Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2008 hebben 34 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-10-2008
Tobias
35

Lieve Tobias,
Vier maanden lang hebben we van je aanwezigheid genoten en nu heb je dan eindelijk toch ook je gouden mandje gekregen.
Heel plotseling kwam jij afgelopen zomer samen met je zusje Nora bij ons terecht.
Een heel bang, pluizig bruin-zwart katertje, dat het liefst onder of achter de kast zat en buiten bereik bleef. Terwijl je zusje samen met een nieuw vriendin-poesje leerde spelen, zat jij alleen maar angstig toe te kijken. En toen je net de kunst een beetje afgekeken had, vertrok je zusje met haar vriendin en moest je je verder in je eentje redden tussen de drie grote huiskaters.
En het ging, welliswaar heel langzaam maar toch zeker de goede kant op. Een echte schootkat ben je niet geworden, maar je was wel altijd graag in de buurt op een rustig plekje om de hele boel in de gaten te houden. Heel af en toe de laatste tijd wilde je ’s avonds wel even op schoot blijven liggen, maar niet al te lang. Ook laat je je inmiddels regelmatig gewoon oppakken om even lekker geknuffeld te worden.
Spelen deed je graag, urenlang kon je in je eentje achter een balletje aanhollen en als we het laserlampje pakten, was je er als de kippen bij. En eten, dat was ook favoriet bij je, jij met je bolronde buikje! Je nesthaartjes zijn inmiddels helemaal verdwenen en je bent nu een glanzend zwart katertje geworden met één mooie grote witte snorhaar.
Nu ben je dus verhuisd, helemaal naar Rotterdam, bij Esmée en Dimitri, waar je in de toekomst heerlijk kan ravotten met een huiskatertje dat even oud is als jij, onder het toezicht van twee grote oudere poezen.
Lieve Tobias, we wensen je nog een heel lang en gelukkig leven toe.
Een heel dikke knuffel van je opvangouders, en natuurlijk ook van Tommie, Sunny en Azrael.


Geplaatst op 31-10-2008
Timmy
33

Deze kittens werden gevonden in Scherpenheuvel. De meldster lukte het niet om ze te voeden en de kleintjes hadden al 24 uur geen voedsel meer gehad. Twee dagen later liet de meldster ons weten dat de mamapoes op haar laatste krachten naar huis was gekomen en ze haar dood hebben gevonden. Ze vermoedt dat de mama vergiftigd is...
Rust zacht mama en maak je geen zorgen over je kleintjes, zij zitten nu veilig in ons gastgezin en we gaan ervoor zorgen dat het grote, sterke kittens worden en ze een gouden mandje bezorgen.

Timmy stelt zichzelf voor:
Hallo, ik heet Timmy en ik ben samen met mijn broertje de katertjes van het nest.
Ik ben getijgerd en heb 2 streepjes op mijn staartje.
Soms doe ik wel eens raar met mijn hoofdje en dan lijk ik net op zo'n hondje met een wiebel kopje die je  vaker op de achterbank van een auto ziet. Het lijkt soms wel alsof mijn hoofdje los zit!!
Maar dat is gelukkig niet zo. Ik ben het kleinste uit het nest en daarom noemen mijn opvangmama's mij wel eens de benjamin! Ik hoop dat er snel iemand komt kijken voor mij!  Tot dan, pootje van Timmy

Voorlopig niet te reserveren.

Geplaatst op 30-10-2008
Jingles
18

En alweer een spoedmelding uit Dendermonde;
De meldster had een moederpoes met 3 kleine kittens in de tuin. 'Savonds hoorde ze gekrijs en geblaf, snelde naar beneden en zag twee honden het nest aanvallen.
Mamapoes, die vurig haar nest wilde beschermen, was er slecht aan toe, en is helaas ingeslapen.
En alweer nergens opvang te krijgen in Dendermonde voor de ukken.
Ze zijn snachts nog bij ons binnengekomen.

Jingles stelt zichzelf voor:
Hallo allemaal, ik ben Jingles. Toen ik bij mijn opvanggezin binnenkwam was ik een ziek klein hummeltje. Mijn oogje zat helemaal dicht  en ik kon niet eten en drinken omdat ik niets rook of proefde. Toen zijn ze met me naar de dokter gegaan en hebben me geholpen met eten en drinken.
Ik ben nu al flink opgeknapt. Drinken kan ik al zelf en ook het eten gaat me steeds beter zelf af, dit komt ook omdat ik steeds meer ga ruiken en omdat ik me steeds beter voel. Ik moet nog wel flink wat aankomen maar dat komt vast helemaal goed.
Ik ben trouwens een echte avonturier en vind het fantastisch om in ieder hoekje en gaatje van het huis te kijken wat er te vinden is. Ik haal veel capriolen uit en vind het echt leuk als mijn opvangouders daarom moeten lachen. Knuffels en kriebels vind ik ook geweldig!!


Update gastgezin 30 augustus:

Jingles heeft ons een tijdje voor de gek gehouden, we dachten namelijk dat Jingles een meisje was. Maar dat was dus niet het geval want stiekem is Jingles een stoere kerel.
Jingles is een actief en ondernemend katertje, die zich overal mee bemoeit en overal bovenop zit.
Jingles grootste hobby is klooien en spelen met zijn broer Okkie wat tevens zijn beste vriendje is. Want waar Jingles is daar is ook Okkie te vinden.
JIngles is op zoek nar een gouden mandje met lieve aasjes die ook nog een gouden mandje over hebben voor Okkie , want die twee kunnen eigenlijk niet zonder elkaar.

Geplaatst op 30-10-2008
Okki
18

En alweer een spoedmelding uit Dendermonde;
De meldster had een moederpoes met 3 kleine kittens in de tuin. 'Savonds hoorde ze gekrijs en geblaf, snelde naar beneden en zag twee honden het nest aanvallen.
Mamapoes, die vurig haar nest wilde beschermen, was er slecht aan toe, en is helaas ingeslapen.
En alweer nergens opvang te krijgen in Dendermonde voor de ukken.
Ze zijn snachts nog bij ons binnengekomen.

Okki stelt zichzelf voor:
Hallo allemaal, ik ben Okki. Ik ben al een flinke jongen en doe ook flink stoer. Ik ben helemaal niet bang en daag iedereen uit.
Alleen als ik zo hoog in de lucht wordt opgetild vind ik het nog een beetje eng maar als ze me dan weer neerzetten doe ik net of er niets is gebeurd.
Stiekem vind ik het ook erg fijn om lekker geaaid en gekroeld te worden en kan al spinnen als de beste. Ook vind ik het erg leuk om mijn kleine zusje Jingles te pesten, ik win altijd met stoeien!
Ik ben erg actief en speel het liefste de hele dag door. Is er al iemand die met mij wil spelen?


Update gastgezin 30 augustus:

Okkie is een lief en rustig zwarte katertje.
Hij knuffelt heel graag met ons en vindt het ook geweldig om met zijn broer te spelen.
Jingles is namenlijk zijn beste vriendje en ze doen pratisch alles gezellig samen.
Okkie is een stevige kater, meneer weegt namelijk al meer dan 2,5 kilo.
Dus dat belooft wat voor de toekomst.
Okkie is op zoek naar lieve baasjes, die hem alle liefde geven en daarnaast ook nog
een plekje hebben voor Jingles want die twee horen bij elkaar.


Geplaatst op 28-10-2008
Tibbs
15

Dit kitten werd gevonden langs een drukke weg in Bilzen, waar het van afval leefde. Het is nog wat bang en brood- en broodmager, maar komt goed met het manneke!

Later meer gegevens.

Geplaatst op 27-10-2008
Ben
07

Ben, wij zijn blij dat we je hebben mogen opvangen.
Je bent een bijzonder manneke, verschrikkelijk lief en aanhankelijk en op z'n tijd vol kattekwaad.
Vol ongeloof zagen we dat na alles wat  je meegemaakt hebt je nog zoveel vertrouwen in de mensen hebt.
Het was niet gemakkelijk je af te geven, we zagen er ook enorm tegen op.
Maar we hebben een heel goed gevoel bij de mensen die nu voor je gaan zorgen, je zult bij hen een prima toekomst tegemoet gaan.
Ben, we wensen jou en het gezin waar je nu eindelijk je eigen (en zeer verdiende) plekje krijgt veel geluk voor de toekomst.
Ben's opvanggezin; Harry, Anki, Jamo en David.

Geplaatst op 25-10-2008
Feniks en Tanne
111

Mijn twee kleine wondertjes hebben het nest verlaten, dit laat ons achter met een gemengd gevoel. Verdriet om het afscheid en vreugde om het gouden mandje. Toen hun toekomstig baasje een kijkje kwam nemen, zag ik wel dat het goed zat en we kregen nog een weekje om ons voor te bereiden op afscheid. Wat een week!!! Elke blik, elke knuffel waren we ons bewust dat het afscheid naderde……
Ik heb al tig keer geprobeerd nu om men afscheidsverhaaltje te schrijven, maar mijn god wat is t moeilijk, het eindigt telkens weer t zelfde, dikke tranen en ik krijg nauwelijks iets geschreven. Nu moet het toch gebeuren, jullie verdienen een waardig afscheid. Jullie verdienen het om aan jullie nieuwe leventje te beginnen, ik moet jullie los laten. We hebben nu al verschillende positieve berichtjes gekregen, berichtjes die aangeven dat jullie je goed aanpassen en gelukkig zijn, dat maakt het weer ietsje makkelijker, ik weet dat het goed zit…...

Lieverds, wat hebben we samen een moeilijke weg af gelegd. Jullie start was al niet denderend, letterlijk wegwerpkittens…… Gedumpt in een zak, onmiddellijk na de geboorte, weg gerukt van de warmte en liefde van jullie mama. Arme kleintjes en arme mama, wat heb ik de eerste weken, als ik jullie verzorgde, dikwijls tranen om haar gelaten, wat moet ze gezocht hebben, wat een verdriet….
Jullie waren de eerste twee dagen van je leventje bij opvangmama Sabine, zij heeft jullie met veel liefde de eerste zorgen en een goede start gegeven. Daarna kwamen jullie in ons leven, onze eerste flessenkindjes, nou jullie mochten er wezen!!!!! Het ging redelijk goed met jullie, tot het noodlot toe sloeg en jullie erg ziek werden. Het gevreesde virus was bij ons binnen geslopen, jullie kregen kattenziekte. Moedig hebben jullie je laten verzorgen en hard hebben jullie geknokt en jullie hebben het gered!!!! De ziekte heeft zen sporen na gelaten, maar jullie kunnen een redelijk goed leventje hebben nu, met wat beperkingen, maar jullie hebben je goed aangepast en het valt nog nauwelijks op.

Tanne jij werd als laatste ziek, maar jou ziekte kende een erg lange nasleep. Je wilde ook niet meer eten, we gingen dwangvoederen en van ellende heb ik je flesje weer boven gehaald. Je flesje had succes, je wilde vleespapjes drinken uit t flesje. Jij was bijna 5 maanden een flessenkindje, net een weekje voor je 5 maanden werd, ging je heel voorzichtig zelf een beetje eten. Je had een kwakkelgezondheid, steeds weer waren er problemen, ome Alex mocht dan weer op zoek naar een gepast kuurtje. Menig keer zagen we zen wenkbrauwen fronsen als hij zag dat jij in t reismandje zat. Je zag hem dan denken : “wat zal t nu weer zijn”. Nadat je in shock ging van een vrij onschuldig spuitje, stond je bekend als t explosieve katje en werd je nog meer met fluwelen handschoentjes behandeld. Na veel zorgen en tig ritten naar ome Alex en tante Kaat, werd je toch steeds iets sterker en gaat het steeds beter, je bent niet echt groot, maar je wordt wel een sterke meid. Tanne je bent een heel speciaal katje, een klein wondertje, je leventje hing een paar keer aan een erg dun zijden draadje. Je hebt t gehaald meid, geniet nu maar lekker van t leven. Je bent een lekker koppige en eigenzinnige meid, maar je bent ook een superlieve knuffelkont. Laat je lief vrouwtje genieten van jou knuffels en klets er maar lekker op los, vertel je verhalen maar als ze thuis komt van t werk. Blijf wie je bent, jij heerlijk ding……….
Feniks, onze kleine superkitten, ook jij was erg ziek, je kroop door het oog van de naald. Ook jij baarde ons en ome Alex veel zorgen. Wat was je broos en kwetsbaar, soms was ik bang om je aan te raken, angst dat je zou breken. Maar je was ook moedig en dapper streed ook jij je strijd tegen de ziekte en samen hebben we de strijd gewonnen. Ons klein sabbelmieke heeft het gehaald en is een kleine, maar stevige dame aan het worden. Sabbelen moet je kunnen, je kan zo genieten van een knuffelpartij en dan ga je sabbelen, luid ronkend. We lachten altijd, dan zegden we, kijk ze komt weerom haar dessertje. Na het eten moest je nog effe kunnen sabbelen, om dan tevreden in slaap te vallen. Je groeide uit tot een kleine kapoen, erg ondernemend  en ondeugend. Het leven is avontuur voor jou, je geniet met volle teugen. Lieve kleine vlegel, gedraag je een beetje in je nieuwe huisje. Ik weet al van je nieuwe mama dat je ook bij haar graag sabbelt, geniet van jullie samen zijn, kleine meid, geniet maar met volle teugen, je hebt t verdient…….
Feniks en Tanne, we missen jullie erg, jullie laten een grote leegte na. Florence heeft jullie vertrek nog niet verwerkt, ze wil jullie bemoederen en met jullie spelen. Maar als ze roept verschijnen jullie snoetjes niet meer, ze mist jullie erg…… Wodan vind het maar raar dat er geen kleine hummels meer liggen midden op zijn grote hondenbed. Mus en Merel missen hun speelkameraadjes. En wij…. Ja bij ons zitten jullie eeuwig in het hart, we zullen jullie nooit vergeten. Over een aantal maanden komen we jullie bezoeken, dat beloof ik jullie.
Mijn kleine wondertjes, geniet nu maar heerlijk van jullie gouden mandje, want dat hebben jullie nu gekregen, zeker weten. Jullie zijn met je kontjes in de boter gevallen, een super lief meisje heeft zich over jullie ontfermd. Geniet van jullie leventje meisjes, jullie hebben erg geknokt om jullie leven, geniet er nu maar met volle teugen van, jullie hebben het verdiend. Dag lieverdjes, het ga jullie goed, nog een dikke kus op jullie toet en een aai over jullie bolleke.
Dikke, dikke kus van je opvangmama Marina en van Kim.

Reactie eigenaar:
Hoi Marina,
Ik denk dat het wel gaat lukken met het overdag alleen zijn. Het was voor mij wel even moeilijk om weg te gaan vanochtend. Dan kijken ze je met die niet-begrijpende oogjes aan, en wil je liever thuisblijven. Het is voor mij natuurlijk moeilijk in te schatten hoe het vandaag overdag is gegaan, maar in ieder geval hadden ze niets overhoop gehaald en waren de etensbakjes schoon leeg! Blijkbaar konden ze samen de dag wel doorkomen. Het was wel duidelijk dat ze me hadden gemist. Zodra ik thuis was en op de bank ging zitten, sprongen ze samen op schoot en gaven me een uitgebreide knuffel-, sabbel- en likserenade van een ruim uur. Wat gezellig voor mij om zo thuis te komen! Toen moesten ze natuurlijk weer even stuiteren door het huis, om te laten zien dat ze dat ook nog wel kunnen, even gauw wat eten om wat energie op te doen, weer verder stuiteren, en dan meteen weer op schoot komen uitrusten. Gisteravond heb ik ze nauwelijks gezien, omdat ze alleen maar aan het ravotten waren. Vanavond zitten ze voortdurend om me heen en het liefst ergens op mij (zo hoog mogelijk natuurlijk, want dan vang je de meeste kusjes, dus op je keel of op je ogen is de beste plaats) en spinnen ze voortdurend. Ben benieuwd hoe het vannacht gaat!
Ik vind dat het tot nu toe erg goed gaat, en dat de wen-periode eigenlijk snel voorbij was. Tanne is weliswaar een beetje eenkennig, maar dat is erg gezellig voor mij, want ze zoekt me telkens op en als ze me kwijt is, loopt ze me te zoeken net zolang totdat ze me gevonden heeft en ze praat me de oren van het hoofd. Feniks is wat stoutmoediger (met de nadruk op stout, want dat kan ze zeker ook zijn), en als ze dan iets gedaan heeft, kijkt ze me met haar onschuldige ogen aan, en kan ik niet meer boos worden. Het zijn twee schatjes die (na de eerste moeilijke start) duidelijk een heel liefdevolle opvoeding hebben gekregen.
Groetjes, Judith.


Geplaatst op 25-10-2008
Baloe
11

Deze twee rakkers werden gevonden bij een huis aan een drukke straat. De meldster heeft ze gelokt en kunnen vangen. Ze zijn nog wat bang, maar we gaan er alles aan doen om ze te socialiseren!

Later meer gegevens.Geplaatst op 25-10-2008
Tanne en Feniks
111

Drie piepkleine poesjes werden geboren. Ze werden door slechte mensen meteen  na de bevalling  weggehaald bij hun mamma. Ze werden ruw 1 voor 1 in een plastic zak gegooid en daarna op een fietspad op straat gedumpt. Klaar is kees.
Hoe CRU moet je zijn, om deze laffe koele daad te begaan....misdadig!!

Tanne stelt zichzelf voor:
Hoi, hoi
Ik ben Tanne, zusje van Feniks. Ik ben een vrolijke meid, lief, speels en ondeugend. Ik ben de acrobaat van het stel, klauteren, tuimelen, springen….. Tis vliegen, rennen, vallen, opstaan en weer door gaan………  Ik ben een bezig bijtje, geen tijd om stil te zitten. Van al dat klauteren word je natuurlijk wel moe, dan vind ik het heerlijk om knusjes met men zusje in slaap te vallen.
Toch laat ik me nog graag vertroetelen. Op schootje aan een flesje tutteren is natuurlijk wel fijn, dus hou ik me nog maar even van de domme en gedraag me als een baby’tje, terwijl ik toch wel een stoere tante ben.

 

Geplaatst op 25-10-2008
Cyrus
119

4 bange kittens drentelden rond in Bilzen.
Zij zitten nu veilig bij ons gastgezin.

Cyrus stelt zichzelf voor:
Hee jij daar!
Jaaaa jij! Wie ben je? Wat kom je doen?
OOoh ik ben zo nieuwsgierig, ik wil alles weten, ja alles!!
Ik ben trouwens Cyrus, volgens mijn opvangmams ben ik een redelijk rustig kereltje, maar wel speels met een hartje van goud.
Ook ik vind net als mijn broertje Jace honden nog wat eng, maar dat went wel en ik kan het weten, want ik ben dus echt wel de slimste van ons 2!!
Knuffelen vind ik heerlijk en als ik aandacht wil stort ik me voor je voeten neer op de grond en zet ik mijn schattigste snoetje op, mijn opvangmams kan dat niet weerstaan hoor en zo krijg ik lekker altijd mijn zin, hhmmm ik ben ook zo onweerstaanbaar al zeg ik het zelf!
Kom jij eens kijken of jij me wel kunt weerstaan (ik durf te wedden van niet!)???Geplaatst op 24-10-2008
Drizzle
39

Mijn zwarte trotse prinses jij bent goed terecht gekomen hè. Je gaat samen met Jace bij je nieuwe mama wonen. Ik vond haar echt aardig en toen het tussen jullie ook nog eens klikte wist ik dat het goed zat. We zagen je niet graag vertrekken maar het hoort er nu eenmaal bij hè. Onze hond Kenza zal jou zeker missen. Je ging graag bij hem slapen en kopjes geven. Maar je vriendinnetje zal maar graag je plaats innemen. Zij is namelijk net als jij stiekem verliefd op hem. Ik zal het missen om met je te knuffelen en rond te dragen op mijn arm. Zorg nou maar goed voor Jace en je mama. Wees gewoon jezelf; de flinke sterke meid die ik ken. Dikke knuffels meid ik hou van je!
Geplaatst op 24-10-2008
Jace
119

4 bange kittens drentelden rond in Bilzen.
Zij zitten nu veilig bij ons gastgezin.

Jace stelt zichzelf voor:
Ppppprrrtttt,  heyyyy ik ben Jace, ook wel bekend als het Jacebeest.
Mijn bijnaam heb ik gekregen omdat ik zo'n knuffelbeest ben, ik geef koppies en spin de sterren van de hemel.
Maar ik ben ook echt een spring in het veld, ik hou van dollen en spelen met alles en iedereen!
Honden, zo noemen ze die rare dingen toch?? die vind ik nog een beetje eng en raar, maar alles went.. toch?!
Kom jij eens met mij de beest uithangen???
Koppie van Jace


Geplaatst op 23-10-2008
Kartel
05

Lieve Kartel,
Kleine zwarte deugniet, lange tijd hebben wij voor je mogen zorgen.
Je werd al snel een deel van het gezin, maar nu heb je eindelijk een nieuw thuis gevonden. 
Je nieuwe baasjes zullen zeker net zo dol op je worden als wij waren. We zullen je missen,
Dikke kus van ons alle allemaal!
Geplaatst op 22-10-2008
Pepsi
Buddy Kat

Dag meiske van ons
Je bent nu vertrokken....samen met je lieve baasje Nadine. Nadine is dol op je en heeft allemaal leuke dingetjes voor je gekocht, zoals een grote mand naast haar bed.
We vrezen enkel dat je het bed gaat kiezen ipv het mandje:-)
 
Je was een opvallende verschijning in Buddy Kat. Je prachtige doordringende gouden ogen priemden dwars door ons heen.
De kilootjes die er nu bij zijn gekomen meisje, zullen er echter wel afmoeten hoor! We hebben je baasje een grote zak light voer meegegeven en wat blikken senior eten:-)
 
Ik denk dat je helemaal niet rouwig bent om Igor, Hanzel en Lowie nooit meer te zien he. Je tolereerde hen, maar er moest wel een cirkel om je heen getrokken worden waar men niet in de buurt mocht komen. Je wilde respect!
Wij hebben respect voor je, wat gaan we je missen, mooie ronde dame. Je kon altijd zo heerlijk op schoot kruipen en dan kregen we een wasbeurt van je. 
We gaan jou zeker een keertje opzoeken, je blijft voor altijd in ONS HART!
Heel veel knuffels en kusjes van al jouw buddys...............................xxxxxx

 

Reactie eigenaar:
Hallo buddycat team,
Ik ben dol gelukkig met Pepsi...wat een schatje is ze toch.
De eerste dag was Pepsi bang. Al dat gereis en die nieuwe omgeving was toch allemaal wat veel voor haar, maar dat was toch snel vergeten.
De tweede dag wasPpepsi al veel losser en kwam de hele tijd kopjes geven en om aandacht vragen.
Ze vindt het heerlijk om in bed te slapen bij mij en dan nog wel ONDER de dekens, haha.
Vandaag is het kitten gekomen en dat vind Pepsi toch niet zo heel leuk, maar het is me ook wat.
Eerst wennen aan de nieuwe omgeving en dan komt er nog een kitten bij ook nog.
Ik houd jullie op de hoogte hoe het samen zal gaan met die twee.
Tot schrijfs
xxx nadine en een dikke knuffel van PepsiGeplaatst op 20-10-2008
Kruimeltje
16

Lieve Kruimel,
Een paar weken geleden kregen we een telefoontje met de vraag of we een kitten van een week of 8 wilden opvangen, tam. Natuurlijk wilden we dat.
Rob is meteen in de auto gesprongen en je gaan halen. Toen hij terugkwam en je uit het mandje haalde, dacht ik meteen, wat een ukkie. Vandaar je naam Kruimeltje. Je woog maar 420 gram en was maar 4 weekjes oud.
Ik ben ook twee weken tussendoor naar huis moeten rijden om je eten te geven, maar dat deed ik met alle liefde ventje.
Ondertussen ben je al flink gegroeid en toe aan een kijkje in de grote wereld. Je weegt nu al een kilo en je mocht dan ook verhuizen.
We kregen net een mailtje dat je op onderzoek uit bent en eens wat blaast naar de hond Molly, maar dat is dan ook alles.
Thies vindt je helemaal geweldig en wil maar achter je aan. Tja, daar zul je wel wat aan moeten wennen, zo'n klein ventje van anderhalf. Jullie kunnen nu wel  fijn samen opgroeien en dikke vrienden voor het leven worden.
Jij redt je wel daar in Overpelt, maar missen zullen we je zeker! Zo'n Kruimel krijgen we
nooit meer!
Een hele dikke kus voor mijn manneke!
Opvangpapa- en -mama Rob en Chantal en natuurlijk een kopje van je broertje Kanjer.

 

Reactie eigenaar:
Hey Chantal,
Alles is prima verlopen, Kruimel heeft bijna de hele weg geslapen.
We hebben hier nu alles klaar gezet en hij loopt het nu allemaal wat te verkennen.
Molly reageert niet op Kruimel en Kruimel blaast gewoon een beetje als Molly voorbij komt.
Onze Thies is er wild van, lacht constant en wil hem de hele tijd pakken, maar dat lukt niet zo. Kruimel loopt natuurlijk weg want Thies krijst iets te hard.
Je mag op je twee oren slapen, wij gaan er heel goed voor zorgen.
Nog eens hartelijk bedankt voor al de moeite.
Grtz. Thies, An en Christophe.

Geplaatst op 20-10-2008
Kanjer
16

Lieve Kanjer,
Jij doet je naam echt eer aan, je bent een echte Kanjer!
Wat een superventje ben jij; zo lief en tam. Je wordt echt een sul van een kater. Een echte knuffelbeer. Een ventje naar mijn hart.
Wat zal ik je gaan missen mannetje. Maar jij gaat het vast heel goed krijgen nu.
Je had geen fijne start. Toen je bij ons kwam, was je zo vies en zat helemaal onder de vlooitjes en wormpjes, maar dat is maar peanuts hè ventje. Na een wasbeurt en wat medicijnen, was je weer als "nieuw".
Je broer Kruimel kon heel hard schreeuwen en was al 3 weken eerder in de opvang gekomen. Dus je hebt een paar weken alleen rondgezworven. Maar gelukkig was dierendag voor jou de nieuwe start.
Nu ga je beginnen aan je hopelijk laatste grote avontuur.
Je gaat fijn wonen in Sittard bij Luca en Miko en hun poes Indy, die ook pas een paar maanden oud is. Dus gooi je charmes maar eens flink in de strijd!
Hopelijk mag ik je nog eens komen opzoeken als je een beer van een kater bent geworden.
Nog een paar hele dikke knuffels
van je opvangpapa en -mama Rob en Chantal en van je broertje Kruimel.

Geplaatst op 20-10-2008
Chanouka en Nora
35

Lieve Chanouka,

Zomaar hadden ze je gedumpt bij de voordeur van de voorzitter van deze vereniging. Wat was je bang! De eerste paar dagen mochten we niet eens naar je kijken. Altijd verschool je je onder het dekentje in je mandje. Toch wonnen we langzaam, heel langzaam je vertrouwen. Ook de komst van je nieuwe zusje Nora hielp daarbij. Het was twee dagen hard blazen tussen jullie, maar daarna werden jullie heel dikke vriendinnetjes. En langzaam maar zeker veranderde je. Je ging ons voorzichtig kopjes geven, als we je optilden. We namen je gezellig op schoot en dat begon je leuk te vinden. Zo leuk zelfs, dat je de laatste week ons aldoor maar achterna hobbelde, en zodra we gingen zitten, klom jij dan op schoot om geknuffeld te worden. Spelen, klimmen en klauteren deed je vrolijk door het hele huis en zelfs durfde je achter de grote katers aan te rennen, als zij jou uitdaagden. Toen werden jij en Nora samen geadopteerd. Dat was heel fijn en het leek ook helemaal goed te gaan. Maar helaas, na tweeeneenhalve maand moesten jullie plots terug naar de opvang, omdat één van de kindjes in het gezin allergisch bleek te zijn en jullie tegelijk ook een hardnekkige niesziekte hadden opgelopen. Jullie werden bij ons weer herenigd met Tobias, het broertje van Nora, en gelukkig genazen jullie snel en dolden weer rond alsof jullie niet weggeweest waren. En toen gebeurde er een klein wonder: Want er waren mensen die jullie een paar maanden eerder eigenlijk al in hun hart opgenomen hadden. Alleen toen konden ze jullie nog niet adopteren, maar nu, in de herkansing, gelukkig wel. Jullie krijgen een heel mooi gouden mandje bij onze zoon Rutger en zijn vriendin Naomi, en daar wonen ook al twee lieve hondenvriendjes. Zo kunnen we jullie zien opgroeien tot de twee mooie en lieve dames, die jullie beloven te worden, en misschien mogen jullie in de vakantie nog eens komen logeren.
Een dikke knuffel van je opvangouders, en van Tommie, Sunny, Azrael en Tobias.Geplaatst op 20-10-2008
Nora en Chanouka
35

Lieve Nora,
Samen met je broertje Tobias kwam je heel plotseling bij ons terecht en je moest zomaar ook een kamer delen met een ander poesje, Chanouka. Twee dagen hebben jullie tweeen tegen elkaar lopen blazen, maar daarna waren jullie plots ook de dikste vriendinnen samen. Jij was al wat minder bang dan Chanouka en Tobias en wende heel snel aan ons, zodat je al gauw een voorbeeld was voor je broertje en "zusje". Jij vond het meteen al heerlijk om geknuffeld te worden, en spinnen deed je dan ook gelijk heel hard. Met al het speelgoed omgaan durfde je als eerste en dan vertoonde je je kunsten aan de andere twee, net zolang totdat je ze zover kreeg, dat ze ook mee gingen spelen. Klauteren en trap op trap af rennen totdat je doodop in je mandje in diepe slaap viel. Geen plant hier in huis was meer veilig, want je gebruikte ze allemaal om te oefenen in het klimmen.
Toen werden jij en Chanouka samen geadopteerd. Dat was heel fijn en het leek ook helemaal goed te gaan. Maar helaas, na tweeeneenhalve maand moesten jullie plots terug naar de opvang, omdat één van de kindjes in het gezin allergisch bleek te zijn en jullie tegelijk ook een hardnekkige niesziekte hadden opgelopen. Je werd bij ons weer herenigd met je broertje Tobias, en gelukkig genas je snel en jullie dolden weer rond alsof jullie niet weggeweest waren. En toen gebeurde er een klein wonder: Want er waren mensen die jullie een paar maanden eerder eigenlijk al in hun hart opgenomen hadden. Alleen toen konden ze jullie nog niet adopteren, maar nu, in de herkansing, gelukkig wel. Jullie krijgen een heel mooi gouden mandje bij onze zoon Rutger en zijn vriendin Naomi, en daar wonen ook al twee lieve hondenvriendjes. Zo kunnen we jullie zien opgroeien tot de twee mooie en lieve dames, die jullie beloven te worden, en misschien mogen jullie in de vakantie nog eens komen logeren.
Een dikke knuffel van je opvangouders, van je broertje Tobias, en van Tommie, Sunny en Azrael.

Geplaatst op 19-10-2008
Mara en Snoebel
12

4 bange kittens drentelden rond in Bilzen.
Zij zitten nu veilig bij ons gastgezin.

Mara stelt zichzelf voor:

Hallo ik ben Mara!
Ik ben een lieve jonge poes. Sinds twee weken word ik goed opgevangen en kan ik eindelijk op mijn gemakje eten en slapen. Ik woon nu samen met mijn opvangmama en -papa en mijn 3 vriendjes Snoebel, met wie ze mij gevonden hebben en de grote katers Hobbes en Zorro. Ik ben erg actief en ben altijd in voor een spelletje, ik heb energie voor 10! Ik ben heel nieuwsgierig en ben altijd op zoek naar avontuur. Ik ben zwart/wit van kleur en heb twee hele leuke witte oortjes. Het liefst stoei ik met mijn kleine vriendje Snoebel. Mijn opvangmama en -papa hebben hier ook een filmpje over gemaakt, kijk maar snel. Ik zou het stiekem best leuk vinden om samen met hem te verhuizen.

Verder hou ik van veel aandacht en knuffelen, ik kruip graag bij mijn opvangmama in de nek.

Kortom: ik stoei graag met muisjes en kattenvriendjes, zit vol energie, kan heel onschuldig kijken (zeggen ze) en haal elke dag alles eruit wat erin zit (niet letterlijk hoor)‼‼ Kom je snel eens naar me kijken? Maar pas op, als je eenmaal langskomt steel ik je hart!


Geplaatst op 19-10-2008
Pilou
19

Pilou is een mooi blauw-grijs kruising maine-coon katertje van 10 weken oud. Zijn oude baasjes wilden hem laten inslapen omdat hij erge diarree had. Gelukkig kon daar op tijd een stokje voor worden gestoken! De medicijn-kuur moet nog even worden afgemaakt, maar hij is nu al weer helemaal opgeknapt.
Pilou houdt erg van spelen; hij zit graag in de oud-papierbak (dat ritselt zo lekker) en ook een wiebelende teen is niet veilig! Als hij dan weer moe gespeeld is, komt ie graag bij je op schoot uitrusten.

Geplaatst op 19-10-2008
Snoebel en Mara
12

4 bange kittens drentelden rond in Bilzen.
Zij zitten nu veilig bij ons gastgezin.

Snoebel stelt zichzelf voor:

Hallo ik ben Snoebel!
 
Ik ben nog maar heel klein en ben ook al vroeg bij mijn mamma weggehaald. Nu ben ik sinds twee weken op een veilige plaats en voel ik mij een stuk beter. Ik woon nu samen met twee opvangouders en mijn 3 vriendjes Mara, met wie ze mij gevonden hebben, en grote katers Hobbes en Zorro.
Met Mara speel ik het meest. Mara houdt ervan om met muisjes en balletjes te spelen, ik klim liever overal op en in, want ik ben een echte ontdekkingsreiziger en vreselijk nieuwsgierig! Als mijn opvangouders iets te eten aan het maken zijn kan ik nooit wachten om te zien wat het is en klim ik altijd via de broekspijp omhoog. Dit is echt leuk!! Verder klim ik graag in krabpalen, stoelen en krantenbakken. Dit vind ik echt het einde.
Ik vind sommige dingen nog een beetje eng maar als ik zie hoe Mara het doet, doe ik het gewoon na. Stiekem zou ik best graag samen met Mara naar ons gouden mandje voor altijd gaan, want zij is mijn grote voorbeeld.
Verder hou ik er ook van een heerlijk dutje te doen, lekker op de bank bij mijn opvangmama en -papa en dat doe ik dan ook regelmatig!

Kortom: ik ben lekker eigenwijs, een beetje lui, hou van lekker eten en kijk een beetje de kat uit de boom (wat een woordspeling voor een kitten he... miauw), maar ik ga een hele lieve stoere knuffelige kater worden hoor! Kom je snel eens met mij spelen en kijken hoe goed ik al kan klimmen?


Geplaatst op 18-10-2008
Mini
05

Lieve Mini,
Klein , lief, ondeugend meisje.
Samen met je broer Maxi werd je bij ons gebracht en samen gingen jullie al snel naar je nieuwe thuis.
2 lieve mensen die het beste met je voor hebben en waar je je snel thuis zult voelen.
Dag lieve Mini, dikke kus en knuffel van ons allemaal ! 

Geplaatst op 18-10-2008
Maxi
05

Lieve Maxi,
Samen met je zusje kwam je bij ons binnen.
Een beetje stilletjes, maar dat veranderde al snel.
Je werd een vrolijk, ondeugend katertje waar we allemaal dol op waren.
Al  snel vond je nieuwe baasjes,  2 lieve mensen die zeker weten goed voor je zullen zorgen en waar het je aan niets zal ontbreken. 
Dag lieve Maxi…..dikke kus van ons allemaal!
Geplaatst op 15-10-2008
Ares
36

Lieve Ares,
Eindelijk kreeg jij ook een nieuw baasje.
Ik moest wel een beetje slikken, je was al best lang hier.
Je gaat nu bij een lief baasje wonen en krijgt 2 kattevriendjes.
Je kwam als super klein ventje bij ons, met je kromme pootjes en o zo lieve koppie. Je was de enige die beet en net als je broertje en zusjes gromde en spuugde je! 
Maar je was zo om, zodra je de kans kreeg lag je bij ons.
Toen je broertje en zusjes weg waren werd je goede vriendjes met Loki. Hij mist je ook wel, hij kijkt steeds achter het gordijn of je er zit.
Heel veel plezier in je nieuwe huisje, je nieuwe bedienden houden heel veel van je, dus dat komt helemaal goed!
Groetjes Elaine, Tim en Loki


Geplaatst op 12-10-2008
Sloeber
114

Lieve Sloeber,
Vandaag was jouw grote dag, jouw vertrek naar je definitieve huisje.
Het was alsof je het wist. Je hebt met ons geknuffeld als nooit tevoren.
We zullen je niet snel vergeten. Niet alleen mooi om te zien, maar ook een prachtig karakter, enorm aanhankelijk.
Lieve schat, vandaag ben je vertrokken naar je nieuwe paradijsje. Want dat is het zeker, een paradijs. Lieve mensen,die alles voor je over hebben en waar je de hele dag mag knuffelen.
En dan ook nog eens twee nieuwe kattenvriendjes. Je hebt het voor elkaar jongen.
Je gaat een mooi leven tegemoet, dat weten we zeker. Geniet ervan!
Dikke knuffel,
Tessa en Peter
 

Geplaatst op 12-10-2008
Vinnie
33

Onze lieve kleine witte bandiet! Wij wilden jou zooooooo graag zelf houden, maar helaas mocht dat niet van onze papa. We hebben gesmeekt en zelfs jij hebt je steentje bijgedragen, maar helaas ging de pret niet door.
 Iedere avond ging jij bij mij in mijn vest slapen en ‘s nachts lag je lekker op mijn kussen te snorren.
Jij was onze benjamin uit het nest. Je was dan niet het echte broertje van Molly, Dori, Iris, Tommy en Timmy, maar je speelde wel graag met ze en lag ‘s middags vaak met Timmy in een mandje te slapen.
We hoopten stiekem dat er niemand voor je kwam zodat je bij ons kon blijven, maar helaas ging dat ook niet door.
Op zaterdag 4 oktober kwamen er mensen langs die hadden gehoord dat wij jonge kittens hadden. Ze zagen jou en ze waren meteen verkocht!!
Jij hebt zelf ook nog je steentje bij gedragen door op de schoot te gaan liggen en flink te gaan snorren.
Lieve kleine Vinnie, ik heb gehuild omdat je weg moest, maar ik weet zeker dat je het goed gaat krijgen.
Je kun nu lekker spelen met de kindjes in het gezin en je hebt een grote zus.
Hopelijk kom je nog vaak logeren bij onze over buurman als je baasjes op vakantie zijn.
Tot ziens mijn kleine vest-maatje!!
Dikke kus van je opvangmama’s Pia en Madeleine

Geplaatst op 12-10-2008
Dori en Iris
33

2 hele lieve mensen hebben Dori & Iris geadopteerd.
Ze waren ook al een paar keer op bezoek gekomen en op 12 oktober mochten ze de kittens dan eindelijk mee naar huis nemen!
Hun nieuwe bazinnetje kwam ze op zondag ochtend ophalen. Ze kon niet lang blijven want ze moest nog terug rijden en er stond bezoek te wachten, die heel graag de kleine katjes wilde komen bewonderen.
Nadat Vinnie en Timmy nog even geknuffeld werden was het dus ook tijd voor de 2 zwarte zusjes om naar hun nieuwe huisje te gaan.
Wij wensen onze Dori en Iris ook heel veel geluk in hun verdere leventjes!
Opvangmama’s Pia en Madeleine

Geplaatst op 12-10-2008
Iris en Dori
33

2 hele lieve mensen hebben Dori & Iris geadopteerd.
Ze waren ook al een paar keer op bezoek gekomen en op 12 oktober mochten ze de kittens dan eindelijk mee naar huis nemen!
Hun nieuwe bazinnetje kwam ze op zondag ochtend ophalen. Ze kon niet lang blijven want ze moest nog terug rijden en er stond bezoek te wachten, die heel graag de kleine katjes wilde komen bewonderen.
Nadat Vinnie en Timmy nog even geknuffeld werden was het dus ook tijd voor de 2 zwarte zusjes om naar hun nieuwe huisje te gaan.
Wij wensen onze Dori en Iris ook heel veel geluk in hun verdere leventjes!
Opvangmama’s Pia en Madeleine
Geplaatst op 11-10-2008
Olga
25

Deze 5 broertjes en zusjes werden door de meldster zonder moeder aangetroffen. De meldster heeft ze toen opgepakt en een dierenarts gebeld, die zei dat ze teruggelegd moesten worden in de hoop dat de moeder toch in de buurt was. Echter, de volgende dag trof de meldster de kittens weer zonder moeder aan, de kittens waren bovendien licht onderkoeld en een kitten was zo levenloos dat ze het voorzichtig heeft moeten opwarmen en masseren om het weer op gang te krijgen. Toen heeft ze ons ingeschakeld en de kittens zijn nu veilig in ons gastgezin.

Later meer gegevens over dit beige tijgerdametje.

Geplaatst op 11-10-2008
Sanne
22

Lieve Sanne,
Wat een leuke grappige en lieve oogjes heb jij, je bent zo'n superkat.
We zullen jou dan ook heel erg gaan missen, nu al.
Niesziek kwam jij binnen maar wat een dapper ding ben je, je hebt je er zo kranig doorheen geslagen.
Je troon staat al klaar en je Gourmet-kleedje ligt al gespreid voor de kachel in Susteren.
Aan vriendjes zal het je niet ontbreken, lieve meid!
Ook met Rebecca als je nieuwe baasje ga jij een superleventje tegemoet.
Heel veel knuffeltjes en kusjes van opvangmama Bettie en dochter Geertje.


Geplaatst op 08-10-2008
Vossie en Suzie
22

Lieve Vossie,
Wat was ze ziek toen ik je ophaalde, wat een verschil met nu he kleine vent?
Je bent een echte vechter.
Het ga je goed samen met je zus Suzie in Valkenburg.
Liefs van je opvangmama Bettie en dochter Geertje.


Geplaatst op 08-10-2008
Suzie en Vossie
22

Lieve Suzie,
Wat een lieve schat ben jij, je bent het grootste katje uit het nest.
Je hebt zo'n lieve blik in die mooie oogjes van je.
Je hebt samen met je broertje hele lieve baasjes gekregen, succes meisje.
Knuffels van Bettie en Geertje.


Geplaatst op 05-10-2008
Tommy en Molly
33

Op zondag 5 oktober mochten Molly en Tommy met hun nieuwe gezinnetje mee.
Ze waren al dik 900 gram en verschilde dus veel van hun zusjes en broertje.
Het nieuwe baasje was al 4 keer op bezoek geweest en nu mocht ze de kleintjes eindelijk mee naar huis nemen. Ze had een hele mooie nieuwe kattenbench mee. Ondanks dat ze wist dat Molly een beetje anders was dan haar broertjes en zusjes wilde ze Molly toch graag hebben.
Molly valt af en toe een beetje om, maar staat daarna snel weer op. Haar nieuwe baasje vond dat helemaal niet erg en vond het juist een beetje grappig. Het deed haar denken aan haar konijntjes van vroeger.
Na een half uurtje wilde het baasje naar huis om de kittens aan haar vriend te laten zien.
Op zondag 12 oktober belde het nieuwe baasje ons op om te vertellen dat alles goed ging met de kleintjes. Tommy was lekker wild en Molly deed gezellig mee.
Ze eten heel veel en ze is erg blij met haar twee schatjes.
We wensen Tommy en Molly heel veel geluk toe in hun nieuwe gezinnetje!!
Opvangmoeders Pia en Madeleine

Geplaatst op 05-10-2008
Molly en Tommy
33

Op zondag 5 oktober mochten Molly en Tommy met hun nieuwe gezinnetje mee.
Ze waren al dik 900 gram en verschilde dus veel van hun zusjes en broertje.
Het nieuwe baasje was al 4 keer op bezoek geweest en nu mocht ze de kleintjes eindelijk mee naar huis nemen. Ze had een hele mooie nieuwe kattenbench mee. Ondanks dat ze wist dat Molly een beetje anders was dan haar broertjes en zusjes wilde ze Molly toch graag hebben.
Molly valt af en toe een beetje om, maar staat daarna snel weer op. Haar nieuwe baasje vond dat helemaal niet erg en vond het juist een beetje grappig. Het deed haar denken aan haar konijntjes van vroeger.
Na een half uurtje wilde het baasje naar huis om de kittens aan haar vriend te laten zien.
Op zondag 12 oktober belde het nieuwe baasje ons op om te vertellen dat alles goed ging met de kleintjes. Tommy was lekker wild en Molly deed gezellig mee.
Ze eten heel veel en ze is erg blij met haar twee schatjes.
We wensen Tommy en Molly heel veel geluk toe in hun nieuwe gezinnetje!!
Opvangmoeders Pia en Madeleine


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg