Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-03-2021
Rover

Deze bijzondere jongen kwam al een tijdje bij mensen in de tuin. Hij kreeg daar eten en drinken, zelfs een eigen schuilhok. Echter contact maken was een no go. Hij bleef op afstand en had angst voor ons mensen. Maar nu ging het mis...
In zijn wang zat ineens een groot gat, een vieze rottende plek. Ojee, daar moet wat aan gedaan worden..
Wij werden gebeld en we besloten onmiddellijk in actie te schieten. Gelukkig hadden we Rover meteen te pakken en konden we in 1 weg doorrijden naar onze dierenarts.
In een roesje werd de boel bekeken en dat zag er absoluut niet goed uit. Hij had een grote diepe wond wat helemaal naar de kaak liep. Ook was de rottende ontsteking al richting zijn neus gegaan. Rover zag bleek, dus werd er een snaptest gedaan. Gelukkig negatief... Maar toch was er iets niet goed, dus er werd bloed opgestuurd.
Ondertussen werd hij geopereerd ( en gecastreerd), maar er zal een vervolg operatie nodig zijn.
Rover laat zich niet behandelen, hij is boos en bang. Ook dat maakt het allemaal lastig om de wond goed te verzorgen, want hij heeft echt intensieve zorg nodig.
Vandaag kregen we de bloeduitslag en hij was eigenlijk zichzelf aan het vergiftigen waardoor de nieren geblokkeerd raakten.
Zo zie je maar welke grote consequenties er verbonden zijn aan zo'n afschuwelijke wond.
Maar natuurlijk geven wij hem niet op, hoe schuw hij ook is 😉
Hij moet nog even bij onze dierenarts blijven, dus dat gaat nog een creatieve aanpak worden, om deze wildebras te verzorgen.
Grote zorgen dus, maar we geven hem absoluut alle kansen, dit zijn jullie ook van ons gewend!
Kom op Rover, we willen helpen...


31-03-2021
Welkom Raoul

Zaterdag kregen we telefoon van onze eigen dierenarts. Er was een zwerfkatje binnengebracht met een gekwetste poot, ongecastreerd en niet gechipt. Of wij het katje wilden opvangen.... Ja hoor.
Vandaag is hij dan bij ons binnengekomen, onze Raoul! Hij is gecastreerd, maar de wond aan het pootje was necrotisch (dat wil zeggen dat er afstervend weefsel zat en ook de nodige ontstekingen). Daar is hij aan geopereerd. Het zieke weefsel is weggesneden en er zit nu een mooi verbandje om. Knappe jongen. En je bent ook nog eens ontzettend lief! Jij gaat nog wat hartjes veroveren jij, Cupido ❤


24-03-2021
Ernstige spoedmelding

Eerst was het een melding waarbij het dier sowieso geholpen moest worden, maar daarna werd de melding hele erge spoed.
We kregen gisteravond een telefoontje uit Genk. Die ochtend was er een katje aan komen lopen, mager, zeer slechte vacht en mankend.
Elle noemen we haar nu, zij was echter niet gekend in de buurt maar o zo lief..
We zijn meteen voor haar gaan rijden, maar toen we haar hadden opgepikt, werd ze slechter en slechter. Ze had last van haar achterhand, ze zakte weg, kreeg haar kopje niet meer opgeheven en raakte in shock.
Onmiddellijk hebben we een spoed dierenarts gebeld waar we meteen terecht konden.
Elle was verzwakt, onderkoeld en uitgedroogd. Ze kreeg een pijnstiller en onderhuids vocht en moesten haar weer meenemen. We vroegen voorzichtig of ze niet best even aan het infuus kon, maar dat was niet nodig. Gewoon de volgende dag naar de eigen dierenarts gaan.
We waren er niet gerust in.. We namen het doodzieke diertje bij ons op, maar ze zakte steeds verder weg. Haar pupillen stonden heel groot en toen we licht in haar oogjes schenen bleven ze groot. Ze was blind ( zie foto gisteravond).
Zo wilden we de nacht niet in, dus we hebben weer een andere dierenarts gebeld waar ze de nacht aan het infuus ging.
De dierenarts gaf al aan dat ze heel diep zat, vel over been, hartruisje, blind en alweer aan het uitdrogen.
We hadden er een hard hoofd in, maar we gaven haar de kans natuurlijk...
Vanmorgen belden we met een klein hartje. Zou ze?
Jazeker, ze heeft de nacht gered en hoe! Het infuus had haar enorm goed gedaan, ze had honger gekregen en wilde eten, eten, eten 🙂
Haar blindheid is nog even afwachten. Is het plots vanwege een neurologisch iets, of iets anders. Er werd bloed genomen, dus dat gaan we even afwachten.
Ze is nu terug bij ons en ze heeft heeeeele grote honger ❤
Elle is zo ontzettend lief en dankbaar, met haar lieve snoet en broze lijfje.
We gaan haar nu goed in de gaten houden en medisch opvolgen, maar eindelijk ook eens een spoedmelding die een positieve wending heeft!


18-03-2021
Eindelijk gevangen!

Oke, de foto is natuurlijk helemaal geen goede kwaliteit, maar dit verhaal moesten we echt met jullie delen ❤
Nou, dit was een vangactie van de langste volhouder hoor. Drie maanden geleden kregen we een telefoontje uit Veldwezelt.
Er liep een mager zwart kittentje langs een hele drukke baan. Geen huizen in de buurt, wel velden en eenzaamheid.
De dag erna kwam er nog een melding. Hetzelfde kittentje liep nu in zijn/haar eentje door de velden, op zoek naar een hapje eten.
Nou, daar gaan we wat aan doen. We wisten echter niet dat dit maaaaanden zou gaan duren...
De vangkooi werd op scherp gezet. Aanlokkelijk eten zou vast de zintuigen prikkelen.
Nee hoor. Niks daarvan. We zagen het beestje ook niet meer. Was het verder gaan zwerven? Na een tijdje besloten we even de vangkooi weg te halen.
Ondertussen werden we aangesproken door nog een tweetal mensen. Er liep daar toch echt een mager zwart kittentje. Oke, vangkooi weer terug.
En zo gingen de weken voorbij.. en weken werden maanden, maar we bleven waakzaam op de plek. De vangkooi bleef staan en je zou zeggen: de volhouder wint. Nou... dat was ook zo.
Ondertussen was het kleine kitten een halfwasje geworden en zwierf nog altijd langs de drukke baan.
Dit spookje kent onze veldwerker nog niet, want het werd zijn missie om hem/haar veilig te krijgen!
En vorige week was het dan zover.
We kregen een door-het-dolle heen berichtje van onze Inspector Gadget:
"Vangkooi stond, maar ze ging in het hoger gras liggen, dan als een soldaat gewapend met schepnet al sluipend op mijn buik, en patat in één zwier prijs, ze schrok pas toen ze in het schepnet zat, i love it."
BINGOOO.
Nou, dit kleine zwarte spook heeft ons kopzorgen bezorgd hey, maar eindelijk is hij/zij veilig. Het diertje vindt ons nog stom, maar we gaan de socialisatie nu in en we hebben de tijd. Na 3 maanden maakt tijd al helemaal niet meer uit 😃
Welkom bengel, het komt goed, je bent in elk geval veilig en hopelijk vind je ons binnenkort best wel gezellig. x


16-03-2021
Jeanne

Dit timide meisje is sinds kort bij ons binnen.
Ze werd door een andere kattenorganisatie gevangen voor sterilisatie, maar haar tandjes bleken heel slecht, dus deze werden getrokken. Het is maar een klein katje, kijkend naar haar leeftijd, een fragiel lijfje.
Er werd besloten dat zij niet meer terug naar haar oude plek zou gaan, zij mocht recoveren bij een opvanggezin. Eens zien of ze toegankelijk zou zijn voor ons mensen.
Hoe hard het opvanggezin ook haar best deed, Jeanne kwam niet uit haar schulp, ze was zo bang, ervaarde zoveel stress. Ze had ook nog eens moeite om stoelgang te maken.
Haar alsnog terugzetten op de oude plek vond men moeilijk, ze was zo kwetsbaar.. Maar het buiten zou haar waarschijnlijk wel goed doen, dus werd besloten op zoek te gaan naar een andere opvang waar buitenrennen aanwezig waren. Bij ons dus 😉
We hopen dat deze verhuizing haar goed zal doen. Alles voor Jeanne.
We zien al een kleine opening tot contact met haar. Als we haar zachtjes strelen met een zacht pompom stokje, sluiten haar lieve ogen zachtjes en laat ze ons toe in haar wereld waar tot nu toe nog stress regeert.
Lieve Jeanne, we gaan samen de stress te lijf, we willen binnenkort een sprankel in je oogjes zien. Wie weet gaan de andere katjes jou daar ook bij helpen, want we hebben me toch een stelletje klefferds in de opvang 😉
Komt altijd goed.


12-03-2021
De bewuste aanrijding.

Daar is onze Gabriel dan. Onze man die door oog van naald is gekropen. Aangereden werd gevonden, maar niks heeft gebroken!
Een vrijwilligster van een zwerfkatproject uit Vorselaar,had Vick (aids-positief) bij ons gebracht en daarna reed ze weer naar huis. Maar!
Onderweg zag ze een aangereden kat langs de weg liggen, dus wat doe je als dierenvriend? Dan ga je natuurlijk op de rem staan, het dier checken en oppakken!
We werden door haar gebeld en we besloten hem onmiddellijk naar onze dierenarts te laten gaan.
Gabriel was in shock, hij zou gewond zijn aan zijn kopje en een gekwetst pootje hebben. Gelukkig had onze dierenarts er een goed oog in, hij zou het waarschijnlijk gaan redden...
Die nacht lag hij aan het infuus en hij knapte op.
Hij liep niet meer mank en hij had geen hoofdletsels, hij was blijkbaar enkel in shock. Echter, een geluk bij een ongeluk, hij bleek wel een hartruis te hebben. Dat is nu wel geconstateerd.
Gabriel is nu lekker bij ons, een enorm lief aanhankelijk dier, maar binnenkort zal hij naar de cardioloog moeten.
Zijn uiterlijk, zijn vuile verfomfaaide vacht, verraadde dat hij al een tijd op straat leeft en moest rondkomen van restjes eten. Hij was ook nog eens ongecastreerd.


12-03-2021
Vick is onze lieve vent

Gisteren kwam er een nieuw aids-positief katje ( alhoewel.. katJE) bij ons binnen, helemaal uit Vorselaar. Hij was gevangen door een castratieproject, want hij had een flink abces in de nek. Deze is schoongespoeld en gehecht. Gelukkig. Maar tijdens de snaptest bleek hij aids- positief te zijn. Uiteraard hebben we de western blot aangevraagd.
Echter, toen de dame Vick netjes bij ons had gebracht en op weg was naar huis, zag ze een aangereden kat langs de weg liggen.
We werden wederom gebeld en natuurlijk mocht het gewonde dier onmiddellijk naar onze dierenarts! Wat is dat een toeval hey, jeetje. Zo blij dat zij hem zag en wij daardoor meteen konden ingrijpen, poeh..
Daarover morgen meer.
Terug naar Vick. Hij vond het blijkbaar helemaal niet erg om bij ons te zijn. Veel diertjes kruipen eerst eventjes in een hoekje weg, maar hij niet hoor. Lekker languit chillen en beetje stoer kijken. En kampioen in knuffelen! Hij is helemaal happy ❤
Welkom Vick!


06-03-2021
Liesje en Fabian

Zij waren niet meer welkom op het terrein van een gesloten horecazaak. Dat was de plek waar zij altijd hun bakje eten kregen van een goede ziel die zich over hen ontfermde.
Er werd door hun verzorger driftig gezocht naar een oplossing en zo kwam hij bij ons terecht.
Liesje (foto) is een wat ouder meisje, erg lief en knuffelig. Een-ik-zit-niet-stilletje, zodat we erg ons best moesten doen haar op de gevoelige plaat vast te leggen 😉
Fabian is wat angstiger, die heeft meer tijd nodig en heeft zo zijn eigen verstopplekje. We doen alsof we hem niet zien, doen we hem een groot plezier mee.
Komt goed allemaal!


06-03-2021
Sander

Deze timide jongeman komt uit Lembeek.
Zijn achtergrond is niet mis!
Hij werd in een dramatische toestand op straat gevonden. Hij had toevallen en verminderd bewustzijn. Met spoed is hij naar de dierenarts gebracht die het vermoeden uitsprak van vergiftiging.
Hij werd meteen aan het infuus gelegd, kreeg een kalmeringsmiddel en de nodige medicaties. Gelukkig stabiliseerde hij en was hij gered...
Maar ja, hij werd getest op kattenaids en bleek aids-positief.
En nu? Hij had verder geen vangnet, de dierenarts had nog een oproep gedaan in de hoop de eigenaar te vinden, maar niets..
Ook werd er overal rondvraag gedaan voor opvang, ook daar ving de dierenarts bot.
Toen kregen wij haar mail binnen. Of wij alsjeblieft een plekje voor hem hadden.
Zijn verhaal greep ons aan en we besloten te helpen. En daar is onze Sander!
Nog eventjes heel erg bang en hij wil niet aangeraakt worden. Daar doen wij nooit moeilijk over, dus hij mag zijn tijd nemen, alles op zijn tempo.
Nou Sander jongen, door het oog van de naald gekropen jij hè, amai!
We komen er samen wel hoor, komt goed jongen. Echt. ❤
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg