Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-08-2021
Diepe buiging voor Verdi ♥

Jij bent een kanjer! EN... jouw opvangmama is ongelooflijk.
Een schitterende voor en na foto van een dapper katertje! Zijn oogjes waren eigenlijk opgegeven, de kans was enorm klein, maar weet je... je gaat er gewoon voor.
Met verschillende zalfjes heeft onze geweldige opvangmama wekenlang gezalfd. Je weet maar nooit, toch?
Verdi kwam een tijd geleden van een vakantiepark waar hij was gevonden. Zo ziek, zo zwak.
Maar kijk nu eens naar dit verschil, onze dierenarts kwam er maar niet over uit.
Totaal onverwachts, totaal ondenkbaar, maar het is gebeurd. Zijn oogjes zijn gered ❤
Onze dierenarts noemt het "een wonder"! Verdi heeft geen compleet zicht, maar hij kan toch schaduwen zien, en daar zijn wij ontzettend blij om.
Volgende week krijgt hij een oogoperatie, dan worden de oogvliezen aangepakt.
Amai.... wat een kanjer van een gastgezin en een geweldige Verdi!!


28-08-2021
Welkom Moppie!

Deze kleine meid zat hongerig, bedelend en om aandacht vragend bij het huis van de melders. Wat doe jij daar zo alleen Moppie? Geen mama of vriendjes in de buurt, hmm.
Moppie zat tevens onder de vlooien, was een beetje niesziek, mager en een slechte vacht.
Nou kom maar gauw jij, we gaan je helpen kleine meid.
Momenteel is Moppie nog wat ziekjes en krijgt ze de nodige medicijnen en zorg. Gelukkig dat ze van de straat is!


27-08-2021
Pippa is bevallen ♥

Even een opfrissertje waar onze meisje vandaan kwam:
" Tijdens de zoektocht en het rondbrengen van donaties aan de getroffenen, kregen we een afschuwelijke melding uit Ferrières.
Een meneer was verdronken en was eigenaar van een aantal katten. Naast hem woonde een dame van 85 jaar, zij had maar liefst 25 katten, maar zij was haar huis verloren. Tijdens de overstroming waren er al veel katten verdronken...
En alsof dat niet genoeg was, bleek de buurman nogal wraakzuchtig te zijn. De overgebleven katten besloot hij dood te schieten.
Onze hulp werd gevraagd en we besloten te helpen. Pippa is één van de gelukkigen. Een zeer lief knap meisje, echter, ze bleek ook nog eens hoogzwanger te zijn!"

En nu is lieve Pippa bevallen van twee gezonde baby's! Gracie en Arthur ❤ Het gaat uitstekend met het gezinnetje onder de veilige vleugels van de opvangmama's.
Geniet maar mama Pippa, in alle rust en liefde, want het leven wordt elke dag mooier voor jou en je kindjes...


26-08-2021
Welkom kleine Eppo!

Deze kleine ukkepuk werd onverwachts bij ons gebracht, in het kattenasiel Villa Vagebond. Aangezien ons kattenasiel enkel voor grote stoere katers en poezen is, werd Eppo ondergebracht bij ons opvanggezin.
Hij is nog klein, maar nu al met een heel groot probleem. Zijn gekwetst oogje..
Deze kon niet meer gezalfd worden, omdat de vliesjes over het oogje waren gegroeid, dus dat werd een ritje naar onze dierenarts.
Het oogje is weer opengemaakt en nu is het heel belangrijk om veel te zalven. Waarschijnlijk gaat Eppo zijn oogje verliezen, maar het is vooral belangrijk dat er geen druk komt op zijn oogje.
Eppo is een lief vinnig katertje en krijgt voeding via een spuitje. Bakje eten snapt hij nog niet 😉
We gaan aan de slag kleine vriend, wij samen ❤


25-08-2021
Welkom Rijk!

Deze kleine ukkepuk werd onverwachts bij ons gebracht, in het kattenasiel Villa Vagebond. Aangezien ons kattenasiel enkel voor grote stoere katers en poezen is, werd Eppo ondergebracht bij ons opvanggezin.
Hij is nog klein, maar nu al met een heel groot probleem. Zijn gekwetst oogje..
Deze kon niet meer gezalfd worden, omdat de vliesjes over het oogje waren gegroeid, dus dat werd een ritje naar onze dierenarts.
Het oogje is weer opengemaakt en nu is het heel belangrijk om veel te zalven. Waarschijnlijk gaat Eppo zijn oogje verliezen, maar het is vooral belangrijk dat er geen druk komt op zijn oogje.
Eppo is een lief vinnig katertje en krijgt voeding via een spuitje. Bakje eten snapt hij nog niet 😉
We gaan aan de slag kleine vriend, wij samen ❤


24-08-2021
Kattendorp in Harfsen ♥

Vijf kanjers van schuwe katjes naar een prachtig onderkomen!
Coco, Lydia, Marlon, Polly en Ava zijn met hun kontje in de boter gevallen. Deze vijf knapperds vonden ons mensen behoorlijk stom. We kregen geen contact met hen, ze hadden liever de vrijheid en de ruimte, dan met ons mensen contact maken. Daar hadden wij natuurlijk alle begrip voor, dus we besloten aan hun eisen te voldoen. Zij bepalen wat zij willen, wij volgen 😉
Er bestaat een ongelooflijke prachtige opvang in Gelderland, nl. in Harfsen. Al heel wat jaren kennen wij deze organisatie en we besloten een poging te wagen...
Jawel hoor, geduld wordt beloond, onze kanjers mochten verhuizen naar kattendorp!
Vele verstopplekjes, mooie rennen, heel natuurlijk gehouden, een ware paradijs op aarde voor hen die nood hebben aan vrijheid.
Na een lange rit, werden we verwelkomd met een lekkere kop koffie en een fijne rondleiding.
Toen de vijf reismanden opengingen, wisten Coco, Lydia, Marlon, Polly en Ava niet hoe snel ze hun nieuwe verworven vrijheid moesten inpalmen ❤
Lieve schatten, ja, we vinden jullie lief, jullie hebben een fantastisch onderkomen gekregen waar alle ruimte en rust overheerst om weer lekker jezelf te mogen zijn. Het is jullie enorm gegund!
Ontzettend veel dank aan Kattendorp om deze dames en heer te omarmen, jullie geven hen de wereld terug...


23-08-2021
NOAH, extra in de kijker!

Deze kanjer heeft dringend een eigen huisje nodig, omdat hij niet met andere katten kan samenleven.

Mijn naam is Noah, je kent hem wel, die van dat bootje en de grote vloed die eraan zou komen. Nou, ik kom uit het overstromingsgebied in Wallonië als zijnde zwerfkat, want dat was wel bekend.
Het water kwam snel, heel snel. Ik zag mensen in alle haast vertrekken, ze lieten alles achter. Ik had ook geen tijd te verliezen, het water zoog alles op, nam caravans met zich mee, mee met de ongekende kracht in alle verwoesting. Nadenken zat er niet bij, ik moest rennen, op zoek naar hogere oorden...Het werd een donkere angstige nacht, waarbij mensen- en dierenlevens abrupt werden beëindigd. Ik heb soortgenootjes zien gaan, we waren met een grote groep. De angst zal ik nooit vergeten, niet beseffend of je het zelf zou redden. Ik had graag een boot gebouwd, een boot die iedereen zou redden, ze mochten allemaal erbij, samen zouden we het redden...
Ik wil er niet meer aan denken, het nu en de toekomst is belangrijk. Zo zijn er ook veel vrienden wel gered dankzij zwerfkat in nood.
Ze vonden me meteen een leuke kerel hier. Knap blijkbaar ha! Das mijn moeder hè, zij was de knapste van heel de wereld!
Ik ben dol op jouw grenzeloze liefde, kan zelfs een hele dag op je schoot liggen als je daar zin in hebt. En dat heb je, want dat is gezellig.
Ik spin zelfs een liedje voor je, heb een heel repertoire, zet die jukebox maar aan! Ik kan iets romantisch, iets rockerigs, maar ook een uptempo is voor mij no problemo.
Andere katten zijn vast leuk, maar ik woon er niet graag mee samen. Oke, in de boot van Noah red ik hen allemaal, maar daarna allemaal naar een eigen huisje graag Nee, ik ben helemaal into jou. JIJ!
Ik vind het buiten ook fijn, zonder dat watergedoe. Woon jij een beetje leuk waar ik buiten kan en geen hoge daken op moet rennen?
Mijn boot is een beetje beschadigd onlangs.
Kortom: ik ben de grootste knuffel, lief, gezellig en allemaal van datte. Zullen we eens kennismaken en meteen maar knuffelen? Je bent er toch, heb er nood aan.
Hopelijk tot...? Liefs van mij! Noah ( 5 jaar)


23-08-2021
Update wateroverlast in onze Villa...

Lieve mensen.
Na de wateroverlast vanwege onze waterpomp, is de gang van de Villa maar een troosteloze bedoening. Ferrero maakt het dan wel weer een stuk gezelliger 🙂
De waterpomp is gerepareerd en de gang is goed opgedroogd. Op korte termijn wordt de vloer ontvet en voorbehandeld, zodat de schimmelsporen wegblijven. We hebben een mooie tegelvloer uitgekozen, die we met heel veel korting kunnen aankopen.
De lieve adoptant van Floor en Pitou heeft wat verlofdagen ingeleverd, die als korting verrekend werden. Het bedrijf waar hij werkt, Roermondse Bouwmaterialen Handel (RBH), deed daar ook nog eens een hele mooie korting bovenop...
Dank jullie wel, we zijn er zo blij mee ❤

Nu is het nog even wachten op levering en de tegelzetter, dan kunnen we starten met de renovatie van de gang en de keuken. Een duurzame investering kost nu eenmaal wat tijd en voorbereiding, maar dan krijgen onze Vagebondjes er ook iets prachtigs voor terug.
Dankzij al jullie geweldige donaties kunnen we er iets heel moois van maken! Nogmaals ontzettend bedankt!!
Wordt zeker vervolgd ❤️


20-08-2021
Okkie en Lukas

Twee kanjers om van te houden, twee zeer getraumatiseerde vriendjes.
Deze bijzondere kleuters zijn al op Facebook verschenen. Ze hebben iets gemeenschappelijks... Beiden hebben een hersenbeschadiging opgelopen door een enorme slag van buitenaf.
Lukas heeft een plank op zijn kopje gekregen en is daardoor blind en deels doof geworden.
Okkie heeft vastgezeten in een auto en heeft een hersenbloeding gehad en blijvende hersenschade.
Het is bijna niet uit te leggen hoe hun leventje er ineens uitzag. Maar als opvangmama zal ik een poging wagen.
Lukas is plotseling geheel blind en bijna doof geworden vanwege die stomme plank. Wekenlang leefde hij in het duister, maar dan letterlijk. Hij speelde niet, genoot niet, piepte 's nachts, hij was ernstig depressief geworden. En dit kun je je haast niet voorstellen, een jong dier waar de vreugde totaal afwezig was. Hij leek zelfs even het leven niet meer aan te kunnen, zijn leven was compleet in stille duisternis.
Okkie wilde niet meer eten en schreeuwde 10 uur per dag. Hij ervaarde het leven niet meer zoals ons, hij leek het spoor bijster.
We konden Okkie amper geruststellen, hij bleef schreeuwen, weigerde te eten en wilde niet spelen.
Ook 's nachts ging dit vrolijk door, om de paar uur opstaan, om hen zelfs beiden gerust te stellen.
Twee kittens, aan het begin van hun onbezorgd leventje, zij hadden er geen zin meer in.
Ik was zelf ook ten einde raad, maar mijn man en ik bleven kalm, vol geduld en liefde. Het geschreeuw, daar kon Okkie niks aan doen, we namen hem in onze armen en suste en wiegde hem in slaap. We wisselden elkaar af, zodat Okkie altijd in liefdevolle armen lag.
Okkie hield van onze eigen katten, hij had bijna een hysterische nood aan liefde van hen. Maar soms hadden onze katten hier geen zin.
We kochten een robotkat die kopjes gaf en spinde. We kochten een knuffeldier waar een geruststellend muziekje uitkwam en waar het buikje op en neer ging. Een knuffel met een hartje die tikte, bach bloesems, anti depressiva pillen, deze kleine mannen hadden elk hun eigen aanpak.
Toen kwam Greetje, een acupuncturiste, in hun leven, ze kwam elke dag, nu om de twee dagen. Ze gaf hen de nodige naaldjes, maar ook heel veel liefde en energie.
Alles, in combinatie met elkaar, zagen we hen openbloeien. Er kwam weer glanst, rust en energie in hun lijfjes. Ze kregen weer zin in het leven.
Okkie rent nu vrolijk door het huis, klimt, eet, slaapt lief, af en toe een gemiep tussendoor, een terugvalletje, maar hij voelt zich goed.
Lukas is opener geworden, springt af en toe naar een speeltje, eet super goed en durft in open ruimtes een sprongetje te wagen.
Deze kleuters zijn vertrokken, ze hebben zin gekregen in het leven en dat is ALLES wat er nu toe doet. Naar plaatsingen toe kijken we even niet. Eerst hun leven op de rails krijgen, en daar werken we nu hard aan. Ze zijn enorm lief en zo aandoenlijk. Ons hart smelt van liefde. En we zien, zoals op de foto, dat ze toch ook veel steun aan elkaar hebben.
We voelen en zien enkel liefde....
Okkie en Lukasje.. wat hou ik toch intens veel van jullie. Liefs van je opvangmama x


19-08-2021
Zet em op Nagini!

Gisteren was het dan zover, de bloedtransfusie tussen onze Noudy en de ontvanger Nagini.
Zoals we gisteren al schreven, werden we gebeld door onze hoofddierenarts. Hij had met spoed een bloeddonor nodig voor een heel ziek katje in de praktijk. Nagini, een katje van een particulier. Ze heeft het ontzettend moeilijk, want ze heeft bijna geen bloed meer en kreeg het ook nog eens benauwd.
Onze dierenarts zocht een bloeddonor van minstens 4 1/2 a 5 kilo zwaar, gezond en aids/leucose negatief.
Onze sterke knappe Noudy werd de donor... Met spoed brachten we haar naar de praktijk waar ze werd voorbereid op de belangrijke missie.
Alles is voor Noudy ondertussen achter de rug. Ze is weer terug bij ons en krijgt nog extra vitamientjes en ijzersupplementen. Haar heldendaad zit erop, nu is het erop of eronder voor Nagini. Slaat het aan? Het worden nog bange dagen, maar ze maakt wel veel meer kans dankzij Noudy ❤


18-08-2021
Noudy heeft een levensreddende missie!

Onze meid (foto) is vandaag een echte heldin...
We kregen een spoedeisende vraag van onze hoofddierenarts. Er lag een erg ziek katje van een bezorgd baasje in de praktijk met ernstige bloedarmoede. Na allerlei onderzoeken kwam er niks naars uit, maar ze was zo bleek, dat haar leven gered zou kunnen worden door een... bloedtransfusie!
De vraag was of wij in ons kattenasiel een gezonde kat hadden zitten die minstens 4 1/2- 5 kilo woog. Aids en leucose negatief, geen niesziekte en ook goed hanteerbaar.
Jazeker, onze Noudy is een forse sterke gezonde meid ❤
Noudy werd in alle haast naar de praktijk gebracht, even in afwachting of de laatste bloedresultaten binnen zouden komen, zodat zij haar belangrijke missie kon gaan uitvoeren. We hebben ook even de ontvanger gezien, een lief tijgermeisje met hele vermoeide oogjes. Lief poezenkind, Noudy is in the house, wie weet gaat zij jouw leven redden...
Noudy gaat eventjes slapen, zodat de procedure gestart kan worden. Zij staat maar liefst 50 ml bloed af. Deze wordt dan geprepareerd en dan krijg het zieke poesje via een infuus het bloed toegediend.
Voor ons is Noudy een echte heldin, haar missie is van levensbelang en dat zal niemand ooit vergeten.
Heel heel veel succes daar, we branden voor beide dames een kaarsje en hopen dat de bloedtransfusie een wereld van verschil gaat maken.
Strakjes mogen we Noudy weer ophalen en dan gaan we haar eens ontzettend goed verwennen ❤ ❤
Mooi, dat een asieldier ook het leven van een ander kan redden...


17-08-2021
Welkom Nisse!

Deze kleine eigenwijze snoetepoet was nog de enige kitten die nog niet was gevangen door andere organisaties. De rest van het nest was blijkbaar al ondergebracht. Nisse is waarschijnlijk het meest eigenwijze katje van de familie 😉
Hij zou te oud zijn voor socialisatie, maar daar geloven wij niet zo in. Het is nog een jong ding, nieuwsgierig, maar gewoon nog even heel erg bang. We hebben een eenlingetje in de opvang, nl. Verdi, en die zag een speelkameraadje wel zitten. Nou, matchen!
Verdi jongen, neem deze snoet maar eens op sleeptouw, dat gaat vast een dolle boel worden 🙂
Zet em op kleine Nisse, jij komt er wel ❤


16-08-2021
Welkom Otje!

Welkom lieve Otje!

Enkele dagen geleden, kregen we telefoon van een organisatie.
Men had een kat uit de Ardennen gered, maar toen hij bij de dierenarts was voor de castratie en de nodige vaccinaties, werd er een aidstest gedaan.... Je voelt het al aankomen..
Otje was positief getest op kattenaids en kon niet meer blijven. Ook hing er euthanasie boven zijn mooie hoofdje.
We besloten intern even te overleggen, maar na 5 minuten werden we teruggebeld door een ander persoon van de organisatie en het was: "Nu moet ik een antwoord, nu, anders krijgt die nu een spuitje."
Dan valt je even niks meer in. Dan was er geen intern overleg meer nodig, want we hadden geen keus meer. Otje was welkom bij ons.
Waarom altijd dat gedreig? Waarom altijd "NU beslissen, anders wordt hij gedood." Wij snappen dat niet, we willen het ook niet snappen. Zijn we niet van gecharmeerd.
Deze prachtige lieve jongen heeft nog een heel leven voor zich, hij moet nog heel veel avonturen gaan beleven, genieten, spelen, lekker eten, gewoon LEVEN. Maar goed.
Otje is blijkbaar gevonden in het plaatsje Mellet, na de vreselijke overstroming. Uiteraard hebben we hem ook weer op franstalige sites gedeeld 😉
Gaat helemaal goed komen met jou jongen, reken daar maar op ❤


15-08-2021
Heriniging met baasje in de Ardennen!

En weer een hereniging met baasje in de Ardennen!
Zoals jullie weten, zijn wij actief geweest in de Ardennen, het rampengebied na de afschuwelijke overstroming.
Sem was één van onze opvangers uit het bewuste gebied.
We plaatsen zijn bericht op een grote Facebookpagina waar alle gevonden en vermiste dieren stonden en wekenlang bleef het stil..
Ondertussen hadden we al een ander katje kunnen herenigen, dus waarom niet nog eens een succesverhaal!
En ja hoor... deze week was het bingo 🙂
Uiteraard een enorm verdrietig verhaal, want het baasje was haar huis kwijtgeraakt vanwege de overstroming en verblijft tijdelijk elders.
Het vriendje van Sem, want zij had twee katten, die had geen geluk, hij was verdronken...
Sem kwam 100 % procent overeen met de foto's van het baasje. Zij dacht dat hij ook verdronken zou zijn.
Sem was helemaal niet gelukkig bij ons, hij was helemaal over zijn toeren en liet zich niet benaderen.
We hadden hem in de tussentijd laten castreren, vaccineren en chippen.
Het baasje had geen vervoer meer, ook haar kleindochter zat zonder vervoer. Weet je? Soms moet je gewoon wat toegevingen doen, de situatie daar is nog steeds schrijnend, we brengen hem wel... Ook besloten we geen enkele kost aan te rekenen voor zijn castratie etc.
Laat zijn baasje eerst maar eens uit de echte grote problemen komen, maar ze miste haar mannetje enorm.
Gisteren was dan het grote moment, de hereniging!
Sem ging bijna uit zijn dak, toen hij zijn baasje zag, helemaal blij, en maar miauwen 🙂
Hij laat zich alweer aaien, en hij is weer bij zijn favoriete mens. Het zal nog even moeilijk zijn, want zijn baasje is haar huis kwijt, maar ze is echter driftig op zoek naar een nieuwe woning.
Lieve Sem, nog even volhouden, straks heb je weer een vast huisje. Maar tot die tijd? Ben je sowieso samen met jouw allerliefste persoon. Doe het goed!!


14-08-2021
BOEM in ons hart!

En dan komt deze kleine uk op ons pad.

Hij was enorm verzwakt, gevonden op een camping in Lommel. Helemaal aan zijn lot overgelaten. Zijn oogje hing half uit zijn oogbol en de kans dat hij gered zou worden was klein. Mensen komen en gaan op een camping, en niet iedereen heeft oog voor diertjes zoals Jack.
Maar hij werd gezien, iemand kreeg hem in de smiezen. Ons mager, klein verzwakt manneke..
We werden gebeld en hij mocht binnenkomen bij één van de samenwerkende dierenartsen.
Jack was zo verzwakt, tevens bloedarmoede, dat het oogje nog niet verwijderd kon worden. Hij zou de operatie niet overleven.
Hij werd zo goed als het ging gestabiliseerd en mocht de volgende dag met ons mee.
Maar we zagen dat hij alweer niet goed werd, dus werd er een nieuwe rit gemaakt naar onze hoofddierenarts.
Jack Sparrow kon niet zelf eten, hij zat onder de vlooien en was zowat leeggezogen. Het uitpuilende oog ziet er afschuwelijk uit, maar nog altijd zou de narcose/de operatie veel te zwaar voor hem zijn. Eerste prior was aansterken.
Zijn leven hing aan een zijden draadje, het waren bange uren, want hij was kritiek.
Na twee nachten bleek hij zich al wat beter te voelen. Hij begon zelf te eten, voelde zich naar omstandigheden redelijk goed, dus hij mocht nu echt naar 'huis', naar onze opvangouders waar hij rotverwend zou worden.
Aansterken is nu het allerbelangrijkste, daarna komt de grote operatie en wordt het oogje verwijderd.
Weet je, zo'n katje als Jack verdient de wereld. Hij is zo dapper en sterk... Hij heeft zo hard gevochten ook al is hij er nog niet. Maar de eerste dagen waren kritiek, hij heeft de dood overwonnen. Jack rulessss!
Dat verdient een verwenpakket! We willen hem een geweldig pakket bieden met lekkere hapjes, mandje, speeltjes, alles wat hij leuk vindt ❤
Help jij mee?
We willen een kleine geldactie starten, zodat we een mooi pakket kunnen bestellen en daarna zijn gezichtje zien glimmen!
Uiteraard tonen we jullie daarna zijn mooie kado! Doe jij mee? Dank je wel! X

Nederland:
IBAN: NL29INGB0009480375

Belgie:
IBAN: BE11 0013 8231 3048


13-08-2021
In het maisveld

Cato (foto) en Koen werden dolend gevonden in een maisveld.Ze werden op een plaatselijke facebookpagina gezet, echter... ipv een eigenaar te spotten, wilde iedereen hen wel adopteren...
De kittens werden gevangen en we besloten hen in één van onze opvanggezinnen op te nemen. Schatjes!
Wel veel kriebelende vriendjes die we toch maar vakkundig hebben verwijderd, is niet zo gezellig.
Welkom dame en heer, binnenkort op zoek naar een huisje!


11-08-2021
Welkom Grimm!

En weer een kanjer in onze opvang om van te houden! Deze karakteristieke snoet is om gewoon om lekker mee te knuffelen!
Vorige zaterdag zat hij in een tuin van de meldster. Hij zou verzwakt zijn, ziek, 5 dagen bloeden... Hij kreeg al jaren eten van haar en hij zou schuw zijn. Oke, we komen eraan!
Onze vangkooi werd geplaatst en dag erna.. bingo! Echter, zo schuw vonden we hem niet. Sterker nog, hij is heel lief ❤
We hebben hem geobserveerd en konden geen bloed meer vinden. Er was wel iets met de huid, maar goed, binnenkort moest hij toch naar de dierenarts, dus even afwachten.
Lekkere snoetepoet Grimm is ondertussen bij de dierenarts geweest en gelukkig konden ze niks naars vinden. Wel een huidinfectie, maar goed, die kunnen we aanpakken met de nodige medicijnen.
Hij mag nu rustig recoveren bij ons opvanggezin, want we hebben geen haast. Komt goed jongen, laat je maar lekker in de watjes leggen!


10-08-2021
Welkom Jackson!

We kregen een melding van een graatmager, ziek katje. Apathisch zat hij voor zich uit te kijken, de vliegen zwermden al om hem heen.
Onze collega's gingen meteen ter plaatse en konden hem gelukkig snel vangen. Hij werd naar het gastgezin gebracht ter observatie. Hij wilde niet eten, niet drinken en zijn ogen lagen diep. Toch maar snel naar onze dierenarts.
Ook daar konden ze niet meteen ontdekken wat er mis was met hem, behalve dat hij zeer onderkomen was. Hij is ook nog eens ontzettend bang, wat het onderzoek niet vergemakkelijkt.
Ze gaven hem een roesje om hem goed na te kunnen kijken. De dierenarts duwde op zijn buik en wat er toen gebeurde was echt afschuwelijk.....het pus spoot eruit. Zijn hele buikholte bleek vol te zitten met dit vieze spul. Waarschijnlijk heeft hij een wond gehad en is de ontsteking naar binnen geslagen, waar de bacteriën zijn lichaam aan het verwoesten waren. Hij hangt nu aan het infuus met zware medicatie.
Het worden spannende uren... het is erop of eronder, want dit is levensgevaarlijk. We hopen met heel ons hart dat we niet te laat zijn om hem te helpen. Jackson kan nu alle duimpjes en kaarsjes gebruiken...
Vechten lieve jongen, we hebben jou nog zoveel te geven ❤


10-08-2021
Welkom Teddy!

Teddy is een coole gast
Deze jongen werd gevonden met een zeer gekwetst oogje. Hij besloot de melder tot huis te volgen, want hij vond de meneer wel lief.
Meneer zag dat Teddy medische zorg nodig had en besloot ons te bellen. Kom maar jongen, we gaan dat fixen!
Onze dierenarts zag dat het oogje niet meer te redden was, dus werd het vakkundig verwijderd zodat kapitein 1 oog van de pijn werd verlost. Hmm, ongecastreerd? Gaan we ook meteen iets aan doen 😉
Staat je goed Teddy!
Het is lieverd, een dankbaar diertje..


09-08-2021
Brammetje met grote problemen...

Brammetje met grote problemen

Deze lieve kleine jongen werd gewond op straat gevonden. Gelukkig werd er onmiddellijk actie ondernomen en konden we hem veilig overnemen. Maar jeetje wat had deze kleine man een pijn zeg. Dat er wat gebroken was, was duidelijk, dus hup naar de dierenarts.
Inderdaad... een hele ernstige bekkenbreuk was de conclusie. En dan moet zo'n jong ding benchrust hebben, hmmm geen makkelijke opgave!
Hij krijgt nu extra zware pijnstillers, want zelfs een normale pijnbestrijder was niet voldoende om de pijn draaglijk te maken. Dat vond ie wel wat 😉
Het is een lief manneke, en zo gelukkig als hij lekker tegen zijn opvangmama mag slapen. Dat mag, dat is ook rusten. Afgewisseld met benchrust moeten we zo even samen de weken doorkomen. Komt goed Brammetje, we maken er samen een rustige maar liefdevolle tijd van ❤


09-08-2021
Welkom Pippa!

Schrijnende achtergrond, maar zij is gered

We zijn dagelijks bezig geweest met reddingsacties in Ardennen vanwege de overstroming. Tijdens de zoektocht en het rondbrengen van donaties aan de getroffenen, kregen we een afschuwelijke melding uit Ferrières.
Een meneer was verdronken en was eigenaar van een aantal katten. Naast hem woonde een dame van 85 jaar, zij had maar liefst 25 katten, maar zij was haar huis verloren. Tijdens de overstroming waren er al veel katten verdronken...
Een niet voor te stellen situatie, gepaard met enorm veel leed. En alsof dat niet genoeg was, bleek de buurman nogal wraakzuchtig te zijn. De overgebleven katten besloot hij dood te schieten. Ze kwamen in zijn tuin...
Het is onwerkelijk wat daar allemaal gebeurde. Katten verdronken, doodgeschoten, het baasje verdronken, een huis verwoest.
Onze hulp werd gevraagd en we besloten te helpen.
Gelukkig had een andere organisatie ook al enkele katten weggevangen, er bleven er nog twee over. Je snapt natuurlijk dat wij deze twee absoluut wilden hebben. En het lukte ons... we hadden hen snel gevangen en vooral: veilig gesteld.
Pippa is één van de gelukkigen. Een zeer lief knap meisje, echter..... ze bleek ook nog eens hoogzwanger te zijn!
Nu mag ze in alle rust bij ons opvanggezin bevallen. Lekker genieten van alle warmte en liefde. Jij verdient meer dan enkel goed mooie Pippa, jij verdient de wereld aan je voetjes.
Kom maar lekker tot rust en hopelijk straks gezonde hummels ❤
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg