Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-04-2015
Nou, denk je te gaan voetballen

Hmmm... suprise! Wat komt daar nou op je afgetrippeld? 1,2,3,4... 5 kittens! Nou ja. Gewoon 5 tamme, gezonde kittentjes op een lokaal voetbalveld. Wat doen jullie daar bengeltjes? Zijn jullie afgezet?
Drie muisgrijze en twee zwarte kittens van rond de 3 1/2 week, met vragende kleine kraaloogjes. "Mogen we mee?" Honger hadden ze, want ze piepten heel hard, dus kom maar snel mee!
James, Charlie, Floortje, Lin en Joy (foto) zijn nu veilig. Een flesje melk ging er wel in, behalve bij Joy, die dacht: " Nee man, das voor baby's, geef mij maar pap!"

26-04-2015
Twee weken niet gezien, nu hereniging!

Dertien dagen geleden kwam er in Dilsen, via een transport, tijdens het uitpakken van de dozen, een mamapoes met 5 kleintjes tevoorschijn.
Mam schrok zo erg, dat ze de benen nam. Ze vluchtte de hal in, overstuur. Het was druk in de hal. De omgeving was onveilig voor de kittens, plus liepen er enkele kattenhaters rond. We hebben een tijd gewacht, maar het was zo onvoorstelbaar druk in de hal, met steeds toekomende vrachtwagens, veel herrie, veel volk.
We besloten een vangkooi voor mama op te zetten en de kittens mee te nemen. De vijf kleintjes waren nog maar 5 daagjes oud en koelden heel snel af zonder mama.
De kleintjes verbleven veilig bij ons in de couveuse en dronken hun flesjes goed.
Ondertussen gingen de dagen voorbij, maar geen mama... maar toch bleven we naar haar zoeken. Bijna twee weken verstreken.
De kittens hadden de leeftijd van 3 weken al bereikt.
Vandaag!! Vandaag na 13 dagen zoektocht, werd mama gevangen met de vangkooi door de meldster, YES!
Zou ze haar kindjes nog herkennen? Zouden de kittens haar herkennen? Vandaag was DE hereniging, na bijna 2 weken scheiding. Hoe spannend was dat!
Deze allerliefste mama zag haar kittens, liep ernaar toe, plofte bij ze, draaide gelijk zo, dat de kittens aan haar buik konden.
De kittens waren in jubelstemming, mammie is terug :-)) Mama nam elk kindje bij haar, want ze moesten allemaal worden gewassen. Maar ze had zelf wel berehonger, dus ze schrokte ondertussen ook haar eten naar binnen.
Daarna viel de hele familie in slaap, dicht tegen elkaar aan... de band was nooit weggegaan, haar moedergevoel was gebleven.
Deze hereniging ontroerde ons enorm, wie had dit gedacht, wie had dit kunnen vermoeden. Slaap lekker mama en kindjes x

24-04-2015
Mooi..

We kunnen soms twee verdrietige meldingen ombuigen naar iets heel moois en ontroerend. Vandaag was dit het geval!

Sisi, een zwangere poes uit Maasmechelen, stond enkele dagen geleden op punt te bevallen. Ze zocht zich een plekje uit en dacht : "Hier ben ik veilig." Echter niets was minder waar...
Ze beviel van 4 kleintjes, alles was in orde. Maar toen kregen de buurtkinderen het gezinnetje op het oog. Hoe schattig waren die kittens toch, daar wilden de kinderen wel mee spelen Mama Sisi werd weggejaagd, want het ging tenslotte om die kleintjes.
Begreep nou niemand dat je niet kon spelen met net geboren wezentjes? Hoe en wat er daarna gebeurde, blijft giswerk, maar toen er van buitenaf hulp kwam, waren er al drie kittens gestorven, enkel kleine Mila bleef nog over.
We namen mama Sisi en kleine Mila over van het Felixproject. Ze waren veilig nu.

Gisteravond hadden wij op ons Facebook drie net geboren moederloze kittens getoond. Hun mama was meteen na de bevalling weggelopen en niet meer teruggekomen (nu al drie dagen). Bubbel, Beau en Bliss bleven alleen achter.
Het zou een moeilijke opgave voor ons worden, want net geboren kittens missen iets heel belangrijks: biest.
Maar toen bedachten we iets: Mama Sisi, zou ze deze drie ukkies aanvaarden?
Proberen! Vandaag was het dan zover: de kennismaking!
Toen Sisi kleine Beau zag, smolt haar hart, haar ogen werden zacht. Kom maar hier kleintje.. Ze ontfermde zich meteen over hem, hij werd van top tot teen gewassen en liefdevol legde ze haar pootje om hem heen. Zo ontroerend.
Ook Bubbel en Bliss kwamen aan de beurt en werden enthousiast omhelst. Daarna was het snel drinken bij hun tweede moeder.
Ook voor kleine Mila is dit zo fijn, ze heeft er ineens een zusje en twee broertjes bij!
Kijk eens naar dit lieve gezinnetje...

22-04-2015
Net geboren

Drie net geboren kittens, daar lagen ze dan. Mamapoes was vertrokken en niet meer teruggekomen. Ze was nog maar net bevallen, dit konden we zien aan de nageboorte. De melders hebben het nest laten liggen, in de hoop dat mama zou terugkomen.
Echter raakten de kittens onderkoeld en moesten opgewarmd en veilig worden gesteld.
De kleintjes wegen niet meer dan 82 grammetjes ( vergelijk ze maar met kleine veldmuisjes), en ze hebben de eerste melk van mama niet gehad.... De o zo belangrijke biest zou hen enige bescherming hebben geboden.
Maar goed, dat is nu niet zo, maar we hebben al vaker net geboren hummeltjes kunnen grootbrengen,dus we gaan er weer tegenaan!
Ze liggen beschermd tussen de knuffels in de warme couveuse en om de paar uur drinken ze braaf hun flesje. Alles gaat tot nu toe goed, dus ons hoor je niet klagen.
We maken ons wel zorgen om de mamapoes, dus daar wordt nog altijd naar uitgekeken, maar tot op heden geen spoor. Wat zou er met haar gebeurd zijn...
Haar kindjes Bubbel, Bliss en Beau krijgen een nieuwe start. Op de foto kleine Bubbel, het enige meisje tussen haar lieve broertjes!

22-04-2015
Johnnie nu!


Omdat de operatie erg zwaar en gecompliceerd zou zijn, hebben we een financiële actie op touw gezet. Jij wilt vast het resultaat weten? Komt ie.... tadaa!!! Maar liefst 945 euro!!!Tientallen mensen hebben gedoneerd, we zijn zo dankbaar... Nu kunnen we naast Johnnie, waarschijnlijk ook de operatie van Emmy betalen.
Geweldigggg... yes! Dank jullie wel lieve mensen. Het was nog even afwachten of de zenuwen intact waren gebleven, maar! We zijn nu enkele daagjes verder en hij eet goed, plast, maakt ontlasting en hij doet alsof er helemaal niets aan het handje is. De bikkel.
Als dit bij een mens was gebeurd, zo'n doorsnijding van zijn wervels, zat deze in de rolstoel. Maar Johnnie boy goes on! (wel met een blote kont). Johnnie Wonder dankt jullie wel!

21-04-2015
Johnnie

En daar is onze Johnnie Wonder, alive and kicking!!

De zware gecompliceerde operatie is achter de rug, poehhh.

Hij kreeg zijn ultieme operatie. De breuk van zijn staart zat erg hoog en de ontsteking was al ver gevorderd. De dierenarts moest opereren tot achter de sluitspier en het was een zeer zware ingreep geweest. Op de foto kun je de flinke hechting zien zitten.
Eigenlijk was onze vriend ten dode opgeschreven, maar in de hemel was hij nog niet welkom. Meneer besloot keihard te knokken, want hij wilde nog heel veel ontdekken en zien in zijn kleine wereldje.
Het is nog even afwachten of alle zenuwen intact zijn gebleven, maar normaal gesproken moet hij nu gered zijn:-)
Johnnie is nu weer lekker terug bij zijn opvangmama en het gaat omstandigheden goed met hem!

21-04-2015
Onze Emmy

Emmy heeft nogal wat achter de rug!

Eergisteren:

Emmy heeft een enorme terugval, we hebben ladingen kaarsen nodig. Veel lichtjes, en positieve vibes.
Emmy was beroemd op ons Facebook, maar helaas niet vanwege iets positiefs. Het boeide haar niet, want ze was gered en kon weer opgelucht ademhalen, maar ze werd eventjes behoorlijk in de steek gelaten door instanties....
Ze was broodmager en had een liesbreuk. Normaal is het een darm wat een uitstulping geeft in de lies, maar deze zeldzame afwijking bij haar, gaat over de blaas. Ze had een blaasbreuk. Deze zeldzame breuk, geeft dus een uitstulping van de blaas in de lies.
Ze kreeg haar spoedoperatie, en het ging weer goed. Maar het gaat weer mis...Gistermiddag wilde Emmy niet meer eten en wilde niet opgepakt worden. Haar blaasbreuk was weer terug. We hebben meteen onze arts gebeld, maar hij weet niet of hij deze breuk kan opereren. Hij was er al bang voor, omdat hij maar weinig spierweefsel over had om de breuk te sluiten. Gelukkig is Emmy wat aangesterkt, maar het zal zeer moeilijk worden voor Brecht onze dierenarts, en voor Emmy.
Verdorie, ze ging zo goed vooruit! Het mag en kan toch niet waar zijn!
We hebben nu alle kaarsen nodig die er zijn, steek jij er eentje op? Dit jonge vrolijke leventje wil nog een toekomst hebben. Liefste schat van ons, wat zijn we bezorgd...
Jij bent ons mooie meiske, ons vrolijk jong diertje. Sterkte met operatie straks. x

Gisteren!

Emmy is geopereerd en.... OPERATIE GESLAAGD!!!!!

En hier komt dan de update van onze opvangmama!
"Brecht is een kunstenaar! Eigenlijk is de operatie beter geslaagd dan de eerste keer, maar… ze is nog steeds zwakjes.
Hij heeft een stukje spier uit de lies als een flap over de breuk gelegd. Moeilijk, moeilijk. Maar het is hem weer gelukt.
Morgen mag ik haar gaan halen. Ze hoeft niet in de bench, dus dat is al fijn voor haar. Ik hoop dat ze weer goed gaat eten, want ze heeft weer ingeboet. Vannacht weer goed gaan slapen!"


 


 

19-04-2015
Mozes heeft de nacht overleefd

Naast Johnnie Wonder, lag ook deze lieve meneer aan het infuus bij onze dierenarts.

Dit was onze spoedmelding uit Tessenderlo, hij lag bijna 2 dagen tegen een schutting aan. De politie greep zelf niet in, want daar waren ze niet voor (even een korte opfrisser). Hij was behoorlijk aan het verzwakken, en ook nog eens uitgedroogd. En na de foto's bleek hij twee breuken te hebben.....
Mozes zijn schouder is een stukje afgebroken én verschoven. Maar onze kleine vechter heeft nog een breuk: zijn staart is zwaar geraakt, waardoor deze helemaal verlamd is.
Wanneer hij gestabiliseerd is, zal hij een staartamputatie krijgen.
Hij loopt nog erg wankel en hij is heel stil. Hij krijgt natuurlijk pijnstillers!
Echter is onze grootste zorg zijn ontlasting. Hij kan wel zelf plassen, maar de rest lukt nog niet. Op de foto was te zien dat zijn darmpjes helemaal vol zaten, dus hopelijk lukt het hem zelf, maar anders zullen we hem helpen. Hij krijgt tevens een laxeermiddel.
Mozes is een enorme lieve schat en zo ontzettend dapper! Hij voelt heel goed dat wij hem willen helpen én is bereid om ook voor ons te vechten. Want we doen het samen.
Zoals onze dierenarts al zei: "Wat hij vooral moet krijgen is liefde!"
Wel jongen, je bent ons zorgenkindje, maar je zult bedolven worden onder de liefde!

17-04-2015
Johny is niet ingeslapen!

Wat een tumult, chaos en drukte!
Enkele dagen geleden, vonden de melders een aangereden kater. Zijn staart was er volledig afgerukt! De melders namen hem mee naar huis om de wond te verzorgen, verband te leggen, maar het ging elke dag slechter en slechter en hij werd heel stilletjes...
We werden gebeld en zijn deze gewonde kater onmiddellijk gaan ophalen en rechtstreeks doorgereden naar onze dierenarts.
Het zag er zeer slecht uit voor Johnnie, de ontsteking was heel diep in de wervels gaan zitten en hij had hoge koorts.
Hij kreeg voordeel van twijfel en hij werd gestabiliseerd. De pijn moet verschrikkelijk zijn geweest!
De dag erna zag onze dierenarts het niet meer zitten: de kater kon niks, de breuk en ontstekingen waren verschrikkelijk en hij kon niet plassen of ontlasting maken. Onze wonderdokter geeft nooit snel op, maar als hij zegt dat euthanasie het beste is, dan moet het ook heel ernstig zijn. De euthanasie werd gepland en wij namen afscheid...
Maar door de drukte in de vzw, en het mislopen van telefoontjes, bleek onze grote meneer NIET te zijn ingeslapen:-)
Hij begon ineens te plassen vlak voor de euthanasie, een wonder, want dit was echt bijna uitgesloten gezien zijn zware verwondingen!
Hij kreeg zijn tweede kans..
Vandaag begon hij zelfs ontlasting te maken, waar onze dierenarts ook absoluut niet meer in kon geloven. HET IS NIET WAAR!! Johnnie maakt ons allemaal gek!
Daarom is nu besloten dat Johnnie zijn zware gecompliceerde operatie NU gaat krijgen. We zijn zo blij en zo opgelucht, wat een kat zeg, amai! Johnnie is onze superman en hij krijgt waar hij recht op heeft...
Gaan jullie allemaal heel hard duimen en kaarsjes opsteken? Door het oog van de naald gekropen, poeh.
Het zal een hele kostbare operatie zijn en een flinke hap uit ons budget, maar wat moet, dat moet. Degene die Johnny financieel wil steunen, dat mag altijd, elke steuntje is welkom, alvast enorme dank! ( ovv Johnnie)
Belgie:
IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederland
NL29INGB0009480375

17-04-2015
Vier moederloze kleintjes

Een moederpoes was onlangs bevallen in de buurt van de melder zijn huis. Maar het trieste was, mamapoes was al enkele dagen niet meer komen opdagen en de kittens raakten onderkoeld en waren aan het jammeren. Er moest ingegrepen worden, ze zouden het echt niet gaan redden.
De melder had al naar de dierenarts gebeld met de vraag: Wat te doen! Dus hij was al onderweg naar de apotheek om glucose te halen.
Toen hij ons belde, maakten we snel plek en kon hij de 4 kittentjes meteen komen brengen. Maar zulke kleintjes, kunnen hun eigen lichaamstemperatuur nog niet regelen, hij moest ze vooral eerst warm leggen op een kruik.
Alles werd keurig opgevolgd en even later kwam hij ze brengen. En daar stond deze fantastische meneer dan aan de deur, met een doos vol katjes op een kruik, zich voorovergebogen, overbezorgd om het klein grut.
De katjes waren nog wat onderkoeld, dus belangrijkste voor ons was, ze even lekker warm krijgen en dan allemaal aan de fles.
Ze zijn een dag of 10 oud, en de oogjes zijn net aan het opengaan. We vreesden even voor het zwart witje, maar na een zware intensieve nacht, kregen we het katertje stabiel en dronk de hele bende goed uit het flesje! Oke, we zijn vertrokken!
En hier zijn onze kleine schatjes dan... Shauni, Xavi, Lucas en Lena.

15-04-2015
Ernstige noodmelding uit Tongeren

De bom is gebarsten!! De meldingen stromen binnen...
Verschillende meldingen van kittens, hier is er eentje van:
Gisteravond kregen we een spoedmelding uit Tongeren. Er was een zwerfpoes ( of is ze geen zwerfpoes?) bevallen van 4 kleintjes. Ze had zich een garage uitgezocht, maar na de bevalling wist ze zich geen raad met haar kindjes. Ze was ook nog zo jong, onervaren... Ze liet hen links liggen. Toen het gezinnetje werd ontdekt, was het eigenlijk al te laat. De kleintjes lagen niet dichtbij mama, maar overal verspreid. Toen we daar aankwamen, lagen er al drie levenloze lijfjes, maar 1 klein dapper vechtertje leefde nog! Oke, snel snel, mamapoes namen we natuurlijk ook mee, want misschien zou ze later alsnog haar kitten accepteren.
We gaven het wel nog even snel een flesje.
Mamapoes heeft nu een veilig plekje gekregen, samen met haar kleintje. Ze was helemaal onder de indruk: grote ogen, beetje bang, maar ze liet zich wel strelen.
Het kleintje wist wel wat de bedoeling was en begon bij haar te drinken, hmmm mama vond het wat raar, maar ze bleef liggen. Toch maar de nacht goed in de gaten houden!
Vandaag begint mama eindelijk te ontdooien. Ze begint zelfs al met haar pootjes te kneden en gaf ons een spinconcert!
Ze is er nog niet helemaal gerust in, daarom gaan we haar ook vandaag nog een beetje helpen.
Kijk maar eens mee naar dit kleine tafereeltje. En rust zacht drie broertjes of zusjes...

15-04-2015
Lieve Emmy


Eergisteren kwam je bij ons binnen. Je was nogal beroemd geworden op ons Facebook, maar helaas niet vanwege iets positiefs. Het boeide jou niet, want je was gered en je kon weer opgelucht ademhalen,maar je werd eventjes behoorlijk in de steek gelaten.
Daar lag je dan, in de struiken, zo moe van het strijden. Je was ziek en niemand wist dat een spoedoperatie jouw leven kon redden.
De dierenambulance van Dierenbescherming Limburg werd gebeld. Helaas verliep het niet zoals jij wilde. De dierenambulance kwam en zei: " Zet haar maar weer buiten."
Echter, een zwak, broodmager en zieke jonge poes kun je niet weer de straat opsturen. We ondernamen zelf actie. Ze kwam bij ons binnen, bij ons opvanggezin.
Ze had een enorme grote bult in haar lies, dus het vermoeden van een liesbreuk leek ons een feit. Maar een liesbreuk kan tot complicaties leiden en Emmy zelfs in gevaar brengen, dus ze kreeg bij onze dierenarts een spoedoperatie.
De operatie verliep zwaarder dan gedacht, maar het was geslaagd! Onze Emmy is alive and kicking!
Emmy was de volgende ochtend al fit en heeft haar eerste bakje voer gekregen. Ze trekt het bakje uit je handen en schrokt alles naar binnen, dus we moeten wat voorzichtig zijn.
Haar vacht is in slechte conditie en stinkt. Maar ach ach, wat is ze aanhankelijk! Met de nodige medicijntjes, pijnstillers en vooral lekker eten en veel geborgenheid, gaat het weer helemaal goedkomen met ons meisje!
Maar als er vanuit iets naars iets positiefs gehaald kan worden, willen wij dit ook melden.
Dierenbescherming Limburg nam onze klacht uiterst serieus en de betreffende personen zijn direct aangesproken. Sterker nog... het protocol is per direct veranderd, daar we ontzettend blij mee. Dank jullie wel!
Emmy meisje, je hebt wat teweeggebracht! En het is positief afgelopen ;-)

13-04-2015
Vijf kleine hulpeloze wezentjesOp een bedrijf in Dilsen, kwam er een transport binnen. Normaal natuurlijk, maar niet zo normaal, toen er tijdens het uitpakken van de dozen, een mamapoes met 5 kittens tevoorschijn kwam.
Mam schrok zo erg, dat ze de benen nam. Ze vluchtte de hal in, overstuur... Het was druk in de hal, en ook begrepen we van de meldster dat dit nu al de tweede keer was dat er op die manier kittens waren gevonden. De omgeving was onveilig voor de kittens, niet iedereen in de hal was katvriendelijk, dus besloten we een vangkooi voor mama op te zetten en de kittens mee te nemen. De vijf kleintjes zijn nog maar 5 daagjes oud en koelen heel snel af zonder mama.
We hopen haar snel te kunnen vangen, maar ze zit nu toch al uren verstopt... arme meid.
Kom, loop nou maar snel de kooi in, dan kunnen we je herenigen met je kindjes. Je hebt al heel goed voor ze gezorgd lieve mama, de buikjes van je kindjes zijn lekker goed rond gevuld. Ze liggen nu tevreden in de couveuse en krijgen om de paar uur een flesje, maar we wachten ook op jou... Hopelijk snel weer saampjes!

13-04-2015
Arme schat, maar nu gered


Gisteravond kregen we een verdrietige melding uit Maastricht. Omdat het Nederland was, verwezen we eerst door naar de dierenambulance, in de hoop dat dit meiske opgehaald zou worden. Wat was er aan de hand? Tijdens een wandeling met 2 honden, vond een jongedame een kat in de struiken. Ze rende niet weg, ze stond niet op, ze lag daar en bleef liggen... Dat er iets mis was, kon de meldster wel inschatten, want niet weglopen voor twee honden? Blijven liggen? Ze besloot het jonge dier op te pakken en mee naar huis te nemen. De dierenambulance kwam langs, maar nam haar niet mee. Er werd geadviseerd het katje terug op straat te zetten en vertrok. Omdat we dit zelf erg moeilijk konden verkroppen, hebben we zelf met de meldkamer contact gehad. Na dit gesprek, zijn we zelf maar een oplossing gaan zoeken. Dit katje mocht niet weer de straat op. Later in avond kwam ambulance toch, na onze melding, maar nu hadden we het zelf al opgelost. Zo kwam ze bij onze Nederlandse contacten binnen. Ze is veilig nu... Maar Emmy toch, hoe mager ben jij! Je weegt nog niet eens 2 kilo, en zo verschrikkelijk uitgehongerd. Je dronk een heel bakje water leeg en je verscheurde bijna onze maaltijdzakjes. En zo lief! Zo'n dankbaar meisje! Emmy heeft tevens een flinke bol,(groot als ei) aan de kant van binnenpoot, dit bleek een liesbreuk te zijn. Ze blijft nu bij de dierenarts, want ze zal een operatie moeten ondergaan. Juist omdat er een beknelling kan optreden en Emmy dan in gevaar is, staat ze nu onder supervisie. Zet em op lieverd!


08-04-2015
Het zit onze Wiggle niet mee..

We hebben behoorlijk wat zieke patiëntjes in onze opvang. We maken ons zorgen om verschillende diertjes, maar Wiggle houdt ons nu extra bezig. Wiggle, onze lieve waggelende jongen!
Ons spoedgevalletje van vijf weken geleden. Achtergrond: Wiggle lag om 13.00 uur in de struiken (weggeveegd met bezem door de bewoners waar hij lag). De politie is langs geweest, zagen hem en vertrokken weer.
Om 2 minuten voor 17.00 uur, sprak de politie onze voicemail in. Na 4 uur wachten werd ons 'gevraagd' het dier op te halen.

Wiggle kwam van heel ver, hij heeft ataxie. Hij wiebelt niet alleen met zijn kopje, maar hij heeft grote motorische problemen. Maar dat boeit hem niet, hij kan zich heel goed behelpen en geniet zo van alle knuffels en aaitjes!

Maar goed, Wiggle is helaas ook aidspositief getest. We merken het ook, want het aidsvirus is zich behoorlijk in zijn lijfje aan het manoeuvreren. Het virus heeft vrij spel gekregen.
Hij valt geregeld in een diep dal, hoge koorts en is lamlendig. Daarna knapt hij weer op en is hij weer de oude Wiggle, dan vraagt
meneer weer om aandacht met zijn miauwtjes. Hij geniet weer van het eten, komt op zijn mensjes afgewaggeld, lekker knuffelen, gewoon relaxt.
Gisteren was er even het moment: Laten we hem los, of geven we hem nog 1 ultieme kans. Hij heeft nl. nog geen kostbare speciale interferon behandeling gehad. De interferon helpt hem in zijn immuunsysteem, maakt hem sterker.
Hij liet weten dat hij die kans wel wilde, want prompt erop begon hij zich lekker te voelen ;-)
Nou grote vriend van ons, jij KRIJGT je grote kans. Ook al is het gewoon om jouw leven wat te rekken, waarom niet, want je bent het waard, we houden van je!

08-04-2015
Moederdag cadeau!

Verras haar met een origineel geschenk! Koop een exclusief juweeltje met Swarovski Elements en steun zo Zwerfkat in Nood.

Er is keuze uit een armband en een halsketting.
Prachtige verfijnde halsketting (lengte 42 cm) met echte Swarovski Elements crystal hanger in een prachtige regenboog finish.
De mooie bijpassende armband verkrijgbaar met Swarovski Elements crystal ook met prachtige regenboogglans finish of Swarovski Elements donkergroene parels, is geschikt voor polsmaten 16,5 - 18 cm dankzij de verlengketting.
Deze sieraden van hoogwaardige langdurige kwaliteit materialen, zijn exclusief ontworpen voor Zwerfkat in Nood!

Actie loopt  t/m 21 april.

Bestel tijdig je Moederdag cadeautje via steun@zwerfkat.com o.v.v Moederdag.
Mail ons je naam, het adres en de keuze van jouw sieraad (ketting en/of armband en welke kleur). Een bevestigingsmail volgt met de betaalgegevens.
Dank jullie wel en pssst... je kunt ook gewoon lekker voor jezelf bestellen!

06-04-2015
Update mama Bellefleur en kindjes!

06-04-2015
Ons wonderkindjeJa, zo noemen we hem, want wie had ooit gedacht dat we hem konden redden...
Op 28 februari werd Tijger gevonden aan de ringweg in Maaseik. De melders zagen hem liggen en namen hem mee. Ze legden hem buiten in een wasmand, een deken, en we werden gebeld.
Tijger kon niet lopen, er was iets mis met zijn achterpoten. Ook raakte hij onderkoeld, dus hup eerst lekker op temperatuur komen en dan een ritje naar onze dierenarts. Het zag er niet zo goed uit. Zijn blaas bleek ook aangetast te zijn en hij had een serieus neurologisch probleem. Hij kon niet zelfstandig plassen en we moesten meerdere malen per dag de blaas leegdrukken. Ook had hij geen kracht in zijn achterpootjes. De dierenarts had serieuze bedenkingen: het kon twee kanten op gaan...Maar natuurlijk kreeg hij het voordeel van de twijfel. En lief dat hij was! Hij was wel heel moe, maar ja... wat wil je.
De revalidatie was intensief, met heel veel geduld moest het gewoonweg goed komen.
Het KWAM goed en hoe!!

Het gaat geweldig met onze Tijger! Hij plast nu zonder hulp en hij heeft ook geleerd de kattenbak te gebruiken ;-)
Hij staat veel sterker nu op zijn poten. Hij kan weer lopen, zelfs een beetje springen. Je ziet wel dat zijn achterpoten niet " normaal" zijn, maar hey... hij kan zich voortbewegen: hij glijdt enkel een beetje uit als hij stilstaat.
Het is een prachtige kater geworden: goed op gewicht en zo ontzettend lief!
We zoeken een fijn huisje voor hem, mensen die hem binnen willen houden, gezien zijn iets wat zwakkere achterpoten.
Tijger kwam van heel ver, hij is bijzonder... Je bent onze kanjer grote kerel!!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg