Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-04-2021
Op het randje van de dood!

We kregen vorige week telefoon van een ander dierenasiel. Eigenlijk was puur de vraag hoe ver we zouden gaan bij een zieke ( bange) aids-positieve kat. Ze lag op dat moment aan het infuus bij de dierenarts. Ze at niet meer, ze had enorme diarree en de klok tikte.. Indien het niet zou beteren, zou ze dag later worden ingeslapen.

Wij vroegen of wij het een poging mochten wagen. Perla zou dan wisselen van dierenarts, nl. verhuizing naar de onze. Dat was goed!
Perla was er erg aan toe, dus met de nodige bloeduitslagen en papieren van de twee dierenartsenpraktijken die haar hadden behandeld, reden we onmiddellijk door naar onze dierenarts. Daar was het al vrij snel duidelijk wat er WEL aan de hand was.
Ze had witte uitscheiding uit haar vagina en onze arts dacht aan een zware baarmoederontsteking. Ze kreeg diezelfde avond meteen een spoedoperatie en we waren net op tijd...
Er was sprake van een perforatie, waardoor er pus in buikholte terechtgekomen was. Ze zou die avond zijn gestorven als er niet geopereerd zou zijn.
Het was een bange nacht. Waren we op tijd, of niet...
De volgende morgen was haar bakje eten leeg 🙂 Wat een vreugde!! "YES!" riep onze dierenarts opgetogen.
Achteraf zijn we zo intens blij dat we Perla hebben willen overnemen, want anders lag ze nu bij het crematorium. Heel simpel.
Als alles meezit, mag ze vanavond opgehaald worden bij onze dierenarts. Ze gaat nu nog wat extra zorg moeten krijgen en een goede observatie, maar we kunnen nu toch al voorzichtig tevreden zijn ❤


28-04-2021
Heeft ze een baasje?

Ze is nu bij ons, maar wordt ze echt niet gemist?
We kregen eergisteren een melding uit Neeroeteren. Dit allerliefste meisje zat al een week bij mensen voor de deur, en was helemaal niet van plan naar huis te gaan. Had ze een huis?
De melder begon een rondvraag in de buurt te doen, maar steeds was het: "Nee, we kennen haar niet."
Het is een ontzettend lief dier, gezond en lekker in haar velletje. We kunnen maar niet geloven dat ze niet gemist wordt.
Daarom doen we een warme oproep. Bij geen respons blijft ze natuurlijk lekker bij ons!
Helpen jullie mee aan deze zoektocht? Dank jullie wel!


25-04-2021
Welkom Ferrero!

En we zijn weer een fantastische leuke aids-positieve kater rijker in onze opvang! Tenminste, we wachten nog even de extra bloedtest af, maar in de snaptest bleek hij positief te zijn.
We hebben Ferrero overgenomen van een ander dierenasiel. Zij hadden de mogelijkheden niet om hem op te vangen, waardoor wij benaderd werden.
Deze stoere jongen is een prachtig manneke met een gouden hartje. Hij is zo lief ❤
Hij is echter nog niet gecastreerd, dus daar moeten we eerst eens haast van maken, daarna mag hij lekker op verkenning bij ons.
Welkom knapperd!


25-04-2021
Vier moederloze kittens

In Maasmechelen woonde een zwerfpoes die onlangs was bevallen van een vierling. Ze was bekend in de buurt, de meeste zwervers waren al gecastreerd en gesteriliseerd, zij was er tussendoor geglipt.
Maar het noodlot sloeg toe...mama werd gegrepen door een auto en stierf. Zij liet vier kleintjes achter. Zo ontzettend verdrietig!
Gelukkig werden wij benaderd en konden de kleintjes veilig worden ondergebracht bij onze opvangmama. Ukkies toch...
Shiva, Raisa, Apollo (foto) en Aslan zijn twee weekjes oud en namen ook nog wat extra kriebelende bewoners mee. Deze werden vakkundig onmiddellijk verwijderd, we hadden daar echt geen plek voor!
Ze zagen er goed doorvoed uit, mama had eigenlijk heel goed voor hen gezorgd, voordat haar leventje bruut werd afgebroken.
Onze ukkies moesten wel effe wennen aan de fles, maar het gaat nu steeds beter en ze vinden het zalig om na de fles lekker te knuffelen. Een zachte prrrr ontsnapt uit hun keeltjes.
We gaan goed voor je baby's zorgen lieve mama, rust nu maar...
ps zij kunnen nog niet worden gereserveerd, dus reageren heeft geen zin 😉


24-04-2021
Valor!

En dan gaat vandaag de telefoon en komt er een vreselijke spoedmelding binnen...
De melder gaf Valor al een jaar of tien eten. De laatste tijd kwam ze regelmatig met een bloederig oortje terug. De melder dacht dat het vechtwonden waren, maar nadat ze een tijdje verdwenen was, kwam ze terug met een vreselijk gehavend oor. Dit was serieuze spoed en gelukkig heeft hij ons gebeld.
We zijn meteen ter plaatste gegaan en ook maar meteen doorgereden naar een dierenarts. Ze verblijft nu in de kliniek waar onze Tristan ook opgenomen werd. Wat we eigenlijk al wisten, is de werkelijkheid....ernstige oorkanker...
Een oortje zit op dit moment vol ontsteking, pus en bloed. Allereerst krijgt ze medicatie om de ontsteking rustiger te maken. Na een aantal dagen wordt er overgegaan tot volledige amputatie van de oren. Uiteraard krijgt ze in de tussentijd goede pijnbestrijding, dat is superbelangrijk.
We hebben dit jaar al zoveel katjes met oorkanker opgevangen en laten opereren en Valor is wederom een zeer, zeer ernstige melding.
We hebben haar Valor genoemd, een krachtige naam die moed en dapperheid betekent. Want moedig en dapper is ze zonder meer. Ze moet vreselijk afgezien hebben met de woekerende kanker in haar oor.
We willen haar helpen, de zorg geven die ze verdiend. Ze is nu nog sterk en goed doorvoed, nu kan ze de operatie nog aan.
De totale kosten zullen rond de 1000 euro uitkomen. Een enorme klap in ons budget. Graag willen we weer jullie hulp vragen, om ons te helpen met een kleine bijdrage voor haar operatie.
We kunnen met jullie hulp het verschil maken voor haar!
Ons dappere meisje bedankt jullie alvast uit de grond van haar hart ❤
Nederland:
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

of Belgie:
Villa Vagebond
BE57 0016 9018 9735


Ps, de foto is niets voor gevoelige zieltjes maar we kunnen het helaas niet mooier maken, en proberen altijd zo discreet mogelijk te zijn.


24-04-2021
Heb jij onze veilingpagina al gezien?

Op deze pagina ( ons kattenasiel Villa Vagebond) veilen we leuke, mooie, grappige, handige en veelal kat gerelateerde items, met toegankelijke startprijsjes, voor je viervoeter, voor jezelf of voor een ander....
Bijna elke dag een nieuwe veiling!
Leuk om mee te doen en nog leuker als jij uiteindelijk degene bent die het hoogste bod geplaatst heeft en met een prachtig cadeau aan de haal gaat. Dus neem vooral even allemaal een kijkje op onze veilingpagina, like en volg ons voor de mooiste cadeautjes en steun hiermee direct onze katjes!

Heel veel dank namens onze Vagebondjes 👌


22-04-2021
Welkom Archie!

We kregen een verontrustend telefoontje van een thuisverpleegkundige.
Eén van haar cliënten heeft een kat die blijkbaar onzindelijk was geworden.
Archie (zo noemen we hem nu) was ooit een zwerver. Maar in de loop der jaren werd hij tammer en mocht hij vervolgens binnen komen wonen bij de dame.
Naast de onzindelijkheid, bleek hij ook diabetes te hebben. Mevrouw vond hem te duur worden en ze vond zijn onzindelijkheid de druppel, dus besloot ze dat hij maar een spuitje moest krijgen. Haar letterlijke woorden waren: "Dan laat ik die maar kapot spuiten."
Gelukkig trok de verpleegkundige aan de bel en wij zeiden onmiddellijk ja. Breng deze lieverd maar heel snel naar ons!
En daar is hij dan, onze Archie. Veilig bij ons, geen risico's meer!
Kom maar tot rust jongen, vanaf nu komt echt alles goed ❤


21-04-2021
Welkom Ava!

Op vrijdagavond zou haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Ze stak nietsvermoedend de baan over en werd gegrepen door razende wielen. En daar lag ze. Al kruipend zocht ze beschutting, maar werd gelukkig op tijd door iemand gespot.
Ava zou een heel schuw katje zijn, dus onze hulp werd ingeroepen. Onze verzorgers van dienst sprongen in de auto om zsm bij het arme meisje te komen.
Vol passie stak onze verzorgster haar behulpzame handen naar haar uit, waardoor ze heel snel in de mand gezet kon worden, maar auwwie... Haar handen werden flink te grazen genomen door onze in volle paniekerige Ava. Dapper van de verzorgster hoor, poeh.
We konden meteen bij onze dierenarts terecht, maar de auto had Ava goed te pakken gehad. Maar liefst 3 breuken! Bovendien kregen haar blaas en darmen ook een flinke dreun te verwerken, met als gevolg dat ze niet zelfstandig meer kon plassen en ontlasting maken.
Ze liet zich amper goed behandelen, ze had niet alleen ontzettend veel pijn, ze was het ook niet gewend dat mensenhanden helend konden zijn. Alles is voor haar 1 groot gevaar.
Maar uit ervaring weten we dat de blaas en darmen tijdelijk even out of order kunnen zijn door het ongeval, dus nu krijgt ze medicijnen om de boel te laten ontspannen in de hoop dat alles binnenkort weer kan gaan functioneren. We weten het nu gewoonweg nog niet.
Ze is nu weer bij ons, maar vanwege haar grote probleem, zal ze goed gemonitord moeten worden en haar dagelijkse medicijnen moeten krijgen. Ze zit dan ook voorlopig even bij 1 van onze verzorgsters thuis.
We gaan heel hard ons best voor je doen lieve Ava, je krijgt nu de lekkerste hapjes en alles wat je maar wil. We zijn wel heel erg bezorgd om je, het gaat nog een spannende tijd worden. We duimen zo zo hard dat alles nog intact is... Ons zorgenmeisje. Jij kan nu wel alle geluk van de wereld gebruiken. 🍀
Ps we hebben zojuist gehoord dat ze al zelfstandig een plasje op de bak heeft gedaan, YES! Oh, en een klein drolletje op de deken. Nou, hoe blij kun je zijn om dat te vinden 🙂


21-04-2021
Welkom lieve Odette ♥

En weer een nieuw gezinnetje
Tot nu toe hebben we drie gezinnetjes. Afkloppen: nog geen moederloze kittentjes. Jawel, we hadden er eentje, maar die hebben we bij een mama kunnen aanleggen ❤
Dit is Odette, gevonden met haar baby's op een afgelegen plek.
Deze jonge mama was uitgehongerd en doodop. Maar wat is ze begaan met haar vier baby's... haar eerste nestje ( tevens laatste).
We mogen mama aaien, ze is ontzettend lief, we mogen zelfs aan haar kittens komen, maar ze houdt ons in de smiezen!
Wanneer haar baby's Bonnie, Emiel, Milo of Tali maar 1 kik geven, dan is ze helemaal alert.
Ze gaat zelf eventjes eten, maar weet niet hoe snel ze weer terug bij haar kroost moet gaan liggen.
We mogen haar kittens wegen, zelfs foto's maken, maar als het te lang duurt, komt ze op ons af, grijpt hen in de nek en hup met mama mee!
Sorry Odette ❤ Maar wat ben jij een ontzettende lieve schat en zo'n prachtige mama! En jouw baby's.... nou... te cute!
Psst, er is er altijd eentje haantje de voorste hè, zie filmpje 😉

ps. Wederom heeft reageren geen zin, de kittens zijn nog niet te reserveren 😉


18-04-2021
Veilig

Deze week werden in paniek gebeld door een dame uit Denderleeuw.
Deze lieve dame voert al een tijdje een zwerfkat. Maar hij werd ziek, begon te snotteren, dus ze wilde hem helpen. Toen ze hem uiteindelijk heeft kunnen vangen, bracht ze hem naar de dierenarts...
Zij wist niet dat ze te maken had met een dierenarts die er bepaalde principes op nahield.
Hij deed de snaptest om te zien of hij aids-positief was, en het streepje toonde positiviteit. Nou, dat was voor hem al genoeg reden om in te slapen.
Ze kreeg het mes op de keel.
Ze moest tegen de avond een antwoord/oplossing geven, anders liet hij de kat niet meer uit narcose komen.
En daar gaan we weer..........
Natuurlijk wilde de meldster niet dat deze jongen nooit meer wakker zou worden, dus ze is als een gek gaan rondbellen.
We konden haar geruststellen, hij was welkom bij ons...
Tijl heeft geen besef waaraan hij ontsnapt is, en dat is misschien ook maar goed ook. Hij is geliefd, bij de meldster en bij ons. Niets zal hem nog overkomen.
Zijn bange snoetje breekt ons hart. We weten dat ook hij tijd zal nodig hebben, maar we vinden het altijd zo verdrietig.
Lieve Tijl, welkom. Neem je tijd maar, alles is oke.


13-04-2021
Sarah is terminaal

Ze is al vaker in beeld geweest, onze zeer oude meiske van 20 jaar oud.
Vorig jaar half december kwam ze op ons pad.
Een korte reminder: " Met haar tere versleten lijfje belandde ze op straat. Hoe ze daar kwam? Geen idee.
Sara was vel over been, extreem mager. Ze rook ontzettend vies uit haar bekje en voelde zich helemaal niet goed.
De mensen besloten het oude dametje naar de dierenarts te brengen. Maar ja, wat nu?
De dierenarts had geen connecties met dierenorganisaties en de melders zelf hadden al veel eigen katten.
Euthanasie of...
De assistente kent onze organisatie goed en al gauw kwam er een dringend telefoontje bij ons binnen. "Mag ze alsjeblieft een kans bij jullie maken?"
Jazeker, kom maar omaatje, we gaan je helpen."
Dat was toen. Er is zoveel veranderd in de afgelopen 4 maanden. Ze werd geopereerd aan haar bekje en ze kon eindelijk genieten van een warm liefdevol binnenleven.
Ze is eigenlijk enorm goed aangekomen in gewicht, de verwennerij heeft haar sterker gemaakt. Ze woog maar 1.9 kilo en nu al 3.6 kilo. Ze is zo mooi, zo doorleefd. Ze is erg bijzonder.
Echter, de laatste weken begon ze wat gezondheidsprobleempjes te krijgen. Het eten werd moeizamer en elke dag moest ze beetje braken. Ze werd misselijk...
Tijd om even naar onze dierenarts te gaan. Hmm... haar buik voelde niet goed.
Er werd bloed genomen EN foto's van haar buikje. En toen kwam het verdict....
Sara heeft een buiktumor. Ook de bloeduitslagen bevestigde het. Niet te verhelpen, enkel nog palliatieve zorg.
Ze krijgt nu dagelijks anti braak middelen en cortisonen en dat geeft haar een fijn gevoel. Ze voelt zich comfortabel en blijft alert. Ze is zo eentje die diep in je hart kruipt, snap je. We willen haar nu de wereld geven, alles wat haar hartje begeert. Breekbaar zieltje ❤


10-04-2021
Hoogzwanger

En ons volgende moedertje is veilig bij ons binnen.
Haar achtergrondverhaal is niet min.
Enkele maanden geleden werd haar baasje uit zijn appartement gezet door gemeente en bijbehorende deurwaarders. De persoon had een kat, maar zij werd gewoon achtergelaten.
Deze bezorgdheid werd aangekaart bij de gemeente, maar dit werd weggelachen. Vervolgens werd er her en der om hulp gevraagd maar helaas...
Echter: Milly raakte hoogzwanger en bleef in haar oude buurt rondzwerven. Gelukkig had zij een klein vangnet: haar melders.
Maar dit was natuurlijk geen veilige situatie, dus besloten we haar onder te brengen bij ons opvanggezin. Warmte en liefde alom.
Ze kan nu elk moment gaan bevallen, maar ditmaal is er geen gevaar, wij zullen voor dit mooie gezinnetje gaan zorgen. Komt goed.
Milly vindt het alvast heel erg gezellig ❤


04-04-2021
4 April - Wereld Zwerfdierendag

Vandaag is het Wereld Zwerfdierendag en o ja, ook Pasen natuurlijk 🙂
Wederom geen Paasbrunch dit jaar, maar wel een extra lekker hapje voor onze Vagebondjes. Om te vieren dat ze nooit meer hoeven te zwerven, altijd veilig zijn en met alle liefde verzorgd worden.
Denken jullie vandaag ook nog eens extra aan de diertjes die het niet zo goed getroffen hebben? Samen kunnen we voor hen ook het leven beter maken. We wensen iedereen die het viert, fijne Paasdagen en zoniet, dan een hele fijne zondag of Zwerfdierendag ❤


04-04-2021
Rover is speciaal ♥

Een paar dagen geleden vertelden we jullie over Rover. Hij kwam als zwerfkat bij ons binnen met een groot gat in zijn wang.
Opfrissing:
"In een roesje werd de boel bekeken en dat zag er absoluut niet goed uit. Hij had een grote diepe wond wat helemaal naar de kaak liep. Ook was de rottende ontsteking al richting zijn neus gegaan. Rover zag bleek, dus werd er een snaptest gedaan. Gelukkig negatief... Maar toch was er iets niet goed, dus er werd bloed opgestuurd.
Ondertussen werd hij geopereerd ( en gecastreerd), maar er zal een vervolg operatie nodig zijn.
Rover laat zich niet behandelen, hij is boos en bang. Ook dat maakt het allemaal lastig om de wond goed te verzorgen, want hij heeft echt intensieve zorg nodig.
Vandaag kregen we de bloeduitslag en hij was eigenlijk zichzelf aan het vergiftigen waardoor de nieren geblokkeerd raakten."
Tadaaa, onze dierenarts is helemaal lyrisch! Het was een zeer ingewikkelde operatie, maar als de hechtingen het houden? "Dan is dit een spectaculaire redding geweest." Dit zijn de woorden van onze arts 🙂
En weet je? Rover is hartstikke lief!! Ook nog eens, YES. Hij was gewoon overstuur en had heel heel veel pijn, dan word je ook boos. Maar hij laat zich nu heel goed behandelen, hij is nu de speciale jongen van onze arts, HA.
Nu is hij bij ons, we gaan hem nu heel goed opvolgen. Er is 1 neusgaatje verstopt, maar dit is tijdelijk. Wat zijn we opgelucht, pieww, dat mag ook wel eens he 🙂
Rover is the best!
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg