Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JULI 2023 hebben 24 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-07-2023
Jools
109

Hallo, ik ben Jools,

met de J van 'Jouw beste vriend', want dat word ik ongetwijfeld! Ik ben een sociale, vriendelijke kerel met een open karakter die heel veel liefde te geven heeft en jouw huis zal opvrolijken met mijn kattenkwaad en gekke miauwtjes. Een maatje voor het leven, door dik en dun, in weer en wind, voor altijd: dat ben ik...

met de O van 'Ongelofelijk schattig', want want kijk gewoon naar mijn foto: heb je ooit al een aandoenlijker snoetje gezien? Of een mooier en pluiziger getijgerd vachtje? Ja, ik geef het toe, toen de schattigheid werd uitgedeeld stond ik overduidelijk op de allereerste rij ;)

met de O van 'Onverschrokken avonturier', want is er iets nieuws in huis dat onderzocht moet worden, een nieuwe plek die ontdekt moet worden of nieuw speelgoed dat uitgetest moet worden, dan ben ik er gegarandeerd als eerste bij! Ik ben van niets of niemand bang, klim met plezier overal op of onder en vind het geweldig om jou te helpen bij allerhande klusjes. Zolang ik mijn nieuwsgierige neus maar overal kan insteken, ben ik dan ook gelukkig.

met de L van 'Lief in het kwadraat', want ik hou gewoon van iedereen! Of je nu op twee benen of vier pootjes loopt, ik wil met iedereen vriendjes zijn en heb voor iedereen een dikke knuffel of nat neusje in petto.

met de S van 'Speelvogel', want natuurlijk hou ik als ondeugend kitten ook enorm van spelen! In mijn eentje met een touwtje of balletje, samen met mijn opvangmama met de speelhengel of samen met mijn broertje en zusje terwijl we door het huis stormen en elkaar op de nek springen: ik krijg er maar geen genoeg van! Een leuke speeltunnel - een van mijn favorietjes - , fijne krabpaal - ik hou ook enorm van klimmen - en viervoetig vriendje om me mee uit te leven zijn voor mij dan ook een absolute must om me happy te voelen.


En ik ben op zoek naar JOU om me een thuis te geven met de J van Juiste, O van Ongelofelijke en U van Uitmuntende! Wil jij dus graag je leven delen met mij, vul dan snel het adoptieformulier in en kom eens kennismaken. Tot gauw? 

Geplaatst op 31-07-2023
Miles
109

Weldra meer informatie over Miles!

Geplaatst op 31-07-2023
Tilly
109

Hallo, ik ben Tilly,

met de T van ' Te schattig', want kijk gewoon naar mijn foto: heb je ooit al een aandoenlijker snoetje gezien? Of een mooier en pluiziger getijgerd vachtje? Ja, ik geef het toe, toen de schattigheid werd uitgedeeld stond ik overduidelijk op de allereerste rij

met de I van 'intens dametje', want ik ben het soort katje dat bij alles wat ze doet voor de volle 100% gaat. Als ik speel, doe ik dat met zoveel overgave dat ik na afloop letterlijk in slaap val waar ik zit. Als ik met jou knuffel, knuffel ik je haast plat en zou ik het liefst met jou versmelten. Als ik klim, klim ik uiteraard tot helemaal vanboven. Als ik eet, moet zelfs het laatste kruimeltje eraan geloven. En bij jou in de buurt zijn doe ik het liefst constant, want als ik je niet zie, volgt er een jammer concert. Tja, ik lever nu eenmaal nooit half werk...

met de L van 'Lief in het kwadraat', want ik hou gewoon van iedereen! Of je nu op twee benen of vier pootjes loopt, ik wil met iedereen vriendjes zijn en heb voor iedereen een dikke knuffel of nat neusje in petto.

met de L van 'Levensgenieter eersteklas', want of ik nu languit bij jou op schoot lig, mijn bakje eten leeg slobber, volop opga in mijn spel of door jou geaaid wordt, mijn spinmotortje staat altijd aan op de hoogste stand. Ik ben een ontzettend vrolijk meisje dat intens geniet van alle kleine gelukjes in een kattenleven en dat graag met jou deelt!

met de Y van 'Yes I can!', want dat is mijn levensmotto. Ik mag dan wel de kleinste en magerste van het nest zijn en regelmatig last hebben van een snotneusje en tranend oogje, maar je dacht toch niet dat ik me daardoor laat tegenhouden? Ik ben een dapper, wilskrachtig en pittig katje dat zonder problemen de vloer aanveegt met haar twee broers en geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Een sterk karakter, noemen ze dat...

En ik ben op zoek naar JOU om me een thuis te geven met de J van Juiste, O van Ongelofelijke en U van Uitmuntende! Wil jij dus graag je leven delen met mij, vul dan snel het adoptieformulier in en kom eens kennismaken. Tot gauw?

Geplaatst op 29-07-2023
Bollie
21

 

Hoi

Ik ben Bollie. Ik heb mijn naam niet gestolen, ik heb wel 3 duidelijke zwarte bollen op mijn wit lijfje.
Ik heb ook een zwart kopje, een donker kopje, hierdoor lijkt ik soms wat down maar dat is helemaal niet hoor! Ik voel me lekker, ik voel me goed!
Ik ben niet meer zo overdreven speels, ik ben eerder een klein luierikske, haha, maar dan wel een super cutie πŸ₯° ! Je hebt totaal geen last van mij, ik ben rustig, ik ben lief, ik kan speels zijn, ik kom graag langs je benen afstrijken en Ik kom je graag kopjes geven. In ruil wil ik graag een aai, of iets lekkers. Ik ben verzot op nat vlees, een beetje kattenmelk of een stukje kipbeleg πŸ˜‹.

Verwacht je een guitige spring in 't veld? Nee, dat ben ik niet.
Verwacht je een kat die je de hele tijd kan oppakken en mee kan doen wat je wil? Nee, dat ben ik niet, ik kies wanneer ik naar jou kom, en geloof me, als ik me goed voel doe ik dat veel.

Dus zet me aub niet bij heel kleine kinderen, en ook niet bij honden (hier heb ik niet zo goede ervaring mee, oeps) Je mag me wel zetten met andere katten, liefst geen dominante, ik pas me wel op mijn rustige manier aan.

Zet me in een thuis waar ik mezelf mag zijn, mijn eigen tempo mag volgen en jullie mij gewoon graag zien omdat ik er ben....en ik verzeker je tonnen van liefde terug πŸ₯°.

Oh ja, ik heb ook nog een zeer aantrekkelijke eigenschap....wil je hem ontdekken? Prrrr.,.

Tot snel

 

Geplaatst op 28-07-2023
Besje
29

Besje is een zelfzekere, aanhankelijk, sociale, lieve, babbelende, aandachtzoekende, ondeugende, super speelse kattin. Zij kwam zonder nestgenootjes in opvang nadat ze ergens was komen aanlopen. Zij leerde al snel de andere opvangkittens kennen, waar ze snel interesse in toonde om te spelen. De dag erna verkende ze al heel het huis en de 6 volwassen katten van het opvanggezin.

Besje geniet van alle speelmomenten en heeft deze ook echt wel nodig. Daarom zal Besje op zoek gaan naar een nieuwe thuis waar er al een actief, speels vriendje zit. 

Verder geeft ze jou 100% het gevoel dat je nooit alleen bent. Werken achter de laptop? Besje is daar! Wandelen door het huis? Besje is daar! Naar wc gaan? Besje springt in je nek. πŸ˜‚ Ze geeft ook veel kopjes in het gezicht en zoekt echt wel het contact op.

Past dit bij jou? Aarzel dan niet om een aanvraag in te dienen voor Besje. 

Geplaatst op 24-07-2023
Santos
116

Hallo allemaal,

Ja hoor het is zo ver, wij mogen onze knappe gezichtjes op de site laten zien.

Wij zijn lief, ondeugend en met een echt eigenwijs karaktertje.
Dat heeft onze opvang mama al heel goed ondervonden.
Ik, Indra, kan echt boos worden als het me niet past en kan dan zelfs heel giftig doen.
Onze opvang mama lacht mij dan wel eens uit, van ja moet dat echt zo?
Daar tegen ben ik , Santos, een echt smoezel mannetje en geef ook heel graag kusjes en knuffels.
We rennen ook heel graag achter alles aan wat ook maar langs ons loopt , of het nu echt groot is of wat kleiner.
Wij samen zijn dan ook echt de (wereld), uhm, nou huis dan al vol aan het ontdekken.
We komen hier van alles tegen: hele grote haarballen (honden) en wat kleinere haarballen (katten).
En ook nog van die veren dingen die soms heel hard kunnen fladderen. Schijnbaar zijn dat papegaaien.
En we hebben ook nog muisjes, (wel speelgoed dan) huisjes, holletjes en tunnels en zo gek kun je niet bedenken wat we allemaal op ons speel/loop pad tegen komen.
Wej vinden alles leuk, vooral als we het maar samen kunnen doen.
Daarom wensen wij ons natuurkijk een gezamenlijk huisje voor de toekomst,
waar we straks als we groot genoeg zijn mogen komen wonen

Kom je snel met ons kennis maken wie weet tot snel !

Santos wordt samen met Indra geplaatst.

Geplaatst op 24-07-2023
Indra
116

Hallo allemaal,

Ja hoor het is zo ver, wij mogen onze knappe gezichtjes op de site laten zien.

Wij zijn lief, ondeugend en met een echt eigenwijs karaktertje.
Dat heeft onze opvang mama al heel goed ondervonden.
Ik, Indra,  kan echt boos worden als het me niet past  en kan dan zelfs heel giftig doen.
Onze opvang mama lacht mij dan wel eens uit,  van ja moet dat echt zo?
Daar tegen ben ik , Santos, een echt smoezel mannetje  en geef ook heel graag kusjes en knuffels.
We rennen ook heel graag achter alles aan wat  ook maar langs ons loopt , of het nu echt groot is of wat kleiner.
Wij samen zijn dan ook echt de (wereld), uhm,  nou huis dan al vol aan het ontdekken.
We komen hier van alles tegen:  hele grote haarballen (honden) en wat kleinere haarballen (katten).
En ook nog van die veren dingen die soms heel hard kunnen fladderen.  Schijnbaar zijn dat papegaaien.
En we hebben ook nog muisjes, (wel speelgoed dan) huisjes, holletjes en tunnels en zo gek kun je  niet bedenken wat we allemaal op ons speel/loop pad tegen komen.
Wej vinden alles leuk, vooral als we het maar samen kunnen doen.
Daarom wensen wij ons natuurkijk een gezamenlijk huisje voor de toekomst,
waar we straks als we groot genoeg zijn mogen komen wonen

Kom je snel met ons kennis maken en wie weet tot snel !

Indra wordt samen met Santos geplaatst.

Geplaatst op 19-07-2023
Moustache
Linsey

Hallo, ik ben Moustache!

Ik woon sinds kort bij mensen die heel lief voor mij zijn. Was in het begin wel wat druk. Zo waren er mijn nieuwe mama en papa, maar ook 4 grote kinderen en ook nog een kleiner kind. Maar dat was nog niet alles! Er zijn hier ook een paar vierpoters die ik nog nooit gezien had. Ze heten honden! Maar het beste zijn toch wel de andere katjes die ik hier heb. Dat zijn mijn vrienden geworden!
Samen spelen we de hele dag door en als ik in de avond moe wordt, ga ik graag op iemand zijn schoot liggen om te slapen.

Mijn mensen hebben me verteld dat ik nu groot genoeg ben om naar mijn forever huisje te gaan.
Daar moet wel zeker 1 vriendje voor me zijn die met me wil spelen en ravotten.
Zoek jij een nieuw vriendje, vul dan snel het adoptieformuliertje in en wie weet zien we elkaar snel!


Dikke poot, Moustache. 

Geplaatst op 17-07-2023
Sambal
29

 Pepperi & Sambal zijn twee energetische rosse vuurballen die door je huis zullen razen.

Pepper is altijd haantje de voorste en zal met jouw babbelen
om jou duidelijk te maken dat hij er is. Geef hem dan ook
onmiddellijk aandacht! 
Sambal is iets terughoudender maar komt naar je toe voor
zijn aaitjes. Zijn pluizig koppeke laat jou meteen smelten.
Het zijn twee ongelooflijk lieve katertjes die veel liefde
zullen geven.
Zij zoeken samen een thuisje waar ze hun energie ook kwijt
mogen. Zij kunnen met andere katten. Ze worden perfect
gesocialieerd door 6 eigen volwassen katten, met elk een
ander karakter.

 

Sambal wordt samen geplaatst met Pepper.

Geplaatst op 17-07-2023
Pepper
29

Pepperi & Sambal zijn twee energetische rosse vuurballen die door je huis zullen razen.

Pepper is altijd haantje de voorste en zal met jouw babbelen
om jou duidelijk te maken dat hij er is. Geef hem dan ook
onmiddellijk aandacht! 
Sambal is iets terughoudender maar komt naar je toe voor
zijn aaitjes. Zijn pluizig koppeke laat jou meteen smelten.
Het zijn twee ongelooflijk lieve katertjes die veel liefde
zullen geven.
Zij zoeken samen een thuisje waar ze hun energie ook kwijt
mogen. Zij kunnen met andere katten. Ze worden perfect
gesocialieerd door 6 eigen volwassen katten, met elk een
ander karakter.

 

Pepper wordt samen geplaatst met Sambal.

Geplaatst op 16-07-2023
Maas
KC

Ik had mensen die voor me zorgden. Ik had best een fijn leven.
Mijn zorgeloos bestaan werd wreed beëindigd door een metalen blik. Zo'n gevaarlijk monster op de baan die met gierende remmen even tot stilstand kwam, daarna weer vol gas vooruit ging.
Ze waren even vergeten dat ik door de wielen was geraakt. Kleine bijkomstigheid.
Ik werd door mijn mensen binnengebracht bij de dierenarts en toen... ja toen kwam het addertje onder het gras.
Ik had een operatie nodig.
Mijn mensen waren ineens niet meer thuis en ik werd overgeleverd aan vreemde handen. Vakkundig, dat wel, maar mijn vangnet was foetsie. Weg. Ik vind dat bizar.
Wat een geluk dat de dierenarts samenwerkte met Zwerfkat in Nood, dus zij werden plots mijn veilige haven!
Waar ik not amused over was, da's die benchrust. Maar goed, da's achter de rug nu.
Ik heb enkele maanden verplicht moeten rusten, waardoor ik weer wat spieren moest kweken.
Ik wil toch even iets kwijt...
Ik ben een zeer zeer lieve jongen, maar een beetje verlegen in het kattencafé. Dat is waar ik nu tijdelijk verblijf. Ik wilde pronken met mijn mooie lange manen, mijn gekke vrolijke fratsen, mijn energie, maar sommige katjes zijn best wel aanwezig, waardoor ik mezelf niet zo goed toon. Ik kom niet zo goed uit de verf. Een huisje alleen of zonder dominantjes lijkt me niet overbodig.
Ik ben de liefste van de liefste, geniet van aaitjes, knuffels en aandacht. Mijn ruggetje is een beetje gevoelig, daarom moet je me daar heel zachtjes aaien.
Mijn zachte blik, mijn peperkoekenhartje is voor jou gereserveerd. Iedereen vindt me hartstikke lief, maar ik wacht op jou.
Ik snak naar een eigen huisje, een veilige plek waar ik compleet los kan gaan. Mijn ooit gebroken pootje is een beetje korter dan de ander, dat is een overblijfsel, kan ik mee leven. Jij ook?
Ik moet goed oefenen om wat spierbundel te kweken, maar dat komt wel goed als jij me wat kan entertainen ;-)
Ik mis een eigen huis, kun jij me dat bieden? Een dikke prrrrrr, een kus en een kopje van jouw Maas ( 2 jr) x 

Geplaatst op 16-07-2023
Leroy
111

Hoi hoi

Wij zijn de olijke 5 van mama Colette. Ons mama beviel onder niet zo’n fijne omstandigheden. Ze was aangereden en zwijmelde door de straten. Gelukkig werd ze door iemand gevonden die haar bij de dierenarts binnen bracht. Daar bleek dat ze hoogzwanger was ! Door de aanrijding had ze een heftige pootbreuk en een heel erg grote open wonde aan haar staart. Maar omdat ze alle momenten kon bevallen, konden ze haar niet meteen helpen. De dierenarts belde ons gastgezin en gelukkig kon mama daar rustig bekomen in de bench. Maar de rust was maar voor even want enkele uren later beviel ze van 3 heel kleine beebietjes. Met ons was alles OK hoor, wat aan de kleine kant maar klaar om op de wereld te komen. We werden Liv, Leroy en Liam genoemd. 2 dagjes later werd onze melk maaltijd plots verstoord. Onze opvangmama stond met een piepklein zwart piepend ding aan onze mand. Ons mama keek verbaasd op . "Hey, is dat er ene van mij ?" Ben ik er ene vergeten of zo? Dat kan toch niet ?” Maar mama dacht niet verder na en nam het beebietje over en legde het bij ons in de mand. En hupsakee, we waren met 4. We maakten een plekje vrij aan onze melkbar en Levi hoorde er meteen bij. Ondertussen is Levi een Lila geworden hoor, ze had iedereen even bij de neus genomen 😊

Ondertussen aten we flink en werden we iedere dag wat groter en sterker. Mama werd ondertussen geopereerd. Haar achterpoot was er slecht aan toe en moest geamputeerd worden. Ze was daardoor even een dagje naar de dierenarts maar diezelfde avond stond ze opnieuw klaar voor ons. Gelukkig maar want die flesjes melk van de opvangmama’s vonden wij maar niets hoor, mama’s melk is the best!! 😊

We waren ongeveer zo’n 3 weekjes oud toen er plots weer iets pluizig in onze bench werd neergelegd. Ons mama keek met grote ogen op. Heuh nog eentje ? Waar komt die nu weer vandaan ? Ze keek met vragende ogen naar de opvangmama.

“ Ben je zeker ? Is dat er ook nog eentje van mij? “ Wel Colette niet helemaal…maar dit kleine hummeltje is helemaal alleen." Geen mama, geen broertjes, zusjes…. We dachten dat jij misschien wel voor hem wil zorgen ?

Colette keek even om naar haar kindjes in de mand, keek weer even naar Lewis, nogmaals een vragende blik naar ons… en besloot toen toch maar dat vrolijke wriemelende jongetje in haar hart te sluiten en nam hem mee naar de mand waar hij meteen een flinke wasbeurt kreeg. Wij hebben de allerliefste mama van de hele wereld !

En zo werden wij de olijke 5 😊 We hadden wat tijd nodig om goed te groeien en natuurlijk moesten we mama’ s melk goed verdelen en nu mogen we stilletjes aan op zoek naar een plekje om te gaan wonen forever en ever.

Een plekje vinden voor ons 5 zal wat moeilijk worden maar we zien elkaar allemaal graag dus een plekje met zen 2 kan leuk zijn, of heb jij al een leukerd thuis zitten die wel wat zot gezelschap kan gebruiken ? Enkel ons Liv en Lewis willen graag op zoek naar een plekje waar ze samen mogen blijven. Die 2 dat is als yin en yang. Samen spelen, samen slapen, gezellig samen klef doen… het lijkt wel een 2ling 😊 Voor de rest zijn we gewoon een gezellig stel leuke kittens, halen kattenkwaad uit, maken af en toe wat ruzie om een balletje, kunnen elkaar niet missen, zetten graag het huis op stelten… met andere woorden: Fun verzekerd met ons in huis 😊

Lila is een braveke tot ze opeens haar gekke speelkuren krijgt en niemand veilig is voor haar gekke bokkesprongen, dat is misschien wel handig om te weten 😊 Liam is de kleinste van ons maar staat zijn mannetje hoor en laat zich niet doen, hij maakt ook tussen het spelen door tijd om even te komen knuffelen of samen tv kijken is ook wel een dingetje van hem, jij kijkt tv en hij slaapt 😊 En onze Leroy is een mooie zwarte panter en als je heel goed kijk zie je in zijn blinkend vachtje een hele mooie tijgertekening tevoorschijn komen. Hij is ook een beetje een kletskous, hele gesprekken voert hij met ons mama 😊

Wil je een keertje kennis komen maken ? Moet je zo’n dingetje invullen…een adoptie formuliertje en wie weet worden wij wel best friends forever !

Liefs Liv, Liam, Leroy, Lila en Lewis

Geplaatst op 16-07-2023
Lila
2

.Hoi hoi

Wij zijn de olijke 5 van mama Colette. Ons mama beviel onder niet zo’n fijne omstandigheden. Ze was aangereden en zwijmelde door de straten. Gelukkig werd ze door iemand gevonden die haar bij de dierenarts binnen bracht. Daar bleek dat ze hoogzwanger was ! Door de aanrijding had ze een heftige pootbreuk en een heel erg grote open wonde aan haar staart. Maar omdat ze alle momenten kon bevallen, konden ze haar niet meteen helpen. De dierenarts belde ons gastgezin en gelukkig kon mama daar rustig bekomen in de bench. Maar de rust was maar voor even want enkele uren later beviel ze van 3 heel kleine beebietjes. Met ons was alles OK hoor, wat aan de kleine kant maar klaar om op de wereld te komen. We werden Liv, Leroy en Liam genoemd. 2 dagjes later werd onze melk maaltijd plots verstoord. Onze opvangmama stond met een piepklein zwart piepend ding aan onze mand. Ons mama keek verbaasd op . "Hey, is dat er ene van mij ?" Ben ik er ene vergeten of zo? Dat kan toch niet ?” Maar mama dacht niet verder na en nam het beebietje over en legde het bij ons in de mand. En hupsakee, we waren met 4. We maakten een plekje vrij aan onze melkbar en Levi hoorde er meteen bij. Ondertussen is Levi een Lila geworden hoor, ze had iedereen even bij de neus genomen 😊

Ondertussen aten we flink en werden we iedere dag wat groter en sterker. Mama werd ondertussen geopereerd. Haar achterpoot was er slecht aan toe en moest geamputeerd worden. Ze was daardoor even een dagje naar de dierenarts maar diezelfde avond stond ze opnieuw klaar voor ons. Gelukkig maar want die flesjes melk van de opvangmama’s vonden wij maar niets hoor, mama’s melk is the best!! 😊

We waren ongeveer zo’n 3 weekjes oud toen er plots weer iets pluizig in onze bench werd neergelegd. Ons mama keek met grote ogen op. Heuh nog eentje ? Waar komt die nu weer vandaan ? Ze keek met vragende ogen naar de opvangmama.

“ Ben je zeker ? Is dat er ook nog eentje van mij? “ Wel Colette niet helemaal…maar dit kleine hummeltje is helemaal alleen." Geen mama, geen broertjes, zusjes…. We dachten dat jij misschien wel voor hem wil zorgen ?

Colette keek even om naar haar kindjes in de mand, keek weer even naar Lewis, nogmaals een vragende blik naar ons… en besloot toen toch maar dat vrolijke wriemelende jongetje in haar hart te sluiten en nam hem mee naar de mand waar hij meteen een flinke wasbeurt kreeg. Wij hebben de allerliefste mama van de hele wereld !

En zo werden wij de olijke 5 😊 We hadden wat tijd nodig om goed te groeien en natuurlijk moesten we mama’ s melk goed verdelen en nu mogen we stilletjes aan op zoek naar een plekje om te gaan wonen forever en ever.

Een plekje vinden voor ons 5 zal wat moeilijk worden maar we zien elkaar allemaal graag dus een plekje met zen 2 kan leuk zijn, of heb jij al een leukerd thuis zitten die wel wat zot gezelschap kan gebruiken ? Enkel ons Liv en Lewis willen graag op zoek naar een plekje waar ze samen mogen blijven. Die 2 dat is als yin en yang. Samen spelen, samen slapen, gezellig samen klef doen… het lijkt wel een 2ling 😊 Voor de rest zijn we gewoon een gezellig stel leuke kittens, halen kattenkwaad uit, maken af en toe wat ruzie om een balletje, kunnen elkaar niet missen, zetten graag het huis op stelten… met andere woorden: Fun verzekerd met ons in huis 😊

Lila is een braveke tot ze opeens haar gekke speelkuren krijgt en niemand veilig is voor haar gekke bokkesprongen, dat is misschien wel handig om te weten 😊 Liam is de kleinste van ons maar staat zijn mannetje hoor en laat zich niet doen, hij maakt ook tussen het spelen door tijd om even te komen knuffelen of samen tv kijken is ook wel een dingetje van hem, jij kijkt tv en hij slaapt 😊 En onze Leroy is een mooie zwarte panter en als je heel goed kijk zie je in zijn blinkend vachtje een hele mooie tijgertekening tevoorschijn komen. Hij is ook een beetje een kletskous, hele gesprekken voert hij met ons mama 😊

Wil je een keertje kennis komen maken ? Moet je zo’n dingetje invullen…een adoptie formuliertje en wie weet worden wij wel best friends forever !

Liefs Liv, Liam, Leroy, Lila en Lewis

Geplaatst op 16-07-2023
Trix
5

Weldra meer informatie over Trix!

Geplaatst op 16-07-2023
Troy
5

Weldra meer informatie over Troy!

Geplaatst op 14-07-2023
Liam
111

Hoi hoi

Wij zijn de olijke 5 van mama Colette. Ons mama beviel onder niet zo’n fijne omstandigheden. Ze was aangereden en zwijmelde door de straten. Gelukkig werd ze door iemand gevonden die haar bij de dierenarts binnen bracht. Daar bleek dat ze hoogzwanger was ! Door de aanrijding had ze een heftige pootbreuk en een heel erg grote open wonde aan haar staart. Maar omdat ze alle momenten kon bevallen, konden ze haar niet meteen helpen. De dierenarts belde ons gastgezin en gelukkig kon mama daar rustig bekomen in de bench. Maar de rust was maar voor even want enkele uren later beviel ze van 3 heel kleine beebietjes. Met ons was alles OK hoor, wat aan de kleine kant maar klaar om op de wereld te komen. We werden Liv, Leroy en Liam genoemd. 2 dagjes later werd onze melk maaltijd plots verstoord. Onze opvangmama stond met een piepklein zwart piepend ding aan onze mand. Ons mama keek verbaasd op . "Hey, is dat er ene van mij ?" Ben ik er ene vergeten of zo? Dat kan toch niet ?” Maar mama dacht niet verder na en nam het beebietje over en legde het bij ons in de mand. En hupsakee, we waren met 4. We maakten een plekje vrij aan onze melkbar en Levi hoorde er meteen bij. Ondertussen is Levi een Lila geworden hoor, ze had iedereen even bij de neus genomen 😊

Ondertussen aten we flink en werden we iedere dag wat groter en sterker. Mama werd ondertussen geopereerd. Haar achterpoot was er slecht aan toe en moest geamputeerd worden. Ze was daardoor even een dagje naar de dierenarts maar diezelfde avond stond ze opnieuw klaar voor ons. Gelukkig maar want die flesjes melk van de opvangmama’s vonden wij maar niets hoor, mama’s melk is the best!! 😊

We waren ongeveer zo’n 3 weekjes oud toen er plots weer iets pluizig in onze bench werd neergelegd. Ons mama keek met grote ogen op. Heuh nog eentje ? Waar komt die nu weer vandaan ? Ze keek met vragende ogen naar de opvangmama.

“ Ben je zeker ? Is dat er ook nog eentje van mij? “ Wel Colette niet helemaal…maar dit kleine hummeltje is helemaal alleen." Geen mama, geen broertjes, zusjes…. We dachten dat jij misschien wel voor hem wil zorgen ?

Colette keek even om naar haar kindjes in de mand, keek weer even naar Lewis, nogmaals een vragende blik naar ons… en besloot toen toch maar dat vrolijke wriemelende jongetje in haar hart te sluiten en nam hem mee naar de mand waar hij meteen een flinke wasbeurt kreeg. Wij hebben de allerliefste mama van de hele wereld !

En zo werden wij de olijke 5 😊 We hadden wat tijd nodig om goed te groeien en natuurlijk moesten we mama’ s melk goed verdelen en nu mogen we stilletjes aan op zoek naar een plekje om te gaan wonen forever en ever.

Een plekje vinden voor ons 5 zal wat moeilijk worden maar we zien elkaar allemaal graag dus een plekje met zen 2 kan leuk zijn, of heb jij al een leukerd thuis zitten die wel wat zot gezelschap kan gebruiken ? Enkel ons Liv en Lewis willen graag op zoek naar een plekje waar ze samen mogen blijven. Die 2 dat is als yin en yang. Samen spelen, samen slapen, gezellig samen klef doen… het lijkt wel een 2ling 😊 Voor de rest zijn we gewoon een gezellig stel leuke kittens, halen kattenkwaad uit, maken af en toe wat ruzie om een balletje, kunnen elkaar niet missen, zetten graag het huis op stelten… met andere woorden: Fun verzekerd met ons in huis 😊

Lila is een braveke tot ze opeens haar gekke speelkuren krijgt en niemand veilig is voor haar gekke bokkesprongen, dat is misschien wel handig om te weten 😊 Liam is de kleinste van ons maar staat zijn mannetje hoor en laat zich niet doen, hij maakt ook tussen het spelen door tijd om even te komen knuffelen of samen tv kijken is ook wel een dingetje van hem, jij kijkt tv en hij slaapt 😊 En onze Leroy is een mooie zwarte panter en als je heel goed kijk zie je in zijn blinkend vachtje een hele mooie tijgertekening tevoorschijn komen. Hij is ook een beetje een kletskous, hele gesprekken voert hij met ons mama 😊

Wil je een keertje kennis komen maken ? Moet je zo’n dingetje invullen…een adoptie formuliertje en wie weet worden wij wel best friends forever !

Liefs Liv, Liam, Leroy, Lila en Lewis

Geplaatst op 14-07-2023
Luna
13

 Luna is de verkenner van het gezin. De kleinste uit het nestje, maar met het grootste hart.
Ze gaat als eerste op verkenning en komt bij je liggen in de zetel of wanneer je thuis aan het werken bent.
Ook Luna is perfect comfortabel met de mens en andere katten.
Ze speelt veel met Sky waarna ze samen een dutje doen om te bekomen van het vele spelen.
Van zodra je ook maar dichter komt begint ze te spinnen en toont ze haar buikje om kriebels te ontvangen.

 

Luna wordt samen met broer Sky geplaatst.

Geplaatst op 14-07-2023
Moon
13

Moon is superlief en komt al piepend aandacht vragen. Ze legt zich bij je in de zetel om lekker dichtbij je te zijn. 
Moon is een frele beauty, maar met brains. De slimste van het gezin,  want ze is altijd de eerste om een nieuwe skill te leren. 

Geplaatst op 14-07-2023
Sky
13

  Sky is een mannetje, een speelse knuffelaar die begint te spinnen van zodra hij je ziet. Hij heeft geen angst naar mens noch andere poezen en houdt van zijn zusjes Luna en Moon, gezelschap in de zetel en namiddag dutjes

 

Sky wordt samen geplaatst met zus Luna.

Geplaatst op 08-07-2023
Kamille
KC

Kamille zou ook wel een huisje wille!

Ik kan niet alleen rijmen, ik heb zojuist mijn brevet gehaald. Officieel
clown!
Yep. Mijn vriendin Perla is de olijke clown in kattencafé Kat op schoot
en vol bewondering volgde ik haar spel. Ik lachte om haar gekke bekken
en gierde het uit om haar mopjes.
Op een dag sprong Perla voor mijn neus en riep opgetogen:"Wil jij ook
clown worden? Ik kan jou alles leren wat je maar nodig hebt!'
Zo gezegd zo gedaan. Ik leer nu de mooiste salto's maken, we springen
via via naar de hoogste top, en mijn vrolijke snoet trekt al heel wat volk.
  Ik knuffel met de mensen, ik speel met de kindjes, ik ben een
ontluikende verschijning. Met mij kun je lachen en ik verdrijf iedere
donkere wolk!
Ik heb al veel vrienden om me heen gescoord. Romeo is een leukerd, Tibbe
is volgens mij verliefd op me en Perla is mijn partner in crime.
Angst ken ik niet, een druk café vind ik gezellig. Kortom: Ik vind dat
je mij moet adopteren. Sowieso, aan mij heb je wat.
Ik heb echter nood aan een speels maatje, niet eentje die de hele dag
zich 10x omdraait om zuchtend weer in slaap te rollen.
Nee, een actief ding, zo eentje als Perla. En als je die niet hebt dan
schuif ik haar naar voren. De originele clown.
Nou.. wat denk je? Wil jij een zonnige vriendin, een bruisende Kamille?
Ik zou het wel weten ;-)


Kus! Kamille (2 jr)

Geplaatst op 05-07-2023
Pluk
100

Ik ben altijd al een bijzonder meisje geweest. Zodra ik kon lopen,
dartelde ik als een blij lammetje door het leven. Ik kende geen angst.
Ik wist niet eens dat ik een beperking had. Het was normaal, om af en
toe ergens tegenaan te botsen, of om om te vallen en weer recht te staan.
Pak mijn pootje, dan neem ik je mee in mijn wondere wereld...
Al vroeg kreeg ik het etiket 'ataxie kitten' opgeplakt. Zo'n
wiebelkatje, zo'n aandoenlijk huppeltje. Veel mensen vonden me
ontroerend en aandoenlijk, een klein groepje mensen vonden me zielig. Ik
vond dat een beetje dom van die mensen, want zielig ben je alleen maar
als je je zo voelt. Ik ben een overwinnaar!
Door die ataxie staat mijn kopje soms in de trilmodus. Niet altijd,
enkel als ik opgewonden ben en wil spelen. Mijn ogen blijven daarentegen
wel gefocust, want vergis je niet, ik heb alle speelgoedobjecten in het
vizier!
Ik drink geen alcohol, maar soms lijkt het alsof ik 10 Margarita's
achterover heb geslagen en dan nog denk recht te lopen. Ik hoef niet
zozeer over dat lijntje te lopen, laat mij maar kronkelen en afwijken,
net zo spannend ;-)
Ik ben een zelfstandige meid, weet mijn wc feilloos te gebruiken en ik
kan netjes en keurig eten. Slabbers is voor baby's.
Ik kijk door een roze bril, elke dag is weer een nieuw feestje en zoek
ik uitdagingen op. Zodra de mensen mijn kant op kijken gaat de
ronkmachine aan en wil ik veel en vaak gestreeld worden. Prrrrr, meer!
En daarna lig ik uitgeteld, behoorlijk dramatisch, languit op de bank te
slapen. Je ziet me genieten tijdens slapen en in het actieve leven. Ben
een gelukkige ziel met een gek aandoenlijk kantje.
Ik kan prima alleen zijn. Vroeger was ik het buitenbeetje van de groep.
De katten vonden me raar en jaagden me weg. Moet zeggen dat ik daar wel
wat traantjes om gelaten heb, wie doet nou zoiets!
In deze nieuwe groep word ik wel geaccepteerd, maar ik heb niet meer
zo'n behoefte aan een grote groep, snap je.
Geef mij maar mensen, mezelf en nog eens mezelf. Een paar katjes kan
wel. Ben ook geen ruziemaker, laat ik aan anderen over.
Bij wie mag ik mijn hobbelig parcours voortzetten? Bij wie mag ik buiten
de lijntjes kleuren?
Kusjes van jouw wiebeltje Pluk! xxx
 

Geplaatst op 05-07-2023
RomΓ©o
KC

Romeo

Ik werd gepest, getreiterd door jonge tweebeners. Ik werd verjaagd als
een soort onbeduidend ding. Ik rende steeds weg op zoek naar een
schuilplek. Mijn hartje begreep het niet. Wat heb ik misdaan? Heb ik
iemand pijn gedaan? Nee. Of gewoon omdat ik besta?
Ik had jeuk van de vlooien en trok mijn haren uit, en dat, terwijl ik
argwanend om me heen keek. In een vluchtmodus, voor geval er iemand om
de hoek kwam.
Zo was mijn leven een tijdlang. Maar er was een soort van engel op
aarde. Ze kalmeerde me en streek over mijn hoofdje.
Ze fluisterde dat ik met haar meekon. Er zou mij niets meer gebeuren.
Haar stem was kalmerend. Ik liet me optillen en ik ging met haar mee.
Ik kon op adem komen, mijn hartje herstelde. Ik heb het vertrouwen in de
mens nooit opgegeven, ik bloeide weer open...
Ze bracht me daarna naar Zwerfkat in Nood. Ik mocht in het kattencafé
verblijven omdat ik zo ontzettend lief was. Je wil niet weten hoe goed
dat voelt! Zoveel liefde en warmte! Mijn ogen stralen weer, mijn speels
kantje komt weer naar boven!
Ik krijg zo vaak een aai over mijn bol en dan wordt er zachtjes
gefluisterd: "Jij bent een lieve jongen Romeo".
In het café is iedereen lief, mag ik helemaal mezelf zijn.
Ik speel met de kindjes, ik kan acrobatische toeren uithalen, ik geniet
van op schootje zitten. Ik voel me gelukkig. Maar nog gelukkiger als ik
aan het einde van mijn zoektocht mag komen.
Een plek waar ik oud mag worden in alle liefde en veiligheid...
Ik kan alleen, ik kan met katten, ik kan met kindje,s ik ben eigenlijk
heel makkelijk....
Liefs van mij x
 

Geplaatst op 02-07-2023
Teun
47

 Teun is heel lief, aanhankelijk, knuffelig en speels!

 

Teun wordt samen geplaatst met broertje Tommie.

Geplaatst op 02-07-2023
Tommie
47

 Tommie is heel lief, aanhankelijk, knuffelig en speels!

 

Tommie wordt samen geplaatst met broertje Teun.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg