Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-10-2021
Spekkenactie 2021

Heb jij ook zo'n trek in een lekkere spek?

Nou, dan komt dat helemaal goed, want we hebben overheerlijke echte Belgische spekken! Hmmmm...
En weet je wat nou zo leuk is? Jij hebt wat lekkers en wij worden gesteund!

Het hoogseizoen is nog steeds in volle gang en wij kunnen alle centjes ontzettend goed gebruiken voor onze opvangertjes.
En weet je, onze spekken zijn nog betaalbaar ook! 1 zak kost 3,50 euro en neem je er 3? Dan betaal je slechts 10 euro!
Nou, wat denk je.. gaan we lekker snoepen?
We werken met afhaalpunten, dus je hebt kans dat er bij jou eentje in de buurt zit. Komt ie!

België: Maaseik, Bilzen, Tongeren, Antwerpen, Lanaken, Maasmechelen, Sint Truiden, Hasselt, Lommel, Lummen en Kortessem.
Nederland: Heerlen

Hoe bestellen?
Stuur een mailtje naar bestuur@zwerfkat.com met je naam, adres, afhaalpunt en het aantal zakken dat je wil bestellen. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail met onze bankgegevens, zodat je het bedrag kunt overmaken ovv spekkenactie. Na ontvangst van betaling is jouw bestelling gereserveerd!
Binnen de 2 weken liggen de spekken klaar bij de genoemde afhaalpunten, waar jij de contactgegevens van krijgt.
Dus...trek in een spek? Trakteer jezelf eens!


31-10-2021
Happy Halloween!

Boeh! Ik heb een hele grote spin om mijn nek hangen.
Nou dat was eng.
Krijg ik nu een treat? Dank u.
Fijne dag! Knipoogje Wiske


30-10-2021
Gevangeniskatjes

U heeft nog wat van ons tegoed! Onlangs vertelden we jullie het verhaal van twee vrolijke broertjes die op het domein van een vrouwengevangenis liepen.
Pablo en Dali mochten bij ons binnenkomen. Echter, we hadden NOG een aantal katjes van het domein meegenomen, nl. een mamapoes met 5 kittens van 4 weekjes oud.
Welnu, ook dit gezinnetje is veilig bij ons en doen het goed. Mama is nog wel erg schuw, maar de kittentjes vinden het maar wat gezellig bij ons.
En hoe kan het ook anders... wanneer de familie gevangenisachtergronden heeft, krijg je natuurlijk ook speciale namen. Komen ze, en wie herkent ze 😉
Nairobi ( mama), Helsinki, Oslo, Palermo, Rio en Denver (foto) 🙂


29-10-2021
Mooie zwarte parels!

Deze lieve zusjes werden volledig in paniek in een woonwijk gevonden. Ze hadden enorme honger en leken volledig over hun toeren te zijn. Hier was iets niet juist...
De meldster pakte hen beide op en nam hen mee naar huis, ze werden even geparkeerd in de garage en toen werden wij gebeld.
We besloten de meisjes over te nemen en nu zijn ze veilig bij ons opvanggezin! Spot en Ghost zijn nu al enorm aanhankelijk en voelen zich duidelijk lekker in hun velletje. Gelukkig! Komt goed, binnenkort vrij ter adoptie, nu gewoon even genieten en logeren bij de opvangmama!


27-10-2021
Hapje voor een ukkepuk, help jij mee?

Lieve mensen, vanwege de uitzonderlijke drukte, nu nog, van onze kittens, gaat het kittenvoer verschrikkelijk hard. Ook vliegt het speciale voer van Royal Canin veterinary gastrointestinal kitten er doorheen.
We vroegen ons af of jij het misschien leuk vond, om nog eens een klein mondje te voeden?
We willen het jullie lekker makkelijk maken! Nee hoor, geen ritje naar de winkel en dan ook nog de spullen moeten opsturen? Nee, gewoon lekker vanuit je stoel bestellen op Zooplus!
Oh, trouwens, als je op de banner van de Zooplus klikt op onze website, dan ontvangt Zwerfkat in Nood een percentage van hetgeen dat jij op deze site uitgeeft!
Maakt niet uit welk merk, als het maar geschikt is voor onze allerjongste spruiten ❤
Op onze hoofdpagina van www.zwerfkat.com, vind je bovenaan een zooplusbanner. Klik erop, en doe je boodschapjes zoals je altijd gewend bent. That's it.
Het speciale kittenvoer voor darmprobleempjes is hier te bestellen:
https://www.brekz.be/?query=gastro%20intestinal%20kitten%20
Je kunt het adres van ons kattenasiel Villa Vagebond opgeven, dan maken wij later een mooie foto van jouw cadeautje en zullen we dit op Facebook tonen!
Adres: Villa Vagebond, Waaierhofstraat 36A, 3680 Maaseik.
U mag ook een kleine donatie doen, dan bestellen wij het kittenvoer en tonen wij u ook op facebook ❤
http://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...
We hebben een speciaal album op ons Facebook waar al jullie donaties te zien zijn!
Heel heel hartelijk dank namens onze kleine spinnertjes, samen maken we het verschil x


26-10-2021
213 katten in de opvang!!!

En alweer een mijlpaal bereikt, maar of we daar gelukkig om moeten zijn...
Zoveel opvangers, heel veel kleintjes, maar ook veel volwassen.
Ze staan niet allemaal online, omdat ze of nog te klein zijn, te schuw, te ziek, of net binnen.
Maar 213 opvangers ( 170 in opvanggezinnen en 43 in ons asiel) is veel eind oktober, ontzettend veel.
De gsm blijft rinkelen, nog altijd worden er hele kleintjes gevonden of oudere katten in nood. We krijgen de bibbers, want we zitten echt vol en je leest het: we hebben ongelooflijk veel dieren onder onze hoede.
We hebben ook veel schuwe/bange zieltjes, waardoor zij wat langer in de opvang verblijven.
We hopen zo dat de gsm eens wat stiller wordt, de meldingen minderen, want het drama is niet te overzien.
We hebben al een beetje lopen proppen, maar dit kan eigenlijk totaal niet. Je moet zo voorzichtig zijn met ziektes en de overdracht qua besmetting.
We blijven nog wat half verzuipen, halsreikend naar de winter. Geen kleintjes meer, alsjeblieft...
Er is nog altijd een lange weg te gaan qua castratie en sterilisatie en de nodige verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. Want het leed achter de schermen is niet te overzien, wij vertellen maar half wat we meemaken. Castreer, ontferm, neem verantwoordelijkheid, wees barmhartig.
Ook dit bange oogjes nestje is vorige week gered, want ja, deze doelgroep verdient tevens een kans, vaak opgegeven op vele plaatsen.
Adopties? Kijk eens op onze website www.zwerfkat.com onder baasje gezocht!
Ondertussen gaan wij ons kopje boven water proberen te houden.


25-10-2021
Gevangeniskatjes!

Twee vrolijke lieve broertjes komen uit een zwerfkattenpopulatie op het domein van een vrouwengevangenis. Wat zeggen ze ook alweer? Orange is the nieuw black? 🙂
Welnu, Pablo mag zijn tenuetje aanhouden, het staat hem beeldig!
Naast de broers, hebben we ook een mama met 5 kittens overgenomen, want kinderen horen toch helemaal niet in de gevangenis 😉
Pablo ( foto) bleek een soort van verlamming te hebben aan de achterhand, dus het was belangrijk dat hij sowieso zou binnenkomen. Maar hij was lid van een tweeling, dus dan moet natuurlijk de wederhelft Dali ook mee.
Ze zijn al nagekeken bij onze dierenarts en Pablo heeft een lichte vorm van cerebellaire ataxie ( kleine hersentjes zenden niet zo heel goed alle signalen door naar zijn achterpootjes, waardoor hij wat door zijn achterpootjes zakt). Ook is hij aids-positief met de snaptest, dus dat gaan we nog eens laten testen.
Het zijn twee hele lieve bengels, dus we heten hen van harte welkom in Huize opvang. Jullie gaan dat goed doen mannen!


23-10-2021
Moederloos

Het seizoen stopt maar niet, dagelijks stromen er nog kittens bij ons binnen en zo ook deze kleine meid.
Soraya werd helemaal alleen gevonden, kletsnat van de regen en ja... alweer onderkoeld. Er was geen mama in de buurt, dus het kitten werd binnen genomen en opgewarmd ( goed gedaan!).
We hebben vervolgens de kleine uk opgehaald en ze mocht meteen haar nieuwe familie in de couveuse ontmoeten:-)
Haar nieuwe kleine vriendjes gaven haar een warm welkom en ondertussen heeft Soraya haar flesjes gulzig opgedronken en daarna kon ze tevreden haar hoofdje laten rusten op het buikje van haar nieuwe familie ❤


20-10-2021
Bruno

Deze kleine jongen leefde in een grote kattenpopulatie die onlangs zijn geholpen door het asiel. Geholpen bedoelen we castratie en sterilisatie.
Zo ook Bruno, hij werd teruggezet na operatie op zijn oude woonplek vanwege te schuw.
Maar hij werd ziek, hij voelde zich helemaal niet goed. Hij werd rustiger en wilde niet meer eten.
Oke, er werd een vangkooi voor hem uitgezet. Kom maar manneke...
Dat ging snel, bingooo.
De kleine Bruno is nog een beetje bang en hij blaast wanneer hij ons ziet. Maar hey... zodra je hem onder protest in de je armen neemt dan is alles ineens helemaal goed, dan spint hij de sterren van de hemel ❤
Het is een graatmager manneke, het gat in zijn oor ( van de castratie merkteken) was enorm groot en is gaan ontsteken. Bruno toch, liefje.
We hebben alles goed schoongemaakt en nu ziet hij er een heel stuk beter uit. Mooi zo manneke, we gaan je weer opfrissen en wat vet op de botjes kweken hè?
Nu komt alles goed, je bent nu in de beste handen en jij gaat nooit meer de straat op, beloofd!


18-10-2021
Wat een DRAMA bij Zwerfkat

Alle spoedmeldingen besloten zich afgelopen weekend aan te melden, en dat terwijl we eigenlijk gewoon vol zitten...
Maar we kunnen hen niet buiten laten liggen, dat doen we niet, we helpen. Maar dit vergt veel van onze opvanggezinnen, want we proberen zo verantwoord mogelijk te werken, maar soms moeten we creatief zijn en toch een beetje 'proppen'. Helemaal geen ideale situatie, maar wat zijn onze mensen toch toppers!!
Afgelopen weekend kwam er eerst een nestje van maar liefst 6 kittens van 2 weken oud bij ons binnen.
Mamapoes keek er niet meer naar om. De meldster zou maandag weer full time gaan werken, dus wat moesten we... We hebben ze maar binnen genomen.
Daarna kwam de drama melding van kleine Remi. Onze baby, zo alleen op de wereld, ijskoud, uitgemergeld en een hele kleine kans op overleven. Gelukkig hebben we zijn lichaamstemperatuur nu onder controle, maar hij kan nog steeds niet op zijn pootjes staan, hij is nog veel te zwak daarvoor. Ook krijgt hij nu maagsonde voeding...
Dan kwam er een afschuwelijke melding uit Riemst.
Een gezin was aan het wandelen aan de mergelgrotten, tot ze een nestje kittens opmerkten. Twee van het nest waren levenloos, meer dood dan levend. Dus er werd besloten het nest mee te nemen, want achterlaten ging natuurlijk niet.
En toen werden wij gebeld, oh help! Waar moeten we hen onderbrengen, jongens toch, we zitten echt zo vol... Maar we moesten hen helpen, er was geen twijfel, die twee stervende kittens hebben zo hard zorg nodig.
Hun lichaamstemperatuur was niet meer te meten, het waren ijsklompjes. Glucose, vocht en warmte. Snel de extra couveuse in bij onze opvangmama, want het is echt improviseren nu..
Maar hey! We hebben er wat intensieve uren in gestoken en de twee zijn nu op temperatuur! Nog niet uit de gevarenzone, maar de kansen zijn positief gekeerd ❤
Zoveel zorgen, zoveel inzet van iedereen. We zijn al bij zoveel spoedartsen geweest, we moeten weer ondersteunde middeltjes aanschaffen, de kosten lopen zo hoog op. Maar we gaan gewoon door, niets, maar echt niets is ons teveel.
Mogen wij aan jullie een bescheiden bijdrage vragen voor Remi en zijn kleine vriendjes?
Deze steun helpt hen vooruit, geeft hen een boost, een warm gevoel. Zij zijn onze hartendiefjes. En natuurlijk houden we jou op de hoogte van deze kanjers!
DANK JE WEL lieve mensen, en een liefdevolle blik van kleine Remi ❤

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375

of Belgie:
IBAN: BE11 0013 8231 3048


17-10-2021
Ik ben er nog!

Even een late update over kleine Remi...
We zijn nog heel voorzichtig, want hij is nog ontzettend zwak en in de kritieke fase, maar!
We hebben eindelijk zijn goede lichaamstemperatuur terug, voorlopig toch.
Het was een intensieve nacht en dag, maar vanavond kreeg hij zijn zuigkracht ook terug en mocht hij eindelijk zijn welverdiende flesje drinken ❤
Al liggend, vermoeid, maar hey... hij had honger. Mag ook wel , na zo'n lange onderkoeling en geen voeding, nu moet hij gaan aansterken!
We hopen dat hij zich blijft herpakken, maar vanavond zijn we alvast tevreden, onze baby is een strijder!!

ps het werk van een opvanggezin is zo zo ontzettend belangrijk.. we hebben nood aan zulke mensen!


17-10-2021
Red daadwerkelijk leventjes, word gastgezin!


Opvanggezinnen zijn de spil van onze organisatie, zonder hen kunnen we niet bestaan.
We dachten dat het seizoen ten einde was, maar niets is minder waar... De meldingen blijven komen en we zitten VOL.
We willen de schrijnende gevalletjes altijd kunnen blijven helpen, en daar hebben we elkaar voor nodig.
Het is prachtig mooi en dankbaar werk, want je ziet deze dieren daarna naar een definitief thuis gaan, en daar deed jij het tenslotte allemaal om!
Wij betalen alle onkosten, jij moet alleen maar heel goed voor hen zorgen en heel veel liefde geven:-)
Mooie herinneringen worden opgebouwd om de oude voor eens en voor altijd te doen vergeten.
Vraag vrijblijvend informatie!
gastgezin3@zwerfkat.com, of kijk op onze website: www.zwerfkat.com
Gewoon doen!
Locatie: Limburg


Zorgzaam zonder grenzen


17-10-2021
Remi kritieke toestand

Gisteren kregen we een spoedmelding uit Kinrooi. De meldster kwam het weekend thuis bij haar ouders en vond een klein kittentje onderkoeld in comateuze toestand. Ze dacht eerst dat hij was overleden, maar toen ze hem aanraakte bewoog hij een beetje. Ojee!!
Ze belde ons in paniek op. Jazeker nemen we deze hummel over, maar EERST naar de dierenarts, we hadden geen tijd te verliezen. Zaterdagavond, welke dierenarts is van dienst in die buurt? We belden en ze kon meteen terecht.
We lieten de meldster rijden, zo konden we tijd besparen.
Remi ( alleen op de wereld) was inderdaad in coma geraakt, zijn temperatuur was niet meer te meten zo laag. Hij werd warm gelegd, een infuus steken ging niet.
We besloten hem op te halen met onze mobiele couveuse, zodat hij bij een ervaren flessenmoeder onmiddellijk in de grote couveuse kon. Hij kreeg nog wat vocht en daarna was het op hoop van zegen...
Remi komt van heel heel diep en is momenteel nog altijd in kritieke toestand.
Hij krijgt geregeld vocht en de couveuse staat wat graadjes hoger. Zijn lichaamstemperatuur blijft zo laag, dat het nog altijd gevaarlijk is om hem voeding te geven, dan kan hij in shock raken.
Momenteel ligt hij bij zijn opvangmama rechtstreeks op de huid. Lichaamswarmte en het voelen van een kloppend hart is vaak toch de beste remedie.
Ons hart breekt bij het zien van zijn smalle ingevallen snoetje. Hij is uitgemergeld, uitgeteerd, zijn kans om te overleven is niet zo heel groot. Maar we geven hem niet op, Remi is niet meer alleen op de wereld, hij is nu onze baby.
Duimen jullie mee....


16-10-2021
Mijn lieve kleine hummeltjes

Ik ben de opvangmama van deze drie kanjers. Een heel bijzonder nestje, ze zijn een tijd geleden ook al op Facebook verschenen.
Even een korte reminder:
"Eerst vertelden we jullie het verhaal over Dribbel, ons doodzieke kitten die ook nog eens een gele vacht had ( dit kwam doordat hij bij mama in de buik eerste ontlasting in vruchtwater is gaan dwarrelen). Hij lag naast zijn gestorven broer/zus. Zijn oogjes waren volledig toegeplakt en hij snotterde hevig.
Echter... een week later werden ook zijn zusjes Lotus en Hannah gevonden, beiden ook een gele schijn. Ook zij waren enorm beroerd en vooral Hannah was erg mager. Oogjes dicht, neusje dicht, niet kunnen eten...
En gisteravond werd er NOG een zusje gevonden met exact dezelfde problemen: Lola. Mama moet op haar manier toch voor haar baby's hebben gezorgd, ook al is ze onvindbaar."

Er is ondertussen veel gebeurd, want de ziekte sloeg hard toe, die kleine tere lijfjes hadden veel moeite met het gevecht. Hannah verloor dan ook de strijd, het virus was de genadeslag voor het lieve meisje.
Onze dierenarts gaf al aan dat ze een zeer ernstige vorm van herpes onder de leden hebben, hun oogjes dramatisch en met geen enkel zalfje leek er verbetering te komen. Lotus bleef longproblemen houden ondanks alle medicijnen.
Onze dierenarts dook eens in zijn kast en gaf zijn 'goud' aan ons mee, een oogdruppel waar zeer moeilijk aan te komen is. Tien maal per dag druppelen, was de opdracht. Oef...
We gingen stug door met de behandeling en de drie musketiers begonnen eindelijk ondeugende kittenstreken te krijgen ❤ Lekker veel eten, rennen, klimmen, spelen, ik kan mijn geluk nu niet meer op!
Er is licht aan het eind van de tunnel en heel langzaam beginnen de oogjes er beter uit te zien!
Lola is sowieso 1 oogje kwijt, maar ze trekken zich er niks meer van aan. Ze zien niet zo heel goed, soms effe een botsing met de muur, maar boeit dat, als ze maar lol hebben 🙂
Mijn kleine dappere krijgers!


15-10-2021
Drie zwarte dropjes

Tijdens een inspectie van een ondergrondse parking, werden deze drie kleine hummels ontdekt.
Een andere collega werd verwittigd, die toevallig ook opvanggezin van ons is en de kleintjes voelden ijskoud aan.
Maar kleintjes toch! Wat is er gebeurd?
Natuurlijk werden ze meteen meegenomen en veilig gesteld. Warmte was nu even heel belangrijk.
Ze waren niet enkel onderkoeld, maar tevens ondervoed en ziek...
Ons gastgezin kon een warmtelamp lenen van een collega en zo werden ze meteen opgewarmd op het bureau. Nog even een paar uurtjes volmaken op het werk.. Goede actie!
Daarna nam onze opvangmama hen mee naar huis en kregen ze de verdere zorg. Chapeau voor onze opvangmama, onderkoeling is nl. doodsoorzaak 1 van jonge kittentjes.
Achteraf bleken ze ook nog eens niesziekte te hebben, dus werk aan de winkel.
Tom, Jerry en Pluto worden nu heel goed verzorgd door onze opvangmama en krijgen nu eindelijk de welverdiende start die ze nu vooral zo hard nodig hebben...❤


14-10-2021
Net op tijd gered van de dodenspuit


Deze knappe verschijning hebben we Dora genoemd ( 'een geschenk').
Ze is lief, ziet er ontzettend gezond uit, zachte vacht, lekker vol lijfje, ogen die vlammen en deelt graag kopjes uit.
Dora zou de dodelijke spuit krijgen in een dierenasiel, zoals routinematig altijd gebeurd. Waarom?
Omdat ze positief getest was op kattenaids. Dat is al, de enige reden. Lief of niet, in goede conditie of niet, ieder krijgt de laatste spuit bij een positieve snaptest...
Dan word je stil en schud je enkel nog met gebogen hoofd. ON-VOOR-STEL-BAAR.
Waarom moet een onschuldig dier het met de dood bekopen, puur omdat er 1 extra streepje op de test verschijnt? Ze kan nog jaren een mooi leven leiden, ze kan zelfs sterven van ouderdom. Maar dat ene extra streepje betekent executie: 'Jij bent het leven niet waard.'
Nou, we hebben heel hard ons best moeten doen om haar bij ons te krijgen, want eigenlijk was het een no go. Maar het is gelukt, we mochten haar halen.
Wat is ze mooi, wat is ze knap, gelukkig heeft ze geen besef. Jij bent ons geschenk lieve meid, welkom in Buddy Kat! ❤


13-10-2021
Youpi omarmt elk dier wat zijn liefde nodig heeft...

Rens is onze nieuwkomer, een heel vrolijk lief jong katertje. Onlangs kreeg hij een grote operatie, zijn zieke oogje werd eruit gehaald, zodat hij nu eindelijk kan genieten zonder pijn.
En wie wacht hem weer op? Youpi zorgt altijd voor liefde en warmte bij zoveel diertjes, de lieve schat.
Hij koestert lieve Rens en zorgt voor de warme mantel der liefde ❤


12-10-2021
Eppo voor en na

Deze kleine meneer is een pittig vrolijk ventje.
Hij kwam eind augustus bij ons binnen, ziek, niet willen eten. Hij kreeg maagsondevoeding, omdat hij niet meer wilde drinken.
Zijn oogje was helemaal verkleefd en kregen we niet meer geopend. Oogzalf toedienen had dan ook geen enkele zin.
Onze dierenarts heeft via een lokale oogverdoving, de vliesjes gebroken en de veretterde verharderingen verwijderd.Mededeling was: "oke, hij is zijn oogje sowieso kwijt, maar we gaan het proces was vertragen."
We zijn nu 6 weken verder en hij is enorm goed hersteld. Veel oogzalven heeft geholpen ❤
Hij rent en doet en weet precies waar hij moet zijn, blind is hij sowieso niet. Binnenkort moet hij naar de dierenarts voor castratie, vaccinatie etc, en dan gaan we hem eens ons wondertje Eppo tonen!


11-10-2021
Pip uit de berm


Hey meisje, waar ben je gevonden? In de berm? Ja das niet goed hè.
De meldster vond jou al wandelend in de berm. Mager, uitgehongerd, maar zo lief...
Je werd meegenomen en wij werden gebeld.
Mooi lief meisje Pip, we gaan er eens wat vet kweken op jouw botjes!
Welkom in onze vzw, rust nu maar uit ❤


08-10-2021
Moe!!

Deze meisjes zijn uitgeteld na hun spannende avonturen buiten.
Nou. Dit is een zeer bizar verhaal, dus we doen tevens een oproep of ze van iemand zijn...
Allereerst zat er 1 meisje in de tuin van de melder. De tuin was volledig ommuurd. Het katje moest zsm weg, dus we moesten in onze auto springen om haar snel te halen.
Een goed doorvoed kitten, lief en sociaal.
Er zou rondvraag zijn gedaan...
Nu, een aantal dagen later kregen we opnieuw melding van dezelfde melder. Er zat overduidelijk het zusje in de tuin. Dezelfde tuin.. We moesten haar elders gaan halen, omdat men haar niet alleen in de tuin wilde laten.
Ook een wel doorvoed kitten, erg lief en gezond.
Hmm. Zeker dat ze niet vermist zijn? En hoe komen zij in een tuin die hoog ommuurd is?
We willen eerst zeker zijn dat ze niet zijn vermist, daarna zijn we gerust. In elk geval genieten de dametjes prima in onze opvang, ze liggen op de foto knock out van alle indrukken 😉


07-10-2021
Boaz

De melders hadden deze kleine ukkepuk gevonden in een groep zwerfkatten. Men wist dat er een poes was bevallen, daarom lieten ze hem eventjes liggen. Maar mama kwam niet terug, de gehele dag heeft Boaz daar gelegen in de hoop op... Maar na 12 uur wachten begon de tijd te dringen en werden we gebeld.
Boaz was al flink onderkoeld, dus we hebben eerste hulp toegediend en er kwam al een behoorlijk geluid uit zijn keeltje. Honger hè jongen.
Nou, de fles ging er goed in!
Boaz is een net geboren kitten, dus we hopen dat we zijn slechte start een beetje goed kunnen maken door warmte, voeding en liefde te bieden.
Maar mamaatje toch, waar ben je...
Welkom lieve Boaz ❤


05-10-2021
Oh oh en ineens zijn we een gezinnetje rijker

Ocean, een schuw poesje, kwam mager bij ons binnen. Ze komt van een populatie waar het helemaal uit de hand was gelopen.
Stapje voor stapje leerde Ocean de mensheid weer vertrouwen.
Omdat Ocean mager was, kreeg ze extra vitamientjes. Ons opvanggezin was blij toen bleek dat ze de laatste week eindelijk ietsje voller werd.
Maar op een nacht werd onze opvangmama wakker van luid gepiep. Ehh, wat is daar aan de hand??
Toen ze onmiddellijk een kijkje ging nemen bleek dat Ocean een vervolg had gekregen: Ocean 2.
Onze meid was bevallen van 4 gezonde kittens! Ojee!!
Sommige katten dijen niet zo uit tijdens hun zwangerschap, bij Ocean was er ook niet echt iets te zien, ook geen tekenen van zwangerschap. Het belangrijkste was de socialisatieperiode. Wanneer ze meer vertrouwen zou hebben gekregen, werd er pas een afspraak voor sterilisatie gepland bij de dierenarts.
Nou, dat hoeft voor nu dus eventjes niet meer. Ze is een trotse mama geworden van Ariël , Eric, Sebastiaan en Botje.
We laten het gezinnetje nu vooral rustig bijkomen en Ocean krijgt de kans om in alle warmte en liefde haar kittens groot te brengen. Daarna? Ja daarna gaat definitief de knip erop!
Welkom kleintjes, zet em op lieve mama ❤


04-10-2021
Tijl viert vandaag een feestje.

Het is Dierendag!
Maar...Tijl vindt alle dieren belangrijk en hij vindt het heel erg dat er zoveel dieren onderdrukt worden.
Tijl is zelf aids-positief, hij weet hoe het voelt om te vechten voor zijn leven.
Daarom brandt Tijl vandaag een (nep) kaarsje voor alle dieren in nood.
Tijl doet ook vandaag vrijwilligerswerk in Buddy Kat ( denkt ie) en snuift hij wat aan de catnip.
Tijl vraagt om donaties voor alle goede dierendoelen, omdat elk dierenleven TELT.

Tijl is slim
Doe zoals Tijl ❤


03-10-2021
Lieve

Deze kleine hummel is ook bij ons binnengekomen. Een schattig lief bolletje met een vrolijk karakter 😉
Maar ze liep in haar eentje helemaal verloren in Kessenich. En maar miauwen, geen mama, geen vriendjes. Liefje toch...
We zijn Lieve gaan ophalen en oh oh, wat had ze een honger! De speen werd aan flarden gebeten, het eten moest binnennn.
Nou meiske, als jij 3x de speen kapot bijt, dan gaan we beginnen met papjes van een bordje. Mag je zoveel bijten als je wil 😉
Na een paar keer oefenen had ze het in de smiezen.
Nu maar goed groeien en genieten Lieve ❤


02-10-2021
Gevonden langs de weg

Lekker, even een wandeling doen. Goed weer, zin in een fris luchtje scheppen, dus zalig, heb er zin in!
Een wandeling om de gedachten vrij te maken werd onderbroken bij het zien een snoetje langs de weg in het struikgewas. Eerst dacht hij dat het een konijntje was, maar bij nader onderzoek zag hij twee droevige smoeltjes. Kittens met volledig dichtgeplakte oogjes.
Het was al snel duidelijk dat ze daar alleen zaten, zonder zogende moeder. De lieve meneer pakte hen voorzichtig op en droeg hen mee tijdens de wandeling naar huis.
Iets verderop vond hij een kratje hen heeft hen daar ingezet en zo ver gewandeld naar huis. maar liefst 5 kilometer. Wat een held!
Deze dierenvriend kwam thuis en wist zich geen raad met deze ukkepukken en zo werden wij gebeld.
Wat een arme snoetjes toch... Maar ze lieten zich goed behandelen en ze hebben zelfs meteen al heel goed gegeten van een bordje, dat is al heel wat! Komt helemaal goed met deze liefjes, binnenkort een mooie voor en na ❤


01-10-2021
Bommel

Eén week oud en de meest onmogelijke start.
Bommel werd op straat gevonden, zo hulpeloos en klein. De maden kropen over zijn lijfje, dat betekent eigenlijk als je niet ingrijpt: Ten dood opgeschreven.
Maar deze lieve melder greep wel in en nam het kleintje op en bracht het naar een dierenarts. Het drama werd door de arts gerelativeerd, was allemaal niet zo erg, is toch een ouder katje, ga maar terug.
Maar de melder bleef ( gelukkig) in paniek en belde rond. Dit is spoed, dus we besloten deze uk op te nemen.
Bommel was zo klein, de oogjes nog niet open, zeker niet ouder dan 1 weekje oud. Lieverdje.
Er was geen zuigreflex dus kreeg hij de eerste dagen maagsonde. Maar ai ai ai... een dag later kropen de maden uit zijn oogjes en oor. Dus snel naar onze eigen dierenarts die vakkundig de beestjes verwijderde.
Bommel was zo moe... en hij bleef zo'n ondertemperatuur houden. Ondanks couveuse en snuggles. Dan besloten we hem onder de kleren tegen onze huid te houden en dit hielp ❤
Maagsondes werden gestaagd gegeven en de zorg en liefde was 24 uur per dag aanwezig en tadaaa... Hij kreeg weer zuigreflex! Deze kleine man kreeg het door en werd sterker.
Hij besloot dat zelf drinken toch best fijn is .
Lieve Bommel, we bekijken het elke dag, maar amai.. je bent een sterke beer hey!
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg