij vertrouwde ons. Hij koos de juiste deur...
Graatmager, zijn vacht vol klitten, ernstige ontstoken oogjes, een enorme penetrante geur kwam van hem af. Vanwege geen huisdieren op het appartement, werd hij voorlopig even op de gang gezet. De volgende morgen een bezoekje bij de dierenarts.
Och lieve Pimmetje, alles was mis. Je bent al senior en je woog amper 2.3 kg. Je hele bekje was ontstoken, alle tanden moesten getrokken worden, en het ergste van al? Je was aidspositief EN leucosepositief getest. Wat werd de beslissing... inslapen of niet? In een dierenasiel maakte je geen kans, een andere opvang durfde het niet aan. Er moest een beslissing worden genomen, en zo ontvingen wij de noodkreet.
Deze noodkreet greep ons naar de keel, ons hart werd geraakt. We hadden toevallig 1 gastgezin vrij, maar Pim bevond zich even 180 kilometer van ons af! Deze ongelofelijke lieve meldster wilde zelfs met de taxi bij ons raken, maar dat vonden we gekkenwerk. Zo ontstond er een constructie waar we allemaal aan meehielpen:-)
Melders reden met Pim naar Halle, onze collega van Halle tot Leuven. Andere collega weer van Leuven tot gastgezin.
En ons hart sloeg 10 keer over! Pim liet ons smelten, zijn aanhankelijkheid was niet te doen, zo dankbaar en zo LIEF!
Hij ziet er niet uit, 1 brok botjes, zijn vacht volledig onder de klitten, een enorme geur, zijn oogjes zo ontstoken, maar zijn pijltje raakte ons in het hart.

We hadden zijn oogjes schoongemaakt en gezalfd... vervolgens had onze opvangmama hem wat eten klaar gemaakt, hij liep er naar toe, at alles op, sjokte terug en kwam langs de bench die open stond: hij rook eraan, liep naar binnen en ging lekker in het mandje liggen. Hij keek ons: "zooo ik lig"  en 2 minuten later sliep hij :D
Slaap maar heeeeel goed lieve Pim. Speciale dank aan de lieve meldster.

02-03-2015
Spoedmelding Maaseik

Deze arme jongen werd gevonden aan de ringweg in Maaseik. De melders zagen hem liggen en namen hem mee. Ze legden hem buiten in een wasmand, een deken, en we werden gebeld...
Dit diertje had iets aan zijn achterpoten, liep niet echt en was erg kalm. Hmmm. We vonden het niet handig dat hij buiten in de kou bleef, het weer was maar guur. Hopelijk was hij er niet al te slecht aan toe, dus op hoop van zegen maar weer...
Onze collega nam hem mee en we lieten hem eerst lekker warm worden.
Onze dierenarts keek bezorgd en zuchtte eens diep. Allereerst werd er een foto van zijn rug gemaakt. Daarop was niet veel geks te zien, maar toch bleef het wijzen op een neurologisch probleem. Waarschijnlijk een zenuwbeknelling. Nou, hij was toch onder wol, dan maar meteen castreren, is dat ook alvast gedaan.
We konden het manneke ophalen... het is de bedoeling dat we hem goed gaan observeren! Ook de nodige medicijntjes, pijnstillers en vitamines zijn nu van belang.
Laten we hopen dat hij zelf kan plassen, anders zullen we ook zijn blaas handmatig moeten leegdrukken. Verder is het bang afwachten, want het kan twee kanten opgaan... Lieve jongen,wij gaan uit van het goede en we gaan alles uit de kast trekken om jou te helpen, beloofd!
En wat ben jij toch een lieverdje. Je slaapt heel veel, maar dat is goed. Slaap maar een beetje verder. Maar als het knuffeltijd is, dan gaan die oogjes open en dan horen we zacht geronk uit je keeltje komen. Liefje toch... zet em op hoor!
Zou je misschien gemist worden?

02-03-2015
Onze Wiggle!

Ons spoedgevalletje van enkele dagen geleden. Wiggle lag om 13.00 uur al in de struiken ( weggeveegd met bezem door de bewoners waar hij lag). De politie is langs geweest, zagen hem en vertrokken weer.
Om 2 minuten voor 17.00 uur, sprak de politie onze voicemail in. Na 4 uur wachten werd ons 'gevraagd' het dier op te halen. U kunt het volledig verhaal lezen op onze post van 26 februari.
Wiggle bleek niet aangereden te zijn. Onze dierenarts heeft het nodige gedaan: Foto's genomen, aan het infuus etc.
Hij wiebelt met zijn kop en kan achterpoten niet bewegen. Volgens onze dierenarts: Ataxie.
Hij bleek niet zo'n lieve kater te zijn, bang en boos. Maar we houden het vooral op: Bang. We gaan hem nu wat leren kennen, nu lekker bij ons opvanggezin, even op adem komen van alle nare avonturen. Wiggle kijkt wel vriendelijk uit zijn oogjes, misschien valt alles wel mee.
Ook dit mannetje hebben we meteen laten castreren, aangezien hij toch al onder narcose lag. Handig!
Lieve Wiggle, ook voor jou is het nu even moeilijk. Ook jij laat je plasje lopen, is dit uit angst, of heb je een overloopblaas, omdat je niet kan plassen? Waarom...
Je krijgt nu alles wat je nodig hebt, we zullen je observeren. En weet je lieverd? Wat de politie deed ( of juist niet deed), zullen we niet in het ongewisse laten. We zullen een klacht indienen. Politie hoort onmiddellijk in te grijpen, daar zijn ze voor, ook voor jou...Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg