Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JUNI 2024 hebben 9 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 26-06-2024
Pepper
KC

Weldra meer informatie over Pepper!

Geplaatst op 23-06-2024
Chester
35

Hallo allemaal, Chester hier. Nu is het mijn beurt om op zoek te gaan. Ik hoor het al, wat een mooie kater en die ogen, ... Jaja, mijn ‘looks’ heb ik mee, daar heb ik een streepje op voor.  Daarnaast ben ik ook nog eens erg lief, wandel ik graag aan het riempje en kom graag bij je liggen. Nu zou je denken, ideaal, maar er is toch een klein dingetje. Mensen zijn helemaal mijn ding, andere katten, dat is iets minder. Ben graag de baas, weet niet anders. Toen ik gevonden werd, was mijn weelderige haardos helemaal verwaarloosd. Dus dat werd een ritje naar de dierenarts, was ik ineens al mijn haren kwijt. Maar niet erg hoor, nu kan ik weer vrij bewegen, en die haren groeien wel weer bij, zit ongeveer in de helft nu. Mijn opvangmama heeft mij geleerd dat het erg belangrijk is om regelmatig naar de welness te gaan. Ik was mezelf wel hoor, maar op regelmatige basis mijn klitten weghalen is toch wel een must, sommige plekjes zijn toch wel moeilijk. Daarbij ineens nageltjes knippen en ik kan weer verder.

Wie ziet het zitten om mij nog vele jaren te verzorgen, dan doe ik hetzelfde bij jou!

Tot snel, Chester.

Geplaatst op 22-06-2024
Dotje
105


Dotje en zoonlief Noukie zoeken JOU
Dotje streelde zachtjes Noukie achter zijn oren.
" Ik was jong, toen Karel en ik verkering kregen. Ik dacht dat we samen oud zouden worden, toen ik zwanger werd van een drieling. Maar hij moest zo nodig reizen en liet me pardoes achter. Ja, hij zwaaide nog even, toen hij de hoek om ging.
Mijn baasje was blijkbaar uit hetzelfde hout gesneden. Die ging ook verhuizen, denk ik. Hij vergat mij.
Nou, maar toen kwam er een andere meneer die mij best sneu vond en voor mij begon te zorgen. Hij zag echter mijn buik dikker worden en bracht me naar de dokter. Hij kon niet voor mijn kleintjes zorgen, zei hij...Dan maar de kleintjes weghalen. PARDON? Weghalen? Heb ik hier nog enige zeggenschap over, hey joehoe!
De dokter keek naar de meneer en schudde haar hoofd. Nee, dat ging niet gebeuren.
Meneer ging weg, maar beloofde me over een tijdje weer op te halen. Ik mocht namelijk bevallen bij Zwerfkat in Nood.
Maar meneer kwam niet, die belde me niet eens. Die is zeker Karel achterna gegaan. Nou, doei dan!
Ik beviel van mijn kinderen en oh oh oh wat waren die mooi! Prrrrr. Ze begonnen zelfstandig te worden en ik liep ze overal achterna met mijn pootjes gestrekt. Die klimpalen waren zo hoog! Ik had ogen tekort en ze werden een beetje sjaggo van mijn bemoeienissen.
Behalve Noukie. Die liep met stralende oogjes achter me aan te huppelen en vlijde zich dan knorrend tegen me aan om dat laatste drupje melk nog op te vangen. Mijn twee andere bengels vonden al snel een huisje. We beloofden te skypen en daar gingen ze, al joelend en gillend van plezier.
Noukie had enkel oog voor mij en daagde me uit tot spel. Nu kon ik ook eens los gaan zonder zorgen! Ik speel, ravot, spring, lach en geniet van het samenzijn met mijn zoon.
Maar wanneer de stilte viel en Noukie slaperig tegen me aan kroop, fluisterde hij zachtjes: "We blijven altijd samen toch, mama?" Ik knikte vol ontroering en gaf hem een kus op zijn neus. Ja jongen.
We slapen samen op de stoel, we huppelen ( ja ik huppel ook) achter elkaar aan, we spelen zoveel totdat we moe in slaap vallen. De mensen zijn lief voor ons. We laten ons strelen en prieten om het hardst.
We slapen zelfs in bed bij de grote mensen, Noukie soms op de buik van de grote opvangpapa. De schat.
Ik ben onlangs bij de hartjesdokter geweest, omdat ik een ruis op het hartje heb. Komt vast door alle verdriet van vroeger, ze hebben mijn hartje geraakt. Maar het is allemaal niks engs. Ik krijg elke dag een klein pilletje en that's it. Ik laat het me niet meer aan mijn hart komen, daarvoor is het leven veel te mooi [❤]
We hebben geen enkel probleem met soortgenootjes en kleine kindjes zijn ook helemaal leuk. Mogen we dan ook met hun speelgoed spelen?
Willen we eens speeddaten? Noukie heeft al pretoogjes!
Liefs van ons x
Dotje ( zwart wit, 1jr) en Noukie (5 mnd)

Geplaatst op 19-06-2024
Maartje
38

Warmte. Alle levende wezens hebben het nodig, maar voor mij is het echt onontbeerlijk. Het is mijn levenskracht, het doet me openbloeien en maakt het leven de moeite waard. Lekker languit bakken op de verwarming, op de vensterbank genieten van het zonnetje en soezen in een heerlijk warm mandje; dat is de hemel op aarde voor mij. Ik geniet er des te meer van omdat deze warmte een luxe is die ik hiervoor nooit gekend heb. Ik heb heel mijn leven in een zwerfkatten kolonie gewoond en kende het genot niet van een warm en droog binnen leventje. Het was aanvankelijk dan ook behoorlijk aanpassen voor mij, zo binnen vier muren en in de dichte nabijheid van mensen leven; alles was zo nieuw en angstaanjagend. Tot ik al die heerlijke mandjes, dekentjes en - mijn favoriet- de verwarming ontdekte. Eindelijk kon ik me ontspannen, me volledig overgeven aan de warmte en al de rest gewoon vergeten, en nu zou ik dit leventje nooit meer willen inruilen voor mijn harde buitenbestaan. Ook naar jullie tweebeners toe begin ik hoe langer hoe meer warmte te voelen, maar toch durf ik mijn hartje nog niet volledig te geven. Toen ik binnenkwam, vond ik mensen doodeng en blies en mepte ik in het rond, maar wanneer ik nu ontspannen in het zonnetje lig laat ik me benaderen en knijp ik met mijn oogjes om je te laten merken dat ik je waardeer. Aangeraakt worden wil ik echter nog steeds niet, dat laatste restje angst krijg ik voorlopig niet afgeschud. Maar ik ben sowieso enorm trots op de weg die ik al heb afgelegd en hoop dat ik in mijn nieuwe huisje de tijd en ruimte krijg om gewoon mezelf te zijn en me zo eventueel nog verder te ontwikkelen. Ook van de warmte van andere katjes kan ik enorm genieten, dus een kameraadje in mijn nieuwe thuis zou ik heel fijn vinden. Liever geen dominante types, daar word ik als gevoelig meisje te zenuwachtig van, maar wel een vriendelijk, rustig en sociaal katje dat me helpt openbloeien. Kan jij me die letterlijk en figuurlijk warme thuis geven waar ik zo naar verlang? Kom me dan snel bezoeken, ik wacht op je met een hoopvol hartje.  
 
Liefs Maartje
 
Maartje is heel graag in het gezelschap van andere katjes, daarom plaatsen we haar ook enkel bij andere katjes!
Geplaatst op 17-06-2024
Eleanor
39

Hallo ik ben Eleanor en ik ben op zoek naar een leuke plek om te wonen. Ik zal me even voorstellen, kwestie van elkaar wat te leren kennen. Samen met mijn kittens ben ik vlak naast drukke straat gevonden. Gelukkig nam iemand ons mee. Zo kon ik mijn kittens zonder zorgen groot brengen. Ik vond dat best wel eng hoor, want mensen was ik niet meer gewend! Mijn kittens zijn ondertussen het huis uit, ze staan op eigen benen. Dat vind ik prima, hebben ze verdient! Maar ik ben nog bij mijn pleegmama, in het begin dat ik hier was moet ik toegeven dat ik mijn draai moeilijk vond! Maar ondertussen hebben mijn pleegmama en ik het voor elkaar.

We hebben afspraken gemaakt weet je wel! Ik krijg weekje bij weekje meer vertrouwen en mijn pleegmama geeft me de tijd en ruimte die ik nodig heb. Nu ik ben hier niet alleen hoor, want er zijn al meerdere katjes komen logeren. En ik leer van hen dat mijn pleegmama helemaal oké is en dat ik veilig kan rondwandelen en eten als ze er is. Ik durf ook al aan haar vinger snuffelen en als ik een hele dappere dag heb mag ze mijn staart heel even aaien! Ik leer elke dag weer nieuwe dingen! Zo heb ik mijn pleegmama geleerd dat als ik aan mijn bakje ga staan en naar haar kijk ik best wel wat natvoer zou lusten. En dan krijg ik lekkers! En als mijn buikje dan vol is ga ik op mijn krabpaal zitten en kijk ik naar mijn pleegmama en gooi dan poezenkusjes naar haar! En dan krijg ik te horen dat ik zo een lieve en knappe mie ben. Dat geeft me zelfvertrouwen weet je!

Wat ik zoek in een nieuwe thuis??

Wel ik ben niet veeleisend hoor!

Gewoon een plekje waar ik helemaal ik mag zijn!

Waar ik door het huis mag lopen en enkele leuke plekjes heb waar ik lekker rustig kan slapen en van een hoge plek de boel in het oog kan houden. Ik hoef niet persé naar buiten, maar als ik buiten zou mogen dan zal het in een afgesloten tuin of catio of een leuk terrasje moeten zijn. Ja klein dingetje ik heb gevoelige darmpjes. Niets erg hoor, met de juiste brokjes en natvoer heb ik er helemaal geen last van. En ik ben nog gemakkelijk ook, want het zijn geen dure dieet brokjes, nee gewoon brokjes met de juiste samenstelling vind ik prima.

Heb je andere katjes in huis? Nu dat kan wel, als we kunnen afspreken dat die me de nodige ruimte geven. Ben niet zo voor de opdringerige types.

Zo nu ken jij mij al een beetje, nu wil ik jouw, mijn toekomstige baasje ook wel beter leren kennen.

Stuur maar snel een mailtje en dan kom je gezellig eens met mijn pleegmama praten over mij. Weet wel ik luister mee.

En wie weet ga ik dan met jouw mee naar huis!

Tot snel

Eleanor 

Geplaatst op 14-06-2024
Jools
111

Hoi piepeloi

Wij zijn Freddy, Jurre en Jools en mogen aan ons volgend groot avontuur beginnen. We gaan op zoek naar ons forever plekje. Samen, apart, in duo…alles kan. We kennen elkaar door dik en dun en hebben samen ons eerste avontuur overleefd 😊 Ja overleefd…wat een rollercoaster was me dat !

De eerste 5 maand van ons leven hebben we op een boerderij doorgebracht tussen een hele grote hoop andere katjes. Buiten onze boer kenden wij geen andere mensen. Maar het werd wat veel voor hem en op een dag zaten we opeens in een kooi op weg naar ?? Gelukkig werden we samen gehouden en zo kwamen we terecht in huize opvang. Wat waren wij bang. We vlogen letterlijk alle kanten op OMG wat nu ? Wie zijn die 2 beners en wat willen ze van ons? De hoogte kast werd voor een tijdje onze veilige haven. Enkel even naar beneden voor een snelle hap als de kust veilig was want onze buikjes knorden natuurlijk. Maar die 2 beners bleven steeds terug komen en gingen dan op een ladder staan en gingen dan gekke bekken trekken en maar babbelen. Gekke mensen hoor 😊 Op een dag voelden we het alle 3. Er staat hier iets te gebeuren. Maar wat ?? Oh nee , mensen handen kwamen onze richting uit en na heel wat gekke bokkesprongen van ons zaten we in een mandje. Enkele minuten later keken we onze ogen uit… vanuit onze bench keken we toe. Onze gekke mensen liepen daar rond maar ook heel wat poezenogen keken ons terug aan. Wat deden die nou allemaal? Achter balletjes aanrennen, achter elkaar aanrennen door de tunnel en oh muisjes vangen ! Al snel duwden we onze pootjes naar buiten telkens er een balletje of muisje voorbij kwam en kregen we bezoek van de andere poezen. Er probeerde er zelf eentje ons eten te stelen seg. Na enkele dagjes ontdekte Freddie iets raar. De deur van onze bench bleef open ?? Heel voorzichtig glipte hij naar buiten en ging achter een balletje aan. Wat een plezier had hij 😊 En opeens stond die rare snuiter bij ons in de bench. Heykes ik ben Marty en wil graag met jullie spelen, komen jullie ook? Er is van alles te doen hoor. Balletjes meppen, laserlampje vangen, achter elkaar crossen en oh ja…kijk daar eens… kerstboomklimmen ook heel tof !

Voorzichtig gingen Jools en Jurre met hem mee en begon het avontuur.

We hebben al heel wat vooruitgang geboekt maar in een mandje gepropt worden vinden we nog steeds niet leuk. We zijn ondertussen ook alle 3 gek van vleesjes. Kip, steak, worst… als de tafel gedekt is staan wij alvast netjes op een rij naast jou te wachten om dan heel voorzichtig uit jouw hand zo’n lekker hapje te nemen. Jammie. Freddie is de stoerste en soms duurt het wat te lang en gaat die voor ons zitten voor een extra stukje. De lefgozer 😊 We genieten ondertussen ook van het zonnetje in de buitenren, babbelen tegen de vogeltjes, spelen als jonge kittens met iedereen die zin heeft, zijn gek op dat kleine mini katje dat ook in de opvang zit en vliegen met momenten als gekke door het huis. Heerlijk toch. Behalve dan die ritjes naar de dierenarts….vinden wij niet leuk.

Onze mensen zijn we ondertussen ook gewoon al kijken we soms toch nog toe vanop een afstandje, behalve als we vleesje ruiken he, dan zijn we er als de kippen bij ! Stoere Freddie laat zich ook af en toe al eens keertje aaien. Gaat ie eerst raar kijken, van hey wat doe je nu, maar dan zie je hem ontspannen, zuchten en toch stiekem genieten van de aaisessie. Ook Jurre wil wel maar voorlopig zijn het pootje aaien en af een toe een aai over zijn mooie kop, de cutie 😊 Jools kijkt voorlopig toe wat de broers allemaal al durven en ligt vooral héél graag te chillen in bed. Luiwammesje 😊

Iedere dag opnieuw worden er extra stapjes gezet, stapjes in de goede richting, stapjes richting vertrouwen. Ze komen er wel deze 3 knapperds.

Wie heeft dat ene speciale plekje voor hen ? Een groot hart voor katje(s) die wat extra tijd nodig hebben en geduld in overvloed ?

Wie wil hen nu niet als BFF ?

Liefs van Freddy, Jurre en Jools

Jools kan samen met Jurre geplaatst worden , of alleen als er reeds een speelse kat aanwezig is.

Geplaatst op 06-06-2024
Loes
BB

Dag iedereen!

Mijn naam is Loes. Ik ben als zwerver
binnengebracht bij de organisatie door een ongeruste
buurtbewoner. Ik was namelijk erg mager en werd overal
weggejaagd. De reden voor mijn gewicht werd al snel
duidelijk. Mijn zicht is heel slecht. Ik vond nergens eten en
mijn eigenaar was nergens te bespeuren.
Ik zoek nu een baasje dat mij veel liefde geeft maar begrijpt
dat ik soms schrik bij plotselinge bewegingen en ik dan denk dat ik een tikje moet geven.. Dit is zeker niet om gemeen te
doen, nee hoor, ik hou namelijk van knuffels en aandacht.
Doordat ik amper iets zie verschiet ik gewoon af en toe. Je
zou voor minder toch? .Speciaal voor mijn opvangmama
trek ik wel bijna altijd mijn nageltjes in ;)
Mijn ideale baasje is iemand die de tijd neemt om mijn
vertrouwen te winnen. Eens ik op mijn gemak ben, ben ik
een echte knuffelkat. Ik slaap liefst zelfs op bed dicht bij de
mensen. Het bed van mijn baasje is mijn favoriete plekje in
huis. Heel de dag lekker luieren en knuffelen. Wat meer
moet het nog zijn? Heb jij een plaatsje voor mijn mandje?
Als je mijn voerbak goed gevuld houdt, geef ik je alle liefde
van de wereld. Hopelijk tot snel!
Loes

Geplaatst op 03-06-2024
Suki
KC

Suki is een meisje dat goed weet wat ze wilt. Ze wilt jou, voor haar helemaal alleen! Aan delen doet ze niet! Daar krijgt je dan heel veel liefde voor terug. Het gespin van een katje op schoot werkt bloeddruk verlagend en kalmerend. Dus zonder dat Suki er veel voor moet doen of er weet van heeft helpt ze je aan een betere conditie !
Dit is ook totaal geen moeite voor haar. Ze is graag in jouw buurt. Suki is een mensenkatje zoals wij dit ook wel noemen. 

Geplaatst op 01-06-2024
Casper


 

Hier ben ik dan, een lieve kleine speelse ukkepuk. Ze weten niet van waar ik ineens kwam maar ik had alleszins geen mama of papa of broers of zussen bij me....en ik was toch wel te klein om zomaar aan mijn lot over te laten.

Zo ben ik dan bij mijn opvangmama terecht gekomen. Ik had dadelijk door dat dat wel iets voor me is, ik voel me dan ook al heel goed thuis. Mijn opvangmama zegt dat ik helemaal gemaakt ben voor een (t)huiskat te zijn! Ik zal eens even opnoemen wat ik al allemaal over mij gehoord heb:[ ik ben speels, actief, loop en ren overal rond, ik eet goed, ik drink goed, ik ken de kattenbak, ik ben niet bang, ik heb mensen graag (ik ga lekker bij ze liggen, of ik probeer ze mee actief te maken als ik ook wil spelen), ik kan dus lekker wild zijn maar ook lekker rustig. Ideaal toch!
Verder is er niets bijzonders over me te vertellen.
Of ja, nog even benoemen dat ze mij super schattig vinden, dat ik mooie grote blauwige oogjes heb, en een leuke print (mijn strepen lopen zo dat ik een zwarte rechte streep op mijn ruggengraat heb), ze vinden me erg mooi.
Oh ja, en ze hebben me CASPER genoemd! ❤️

Nou, genoeg gezegd toch?! Druk jij op de mailknop nu en mag ik voor altijd bij je komen wonen? 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg