Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-01-2021
3 kleine kleuters

We kregen een melding uit Lummen.
Drie schuwe kittens werden gevoerd door een vriendelijke mevrouw. De bedoeling was om hen te socialiseren, maar de hond des Huizes had daar toch een ander idee over. Die vond de kittens stom en liet dit dan ook duidelijk merken. Nou, dat socialiseren ging 'm niet worden natuurlijk.
Het dierenasiel wilde hen niet opvangen, omdat ze te oud waren voor socialisatie, dus tja. Nou, kom maar jongens! De drie broers waren bij ons welkom, maar eerst effe vangen nog natuurlijk 😉
Ze waren vrij angstig voor ons mensen, maar ze kwamen wel koekeloeren om tijdens het eten aan te schuiven. Zolang de melders aan het raam bleven staan, bleven de kittens ook zitten. Zodra zij buiten kwamen, waren de broers foetsie. Aapjes..
De lieve melders hadden vangkooien, dus de actie kreeg groen licht!
In een mum van tijd waren onze drie kleine leeuwtjes gevangen. Blazend, grommend, hangend in de bench gaven ze ons de meest duidelijk signalen. Hey mannen, komt goed hoor, echt.
Doe maar rustig, en speel stiekem maar veel met elkaar, want dat is hartstikke belangrijk! Welkom Oreo, Billy en Bobby (foto) 🙂


24-01-2021
Voorbereidingen komend seizoen

Dag lieve mensen. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met onze allereerste voorbereidingen voor het kittenseizoen! De reddingen van onze hulpeloze kleine schatjes.
Speentjes, flesjes worden besteld. Onze geliefde melk is uit de handel, dus op zoek naar alternatieven. Kittenvoer? Check.
Warmtebronnen? Check. Extra vitamientjes? Check.
We hebben nu al enkele jaren op een rij te maken gehad met de dodelijke ziekte: parvo. Verdriet, onmacht, vechtlust zijn de kernwoorden. Onze oudere couveuses zijn niet genoeg bestand tegen deze afschuwelijke ziekte. Het virus dringt in het hout en dan kun je poetsen wat je wil...
We zijn langzaam aan het overschakelen op de zeer dure, maar zeer fijne Brinsea couveuses. Ze kosten 700 euro per stuk, dus dat schaf je niet zo even in groten getale aan.
We hebben momenteel 3 exclusieve Brinsea couveuses in de opvang en we willen er nog minstens 2 erbij. Dat zou zo tof zijn voor onze kleintjes!
Zo'n couveuse is eigenlijk de eerste lijn kritieke zorg voor elk levend jong wezen.
Help jij ons mee om dit te verwezenlijken? Onze toekomstige net geboren ukkepukken gaan hier intens gelukkig mee zijn, en wij heel stiekem ook ❤
Dank jullie wel!! ❤ ❤ ❤
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...
Of Belgie:
BE11 0013 8231 3048


23-01-2021
Onze Kimmie nog steeds vermist!

Ons ex opvangertje Kimmie is al een tijdje vermist. Even dachten we op het goede spoor te zitten, naar aanleiding van een vermeende zichtmelding, maar dit lijkt een dwaalspoor te zijn.
We hopen dus op nieuwe aanknopingspunten, om onze vangactie voort te zetten. Alle tips zijn welkom!
Kimmie en Fiona zijn twee zusjes. Ze hebben samen al veel meegemaakt. Eind september vonden ze samen een gouden mandje,
Enkele weken geleden kregen we een telefoontje. Er was een katje gevonden in een schuur en ze was op onze naam gechipt. Dit bleek Fiona te zijn...
Na verdere rondvraag bleken de zusjes door bijzondere privé omstandigheden zoek te zijn geraakt.
Dus wij zetten nu alles op alles om Kimmie terug te vinden. We maken ons ernstige zorgen en we willen haar in veiligheid brengen en herenigen met haar zus.
Kimmie is een angstig katje, ze kent de buitenomgeving niet en we hebben geen idee of ze aan de wandel is gegaan.
Misschien zit ze nog in Neeroeteren, misschien is verder gaan lopen, compleet van het padje.
Kimmie is 1 1/2 jaar oud, gechipt en gesteriliseerd.
Willen jullie ons alsjeblieft helpen met deze zoektocht? Delen, zoveel mogelijk.. we willen er zelfs een beloning voor geven.
Alles om Kimmie terug te vinden.
Vermist geraakt: Akkerstraat, Neeroeteren.
Onze contactgegevens:
0475-749666 of 0495-285127
Heel heel erg bedankt ❤


20-01-2021
Een kat kan zich onder uw motorkap van de auto verschuilen!

En wij kunnen het helaas weten...
Als het weer kouder wordt, zoeken verdwaalde, verwilderde of buitenkatten bescherming tegen de wind, regen, sneeuw en kou. Elk warm plekje die ze kunnen vinden, zal benut worden.
Een geparkeerde auto met een warme motor is een perfecte plek om te schuilen. Op de banden, onder de motorkap, in de buurt van de uitlaatpijp, allemaal lekker warm en 'veilig'.
Helaas vallen er ieder jaar weer slachtoffertjes, wij hebben ook zulke slachtoffertjes binnen gekregen. Zij hadden nog geluk, maar velen kunnen het niet meer navertellen.
Daarom deze tips:
Wees sowieso extra alert als u in een buurt woont met veel zwerfkatten of katten die buiten lopen. Maar dan nog, er hoeft er maar eentje onder uw motorkap te kruipen.
Voordat u uw auto start, kunt u een tik geven op de motorkap. U kunt ook even toeteren en uw autodeur hard dichtslaan, voordat u de motor start. Wacht minstens 10 seconde met het starten van de auto, voor het geval de kat slaapt. Zo krijgt hij/zij de kans om wakker te worden en te ontsnappen.


20-01-2021
Mateo

We kregen een melding uit Tongeren. Er liep al weken een schuwe kat rond met het volgende signalement: Zeer mager, vol klitten, een dikke poot, vieze ogen en een raar oor. Hmm, oke, dan moeten we het diertje helpen!
Onze veldwerkers gingen op pad!
Nou, easy peasy. Geen vangkooi nodig. Kom maar lieverd, in ons mandje. Trippel, trippel, trippel en hoppa! Wat een lieve kat 🙂
Gelukkig viel alles wel mee. Ja, zijn vacht is helemaal vervilt, dat zeker. Hij is ook erg mager.. Maar zijn oogjes en oren zijn oke. Waarschijnlijk last van oormijt. Hij drinkt wel heel veel, dus we gaan hem eens laten nakijken bij onze dierenarts.
En maar knuffelen ❤
Helaas is hij niet gechipt.
Mateo vindt het gezellig bij ons mensen, lekker op de arm, knuffels uitdelen, zaligggg.
Komt wel goed met deze jongen!


16-01-2021
Voor en na

Wat een verschil, wat een prachtige dier.. onze Sara.
Bij binnenkomst zo verzwakt, broodmager, diepliggende ogen, onder de vlooien, zwalkend op de poten, hoogbejaard.
Ze woog nog maar 2 kilo, een licht veertje, botjes met een dun velletje.
We zijn nu een maand verder en ze weegt ondertussen 3 1/2 kilo, een vol buikje, vollere toet, vlammende ogen en statig en beheerst. Ze loopt kalm, minder zwalkend en kan midden in de kamer gaan zitten, in een houding van een koningin.
Stiekem onze Hare majesteit.
Ze wordt vertroeteld, gepamperd, op handen gedragen, de lekkerste hapjes worden voorgeschoteld.
En dat is te zien aan onze Sara. Wat zijn we trots op haar! ❤ 

13-01-2021
Willeke

Ze voelde zich zo beroerd. Ze zat ineengedoken, fel vermagerd met haar troosteloze vachtje. Haar oogjes stonden dof en ze liet zich niet benaderen. Dat ze hulp nodig had was een feit. We werden benaderd en besloten meteen actie te ondernemen.
Gelukkig hadden we haar al snel gevangen, zodat we meteen terecht konden bij onze dierenarts.
Willeke kreeg meteen een roesje zodat ze eens goed bekeken kon worden.
Ze had een vreselijk vies en diep abces in haar keel. Dat was haar hele grote probleem. Na verder onderzoek zaten er nog abcessen en gaten, zelfs onder haar schouderbladen, dus ze heeft flink in een gevecht gezeten.
Ze werd goed verzorgd en krijgt nu de nodige medicijnen. Helaas wil Willeke nog geen contact met ons mensen, maar we zijn wel wat gewend, is niet erg meid.
Nu eerst de wonden laten helen, waardoor jij je ook een pak beter gaat voelen. En vooral wat vet op je botjes kweken, want je bent zo'n mager ding. Daarna gaan we zien, oke? ❤


06-01-2021
Te koop:

Mondmaskers EN andere handige producten om een mondmasker te dragen!
We hebben nog steeds mondmaskers te koop. Voor ieder wat wils, en dat voor maar 6 euro per stuk (excl. verzendkosten).
We hebben ook mondmasker gespen en haarbanden met knopen om het mondmasker aan te bevestigen! Heb jij ook vaker last van pijnlijke oren door de elastieken? Welnu, daar hebben wij nu de oplossing voor 🙂
Weet je wat? Klik snel op onderstaande linken, en daar vind je onze mondmaskerproducten/haarbanden en ook andere leuke dingetjes 😉
We hebben trouwens veel meer leuks zoals mutsen,sjaals, sieraden etc.
Allemaal terug te vinden in onze webwinkel.

Alle opbrengst gaat integraal naar de verzorging van onze katjes!


06-01-2021
Borre voor en na

Elke dag wordt hij knapper, elke dag een vollere toet...
We weten het nog goed, zijn binnenkomst, een half jaar geleden.
"We kregen een melding van de noodcentrale politie.
Er zou een tollende zwalkende kat gevonden zijn op straat. Borre blies om zich heen, hij sloeg, en was compleet het noorden kwijt. Hij kreeg een roesje zodat hij onderzocht kon worden,
Er kwamen verontrustende uitslagen van het bloed binnen. Nierinsufficentie, waarschijnlijk acuut.
Borre bleef dagenlang aan het infuus, zonder dat er vooruitgang was. Hij zou zwaar verwilderd zijn, onze dierenarts maakte zich erge zorgen om hem.
Borre at niet, dronk niets.....
Hij kreeg weer een roesje, zodat we opnieuw zijn bloed konden laten checken.
Eigenlijk was het fantastisch nieuws: alles was genormaliseerd, er was geen medische indicatie meer. Maar hij weigerde te eten, te drinken en bleef wild om zich heen slaan.
Dit alles duurde een week en onze dierenarts had zijn trukendoos opgebruikt. Wat nu....
We besloten hem bij ons te nemen en een kamer voor hem vrij te maken.
Borre zijn smalle smoeltje verraadde al dat hij al lang niet meer had gegeten, de doffe blik in zijn ogen brak ons hart. Maar zijn schuwheid zwakte af, omdat hij zelf verzwakte. Wekenlang moesten we hem dwangvoeren, totdat... hij sterker werd. Zijn temperamentje kwam weer naar boven, hij werd weer onze leeuw. En op dat moment? Was hij aangesterkt en kon hij zelfstandig eten."
Onze Borre. Onze held. Ons wondertje. Kijk hem nu. Met zijn lekkere volle toet. Hij heeft het gered.
Aanraken? Nee, dat lukt ons niet, maar hij gedoogd ons wel. We zoeken een huisje voor hem, een plek waar hij zichzelf mag en kan zijn. Onder zijn soortgenootjes zijn, vindt ie leuk. Lieve Borre.
We zijn heel heel trots op deze kanjer!


02-01-2021
Een rustig uiteinde en een liefdevol, diervriendelijk en hoopvol 2021

Namens het gehele team van Zwerfkat in Nood wensen wij jou alle goeds toe voor het komende jaar. Dat al jouw dromen mogen uitkomen, want alles is mogelijk.
We kunnen terugblikken op een bewogen jaar. Een jaar waar machteloosheid en verdriet werden afgewisseld door blijheid, geluk en tevredenheid. Een jaar waar we zo goed mogelijk ons best deden tijdens de lockdown, want de diertjes wachten niet tot we alles weer mogen.
Vrijwilligers hebben zoveel belangeloze inzet getoond, gastgezinnen zoveel liefde geschonken aan onze viervoetertjes. We zijn trots op onze mensen.
Dank je wel voor jouw steun als sympathisant en/of donateur. Wij krijgen geen enkele subsidie en komen puur rond van giften. Dankzij jou konden we hen allemaal de juiste medische zorg bieden, konden we tot het uiterste gaan. We zijn enorm dankbaar voor wat jij voor ons doet. Dank je wel namens alle diertjes.
Ook in het komend jaar staan wij weer borg voor al die honderden zieltjes met rugzakje. Net geboren, of juist heel erg oud. Gehandicapt, gezond, chronisch ziek, aangereden, schuw.. ze horen er allemaal bij.
Zorgzaam Zonder Grenzen. Altijd.
Tot volgend jaar ❤
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg