Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-09-2021
Enora voor en na

Deze knappe jongedame kwam uit een grote groep zwerfkatten. Een uit de hand gelopen situatie zeg maar.
Echter... Enora was ziek. Haar beide oogjes bleken zwaar aangetast te zijn, één oogje was zelfs al zo erg, dat deze eruit gehaald moest worden. Het andere oogje zag er ook dramatisch uit en de vraag was of het tweede oogje gered kon worden.
Enora kreeg een spoedoperatie, waarbij het ergste oogje vakkundig verwijderd werd. Maar nu was het aan het gastgezin, om het andere oogje te behouden!
Zalven, zalven, zalven.. De boodschap werd begrepen, het hele gezin voelde zich verantwoordelijk 😉
De kinderen hadden nog net geen alarm gezet haha. Het oogje werd heel vaak gezalfd, deze taak werd zeer serieus genomen.
Nou... wat denken jullie, is het geslaagd? YES! Het oogje is gered ❤
Enora ziet er fantastisch, kijk eens aan wat een goeie zorgen van haar opvanggezin!


26-09-2021
Geef warmte aan onze slachtoffertjes op straat

Lieve mensen. Bijna wekelijks moeten we uitrijden voor een aangereden en/of doodzieke volwassen kat op straat. Eerste hulp toedienen staat op nummer 1!
We hebben momenteel twee mini draagbare couveuses voor in de auto. Deze dienen voor de allerkleinsten: Net geboren, heel jong en vaak onderkoeld. We werkten voorheen altijd met snuggles ( nu nog eigenlijk), maar dat kost best wat tijd. Eerst opwarmen in de magnetron en dan pas rijden. Nu kunnen we meteen in de auto springen, de couveuse aanschakelen en rijden maar! En ook heel handig om gewoon altijd in onze auto te hebben voor onvoorziene omstandigheden.
Maar we missen nog 1 grote draagbare couveuse voor volwassen aangereden/zieke katten. Zij hebben onze zorg even hard nodig. Helaas niet in ons land te krijgen, we moeten deze via Amerika bestellen. Pfff. De kosten zijn in het totaal met invoerrechten erbij: 469 euro. Dat is een behoorlijk aanslag in ons budget, maar we willen de couveuse verschrikkelijk graag aankopen... Misschien kun jij ons helpen?
Op deze manier kunnen we onderkoelde / in shock zijnde volwassen katten op straat NOG beter helpen ❤
Zodra we het bedrag binnen hebben zullen we dit onmiddellijk bekendmaken! Alvast ongelooflijk bedankt!!! ❤ ❤

Nederlandse bank:
IBAN: NL29INGB0009480375

of Belgische bank:
IBAN: BE11 0013 8231 3048


24-09-2021
De vierling

Een dikke week geleden vertelden we jullie het verhaal van Hannah, Dribbel, Lotus en Lola.
Even een korte reminder 😉
"Eerst vertelden we jullie het verhaal van Dribbel, ons doodzieke kitten die ook nog eens een gele vacht had ( dit kwam doordat hij bij mama in de buik eerste ontlasting in vruchtwater is gaan dwarrelen). Hij lag naast zijn gestorven broer/zus. Zijn oogjes waren volledig toegeplakt en hij snotterde hevig.
Echter... een week later werden ook zijn zusjes Lotus en Hannah gevonden, beiden ook een gele schijn. Ook zij waren enorm beroerd en vooral Hannah was erg mager. Oogjes dicht, neusje dicht, niet kunnen eten...
En gisteravond werd er NOG een zusje gevonden met exact dezelfde problemen: Lola. Mama moet op haar manier toch voor haar baby's hebben gezorgd, ook al is ze onvindbaar."
Het proces gaat langzaam, maar we raken zo ontroerd bij elke sprankel die ze maken.
Lola is de kleine dondersteen ( zwarte kitten). Ze is zo vol van leven, ze rent al huppelend door het huis en af en toe een botsing met de muur. Dit betekent dat ze niet goed ziet. Maar daarna huppelt ze gewoon weer verder.
Dribbel is de zwaarste van de bende ( rechts onder foto), hij is sterk en groot, maar helaas blind... Ook hij is opgewekt en begint spelen te ontdekken.
Lotus ( zwart wit) is een fragiel poesje, ze ziet schaduwen, maar kan niet altijd de juiste inschatting maken. Ze heeft een behoorlijk gele vacht, maar ook zij maakt een kleine vooruitgang. Vinnig zelfs!
Hannah is de kleinste en zwakste kitten ( links boven foto). Ze kan wel goed zien met 1 oog, maar ze heeft nog veel moeite met slikken. Ze slaapt ook wat meer dan de rest, maar ook zij heeft een sprongetje gemaakt. Na twee weken maagsonde, krijgt ze nu dwangvoeding. Met kleine beetjes krijgt ze genoeg binnen. Dapper ding!
Onze vier dappere krijgers hebben nog een lange weg te gaan, maar nu maken ze ineens een vrolijke sprankelsprong, ze genieten meer van het leven en daar hebben we zo hard voor geknokt.
Dank jullie wel, uit de grond van ons hart, voor jullie donaties voor hen, we hebben hiervan medicaties gekocht, speciale voeding, een mooie bench en er staat geld apart voor eventuele operaties. ❤ ❤


23-09-2021
Red daadwerkelijk leventjes en word onze veldwerker.

Er ligt een nestje in een tuin, een moederloos nestje bij hun net overleden mama, een aangereden kat, een zwalkende kat, een tamme kat al maanden bij de voordeur, bange katjes onder een houtstapel. Alles is mogelijk en zij hebben hulp nodig.
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze toekomstige dieren willen redden. Alles onder de vleugels van Zwerfkat in Nood.
We zijn meestal werkende mensen, dus we roeien met de riemen die we hebben.
Help ons, samen staan we sterk!
Meestal worden de meldingen in de avonduren afgehandeld. Schroom niet om eens met ons te mailen voor meer informatie. We hebben elkaar heel hard nodig in dit werk; het is prachtig, dankbaar en je ziet VOLLEDIG waar je het voor doet.
Je voelt letterlijk het afhankelijke leven in jouw handen: een klein katje, uitgestoten, verhongerd, ziek, maar door jouw inzet een kans op toekomst!
Meer info? info@zwerfkat.com


20-09-2021
Mucchio

Hij werd gevonden in het bos, helemaal moederziel alleen. Geen kans om te overleven, maar er kwam redding...
Hij werd opgemerkt en mocht mee, piewww...
Deze kleine jongen is nog compleet afhankelijk van het flesje en heel soms mag de jongste opvangpapa Sijmen hem een flesje geven 🙂
Twee kleintjes die elkaar helpen, wat de wereld mooi ❤ ❤


19-09-2021
Mama met 4 kittens, oeps.. een moederloosje erbij!

Soms is ons werk: snel en creatief denken.
Welnu, we kregen een melding uit Genk. Op een nacht was er een zwerfpoes bevallen in een garage van vier flinke kittens. Mama Ciara was redelijk benaderbaar en zorgde ontzettend goed voor haar baby's.
De meldster had de hele dag rondgebeld, en iedereen wilde de kittens overnemen, maar helaas niet de mama. Dat kon natuurlijk altijd nog, maar het zou vele malen mooier zijn om het gezin samen te houden.
Wij hadden het geluk dat er net een opvanggezin terugkwam van vakantie die een heel gezin kon opvangen...yes!
Ohh wacht es effe. Er kwam NOG een melding binnen!
Er lag een moederloos kitten heeeel hard te piepen op de oprit. Men had hem binnen genomen, geprobeerd te voeden, maar dat ging moeizaam.
Vervolgens werd de politie gebeld die op haar beurt weer een opvang zou bellen.
De meldster zag niemand, dus wat er tussendoor gebeurd is? Geen idee.
We hebben de schreeuwende uk opgehaald en je voelt em al.. we hebben deze gematched met de net aangemelde Ciara en 4 kittens ❤
Jazeker, mama ontving het ukkepukje met open pootjes! Kijk eens aan, geen couveuse voor onze eenling, een match met een kersverse mama en bingo. Cool 🙂
Nou, mama en 5 kittens zijn nu veilig gearriveerd bij onze opvangmama's en wij zijn blij!


18-09-2021
Grote vangactie

Onlangs vertelden we jullie dat er een grote vangactie in het verschiet was. Op een plek wemelt het van de katten, allen ongeholpen en ja, tja... laat maar. Laten we het erop houden dat het enorm uit de hand gelopen is.
We hebben goede afspraken gemaakt met een plaatselijk asiel, dat wij de gevangen volwassen dieren bij hen konden binnenbrengen voor castratie en sterilisatie. De kittens hielden wij dan.
We hebben ondertussen flink wat kittens gevangen, deze zijn allemaal veilig ondergebracht bij onze opvanggezinnen, zo ook deze kleine kanjer! Meisje Jaimy. Bang maar hanteerbaar, gelukkig.
Deze groep is veilig en we gaan de tijd nemen, komt helemaal goed ❤


17-09-2021
Dibs heeft zomaar een mama gekregen ❤


Laat op de avond kregen we een melding van een moederloos kitten. Hij lag moederziel alleen op de oprit, geen mama in de buurt. Hoe kwam jij daar nou lieverdje? Zo klein en hulpeloos.
Er moest sowieso snel een oplossing komen, want een moederloos kitten van amper 2 weekjes oud had warmte en voeding nodig.
Kom maar kleine jongen.
De nacht werd overbrugd met een flesje en een snuggle, maar wat daarna? We zitten zo ontzettend vol, poeh..
Wacht es effe, we hebben nog een mama, mama Pym met vier kittens, ongeveer even oud, zou dat lukken? We gaan het gewoon proberen!
Gisterochtend was het dan zover, D- day! Stiekem is onze ervaring positief, maar je weet maar nooit.
Mama Pym was alvast erg nieuwsgierig. Ze begon onze tijger meteen te besnuffelen en ja, te wassen 😉
Na wat over en weer onzekerheden ging Pym er helemaal voor liggen, ze nam alle tijd voor haar nieuwe baby. Match made! Yes!
Pym heeft er een baby bij en Dibs mag genieten van haar nieuwe familie met alle warmte en zorg. ❤
Dibs zijn oogje verdient nog wat zorg, maar gelukkig is er nu liefde, rust en voeding, komt helemaal goed!


16-09-2021
Welkom Sid!

Hey knappie! Wat ben jij een snoezig ding zeg ❤ Zat jij in een ander dierenasiel? En er was geen plek voor een opvanggezin? De meldster heeft jou uit het asiel gehaald he, want eigenlijk is dit niet echt een plek voor zo'n kleine jongen als jou 😉 Gelukkig mocht het.
Nou, kom maar es bij ons, bij jouw opvangmama die je gaat vertroetelen. Komt helemaal goed met jou Sid!


15-09-2021
Dribbel, Hannah, Lotus en Lola allemaal zo goed als blind

Eerst vertelden we jullie het verhaal van Dribbel, ons doodzieke kitten die ook nog eens een gele vacht had ( dit kwam doordat hij bij mama in de buik eerste ontlasting in vruchtwater is gaan dwarrelen). Hij lag naast zijn gestorven broer/zus. Zijn oogjes waren volledig toegeplakt en hij snotterde hevig.
Echter... een week later werden ook zijn zusjes Lotus en Hannah gevonden, beiden ook een gele schijn. Ook zij waren enorm beroerd en vooral Hannah was erg mager. Oogjes dicht, neusje dicht, niet kunnen eten...
En gisteravond werd er NOG een zusje gevonden met exact dezelfde problemen: Lola. Mama moet op haar manier toch voor haar baby's hebben gezorgd, ook al is ze onvindbaar.
Het nestje is samengebracht en ze zijn allemaal veel te klein voor hun leeftijd. Enkel Dribbel drinkt zelfstandig, maar de zusjes krijgen om de 3 uur maagsondes toegediend.
Zij zijn allemaal praktisch zo goed als blind, dus de verschillende oogzalfjes worden 6x per dag toegediend. Tevens worden ze 2x per dag geaerosold, krijgen ze medicaties, extra vitamines, neusdruppels, de hele zwik aan zaken die hen kunnen gaan helpen. Het is heel intensief, maar ze zijn zo de moeite en zo hulpeloos...Ik wil ze horen spinnen, genieten, maar dat is nu nog eventjes niet...
Dit nestje is nog lang niet klaar op medisch vlak, het kan zijn dat er oogjes verwijderd moeten worden, oogoperaties als ze ouder zijn etc. Het is een heel ziek nestje.
Ook vliegen de medicaties er doorheen, dus onze vraag is, of jullie misschien een kleine bijdrage aan deze kanjers willen geven? Daar zijn we al super blij mee ❤ ❤
Alvast ontzettend bedankt namens Dribbel, Hannah, Lotus en Lola!! xxx
We houden jullie op de hoogte!

IBAN: NL29INGB0009480375
of
IBAN: BE11 0013 8231 3048


15-09-2021
3 arme zieltjes...

Dribbel kwam een week geleden dramatisch bij ons binnen. Zijn oogjes zaten helemaal dichtgeplakt, wilde niet eten, hij had een gele kleur over zijn vacht, hij was gevonden naast zijn gestorven broer/zus.
Hij kreeg meteen een intensieve verzorging en de gele kleur van zijn vacht en nageltjes kon onze dierenarts verklaren. Waarschijnlijk kreeg hij als ongeborene de kleur in het vruchtzakje , vanwege ontlasting die zich met vruchtwater ging mengen.
Heel langzaam ging het wat beter met hem, alhoewel we niet weten of zijn beiden oogjes te redden zijn..
En toen kwam er zes dagen later telefoon. Hij bleek nog zusjes te hebben! Beiden tevens met een gele kleur, erg ondervoed, enorm ziek. Oogjes en neus zaten dichtgeplakt en ze waren veel te klein voor hun leeftijd. Ook dat nog! Help!
Kom maar gauw lieve meisjes, dan zorgen we voor een hereniging met jullie broer Dribbel.
Dan zie je ineens hoe groot de verschillen zijn tussen hem en de dames. Ze zijn zo klein, zo smal voor hun leeftijd en dan die smoeltjes.... Dramatische oogjes, dichte neusjes, geen flesje willen drinken. Meteen aan de medicijntjes, aerosol, zalven, spoelen en voeding via maagsonde. Ze hebben het zwaar.
Maar we vechten samen met hen, onze zorgenkinders. Lotus, Hannah en Dribbel, kom op, jullie zijn the winning team, wisten jullie dat nog niet? ❤


13-09-2021
Start van grote vangactie Diepenbeek

Start van grote vangactie Diepenbeek
We waren voorbereid, we wisten dat deze actie heel veel reddingen teweeg zouden brengen. Halverwege de actie moesten we stoppen vanwege omstandigheden, maar de komende week wordt de actie hervat.
We kunnen er niet teveel over vertellen, maar onze eerste reddingsactie was meteen raak. Een mama met 4 kittens ❤
Mama is nog erg timide, haar baby's daarentegen... nou kijk anders zelf maar even 😉


12-09-2021
Ooit belangrijk!

Soms, heel soms, krijg je zo van die telefoontjes waar je heel stil van wordt. De vanzelfsprekendheid, het 'dat snap je toch wel' telefoontje.
Jelte was niet meer welkom.
"Ik ben zwanger en ik heb geen tijd meer voor hem. En als mijn baby er straks is, dan heb ik al helemaaaal geen tijd meer voor hem. Dus.. nemen jullie hem over? Hij is heel lief hoor, heb hem al 6 jaar, maar ik heb gewoon geen tijd meer voor hem, want ik ben zwanger. Zo ongegeneerd, zo afschuwelijk eerlijk en bruut tegelijkertijd. Onbegrijpelijk..Zoiets raakt je ziel heel diep.
Oh ja, niet gecastreerd, niet gevaccineerd, neuh.
Jelte telde niet meer mee. Afgedankt, ingewisseld. 'Jij was ooit belangrijk voor mij, maar nu niet meer.'
We besloten deze lieve jongen met open armen te ontvangen, onze Jelte. Hij kreeg deze naam van ons met een betekenis, nl: van grote waarde. Hij is voor ons van onschatbare waarde, een prachtig dier ❤
Lieve lieve Jelte, wat ben jij mooi, zo waardevol en geliefd. Wij houden nu al van je en wij gaan straks het allerliefste huisje voor jou zoeken. Sorry dat het zo druk bij ons is, we weten dat het allemaal niet ideaal is, maar we gaan zo goed mogelijk voor je zorgen. Jij maakt verschil.... ❤


11-09-2021
Caravan drama

Jarenlang stond de caravan gestald op een industrieterrein in Bree. Maar nu werd het tijd om deze uit het stof te halen, het zou gebruikt worden op een festival als een soort kassahuisje.
Zo gezegd zo gedaan, de caravan werd aangekoppeld en rijden maar. Thuisgekomen kon het werk beginnen! De caravan opruimen, schoonmaken, maar wacht eens effe... wat ligt daar? De tijd stond even stil.
Vier kleine kittens, piepend, zonder mama, keken verschrikt op. Maar och, kleintjes, wat is dat nou?
Wij werden gebeld en onmiddellijk kregen we het gevoel dat mama en kittens uiteengerukt waren vanwege de plotselinge verplaatsing van de caravan. Er moet daar nog een mama rondlopen, overstuur waarschijnlijk, op die verlaten plek.
Oke. We hadden niet eens plek meer voor een gezin, wij raakten er zelfs van overstuur. Met meer dan 170 katten in de opvang, beginnen de plekjes te slinken. Toch wilden wij mama en kittens herenigen, als ze daar nog zou lopen. Dat moet gewoon, we gaan geen moederloze kittens van hen maken. Dat is niet eerlijk naar hen, maar ook niet eerlijk naar de zoekende mama.
Oke, hup. Kittens even veilig stellen en dan naar de bewuste plek in Bree. We kregen een doek uit de caravan waar de kittens ter wereld waren gekomen. In de vangkooi gelegd, op scherp en dan... afwachten. Kom op mama!
Onze vangkooi was berust met een camera, zodat we op afstand het allemaal konden volgen. Fingers crossed...
De tijd tikte verder, maar 's nachts, jawel. Daar was ze. Mama!! En boem in de kooi, gevangen!! YESSS.
Uit bed rollen, en hup, de auto in en rijden maar 😉
Om 2.30 uur was de hereniging met mama. Geen roze wolk, want mama bleek toch ziek te zijn, maar ze kreeg een warm welkom van haar kindjes.
Mama is mensen niet gewend, dus ze had enorm veel moeite met ons bijzijn. Dat is dan weer de keerzijde.
De dag erop werd de familie verplaatst naar ons opvanggezin, en kon mama meteen naar de dierenarts.
Mama Fanny heeft een aanrijding gehad, ze heeft een vreselijke bekkenbreuk. Echt foute boel. Haar staart is verlamd, ze is brood brood mager en haar bekje is ook niet in orde. Haar tanden staan helemaal verkeerd. We zijn zo zo blij dat ze bij ons is, wat was er van haar terecht gekomen daar, alleen op dat industrieterrein..
Alles goed en wel, maar mama is nu wel onze grootste zorg, dus we zullen haar ontlasten. Haar kittens zijn ook enorm mager ( 1 heeft ook afwijking, nl. ataxie) en we gaan hen nu bijvoeden. Rust nu maar mama, eet maar heel goed bij ons, je krijgt nu pijnstillers, vitamientjes, warmte en we zullen je respecteren. Jouw kindjes blijven lekker bij jou, maar die gaan we ook groot en sterk maken, samen met jou.
We maken er samen wat moois van Fanny, echt ❤


10-09-2021
Op de boerderij

is het leven soms zwaar voor de zwerfkatjes... Zo ook voor deze twee zwarte parels. Gelukkig konden we hen binnen nemen. Meet broer en zus: Liv en Lev!
Beetje onder de indruk maar dat komt natuurlijk helemaal goed ❤


09-09-2021
Onze Pym is bevallen

Deze jonge moeder werd gevangen in de Ardennen op een verwoeste camping. We zijn zo blij dat ze bij ons is, we moeten er niet aan denken wanneer ze zonder voedsel, zo alleen, moest bevallen.
Nee. Ze is lekker veilig, warm en cozy bij ons en haar kersverse gezinnetje zal het aan niets ontbreken.
Een paar dagen geleden beviel ze van een vijfling. Helaas leefde het vijfde kittentje maar heel even, Slaap zacht...
De rest van de familie is oke, zij mogen nu opgroeien zonder drama, en dat is ontzettend belangrijk ❤


08-09-2021
Welkom Ukkie!


Deze zorgeloze kitten hebben we overgenomen van een dame die zelf ook her en der katjes redt. Vanwege haar ziek ziek zijn namen we deze zwarte parel over.
Ukkie is een knuffelig, lief en schattig kitten en heeft natuurlijk al vriendjes gemaakt met iedereen, zoals deze jonge opvangmama 😉
Ukkie is nog een klein beetje niesziek, maar dat fiksen we wel. Binnenkort wordt ze vrijgegeven voor reservering, maar nu al reageren heeft nog geen zin 🙂


07-09-2021
Gedoemd te sterven

Hij werd per toeval ontdekt door onze veldwerker....
We zijn al een tijdje bezig met een grote vangactie op een plek in Mopertingen. Echter, toen onze veldwerker een schuurtje inkeek, sloeg de paniek toe.
Dribbel lag naast zijn gestorven broertje of zusje. Deze was al zo onherkenbaar, de maden en vliegen hadden hun werk grondig verricht. We besparen u de details.
Hij lag daar te gillen, zijn oogjes compleet dichtgeplakt van de etter, een kwestie van tijd tot ook de vliegen daar ook hun slag gingen slaan. Twee weekjes oud.
Hij werd onmiddellijk in onze mobiele couveuse gelegd en rijden maar! Eigenlijk zitten wij bom bom vol, en kleine flessers waren eigenlijk niet meer onder te brengen. Maar het lukte, wij laten geen enkele hopeloze, zieke moederloze kitten in de steek. Het is even een gedoe, maar het moet maar.
Dribbel zijn oogjes werden onmiddellijk schoongemaakt, de etter sprong letterlijk uit zijn oogjes. Ook was zijn vachtje enorm geel. Zijn gestorven vriendje had hetzelfde, dus... onmiddellijk in bad! Echter, we kregen die gele kleur er niet echt uit. Wat was dat nou.
Onze dierenarts gebeld, hij had ook geen idee, scheren is de laatste optie.
Maar hij ligt nu in de couveuse, zo ontzettend klein, dus we gaan hem eerst stabiliseren. Zuigkracht heeft Dribbel ook nog niet, dus de maagsonde doet nu zijn werk.
Gelukkig is het een sterk pittig ding, en dat helpt natuurlijk enorm.
We gaan ons best voor je doen kleine jongen, jouw oogjes hopen we te kunnen redden, die gele kleur? Even geen idee. Komt goed schatje ❤


06-09-2021
Welkom Sascha!

Letterlijk gered
"Heb je dat al gezien op Facebook? Een aangereden kat is binnengebracht bij een dierenarts en men wacht 48 uur op de eigenaar. Indien de eigenaar zich niet meldt, krijgt hij een spuitje. " Dit kwam als appje binnen bij onze vrijwilligster.
Ow, oke, nou, dat gaat niet gebeuren, we bellen wel effe.
En zo begon het nieuwe hoofdstuk, van deze knappe lieve jongen. We belden onmiddellijk de dierenarts met de mededeling dat wij deze lieverd gingen overnemen, bij geen aanmelding van eigenaar. GEEN euthanasie voor hem.
En zo geschiedde het.
We vroegen om foto's te maken, omdat we wilden weten waar precies de breuk zou zitten, zodat we hier in dit weekend rekening mee konden houden. We overbruggen even, tot we maandagochtend naar onze eigen arts kunnen gaan.
Hij bleek een fikse bekkenbreuk te hebben, dus het is nog even de vraag of er geen zenuw is geraakt. Maar daar verzinnen we wel weer wat op, bij ons zijn nl. alle dieren veilig, no matter what.
Hij kreeg de naam Sascha. Wowww, je bent wel een knapperd hey. En ook heel erg lief, gelukkig... want stel er is iets mis met je blaasje of darmen dan is het wel handig dat we je kunnen helpen jongen.
Een goeie pijnstiller, benchrust en we wachten even maandag af. Komt goed jongen ❤


04-09-2021
Vast in de motorkap

Oh, oh... er ging iets even helemaal mis. We kregen telefoon. De melders vonden een kitten vast in de motorkap en ze kregen haar er met geen mogelijkheid uit. We hielden even ons hart vast toen ze ons vertelden: "We zijn er heel zachtjes mee gaan rijden naar de garagist." Ohhhh. Godzijdank ging het goed! De garagist heeft het kitten kunnen bevrijden, poeh. Antwoord: "Het leeft nog."
Roosje is een heel mager ziek kittentje, dus natuurlijk kon ze bij ons terecht.
Ze zat onder de vlooien, haar oogje zat dichtgekleefd, korstjes op de neus, maar wonder boven wonder heeft ze de autorit heelhuids doorstaan.
We zijn nu weer een paar dagen verder en ze voelt zich al een pak beter.
Ze eet gulzig haar bakje leeg, ze was eerst bang maar ze begint te ontdooien. Af en toe nog een blaasje, maar ach...ze mag dat. Ze slaapt nog veel, want ze heeft toch behoorlijk wat meegemaakt. Maar psssttt heel stiekem horen we haar 's nachts meppen tegen de ballenbaan 😃
Ze krijgt haar medicijnen, een paar maal per dag krijg ze haar aerosol, ze wordt goed gepamperd bij onze opvangmama ❤
Komt goed Roosje!


03-09-2021
11 kittens op 1 plek en we zijn er nog niet...

Het begon allemaal met 1 kittentje op de baan... Per toeval was het ook nog eens onze veldwerker die het kleintje op de baan zag zitten en natuurlijk snel eraf gegrist had. Maar na wat rondvraag bleek daar in de buurt een boerderij te zijn waar het krioelden van de kittens.
Onze veldwerker zag ze alle kanten op springen en wegduiken. Oh help!
Geen idee hoeveel kittens in totaal, maar we besloten na overleg toch maar actie te ondernemen.
We zitten ontzettend vol in de opvang, maar hier reserveerden we van tevoren verschillende plekjes voor enkel deze actie.
In overleg met een ander asiel, mochten we de volwassen katten binnenbrengen voor castratie/sterilisatie, zodat we ook hen konden helpen.
De vangactie ging van start en ondertussen zijn er al 11 kittens gevangen ( oudere kittens), maar we zijn er nog niet... Ook zijn er al enkele volwassen katten gevangen die worden gesteriliseerd/gecastreerd. Man o man...
Tussen de gevangen katjes zaten twee zieke zieltjes, waaronder deze lieve knappe 'Enora'.
Haar oogje was enorm beschadigd, waardoor we meteen de dierenarts inschakelden. Enora is meteen geopereerd en het slechte oogje is verwijderd.
Nu is het zaak om het andere oogje goed te zalven, want ook deze is niet goed. Er is een risico dat zij ook het andere oogje gaat verliezen. Aan ons opvanggezin om nu keihard te knokken samen met deze lieve dame. Aan de zorg zal het niet liggen, dus we gaan duimen!


02-09-2021
Duif in Nood

Soms krijgen we ook wel eens ander soort meldingen 😉
"Ik weet dat jullie Zwerfkat in Nood zijn, maar er is een duif in nood!"
Geen probleem, dan helpen we ook gewoon uit.
Het zou gaan om een jong duifje, kon niet lopen, zielig, hebben terug op dak gezet voor eventuele mama, maar die kwam niet. Maar duifje is verder op dak gegaan en nu kon niemand er meer bij.
Oke! We hebben een vangnet, we gaan dat wel effe fiksen;-) Alle dieren zijn voor ons belangrijk en dit duifje is ook net zo waardevol en moet geholpen worden. We regelden ook even onze vrijwilligster met ervaring duiven en let's go...
Ondertussen had duifje Rabia van het dak kunnen komen, dus hopla, ze zat zo in het reismandje. Het gaat om een jonge houtduif die nog net te jong is om de wijde wereld in te gaan, dus ze gaat eerst nog een beetje groeien en sterk worden bij onze vrijwilligster, zodat ze daarna weer de vrijheid krijgt.
Doe het goed knappe Rabia, je bent een knap duifje en straks mag je de wereld gaan veroveren ❤


01-09-2021
Jack is geopereerd!

Onze kleine dappere man heeft zijn grote operatie achter de rug. Hij moest nl. eerst wat zwaarder worden in gewicht voor de operatie, maar het is hem gelukt, dankzij alle lekkere verwenhapjes van jullie 😉
Eindelijk is hij verlost van dat rot oog, geen pijn meer nu! Nu lekker bijkomen van de operatie lieve Jack Sparrow, dat gaat absoluut lukken ❤
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg