Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2008 hebben 20 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-01-2008
Jess
39

Ik was nog maar net aangemeld als gastgezin en kreeg al gelijk een telefoontje of ik misschien een poes wou opvangen. "JA!" zei ik "graag!". En ben 'r dus zo snel mogelijk gaan halen.
Wat een bolletje :-) Ze was al meteen in mijn hart. Kan ook niet anders met zo'n snoetje hè.
Jess was erg leuk om rond me te hebben. Ze liet 't gelijk weten als ze aandacht wou. Behalve als m'n hond bij me zat. Dat klikte net wat minder. Maar Kenza is dan ook een jaloers ding.
Jess werd vroeger gepest en dat merkte ik hier wel even maar dat ging geleidelijk aan weg. Op het einde sliep onze kat Nemo zelf wel bij d'r, als Nemo haar eten niet pikte natuurlijk.
Wat later kreeg ik telefoon dat een iemand had gebeld voor Jess. Ja ik was zeker wel blij maar vond 't ook best erg. Jess was net op d'r plek.
Maar dat gevoel ging snel weg toen ik wist dat haar nieuwe mama en papa helemaal achter Amsterdam vandaan kwamen speciaal voor onze lieve Jess. En zeker toen ze bij me thuis waren wist ik het. Dit komt goed.
Jess vond het nogal raar he weer verhuizen' :-)
Maar nou heeft ze een huisje vol met liefde en helemaal voor haar alleen. Ze hoeft nu niet meer te delen met andere poezen en dat vindt ze zeker best.
Nou Jess ik ga je zeker missen en nooit vergeten je was mijn eerste opvang poes en meteen een lieve.
Dikke zoenen van je opvang-mama. En wees nou maar heel lief voor je nieuwe mama en papa. xxxGeplaatst op 27-01-2008
Momo en Pucca
24

Lieve Momo,
Na 7 maanden jou verzorgd te hebben, heb ik jou met een brok in mijn keel laten gaan.
Toen jij binnen kwam bij ons, samen met je broertje en zusjes was je echt heel schuw. Maar ik heb ook jou zien veranderen, stapje voor stapje, in een hele mooie en lieve, leuke, speelse poes die het heerlijk vindt om geaaid te worden en lekker kan spinnen.
Het afscheid nemen doet pijn, omdat je veel langer dan gepland bij ons bent geweest.
Maar nu ga jij samen met je zusje naar een nieuw huis en is er voor jou ook een eigen mandje, lekker hè.
Lieve Momo, gedraag je en ben lief voor deze lieve mensen, vertrouw ze zoals je mij ook bent gaan vertouwen, veel succes in je nieuwe leven.
Dag lieverd, we zullen je allemaal missen.
Jouw opvangmama Daniela.

Geplaatst op 27-01-2008
Pucca en Momo
24

Lieve Pucca, mijn schat.
Na 7 maanden jou verzorgd te hebben, heb ik je met veel pijn in mijn hart en de nodige tranen laten gaan. (Je was eigenlijk al een beetje van mij geworden).
Toen jij met je broertje en zusjes bij ons binnenkwam was je echt heel schuw, maar ik heb je zien veranderen, stapje voor stapje, in een ongelooflijk mooie en vooral leuke, speelse poes. Een poes die kopjes geeft, het heerlijk vindt om geaaid te worden en de sterren van de hemel spint.
7 maanden, echt een lange tijd om je dan nog te laten gaan maar het afscheid nemen hoort erbij. Het doet me pijn maar ik ben ontzettend blij voor jou!
Samen met je zusje ga je nu gezellig naar een nieuw huisje, een eigen mandje.
Lieve Pucca, laat deze lieve mensen ook toe in je hart, zoals je mij ook in je hart heb toegelaten, heb vertrouwen, het komt goed!
Dag schat, ik ga je missen en de rest zeker ook!
Jouw opvangmama Daniela

Geplaatst op 26-01-2008
Buffy en Boebie
27

Hoi! Ik ben Buffy.
Mag ik me even voorstellen: ik ben Buffy een kleine poezendame met halflang zwart-bruin haar. Mijn opvanggezin vindt dat ik de staart van een eekhoorn heb, zo dik.
Maar ik ben een keurige jonge dame en besteed veel aandacht aan mijn vacht. Vooral als ik kattenmelk heb gedronken. Deze vind ik namelijk zo heerlijk dat ik te vlug drink en nogal knoei.
Verder vind ik het leuk om met mijn broer Boebi te spelen. Als hij op ontdekkingsreis gaat loop ik er een paar passen achter.
In huis ben ik een heel lieve poes en speel graag met mensen, maar ik vind het nog griezelig om geaaid te worden. Als ze me worst geven pak ik dit voorzichtig van de vinger af en vind het goed als ze me even met een vinger aaien. Wat je niet doet voor een stukje worst.
Maar het gaat steeds beter. Ik ben dan ook op zoek naar een plekje waar ik me verder kan ontwikkelen ( met veel stukjes worst natuurlijk)
Met andere poezen, honden en konijnen kan ik het goed vinden.
 
Mijn speuk is : Kattenpoten laten pootafdrukken achter op je hart.
 
Buffy

Geplaatst op 26-01-2008
Boebie en Buffy
27

Hallo, mijn naam is Boebi.
Ik ben een gitzwart katertje met een witte plek op mijn borst.
Ik ben een ontdekkingsreiziger. Als er een deur of kast open staat ga ik op onderzoek uit.
Als ik op een van mijn favorite plekjes lig (op de vensterbank boven de verwarming) vind ik het leuk om naar buiten te kijken. Wat zou ik daar graag op ontdekkingsreis gaan! Maar hier binnen is het ook fijn, vooral als ik tikkertje of verstoppertje met mijn zusje Buffy speel.
Met mensen spelen is ook heel leuk, maar als ik aan het spelen ben heb ik geen tijd om geaaid te worden. Als ik ergens lig te soezen vind ik het wel heerlijk om geaaid te worden. Ik spin dan van genoegen.
Graag zou ik een eigen plekje vinden bij mensen die mij de tijd geven om aan vreemden te wennen. Want ik ben dan wel een kleine ontdekkingsreiziger, vreemde mensen vind ik wel wat griezelig.
Mijn speuk is : ik kwam, ik spon...ik overwon!
Boebi

P.S. andere katten, honden of konijnen vind ik geen probleem.

Geplaatst op 26-01-2008
Bo
24

Oh mijn lieve Bo,
Toen jij hier zo`n 3 maanden geleden kwam en nog 3 maanden in een ander gastgezin, was je nog niet zo lief als nu.
Ik heb je zien groeien, eerst was het blazen en slaan, maar iedere dag werd je liever en aanhankelijker,
Je had ook 1 heel leuk verstopplekje in het aquariumkastje, als ik je kwijt was, zat je daar.  Je lag ook heel graag naast me op de bank en soms op schoot, dan kreeg ik ook uitgebreid kopjes, als ik maar bleef aaien.
Nu is het zo ver, een plekje voor jezelf samen met nog 2 andere katten en 2 hele leuke, lieve mensen.
Het was zwaarder dan gedacht, dat ik jou moest laten gaan.
Bo bedankt voor de mooie en leuke tijd samen en heeeeeel veeeeel succes in je nieuwe huisje en ga daar net zo lief zijn als je hier was, doe je best.
Je opvang mama Daniela.

Geplaatst op 23-01-2008
Calisto
05

Hallo lieve Calisto,
Vier maanden ben je bij ons geweest. Je was ons  “ukkie”,  een heel klein poesje met grote, lieve ogen. Ondeugend, grappig en nieuwsgierig.
Een  dapper meisje dat zich niet door haar broertjes op de kop liet zitten.
Je hebt nu een nieuw thuis gevonden. Natuurlijk missen we jou en we hopen dat je nieuwe baasjes net zo veel om jou gaan geven als wij deden, maar dat komt vast en zeker goed!
Het allerbeste voor jou, lieve Calisto, en een hele dikke knuffel en kus van ons allemaal….!
Opvanggezin: Fam.van Bakel

Geplaatst op 21-01-2008
Cleo
18

Dit nest is uit een erbarmelijke omgeving weggehaald, we kunnen hier helaas niet teveel over vertellen.
Het zijn allemaal hele lieve schatten, enkel wat mager en onder de vlooien, maar dat komt goed!

Update gastgezin:
Cleo is een lief en aanhankelijk poesje die het heerlijk vindt om te knuffelen. Maar het op zijn tijd ook leuk vindt om als een dolle door het huis heen te racen en te spelen.
Cleo is op zoek naar een lief baasje die veel tijd voor haar heeft om met haar te knuffelen maar ook om haar vacht te verzorgen. Cleo's vacht zat onder de klitten toen ze hier kwam ze is gelukkig nu klitvrij. Daarom is het ook belangrijk dat haar nieuwe baasje dit ook zo houdt.
Cleo is momenteel geen brokjes liefhebber, natvoer en mensen eten is veel lekkerder maar ze leert ze nu wel te eten aangezien dit veel beter is voor haar tandjes.
Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk een gouden mandje waar ze de rest van haar leven veel liefde krijgt.

Geplaatst op 19-01-2008
Novi
119

Hee klein pittig ding,
Je was nog niet zo lang bij ons in opvang, maar toen je binnen kwam was wel al meteen duidelijk dat je een pittig, heel uitgesproken karaktertje had.
Als je iets niet wilde dan wilde je het ook echt niet en dan maakte je dat ook wel even heel duidelijk aan ons!
Je was een slim poezenmeisje dat heel goed wist hoe je zin kon krijgen..
Nu, na wat ziekjes te zijn geweest was het eindelijk zo ver voor jou, je mocht lekker naar je nieuwe thuis toe waar het je aan niks zal ontbreken.
We zullen je erg gaan missen, je hebt op ons veel indruk achter gelaten en ook een prachtige herrinnering.
Nog nooit heb ik met zo veel plezier naar een spelende kitten zitten kijken, de sprongen die je maakte, het plezier dat je had en de geluiden die je dan produceerde, het was gewoon een genot om naar te kijken!
Dag lieve Novi, dag mijn pittig ding!  Marieke

Geplaatst op 19-01-2008
Belle
11

Ik weet nog toen jij bij ons werd binnengebracht, dat je vrij gestresst was. Je miauwde aan één stuk door. Je begreep er niets van en wilde zoveel aandacht. Na twee jaar bij je baasje moest je plotseling weg. Ook ik begreep het niet.
Je bent zo'n ontzettende lieve knuffelpoes, zo probleemloos. Gelukkig werd je al snel wat rustiger en voelde je je op je gemak.
Maar het was wel wat krap hier voor je en gelukkig heb je nu een heel leuk huis gevonden bij twee ontzettend lieve mensen! Belle, heel veel geluk en plezier en klets ze maar lekker de oren van hun kop. Ik mis onze gesprekjes wel, maar ik weet dat je het hartstikke naar je zin zult krijgen! Je opvangmamma, Turid

Geplaatst op 19-01-2008
Pien
103

Ons kerstkindje kwam vandaag binnen uit Mol. Voor haar begint de kerst goed...
Zij komt uit een groep van 7 zwervers uit Mol. De mensen die er woonden  gaven hen eten.  Maar ze gingen verhuizen, maar kwamen hen toch tweemaal per dag voederen om de katten niet aan hun lot over te laten. Maar de eigenaar van het huis, ziet dit allemaal niet zitten en gooit voordurend het eten en drinken weg en jaagt de poezen weg...

Pien vertelt:
He...pssst ja jij daar...kijk eens goed naar mij en luister stilletjes....
Waar dat ik nu toch ineens beland ben.. woon ik eerst nog in een grote koude jungle met allemaal soortgenootjes, zit ik nu ineens in een paradijsje!!! Hier is het lekker warm, zijn andere leuke soortgenootjes en weet je...  er is altijd genoeg te eten en te spelen!!
Echt heerlijk hier.. nou ja ik moet wel eerlijk tegen je zijn en zeggen dat ik er de eerste dagen wel even aan moest wennen hoor maar die andere grote wezens, ze noemen zich geloof ik mijn opvang papa en mama, die zijn zó lief voor mij he.. Ik bedank hun dan op mijn manier door lekker te knuffelen en te knorren. Heerlijk zeg!
Maar nu heb ik me dus laten vertellen door die lieve mensen dat ik hier niet voor altijd kan blijven wonen.  Nu vraag ik jou dus, ja jij, ik heb het nog steeds tegen jou, of je niet eens met mij wil komen knuffelen!!
Misschien vind ik je zo leuk dat ik meteen met je mee ga.
Mocht je nu een huiske hebben met zo'n grasveld achter, nou daar zou ik wel van kunnen genieten.
Nog even één ding en dan kun je bellen om eens naar mij te komen kijken; Ik weet zeker dat wanneer je naar mij toe komt en je bent net zo lief als dat ik ben.. dat we heel snel vriendinnetjes kunnen worden. Dat verzeker ik je!
En nu maak voort en bellen!!!
He en jij daar.. bedankt voor je tijd en dat je zo lief was om naar me te luisteren! Dikke knuffel en tot snel  van Pienie...

Geplaatst op 19-01-2008
Ivo
11

Vaak krijg ik de vraag te horen of die mensen in deze tijd nog bestaan, die zomaar hun huisdier dumpen om niets of zomaar laten inslapen om niets. We zijn tegenwoordig toch zo beschaafd?
En ik ben dan weer verbaasd dat sommige mensen niet weten hoeveel er gesold wordt met katten en honden. Ook jij werd bijna ingeslapen, gewoon omdat ze je niet mee wilden nemen naar hun nieuwe huis.
En natuurlijk kon je bij ons direct terecht. Onbegrijpelijk, want ook jij bent zon' makkelijke en lieve kat, die ontzettend graag geknuffeld wordt.
In het begin ben je wat afwachtend bij vreemden, maar al snel komt de brutale Ivo naar boven die de nodige aandacht komt opeisen. Zelfs mijn eigen dominante poes, Truusje, kon jou charmes niet weerstaan en accepteerde je gewoon. Heel uitzonderlijk, hoor, dat ik je bijna zelf wilde houden.
Maar het is hier al druk in huis. Maar het is geen wonder dat je nieuwe baasjes je direct mee wilden nemen naar huis. Geen dag wilden ze meer wachten! Je krijgt nu zelfs een vriendinnetje en je kunt naar buiten. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het met jou ook goedkomt. Ivo, ik wens je heel veel plezier en geluk en een lang leven daar bij je nieuwe lieve baasjes!
Je opvangmamma, Turid

Geplaatst op 19-01-2008
Rambo
117

Lieve Rambo
Je kwam terug in de opvang en werd bij mij gebracht. Toen al stal je mijn hart en vooral die van Dyon. Je was ziek en kreeg de juiste zorg bij ons.
Lieverd, ik ken je probleem. Ik heb het ook hier gemerkt zo af en toe.
10 weken lang hebben we hardop gezegd, nee we houden er maar 2
want van 3 komt 4 komt 5 en dat willen we niet...
Ondertussen kwam je op schoot liggen, bracht je me een speelgoedmuisje in je bek.
Pakte je een balletje, liep de trap op en rende er achterna om hem te pakken
voordat hij beneden was.Ik keek dan lachend toe en speelde mee. Ook pikte Frauke je lievelingsplek in en lig je nu in de mand vlak bij mij.
Je loopt me achterna want waar ik ben ben jij. Altijd laat je van je horen door je mrauwww als je aandacht krijgt, bij een knuffel of een aai.
Je leerde stoeien met Dyon en ook keek je verlangend naar buiten, soms ging je direct achter Frauke aan omdat jij sneller was dan ik.
Je ontsnapte dan naar buiten en ontdekte dat de wereld groter is.
Nu mag je hem echt ontdekken, de wereld achter de poort. Ook ging je het hartst roepen, boven Frauke uit om eten. Je accepteert het gezag van Ashley die je soms streng aankijkt  en dan ga jij netjes opzij.
Kortom je vormt en deel van ons gezin.
Tabitha en Dyon

Geplaatst op 12-01-2008
A´sha en Amira
35

Zaterdag 12 januari gingen jullie samen naar jullie gouden mandje, heel ver weg naar Hingerne. Twee weekjes hebben we van jullie aanwezigheid genoten. Van kleine bolletjes wol werden jullie twee pedante dametjes. Samen vierden we een onvergetelijke oudejaarsavond. Gelukkig hielden jullie allebei van tuttelen, want dagelijke moest er in jullie oortjes en aan jullie oogjes geprutst worden. En lekker ook iedere dag een beetje borstelen, want Europees kortharig of niet, maar dan wel met een Perzische grootmoeder vanwege jullie mooie vachtje en mooi gekleurde oogjes. Jullie worden een paar prachtige poezen. De laatste paar dagen was jullie quarantaine voorbij, zodat jullie heerlijk in de woonkamer konden blijven en meespelen.

Dag lieve Aisha, klein nieuwsgierig aagje dat je bent. Doe je een beetje voorzichtig als je weer op onderzoek gaat. Je bent voor niets en niemand bang. En blaas je niet zo heel hard tegen Pixel, want daarmee kun je best ook wel vriendjes worden. En als je dan eindelijk moe bent, kruip je gezellig ook op schoot en laat je dan ook maar lekker verwennen.

Een dikke knuffel van je opvangmama en papa, en een dikke snuffel van Tommie, Sunny en Azra

Reactie eigenaar:
Liefste poezenvrienden,
Ondertussen zijn we ongeveer een maandje in onze nieuwe thuis.
We vinden het er heel gezellig en houden ervan in de plantjes te rommelen en met de hond te spelen. Ook onze grote poezenbroer vindt ons best aardig.
Onze namen zijn ondertussen verandert van Aisha naar Roxy en van Amira naar Milla.
We zijn onlangs naar de dierenarts geweest voor onze prikjes. Die zei dat alles er goed uit zag en dat we kerngezond waren.
We hebben van onze baasjes een leuke tunnel gekregen waarin we uren spelletjes spelen.
’s Avonds zitten we graag knus op de bank.
Wij maken het zeer goed en zijn jullie allemaal zeer dankbaar voor de goede verzorging en liefde die we van jullie kregen toen jullie ons vonden.
Wij zullen zeker contact met jullie blijven houden.
Vele kopjes en knorretjes
Roxy en Milla A.k.a. Aisha en Amira
Caroline & Steven
Pixel & Tapas

Geplaatst op 12-01-2008
Amira en Aisha
35

Zaterdag 12 januari gingen jullie samen naar jullie gouden mandje, heel ver weg naar Hingerne. Twee weekjes hebben we van jullie aanwezigheid genoten. Van kleine bolletjes wol werden jullie twee pedante dametjes. Samen vierden we een onvergetelijke oudejaarsavond. Gelukkig hielden jullie allebei van tuttelen, want dagelijke moest er in jullie oortjes en aan jullie oogjes geprutst worden. En lekker ook iedere dag een beetje borstelen, want Europees kortharig of niet, maar dan wel met een Perzische grootmoeder vanwege jullie mooie vachtje en mooi gekleurde oogjes. Jullie worden een paar prachtige poezen. De laatste paar dagen was jullie quarantaine voorbij, zodat jullie heerlijk in de woonkamer konden blijven en meespelen.

Dag lieve Amira. Geniet lekker van je nieuwe leventje. Kruip maar lekker bij Caroline of Steven op schoot en laat je vertroetelen. En anders vind je wel weer een lekkere stoelleuning, vanwaar af je heel rustig alles en iedereen in de gaten kunt houden. Totdat je een pingpongballetje hoort, want dan ben je niet meer te houden.

Een dikke knuffel van je opvangmama en papa, en een dikke snuffel van Tommie, Sunny en Azra

Geplaatst op 07-01-2008
Shanno
33

Onze shanno is nu eindelijk van ons!!!
Na een aantal spannende weken konden we zijn contractje invullen en officeel in ons gezin opnemen.
Daarbij heeft hij zijn plaats in die weken al dusdanig veroverd.
Zelfs de vader van het gezin is al helemaal gewend aan zijn 's ochtends en 's avonds wilde uurtjes.
Hij heeft zijn vaste slaapplekjes en de honden beschouwen hem nu ook als broertje.
De vogel heeft het wel al 2 keer moeten ontgelden maar daar gaan we goed opletten. Welkom in ons gezin!
Fam. van de Ven

Geplaatst op 04-01-2008
Alfred en Nala
111

Donderdag 4 januari, was jullie grote dag. Kim en ik brachten jullie naar jullie nieuwe thuis. Alles lag klaar voor jullie, jullie mogen eerst effe rustig in aparte ruimte wennen. We wisten al een paar weken dat jullie gingen verhuizen, we hebben nog genoten van die tijd. Donderdag was het slikken en effe moed bij elkaar rapen, ‘t is altijd zo dubbel bij een plaatsing, vreugde voor het gouden mandje en toch weemoed om het vertrek. Jullie waren ook al 10 maanden in opvang, dat cijfer je niet zo maar weg. Met tranen schrijf ik jullie afscheidsverhaal.
Alfred, mijn grote brombeer, wat laat je stilte achter. Jij kwam binnen als briezende leeuw, je graaide geregeld met je klauwen. Na een tijdje kregen we meer vertrouwen, het graaien bleef achterwege. Een grom moest je toch nog regelmatig laten horen. Je speelde erg graag met de pluimenstokjes en veters waren helemaal het einde. Je bent nog bang, maar toch al veel verbetering, er is een goede basisch van vertrouwen. Je durft toch al lekkers uit de hand nemen en geeft speelse tikken op onze handen, je zoekt echt contact. Laat in je hartje kijken lieve jongen, laat zien welk een zachte pit onder de ruwe bolster zit. Geen Freddo meer die de plinten om haalt en onder de keuken kruipt, geen Freddo die baddert in de waterkom, geen Fredje die een vertederend schouwspel weg geeft als ie zen zusje omhelst, wat een gemis…..
Mijn lieve musketiers, gedraag jullie een beetje, laat jullie hartje spreken en geniet van de aandacht en liefde die jullie zeker gaan krijgen. Geef Ann vertrouwen, maak het niet te moeilijk, alles komt goed schatjes, nu effe weer wennen en nadien een heerlijke toekomst. Jullie krijgen veel ruimte, veel liefde en veel vriendjes. In de toekomst een veilige tuin om in te ravotten en een veilige, warme haven binnen in huis, geniet met volle teugen mijn lieve kapoenen.
We missen jullie schatjes, ook jullie vriendje Grijsje loopt te roepen, hij zoekt zijn maatjes. Jullie mogen nu nieuwe vriendjes maken en genieten van jullie gouden mandje. Jullie zijn met je kontje in de boter gevallen. Wees moedig lieverds……
Dikke knuff van jullie opvangmama, van Kim en Sven, van Wodan en de poezenvriendjes.

Reactie eigenaar:
Hallo,
Awel tis hier rustig in huis nu, ze hebben de volledige ruimte en ze zijn daardoor precies wa kalmer. Nala zit meestal aan het grote raam vooraan of in het bakje van de grote krabpaal ze houd alles goed in het oog elke beweging die ik maak heeft ze gezien en zolang ik niet te dicht in de buurt kom blijft ze rustig liggen.
Ook als de andere katten aan het spelen zijn zit ze echt te kijken van zou ik of zou ik niet gaan meespelen, we zijn er nog niet maar ze gaat dat ni lang meer kunnen volhouden denk ik van niet mee te spelen, want als ze nog verder met haar snoet naar voor gaat hangen valt ze vanzelf tussen de spelende katten in denk ik :-) zo komt ze dan vooruit om te kijken dus. 
Ze is ook al op onderzoek geweest in het huis zelfs als ik en men vriend in de zetel zaten, we durfden niet te bewegen om het fototoestel te nemen want anders zou ze mss weer wegschieten, dus hebben we er maar van genoten hoe ze voorzichtig een overal op sprong en een kijkje ging nemen. Ik heb nu wel de kodak constant bij me liggen voor als ze nog eens op ronde gaat zodat ik foto's kan doorsturen.
En alfred die is wat schichtiger nog hij heeft de vroegere favo verstopplaatjes van pitch overgenomen, een bult in de gordijn achter de diepvries dat is fredo, een kat onder de chauffage aan de zetel, ja hoor ook fredo, het rode bakje op de gang vind ik hem ook geregeld in terug maar ook hierbinnen op de krabpaal heeft hij al eens gelegen.
En nu net deze morgen wonder bij wonder, ik stond in de keuken bijna klaar om te vertrekken en toen kwam er plots een snoetje uit de living heel voorzichtig eens kijken wat er in de keuken te zien was, ik stond stokstijf stil, hij sloop naar de waterbakken alsof ik hem niet zou gezien hebben en dan snel terug de living in, ik noem hem men klein dikzakske, tis zo koddig die korte poten onder dat breed lijfke :-)
En voile voorlopig is dat alles wat ik te melden heb, maar ja het is nog maar sinds donderdagavond dat ze uit de badkamer zijn hé, dus volgens mij doen ze het goed hoor, wel nog wat briesen tegen de Fast maar ja ge weet hij is de baas hé.
O ja en we hebben zaterdag door wind en regen de kattenren gezet, enkel nog ze bovenaan toemaken en klaar, maar voorlopig blijven ze allemaal nog binnen hoor het is veel te slecht weer. Groetjes Ann

Geplaatst op 04-01-2008
Nala en Alfred
111

Donderdag 4 januari, was jullie grote dag. Kim en ik brachten jullie naar jullie nieuwe thuis. Alles lag klaar voor jullie, jullie mogen eerst effe rustig in aparte ruimte wennen. We wisten al een paar weken dat jullie gingen verhuizen, we hebben nog genoten van die tijd. Donderdag was het slikken en effe moed bij elkaar rapen, ‘t is altijd zo dubbel bij een plaatsing, vreugde voor het gouden mandje en toch weemoed om het vertrek. Jullie waren ook al 10 maanden in opvang, dat cijfer je niet zo maar weg. Met tranen schrijf ik jullie afscheidsverhaal.
Nala,mijn kleine, moedige meid, laat zien hoe lief en speels je kan zijn. Open je hartje meisje, geef jou vrouwtje vertrouwen, net zoals je hier deed en liefst nog wat meer. Je bent een meisje met pit en toch heb je een zacht karaktertje. Je was op jou speciale manier aanwezig en wilde in onze nabijheid zijn. Spelen is je leven, je houdt van stokjes met veertjes en van wiebelspeeltjes, dat vind je echt de max. Je mag nu altijd bij jou broertje Alfred en vriendje Manu blijven, geniet meisje, mijn kleine prutsemie. Ik mis je eigenwijze snoetje, je grappige kapriolen, zelfs je mopperen als het niet naar je zin was. Ik mis je …….
Mijn lieve musketiers, gedraag jullie een beetje, laat jullie hartje spreken en geniet van de aandacht en liefde die jullie zeker gaan krijgen. Geef Ann vertrouwen, maak het niet te moeilijk, alles komt goed schatjes, nu effe weer wennen en nadien een heerlijke toekomst. Jullie krijgen veel ruimte, veel liefde en veel vriendjes. In de toekomst een veilige tuin om in te ravotten en een veilige, warme haven binnen in huis, geniet met volle teugen mijn lieve kapoenen.
We missen jullie schatjes, ook jullie vriendje Grijsje loopt te roepen, hij zoekt zijn maatjes. Jullie mogen nu nieuwe vriendjes maken en genieten van jullie gouden mandje. Jullie zijn met je kontje in de boter gevallen. Wees moedig lieverds……
Dikke knuff van jullie opvangmama, van Kim en Sven, van Wodan en de poezenvriendjes.

Reactie eigenaar:
Hallo,
Awel tis hier rustig in huis nu, ze hebben de volledige ruimte en ze zijn daardoor precies wa kalmer. Nala zit meestal aan het grote raam vooraan of in het bakje van de grote krabpaal ze houd alles goed in het oog elke beweging die ik maak heeft ze gezien en zolang ik niet te dicht in de buurt kom blijft ze rustig liggen.
Ook als de andere katten aan het spelen zijn zit ze echt te kijken van zou ik of zou ik niet gaan meespelen, we zijn er nog niet maar ze gaat dat ni lang meer kunnen volhouden denk ik van niet mee te spelen, want als ze nog verder met haar snoet naar voor gaat hangen valt ze vanzelf tussen de spelende katten in denk ik :-) zo komt ze dan vooruit om te kijken dus. 
Ze is ook al op onderzoek geweest in het huis zelfs als ik en men vriend in de zetel zaten, we durfden niet te bewegen om het fototoestel te nemen want anders zou ze mss weer wegschieten, dus hebben we er maar van genoten hoe ze voorzichtig een overal op sprong en een kijkje ging nemen. Ik heb nu wel de kodak constant bij me liggen voor als ze nog eens op ronde gaat zodat ik foto's kan doorsturen.
En alfred die is wat schichtiger nog hij heeft de vroegere favo verstopplaatjes van pitch overgenomen, een bult in de gordijn achter de diepvries dat is fredo, een kat onder de chauffage aan de zetel, ja hoor ook fredo, het rode bakje op de gang vind ik hem ook geregeld in terug maar ook hierbinnen op de krabpaal heeft hij al eens gelegen.
En nu net deze morgen wonder bij wonder, ik stond in de keuken bijna klaar om te vertrekken en toen kwam er plots een snoetje uit de living heel voorzichtig eens kijken wat er in de keuken te zien was, ik stond stokstijf stil, hij sloop naar de waterbakken alsof ik hem niet zou gezien hebben en dan snel terug de living in, ik noem hem men klein dikzakske, tis zo koddig die korte poten onder dat breed lijfke :-)
En voile voorlopig is dat alles wat ik te melden heb, maar ja het is nog maar sinds donderdagavond dat ze uit de badkamer zijn hé, dus volgens mij doen ze het goed hoor, wel nog wat briesen tegen de Fast maar ja ge weet hij is de baas hé.
O ja en we hebben zaterdag door wind en regen de kattenren gezet, enkel nog ze bovenaan toemaken en klaar, maar voorlopig blijven ze allemaal nog binnen hoor het is veel te slecht weer. Groetjes Ann

Geplaatst op 02-01-2008
Demi
02

Dag Demi
Je bent maar een paar dagen bij me geweest. Maar een onuitwisbare indruk heb je zeker achtergelaten. Wat een mooi en lief poesje ben je, wat kun jij snel ergens wennen zeg. Volgens mij voelde je je binnen een uur al bij ons thuis. Er kwam al hel snel een heel leuk gezin voor je met een kind dat zeker veel met je zal spelen. Ik weet zeker dat dit voor jou een goed begin is van het nieuwe jaar. Veel geluk en vooral veel plezier.
Je opvangmama Marjolijn

Geplaatste honden

Geplaatst op 19-01-2008
Zoye ( maltezer hondje)
40

Wie hebben we nu in de opvang??
Dit enorm aanhankelijke lieve malthezertje van ca 3 jaar oud heet Zoye

Het waren drie hondjes : ze kwamen van een eigenaar die niet langer voor hen kon zorgen. De hondjes zaten klein gehuisvest op het politieburo. Ons gastgezin zag hen zitten en kon het niet over haar hart verkrijgen ze daar te laten zitten. Wat bofffen we toch met dit lieve gastgezin, nu konden ze rustig op adem komen. Maar het gastgezin ging weer full time werken en we zochten plek voor de drie hondjes.
Nu komt Zoye officieel in de opvang bij ons, bij een ander gastgezin!

Later meer info


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg